Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 4. elokuuta 2020

Uutiskatsaus 32/2020


1. Hääkellojen huminaa

Pääspice Sanna Marin meni naimisiin. Lähetämme parhaimmat onnittelumme tuoreelle avioparille!
Häät järjestettiin kuten poliittiset päätöksetkin on tavattu viime aikoina tehdä: salassa ja kertomatta suurimmalle osalle puoluetovereista mitään, saati sitten oppositiolle.


2. Erikoisin kosinta

Kosia voi monin eri tavoin, mutta nyt taidettiin nähdä jotain ainutlaatuista. Yksi suosikkisarjakuvistani on mainio Kamala luonto. Se on paitsi kotimainen, usein erinomaisen oivaltava. Tällä kertaa piirtäjä Jarkko Vehniäinen olikin normaalien eläinhahmojensa tilalle piirtänyt ihmisiä aamukahvipöydässä. Sarjakuvan käsikirjoittajan Marja Lappalaisen tietämättä. Ensimmäisessä kuvassa piirtäjä itse vapisee jännityksestä käsikirjoittajan lukiessa aamun lehteä mitään aavistamatta. Seuraavassa kuvassa käsikirjoittaja kääntää sarjakuvasivun esille ja kolmannessa kuvassa käsikirjoittajan leuka loksahtaa auki. Neljännessä kuvassa on teksti, jossa piirtäjä pyytää käsikirjoittajaa vaimokseen.
Harvoin on saanut olla lehteä lukiessa yhtä hyvällä tuulella kuin tätä lukiessani. Tiettävästi vastaus oli myönteinen, joten kamalan paljon onnea tulevalle avioparille!


3. Naamiontitaidon puutteita

Aikoinaan armeijassa opetettiin naamiomaan miinat, poterot, teltat ja ylipäätään kaikki muukin. Paras naamiointioppi on se, että kiveä on helkutin vaikea löytää muiden kivien joukosta. Eli pitää sulautua maastoon.
Tämän olivat autuaasti unohtaneet Valko-Venäjälle soluttautuneet venäläiset "palkkasoturit" (siitä kuka on palkan lopullinen maksaja ei liene epäselvyyttä, vaikka se kierrätettäisiin muutaman hämäräfirman kautta). Nämä nimittäin jäivät kiinni erotuttuaan muista venäläisturisteista sillä, etteivät olleet tolkuttomassa humalassa vaan täysin raittiina. Olisivat nyt voineet edes pienet ottaa ja sitten teeskennellä loput.


4. Mikä on hyvä diili?

Pääspice Sanna Marinin mielestä se, että maksetaan 6,6 miljardia euroa, josta saadaan takaisin 3,2 miljardia euroa.
Lukiossa kaveriporukassa määrittelimme lyhyen matikan c:n paljastavan ymmärryksen tason olevan suunnilleen yhden pykälän verran vasemman jalan nahkasaappaan yläpuolella olettaen saappaan olevan vasta kiillotettu. Vuoteen 2004 mennessä lyhyen matikan taso oli näköjään laskenut kahdella pykälällä. Kiillotettu vasemman jalan nahkasaapas olisi nimittäin tajunnut, että 6,6 miljardia miinusta ja 3,2 miljardia plussaa tekee 3,4 miljardia miinusta. Tosin Marinin puolustukseksi mainittakoon, että hän saattoi olettaa että matikassa voi laskea ilman nollia - epäilen vahvasti että Marinin valeprofiili Facebookissa on "Petra".
Miljoonan ja miljardin ero on muutenkin speissarihallitukselle vaikea hahmottaa, mutta sitä voisi ehkä saada jakeluun konkretisoimalla seuraava esimerkki.
Speissareille annetaan miljoona euroa veronmaksajien rahaa tuhlattavaksi kehitysapuun, Italian mafiaan ja diskoläpsyttelijöiden taskurahoihin. Ohjeena on että kymppitonni päivässä. Kymppitonni kun on sellainen rahasumma, jonka he vielä ymmärtävät. Lainatakseni Simo Hämäläisen riemastuttavassa romaanissa Kätkäläinen esiintyvän kiinteistökauppiaan kuvausta leskirouvien maapalstakaupoista: "Niille kun luvet kouraan pinon seteleitä, niin taju katovaa kymppitonnin kohalla. Sitten on sama, paljonko panet päälle, joten etpä pane paljoa." Eli annetaan speissareille kymppitonni päivässä budjetiksi. Kuluu kolmisen kuukautta ja speissarit tulevat valittamaan, että fyrkat loppui.
Sitten lyödään kouraan miljardi ja sanotaan että tuhlatkaa tästä kymppitonni päivässä. Speissareita ei näy seuraavaan kolmeensataan vuoteen.
Tämä empiirinen talouspoliittinen koe tulisi joka tapauksessa halvemmaksi kuin nykymeininki.


