Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 17. marraskuuta 2020

Uutiskatsaus 47/2020



1. Taas kerran uusi uutinen

Olen jo mennyt laskuissa sekaisin, kuinka monetta kertaa kerrotaan ”yllättävänä tietona” se, että Helsingissä riehuu suomalaisia ryösteleviä haittamaahanmuuttajajengejä. Tällä kertaa kerrotaan, että kyseessä on toistasataa nuorta haittamamua ja muistetaan mainita, että joukossa on myös joitakin suomalaisia. Niin sitä oppii huonoille tavoille huonossa seurassa.
Selitykseksi annetaan, että tekijät ryöstävät merkkivaatteita suoraan päältä, koska on käynyt selväksi ” ettei hänellä ole yhteiskunnan hyväksymiä keinoja hankkia tuhat euroa maksavaa vaatekertaa.” En tiennytkään että yhteiskunta kieltää matuja opiskelemasta ja menemästä töihin.
Toisena selityksenä annetaan, että ryöstelyn syynä on että ”hyväksyntää ja arvostusta siinä tavoitellaan.” Eiköhän tämä kerro jo ihan riittävästi siitä gangstakulttuurista, jota ei Suomeen kaivata.
Yksi suoraselkäinen poliisi sentään sanoo asiat kuten ne ovat: ”En tykkää siitä, että sanotaan, että Suomesta ei voi tulla toista Ruotsia. Satun asumaan Kontulassa, ja totta kai meille voi tulla.”
Kysehän on vain siitä, kuinka paljon matuja maassa asuu. Vähän matuja → vähän ongelmia. Paljon matuja → paljon ongelmia. Sanotaan että ongelma on monimutkainen eikä siihen ole tarjolla yksinkertaisia ratkaisuja. Asia on aivan päinvastoin. Tässä on pyritty ratkaisemaan yksinkertaista ongelmaa monimutkaisin keinoin. Oikea ratkaisu on yksinkertainen. Maassa ei voi olla haittamamujen aiheuttamia ongelmia, mikäli maassa ei ole haittamamuja.
Valkopesu on mediassa jo alkanut. Kovasti penkomalla löydettiin haastateltava, jonka mukaan ongelma johtuu rasistisista kokemuksista. Aivan oikein. Jos mamuilta vaadittaisiin samaa kuin sivistyneiden kansakuntien kasvateilta, mitään ongelmaa ei edes olisi. Tätä tuskin jutussa haluttiin tarkoittaa. Etenkin kun haastateltavien kommenteista oli siivottu pois kaikki mamuihin viittaavat lausunnot.
Ruotsissakin on jo havahduttu asiaan. Tutkija osasi vetää jopa oikean johtopäätöksen: ”– Asialla on tekemistä maahanmuuton kanssa, mutta asia ei ole suoraviivainen. Monet ongelmanuoret ovat syntyneet Ruotsissa, ja heidän vanhempansa ovat maahanmuuttajia. Tilanne ei ratkea lopettamalla maahanmuutto, Gerell sanoo.” Aivan oikein. Haittamaahanmuutto lopettamalla kyetään ainoastaan estämään uusien rikollisten tulo maahan. Ongelman ratkaisemiseksi tarvitaan haittamaahanmuuton suunnan kääntäminen. Lakeja on muutettava siten, että maassa oleskeluoikeus voidaan kumota kaikilta niiltä, joilla ei ole ainakin yhtä esivanhempaa joka on ollut Suomen kansalainen maan itsenäistyessä. Suomi on suomalaisten maa. Suomalaisuus ei ole ihonvärissä tai syntyperässä, mutta niillä jotka eivät halua käyttäytyä länsimaisten normien mukaisesti eivätkä syntyperänsä takia tänne automaattisesti kuulu, ei tule olla mitään oikeutta täällä asua.


