Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Sivallus CXLVI

Nobelin palkinnon luonnontieteissä (fysiikka, kemia ja lääketiede) on saanut yhteensä 542 eri henkilöä. Alan uskoa rotujen ja uskontojen tasavertaisuuteen, jos joku löytää tästä joukosta yhdenkin afronilootikon tai osoittaa syrjinnän syyksi siihen, että ottelussa juutalaiset - muslimit tilanne on 124 - 2.

8 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Niin, ja molemmat musli mit ovat tehneet uransa länsimaisissa yliopistoissa...

Kari Rydman kirjoitti...

Joku salaliittouskovainenhan voisi tuosta tilastosta suoraan nähdä, miten vahvalla pohjalla juutalaisten salaliitto on... :D

Ironmistress kirjoitti...

Ei pidä unohtaa myöskään skandinaaveja - heillä on yhteensä 56 Nobelia. Jos Kalmarin unioni olisi säilynyt yhtenäisenä nykypäivään saakka, tuo kansakunta olisi kakkosena nobeleissa heti juutalaisten jälkeen.

Mielenkiintoista sinänsä, Israel ei ole tuottanut nobelisteja väkilukuun suhteutettuna sen enempää kuin Suomikaan.

AuvoT kirjoitti...

Kulttuurin vaikutus on huomattava, ei vain rodun. Huomatkaapa että juutalaiset ovat olleet ehkä kaikkien sivistynein kansa / kulttuuri. Jo rakennusmies Jeesus osasi lukea ja vähän kirjoittaa 2000v sitten. Lisäksi juutalaiset ovat suuri joukko, monta 10 miljoonaa.

Kristillisessä maailmassa tähän on päästy vasta 100-150v sitten. Muissa maailmoissa vasta nyttemmin...

Anonyymi kirjoitti...

Siinä vaiheessa kun syntyperäinen muslimi saavuttaa nobelin arvoista älykkyyttä, kääntyy hän väliaikaisesti kristityksi matkalla kohti uskonnottomuutta.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitos kommentoijille.

Kulttuurivaikutuksesta voi todeta, että juutalaisuuden perinteeseen kuuluu se, että isä opettaa poikiaan. Rodun vaikutuksesta kulttuurin sisällä voi todeta, että USA:sta on tullut pitkälti kolmattasataa tiedenobelistia, joten tilastollisesti afroamerikkalaisia pitäisi olla siinä kolmisenkymmentä. Vaan eipä ole yhtään.

Käsittääkseni kumpikaan musliminobelisteista ei ole ollut erityisen innoissaan uskonveljiensä "islamnobel"-hehkutuksesta. Tässä yhteydessä on mainittava, että harvassa ovat muutkin nobelistit, jotka ovat uskontoaan kiitelleet, mutta on muistettava heidän kulttuuritaustansa vaikuttaneen saavutuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja mielenkiintoista sinäsä että länsimaalaisten käyttämä numerojärjestelmä on arabimaista tullut...

Jaska Brown kirjoitti...

Ano, tarkoittanet siis tätä numeromerkintäjärjestelmää (1234567890), jonka Fibonacci teki Euroopassa tunnetuksi 1200-luvulla ja jonka arabit kopioivat intialaisilta...