Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 11. heinäkuuta 2013

Välihuomautus 44: Laki ja oikeus

Sisäministeri Päivi Räsänen on saanut taas myrskyn aikaan lausunnollaan. Hänen kansanlähetyspäivillä pitämässään puheessa oli seuraava kohta:
”Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että ’Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä’.”

Ja johan räjähti. "Ministeri kehottaa rikkomaan lakia!" "Räsäsen erottava!"

Parempi otsikko olisi: "Toimittajien sisälukutaidossa vakavia puutteita!"

Näyttäkää missä kohtaa tuota sitaattia on kehotus. Ensin on virke, jossa kerrotaan jokaisen joutuneen dilemman eteen. Toisessa todetaan sitaatti, jota edeltää "kuitenkin". Kyseessä on pohdiskelu. Lausuntoa on venytelty, taivuteltu, liioiteltu ja ennen muuta sen merkitys on sidottu sanojaan; kuka tahansa muu olisi voinut sanoa saman pohdiskeluna, mutta ei Räsänen.

Media on kytännyt Räsäseltä lipsahdusta kuin kuuta nousevaa ja haluaa nyt hänen päänsä vadille. Luultavasti tavoite tulee saavutettua, ellei äkillisesti nouse uutta kohua joka peittää tämän alleen. Toinen mahdollisuus selviytyä on se, että Räsäsen pokka pitää ja hän säilyttää täydellisen hiljaisuuden eikä kommentoi. Media on päättänyt nitistää hänet ja jokainen hänen antamansa lausunto ainoastaan lisäisi vettä myllyyn. Yksin jätettynä kohulla on mahdollisuus laantua.

On tämä vaan yhtä perkelettä kun kaltaiseni ateistin pitää nousta puolustamaan hihhuliuskovaista median vainolta.

14 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tässä on kyse siitäkin että mokutuksen nimissä yritetään rinnastaa kristinusko islamiin. Ettei voitaisi väittää miten islam on yksin vastaan länsimaista laillisuusajattelua.

Islam on lakiuskonto joten se yksiselitteisesti vaatii sharian maalliseen hallintoon. Karkeasti sanottuna jokaisessa islamilaisessa yhteisössä sharian kannatus ympäri maailmaan on välillä 66-100%.

Euroopassa on muistissa aika, jolloin homous oli rikollista. Oliko sen poistamista vaatineet poliitikot siten yllyttämässä ihmisiä lainrikkojiksi kuten Räsänen nyt? Ihan sama tilanne mielestäni.

On hyvä että ministerit pohtivat ääneen eivätkä salaa kabineteissa median pelottelemina.

Tomi kirjoitti...

Hihhuli-Rasanen ei eroa musulmaaneista mitenkaan.
Tama koskee myos muita kiihkokristittyja, kuten hellareita, lestoja ja viideslaisia (Rasanen taitaa olla viideslainen).

Anonyymi kirjoitti...

Minua hämmästyttää tämä lain ylistäminen. Vaikka lakia on noudatteva voi syntyä myös sellaisia tilanteita että moraali ajaa lain rikkomiseen.

Lakia on ehdottomasti noudatettava, mutta vain niin kauan kuin sen noudattaminen ei riko räikeästi moraalia vastaan.

Anarkisti/rikollinen ei tarvitse olla, mutta ei kannata olla myöskään lakiuskovainen

IDA kirjoitti...

"On tämä vaan yhtä perkelettä kun kaltaiseni ateistin pitää nousta puolustamaan hihhuliuskovaista median vainolta."

Päivi Räsänen ei varmaankaan ole niin hihhuliuskovainen, kuin nämä hänen perässään räksyttävät. Uskonto toki on toinen, mutta Räsänen aika todistetusti kykenee rationaaliseenkin ajatteluun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Poliittinen Ruokolahden Leijona malli 2013/a. Säkäkorkeus melko lyhyt. Malli b varmaankin ehtii tulla tapetille ennen syksyä.

Jään odottamaan suomalaisten uskiksien aikaansaamaa katumellakointia, ryöstöjä, ventovieraisiin kadulla kohdistettuja väkivallan tekoja ja sitä, että Säkkiväline Oy on lanseerannut pukumalliston lestadiolaisnaisille.