2. Kuinka kirjoittaa totuuksia kertomatta kaikkea

Kuvitellaan että valtakunnallisen sanomalehden toimittajalle annetaan tehtäväksi kirjoittaa juttu vaikkapa suuren kauppaketjun keskusvarastosta. Otsikkona on vaikkapa ”Tällaista on Hornankuusen suurimmalla työpaikalla”
Hän kertoo jutussaan, kuinka paikalle johtaa tie, jonne ei satunnainen ohikulkija helpolla eksy opasteiden puuttumisen takia. Seuraavaksi hän kuvailee parkkipaikkaa, jossa on runsaasti henkilöautoja. Mainitsee sen olevan suuren, ruskeanharmaan rakennuksen pihalla. Kertoo kävelevänsä ovista sisään ja huomaa rakennuksen olevan sisältä vielä mahtavamman kokoinen kuin ulkoa näytti. Haastatteleepa paria työntekijääkin. Siivooja kertoo, kuinka hän on ollut vuosikausia saman firman palveluksessa ja siivousvälineet ovat aina alansa huippua. Vartija toteaa, että valvontakameroissa näkyy päivittäin jäniksiä ja onpa kerran havaittu hirvikin. Luvattomia tunkeilijoita ei ole ollut ja työntekijät käyvät aina kulunvalvonnan kautta. Lopuksi toimittaja kertoo miten suuri merkitys on Hornankuusen kunnalle, että siellä on parinsadan ihmisen työpaikat.
Mistään kohtaa juttua lukijalle ei käy ilmi, mikä on tämä työpaikka ja mitä siellä oikeasti tehdään. Silti kaikki jutussa oleva on sataprosenttisesti totta.
Tällainen journalismi on tietyissä asioissa medialle normi. Otsikon linkissä kerrotaan nuoren naisen kohtalosta. Hän lähti tuntemattomien miesten kyytiin, joutui kaapatuksi ja raiskattiin useita kertoja. Pöyristyttävänä yksityiskohtana mainitaan, että tekijät eivät luultavasti koskaan joudu vastuuseen. Iltalehden kunniaksi on kuitenkin mainittava jutussa esiintynyt sivulause: ”Kuulustelun ja Miian antamien tietojen perusteella poliisit tulivat pian näyttämään Miialle maahanmuuttoviraston rekisterikuvaa epäillystä tekijästä. – Se osui oikeaan, miehen henkilöllisyys selvisi nopeasti.” Tarkempaa tietoa kotimaasta, johon hän on paennut, ei anneta. Jotain voi toki päätellä siitä, että luovutussopimusta ei liene voimassa.
Pari pykälää parempaan suoritukseen yltää Hesari jutussaan ”Jatkot vain, ei seksiä”.
Siinä esitellään tilastoja Helsingin käräjäoikeuden vuonna 2019 antamista raiskaustuomioista:
- lukumäärä
- tekijöiden ikäjakauma
- kuinka moni tekijä tunsi uhrin entuudestaan ja kuinka moni ei
- missä raiskaus tapahtui (uhrin/tekijän asunto, muualla)
- käytettiinkö muutakin väkivaltaa vai ei
- oliko uhri päihtynyt vai ei
- tuomittiinko tekijä ehdottomaan vai ehdolliseen vankeuteen
- mikä oli tuomioiden keston jakauma
- oliko raiskaajalla aiempaa rikostaustaa vai ei
- kuinka suuri osa raiskauksista johti tuomioon
Tuntuuko että tilastotiedoista puuttuisi jokin oleellinen tieto? Itse jutussakaan ei kertaakaan viitata kyseiseen asiaan. Jopa esimerkit on valittu siten, että ne on painotettu oleellista tietoa piilottelevasti.


3. Turhauttava totuus

Sisäspice Maria Ohisalo turhautui eduskunnan kyselytunnilla perussuomalaisten kyseltyä ikäviä. Hän totesi, että asia olisi helpompi ymmärtää jos haluaisi ymmärtää. Lausunnosta oli nielaistu molempien ”ymmärtää” -sanojen jälkeen sana ”väärin”. Kollega Yrjöperskeles ruotikin göbbelsmaisen valehtelun taidon jo varsin perusteellisesti auki. Vain yhdessä kohdassa Ohisalon lausunto oli totta: hän totesi että palauttaminen esimerkiksi Irakiin on vaikeaa, koska Irak ei suostu ottamaan vastaan. Tämä onkin ainoa asia, jossa Suomen pitäisi ottaa mallia Irakin politiikasta. Irakilaiset kun ovat sen verran fiksuja, että eivät suostu ottamaan vastaan irakilaisia.


