Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 1. helmikuuta 2016

Välihuomautus 90: Jatkoa uutiskatsaukselle 4/2016

Pari päivää ja ehti tapahtua sellaisia asioita, jotka olisi tietysti pitänyt sisällyttää edelliseen uutiskatsaukseen. Ei tässä auta muu kuin järjestää ylimääräinen uutislähetys.


13. Kepu pettää aina

Juha Sipilä ilmoitti, että hänen Kempeleen-kotiinsa ei majoitukaan pakoloisia. Perusteluna oli "huono turvallisuustilanne". Miten niin huono turvallisuustilanne? Ei Kempeleessä ole mitään ihmeellisiä rikoksia tapahtunut sen jälkeen, kun paikallinen VOK tyhjennettiin.
Muistellaanpas mitä siis tapahtui. Syyskuun alussa Sipilä ilmoitti luovuttavansa Kempeleen-kotinsa turhapaikanhakijoiden käyttöön. Uutinen levisi arabimaailmassa kulovalkean tavoin. Suomeen marssi 30 000 elättiä. Nyt Sipilä peruu sanansa. Tässä ei auta muu kuin käyttää kulunutta muotifraasia:
"Juha Sipilä, miten meni noin niin kuin omasta mielestä?"


14. Lähethä sie takasii

Tantta-Merkel lausui taas kevyen sanansa ja ilmoitti, että "useimpien turhapaikanhakijoiden on palattava kotiinsa, kun sota on ohi". Keine Scheisse, Sherlock! Vika lausunnossa on vain siinä, että eihän sota Lähi-idässä lopu koskaan. Ainakaan toistaiseksi ei ole merkkejä siitä, että siellä olisi sekä ratkaistu liikakansoitusongelma (Syyriassa oli 1960 4,5 miljoonaa asukasta, nyt melkein 20 miljoonaa) että älytty vihdoinkin haistattaa paskat islamilla.
Kun nyt tärähtäneistö haluaa aina rinnastaa Karjalan evakot näihin karkuunjuoksijoihin, niin huomautettakoon että jatkosodan alkupuolella ylivoimainen enemmistö evakoista palasi kotiseuduilleen, vaikka sota jatkui yhä.


15. Popsi, popsi possua...

Henkisesti ruoka-ainerajoitteisille tarjottiin VOK:issa vahingossa sianlihaa. Ainoa positiivinen seuraus oli se, että vastoin odotuksia ei syntynyt mellakkaa - ainakaan siitä ei uutisoitu. Tosin ei se sianlihan syöminen musulmaanille niin vakavaa ole, kuin yleensä luullaan. Tästä löytyy omakohtaista kokemusta. Joskus vuonna kilpi ja keihäs mätin silloisessa työmaaruokalassa lautaselle tukevan annoksen läskisoosia ja marssin pöytään. Istuin muslimia vastapäätä ja samalla tajusin, että kaveri lapioi napaansa samaa sianlihakastiketta hyvällä ruokahalulla. Ennen kuin ehdin pohtia, pitäisikö asiasta huomauttaa, aiemmin pöydässä istunut suomalainen vieruskaverini kysyi asiasta. Hepun haarukka pysähtyi puolitiehen ja naama vääntyi kamelin ulkosynnyttimien muotoon. Annos vaihtoon ja sianlihatonta tilalle. Jälkeenpäin kävi ilmi, että sianlihan syöminen ei ole haram - olettaen että sitä syö bona fide eli hyvässä uskossa siis tietämättä mitä syö.
En tosin uskaltanut kysyä, pitääkö selvittää jos epäilee annosta vai saako jatkaa syömistä uskotellen itselleen, että eihän tässä mitään. Veikkaan jälkimmäistä. Ainakin epäilen sitä, koska olen monta kertaa omin silmin nähnyt, kun muslimi mättää kinkkua hyvällä ruokahalulla. Sianlihaton vaihtoehto valitaan silloin, kun se on parempaa kuin possuruoka. Epäilenpä että kertomassani tapauksessakin tyyppiä ei niinkään harmittanut sianlihan syöminen, vaan se että sai tietää syövänsä sitä ja joutui vääräuskoisten (tai hitto vie, en kai minä voi olla vääräuskoinen, kun en usko edes joulupukkiin?) takia esittämään.
Ylipäätään miksi Suomessa pitäisi tarjota jonkun henkisen pipin takia vaihtoehtoista ruokaa? Jotenkuten saatan käsittää sen, että tarjolla on kasvisruokavaihtoehto, ainakin jos kasvisruokapäivinä olisi lihansyöjille tarjolla lihavaihtoehto. Mutta ei helvetissä pidä tarjota mitään erikoisvaihtoehtoa siksi, että "mä nyt satun haluumaan". Kokonaan toinen asia on se, jos on jokin fyysinen este syödä tiettyjä ruoka-aineita. Eikä silloinkaan voi kaikkea edellyttää. Tiedän, millaista on elää vakavan ruoka-ainerajoitteen kanssa. Enkä minä siitä numeroa tehnyt. Jos ei ole sopivaa ruokaa tarjolla, voi aina jättää syömättä. Samaa toivotan muslimeille (kuten myös juutalaisille) - jos ei sianliha maistu, niin saa syödä kasvisruokaa, mikäli sitä on tarjolla.


