Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 6. heinäkuuta 2021

Uutiskatsaus 27/2021


1. Mitäs me luuserit

Perussuomalaiset, nuo onnettomat sosiaalituella elävät alkoholisoituneet väkivaltaiset luuserit. Tätä kuvaa media on yrittänyt epätoivon vimmalla maalata. No, nyt löi jälleen kerran todellisuus näpeille. Tutkimuksessa kävi nimittäin ilmi, että perussuomalaiset ovat kannatetuin puolue työtätekevien ryhmässä.
Mikäli jollekin hyvämuistiselle lukijalle tuli deja vu -tunne tuosta aloituksesta, ei ole syytä epäillä mielenterveyttään ainakaan tästä syystä. Aloitus oli nimittäin viimeiseen pilkkuun asti täsmälleen sama kuin Uutiskatsauksen 2/2021 kohdan 2 aloitus. Siinä kommentoitiin uutista, jossa todettiin perussuomalaisten saavan yli viidenneksen kannatuksen korkeimmassa tuloluokassa.
Toisto on tässä tekstissä tarkoituksellista. Jos media toistaa harhaanjohtavaa uutisointiaan samalla tavalla, niin kai blogistikin saa toistaa totuuksia?


2. Sprechen macht frei

Vasemmistoliiton kansanedustaja, ex-ministeri (ai että tuntui tuo ”ex” hyvältä, sitten kun sen voisi liittää myös ”kansanedustajaan” tai vielä mieluummin ”vasemmistoliittoon”) Merja Kyllönen osoitti mikä on vasemmiston käsitys sananvapaudesta mykistämällä Ano Turtiaisen mikrofonin hänen puheenvuoronsa aikana. Tämä oli jopa niin törkeää, että puhemiesneuvosto antoi Kyllöselle huomautuksen. Erityisen kummalliseksi tapauksen tekee se, että Turtiaisen löpinät tuntien olisi parempi antaa hänen puhua ja nolata itsensä kuin vaientaa. Mutta eipähän vasemmistolaisten logiikassa ennenkään kehumista ole ollut, eiväthän he muuten vasemmistolaisia olisikaan. Paitsi tietysti ne muutamat kelpo opportunistit, jotka ymmärtävät saavansa valtaa kansaa kusettamalla.


3. Ei me oikeesti oltu siellä!

Jussi Halla-aho poikkesi katsomassa Eloapina-liikkeen mielenosoitusta. Siinä sivussa hän poseerasi kuvassa mielenosoittajien kanssa. Kapinaliike meni sekaisin ja irtisanoutui valokuvasta.
Mielenkiintoinen kysymys on, miten valokuvasta voidaan irtisanoutua? Me ei oikeasti oltu siinä kuvassa? Halla-aho pitäisi retusoida kuvasta pois (kuten liikkeen esikuva Stalinilla oli tapana tehdä teloittamiensa NKVD-pomojen kanssa)? Oltiin paikalla, mutta kuvaa ei olisi pitänyt ottaa?
Itse asiasta kuultuna pääpiru totesi seuraavasti: ”Mun mielestä on yksinomaan positiivista, jos ihmiset menevät myös oman kuplansa ulkopuolelle välillä kuuntelemaan.” Tässä terveisiä erityisesti vihervasemmiston suuntaan.


4. Kalifiksi kalifin paikalle

Halla-ahon ilmoitettua luopuvansa puheenjohtajuudesta ilmoittautui ensimmäinen vakavasti otettava seuraajakandidaatti. Onhan niitä muitakin näkynyt, mutta tähänastistista kansanedustaja Sakari Puistolla on kovimmat meriitit. Jos mies on väitellyt Cambridgessa fysiikan tohtoriksi, niin ei paljon muita suosituksia tarvita, mitä muodolliseen pätevyyteen tulee. Loppu tuleekin sitten poliittisista näkemyksistä, jotka ovat kovasti Halla-ahon suuntaisia etenkin haittamaahanmuuton suhteen. Epäilyttävänä seikkana tulee kuitenkin mainita, että hän on valmis hallitusyhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa. Tämä on sinänsä hyvä asia, mutta sitä varten ei tule tinkiä pätkääkään tärkeistä asioista. Oikean ja väärän vaihtoehdon kompromissi ei ole kultainen keskitie, vaan ainoastaan toisenlainen väärä vaihtoehto. Jos muut puolueet eivät muuta merkittävästi linjaansa, perussuomalaisten ainoa vaihtoehto on jatkaa omalla linjallaan kunnes kannatus on 45 %, jonka jälkeen voidaankin muodostaa hallitus RKP:n kanssa pakkoruotsin säilymisen hinnalla, mikä on pieni hinta Suomen pelastamisesta.


5. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... helsinkiläinen imaami … jäkjäkjäk … vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


6. Mielenkiintoinen kuvavalinta

Kuten jokainen jolla on enemmän kuin kaksi aivosolua on havainnut, media pyrkii mahdollisuuksien mukaan valitsemaan juttuihinsa etnisesti edistyksellisiä haastateltavia ja esimerkkejä silloin, kun on kyse positiivisesta asiasta. Tällä kertaa näin ei jostain syystä kuitenkaan tapahtunut, vaikka se olisi kerrankin puoltanut paikkaansa.
Mikäli tarina kertoo yrittäjyydestä, etsitään vaikka kiven alta joku menestynyt Abdul tai korkeakouluopiskelusta esimerkiksi kelpaa Sambo, vaikka näiden ryhmien osuus menestyneistä yrittäjistä tai opiskelijoista onkin osuuttaan selvästi pienempi. Tällä kertaa uutinen kertoi syntyvyyden lisääntymisestä. Juttuun esimerkkitapaukseksi päätyi kantasuomalainen, vaikka haittamaahanmuuttajien syntyvyys on selvästi suomalaisten syntyvyyttä suhteellisesti suurempi.
Syitä valintaan voi miettiä. Joka tapauksessa onnea ja menestystä kaikille suomalaisille, jotka ovat päättäneet käyttää korona-ajan kansakunnan tulevaisuutta rakentavalla tavalla!


7. Väärä viikko vai väärä aikakausi?

Kustannusyhtiö Tammessa ei osata lukea sen paremmin kalenteria kuin ajan merkkejä. Menivät julkaisemaan Harry Potter -uusintapainoksen Pride-viikolla. Mikä oli koko moka siksi, että J.K. Rowling oli joskus annodazumal sanonut jotain poikkipuoliseksi tulkittavaa transuista. Tässä ei auta edes se, että Rowling oli kertonut Dumbledoren olleen niitä poikia, jotka ovat tunkeneet taikasauvansa paikkaan johon päivä ei paista.
On se vain hyvä että kyseessä oli Pride-viikko eikä Pride-vuosi. Silloin ei saisi julkaista yhtään mitään joka ei prideä ylistä. Toisaalta mitenkäs se poikkeaa nykymenosta noin muutenkaan.


8. Kerran näinkin päin

Eteläafrikkalainen Tamara Sithole (sic, sukunimestä ei todellakaan puuttunut toista h-kirjainta) väitti synnyttäneensä kerralla kymmenen lasta ja lyöneensä maailmanennätyksen. Todellisuudessa nainen ei ilmeisesti ollut lainkaan raskaana. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun Afrikan väestöräjähdyksestä tuli joku positiivinen uutinen.


