Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 8. huhtikuuta 2013

Sivallus CCLX

Ei Jumala laiskoja elätä. Se on sossun tehtävä.

15 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Tuskin sossun asiakkaaksi useinkaan pelkkää laiskuuttaan ajauduta. Monet asiakkaista ovat moniongelmaisia ja muu porukka vaikeuksiin joutuneita tavallisia ihmisiä.

Kumitonttu kirjoitti...

Geenit ja perimä. Jostain syystä aihe on sosiaalidemokraattien mielestä tabu.

Tomi kirjoitti...

Niin joillakin meillä on hyvä perimä, ja joillakin vähän huonommat vai mitä, Kumitonttu?

Moni yrittäjä on ajautunut sossun asiakkaaksi. Ovat yrittäjät huono geenistä väkeä?

Mistä saat päähäsi, että geenit olisi tabu demareille? Minulle ne eivät ole olleet koskaan tabu. Minulle on selvää, että suomalaiset ovat perimältään suht. paskaa sakkia, verrattuna esim. germaaneihin, varsinkin skandinaaveihin. Suomessa inhotut slaavikansat, kuten venäläiset ovat lähempänä germaaneja, kuten saksalaisia kuin suomalaiset.

Juutalaisen Marxin ajatus tabula rasasta on yleisesti hylätty vasemmiston keskuudessa.

Jaska Brown kirjoitti...

Tomi: Tuskin sossun asiakkaaksi useinkaan pelkkää laiskuuttaan ajauduta. Monet asiakkaista ovat moniongelmaisia ja muu porukka vaikeuksiin joutuneita tavallisia ihmisiä.

Olet aivan oikeassa muuten, mutta sanan useinkaan kohdalle laitan varauksen.

Loogisesti sivallus ei sanonut yhtään mitään siitä, ovatko moniongelmaiset ja vaikeuksiin joutuneet tavalliset ihmiset sossun asiakkaita vaiko ei eikä varsinkaan siitä, kuinka suuri osa sossun asiakkaista on heitä. Sivallus sanoi vain ja ainoastaan sen, että suuri osa laiskoista vätyksistä on meidän veronmaksajien elättämiä loisia.

Vaikeuksiin joutuneista on pidettävä huolta ja tuettava heidät jaloilleen. Laiskoille eläteille ei löydy täältä päästä pienintäkään ymmärrystä.

Ironmistress kirjoitti...

Fiksuista ja laiskoista tulee insinöörejä.
Tyhmistä ja laiskoista tulee toimittajia.
Ilkeistä ja laiskoista tulee sossupummeja.

Anonyymi kirjoitti...

Demareilla menee kovin usein syy/seuraussuhteet sekaisin.

Esimerkiksi valitetaan, että peruskoulu suosii epäreilusti koulutettujen lapsia, koska koulutettujen lapset pärjäävät koulussa keskimäärin paremmin kuin kouluttamattomien lapset.

Jokin muukin asia voisi mahdollisesti selittää erilaista koulumenestystä, kuin menestyvien suosiminen, mutta sen ääneen sanominen kyllä usein on tabu demareille.

t. Pörri Orava

Tomi kirjoitti...

Pörri, en ole koskaan kuullut demareiden valittavan, että koulut suosivat oppineiden lapsia. Demarit ovat kiinnittäneet huomionsa koulujen tasoeroihin.

Ruotsinkieliset, maaseudun ja köyhien lähiöiden koulut ovat huonompia kuin muut. Varsinkin maaseudun pojat tuntuvat syrjäytyvän koulutuksessa. Osa syrjäytymisestä johtuu maaseudun persuasenteista, mutta on koulujen tasolakin merkitystä.
Suomen esiintyy systemaatista ruotsinkielisten suosimista, sillä heidän suomenkielisiä huonompi koulumenestys ei syrjäytä heitä.
Yliopistoihin on useilla aloilla huomattavasti helpompi päästä ruotsinkielisenä kuin suomenkielisenä.

