Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Välihuomautus 37: Kabaddi

Wikipedia joutuu puolivapaana muokkausympäristönä vähän väliä vandalismin kohteeksi. Joskus nämä suoritukset eivät ole pelkkää sotkemista, vaan ansaitsevat paikkansa Wikipedian Huonot vitsit ja muu höpöhöpö -artikkelissa. Kyseisen artikkelin noin kuukausittainen lukeminen on lempihupejani, yleensä saa ainakin yhdet hyvät naurut.

Jotkut näistä kieli tukevasti poskessa heitetyistä läpistä siirretään Hikipediaan, mikäli tyylilliset ansiot riittävät. Törmäsin sattumalta Wikipediassa artikkelissa Kabaddi olevaan tekstiin, mikä on aivan puhdasta Hikipedia-laatua:
Bangladeshin kansallislaji on monelle meille suomalaisille tuntematon Kabaddi. Molemmilla joukkueilla on omat alueet ja vuorotellen joukkueista yksi pelaaja menee toisen alueelle ja yrittää hipan tavoin koskettaa vastapuolen pelaajia, jotka taas yrittävät estää tätä pelaajaa palaamasta omalle alueelle. Aikaa pelaajalla on olla toisen joukkueen alueella, niin kauan kuin jaksaa yhteen hengenvetoon laulaa ”kabaddi-kabaddi”.

Hauskinta asiassa on se, että tämä on totta eikä puutaheinää.

Tässä vielä video vuoden 2010 Aasian kisojen finaalista Iran - Intia. Intia voitti pistein 37-20.

Lisäyksenä linkki kabaddin tulosseurantaan.

8 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ei liity sinänsä aiheeseen, mutta tulipahan postauksestasi mieleen. Eli jollain huumorisivustolla törmäsin aikanaan Demi-lehdestä kuvakaappauksena esitettyyn keskusteluun, jossa nuori tyttö kysyi, mikä mahtaisi olla hyvä itsepuolustuslaji hänelle, ja joku koiranleuka esitti bukkakea, ja siitähän tuli melkoinen keskustelu, jossa bukkaken itsepuolustusominaisuuksia kehuttiin. Lopussa pimu oli sitten saanut selville, mitä se bukkake oikeasti tarkoittaa, ja poltti päreensä pahemman kerran.

Kumitonttu kirjoitti...

Johan on laji. Se olis hyvä johonkin keuhkoparantolaan. Vähänkö naurattais.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin muuten, täytyy vielä sanoa, kun katsoin tuon videon kokonaisuudessaan, niin ihan selvää huippu-urheiluahan tuo. Jätkät oli treenattuja urheilijoita ja touhussaan ihan tosissaan ja välissähän siellä otettiin ihan tiukkaa kontaktia. Lajin säännöistä en kyllä ymmärtänyt mitään. Täytyy tutustua lajiin tarkemmin, ja tiedä vaikka laittaisin Huitsinnevadassa pystyyn lajin puulaakisarjan.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjö: Aika paha... Odottelen milloin olympialajeiksi tulevat keinupallo ja kirkonrotta, talvikisoihin lumisota. Kuka pelkää mustaa miestä ei taida kelvata.

Tomi kirjoitti...

Kaikki joukkuepelit nayttavat holmoilta, jos niista ei ole kiinnostunut tai ei tunne pelia. Onhan esim. pallon perassa juokseminen typeraa, jos sita rationaalisesti ajattelee.

Jaska Brown kirjoitti...

Tomi, tässä tapauksessa huumori syntyi (ainakin omalle kohdalleni) siitä, että 1) tuo Wikipedia-artikkeli oli niin huonoa kieltä, että vaikutti vandalismilta, 2) sen lopussa ollut "kabaddi-kabaddi" -hokema ja hengityksen pidättäminen kuulostivat absurdilta 3) hippa on jokaiselle tuttu lapsuuden leikki ja sen muuntaminen urheilulajiksi kuulosti uskomattomalta.

Mutta kuten Yrjöperskeles totesi, niin kyllä ne heput ihan urheilijan näköisiä olivat ja tosissaan homman ottivat. En yhtään epäile, etteikö olisi tiukka laji.

Kaikki joukkuepelit nayttavat holmoilta, jos niista ei ole kiinnostunut tai ei tunne pelia. Ja pesäpallo näyttää hölmöltä vaikka sen tunteekin :-P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos Jaskalle vielä postauksesta. Se inspiroi minua omaani, ja sekin käsittelee erästä joukkueurheilulajia.

Anonyymi kirjoitti...

"Kaikki joukkuepelit nayttavat holmoilta, jos niista ei ole kiinnostunut tai ei tunne pelia. Onhan esim. pallon perassa juokseminen typeraa, jos sita rationaalisesti ajattelee."

Oikeassa olet. Sählyäkin pelataan ihan tosissaan jopa maajoukkuetasolla!