4. Teräksenkovaa palautetta

Suvi Teräsniska – englanninkieliseltä heavylaulajanimeltään Summer Steelneck – oli kypsynyt asiantuntemattomiin taksikuskeihin. Kokemusta alalta löytyy, laulajan isä kun oli taksikuski ja ensikosketus yrittäjäelämään tuli jo teininä isän kuitteja laskeskellessa. Taksialan vapauduttua tuli erinäisiä karvaita kokemuksia ja niinpä laulaja käyttääkin nykyään vain paikkakuntien alkuperäisiä palveluja: ”– Ärsyynnyn kyllä jos kuski heti osoitteen kuultuaan kysyy ”Missä se on?” tai pyytää naputtelemaan osoitteen naviin. En oleta että kaikki osoitteet ovat päässä, karttapalvelun avulla saa ajaa, mutta asiakkaan tehtävä ei ole neuvoa kuskia perille. Onneksi näitä tilanteita alkuperäisten palveluntuottajien autoissa tulee eteen todella harvoin, Teräsniska kirjoittaa.”
Syytä siihen, miksi alkuperäisillä taksifirmoilla homma toimii, hän ei sentään uskalla kirjoittaa, toisin kuin kommentoija: ”– Puhut asiaa! Suututtaa suuresti varsinkin Helsingissä ottaa taksi jossa kuskille pitää puhua englantia jota ei oikein edes ymmärrä, kirjoittaa osoite hänen (likaiseen) puhelimeen ja vielä neuvoa kun jonnekin ei vain saa ajaa ja kuskilla vaikeuksia löytää perille.. Siinäpä palvelua. Saati että joissain paikoissa koko jonoon uskalla mennä kun on niin aggressiivisia kuskeja tappelemassa asiakkaista.”


5. Tuhannen piasterin paikka

Helsingissä kokoontui mielenilmaukseen 80 hengen joukko. Mielenilmauksessa esitettiin paheksuntaa Muhammadin kuvan julkaisemisesta. Pahoittelua ei esitetty kuvan esittäneen ranskalaisen opettajan tekemisestä päätään lyhyemmäksi.
Harmillista että tässä menetettiin kaksi tuhannen piasterin tilaisuutta.
Ensinnäkin olisi voinut mennä kadun varrelle Muhammad-pilapiirrosjulisteiden kanssa ja kulkueen lähestyessä tuikata ne tuleen. Ryntäävätkö islamistit sammuttamaan tulta vai hurraavatko kiitollisina epäpyhien kuvien tuhoamisesta, siinäpä kysymys.
Tämän selvittämisellä olisi ollut lähinnä akateemista mielenkiintoa, mutta toinen mahdollisuus olisi ollut kansantaloudellisesti paljon enemmän kuin tuhannen piasterin arvoinen. Nyt kun tämmöinen porukka oli kerrankin saatu kokoon, niin olisi voinut marssittaa heidät saman tien linja-autoihin, ajaa Helsinki-Vantaan lentokentälle ja kuljettaa johonkin Paskastaniaan mihin he kuuluvatkin.


6. Voiko tätä enää suoremmin epäsuorasti sanoa?

Iltalehtikin alkaa realisoitua ja pisti otsikon, joka löi alan ennätyksen: ”Mersu-seurue vei rollaattorimieheltä lompakon ja paiskasi katuun”. Itse tekstissä ei totuutta avattu yhtään sen enempää mutta aika tampio saa olla, jos ei jo otsikosta ymmärrä.