En tiedä tulisiko demareiden olla huolissaan koulumenestyksestä. Kepun ja persujen pitäisi olla paljon enemmän huolissaan, sillä syrjäytyminen uhkaa juuri heidän kannattajiaan.

Anonyymi kirjoitti...

"suuri osa laiskoista vätyksistä on meidän veronmaksajien elättämiä loisia."

Laittaisinpa sanan "suuri" perään myös varauksen. En muista tästä koskaan tutkimusta tehdyn.

Tämä keskustelu jättää vähemmälle huomiolle sen, että työelämässä on myös paljon laiskoja vätyksiä, joiden jälkiä muut joutuvat korjailemaan ja käytännössä omalla työllään elättävät nämä.

Entäpä sitten ne, jotka olisivat asetusten mukaan oikeutettuja toimeentulotukeen, mutta eivät tiedä oikeuksiaan tai muusta syystä eivät hingu sossun asiakkaan statuksen perään.

Menisiköhän pelkästään laiskuuttaan tukea saavien ja tästä "etuudesta" luopuneiden kustannustaakka muulle yhteiskunnalle tasan?

Tomi kirjoitti...

RM, miksi insinööri ei syö suolakurkkuja?
No, pää ei mahdu purkkiin.

Jaska Brown kirjoitti...

Tomi, miksi fyysikko ei syö suolakurkkuja?

Pää ei mahdu purkkiin ja käsillä se ei osaa tehdä mitään.

Tomi kirjoitti...

Tuon vitsin kertoi minulle putkimiesveljeni. Hän sanoi, että se kuvaa hyvin hänen kokemuksiaan insinööreistä.

Anonyymi kirjoitti...

Insinöörin ammatti on sinänsä kunniallinen ja varmaan keskimäärin tärkeäkin monen asian pyörittämiseksi. Sen sijaan insinöörien joukko on mielenkiinnottomuuden tihentymä ja porukka, jonka yhtäkään edustajaa en ottaisi autiolle saarelle kaverikseni. Kenties kuolisin sen seurauksena nälkään, mutta kärsimystä täynnä oleva elämä olisi vielä ikävämpi vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

mutta ku nyt kuulemma ei jumala laiskoja elätä, niin miksikäs suuressa kirjassa toisaalla sanotaan: katos taivaanlintuja jumala niistä huolenpitää..

Arawn kirjoitti...

Väitän, että useimmat ihmiset eivät mielellään sossun kanssa asioi. Olen etäämmältä seurannut erään ihmisen taistelua sossun kanssa ja tämä ihminen on kyllä kaikin mahdollisin mittarein oikeutettu tukeen. Okei, ei hän itsekään mikään mallikansalainen ole, mutta tukea hän saa varsinaisesti CP-vammansa vuoksi, mikä estää työnteon varsin tehokkaasti. Hänellä ei ole minkäänlaista tasapainoaistia, noin esimerkiksi, joten hän ei voi mennä talvisin juuri koskaan ulos - pienikin horjahtaminen saa hänen heti kaatumaan. Ja hänen kävelynsä on muutenkin vaivalloista, jalat väärässä asennossa syntyjään jne.

Tyyppi yritti hankkia lisätuloja tekemällä pieniä hommia kotoa käsin, esim. maksullista moderointia jollain forumilla. Ilmeisesti tästä on nyt seurannut sota sossun kanssa. Puhumattakaan siitä, että jo aikaisemmin oli vaikeuksia (invataksi ei tullut oven eteen, vaikka on näin tilattu eikä hän pääse kävelemään yli jäisen pihan - sossun mielestä vika on hänen joten siinä meni yksi invataksireissu jne) ja rahat ovat olleet usein myöhässä.

En mä ainakaan halua sossun asiakkaaksi näillä tiedoilla. :P

Jaska Brown kirjoitti...

Arawn: Olen etäämmältä seurannut erään ihmisen taistelua sossun kanssa ja tämä ihminen on kyllä kaikin mahdollisin mittarein oikeutettu tukeen.

Avainsana oikeutettu. Kuten huomaat, ongelmia seuraa, jos yrittää itse hankkia tuloja.