16. Niin että KUKA maksaa?

Hesari onnistui taas kerran kaivamaan esiin nyyhkytarinan. Tällä kertaa siitä, kuinka suomalainen on pyyteettömästi majoittanut kotiinsa irakilaisperheen, äidin ja viisi lasta. Tämä on periaatteessa erinomaisen kannatettavaa toimintaa: joka näitä haluaa, maksakoon itse. Mutta sitten tulevat ne muutamat mutat.
Jutussa kerrotaan, että Henttonen ei saa mitään korvausta. Seuraavassa lauseessa todetaan kuitenkin, että "irakilaisperhe maksaa itse ruokansa, vaipat, bussiliput ja kännykät". Ööö. Jos me pyydämme kotiimme vieraita, niin emme kyllä veloita heiltä ruuasta. Ja sitä paitsi: KUKA maksaa? He saavat vastaanottorahaa 1319 euroa kuukaudessa, käteisenä. Lasketaanpa hetki. SUOMALAINEN perhe saa viidestä lapsesta lapsilisää 665,07 euroa kuukaudessa. Yksinhuoltajakorvaus viidestä lapsesta on 242,75 euroa. Kotihoidon tukea äiti saisi kyseisellä kokoonpanolla 509,09 euroa. Yhteenlasku kertoo 1416,91 euroa. Suomalainen perhe saisi siis vajaa sata euroa enemmän kuussa. Mutta heille asuminen ei olekaan ilmaista. Jos tämä ei ole märkä rätti vasten suomalaisten kasvoja, niin mikä sitten?
Toivon kaikkea hyvää perheelle, ennen kaikkea turvallista ja mahdollisimman pikaista kotimatkaa. Kyseessä on kristitty perhe, jonka elo vastaanottokeskuksessa oli hyvin tukalaa muslimien puristuksissa. Toisaalta tämä kertoo hyvin paljon myös muslimien raukkamaisuudesta: kristitty viiden lapsen äiti selviää reissusta, joka on kuulemma "niin rankka, että tulijat ovat pääosin nuoria miehiä". Siis muslimimiehiä.


