Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 11. lokakuuta 2012

Sillisalaattia

Muutamia yksittäisiä poimintoja viimeisen viikon uutistulvasta:

1. Kela-uutiset
Postilaatikkoon tipahti Kela-lehti. Selasin nopeasti läpi, mutta sitten pysäytti hetkeksi. Lehdessä oli juttua kuudesta Kelan asiakkaasta ihan kuvien kera. Käydäänpä läpi lopusta alkuun:
A. Olga, 88-vuotias eläkeläinen. Ikäisekseen virkeä vanhus saa Kelalta eläkettä ja ilmeisesti myös kuntoutus- ja lääkeapua.
B. Lauri, yliopisto-opiskelija. Kärsi muutama vuosi sitten masennuksesta, johon sai apua. Nykyään asiat ovat kunnossa ja saa Kelalta opintotukea.
C. Steffe, 4-vuotias allergikko. Vaikean allergian takia sai aiemmin Kelalta vammaistukea, jonka maksaminen on nyt lopetettu. Parhaillaan tutkitaan mahdollista astmaa, joka oikeuttaisi uuteen tukeen.
D. Karwan, haastateltu Turussa jossa tuli Kelaan selvittämään asumistukitilannettaan. Työ- tai opiskelutilanteesta ei mainita, kuvasta päätellen siinä 20-30 –vuotias. Mukana apuna oli suomalainen vapaaehtoistyöntekijä.
E. Luminita, joka oli mukana miehensä Mihailin tulkkina tämän hoitaessa Kelassa eläkeasioitaan. Romanialaislähtöinen pariskunta on asunut Suomessa 22 vuotta.
F. Päivi, ehkä viisissäkymmenissä, kertoo kokemuksiaan sähköisen reseptin toiminnasta.
Siis KELAtaanpa hetki. Neljä suomalaista. Yksi ilmeisesti pitkän työuran tehnyt eläkeläinen, toinen opiskelemassa ammattiin, kolmas sairas lapsi, neljäs joka tarvitsee jatkuvasti lääkitystä. Kaksi ulkomaalaislähtöistä. Toinen, terveen näköinen nuori mies, saa asumistukea. Jotenkin epäilyttää, että jos olisi opiskelija, puhuttaisiin opintotuesta ja asumisLISÄSTÄ. Tai jos olisi töissä, miksi saisi asumistukea? Toinen taas on asunut Suomessa 22 vuotta JA TARVITSEE TULKKIA!!!! Hoitaakseen eläkeasiaansa. Päätellen siitä, että ei ole ehtinyt suomen kieltä oppimaan, kyseessä tuskin on työeläke.
Tyypillinen suomalainen Kela-asiakas saa tukia ollessaan eläkkeellä, valmistuakseen ammattiin, pysyäkseen työkykyisenä tai ollessaan lapsi. Eiköhän meistä jokainen ole saanut opintotukea, lääkekorvausta tai lapsilisää. Niin minäkin. Työttömyyskorvaustakin on tullut kolmeen otteeseen: armeijan jälkeen, valmistumisen jälkeen ja kahden työpaikan välissä, noin pari kuukautta per kerta. Isyyslomalla olen ollut useampaan otteeseen. Mutta näin äkkiseltään laskeskellen olen maksellut tuloveroja Kelan osuus budjetista huomioiden moninkertaisen määrän saamisiin nähden. Kuten luultavasti Olgakin on tehnyt. Kuten Lauri luultavasti tekee aikanaan. Toivottavasti Steffekin, mikäli sairaudet eivät aikuisiällä pahene. Päivistä en tiedä, kun hänestä ei mitään muuta kerrota mutta luulen että hänelläkin on pitkä pätkä työuraa takanaan. Karwan ja Mihail lienevät olleet pelkästään saamapuolella.
Jos ja ilmeisesti kun tämä on läpileikkaus Kelan normaalista asiakaskunnasta, täytyy antaa pisteet päätoimittajalle, joka on joko ollut varomaton tai tarkoituksella suunnitellut piilorasistisen lehden. Mikäli tämä emämoka huomataan päättävillä tahoilla, toivotan päätoimittajalle onnea uuden työpaikan etsintään.