9. Taas sitä mennään

Venäjällä käyneet potkupalloturistit toivat mukanaan melkoisen määrän koronan delta-variantin tartuntoja. Tämä oli täysin odotettavissa ja sen ansiosta saattaa jopa käydä niin, että ketjut saadaan tukahdutettua. Maajoukkueen faniklubi jaksaa muistuttaa, että suurin osa faneista käyttäytyi vastuullisesti. Niinpä just joo. Jotkut kertovat ihan muuta, kuten tyyppi joka hengaili kisabussissa useiden koronatartunnan saaneiden kanssa ja jätti Suomeen palattuaan karanteenimääräykset sikseen: Peter kuitenkin tuumii, ettei olisi pystynyt itse karanteeniin, koska ei kestäisi olla niin pitkää aikaa eristyksissä. – Ne jotka haluavat sen pitää, niin pitää, Peter summaa. Näinhän tämä varmasti toimiikin. Tulee mieleen se vanha armeijan sääntö, jonka mukaan kipinää pitää se jota paleltaa ja vartioon menee se jota pelottaa. Karanteenin sijaan Peter suuntasi Himoksen juhannusfestareille bilettämään.
Tartuntojen suhteen alkaa epäilyttää koko touhu – miten virus todellisuudessa tarttuu? Olen sekä viime että tänä kesänä ollut aika monessa tilaisuudessa, joissa on ollut läsnä tuhansia ihmisiä useista eri maista. Yhdestäkään näistä tilaisuuksista ei tietääkseni ole tullut kenellekään ainuttakaan koronatartuntaa. Ne ovatkin olleet yleisurheiluun liittyviä tilaisuuksia. Niissä on käyttäydytty asianmukaisesti, ei ole hypitty ventovieraitten kauloissa kiinni ja mahdollisuuksien mukaan on pidetty turvavälejä. Jotkut ovat jopa käyttäneet maskejakin. Ja sitten jalkapallo-otteluissa virus leviää kuin, niin no, kulkutauti.
Näyttää näin empiirisesti vahvasti siltä, että todennäköisyys viruksen saamiseen on erittäin pieni, mikäli noudattaa edes alkeellista varovaisuutta. Turvallisuutta parantaa se, että jos joissakin tilaisuuksissa käy, niin valikoi sitten ne sillä tavalla, että muutkin läsnäolijat ovat noudattaneet aiemmin varovaisuutta. Eli kannattaa pysyä pois festareilta ja joukkuepelien katsomoista.


10. Mihin veri vetää?

Prinssi William riemuitsi katsomossa, kun Englanti kykeni vihdoinkin kukistamaan Saksan arvoturnauksen pudotuspeleissä. Edellinen kerta olikin MM-finaalissa 1966, tosin vuonna 2000 Saksa kaatui EM-alkulohkossa. William olisi tosin voinut iloita myös Saksan voitosta, sillä hänen verenperimänsä kahdeksan sukupolvea taaksepäin laskien on yli kolmasosaltaan saksalainen. Englantilainen hän on 40-prosenttisesti eli niukasti enemmän, lisäksi cocktailissa on kuudesosa skottia ja viitisen prosenttia irlantilaista. Charles ei ilmeisesti uskaltautunut paikalle 66-prosenttisesti saksalaisena.


11. Radikaalia ajattelua

SUL:n puheenjohtaja Sami Itani on ennenkin räväytellyt epäkonventionaalisin mutta hyvin perustelluin näkemyksin. Tällä kertaa tuli kuitenkin uusi ennätys. Itani on näet sillä kannalla, että Tokion olympialaiset pitäisi perua. Tämä ei ollut se radikaali näkemys, onhan näitä perumisen vaatijoita paljon muitakin koronapandemian aikoina. Itanin ehdotuksella ei näet ole käytännössä mitään tekemistä koronan kanssa.
Teksti on niin tiivis, että sitä on turha yrittää referoida. Lainaan olennaisia osia:
...urheilun tulevaisuuden kannalta olisi toivottavaa, että enää ei järjestettäisi yksiäkään nykymuotoisia olympialaisia – ei etenkään KOK:n kaltaisen, alkujaan kauniista olympia-aatteesta täysin vieraantuneen organisaation johtamana.
Nykymuotoiset olympialaiset ruumiillistavat kansainvälisen urheiluliikkeen ahneutta, näköalattomuutta ja yhteiskunnallista välinpitämättömyyttä. Urheilun pitäisi antaa ihmisille mahdollisuus tavoitella omia unelmiaan, mutta samalla olisi taisteltava paikallisia ja globaaleja epäkohtia vastaan. Ongelmia ei pitäisi peittää olympiarenkaiden hohdolla ja mainostoimistojen luomien mielikuvien sumuverholla. Urheilun kivijalka on aatteellisessa kansalaistoiminnassa, ei liiketoiminnassa.
KOK ja kansainväliset lajiliitot määrittelevät yhä itsensä aatteellisiksi kansalaisjärjestöiksi, vaikka monet niistä ovat tarponeet korruptioskandaalista toiseen.
...
Miksi urheilu, ja tässä yhteydessä nimenomaan huippu-urheilu, on tärkeää? Vastaus ei liity kansanterveydellisiin tai kansantaloudellisiin hyötyihin, maabrändiin tai nationalismin turvalliseen kanavointiin – saati siihen, että urheilu on suosittua viihdettä.
Urheilun voimalla voidaan taistella yhteiskunnan jakautumista ja polarisaatiota vastaan. Urheilu tarjoaa sekä osallistujille että katsojille ainutlaatuisen mahdollisuuden saada hyväksyntää ja tuntea yhteys toisiin ihmisiin sosioekonomisesta taustasta, puoluekannasta, iästä, etnisyydestä, kielitaidosta, koulutuksesta, ulkomuodosta tai esimerkiksi vammautumisesta huolimatta.