17. Radiohiljaisuus

Vain pari päivää aiemmin uutisoitiin, kuinka Tukholman rautatieaseman on ottanut haltuunsa marokkolaisjengi, joka terrorisoi siellä liikkuvia ihmisiä. Nyt tuli vastaisku: noin sadan ruotsalaisen joukko hyökkäsi ja pieksi rättipäät. Kummallisinta asiassa on lähes totaalinen radiohiljaisuus mediassa. Normaalisti jos joku kantis edes pieraisee haittamamun suuntaan, mediassa nostetaan kohu. Nyt on uutisoitu hyvin minimaalisesti. Ehkä kyseessä on merkki siitä, että tätä ilmiötä todella pelätään ja siitä uutisoimisen uskottaisiin johtavan samaan täälläkin. Aivan kuin haittamaahanmuuton ongelmat on tähän asti yritetty lakaista maton alle.
Mutta siinäkin on jokin muuttunut. Eihän nykyisin tarvitse muuta kuin avata minkä tahansa lehden verkkosivu, niin uutisotsikoissa on "puukotus VOKissa", "mamuraiskaus", "terroristiepäilty pidätetty". Ehkä tässä muokataan taas mielipidettä - nyt hulluuden on annettu mennä riittävän pitkälle ja kohta tulee vastaisku. Hyvä esimerkki on tuo edellinen uutinen eli Hesarin juttu suomalaisen asuttamasta perheestä. Perhe on siis kristitty, jonka voi käsittää tarkoitukselliseksi kontrastiksi yksintulleisiin, hankaluuksia aiheuttaviin muslimimiehiin. Samalla jutussa kerrotaan aika suorasanaisesti, millaiset massit perhe saa suomalaisilta veronmaksajilta. Kyseessä on taas puhdasta propagandaa, mutta mihin suuntaan? Huvittavaa on, että sama propaganda pystyy vaikuttamaan molempiin, täysin vastakkaisiin suuntiin.
Tukholman joukkohyökkäyksestä huomautan kuitenkin, että en voi hyväksyä tapahtuneen kaltaista oikeuden ottamista omiin käsiin. Tällainen toiminta kuuluu viranomaisille. Heidän on puututtava haittamaahanmuuttoon ja hoidettava sen ongelmat kuntoon. Vähän sama kuin sairaskohtauksen saaneen hoito on lääkintähenkilökunnan asia. Toisaalta jos lääkintähenkilökunta ei ole tehtäviensä tasalla, on sivullisten toimittava potilaan hengen pelastamiseksi. Jos viranomaiset eivät ole tehtäviensä tasalla, on yksityisten kansalaisten toimittava. On se yhteiskunnan pelastamiseksi parempi vaihtoehto kuin haittamamujen terrori.


Loppupiristys: Hyvä Suomen tytöt!

Wilma Murto pisti seiväshypyn nuorten ME:n ja aikuisten SE:n päreiksi. Odotin kyllä häneltä nuorten ME:tä, mutta että kahdesti ja että Minna Nikkasenkin SE murskautui noin selvästi.
Vähemmälle huomiolle jäi se, että Minttu Hukka juoksi 5000 metrin halli-SE:n. Olkoonkin, että Suomessa vitonen hallissa on harvinainen matka, niin kova suoritus silti, etenkin kun Minttu on jopa ulkoradalla juossut parhaimmillaan yli puoli minuuttia hitaammin. Ilmeisesti opiskelu jenkkiyliopistossa on hionut turhan lapsekkuuden pois vasta parikymppisestä juoksijasta ja hän on palaamassa sille uralle, jota muutaman vuosi sitten odoteltiin. Upeaa!

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Menee ulkomaan osaston puolelle, mutta tänäänähän sitten nähdään ja kuullaan, miten käy veljemme valtameren toisella puolella - pyyhkiikö Trump GOP:n johdolla hanurinsa vai vieläkö kaverikapitalistit rynnivät jatkoon. Hillaryn sähköpostiskandaali on vielä kesken, joten jos oikein hauskasti käy, Hillary voittaa demokraattivaalit ja saa kesällä syytteet - samat kuin David Petraeus - ja siinä vaiheessa alkaa olla myöhäistä etsiä uusi koni vetämään vaalivankkureita.

Kulunutta kliseetä käyttääkseni, elämme surrealistisia aikoja.

Strix Senex kirjoitti...

Kumitontulle (ei niin haudanvakavasti).
Kyllä tämä kisa on jo käytännössä selvä. Kun kävi ilmi, että Ted Cruzin vaimon isoisä on kotoisin Savonlinnasta, niin eipä siinä paljon jakoa muille jää. Savon mafia vie nämäkin kisat.

