Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 5. syyskuuta 2015

Välihuomautus 79: Avoin kirje Juha Sipilälle

Arvoisa pääministeri

Tämänaamuisessa haastattelussa kerroitte antavanne tällä hetkellä tarpeettomana olevan Kempeleen kotinne turvapaikanhakijoiden käyttöön. Yksityishenkilönä saatte tietysti tehdä omaisuudellanne mitä lystäätte. Asian kertominen julkisuuteen tekee siitä kuitenkin väistämättä poliittisen. On toki myönnettävä, että tuskinpa olisitte sitä salassa onnistunut tekemään muutenkaan, mutta aloite julkisuudesta oli teidän. Sen seurauksena myös vastuu.

Tekonne sinänsä on kunnioitettava, mikäli kannatte siitä myös todellisen vastuun eli teette sen omalla kustannuksellanne. Ette saa keneltäkään mitään vuokrakorvauksia, ette kuittaa mahdollisia asunnolle tapahtuvia vaurioita valtion tai vakuutusyhtiön laskuun ja maksatte vieraidenne ruuan ja elatuksen. Näin minullakin on tapana tehdä, jos pyydän kotiini vieraita. Vieraillani on myös tapana palata omaan kotiinsa, mitä sopii teidän vieraidenne kohdalla epäillä. Viimeistään sillä hetkellä, kun he sulkevat kotinne oven lopullisesti takanaan, vastuu siirtyy teiltä suomalaisille veronmaksajille.

Oletan teidän olevan tietoinen kaikista niistä kustannuksista, joita turvapaikanhakijoista Suomelle aiheutuu. Oletan teidän olevan myös tietoinen siitä, että pääministerinä teidän ja hallituksenne ensisijainen tehtävä on huolehtia Suomen kansan hyvinvoinnista. Nämä kustannukset lankeavat Suomen kansan maksettaviksi eivätkä todellakaan lisää sen hyvinvointia. Enkä tarkoita pelkästään niitä kustannuksia, jotka on jo laskettu.

Tarkoitan niitä kustannuksia, jotka haittamaahanmuutto aiheuttaa tekemällä epäsuoraa vahinkoa maallemme. Mikä on sen hinta sille entiselle työkaverilleni, jota kiintiöpakolainen kamautti kesken kävelyn takaraivoon ryöstötarkoituksessa? Mikä on sen hinta sille lapsuudenystävälleni, jonka somali yritti raiskata? Mikä on sen hinta sille kaverini ala-asteella työskentelevälle opettajavaimolle, joka yrittää pitää häiriköiviä afrikkalaisia kurissa? Mikä on sen hinta sille tuttavalleni, jonka koti tuhoutui kurdin sytyttämässä murhapoltossa? Kaikki esimerkit ovat tosia.

Kyse on siitä, mitä haittamaahanmuutto tekee kansalliselle hyvinvoinnillemme. Sen suoranaiset kustannukset ovat jo valtavat, mutta piilevät sivukustannukset saattavat olla vielä suuremmat. Kuinka paljon maksavat terveydenhuolto ja sairauspoissaolot pahoinpitelyn uhrille? Voiko raiskatuksi tullut tai edes yrityksen kohteeksi joutunut nainen enää koskaan olla tasapainoinen ihminen? Miten paljon huonomman koulutuksen saavat ne suomalaislapset, joiden koululuokassa ei ole ollut työrauhaa ja tasoa on jouduttu laskemaan? Näiltä kaikilta kustannuksilta olisi vältytty ilman haittamaahanmuuttoa. Ja ennen muuta - mitä tämä on tehnyt kansalliselle, keskinäiselle luottamuksellemme, jonka ansiosta Suomi on noussut Euroopan takapajulasta hyvinvointivaltioksi?

Maahanmuutossa vedotaan siihen, että Suomeen on muutettu ennenkin: Finlayson, Fazer, Stockmann ... niinpä. Maahanmuutto sivistyneistä länsimaista teki Suomesta sivistyneen länsimaan. Mitä tulee Suomesta, kun tänne muutetaan sekasortoisista kehitysmaista?

Olen pitänyt teitä viisaana miehenä. Siksi en voi käsittää, miksi päästätte maahan haittamaahanmuuttoa. Myönnän auliisti, että minulla ei voi olla teidän saamaanne informaatiota, mutta oikeastaan ainoa mieleeni tuleva järkevä selitys on se, että jokin taho on kätkenyt Helsinkiin ydinaseen ja uhkaa räjäyttää sen, jos maamme rajat suljetaan haittamaahanmuutolta.

P.S. Oletan myös, että olette tietoinen siitä, että turvapaikanhakijoista vain murto-osa on sotaa paenneita. Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan tämän vuoden ensimmäisenä seitsemänä kuukautena Syyriasta lähteneitä oli alle kolme prosenttia kaikista!

17 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kepu pettää aina.

Anonyymi kirjoitti...

