Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 2. elokuuta 2009

Sivallus XXIX

Päivän Erkko-Sanomissa oli mokutus Islamilaista oikeutta Helsingissä, jossa ihasteltiin kovasti moskeijoissa tapahtuvaa perhesovittelutyötä. En viitsi asiaa käsitellä tarkemmin, mutta eräs yksityiskohta pisti silmään. Imaami Khodr Chehab luetteli ongelmia, joiden takia kiistojen sovittelua tarvitaan: "Mies ei kohtele naista hyvin, nainen ei tottele miestä, lasten kasvatuksesta on erimielisyyksiä."

Lihavointi lisätty jälkeenpäin.

Siis ongelma on, että nainen ei tottele miestä. Odotan feministien vastalauseryöppyä ja Chehabin julkista teilausta. (En pidätä hengitystä.)

Ajatusleikki: kuvitelkaapa, että Jukka Paarma linjaisi kirkon perhesovittelutyön yhdeksi ongelmaksi, että nainen ei tottele miestä.

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kun kerran näitä eri "kulttuureihin" pohjautuvia oikeuskäytäntöjä aiotaan tänne Eurooppaan väkisin haalia, niin kyllähän meidän perinteinen "korpilaki" tulisi myös virallistaa.

En tiedä miten teillä päin, mutta meillä päin ainakin on Korpilakiin pohjautuva sanonta: "Monta miestä on ammuttu hirvenä. Nuotiolla".

Vaan pirunkos vikaa siinä on? Kun se kulttuuriin kuuluu.

Jaska Brown kirjoitti...

Muistelen Enontekiön entisen nimismiehen todenneen, että Suomen Laki II lakkaa olemasta voimassa Rovaniemen jälkeen ja ykkösosakin Kaaresuvannossa. Lähitulevaisuuden versio tuosta taitaa olla se, että sharia astuu Suomen lain rinnalle Salpausselän eteläpuolella ja korvaa sen kokonaan Kehä III:n sisäpuolella.