7. Nenästävedettävien päivä

Nenäpäivä on alkuperäiseltä nimeltään ”Comic Relief” ja sitä alettiin viettää 1985. Suomeen huiputus rantautui 2007. Tarkoitus on normaalin kehitysavun tapaan varmistaa kehitysmaiden hillitön väestönkasvu. Tänä vuonna Suomessa olivat tapetilla erityisesti Kenian lapset, maassa kun kuulemma ovat huonot olosuhteet. Tarkastelkaamme asiaa biologiselta kannalta. Keniassa oli vuonna 1985 19,6 miljoonaa asukasta. Nyt, 35 vuotta myöhemmin, siellä on 48,8 miljoonaa asukasta. Väkiluku on miltei 2,5-kertaistunut. Suomen väkiluku oli vuonna 1985 4,9 miljoonaa asukasta. Nyt, 35 vuotta myöhemmin, täällä on 5,5 miljoonaa asukasta. Väkiluku on 1,1-kertaistunut, allekin mikäli kehitysmaalaiset haittamaahanmuuttajat lasketaan pois. Biologiselta kannalta katsoen Keniassa on siis paremmat elinolosuhteet kuin Suomessa, koska siellä populaatio moninkertaistuu siinä missä Suomessa se on lähes vakio. Eiköhän Keniasta pitäisi ennemminkin lähettää rahaa Suomeen?
Tästä huolimatta Ylen toimittaja järkyttyi näkemästään Keniassa:
”– Omilla lapsillani kävi vain parempi säkä ja he sattuivat syntymään tänne, missä lapsella on ruokaa, puhdasta vettä ja muutenkin eväät lapsen elämään.”
Ei näin. Ei toimittajan lapsilla käynyt parempi säkä siinä että he sattuivat syntymään Suomeen ja kenialaislapsilla huonompi säkä siinä että he sattuivat syntymään Keniaan. Ei syntyminen ole sattumanvaraista. Ainakin minä uskoisin, että ei edes Yleen pääse toimittaja, joka olisi niin tyhmä että vaimon pullauttaessa kikujulapsen maailmaan ei yhtään kummastelisi tapahtunutta.
Ihmiset tekevät yhteiskunnan. Yhteiskunnan tärkein voimavara – ja kääntäen suurin riskitekijä – ovat ne ihmiset, jotka sitä asuttavat. Noin äkkiseltään voi arvioida, että maailmassa on viitisenkymmentä vähintään miljoonan asukkaan maata, joissa vähintään 80 % asukkaista on etnisesti eurooppalaisia. Samaten maailmassa lienee noin viitisenkymmentä vähintään miljoonan asukkaan maata, joissa vähintään 80 % asukkaista on etnisesti afrikkalaisia. Lukijan tehtäväksi annetaan etsiä esimerkki jälkimmäiseen ryhmään kuuluvasta maasta, jossa asiat ovat paremmin kuin missä tahansa ensimmäiseen ryhmään kuuluvassa maassa. Ja jos ei tällaisia löydä ja on edelleen silmät kirkkaana sillä kannalla, että tämä on täysin puhdasta sattumaa niin kehotamme hakeutumaan mediatyöhön. Jos tässä vaiheessa mieleen juolahtaa, että tämä ei ole sattumaa vaan aiheutuu valkoisen miehen sorrosta, niin ei tarvitse enää hakeutua mediatyöhön koska mitä ilmeisimmin on jo siellä.


8. Kenen joukoissa seisot?

Suomalaisen median luoman kuvan mukaan Donald Trumpia äänestivät mistään mitään ymmärtämättömät, kouluttamattomat junttityperykset. Epäilemättä näinkin kävi – jos saa missä tahansa päin maailmaa vähintään 40 % ääniosuuden, niin tarvitaan näitäkin ääniä.
Kokonaiskuva on kuitenkin toisenlainen. Jos ajatellaan äänestäjiä jaoteltavaksi useammalla tavalla kahteen eri ryhmään ja mietitään etukäteen, kumpi ryhmä on noin keskimäärin sivistyneempi, tulokset ovat mielenkiintoisia:
1. Koulutetut vastaan kouluttamattomat.
Yliopistotutkinnon suorittaneista Trumpia äänesti alustavien tietojen mukaan 55 %. Se sivistymättömistä junteista.
2. Valkoiset vastaan mustat, joista ensimmäiset ovat keskimäärin vauraampia ja vähemmän rikollisia.
Valkoisista Trumpia äänesti 77 %. Mustista 13 %.
3. Nuoret vastaan elämänkokemusta omaavat.
Alle 30-vuotiaista Trumpia äänesti 38 %.
4. Miehet vastaan naiset – tässä jätän turvallisuussyistä lukijan varaan arvioinnin siitä kumman ryhmän tekemiä päätöksiä voisi pitää yleensä parempana.
Miesten keskuudessa äänet jakautuivat käytännössä tasan, Trump sai lievän enemmistön. Naisista 45 % äänesti Trumpia.