Sipilä on vaan liikemies, se huomas miten saadaan kempelen asunto hyötykäytettyy, kun helsingissä on työsuhdeasunto

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Sipilän tempaus ylitti kaiken mauttomuuden rajan. Tätä kovempaa haittamaahanmuuton sisäänheittotuotetta ei voi enää keksiäkään. ”Muuttakaa Suomeen, siellä pääministerikin majoittaa teidät kotiinsa.” Ne, jotka äänestivät Sipilän pääministeriksi ja kepun pääministeripuolueeksi odottivat jonkunlaista ihmettä. No, ihme kieltämättä tuli, mutta ei ehkä ihan sellainen, mitä odotettiin.

Becker kirjoitti...

Suomalaisten hyvinvointi ei juuri nyt ole kovin seksikästä. Olemme laiskoja, eläneet yli varojemme ja kehdanneet äänestää rasistista puoluetta. Nyt on annettava keppiä kansalle, erityisesti pienituloisille.

Länsimaiselle kulttuurille vihamielinen islamismi on suorittamassa maihinnousua Eurooppaan. Kansalaiset ja päättäjät kilpailevat kädet ojossa siitä kuka osoittaa eniten myötätuntoa ja avustushalukkuutta muslimeille.
Pääministeri Sipilä on noussut maailmanmaineeseen kotouttamis temppunsa ansiosta.
Pääkallonpaikalla Merkel antaa varmaan pusun otsalle valtiomiesteon ansiosta.

Saudiarabia, Qatar, Kuwait ja Yhdistyneet Arabiemiraatit kuuluvat maailman rikkaimpiin maihin. He eivät ole ottaneet vastaan ainottakaan Syyrialaispakolaista, vaikka matka olisi maantieteellisesti aivan lähellä.

Gutmensch Tervo tuossa hiljakkoin kyseli, että haluaako Suomi kuulua länsi vai itä Eurooppaan. Tätä menoa Suomi kuuluu pian lähi-Itään.
Elämme mielenkiintosia aikoja, ja ne muuttuvat vielä mielenkiintoisemmiksi lähitulevaisuudessa.

Professori kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus. Minua on häirinnyt jo vuosia humanitaarisen maahanmuuton yhteydessä välillisten kustannuksen täydellinen ohittaminen. Vai pitäisikö sanoa pimittäminen?

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu että Sipilä seuloo joukosta jonkun ihanan lääkäripariskunnan nappisilmäisine lapsineen, joita sitten ihastellaan roskalehtien etusivuilla. Kuinka toiseus on niin ihanaa. Inhaa.

Topalassu kirjoitti...

Ydinase :DDD

No joo, mutta vakavasti. Kuka/ketkä hyötyvät tästä niin paljon, että kannattaa avata rajat? Mokutuksessa työskentelevät? Kiinteistösijoittajat? Joku on lahjottu? Tai sitten ihmiset kertakaikkiaan vaan haluavat maahanmuuttoa?


Hetkittäin tämä koko touhu tuntuu niin järjettömältä, että epäilen olisimmeko me "isänmaalliset" sittenkin väärässä. Mutta en keksi missä esim. Halla-ahon tai Jaskan argumentointi menisi pieleen.

Strix Senex kirjoitti...

Miksi minä suhtaudun niin kovin skeptisesti näihin "avaa kotisi pakolaisille" -touhuihin?

Olisiko syy se, että koskaan ei julkisteta sitä kuinka moni noista suurin mainospuheiden kera julkistetuista majapaikoista on tulijoiden käytettävissä vaikkapa kolmen kuukauden päästä.

Koskaan ei julkisteta sitä, minkälaista vuokraa majapaikan tarjoajat veloittavat siitä. Erityisesti ei kerrota siitä, kuinka pian korvauksia alkavat vaatia ne, jotka ovat alunperin juhlavasti julistaneet antavansa ne tilat käyttöön aivan hyvä-hyvyyttään ja korvauksetta.

Koskaan ei kerrota pidemmän ajan kokemuksista. Missä kunnossa tilat ovat säilyneet, onko ollut häiriöitä jne.

Voihan olla, että joku aivan aidosti ja hyvä hyvyyttään tarjoaa tällaista majoitusta ja vieläpä niin, että asiat sujuvat kaikin puolin hyvin. Jostakin syystä kuitenkin epäilen, että mainosvaiheen jälkeen suurin osa alkaa vaatia, että yhteiskunta ottaisi kantaakseen tästä humanistisesta harrastuksesta koituvat vaivat ja kustannukset.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Sipilällä on oikeus ainakin veloittaa vakuutuksesta taloonsa aiheutuneet vahingot. Niin tekee Jaskakin, jos vieraat vahingossa turmelee Jaskan kämppää.

Strix Senex kirjoitti...

"Kyllä Sipilällä on oikeus ainakin veloittaa vakuutuksesta taloonsa aiheutuneet vahingot. Niin tekee Jaskakin, jos vieraat vahingossa turmelee Jaskan kämppää".

Kiintoisa nähdä, miten vakuutusyhtiö suhtautuu kun menet hakemaan korvausta kutsumiesi vieraiden aiheuttamista vahingoista.

Anonyymi kirjoitti...