Jaska Brown kirjoitti...

IDAlla oli hyvä pointti. Räsäskä on sentään lääkäri ja osoittanut kykenevänsä ainakin joskus ajatteluun mikä on enemmän kuin moni mediaguru on tehnyt. Tapio Tuuri totesi myös blogissaan hyvin, että tietyt ihmiset eivät ole joutuneet dilemaa kohtaaman kun seuraavat aina yleistä mielipidettä. En linkkaa enkä nyt kykene muita kommentoimaan, kun tällä £%¥&#@$ tabletila kirjoittamidnen on yhtä helvettiä, palaraan astiale kun selviän täältä takaisin Huitsinnevadaan.

Kumitonttu kirjoitti...

Kirkko on useita kertoja antanut turvapaikan maasta karkotettaville pakolaisille, joten herää kysymys miksi kirkosta ei käynyt jäsenkato tuolloin?

Kirkko itse kehottaa rikkomaan lakia:

kirkko turvapaikkana -käytännöllä tarkoitetaan tilanteita, joissa yksittäinen henkilö tai perhe kääntyy seurakunnan puoleen kielteisen turvapaikka- tai oleskelulupapäätöksen saatuaan.

Tiedemies kirjoitti...

Tässä asiassa media taas perseilee, mutta Räsänen on silti hihhuli. Lyhyt argumentaation oppitunti: median perseily on median perseilyä, mutta Räsäsen hihhulointi on Räsäsen hihhulointia.

Ja siis, Räsänen ilmeisestikin viittasi siihen että onko lääkäreillä pokkaa kieltäytyä abortin teosta. Ihmettelen vaan miksi kukaan gynikseen erikoistuisi jos niitä ei halua tehdä...

Jaska Brown kirjoitti...

KT: Heh, hyvä huomio. Mutta pitää toki muistaa, että lain rikkominen on sallittua silloin kun se tehdään oikeassa tarkoituksessa, minkä taas määrittelevät hyvät ihmiset.

TM: Juuri tuota tarkoitinkin. PS. Raportti Tampereen suunnasta tulossa toivottavasti tänään...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogistille! Media jauhaa paskaa, mutta Jaska pauhaa asiaa. Aivan erinomainen analyysi, joka paljastaa toimittajien tyhmyyden! Viileän objektiivisesti osoitettu Räsäsen puheen pointit ja niiden värittäminen & vääristäminen mediassa. Ihailen ihmistä, joka kykenee irtaantumaan ja etääntymään omista konteksteistaan objetiivisen analyyttiseen ajatteluun, vaikka kohteen (Räsäsen puhe) sisältö ei vastaisikaan omaa ajattelua. Usein puheita punnitaan vain omista konteksteista käsin. Jaskalla on hieno taito. Se on kuin raikasta ilmaa tunkkaiseen huoneeseen ja raikasta vettä, joka puhdistaa. Haluan juoda sitä lisää. Jään seuraaman tulevia blogejasi.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitos Ano, tosin sarkasmimittarini hälyttää aina kun tekstejäni kehutaan...

Anonyymi kirjoitti...

Etkö osaa ottaa pos.palautetta vastaan? Sarkasmi on hyvä renki, mutta huono isäntä. Ole iloinen ja jatka samaan tyylin. Saman analyysin olisi tehnyt joku muu, ellet sinä... ehkä (?!). Ajattelitko muuten automaattisesti, että olen Ano, siis maskuliini? Hmm...

Jaska Brown kirjoitti...

Ano (tai Anotar), huumorini on yleensä kieroutunutta ja yritän joskus epäonnistuneesti teeskennellä vaatimatonta.

En tullut ajatelleeksi, että Ano on tosiaankin miehen nimi, käytän sitä sukupuoli-, arvo- ja merkitysneutraalina lyhenteenä anonyymistä.

Vilpittömät kiitokseni positiivisesta palautteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Venäjäksi "hän": on ("on", mask.), ona ("ana", fem.), ono ("ano", neutri). Kyllä minunkin korvaani "Ano" kuulosti neutrilta ja niin sen ymmärsin. Halusin vain söhäistä mask/fem -ajattelun stereotypioita, joita sinä et kuitenkaan edusta. Ana olisi ollut pahempi! Anotar on kaunis sana.