Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 24. lokakuuta 2020

Uusinta: Tuolta saapuu Charlie Hebdo

Lukijalle: Charlie Hebdo -lehden terrori-iskustakin on jo viisi vuotta. Tämä teksti tuli valitettavasti jälleen ajankohtaiseksi, kun ranskalainen opettaja murhattiin kadulle hänen näytettyään Muhammad-pilakuvaa luokassa. Ranskalaiset marssivat kaduilla vastustaen islamilaista väkivaltaa. Toisaalta sopii kysyä, olisiko opettaja saanut islamin loukkaamisesta paheksuntaa, mikäli olisi säästänyt päänsä:

Sanottakoon nyt ensi alkuun, että Charlie Hebdo -lehden huumori ei ole koskaan minuun iskenyt. Omaan makuuni siinä on kaksi vikaa. Ensinnäkin se on liian osoittelevaa. Tyyliin "tämä on hauskaa, naurakaa". Toiseksi, en pidä useimpien piirtäjien tyylistä. Ylikorostettu karikatyyri paistaa liian selvästi läpi.

Vaikka en lehdestä pidäkään, ei silti käynyt mielessä että "menenpä nyt ampumaan toimituskunnan". En minä pidä Hesaristakaan, enkä silti suunnittele joukkomurhaa. Riittää kun en enää uusi tilaustani, lehti kun yliymmärsi jälleen kerran. Parin viime päivän aikana muutama kolumni voidaan tiivistää toteamukseksi "on maahanmuuttokriitikoiden vika, että islamilaiset terroristit - joilla ei siis ole OIKEAN islamin kanssa mitään tekemistä - tappavat toimittajia."

Muutama tunti ennen iskua olin julkaissut sivalluksen, jossa ihmettelin mitä kenen pitäisi tehdä ja kenelle, jotta muslimeja ei ymmärrettäisi ja mamukriitikoita ymmärrettäisiin. Ajankohta huomioiden aika hyvä ennustearvo. Parempi kuin Muhammadilla ja sen sentään pitäisi mukamas olla profeetta. Tosin kyynikko voisi huomauttaa, että saa olla aika velho jos onnistuu julkaisemaan mitä tahansa ilman että muslimit tekevät muutaman tunnin sisään siitä ihmishenkiä vaativan terrori-iskun. Mutta että se osuu ennen sivistysmaassa - kai Ranska voidaan toistaiseksi sellaiseksi laskea, muslimeja on vasta noin 10 % - tehtävää iskua, on temppu sinänsä. Muslimimaissahan muslimit tappavat toisia muslimeja sen minkä ehtii, mutta tahti ei vieläkään ole riittävä sellaiseen apuharvennukseen, että ei olisi tarvetta muslimien joukkovaellukseen kristittyihin maihin.

Isku oli tällä kertaa sitä luokkaa, että kovin montaa ymmärtäjää ei löytynyt. Normitapauksessa tämmöisissä yhteyksissä on yleensä tapana syyttää rasismia, turhautuneisuutta, vanhentuneita pelikonsoleita tai katkaravun pieraisua Etelä-Atlantilla. Kunhan ei vain tekijöitä itseään, islamista nyt puhumattakaan. Osasyynsä ymmärryssäteilyn puutteeseen saattoi toki olla sillä, että isku osui toimittajiin ja maailman vahvimpia tunteita on toimittajien keskinäinen solidaarisuus puoluekantaan katsomatta.

