Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 16. kesäkuuta 2015

Välihuomautus 71: Sankari

Helsinkiläisen K-kaupan kassa on uusi sankarini. Pari huligaania yritti ottaa juoksukaljat, mutta myyjätär pisti nämä poikki ja pinoon. Tilanne tallentui valvontakameralle. Myymälävarkauksiin kyllästynyt kauppias latasi videon kaupan Facebook-sivuille, irtopisteet siitä hänelle.
Sen sijaan K-kaupan keskusliikkeen toiminnalle rajusti pyyhkeitä, tuore viestintäjohtaja kun piti videota "valitettavana tapauksena" ja vaati poistamaan sen netistä. No, eihän se tietenkään enää mihinkään katoa, vaikka se kaupan sivuilta poistettiinkin. Jos olisin K-liikkeen toimitusjohtaja, niin viestintäjohtaja saisi ainakin puhuttelun osakseen, kun taas paikallinen kauppias valittaisiin Vuoden K-kauppiaaksi ja myyjä Vuoden Työntekijäksi.

Katsoin suoritusta monttu auki. Olen aikoinaan tehnyt eräässä entisessä työpaikassani saman tempun eli pysäyttänyt varkaan voimakeinoin, mutta kumarran maahan ja tomuun asti tuon myyjättären jalkojen edessä. Minulla oli vastassani vain yksi mies, olin takuulla vahvempi, kyseinen tyyppi oli pottunokka ja vieläpä humalassa. Tällä naisella oli vastassaan kaksi miestä, molemmat häntä isompia, suojaväritettyjä ja luultavasti selvin päin. Eiväthän somalit muslimeina käytä alkoholia, oluttakin olivat varmasti hyvän hyvyyttään viemässä jollekulle kaverilleen.

Voi tietysti olla, että nainen joutuu maksamaan valtiolle sakkoja sekä roistoille vahingonkorvauksia hätävarjelun liioittelusta, rasismista ja aiheutetusta henkisestä pipistä. Siinä tapauksessa lupaan lähettää rahaa sakkoihin.

LISÄYS 18.6.2015: MC Tsuhnan toimeenpaneva osasto kävi luovuttamassa Annalle juhannusstipendin. Myös allekirjoittanut osallistuu kolehtiin.

8 kommenttia:

Paska Miäs kirjoitti...

Minä jo vinkkasin Ratikseen jotta jos huonosti käy, niin uutisoivat mahdollisimman laajasti jotta tiedetään 10-liikettä mainostaa.

Ratis kunon tossa meleko lähellä.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Jaska!

Kyseessä lienee tämä tapaus?

K-Marketin varas jää kiinni.

Youtube-downloaderilla tallensin pätkän koneelleni, ihan vaan muistoksi. Koska epäilen että tämä pätkä joudutaan poistamaan Tubesta, eräiden tahojen vaatimuksesta?

Tavallaan ironiaa, että pari Yön Timoa häviävät valkoiselle nuorehkolle naiselle kaksinkamppailun. Kuinka he selviävät tästä nöyryytyksestä, ainakaan jälkipolville ei jäänyt paljon kerrottavaa, ja onko odotettavissa kosto tälle rohkealle naiselle?

Mielestäni myyjä teki aivan oikein.


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Ei se valvontanauha Keskon viestintäjohtajan poliittisen korrektin mahtikäskyllä mihinkään häviä.

Sama pätkä leviäää normiversiona maailmalla ilman sumennusta: http://imgur.com/gallery/2ZeO8tg

Kassa-Annalle kuuluu mitalli kansalaisrohkeudesta !

heppa

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Otin minäkin varmuuskopion tuosta pätkästä, kaiken varalta. Kiitos!
On varmasti hauska katsoa myöhemminkin, miten Anna pistää pojat järjestykseen.

Becker kirjoitti...

Tyttö on kyllä kieltämättä pirun rohkea, mutta varovainen näissä kiinniotoissa kannattaa olla sillä usein nämä näpistelijät saattavat olla joidenkin mömmöjen vaikutuksen alaisia ja täysin arvaamattomia käytökseltään.

Jaska Brown kirjoitti...

Kaikille: Tuntuu tapaus nousseen puheenaiheeksi ja hyvä niin. Huomaatteko muuten miten hiljaa mokutusosasto on ollut? Vielä muutama vuosi sitten olisi tullut haisunäädän kusimyrsky.

Anonyymi kirjoitti...

Usarissa tuntu tuleen komentteja, keskiikäinen alkoholistoinut mies tai joku sellanen syyllistyy eniten varkauksiin, mitä täällä kylällä aikoinaan niitä alkkareita oli, niin ne ei koskaan varastaneet mitään, ostivat kaksi kaljaa jos sattuivat saamaan rahaa lainaan tai jostain, pyytelivät anteeksi kovasti lähinnä omaa olemustaan ja maksoivat viellä lainansaki takas, kun ajattelivat että saavat myöhemmnki lainaksi, jos sitten tappelivat tai sellasta lähinnä keskenään, en tiedä vuosien aikana että yksikään olis hyökännyt sivullisen kimppuun..

-jpt-

Jaska Brown kirjoitti...

jpt: En tiedä, asutaanko samalla kylällä, mutta samat havainnot. Yhden tappelunpoikasen kyllä näin, kun mopopojat kiusasivat yhtä laitapuolen kulkijaa, mutta sekään ei eskaloitunut lyömiseen asti, pysyivät tönimisasteella. Kylän vakiopultsarin kuoltua paikallislehdessä oli jopa muistokirjoitus.