5. Lehmät vapaaksi navetoista, jotta ne voisivat rakentaa pesänsä metsään

Uutinen ei kuitenkaan käsittele lehmiä, vaan Helsingin keskustaan eksynyttä hirveä. Otsikko on vain esimerkki siitä mitä voi tapahtua kun vieraantuu luonnosta.
Eli Helsinkiin oli eksynyt hirvi. Luonnollisesti poliisi hoiti asian pois päiväjärjestyksestä ja ampui hirven. Tästä jotkut hipsterit pöyristyivät. Heidän mielestään hirvi olisi pitänyt (vaihtoehdot lueteltu)
a) ohjata pois kaupungista (oletteko koskaan paimentanut lehmiä ja jos olette, niin tiedätte lehmän olevan maailman vittumaisin kotieläin ja jos kuvittelette samaa sukua olevan hirven paimentamisen onnistuvan niin onnea matkaan)
b) nukuttaa nukutusnuolella ja vapauttaa sitten luontoon kehä kolmosen ulkopuolelle (oletteko muuten tietoisia siitä kuinka kauan nukutusaineen vaikutuksen alkaminen kestää, kuinka paljon vahinkoa sinä aikana ehtii syntyä monisatakiloisen hirven toikkaroidessa ja kuinka paljon lähemmäs nukutusnuolta pitää päästä ampumaan kuin normaalia laukausta)
c) odottaa että hirvi löytää tiensä itse pois kaupungista, koska on sinne löytänytkin niin kyllä se löytää takaisinkin (oletteko koskaan eksyneet kaupungin sokkeloihin ennen GPS:ää, jota hirvellä ei tiettävästi ole, löytämättä tietänne takaisin)
Ja lopuksi miettikääpä kuinka paljon mikä tahansa yritys hirven pelastamiseksi olisi vienyt miestyövuosia. Kaikki vain sen takia, että se olisi päätynyt yhdeksi niistä noin viidestäkymmenestätuhannesta vuosittain hirvenmetsästyksessä kaadettavista yksilöistä.
Mutta toisaalta, onhan se ihan ymmärrettävää että jos ei ole hirveä koskaan nähnyt, sitä ei ymmärrä tosiasioita. Toista se on täällä Hornankuusessa, jossa viimeksi muutama viikko sitten yksi sarvipää juoksi tästä tontin poikki vain kymmenen metrin päästä. Ei sitä täällä tarvitsekaan ampua (ennen kuin syksyllä eikä sittenkään sentään tontilla), koska se kuuluu tänne. Helsinkiin se ei kuulu. Josta tuli kyllä mieleen että vuoroon vieraissa, kai täälläkin saa sitten ampua sellaisia otuksia jotka eivät näille leveysasteille kuulu vaikka ovatkin Helsinkiin pesiytyneet?


6. Anteeksi vain, mutta herralla ei ole solmiota

Tuttu portsarin lausuma vuosien takaa, jolla käännytettiin ravintolaan pyrkijät. Samaa ei kuitenkaan sovelleta nykyään. Helsinkiläinen ravintola eväsi sisäänpääsyn ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden fuksiaisiin neljältä rahtihameen käyttäjältä. Tämä tiesi 500 euron korvauksia per rahtihame.
Miten kyseessä voi olla etninen syrjintä, jos ainoa syy sisäänpääsyn kieltämiseen oli pukeutuminen? Ainakin uutisesta sai sen käsityksen, että a) naiset olisivat olleet tervetulleita, jos olisivat pukeutuneet normaaleihin vaatteisiin ja b) käsi olisi noussut pystyyn kenelle tahansa kyseiseen vaatteeseen pukeutuneelle karvoihin katsomatta.
Tässä voi tietysti sanoa, että kyseiset naiset ovat vannoneet kautta kiven ja kannon pitävänsä rahtihametta päällä koko ikänsä eivätkä voi siitä luopua. Kysynpä vaan, kuinka mahtaisi solmiopakkoa noudattava ravintola menetellä esikoislestadiolaisten tapauksessa. Nämähän eivät pidä solmiota. Saisivatko hekin korvauksia rasismista? Entä jos joku aito saksalainen päättäisi pukeutua saksalaiseen perinneasuun hakaristinauhoineen? Luulen että ei menisi korvaukset läpi "perinneperiaatteella".