2. Per-looks
Kaikille maailman menoa seuraaville on varmaan jo tuttu per-looks-galleria. Ensivilkaisulla näytti kovin tutulta, samanlaisia kuvia nähtiin jo 30-luvulla. Silloin vain paikkana oli Saksa ja kuvissa juutalaisia eikä perussuomalaisia. Ei vihollisten demonisoiminen ulkonäön perusteella mitään uutta ole.
Myrskyhän asiasta tietysti syntyi ja moni ylireagoi pahasti. Tällä kertaa täytyy antaa Timo Soinille pointsit kotiin siitä, miten tyylikkään eleettömästi hän kriisin kuittasi.
Pisteitä ei sen sijaan voi antaa siitä, että tämmöinen sotku syntyi. Siitä osoitan syyttävällä sormella Soinia. ”Puolue olen minä” –ajattelu on johtanut siihen, että vastuuta ei ole delegoitu alaspäin ja yksinkertaiset perusimagokysymykset ovat jääneet hoitamatta.
Tosiasiahan on, että perussuomalaisten ehdokasrekrytointi hoidettiin päin persusta. Kirjoittelin alkuvuodesta ohjeet, kuinka persujen on syytä menetellä, mutta eipä sitä puoluetoimistossa luettu. Missään tuntemassani kunnassa persut eivät lähteneet etsimällä etsimään kovan luokan luottonimiä, vaan ehdokkaaksi ilmeisesti pääsi kävelemällä sisään puoluetoimiston ovesta. Kaikki kunnia niille, jotka ehdokkaaksi uskalsivat tässä haisunäädän kusimyrskyssä lähteä, mutta kyllä joka kuntaan olisi pitänyt saada ainakin yksi korkeakoulututkinnon suorittanut ehdokaslistoille tuomaan uskottavuutta. Nämä olisi pitänyt rekrytoida erikseen, tiedän helvetin monta jotka puristavat nyrkkiä taskussa mutta eivät uskalla julkisesti tunnustautua kannattajiksi, koska saisivat ”piireissä” paskaa niskaansa. Seurauksena listoilla ei ole riittävästi sellaisia, jotka osaisivat esiintyä uskottavasti. Jouduin sattumoisin seuraamaan yhtä kunnallista vaalipaneelia livenä ja persujen ehdokkaan esiintymistaidot olivat jossain sahapukin ja änkyttävän autistin välimaastossa. Olisi puoluetoimisto nyt vähän voinut katsoa ketä paikalle laittaa tai edes valmentaa.
Sitten tyrittiin vielä valokuvaus. Voi pyhä jysäys, luulisi nyt ilman imagokonsulttiakin ymmärtävän että mitä tahansa taskukameralla otettua fotoa rönttäkuteisiin pukeutuneesta poliitikontaimesta ei voi laittaa vaalimainokseen. Sanottakoon nyt tosiasia ääneen: Per-looks –galleriaan valitut ehdokaskuvat ovat ansainneet kaiken sen loan, mitä niistä on sanottu. Vaikka olenkin Jeja-Pekka Roosin kanssa ollut kaikesta mahdollisesta maratonjuoksua lukuun ottamatta eri mieltä, niin tässä hänen oli turha häpeillä lausuntoaan. Ennen ehdokkaaksi hyväksymistä olisi pitänyt sitouttaa ehdokkaat siihen, että kuvaan tullaan siististi pukeutuneena ja kuunnellaan stylistin ohjeita. Lähes kaikissa kuvissa oli ehdokas, joka oli (tarpeeton yliviivataan) huonosti pukeutunut / irvisti tms epäonnistunut ilme naamalla / ajamatta jäänyt parransänki (erityisesti naisilla miinusta). Yli kahdestakymmenestä kuvasta laskin kolme, joissa ehdokas oli hyvin pukeutunut, asiallinen ilme pärställä ja siisti. Näissä tapauksissa irvailtiin henkilön syntymässä saaneelle ulkonäölle ja se oli epäasiallista. Pärstäkertoimelleen ihminen ei voi juuri mitään. Tukan ja muun näkyvän karvoituksen voi leikata siististi ja lihavuudelta voi välttyä liikunnalla. Näille voi – ainakin jossain määrin – irvailla. Irvailevat persujen kannattajatkin vihervasemmiston makkaratukille ja Rapala-naamoille. Enkä minäkään pidä Soinin ylileveästä habituksesta.
Ehdokasasettelun ja –kuvauksen lisäksi perussuomalaiset ovat onnistuneet sössimään ilmaisen mainonnan. Eikö kellekään tullut mieleen sitouttaa ehdokkaat vastailemaan vaalikoneisiin? Nyt perussuomalaisten ehdokkaat loistavat näissä poissaolollaan! Hei haloo, maailma on pullollaan idiootteja jotka tekevät valintansa vaalikoneiden perusteella. Ottakaa sieltä ilmaiset äänet kotiin, fiksut nyt äänestävät persuja jo muutenkin.
Täytyy vain ihmetellä, millaisen ääniosuuden persut saisivat jos hoitaisivat leiviskänsä kunnolla. Eivät ihmiset äänestä persuja siksi, että heitä kannattaisivat vaan siksi että he ovat ainoa edes jonkinlainen vaihtoehto viherkeskustakokoomussosialistiselle puolueelle.