"Kiintoisa nähdä, miten vakuutusyhtiö suhtautuu kun menet hakemaan korvausta kutsumiesi vieraiden aiheuttamista vahingoista. "

Se on vakuutusyhtiön ja Sipilän välinen asia se ei kuulu minulle, sinulle tai vaikka Jaskalle.

Jaska Brown kirjoitti...

Täsmennetään sen verran, että tarkoitin "vieraiden aiheuttamilla vahingoilla" tietenkin tahallisia tai omasta huolimattomuudesta aiheutuvia vaurioita. Jos lasketaan vettä siten, että se tulvii yläkerran kylppäristä alakertaan, niin menepä hakemaan vakuutusyhtiöltä korvausta...

jpt: Odotan mielenkiinnolla Sipilän selvitystä siitä, kuka maksaa.

Yrjöperskeles: Hauska ilmiö oli, että tästä paskalehden uutisesta katosi kyllä/ei -äänestys jäljettömiin. Kun aamupäivällä katsoin, muistaakseni 68 % antoi Sipilälle lunta tupaan ja vain 32 % tukensa. Vaan eipä näy äänestystä enää.

Becker: Arabimaiden "kylmyyttä" sivuaa seuraavan viikon juttu.

Professori: Sivulliset kustannukset ovat vielä moninkertaiset suoranaisiin nähden, on arvioni.

Topalassu: Toinen vaihtoehto on se, että jollakulla on valokuva Sipilästä panemassa sikaa ja kiristää sillä. Tähän en kuitenkaan usko, koska ei Sipilä sellaista tekisi ja vaikka tekisi, niin ei antaisi sen vaikuttaa. Kyseessä täytyy olla jokin syy, että Sipilä kuitenkin ajaa Suomen kansan etua henkilökohtaisen sijaan. Ja koska hänen fiksuna ihmisenä täytyy tajuta haittamaahanmuuton tuhoisuus, niin toisessa vaakakupissa täytyy olla muutaman kymmenen megatonnin laukaisuvalmis ydinase eduskuntatalon alla.

Strix Senex: Aivan samoin olen itsekin ajatellut.

Jaska Brown kirjoitti...

Korjaan äskeistä. Äänestys olikin tässä uutisessa ja tilanne on 69-31 Sipilää vastaan. Pahoittelen virhettäni.

Kari kirjoitti...

Olen viimeiset kymmenen vuotta korjannut "pakolaisten" sosiaaliasuntoja eraassa toisessa Pohjoismaassa. Havitys on ollut valilla uskomatonta.

Toivottavasti Sipilan liiasta poseeraamisesta ei seuraa kohtuuttomsti remonttia, ja jos seuraakin, niin toivottavasti han korvaa itselleen ja muille aiheuttamansa vahingot itse, eika siirra niita esim veronmaksajille.

Kari kirjoitti...

"Se on vakuutusyhtiön ja Sipilän välinen asia se ei kuulu minulle, sinulle tai vaikka Jaskalle."


Noin yksinkertaista asia ei ole.

Korjaamissani kiinteistöissä vesivahinko tai tulipalo on usein tahallaan, tai sääntöjenvastaisella toiminnalla aiheutettu. Jos poliisi ei löydä syyllistä, tai tämä on varaton maahanmuuttaja, niin vakuutusyhtiön vastaantuloa on turha odottaa, ja lasku jää kaupungin veronmaksajien maksettavaksi.

Sipilän tapauksessa kämppä jäi tyhjäksi, koska veronmaksajat maksavat hänelle korvaavan asunnon, tai pari, jo muutenkin.

Lisäksi kaikkinainen vahinko on yhteisöltä pois.
Kulujen lisäksi, tuottoja on jatkossakaan turha odottaa, päinvastoin. Joidenkin tietämieni perheiden asumis-ja elämikulut olivat n. 800 000 NOK(vajaa 100 000€) vuodessa ilman minkäänlaista vahingontekoa tai sairaskuluja yms.

Kumitonttu kirjoitti...

Paavi käskee katolisia ottamaan mallia Sipilästä.

Mutta sitä ei ole vielä käsitelty, että kuinka pitkään nuo notkuvat Kempeleellä. Vuoden, pari, viisi vai 20. Eihän tuo Sipilän ratkaisu ole mikään lääke, koska se vaan kiihdyttää tulvaa ja asuntoja tarvitaan sitäkin enemmän.

Mitäs jos hallitus kaatuisi ja Sipilä palaisi Kempeleelle. Mitäs pakolaisille sitten tapahtuisi? No, tietenkin majoitettaisiin jonnekin muualle, eli sitä tyhjää kapasiteettia pitää olla juuri tämänkaltaisten takia.

Vasarahammer kirjoitti...

Tieto Sipilän tarjouksesta on jo levinnyt ympäri maailmaa moneen kertaan. Herää kysymys, miten paljon lisäkustannuksia Sipilän moraaliposeeraus aiheuttaa suomalaiselle veronmaksajalle. Lisääkö Sipilän tarjous tulijoiden määrää?