Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 27. toukokuuta 2010

Sivallus XCIII

Rikollisuutta vastustavan lainkuuliaisen kansalaisen on nykyään vaikea olla leimautumatta rasistiksi, koska tietyillä etnisillä ryhmillä on selkeä yliedustus kriminaalien ja sosiaalituella eläjien keskuudessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan. Ymmärrän hyvin tuon että jos on yliedustus rikollisten (kriminaalien) joukossa. Mutta voitko valottaa tuota sosiaalituella eläjien yliedustusta. Miten se nivoutuu rikollisiin? Puhut kuitenkin "rikollisuutta vastustavasta" ja lainkuuliaisesta kansalaisesta. Vastustaako sama henkilö myös sosiaalitukia vai onko sosiaalituen vastaanottaminen rikos? (En siis ole pätkääkään kiinnostunut rasismista tässä, koska siitä osasta olen samaa mieltä.) Kysyn aidosti ja en ole närkästynyt. ;)

t. nimetön kyselijä

Jaska Brown kirjoitti...

Anonyymi: En vastusta sosiaalitukia sinänsä, ainoastaan niiden väärinkäyttöä. Tarkasti ottaen tekstissä tulisi lukea, että sosiaalitukien varaan tarkoituksellisesti jättäytyvien, työtä vieroksuvien keskuudessa.

Harvassa ovat ne kansalaiset, jotka eivät ole koskaan saaneet opintotukea, työttömyyskorvausta tai lapsilisää. Kokonaan toinen juttu ovat sitten sellaiset tyypit, jotka perustavat koko elämänsä näiden eli toisten rahoilla elämisen varaan. Tätä vastustan - etniseen taustaan katsomatta, perusterveiden yksilöiden kyseessä ollessa - ja tällaisten tapausten keskuudessa tietyillä kansallisuuksilla on suhteelliseen määräänsä nähden moninkertainen yliedustus.