Valkopesu onkin nyt keskittynyt lähinnä siihen, että pelätään kovasti tämän aiheuttavan maahanmuuttokriittisten liikkeiden kasvua. Erityisen huolissaan ollaan siitä, että nämä liikkeet käyttäisivät tapahtumaa hyväkseen. Sitten on muistutettu Breivikistä. Siis tyypistä, jonka teot tuomitsivat kaikki. Ja joka todettiin yksin toimineeksi hulluksi. Kaikkien muiden mielentilatutkimusten mukaan, paitsi iskun jälkeen tehdyn ja silloinkin vasta toisella yrittämällä. Kun taas tätä terrori-iskua on ylistetty muslimien somessa. Samoin monet imaamit ja ISIS ovat kehuneet tekijöitä reippaiksi pojiksi ja todenneet kohteiden saaneen ansionsa mukaan. Kuinka moni ylisti Breivikiä? Häh? Mutta reaktiot mediassa näihin tapauksiin ovat varsin mielenkiintoista verrattavaa. Linkiksi Breivikiin riitti oikein hyvin se, että tyyppi oli maininnut nimen jollekulle itselleen tuntemattomalle henkilölle lähettämässään sähköpostissa. Leimakirves heilui. Kun taas nyt jaksetaan muistuttaa, että kun muslimi tekee terrori-iskun Allahin nimeä huutaen, sillä ei olekaan mitään tekemistä islamin kanssa.

Oleellinen kysymys onkin seuraava: pystyykö kukaan kuvittelemaan ainuttakaan henkilöä, joka olisi saanut jotain etukäteisvaroitusta Breivikin aikeista ja jättänyt sen ilmoittamatta poliisille?
Takuulla Halla-aho ja Norjan suvakkien ykkösinhokki Fjordman olisivat olleet kännykkä kuumana, jos Breivik olisi lähettänyt etukäteen sähköpostia ja kertonut, mitä aikoo. Mutta ei. Breivikillä ei ollut mitään yhteyttä kehenkään. Hän oli yksittäinen hullu.
Entä nyt? Todennäköisesti hyvinkin monella henkilöllä oli aavistus tai jopa tieto siitä, mitä on tapahtumassa. Eivät nuo heput yksin toimineet. Ilmeisesti minkäänlaista ennakkovaroitusta ei saatu. Voitteko kuvitella, että esimerkiksi Suomessakin valitettavasti vieraillut saarnaaja Anjem Choudary olisi ilmiantanut uskonveljensä, ainakaan lausunnoistaan päätellen? Kuinka moni muslimi olisi ylipäätään ilmiantanut terroristeja länsimaiselle oikeusjärjestelmälle? Tai oleellisempi kysymys: ovatko muslimit ikinä ilmiantaneet terroristeja? En pidätä hengitystä esimerkkejä odotellessa.

Hyökkäyksen tuomitsivat kyllä useat muslimivaltiot ja muut instanssit. Valitettava tosiasia on kuitenkin, että tämä on pelkkää sanahelinää. Vääräuskoisille valehtelu on OK, ja siinä missä monet varmasti olivat rehellisiä tuomiossaan, tuntuu kaikille muslimeille tulevan lukko päälle siinä vaiheessa kun pitäisi konkreettisesti tehdä jotakin. Jos todella halutaan, niin kyetään. Mutta odottelemme muslimivaltioilta ja -yhteisöiltä toistaiseksi turhaan terrorin vastaisia aktiivisia toimenpiteitä, kuten ilmiantoja, pidätyksiä ja tuomioita. Oletteko koskaan kuulleet vaikka Suomen islamilaisten yhteisöjen kamppailevan aktiivisesti ISIS:ille ja al-Shabaabille meneviä rahalähetyksiä ja muuta tukea vastaan? Kätevää terrorisoida, kun kampanjan maksavat länsimaiset veronmaksajat. Joko suoraan sosiaalitukena tai sitten huumekaupasta saatavina tuloina.

Ainoa, mikä tästä sopasta enää puuttuu, on se että iskun väitettäisiin olevan länsimaisten tiedustelupalvelujen masinoima false flag -operaatio. Eikun korjaan - googletin ja löytyi jo. Tosin täytyy myöntää, että yksi seikka puhuu vahvasti false flagin puolesta. Se, että temppu onnistui. On hiton vaikea kuvitella, että rättipäätohelot kykenisivät edes automaattiasein varustettuna teurastamaan 12 aseetonta länsimaista miestä.