3. Rasismia havaittu – mutta hetkinen, eihän tuo voikaan olla rasismia!
USA:n presidentinvaalien lähestyessä gallupit tietävät kertoa, että 94 % tietynrotuisista äänestäjistä kannattaa toista ehdokkaista. Kuinka ollakaan, sattumalta tämä ehdokas on samaa rotua. Tilanne on sama kuin vuonna 2008. Obama sai mustien äänistä 95 %, kun taas McCain valkoisten äänistä 55 %. Kuvitelkaapa että tilanne olisi ollut silloin tai olisi nyt toisinpäin: 95 % valkoisista kannattaisi valkoista ehdokasta. Jestas mikä rasistinen myrsky! Vaan toisinpäin ei puhettakaan rasismista. Tosin on myönnettävä, että mustat ovat perinteisesti äänestäneet demokraattien ehdokasta. Mutta joka kerta republikaanien ehdokas on saanut vähintään 10 % mustien äänistä, yleensä reilusti enemmän. Kun ehdokkaana on musta, yli puolet republikaaneja normaalisti äänestävistä mustista äänestää häntä! Jotenkin käy mielessä, että kyseessä tuskin on jollain lailla erityisesti sosiaali-, talous-, puolustus- tai ulkopolitiikkansa takia mustia kiehtova ehdokas. Ja normaalisti noin 50 % valkoisista äänestää demokraatteja. Kuvitelkaapa, että puolet normaalisti demokraatteja äänestävistä valkoisista olisikin siirtynyt valkoisen republikaaniehdokkaan taakse. Kun mustat käyttäytyvät näin, kukaan ei lotkauta korvaansa.

4. Paetkaa Suomesta, sekaperheet!

Venäjän lapsivaltuutettu Pavel Astahov on kehottanut sekaperheitä pakenemaan Suomesta, koska Suomen sosiaaliviranomaiset toimivat mielivaltaisesti. Myös Norjalla on samoja kahnauksia Venäjän kanssa. Ottamatta nyt sen kummemmin kantaa sossutätien toiminnan järjellisyysasteeseen voi kuitata Astahoville ilkeästi. Ohje on erinomainen siinä mielessä, että onhan se nyt molempien kansakuntien geneettisen poolin kannalta win-win –tilanne, mikäli Venäjälle siirtyy suomalaisia ja norjalaisia geenejä eikä Suomeen ja Norjaan venäläisiä geenejä.

