Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 27. heinäkuuta 2023

Välihuomautus 163 : Kaatakaa Mannerheimin patsaat!

Mannerheim toimi Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajana 1921-1951. Hänen sihteerinään oli 1928-1938 Elsa Könönen, joka kirjoitti näistä vuosista muistelmateoksen Vuosikymmen Mannerheimin sihteerinä.
Italian-Abessinian sodan aikana Punainen Risti lähetti sinne avustusretkikunnan, jonka johtaja oli Richard Faltin. Ennen lähtöä Mannerheim piti jäähyväistilaisuudessa puheen, jonka hän osoitti retkikunnan johtajalle. Kuvassa lainaus puheesta:
Kun kerran on ruvettu vanhoja puheita ja kirjoituksia kaivelemaan, niin woketetaan nyt sitten kunnolla ettei jää puolitiehen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei muuta kun sinkit kiinni, ,aikat laulamaan ja rauhanpanssarit savuttamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Ylen 1: 27.7. Turhaa puhetta !

Anonyymi kirjoitti...

Näin se menee. Nyt siis Hesari ja Yle sen perässä julkaisee Rydmanin kostonhimoisen ex-ystävättären avustuksella vuonna 2016 kirjoitettuja yksityisviestejä. Käsittääkseni ne kuuluisivat kirjesalaisuuden piiriin, joten Hesari rikkonee lakia. He perustelevat - jälleen kerran - "yhteiskunnallisella merkittävyydellä". Kaiken kaikkiaan äärettömän mautonta Hesarilta. Mutta he ovat nyt päättäneet viedä tämän persujahdin tappiin asti.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia kommentoijille.
Ajojahdin tarkoitushakuisuus paistaa läpi jokaiselle joka hetken tarkkailee. Toisia jahdataan, toisten pahemmatkin töppöilyt jätetään huomioitta. Ja ikoneihin ei kosketa.