Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Välihuomautus white flightista

White flight -ilmiö rantautuu vähitellen Suomeen. Niille, jotka uskovat monikulttuuriseen ihanuuteen rotujen ja uskontojen elämisestä sulassa sovussa samalla asuinalueella, suosittelen tutustumista tähän USA:n kartastoon. USA asuinalue asuinalueelta, jokaisen paikan rodullinen jakauma hiirtä liikuttamalla ja kartan värit kertovat vallitsevan rodun. Etusivun New York on jo veret seisauttava, mutta suosittelen erityisesti tutustumista esimerkiksi Alabaman Birminghamiin.

6 kommenttia:

AuvoT kirjoitti...

Miks meillä ei oo Suomessa näin kätevää nettipalvelua?

Kyllä me ollaan jälessä. Vois vaik laittaa kännyyn paikannuspalvelun, antaa värikoodilla suoraan ympäristön tilan kun ajelee katsomassa asuntoa.

Jaska Brown kirjoitti...

AuvoT, et kai ole rasisti... Kannattaa muuttaa tänne Huitsinnevadaan: 100 % valkoisia.

On se muuten kumma, että kun valkoiset muuttavat pois alueelta, jossa on mustien enemmistö, kyseessä on valkoisten rasismi. Jos taas mustat muuttavat pois alueelta, jossa on valkoisten enemmistö, kyseessä on valkoisten mustiin kohdistama sorto eli rasismi.

AuvoT kirjoitti...

En ole rasisti, olen vain idealisti. Em heitto oli ironian ja tragikomikaan rajoilla liikkuvaa nettipärskettä. Tästä huolimatta olin vaikuttunut ko nettisivun toiminnasta ja datasisällön määrästä. Esim noiden census alueiden rajojen saaminen oikein kartalle ei mahdu jokaisen keskivertonörtin viitseliäisyyteen, t. aikatauluun.

Asumme jo 35km päässä seutumme keskuksesta, ja pitää myöntää, pakenimme 10v sitten - no emme vierasheimoisia, mutta keskuksen hintatasoa sekä materialistista ilmapiiriä. Sikäli tuo white flight osui, melkein.

vieras kirjoitti...

Ykän blogissa kirjoitin kerran kommentin joka liittyi siihen Sopranosin jaksoon jossa Tony oli mukana projektissa joka pyrki tekemään jonkun alueen valkoisten asuttavaksi kelpaavaksi. Kommentti on täällä.

Mitä Jaska luulee, että voisiko white flightia vastaan taistella niin että perustettaisiin valkoisten siirtokuntia tiettyihin paikkoihin, niin kuin Israelilla on juutalaissiirtokuntia arabivoittoisilla alueilla?

Tammenterho kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jaska Brown kirjoitti...

Kiitos linkistä, Tammenterho!

Vilkaisin vähän ja näytti mielenkiintoiselta. Yritin avata testin vuoksi Malmön aluetta, mutta tökki... Avausruudussa näkynyt Jönköpingin seutu kuitenkin kertoi jo hyvin, mitä dataa sieltä saa. Tutkin tarkemmin jos alkaa toimia.