7. Koirashow

Burn - Loot - Murder -liike on noussut jo sille tasolle, että sille nauraminen on jo hirmuista rasismia. Tämän sai kokea myös USA:n laivaston NAVY SEALS -erikoisjoukko. Lunta tuli tupaan rajusti, kun somessa levisi video sotilaskoiranäytöksestä. Näytös sinänsä oli tuttua kauraa sellaisen joskus nähneille. Paksuun suojavarustukseen pukeutuneen "kohteen" kimppuun hyökkäsi sotilaskoiria, jotka pakottivat tämän antautumaan. Sen jälkeen paikalle tulivat sotapoliisit.
Tällä kertaa kohde oli kuitenkin pistänyt suojavarustuksen ylle Colin Kaepernickin pelipaidan. Siis tiedättehän, tämän joka aloitti polvistumiset kansallislaulun aikana. Koirat pistivät kohteen maihin, sitten sotapoliisit osoittivat aseillaan ja kohde totesi "Okei, okei, suostun kyllä seisomaan!". Yleisö räjähti nauruun. Siis liveyleisö. Samoin kuin jokainen täysijärkinen videon nähnyt. Varmaan myös osa pöyristyjistä, mikäli oli omassa yksinäisyydessään. Mutta kohu piti saada aikaan siitä, että huonosti käyttäytynyneelle - peruskäytöstapoihin kuuluu seisoa kansallislaulun aikana, olkoon se vaikka Pohjois-Korean hymni - naurettiin.
Todellisuudessa Kaepernickin tapaus osoittaa koko Burn - Loot - Murder -protestien naurettavuuden. Kaepernickin biologinen isä jätti aitoafroamerikkalaiseen tapaan tämän äidin jo ennen syntymää. Äiti antoi pojan adoptoitavaksi. Adoptioperhe oli valkoinen. He kasvattivat pojan, saivat tämän yliopistoon josta hän valmistui ja sai miljoonapalkan pelinrakentajana. Arvatkaa mitä pojalle olisi tapahtunut jos valkoinen pariskunta ei olisi häntä pelastanut? Tilastollinen todennäköisyys on suuri, että hän olisi vankilassa, huumekauppias tai murhattu. Mustaihoisilla orpopojilla ei mene USA:ssa yleensä kovin hyvin. Tosin heillä menee paremmin kuin mustaihoisilla Afrikassa, koska Afrikassa ei jostain syystä ole saatu aikaan rahakkaita urheiluliigoja, jonne lahjakkaat mustat voivat päästä tienaamaan isoa rahaa.
Jos USA:ssa mustiin kohdistuva rasismi on ongelma, miksi amerikkalaiset mustat eivät muuta Afrikkaan jossa on vain mustia? Ja jos eivät muuta siksi, että ovat eläneet koko ikänsä USA:ssa eivätkä halua muuttaa toisenlaiseen kulttuuriin, miksi afrikkalaiset mustat sitten haluavat muuttaa USA:han valkoisten sorrettavaksi? Jonkinlaisia masokisteja vai? Kuvitelkaa mitä tapahtuisi jos USA poistaisi muuttorajoitukset afrikkalaisilta. Toisinpäin ongelmaa ei ole. Voinee olettaa että kuka tahansa afroamerikkalainen saisi muuttaa mihin tahansa mustan Afrikan maahan. Valinnanvaraakin olisi kymmenittäin.
Asia nyt vain on niin, että afrikkalaisten keskuudessa eivät jostain syystä halua asua edes afrikkalaiset itse.


8. "Löyhiä jengejä"

Järjestyshäiriöt Helsingissä ovat lisääntyneet. Niitä aiheuttavat "löyhät nuorisojengit, joilla ei ole suoranaisia johtajia". Tämä on tullut poliisille yllätyksenä. Noin virallisesti yllätyksenä. Todellisuudessa joka ainoa jeppe on tiennyt mitä tuleman pitää. Etenkin kun tämä taitaa olla laskujeni mukaan noin viides kerta kun parin vuoden välein uutisoidaan "yllätyksenä jengiytyminen". Kollega Yrjöperskeles repikin jo palasiksi polpon virallisen selityksen eli "koronaviruksesta aiheutuvan turhautumisen". Odottelemme mielenkiinnolla, mikä on seuraava selitys kun näiden ns. "nuorisojengien" riehuminen tulee seuraavan kerran "yllätyksenä".
Kaikki kuitenkin tietävät, mistä on todellisuudessa kyse. Samoin kuin kaikki tietävät, että järjestäytynyt rikollisuus on rantautunut Suomeen, joten seuraava uutinen saattaakin hyvin koskea "yllätystä siitä, että kansainvälistyyliset rikollisorganisaatiot ovat myös Suomessa".