Mutta odotamme mielenkiinnolla, mitä seuraavaksi tapahtuu. Melkein kuusi vuotta sitten kirjoitin viikkojutun, jossa vertasin nykytilannetta 1930-lukuun.
Jutun kantava ajatus oli se, että jälkikäteen on helppo olla viisas. Ainahan sanotaan, että Hitler olisi pitänyt pysäyttää Münchenissä 1938. Entä jos niin olisi tehty? Olisi selvitty paljon helpommalla. Tai sitten ei. Tuolloin ei olisi vielä ehtinyt käydä ilmi, mikä Hitler oli. Jos hänet olisi pysäytetty 1938, natsismi olisi jäänyt elämään, Hitleriä muistettaisiin valtiomiehenä ja länsimaat olisivat saaneet syyt niskoilleen demokraattisesti valitun johtajan syrjäyttämisestä. Nyt natsien annettiin mennä liian - ei, vaan riittävän - pitkälle, jotta natsismi saatiin kitkettyä juuriaan myöten pois.
Tällä hetkellä olemme samassa asemassa. Monikulttuurisuuden - lähinnä islamin - pysäyttäminen olisi helpompaa, jos se tehtäisiin nyt. Mutta se ei ole vielä edennyt riittävän pitkälle. Olemme blogosfääristä poistuneen Octaviuksen luokituksessa siirtymässä Suomessa tasolle 7 (kun teksti julkaistiin, olimme tasolla 5-6) siinä, missä muualla Euroopassa ollaan jo tasolla 8. Ja hyvä niin. Mitä suurempi on Suomen ja muun Euroopan välinen erotus, sitä vähemmällä Suomessa selvitään sitten, kun se alkaa. Romahdus tulee tasoilla 9-10. Ja mitä pikemmin se alkaa, sitä parempi se on kaikille, koska sitä helpommalla selvitään.
Islam on heikompi kuin yleisesti kuvitellaan. Odotamme vain sitä hetkeä, jolloin välienselvittely alkaa - todennäköisimmin ydiniskulla johonkin Euroopan suurkaupunkiin. Tai ehkä sekään ei vielä riitä, mutta jonain päivänä jokin riittää. Tai sitten odotamme sitä, että muslimit alkavat käyttäytyä kuten sivistyneet ihmiset ja ryhtyvät toimimaan aktiivisesti äärimmäisyysaineksiaan vastaan. Toivottavasti näin tapahtuu. Toistaiseksi tilanne on vain se, että radikaali muslimi haluaa tappaa sinut, normaali muslimi haluaa radikaalin muslimin tappavan sinut ja maltillinen muslimi ei halua radikaalin muslimin tappavan sinua, mutta ei tee mitään asian estämiseksi.

8 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Katselin juuri aamun varhaisina tunteina tuubista France24 -kanavan tallennetta Samuel Patyn muistotilaisuudesta, joka pidettiin Sorbonnen aukiolla. Opettajan arkku kannettiin paikalle, presidentti Macron puhui, orkesteri soitti kansallislaulun, pidettiin minuutin syvä hiljaisuus, kuultiin vähän Mozartia, ihmisten kasvot maskienkin takaa olivat varsin vakavia.

Sosiologian perustaja Durkheim vaikutti Sorbonnessa viime vuosisadan alkuvuosikymmenillä, ja ranskalaisen yliopistolaitoksenhan keskeisiin tehtäviin kuuluu nimenomaan kouluttaa alempien oppilaistosten opettajia. Hän on se ajattelija jota meidän nyt pitäisi lukea oikein. Hän kartoitti uskonnoissa vaikuttavia tajunnallisia alkuvoimia, ja hänen oivalluksistaan voidaan kontruoida se mistä nykytilanteessa -- toisilleen täysin yhteensopimattomien kulttuiurien kohtaamisessa -- on kysymys, ja myös vetää johtopäätökset siitä mistä suunnasta ratkaisuja vain voitaisiin löytää.