5. Netissä vain omalla nimellä
Jälleen kerran on palattu ikuisuusaiheeseen eli anonyymin nettikirjoittelun kieltämiseen. Tällä kertaa asialla on itse EU-komissio. Tavoitteena on estää terrorismia. No just joo. Kuvitelkaas: ”Rekisteröidy: avaan tilin nimellä osamabinladen@suomi24.fi, sijaintipaikka: luola, Afganistan. Kyllähän sitä muuten käyttäisi nimimerkkiä Matti Virtanen, mutta kun EU kielsi…”
Mutta vakavasti puhuen. Ennen anonyymin nettikirjoittelun kieltämistä olisi kiellettävä ajojahti niitä kohtaan, jotka esittävät sopimattomia faktoja. Jaska Brown voi hyvin kirjoittaa nuo neljä edellä olevaa asiaa, koska Jaska Brown on nimimerkki. Sen sijaan vaikka kansanedustajan avustaja, sairaanhoitopiirin johtaja tai pörssiyhtiön henkilöstöpäällikkö eivät voisi kirjoittaa joistakin niistä ollenkaan ja lopuistakin vain hyvin paljon silotelluimmin sanankääntein. Me isänmaalliset ammumme puskasta, koska joka päänsä nostaa, saa hyvin pian reiän otsaansa. Noin vertauskuvallisesti ottaen ainakin toistaiseksi. Meidän kun on vaikeampaa kirjoittaa omalla nimellä kuin vihervasureiden, koska meillä on perheet elätettävänä ja työpaikat menetettävänä. Vastapuolella on helpompaa, koska työmarkkina- ja sosiaalitukia ei voi menettää mielipiteiden esittämisen takia. Eikä julkisen sektorin suojatyöpaikkaa, koska mielipiteet ovat sallitun linjan mukaisia. Toisaalta tälläkin puolen rintamalinjaa mielipiteiden esittäminen on melko vapaata, mutta sopimattomia faktoja ei sovi kertoa omalla nimellä, niitä kun ei voi kumota mielipitein.

16 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Muuten hyva kirjoitus, mutta en mollaisi venalaisgeeneja. Urheilussa ja tieteessa venalaiset ovat olleet parempia kuin suomalaiset tai norjalaiset.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaskalle ja kiitos hyvistä havainnoista. Muutama sillisalaattikommentti:

1.”Siis KELAtaanpa hetki. Neljä suomalaista. Yksi ilmeisesti pitkän työuran tehnyt eläkeläinen, toinen opiskelemassa ammattiin, kolmas sairas lapsi, neljäs joka tarvitsee jatkuvasti lääkitystä. Kaksi ulkomaalaislähtöistä. Toinen, terveen näköinen nuori mies, saa asumistukea. Jotenkin epäilyttää, että jos olisi opiskelija, puhuttaisiin opintotuesta ja asumisLISÄSTÄ. Tai jos olisi töissä, miksi saisi asumistukea? Toinen taas on asunut Suomessa 22 vuotta JA TARVITSEE TULKKIA!!!! Hoitaakseen eläkeasiaansa. Päätellen siitä, että ei ole ehtinyt suomen kieltä oppimaan, kyseessä tuskin on työeläke. ”

Oikeestaan tarviiko tohon kommentoida mitään?

2. Ohjeesi persuille olivat sinänsä ihan aiheellisia, mutta vähän vyön alta toi persu-looks meni joka tapauksessa. Tietysti jälkeenpäin tuli selvitystä, että eihän tällä ollut tarkoitus pilkata, ittehän te se pilkan keksitte. Jos ei ollut, niin miksi nähdä moinen vaiva? Huom. minä itsehän olen niin ruma, että ajan partaakin selkä peiliin päin.

3. Amerikan vaalit ovat siitä mainioita, että siinä ei esim.suomalaisten mielipidettä kysytä ollenkaan, vaikka tietyt suomalaiset ihan oikeasti luulevat muuta.

4. Työni puolesta kertyneen perstuntuman perusteella voin sanoa, että venäläisiä (ja nimenomaan noita puolikkaita, tehköön ihmiset siitä omat johtopäätöksensä) sijoitetaan laitoksiin suhteellisen paljon, mutta ei sen takia,että he ovat venäläisiä, vaan siksi, että he eivät käy koulua, ajelehtivat, tekevät rikoksia ja käyttävät päihteitä. Siis ihan kuin suomalaisetkin, jotka joudutaan sijoittamaan samoista syistä. Ihan vallitsevan lain mukaan.

Ihmettelen asian tiimoilta noita paskalehtien lööppejä Venäjän armeijan kasvaneesta voimasta Suomen rajoilla.Vähemmänhän siellä on tavaraa kuin kylmän sodan aikana. Vaan paskalehdet elävät irtonumeromyynnillä. Kai heidän tarttee sodan uhkaa kehitellä. Jaska kirjoitti aikanaan jutun tyhmimmistä mahdollisista sodan syistä, ja jos naapuri hyökkäisi Suomeen tiettyjen huostaanottojen perusteella, se sota pääsisi varmasti Top-viitoseen. Venäläinen voi olla itseään täynnä oleva imperialisti, mutta venäläinen ei ole tyhmä.