9. Urheilijamaista käytöstä

Useimmissa urheilulajeissa tunnetaan sääntöpykälä ”epäurheilijamaisesta käytöksestä”. En tiedä onko sellaista olemassa myös golfissa, tuossa pelissä joka on tarkoitettu niille jotka eivät enää osu liikkuvaan palloon. Ehkä golfissa pitäisi antaa sanktioita ”urheilijamaisesta käytöksestä”. Amerikkalaispelaaja Bryson DeChambeau on nimittäin herättänyt närkästystä lyömällä avauslyöntejään paljon muita pidemmälle. DeChambeau on noussut maailmanlistalla rymisten jo kuudennelle sijalle ja voitti edellisen suurturnauksen US Openin ylivoimiaiseen tapaan.
Selitys löytyy siitä, että DeChambeau käytti koronatauon kuntoharjoitteluun. Lihasmassaa tuli reilusti lisää ja voimaa on lyöntien takana entistä enemmän. Onhan se nyt epäreilua että golfaamaan tulee urheilija! Vähän samantapaisia äänenpainoja oli aikoinaan Tiger Woodsin rymisteltyä maailmanlistan ykköseksi. Tällä kertaa ero muihin golfareihin on kuitenkin vielä suurempi. On jopa puhuttu golfpallojen ja -väylien muuttamisesta, koska ”DeChambeau pilaa golfin”. Tosin jäljittelijät ovat jo tulossa, joten yhden miehen aiheuttama häiriö jäänee lyhytaikaiseksi.


Loppukevennys: Jaskan laihdutusohjelma

Kehittelin jo yli vuosi sitten saamaani ideaa painonhallintamenetelmäksi. Menetelmä perustuu antimuumi -tekniikkaan. Teoriani mukaan laihdutuskuureissa ollaan hyödynnetty vasta 50 % ihmisen aineenvaihdunnasta, sillä niissä on keskitytty lähinnä siihen, mitä syödään, milloin syödään ja miten paljon syödään. Se toinen puoli eli paskantaminen on jätetty lähes täysin käsittelemättä.
Kuitenkin on insinööriteknisesti täysin selvää, että kyseessä on kaksipuolinen prosessi: ihminen lihoo jos hän syö liikaa ja laihtuu jos syö liian vähän, mutta se toinen puoli puuttuu oppikirjoista eli ihminen lihoo jos hän ei paskanna riittävästi ja laihtuu jos hän paskantaa enemmän kuin syö.
Niinpä Jaskan antimuumimenetelmä perustuu seuraavaan yksinkertaiseen perusoivallukseen: voi syödä mitä tahansa ja milloin tahansa, kunhan muistaa paskantaa riittävästi. Mikäli koko ajan paskantaa enemmän kuin syö, laihtuu väistämättä. Menetelmän nimi tulee luonnollisesti siitä, että muumeilla ei ole havaittu persreikää eikä muumitalossa tiettävästi ole vessaa.
Salli suhtautui menetelmään lievällä epäilyksellä:
- Miten sinä muka pystyisit hallitsemaan sitä kuinka paljon ihminen paskantaa?
- No se nyt onkin vähän vaiheessa. Mutta teoriassa tämä toimii.
- Kuulostat ihan Maria Ohisalolta puolustamassa monikulttuuria. Eli homma toimisi loistavasti mikäli se toimisi.
- Niinno, jos tämä laihdutusmenetelmä toimii yhtä hyvin kuin monikulttuuri niin näytän kohta Timo Soinilta.

10 kommenttia:

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Tässä 2 "Vastuuullisen Median(tm)" tapaa uutisoida "sama asia(tm)".
Eli enklanniksi Same-Same but different.

YLEn tapa https://yle.fi/uutiset/3-11650173

Ilta-Sanomien (yllättävä) tapa: https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000007622275.html

Lauri Stark kirjoitti...

Mersu-seurue vei rollaattorimieheltä lompakon ja paiskasi katuun.

On riemukasta, että "seurue" on mediassa hiljaisesti hyväksytty kiertoilmaus manneille ja kuitenkaan siitä ei ulista sen enempää. Kenties asiaan vaikuttaa, että toimittaja voi aina kiistää viitanneensa mihinkään ryhmään ja ulisija vain nolaisi itsensä. Tästäkin syystä suvakkien taistelu yksittäisiä sanoja vastana on turhaa. "Neekeri" on tänä päivänä verinen loukkaus, mutta "musta" voi olla sitä huomenna. Humoristit löytävät kyllä retoriset keinot iskeä sinne, mihin sattuu ja siten tosikoilta ei koskaan tule loppumaan kiellettävien ilmausten ja sanojen lista.