Ja niitä ei todellakaan löydy siitä suunnasta josta ruotsalaiset ja heidän historiallisesti alistetun alusmaansa Suomen kansalaiset ratkaisuja yrittävät etsiä. Sosiaaliseen sitovuuteen perustuvia kulttuureja ei voida koskaan integroida eurooppalaisen uuden ajan perinteeseen, jonka sosiodynamiikka on täysin päinvastaista ja perustuu yksilölliseen eriytymiseen. Normipaineeseen perustuvien kulttuurien "mekaanista" normimoraalia ei koskaan voida elättää rinnan omantunnoneettisen "orgaanisen" moraalin kanssa.

Ja tuossa aamun tunteina mietin jälleen kerran myös sitä, miten hirvittävän kehityskuilun päässä me suomalaiset edelleen olemme vanhoista eurooppalaisista sivistyskansoista. Mietin omaa presidenttiämme -- tätä joka odotti rangaistuksen saaneelta sensuurilakien kriitikolta "katumusta", ja joka mussuttaa ympäripyöreitä lausuntojaan. -- Hän varmaan sopii hyvin "aarvojohtajaksi" suomalaiselle kulttuurimarxismin läpitunkemalle intellektuelliporukalle, joka keskittyy ajattelemisen sijasta kateellisina kampittamaan toinen toistensa yleisönsuosiota.

Mietin näitä kaikkein toivottomimpia poliitikkojamme, sitä hapuilevaa Mattia, joka pyysi Charlkie Hebdo -pilakuvien julkaisemista julkisesti anteeksi, ja nykyhallituksen kilttejä "kympin tyttöjä", jotka narsismissaan ovat rakastuneita seurusteluun toiskulttuuristen kanssa. "Turvapaikanhaku on perusoikeus."

Ja mietin omaa valtamediaamme, miten se edelleenkin puhuu "maahanmuutosta" tai "turvapaikoista", eikä käytä tilannetta todellisuudessa kuvaavaa termejä kuten "kansainvaellus" tai "väestönvaihto". Ja puhuu "ihmisarvosta" ymmärtämättä, ettei siitä, että kaikilla on ihmisarvo, mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään.

Mietin myös omaa lainsäädäntöämme syyttjäressukkaa, joka edelleen pontevasti yrittää käyttää sekavilla käsitteillä kirjoitettuja sensuurilakeja laajentaakseen niiden soveltamisalan mahdollisimman suureksi. Mitä tehdä, kun siitä touhusta puuttuu sekä aly että moraali?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Vitun hyvin taas, Jaska ! Paskassa ollaan, mutta vielä ei mene saapasvarresta sisään. Mutta kyllä se siitä! Tosin en itse ole enää silloin remmissä, mutta laitetaan kuun pinnalta tsemppihuuto avaruuteen!

Jaska Brown kirjoitti...

Seppo Oikkonen: Kiitoksia. Oli erittäin hyvin todettu. Muuten, tuosta ranskalaisesta yliopistolaitoksesta. Kirjoitit että sen tehtävä on historiallisesti ollut kouluttaa alempien oppilaitosten opettajia. Joskus kauan sitten sain kuulla ranskalaisen systeemin olevan sellainen, että valmistuttuaan opettajalle määrätään paikka, jonne hänen on muutettava töihin (toki erityistapauksissa, puoliso tms. saa esittää toiveita). Ideana oli se, että elsassilainen pistetään Bordeaux'iin ja normandialainen Nizzaan, niin kansakunta yhtenäistyy. Toimi tietääkseni varsin hyvin. En tiedä onko systeemi enää nykyään käytössä.

Terho Hämeenkorpi: Kiitoksia. "Vitun hyvin". No ei nyt sentään NIIN hyvin...

Tuumailija kirjoitti...

Octaviuksen asteikossa on se vika, että kasin ja ysin välissä ei ole mitään. Tuosta asteikosta on jo 11 vuotta, mutta yksikään länsimainen yhteiskunta (edes mainitut Englanti ja Ranska) ei ole romahtanut. Ja tästä sinun tekstistäsi on yli viisi ja puoli vuotta. Suomi ei ole tasolla 8 vieläkään (ja hyvä niin), kun niitä mellakoita ei tunnu olevan paljoa. Tai mikä määrä nyt sitten kenenkin mielestä on paljon. Enkä sanoisi vielä edes Helsingin pahimpia mamughettoja "valtioiksi valtion sisällä". Asteikkoon tarvittaisiin välivaiheita.