5. Pysytään Bloggerissa. Ja nimimerkin takana.

Noihin Tomin mainitsemiin geeniasioihin ei minulla tieto riitä. Norjalaiset dominoivat hiihtoa. Suomalaiset aikanaan pitkän matkan juoksuja. Nyt eivät. Venäläiset pärjäävät urheilussa. Onko kyseessä geenit, vaan se, että maassa riittää rekryyttiä? Ei riitä tieto sanomaan sitä eikä tätä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Täytyy lisätä kohtaan 4. vielä tuo tuore uutinen, eli:

*

"IS: Uskomattomia väitteitä – suomalaiset laittavat venäläislapsiin mikrosiruimplantteja

Aamulehti:

Venäjällä epäillään, että suomalaiset ovat ehdottaneet kaikille huostaanotetuille venäläislapsille mikrosiruimplantteja, jotta lapsia ei vietäisi Venäjälle. Torstain Ilta-Sanomat esittelee joukon uskomattomia lapsikiistassa esitettyjä venäläisväitteitä.

Venäläiset äidit -järjestön mukaan perussuomalaiset olisivat ehdottaneet mikrosiruja."

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194771337994/artikkeli/is+venajalla+uskotaan+etta+suomalaiset+asettavat+huostaanotettuihin+venalaislapsiin+mikrosiruimplantteja.html

*

Tähän täytyy sanoa, että suomalainen sosiaaliala lähinnä huokaa helpotuksesta, jos venäläinen sijoitettu mukula viedään Venäjälle. Mikrosiruja ei varmasti asennella, eikä perään lähdetä.

Mahtaisko näissäkin asioissa jäljet johtaa sylttytehtaalle eli tiettyyn dosenttiin? Mihin se tällä pyrkii? Venäläisten silmissä se on pelkkä tsuhna joka tapauksessa.

Jaska Brown kirjoitti...

Tomi, vikani on siinä että heitän liian usein läppää kieli poskessa keskellä vakavaa tekstiä. Tuo Astahovin kommentti oli sitä luokkaa, että se ansaitsi tasan yhtä vakavasti otettavan vastineen. Ero minun ja Pavelin lausunnoissa vain oli se, että Pavel taisi olla tosissaan...
Venäläiset ovat tieteessä ja urheilussa pärjänneet paremmin koska heitä on enemmän. Valitse jokin satunnainen viiden miljoonan asukkaan venäläisprovinssi ja laske sieltä tulleet olympiamitalit ja merkittävät tiedemiehet ja katso pärjäävätkö Suomelle. Tiedepuolella auttaa sekin että Venäjällä juutalaistaustaisten osuus on huomattavasti suurempi kuin Suomessa.

Yrjö: Mulla taas on niin ruma pärstä, että jos omistaisin yhtä ruman koiran, ajelisin sen perseen ja opettaisin kävelemään takaperin. Mitä venäläisiin tulee, niin yksilöinä mulla ei ole negatiivisia kokemuksia sen enempää kuin suomalaisistakaan. OK sakkia ja tekevät työnsä. Ongelmia alkaa syntyä vasta kun venäläispitoisuus ylittää meetvurstin suolapitoisuuden.

Vasarahammer kirjoitti...

Tällä videolla esiintyvä nainen kertoo oman perustelunsa Obaman äänestämiselle.

Obama jakaa kaikille ilmaisen Obamaphonen.

Tomi kirjoitti...

Vasara, tuon voisi kääntää Suomeen, pitää vain vaihtaa Obaman tilalle Soini ja obamaphonen tilalle rahaa.

Tuon naisen kaltaisia löytäisi helposti persujen kannattajien joukosta.

Tomi kirjoitti...

Miksi muuten USA:n vaalit kiinnostavat mamukriittisiä niin paljon?
Varsinkin USA:n sisäpolitiikka ei pitäisi olla meidän asia lainkaan.

Obaman presidenttiys näyttäisi olevan hirveä kammotus osalle suomalaisista. Miksi?
Tietenkin Bush oli kammotus toisille suomalaisille (osalle suomalaisista koko USA on kammotus, en ole koskaan ymmärtänyt miksi).