Itani kirjoittaa hämmästyttävän idealistisesti, mutta asiaa. Toki teksti on provosoivasti naputeltu eikä mies itsekään voi kuvitella, että olympialaiset peruttaisiin. Niiden palaaminen enemmän juurilleen olisi kyllä aiheellista. Nykyään kisoissa on tolkuton määrä korruptiota ja lajiohjelmaa on muokattu käsittämättömän pelleilyn suuntaan.
Ainoa varma asia tässä on se, että Itanin on turha toivoa etenevänsä korkealle urheilun kansainvälisissä johtotehtävissä. Ellei sitten hän voita – ainoa anteeksiannettava syy rakenteita vastaan kapinoinnille kun on kautta historian ollut se, että voittaa.


12. Oi te koitossa rasismin

USA:n olympiakarsintojen naisten moukarinheitossa kolmanneksi sijoittunut ja viiden sentin turvin viimeisen olympiapaikan napannut Gwen Berry perseili palkintopallilla osoittamalla halveksuntaa USA:n kansallishymniä kohtaan. Perusteluna oli vähemmän yllättäen taas kerran ”sosiaalinen oikeudenmukaisuus” eli rasismi. Berryä kun ei kansallishymni ole kuulemma koskaan napannut.
Gwen Berryn ennätys moukarinheitossa on 77,78 ja tämän kauden paras tulos 76,79, jolla hän on maailmantilaston neljäntenä. Ennätyksellään hän on kaikkien aikojen maailmantilaston kuudenneksi paras eli todella kovan luokan heittäjä. Afrikan ennätys naisten moukarissa on muuten 75,49 ja sen heittänyt Nigerian Annette Echikunwoke on ainoa afrikkalaisnainen, joka on koskaan heittänyt yli 70 metriä. Berryn sopisi miettiä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kantilta kiitollisuutta niille orjakauppiaille, jotka rahtasivat hänen esivanhempansa Atlantin yli. Ilman sitä hän asuisi mahdollisesti Afrikassa savimajassa eikä ainakaan heittäisi moukaria yhtä hyvin. Tuskin muukaan elintaso vastaisi nykyistä, jonka ovat luoneet amerikkalaiset.
Mitä ”oikeudenmukaisuuden kannattamiseen” vielä tulee, niin huomautettakoon että Berry oli viisi vuotta sitten kilpailukiellossa käryttyään dopingtestissä.


13. Mihin nainen pystyy

Positiivista esimerkkiä USA:n olympiakarsinnoissa näytti sen sijaan seitsenottelija Lindsay Flach. Toiveita olympiapaikasta ei liiemmin ollut. Flachin ennätys on kolme vuotta sitten tehty 6050 ja kolmanteen sijaan olisi vaadittu kivikova 6667. Ennätyksellään hän olisi ollut seitsemäs.
Perustasoa suurempi este menestykselle oli kuitenkin se, että Flach oli viidennellä kuulla raskaana. Hän ei ottanutkaan ottelua tosissaan, vaan halusi esimerkillään näyttää, ettei raskaus ole mikään sairaus. Mutta jos luulee että pärjää raskaana olevalle naiselle, niin sopii mennä juoksemaan satasen aidat 16,28, hyppäämään korkeutta 154, työntämään naisten kuulaa 11,97, juoksemaan 200 metriä 28,32 ja hyppäämään pituutta 361 (tämä lienee helpoin rasti). Keihäässä Flach jäi ilman tulosta ja keskeytti 800 metriä sadan metrin jälkeen. Jälkimmäiseen syynä oli ilmeisesti turvavarmistus rankan helteen takia, sillä kestävyysjuoksussa viidennellä kuulla raskaana juoksee ongelmitta, kunhan ei ihan viimeisen päälle vedä. On SM-kisoissa juostu ainakin pistesijoille raskaana ollessa ja voittihan Liisa Veijalainen aikoinaan suunnistuksen maailmanmestaruuden kolmannella kuulla ollessaan.