Näyttäisi muuten siltä, että vallanpitäjien tärkein päämäärä on koettaa saada tämä homma pysymään tasolla 8, mistä kertoo juurikin se että yksikään paikka ei ole romahtanut. Tilannetta ei päästetä eskaloitumaan tasoon 9.

Ja nämä höpinät jostain Jugoslavian sisällissotiin verrattavasta selkkauksesta ovat ihan fantasiaa. Mitään sisällissotaa ei ole tulossa edes Ranskaan. Jos länsimaat keräävät itsensä jonain päivänä, suurin osa muslimeista karkotetaan helposti. Jopa muslimimaiden normaalit, järjestäytyneet armeijat ovat länsimaisten armeijoiden edessä pelkkää roskaa, niin miten joku ölinäporukka voisi laittaa kampoihin yhtään mitenkään? Sisällissotaan tarvittaisiin useiden kymmenien prosenttien vähemmistö, jollaista ei ole missään. Ja tuo ydinisku suurkaupunkiin on naurettava ajatus. Ei muslimeilla ole kykyä tehdä niin mittavaa operaatiota, kun taitotaso riittää hädin tuskin ajamaan rekalla väkijoukkoon.

Pahoittelen että kuulostan taas pessimistiltä. En vain kykene näkemään, miten tämä iso laiva kääntyisi edes hitusenkaan. Monikulttuurihulluilla on kaikki valta ja kaikki media hallussaan. Maahanmuuttajia tulee tipoittain, eikä heidän määränsä ylitä mitään kriittistä pistettä vielä kymmeniin vuosiin. Ja mikä talousromahdus? Missä? Jopa kaikkein pahimmalla multikulti-saatanalla eli Ruotsilla pyyhkii talouden suhteen aivan käsittämättömän hyvin. Ei ole mitään ongelmaa. Länsimaiselta keskiluokalta voi nyhtää vielä vaikka kuinka paljon rahaa. Kukaan ei näe nälkää, ihmisillä on varaa taulutelkkareihin ja älypuhelimiin ja viinaan. Monikulttuurimaista puhutaan täällä nuivalla puolella niinkuin ne olisivat jotain Stalingradin kaltaisia taistelutantereita. No eivät ole. Edes Tensta ei ole mikään kaatopaikka vaikka minäkin haluaisin uskoa niin.

Tämä pessimismini on tullut parina viime vuotena, sitä ennen uskoin lujasti Euroopan romahtamiseen ja sisällissotaan. Octaviuksen asteikon julkaisusta asti ajattelin, että jos Englanti ja Ranska ovat jo menossa tasolle 8, niin romahdushan on ihan lähellä, koska taso 9 on jo seuraavana tulossa! Mutta kehitys asteikolla pysähtyi kaikkialla kahdeksikkoon ja siinä se pysyy.

Noh, jos joku kysyy että miten voisi piristää, niin vastaan: antakaa asialliset perustelut sille, että se paljonpuhuttu talousromahdus tai sisällissota on tulossa, ja että tämä tapahtuu meidän elinaikanamme eikä vasta satojen vuosien kuluttua.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Nyt kommenttien taso on niin kipakkaa, etta eipa kannata kuin kiittaa heita!: Kiitokset blogistille myos!

klova kirjoitti...

Jonkinlainen talousromahdus tulee varmasti,joskus.Ja siitä kun on selvitty,niin taas mennään ja miksi?Siis globaalisti,tietysti poikkeuksiakin on ja yleensä ihan omaa syytä,P-Korea ei halua osallistua ja joku muu maa ei kykene

No koska 7 miljardia ihmistä herää joka aamu ja yrittää tehdä itselleen leipää ja parantaa samalla omaa elämäänsä.Lisäksi talouskasvu tulevaisuudessa on yhä enemmän ns aineettomia hyödykkeitä,joten edes luonnonvarat eivät estä talouskasvua.