Vasarahammer kirjoitti...

"vaihtaa Obaman tilalle Soini ja obamaphonen tilalle rahaa."

Eiköhän ne pahimmat "ilmaisen" rahan jakajat löydy vasemmistopuolueista?

Tuo Obamaphone-nainen kertoo demokratian rappiosta, eli näille demokratia on sitä, että päästään käsiksi toisten tienaamiin rahoihin.

Tiedemies kirjoitti...

Terve taas pitkästä aikaa.

Tomi on kyllä oikeassa tuossa rahanjakoasiassa. Soini ja Persut yleensäkin ovat profiloituneet formaatilla, jonka talouspoliittinen ja muutenkin koko tämä ohjelma on kirjoituksen otsikon mukaista sillisalaattia.

Herravihaa, verot valtion maksettavaksi, homoilulle toppi jne.

Jaska Brown kirjoitti...

Tomi: Tottakai USA:n vaalit kiinnostavat. Maailman ykkösvaltio vaikuttaa kaikkeen mitä planeetalla tapahtuu. Enkä ole kummankaan puolella. Minua vain kiinnostaa se, millä perusteilla kannatettava ehdokas valitaan.

Tm: Olen ihmetellyt useita kertoja, mitä joku järjellisellä ohjelmalla ja kelvollisilla ehdokkailla varustettu puolue saisi aikaan, kun persutkin kykenevät tuollaiseen kannatussiivuun. Ihmiset ovat totaalisen kypsyneitä viherkeskustakokoomussosialistisen puolueen toimintaan. Silloin huonompikin vaihtoehto kelpaa protestiksi. Persujen talouspolitiikasta taas voi todeta, että niin typerää rahan jakamista kotimaahan ei voi keksiä, että se voittaisi typerän rahan jakamisen ulkomaille. Kotimaahan jaettu raha jää enemmän tai vähemmän pyörittämään Suomen taloutta, kun taas Kreikan Moolokin kitaan mätetty raha on poissa oman maan talouselämästä.

Anonyymi kirjoitti...

Per-looksissa ja sen ympärillä vellova kohu on minusta hiukan outo siinä mielessä että kyseinen sivusto ei todellakaan ole mitään muuta kuin kokoelma PS:n ehdokaskuvia. Jos niiden näyttäminen on puolueen parjausta niin silloin olisi syytä miettiä ehdokaskuvien laatua eikä ruveta murjottamaan siitä että nythän me näytetään ihan omituisilta.

Per-looksissa ongelmat voi minusta jakaa kolmeen luokkaan:

1) Valokuvaustekniset
2) Habitus ja stylistin puute
3) Merkillinen ulkonäkö

Lähes kaikissa kuvissa on ongelmana jokin tekninen vika. Tosin on sanottava että Pir-looks on vielä parempi tässä suhteessa. Mutta yllättävää kyllä vika ei ole niinkään kalustossa koska kaivoin kuvista exif tiedot joiden perusteella paljastui että kalusto jolla kuvia otettu on keskimäärin hyvää, usein jopa erinomaista (Nikon D4, Canon 5D MkII) joten kuvien tekniset ongelmat pitkälti johtuvat kameran jatkeena olevasta henkilöstä.

Olisiko ollut ihan liikaa vaadittu että kuvauksen olisi suorittanut joku henkilö jolla on asian vaatima ammattitaito, kyseessä on kuitenkin ehdokkaan virallinen muotokuva joka edustaa myös puoluetta?

Toinen kysymys on se minkä Jaskakin esitti: Onko ihan pakko päästää ehdokkaita virallisiin kuviin edustamaan puoluetta Impivaaran pystymetsästä revityn näköisenä. Vähintä mitä voisi vaatia on parran ajaminen ja tukan kampaaminen! Ja yleensäkin stylistin käyttäminen olisi hyvä asia koska muuten näytetään ihan suosta nousseelta. Sama pätee enemmän tai vähemmän kaikkiin puolueisiin mutta muissa puolueissa asialle edes yritetään tehdä jotain.

Ja viimein kohta on se johon ei ole oikein mitään tehtävissä, eli siis omituinen ulkonäkö, mutta tässäkin paljon auttaisi kokenut kuvaaja joka osaa tehdä sen mikä tehtävissä on.