Sitä päivää odotellessa, että "Kyösti" ja "Hagert" julistetaan vihatermeiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Rötöstelevät taustaiset: Nykyinen viiden vuoden joutilas notkuminen on aivan naurettava kansalaisuuden myöntämisperuste. Pitää muuttaa: 10 vuotta ilman rikoksia, ilman tulkkeja - pois lukien viittomakielen tulkki - ilman sosiaalitukia - mahdollisesti lapsilisää ei lasketa. Kielitaitovaatimus: Suomi, ruotsi tai viittomakieli - oikea kielitaito. Osattava puhua ymmärrettävää kieltä ja ymmärrettävä normaalia puhetta. Sitten voidaan myöntää ehdollinen kansalaisuus, peruminen ja karkotus, jos rötöstelee tai on valehdellut maahantulon yhteydessä. Ja peruminen & karkotus jos mukulat sikailee. Koko perhe pitää karkottaa jos joku rötöstelee - myös turvapaikkaturistit.

Pakko ryöstellä:
"ettei hänellä ole yhteiskunnan hyväksymiä keinoja hankkia tuhat euroa maksavaa vaatekertaa.” - MitVit: minun vaatekertani ei maksa 1000 euroa. Pipa 10;-, Takki 150;-, paita 19.90, aluspaita 8:-, Alushousut 10;-, housut 19.90, sukat 3;-, kengät 79;-. Fleecepusakka muistaakseni 50,-. Kaikki ostettu uusina, osa toki herrainvaatehtimo varustelekasta mutta prisma, cittari, kekäle, partiokauppa ja halonenkin tavarantoimittajina.

Tsurnalismi tiedonvälittäjänä:

Miksei sitä voi kirjoittaa: Älä lähde ählyn matkaan? Tytöt oppivat kovimman kautta, tiedonsalaajat hävetkööt.

Maahantulon edellytykset: "palauttaminen esimerkiksi Irakiin on vaikeaa, koska Irak ei suostu ottamaan vastaan" - Tämä on helppo rasti, jos ei maa ota kansalaisiaan vastaan, ei suomenkaan pidä. Eikä avustaa maata mitenkään, eikä ylläpitää diplomaattisuhteita.

Suvi Teräsniskan taksikokemukset eivät ole mitenkään erikoisia. Ennen oli takseja stadissa, nyt ei ole. Kannattaa mennä omalla autolla. Firman pääkonttori taitaa muuttaa muuten pois stadista, jonnekin jossa on toimiva taksisysteemi.

DeChambeau ja urheilu. Niin, on se niin väärin, että harjoittelee. Muistini mukaan olympialaisissa oli taannoin skandaali, kun kävi ilmi, että köydenvetojoukkue oli harjoitellut köydenvetoa. Ja KOK antoi pirulle pikkusormen, hyväksyi harjoittelun - nyt sitten harjoitellaan golfiakin, tosi epäreilua.

Jaskan antimuumimenetelmä - toimii hienosti. Minulla oli taannoin vatsatauti, eikä viikkoon mikään pysynyt sisällä. Kyllä paino putosi ja nopeasti. Pikkuisen tylsää oli istua toki alvariinsa pöntöllä ja juomavaliokin oli tylsä - urheilujuomaa + sokeri&suolalientä vain. Lihaliemi kirveli ulotullessaan, wichy oli kivointa,, ei kirvellyt yhtään. Oli myös kivanmakuista oksentaessakin.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

7.)
Hepankin mielestä hölmöläisiltä ruinattiin kukkaroista kertavedolla 3,3 miljoonaa euroa pelleilyllä ja perseilyllä. Ruinausta jatkuu vuoden loppuun saakka.

Nenäpäivä auttaa maailman lapsia hankkien varoja ja on mukana yhdeksän (luotettavaa?) järjestöä. Kansan rahoillla (siis niiden budjetissa olevan miljardin kehitysapurahojen lisäksi) tuetaan pitkäkestoista kehitysyhteistyötä taas Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Katsotaanpa mihin maihin nämä keräysrahat menee? Afrikassa rahaa kipataan Ugandaan, Burundiin, Keniaan, Tansaniaan, Ugandaan, Burkina Fasoon, viime vuoden Nobel-palkitun johtajan Etiopiaan ja Mosambikiin sekä tietenkin Somalimaahan.

