Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sivallus CCC

Suomen Veteraaniurheiluliitto vaihtoi taannoin nimensä Suomen Aikuisurheiluliitoksi. Perusteluna oli se, että "veteraani"-nimityksen katsottiin aiheuttavan sekaannuksia sotaveteraanien kanssa. Vaan eivätpä tulleet ajatelleeksi, että uusi nimi vie ojasta allikkoon. Nimittäin, jos Suomen Urheiluliitto tarjoaa yleisölle urheiluviihdettä, tarjoaako Suomen Aikuisurheiluliitto sitten aikuisviihdettä?

3 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Täytyy sanoa, että tuo Aikuisurheiluliitto hämää kyllä nimenä vielä enemmän. Meinaan, kun siinähän kumminkin on näitä veteraaniurheilijoita, jotka ovat lopettaneet uransa tai sitten muuten vaan vanhemmalla iällä urheiluun innostuneita tyyppejä. Ja ne ovat nyt sitten aikuisurheilijoita. Ovatko sitten aktiiviurallaan olevat huippu-urheilijat nykyisin nuorisourheilijoita? Pelataanko Brasiliassa tällä hetkellä jalkapallon nuorten mm-kisoja?

Yleensäkin, jos mukula-aikoja muistelee, niin urheilun seuraamisessa oli silloin jotenkin eri taika. Kun itse oli nöösipoika, niin huippu-urheilijat olivat niin aikuisen ja vanhan oloisia. Niitä oli helppo katsoa ylöspäin. Virenin Lasse, Mietaan Jussi, Ketolan Vellu, Keinosen Mölli, Kinnusen Jorma. Nykyisin kun katselee huippu-urheilijoita, miettii, että kasvaakohan noille vielä partakaan? Vaikka tietysti ne ovat huippu-urheilijoita yhtä kaikki. Mutta kun ne ovat niin juuttaan nuoria.

1970- ja 1980-luvulla itäblokin aikaan taisi muuten se parran ajaminen olla nykyistä yleisempää muutenkin. Jotenkin tuli mieleen Jarmila Kratochvílová.

Anonyymi kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aikuisrock

Tämä ainakin on aikuisviihdettä.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjö, "Jarmo" Kratochvilova oli sentään siviilit päällä naisen näköinen. Toista on Caster Semenya, jonka olen parikin kertaa nähnyt läheltä. Joistakin on tapana sanoa, ettei halua että tulisi pimeällä kujalla vastaan. Semenyasta täytyy sanoa, että vielä pahempaa olisi jos tulisi valoisalla kujalla vastaan. Mikähän tuossa naisten kasisatasessa mahtaa olla, ei se Maria Mutolakaan ollut mikään kedon kukkanen. Onneksi on sentään Jolanda Ceplak...

Joo, muistan miten aikoinaan oli järkytys havaita kuinka futiksen MM-kisoissa oli joku itseä nuorempi pelaaja. Nyt oli järkytys havaita, että siellä ei enää ollut yhtään itseä vanhempaa pelaajaa.