Mutta joka tapauksessa olisi ollut hyvä yrittää hakea uskottavia ehdokkaita ihan suoralla headhunting -menetelmillä. Nykyisestä ehdokaslistasta olen, valitettavasti, samaa mieltä Jaskan kanssa. Kyseessä on selkeästi melkoinen keräilyerä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ykkönen vaatii vähän kommentoimista. En nyt ota kantaa siihen, onko mainittu kaveri töissä vai ei, mutta kyllä työssäkäyvätkin ihmiset saattavat saada asumistukea, etenkin pääkaupunkiseudulla. Täällä kun asuminen on kallista, mutta jonkun on tehtävä ne pienipalkkaisetkin työt. Ja etenkin, jos sattuu olemaan yksinhuoltaja niin silloin on usein oikeutettu asumistukeen, koska yksinhuoltajien ei edellytetä elävän pikkuyksiössä lastensa kanssa.

Laskin tässä huvikseni, paljonko saisi 1700e/kk tienaava yhden lapsen yksinhuoltaja (siivoojan palkka), joka asuu Helsingissä 50 neliön kaksiossa, jonka vuokra on 900e. Asumistukea ropisisi 152e. Ei mikään suuri summa, mutta kuitenkin oikeutettu asumistukeen.

Jaska Brown kirjoitti...

Arawn: En ollut tietoinen, että kokopäivätöissä voi tienata niin huonosti, että yksinäiselle ihmiselle maksetaan asumistukea. Toisaalta voisi kysyä, että miksi täällä on sitten huonopalkkaisia ulkomaalaisia kuittaamassa asuntotukea, kun siivoamaan voitaisiin laittaa tilalle työttömiä suomalaisia pois kortistosta?

Anonyymi kirjoitti...

Jaska: Ole iloinen, ettet ollut tietoinen. Useimmille se tieto tulee kantapään kautta...

Ja ongelmahan on, ettei toistaiseksi ketään voi "laittaa" siivoamaan ellei lakeja muuteta tai tukijärjestelmää muokata uusiksi. Monien suomalaisten ei kerta kaikkiaan kannata siivota. Jos tekemällä pienipalkkaista työtä tienaisi 100-200e enemmän kuin mitä saa tukia, tekisitkö sinä töitä? Minä en tekisi ellei se työ olisi itsessään palkitsevaa, mitä siivoaminen ei ole. Ja aika moni ei edes saa kokopäivätöitä, joutuisivat tyytymään osa-aika/pätkätöihin, joiden kanssa sumpliminen tukiviidakossa on lähinnä painajainen (esimerkiksi sairaan/lähihoitajat). En mä ihmettele, että ihmiset väsyvät ja luovuttavat.

Jaska Brown kirjoitti...

Arawn: Tarkoitin tilannetta, jossa yksineläjä elää kokopäivätyöstä saatavalla minimipalkalla. Muut elätettävät / vajaa työaika / alle minimipalkan, niin ei mahdollisesti pärjääkään. Mutta että ei voisi itseään elättää... no, ehkä sitten.

Jälkimmäisestä kappaleestasi: juuri tuota tarkoitin. On käsittämätöntä, miten työnteko on voitu tehdä kannattamattomaksi. Kun suomalaisten ei kannata tehdä matalapalkkaisia töitä, tulee ulkomailta pätkätyöntekijöitä -> pääsevät lopulta suomalaisen sosiaaliturvan piiriin -> lisää työttömiä -> kierre jatkuu.
Niin ja omakohtainen kokemus: tein kerran vuoden ajan työtä kuitaten koko ajan noin 200 mk / kk vähemmän kuin olisin saanut työttömänä. Olin pari edellistä vuotta ollut selvästi paremmin palkatussa hommassa ja olisin jäänyt työttömäksi, jos en olisi ko. pestiä ottanut. Ansiosidonnainen päiväraha olisi ollut korkeampi kuin palkkani. Näin kuitenkin CV:n ja moraalin kannalta parempana ratkaisuna mennä töihin. Kun katsoo taaksepäin, ratkaisu oli (ilmeisesti) oikea.

Anonyymi kirjoitti...

Paljos sillä vasaralla on rahaa, kun se pelkää että sen rahoihin päästään käsiksi ?