Ja mitä näihin tulijoihin tulee,niin suurin osa haluaa ihan samaa kuin mekin,leipää ja parempaa huomista.Jos me omaa kädettömyyttämme annamme osalle heille mahdollisuuden loisia,ryöstää ja raiskata niin voi voi.Joka tapauksessa jos ja kun syntyvyys jatkaa linjalla hedelmällisyysluku kantiksilla 1.2-1.5 niin me korvaannumme muutamassa sukupolvessa ihan toisenvärisillä ihmisillä ja sille ei kukaan voi mitään.

Niin sen tulevan talouskasvun voi välttää oikeastaan vain yhdellä asialla,vähentämällä tekevien ja kuluttavien käsiparien määrää.Olemme Suomessa erityisen onnistuneita tässä,ainoana länsimaana menetimme 2008 alkaneen nousukauden ja tukemme menettämään sen tulevankun nousukauden aika isolla vedonlyöntikertoimella.Koska 2030 meillä on 1,5 milj eläkeläistä ja sen myötä krooninen julkinen alijäämä,siis krooninen vuodesta 2008 alkaen,2030 ollaan jo niillä rajoilla voidaanko sitä enään lisätä ja samalla kansan vanheneminen jaikkine ilmiöineen alkaa iskeä todellisuuteen.

Yksilöitä tämän ei tietenkään tarvitse koskea ja kyllähän me kansanakin voimme vielä muuttaa kurssia,vaikka kyllä tuo tuntuu aika epätodennäköiseltä.

Mitä sisällissotiin ja anarkiaan tulee,niin Lenin-setää lainatakseni:Ensin täytyy tulla vallankumouksellinen tilanne,otollinen aika rähinälle.Eli yhteiskunnan täytyy ensin murtua ja siitä seuraa anarkia,ei päinvastoin.

QroquiusKad kirjoitti...

Epämiellyttävä totuus on, että vaikka me suomalaiset hemmottelemme itseämme erilaisilla Antti Rokka -fantasioilla aivan Erityisen Kapinallisena Kansana, on kapinoidemme historiallinen rekordi varsin murheellinen:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Kapinat_Suomessa

Tuossa wikilistassa ei ole edes mukana vuoden 1918 punakapinaa, joka oli lähimpänä onnistumista.
Ja lohduttoman kauas tavoitteestaan jäi sekin jo alkumetreillään.

Ei tuo kapinointi meiltä suomalaisilta valitettavasti vain onnistu. Ei meillä ole tarpeeksi voimakkaita ja karismaattisia johtajia sellaiseen, eikä riittävästi kurinalaisuutta toimia toisen suomalaisen alaisuudessa, ellei Korkea Taho ole myöntänyt tälle esimiesasemaa.

Ja siunatuksi lopuksi:
aina kun on kapinoitu, se on suuntautunut juuri sitä esimiesaseman saanutta toista suomalaista vastaan.
Ei koskaan Korkeaa Tahoa, jonka palvonta on meidän pääuskontomme.

Pakko kai tämä on uskoa, ja vain toivoa Unkarin, Tšekin, Slovakian ja Puolan perustavan Visegrádin liiton pelastamaan meidät suomalaiset omalta alamaisuudeltamme holhoukseensa.
Eihän keväällä 2023 voida Perussuomalaisille odottaa kuin max. 40 %, eikä se riitä.

Jaska Brown kirjoitti...

Tuumailija: Totta. Nyt pyritään pitämään tilanne kasitasolla.

klova: Äskeiseen liittyen: ihmiset eivät uskalla kapinoida monikulttuurisyöpää vastaan, koska heillä on liikaa menetettävää. Niin kauan kun ollaan kasitasolla, tämä paletti pysyy toistaiseksi kasassa.

Qroquius Kad: Suomalaiset ovat huonoja kapinoimaan, mutta hyviä järjestäytymään. Eikä järjestäytynyt kapina ole oikeastaan enää kapina.