Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 10. joulukuuta 2011

Sivallus CCX

Lasten suksisiteet voidaan luokitella toimivuuden kannalta kahteen kategoriaan. Täysin paskat ja vielä paskemmat.

9 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

No tyhmänä on pakko kysyä, että minkä ihmeen takia yrität lasten suksilla hiihtää?

Jaska Brown kirjoitti...

Niin... no voi sen noinkin käsittää. Täytyy myöntää, että ei vaan tullut mieleen kokeilla omaa kaviota niihin.

No, ihan huvin vuoksi tarkennuksena siteet ovat sellaiset, joissa kenkää ei ensin saa siteeseen, sitten kun sen saa, se ei pysy siellä ja kun se vähän aikaa pysyy, menee kiinnitysremmi suksen alle. Ja siinä toisessa tyypissä asiat ovat vielä huonommin.
Voi perskeles, armeijan mäystimet ovat de luxea niihin verrattuna. Eikä kyse ole siitä, että muistot olisivat kullanneet - kyllä mulla on armeijan mäystimillä toimivat tunturisukset varastossa ja joka talvi on tullut ainakin kerran käytettyä. Eikä kyse ole siitäkään, etten osaisi lasten suksisiteitä käyttää - en edes minä ole niin tumpelo etten näin monivuotisella kokemuksella olisi toimivia konsteja oppinut.

Kumitonttu kirjoitti...

Sen verran voinen tässä blogissa avautua henk.koht. menneisyydestäni, että olin tiettävästi ensimmäinen ikäluokka varusmiespalvelussa, joka ei joutunut kuittaamaan suksia tai skimboja varusvarastolta. Siitä nokkelampi kaveri arvaisi, että en suorittanut palvelustani kovin pojoisessa. Itsekunnioitukseni puolesta on myös todettava, että en joutunut rannikkotykistöön, joka ei tuota kuin bunkkerielämään turtuvia ensipommituksen kohteita.

Omat skimbat, jos tällainen tsadilainen lähestymistapa sallitaan, ovat enempi mallia "gravitaatiolla alas ja imatranvoimalla ylös", jos ymmärrät, mitä tarkoitan. Meillä murtomaahiihto kuuluu samaan kategoriaan potkupallon kanssa. Siis Takkiraudan kaltainen esihistoriallinen harrastus, jossa tulee hiki ennen suoritusta. Gravitaatiohiihtämisessä hiki tulee vasta afterski:ssä. Tai potkupallon osalta, hiki tulee myötähäpeästä. Pois lukien, että kuulin Socrateen (Brasilian vanha kippari) juuri kuolleen.

Jaska Brown kirjoitti...

Omasta puolestani olen todennut, että harkitsen laskettelemisen kokeilua sitten, kun olen niin vanha ja sairas että en enää kykene urheilemaan.

Tomi kirjoitti...

Vaikka en Tahko Pihkalaa juurikaan arvosta, niin oli hän yhdessä asiassa oikeassa todetessaan alppihiihdosta "konevoimalla ylös ja painovoimalla alas, ei se ole mitään urheilua".

Tomi kirjoitti...

Jenkkifutiksesta voisi todeta, että on laji, jossa apinat katsovat kuin gorillat juoksevat päät yhteen.

Professori kirjoitti...

Olen itse usein ihmetellyt, miksi suksitehtaat varustavat suksiaan "lastensiteillä". Eikö kenenkään mieleen tule, että siihen ensimmäiseen suksipariin se hiihtokiinnostus sitten lopahtaakin?

Jaska Brown kirjoitti...

Juuri tuota ihmettelenkin lastensiteissä. Mikä helevetti siinä on, ettei kenkää saada kiinni sukseen helposti ja pitävästi. Siinä vaiheessa kun homma on hanskassa, tuleekin yleensä ilmoitus "en halua hiihtää".

Anonyymi kirjoitti...

Alamäkihiihtoakin voi harrastaa siten, että se muuttuu urheiluksi:

http://www.telemark.fi/

Noi siteet on helpot kiinnittää ja idioottivarmat:

http://rottefella.no/Produkter/Telemark/Cobra-R8/