Eli näitä iänikuisisia kankkulankaivoja, jonne on kipattu rahaa sen 50 vuotta gebardihatuille ja tulos nolla.

Aasiassa rahaa menee ydinasevaltio Intiaan, Tadzikistaniin, Nepaliin sekä saarivaltioille muslimi-Indonesiaan ja katoliseen Filippiineille. Ja kai se tuo ikuinen riita-, taistelu- ja avustuskohde Palestiinakin lasketaan Aasiaan? Eteläisemmässä Amerikassa rahaa kipataan huumerahasta rikkaaseen Kolumbiaan.

Tuolla Pohjois-Etiopiassa (Eritrean naapurissa) on ollut kähinää ja jännitteitä jo pitkään. Tigrayn aluehallinto järjesti syyskuussa paikallisvaalit pääministerin kiellosta huolimatta. Tigrayn aluehallinto on sen jälkeen väläytellyt myös perustuslaillista oikeuttaan erota liittotasavallasta, joka vain lisäsi jännitteitä.

Kaiken taustalla on pitkäaikaiset keekerien ”etniset erimielisyydet” ja pitkään jatkunut vallanvaihto. Kohta sieltä suunnalta lappaa tummempaa sandaalinläpsyttelijää Sohjolaan. Mikäli vaan on pakolaisvirtojen määriä uskominen uutisissa.

heppa

Tuumailija kirjoitti...

Eli ymmärsinkö oikein: voi aivan rauhassa työntää pizzaa ja hampurilaisia naamariin, kunhan myöhemmin nappaa ulostuslääkettä? Tai jopa vielä nopeammin: maustaa kebab-annoksensa ulostuslääkkeellä. Varpusparven lentäessä voi hyvällä mielin suunnitella seuraavaa herkkuateriaa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ehdotan seuraavaa. Koska kansa ei ole vaarassa, vaalit ovat rehelliset ja demokratia on paras jarjestelma, niin vika on oltava kansanedustajaehdokkaissa.
Eduskuntaan lakiesitys. Jokaista kotoperaista ehdokasta kohden on oltava kaksi maahanmuuttajaa, joista ainakin toisen on oltava pakolainen. Jos toinen tai molemmat pakoonpaasseet ovat oleskeluluvallisia, niin he voivat valita kumpainenkin ehdokaslistalle hylkypakolaisen mustana oriina.
Kaikki tasa-arvot, humanoidisopimukset ja eusopimukset menevat eugenisesti oikein. Persut siirretaan lehterille oikeaan laitaan suukapuloituina jalkapuihin esimerkkina sisaanpainkaantyneesta nationalismista yleisen pilkan ja halvennuksen kohteiksi.

Niinpa. Lakialoitteen kasittely tulee viemaan kansainedustajien ja hallintoylimysten kaiken ajan, joten he eivat voi enempaa Suomen raadeltua leijonaa haavoittaa. Jos laki toteutetaan, voimme ryhtya toimenpiteisiin, jotka ilman uutta lakia olisivat tuhoisasti viivastyneet.

Pahoittelen joidenkin vokaalien paalle kuuluvien oo- ja aa- pisteiden puutetta. Saunani on puulammitteinen, joten digi ei oikein toimi.

Laivastonorsu kirjoitti...

"Lukijan tehtäväksi annetaan etsiä esimerkki jälkimmäiseen ryhmään kuuluvasta maasta, jossa asiat ovat paremmin kuin missä tahansa ensimmäiseen ryhmään kuuluvassa maassa."

HDI:llä mitattuna tämä yllätyksekseni jopa onnistuu: Barbados on Wikipedian mukaan 91 % etnisesti afrikkalainen maa ja melko menestynyt (HDI 0.813), olkoonkin että puhdasverisiä afrikkalaisia ei varmaan 80 %:a. Hieman Barbadoksen alapuolella on useita muita afrokaribialaisia maita, kuten Bahama.

Puhdasverisesti afrikkalaisista maista Botswanan sijoitus on korkein, 94/189 (HDI 0.728). Molemmat ovat korkeammalla kuin Moldova (107/189; HDI 0.711). Moldova on myös Botswanaa köyhempi BKT:llä hlöä kohti laskettuna [Moldova: $4,498/$13,574(PPP); Botswana: $8,263/$18,654(PPP)].