Pekka kirjoitti...

Kohtaan 13 totean, että eihän Sipilä oikeasti missään vaiheessa meinannut majoittaa pakolaisia kämppäänsä. Tyhmä hän saattaa olla, mutta ei hullu. Ei kun toisinpäin, vai kuinka päin se nyt menikään.

Olen tullut johtopäätökseen, että Sipilä ihan vilpittömästi yrittää olla demokraattinen johtaja. Siis sellainen, joka kuuntelee kansan toiveita ja pyrkii toimimaan niiden mukaan. Ongelma vain on siinä, että hän päättelee kansan toiveet Hesarin kolumneista ja muista mediassa näkyvistä tahoista. Kun äänekäs aktivisti ehdottaa kolumnissa, että kansalaiset auttaisivat pakolaisia henkilökohtaisesti, Sipilä uskoo, että kansa laajemminkin toivoo sitä.

Lupaamalla asuntonsa pakolaisten käyttöön hän siis uskoi miellyttävänsä äänestävää kansaa ja saavansa irtopisteitä. Lupauksen pitämisestä ei tarvinnut murehtia, koska ehkä hän uskoi pakolaisinvaasion ratkeavan itsestään ennen kuin asia tulisi ajankohtaiseksi, tai sitten hän voisi keksiä jonkin muun tekosyyn lupauksen perumiselle.

Siinä mielessä viime aikoina lisääntynyt matuvastainen liikehdintä on kuin taivaan lahja hänelle. Eihän nyt kenenkään voi odottaa altistavan omaa kotiaan polttopulloiskuille edes niin hyvän tarkoituksen vuoksi, ja kun ei kukaan Kempeleen ulkopuolella kuitenkaan tiedä, onko Kempeleellä edes mitään katupartioita tai muuta vastaavaa toimintaa vai ei, ei kukaan ala kysellä perään.

Korppi on oikeus kirjoitti...

Tukholman joukkohyökkäyksestä huomautan kuitenkin, että en voi hyväksyä tapahtuneen kaltaista oikeuden ottamista omiin käsiin. Tällainen toiminta kuuluu viranomaisille.

Ikävä juttu tosiaan, mutta tämä tapahtuu joka tapauksessa. Harva suvakkikaan todella haluaa ghettoutumista, rikollisuutta ja konflikteja. Mutta se vain tapahtuu. Harva täällä haluaa mitään ikävää tapahtuvan, mutta kaikkea tuota seuraa nykyisestä maahanmuutosta. Ihan sama kuinka moni nuiva irtisanoutuu väkivallasta ja suvaitsevainen mamuraiskaajista, etninen konflikti tulee olemaan todellisuutta.

Jaska Brown kirjoitti...

Kumitonttu: Jos et ole seurannut Scott Adamsin blogia, suosittelen. Kaveri on ennustanut Trump-ilmiön aika lailla nappiin. Linkki löytyy sivusta.

Strix Senex: Tämä on Trumpin suurin uhka. Savolaisten kanssa jopa huumorista on leikki kaukana.

Pekka: Mielenkiintoinen ajatusmalli ja voi olla ihan hyvin totta. En tullut tuumineeksi tuosta vinkkelistä asiaa. Minua on kummastuttanut Sipilässä se, että pidin häntä ihan oikeasti fiksuna miehenä. Ehkä hän onkin, mutta on joutunut väärien lähteiden vietäväksi.

Korppi on oikeus: Juuri näin. Kuten totesin, en hyväksy mutta on se olemassaolevista vaihtoehdoista nykymeininkiä parempi. Vähän sama kuin se, että periaatteessa vastustan ehdottomasti NATOon liittymistä, mutta käytännössä kannatan sitä yhtä ehdottomasti. Ja jopa samasta syystä kuin tekstin aihetta eli poliitikoillamme olisi mahdollisuus hoitaa asia kuntoon oikein, mutta he eivät siihen kykene, jolloin on tehtävä vähiten huono käytettävissä oleva ratkaisu.