14. Ilmaista lounasta odotellessa

Sara Kuiviston tavoitteena on ollut rikkoa 800 metrin SE. Sitä on yritetty monta kertaa jo muutaman vuoden ajan ja aina on löytynyt joku selitys että kun ei nyt onnistunut. Lähimmäs on päästy Kuortaneen MotoNet GP:ssä, jossa hihkaisin 200 metriä ennen maalia: ”Nyt on sauma! Ei luultavasti riitä mutta nyt on ensi kertaa sauma!” Kuusitoista sadasosaa jäi.
Sitten Sara kävi ensi kertaa tosimielellä Sinikka Tyynelän vuonna 1977 tekemän tonnivitosen SE:n kimppuun. Ensiyrittämä ja ennätys kaatui 62 sadasosan marginaalilla.
Tämä tarkoittaa allekirjoittaneelle ilmaista lounasta. Neljä vuotta sitten tuli lyötyä kollegan kanssa veto ((kohdassa N 1500 m) siitä, kumman SE:n Sara rikkoo ensin. Voitin vedon siitä huolimatta, että Sara ja valmentajansa Ari Suhonen lähtivät suosituksestani huolimatta panostamaan 800 metrille eikä 1500 metrille.


15. Setämies puhuu

Arto Bryggare lausui Iltalehden asiantuntijan roolissa näppärästi kiertoilmaissen näkemyksensä seiväshyppääjä Wilma Murrosta: – Pitää miettiä, mitkä ovat huippu-urheilun vaatimukset, ja onko hän niissä kaikissa siinä suunnassa, jossa pitääkin. Suhteellisen voiman osuuden pitää olla mahdollisimman korkea, eli voimantuottosuhde massaan.
Suomennus: Murrolla on liikaa massaa suhteessa käytettävissä olevaan voima- ja nopeustasoon.
Blogistikollega Professori tarttui tähän tuoreeltaan epäillen, että tästä ei kyllä seuraa mitään hyvää, sillä eihän setämies saa tuollaisia sanoa edes hienosti kiertäen. No, kummempaa myrskyä ei seurannut mihin osasyynä saattaa olla Professorinkin epäilemä rauhoitetun yksilön tunnus asiantuntijan nimen perässä (sd).
Mutta itse kommentti oli täyttä asiaa, joskin osin vanhentunut. Murto siis hyppäsi Vaasassa 462 ja varmisti sillä paikkansa olympialaisiin. Kun nyt satuin seiväspaikan vieressä olemaan, niin todettakoon että Murron olemus näytti ihan joltain muulta kuin viime tai toissa kesänä. Vaikka voimaa olisi tullut lisää, niin painoa on silti viitisen kiloa vähemmän eli Tilastopajassa mainittu 68 kg (pituutta on 182 cm) taitaa olla lähellä totuutta ellei jopa yläkanttiin siinä missä se aiemmin oli varustettu normaalilla naiskertoimella (<1). Kohti viittä metriä ollaan menossa, saa sitten nähdä miten lähelle pääsee. Mutta samalla meiningillä vain eteenpäin, niin viimeistään ensi kesänä SE on paperia.