Transnistriaa listassa ei ole, mutta sen BKT per capita on noin puolet Moldovasta. Mustien afrikkalaisten yhteiskunta voi siis olla HIV:tä lukuun ottamatta kelvollinen hyvällä talouspolitiikalla, mikä tahansa yhteiskunta taas on helppo ryssiä kommunismilla.

Anonyymi kirjoitti...

Merse seurue, puhuvat kyllä nykyään absin parlamentissä, että mersu on niin huono auto , ettei senään kelpaa edes manneille ..

-jpt-

Jaska Brown kirjoitti...

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Kaivelin tapauksesta tietoja joitakin viikkoja sitten enkä ole lainkaan yllättynyt Ylen uutisointitavasta.

Lauri Stark: Paskalle voi keksiä mitä tahansa nimiä ja joka kerran kun kyseinen nimitys tulee yleiseen käyttöön, se muuttuu vähitellen sopimattomaksi. Voihan uloste.

Pyssymies: Kelpo lista maassaolovaatimuksista. Perheenyhdistäminen on hieno asia, kunhan se ei tapahdu Suomessa.

heppa: Olisikin nollatulosta, mutta kun se on maapallon kannalta negatiivista että väkiluku kasvaa.

Tuumailija: Menetelmä pitäisi saada toimimaan ilman lääkedopingia, sillä kun on omat haittavaikutuksensa.

Veijo Hoikka: Aivan oikein, vika on ehdokkaissa. Eihän kukaan täysijärkinen ehdokkaaksi halua, kun joutuu istumaan jaarittelevien ääliöiden kanssa kokouksissa.

Laivastonorsu: Yhdeksän pistettä! Tarkalleen ottaen rajasin maan väkiluvun alle miljoonaan satunnaisen vaihtelun poistamiseksi mielessäni juuri nuo Barbados ja Bahama. Mutta Botswana/Moldova oli aivan oikein löydetty. Eli mitä vaaditaan jotta afrikkalaisten yhteiskunta olisi parempi kuin eurooppalaisten yhteiskunta?
Afrikkalaisessa yhteiskunnassa (Botswana) on oltava:
- valtavat luonnonvarat
- vähäinen asukastiheys
- pitkäaikaisena johtajana puoliksi eurooppalainen
- naapurissa pitkään eurooppalaisten johtama maa, joka takaa vakauden
Eurooppalaisessa yhteiskunnassa (Moldova) on oltava:
- olemattomat luonnonvarat
- vuosikymmeniä jatkunut, ulkopuolelta lietsottu sisällissota
- kommunismin tuhoama talous
- entiset kommunistit johtajina

jpt: Kyllä ne muillakin autoilla ajelevat, mutta mersut näkyvät edelleen olevan se ykkösmerkki.

Anonyymi kirjoitti...

Comic Relief - Onko kehitysavun lopettamiselle näkyvissä aihetta, aikataulua? Eihän apu voi olla normaali asiaintila. Vuosikymmenestä toiseen hätäapua?

Muistini mukaan meille koulukkaille näytettiin 70-luvulla filmiä keniasta vai olikos tansaniasta. Ihmettelimme tien rakennusta filmillä, näkyi värkkejä, joita ei suomessa nähty. ISO dumpperi ajoi maata - suomessa ajettiin kaksiakselisilla kuormureilla maata tietyömailla. No, oltiinhan saatu maailmanpankilta rahaa lainaksi hommata TVH:lle oikein kolmiakselisiakin autoja 60-luvulla. Ekat dumpperit nähtiin suomessa heti 90-luvulla, moottoritietä rakentamassa. Ihan omilla rahoilla ostettuja, ei kehitysavulla.

Niin, saihan suomikin apua, ei kehitys-, ei marshal- vaan yksityisapua. Tuli paketteja oikein ameriikasta. 40-luvun lopulla. Paras maatalousmaa meni ryssälle ja sota oli vienyt miehiä ja rahaa. "Kehitysapua" saatiin siis yhtenä vuonna joulupaketteja.

Miten olis, oliskos aika lopettaa rahan kaataminen kankkulan kaivoihin? Kun ovat itsekin sitä ehdottaneet.

kärpäsnaamaiset mukulat eivät kerro avun tarpeesta, kertovat tyhmyydestä ja rikollisesta välinpitämättömyydestä.

Pysymies