Loppukevennys: Pihakoriste

Iltalehden otsikko kertoi: ”Näin Helmi, 20, kiehnää Dannyn pihakoristeen rinnalla - "sen lakkaaminen kuuluu Helmin kesähommiin" ”
Ja minä kun luulin että nimenomaan Helmi on se Dannyn pihakoriste.
Kuvassa on Thaimaasta tuotu puinen norsuveistos, johon Helmi nojaa. Jos minulta kysytään ja miksipä ei kysyttäisi, niin kyllä katse kiinnittyy enemmän Helmiin kuin tuohon norsuveistokseen.
Mitä tulee sitten otsikon ajatusviivan jälkeiseen osaan "sen lakkaaminen kuuluu Helmin kesähommiin", tuli mieleen Pikku-Kalle -vitsi.
Pikku-Kalle oli ukkinsa kanssa pihamaalla sateen jälkeen, jolloin kastemadot nousevat pintaan. Ukille tuli piru mieleen ja hän totesi Pikku-Kallelle:
- Saat kympin, jos pystyt tunkemaan kastemadon takaisin koloonsa.
Pikku-Kalle mietti hetken ja kävi hakemassa vajasta lakkapurkin. Hän veteli kastemadon siveltimellä lakkaiseksi ja odotti hetken. Kastemato tietysti kuivui tikkusuoraksi, jolloin Pikku-Kalle tunki sen takaisin koloonsa.
Ukki kaivoi lompakostaan kympin, ojensi sen Pikku-Kallelle ja häipyi vähin äänin sisälle lakkapurkin kanssa. Puolen tunnin kuluttua ukki tuli myhäillen ulos ja ojensi Pikku-Kallelle toisenkin kympin setelin. Pikku-Kalle katsoi rahaa kummissaan:
- Sinähän maksoit jo!
- Tuo onkin mummolta.
Vielä kertaalleen Dannyn ja Helmin kesänviettojutun otsikon loppuosa: ”sen lakkaaminen kuuluu Helmin kesähommiin”.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turtiaisen puheita kuunnelleena ja lukeneena voisi todeta hänen olevan ainut joka ymmärtää tämän koronahysterian todellisen luonteen. Toki pelkästään Ylen ja muun valtamedian varassa oleville tilanne saattaa vaikuttaa jokseenkin vakavalta mitä se ei tilastojen valossa ole. Herääkin kysymys miksi keskimääräistä lievempi flunssa on saanut tällaiset mittasuhteet ja miksi siihen tarjotaan ratkaisuksi "rokotetta" minkä haittavaikutukset ovat jo nyt katastrofaaliset verrattuna itse flunssaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa foliohattukommentaattori puhua asiantunemuksella, joka perustuu täydelliseen tietämättömyyteen.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=huzGtGea5nM&ab_channel=HistoryDebunked

Kuten tiedämme, näitä mokumannekiinitoteemeja juhlitaan suuresti kun sellainen on saavuttanut jonkin aseman. Joskus kuitenkin käy näin.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 17.25: Todennäköisyys sille, että Turtiaisen kyvykkyydellä oivalletaan jotakin mitä kukaan muu ei oivalla, lähestyy asymptoottisesti nollaa. Alapuolelta.

Ano 21.08: Dunner-Kruger -efekti.

Ano 21.24: Jep. Ihastelevia juttuja on aina jos joku puolisomali onnistuu rimaa hipoen suorittamaan vaikkapa lukion. Tulee mieleen oliko se nyt Oscar Wilden toteamus kahdella jalalla kävelevästä koirasta: "Se ei mennyt hyvin. Se ei mennyt edes välttävästi. Herätti kuitenkin suurta ihailua, että se edes jotenkuten onnistui."

Anonyymi kirjoitti...

Kohdasta 7:
Ja kysymyskö ei siis edes ollut mistään seikasta kirjan sisällöstä vaan jostakin, mitä sen kirjoittaja oli sanonut aivan muussa yhteydessä?

Kukahan senkin vuoksi mahtoi esittää paheksumisensa?

Tulee mieleen kolme arvausta tai epäilystä:
1. Pilan päin joku, jonka tarkoituksena oli vain saattaa transaktivistit lisääntyvine vaatimuksineen naurunalaisiksi;
2. Joku, joka jostakin muusta syystä ei pidä Harry Potter -kirjoista ja joka keksi käyttää tällaista seikkaa tekosyynä niiden arvostelemiseksi; tai sitten
3. Ei siitä kukaan pahastumista ilmaissutkaan, mutta Tammen markkinointiosastolla joku keksi väittää, että joku olisi niin tehnyt – jotta sen vuoksi esitettyjä pahoitteluja voitaisiin sitten käyttää markkinointikikkana.

Veijo Hoikka kirjoitti...

15. Itkupilli puhuu
Linkkasit proffan ajatusmaailmaan. Kopioin siihen asentamani kommentin:

"Jotenkin tuttu nimi tuo Bryggare.
No nyt muistinkin. Hänellähän oli itku herkässä jo urheiluvuosinaan.

"Bryggare on iso mies, joka itki niin ilosta kuin pettymyksestä isoja kyyneleitä."
https://yle.fi/uutiset/3-6249322

Takavuosien urheilutähdellä on herkkyys tallella. Tosin hän tillittää tai nillittää nykyajan urheilijoiden menestyksen vuoksi.

Jaksunessuja."

Komean pallean alaisen lihamassan mies näyttää hankkineen. Ei kuitenkaan vielä Rambo-luokan taapertaja.

Jaskan kommenttivastaukseen "...Turtiaisen kyvykkyydellä oivalletaan jotakin..."
No, ainakin hän on jotain oivaltanut, koska rautaa aikanaan nousi maailmanennätyksiä rikkoen. Tietysti, voimaahan tuo laji vain kysyy...
Toisaalta, urheiluväki on oma lajinsa ja heimoja on joka lähtöön.

Anonyymi kirjoitti...

Siinäpä vielä yksi skuuppi, liitä listaan tai säästä vaikka seuraavaan raporttiin.

https://www.turkulainen.fi/paikalliset/1525006

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

KOhta viisi: Toituvat osat jne. Vaan ei ole kertaakaan toistunut se, että tumion lusittuaan karkotetaan pois poikkeen enää pilaamasta ilmaa. Ei veikkonen, jatkakoon puuhiaan lusittuaan kolmasosan, enintään. Vapautuu jopa aiemin hyvän käytösen takia, eli ei ole raiskannut ketään lusieessaan?
Selkosuomeksi: ei ole pannut sellikaveria tai vartijaa" kuivana kakkoseen...
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Mihin veri vetää?

Sopii muistella hieman yli sadan vuoden aikaisia tapahtumia, serkusten sotaa. Sodan syyksi on usein kerrottu wilhelmin taipumuas rakentaa sotalaivoja, se unohdetaan, että wilhelmi ihaili isoäitiää, muatta viktoriaa ison laivastonsa takia. Halusi saada myös ison laivaston. Viktorian brittilapset sitten muuttivat sukunimensän sodan aikana. Miksi nikolai viimeinen halusi sotia on vähän hämärämpää.

On aika selvää, etä kruunupäät eivät enää päättäneet asioista itse. Kunhan olivat johtavinaan.

Kuka nykyään johtaa valtioita, kuka on johtavinaan?

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 11.34: Olisi houkuttelevaa ajatella, että joku noista kolmesta olisi syynä. Occamin partaveitsi kuitenkin sanoo, että yksinkertaisin selitys on yleensä oikein. Niinpä uskoisin, että typeryyshysteria on tosiaankin se syy.

Veijo Hoikka: Artsi on tosiaan aina mennyt tunteella, ja se on havaittavissa hänen kommentaattorihommistaankin joissa joskus tuppaa realismi karkaamaan. Mutta hyvää työtä mies tekee.

J.Edgar: Kiitoksia. Meni muistilistalle tulevaa varten.

Huru-ukko: Sen verran täsmennetään, että ainakin yksi somali on karkotettu. Enää 21 919 jäljellä (vuoden 2019 tilaston mukaan).

Pyssymies: Näinhän se ykkösrähinä alkoi. Tuo viimeinen kysymys on hyvä, etenkin Suomen kohdalla. Vastaus vain on huono, mikä se sitten ikinä onkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän ensimmäisen maailmansodan syttyminen osittainkaan johtunut siitä, että serkukset, Saksan Wilhelm II ja Venäjän Nikolai II, olisivat mitenkään henkilökohtaisesti riitautuneet keskenään. Kun sodan alkamisesta vuonna 2014 tuli kuluneeksi sata vuotta, asiasta oli paljonkin kirjoituksia lehdissä, ja niissä todettiin sellainenkin merkillisyys, että nuo serkukset vielä muutamaa päivää ennen sodan julistamista lähettivät toisilleen hyvinkin ystävällismielisiä kirjeitä, joissa he suorastaan järkyttyneinä pahoittelivat toisilleen sitä, että silloisessa maailmantilanteessa he muille tahoille tekemiensä lupausten vuoksi joutuivat aloittamaan sodan toisiaan vastaan. Ja kuten sittemmin ilmeni, ei siitä hyvää koitunut heistä kummallekaan: sodan loppuvaiheessahan he molemmat menettivät valtansa ja toinen heistä henkensäkin melko hämärissä olosuhteissa.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä selvästikin itsenäinen ja vahva naisoletettu ei näköjöö muistanut heiluttaa avainnippua ja näyttää kämmenellä seis-merkkiä.

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000008109743.html

Ihan haluaisin nyt toimittajilta kysyä suoraan, menisivätkö itse väliin, jos vastassa on neljä kappaletta nuorisoa, joilla mahdollisesti on teräase tai astalo. Tai ainakin 8 nyrkkiä.