9. Missä marssit?

Kaivopuistossa tapahtui useiden kulttuurinrikastajien toimesta murha, jossa nuori suomalaismies potkittiin kuoliaaksi. Poliisi julkaisi poikkeuksellisesti kuvat.
Voitteko edes kuvitella sitä hirmuisen paskamyrskyn määrää, joka olisi mediassa syntynyt jos viisi suomalaista olisi potkinut yhden neekerin kuoliaaksi?
Voitteko edes kuvitella sitä hirmuisen paskamyrskyn määtää, joka olisi mediassa syntynyt siitäkin jos tämä uhriksi joutunut suomalainen olisi onnistunut nitistämään yhden näistä paskiaisista ja jäänyt henkiin?
Voitteko edes kuvitella, millainen hiljaisuus mediassa syntyi siitä kun viisi neekeriä potki yhden suomalaisen kuoliaaksi... ei kun eihän sitä tarvitsekaan kuvitella, se tapahtui jo.


10. Yksittäistapaus, osa n

Ali Husein (tunnetaan otsikossa koodinimellä "Tamperelaismies") löysi vahvassa humalatilassa olevan perheenäidin kadulta. Yön ritarina hän talutti tämän omaan kotiinsa. Siihen ritarillisuus sitten käräjäoikeuden mukaan päättyikin. Huseinin mukaan nainen antautui innolla sänkypuuhiin. Käräjäoikeuden mielestä valvontakamerat todistivat naisen olleen täysin puhekyvyttömässä tilassa eikä pitänyt uskottavana sitä, että nainen olisi kyennyt ilmaisemaan suostumustaan saati sitten sitä, että naimisissa oleva perheenäiti antautuisi täysin tuntemattomalle miehenkuvatukselle. Tätä tuki myös naisen toiminta välittömästi hänen päästyään asunnosta pois taksin kyytiin. Hän ilmoitti taksikuskille tulleensa raiskatuksi. Käräjäoikeus palkitsi Huseinin kahden vuoden veronmaksajien kustantamalla täysihoidolla ja 8500 eurolla korvauksia, jotka nekin lankeavat mitä ilmeisimmin veronmaksajien kontolle, ainakin mikäli luottaa tilastoihin kyseisen henkilön viiteryhmän työllisyysasteesta.


11. Mittauksia

Yleisurheiluväki on odottanut, rikkoutuuko tänä vuonna kiekossa ikivanha ME. Ja rikkooko sen tämän hetken paras suomea puhuva urheilija eli Daniel Ståhl. Yllättäen kävi kuitenkin niin, että Ståhl menetti kauden tilaston kärkipaikkansa. Kuitenkin vain lyhyeksi aikaa. Kolumbialaisen Mauricio Ortegan tempaisema uusi Etelä-Amerikan ennätys 70,29 nimittäin hyllytettiin ja Ståhlin 70,25 palasi paalupaikalle. Tämä on esimerkki siitä, miten tarkkoja yleisurheilussa ollaan siitä, että asiat hoidetaan jämptisti. Kilpailuraportin mukaan kaikki oli kunnossa, mutta tulos hyllytettiin silti.
Ortega on itse tasoltaan sellainen, että tulos olisi ollut mahdollinen. Ennätys on alkuvuodesta heitetty 67,03 ja uran kymmenen parhaan kilpailun keskiarvo on 65,578. Reilun kolmen metrin parannus on mahdollinen, mutta ei todennäköinen. Isoissa kisoissa Ortega ei kuitenkaan ole pärjännyt tulostasonsa mukaisesti. Viime vuonna hän jäi MM-kisoissa karsintaan tuloksella 61,92, 2017 samoin (62,97) kuten myös Rion olympialaisissa (61,62). Ainoa MM-finaali on vuodelta 2015 (11. sija, 62,01).
Näillä spekseillä Ortegan tulos olisi saattanut mennä jopa läpi. Ongelma oli kuitenkin kilpailun kakkonen. Ecuadorin Juan Jose Caicedon tulos oli 69,60. Hänen ennätyksensä on kuitenkin vain 63,31. Kymmenen parhaan kilpailun keskiarvo 59,411. Yli kuuden metrin parannus ennätykseen ja kymmenen metrin parannus normitasoon ei kerta kaikkiaan mene läpi.
Ja sitten vielä homman huipennus, joka jäi medialta huomaamatta. Ortegan ennätys oli siis helmikuussa heitetty 67,03. Caicedon ennätys 63,31 on heitetty samassa kilpailussa. Samassa paikassa jossa nämä nyt hylätyt tulokset on heitetty. Ortegan paras tulos kyseisen paikkakunnan ulkopuolella on sentään 66,30, mutta Caicedon vain 60,57. Vähemmästäkin pitäisi epäilysten herätä.
Tulee etsimättä mieleen se, kun valkovenäläiset moukarinheittäjät viskoivat aikoinaan olymparajat rikki jossain minskiläisellä perunapellolla.


Loppukevennys: Jaska-setä selittää

Tissiflashmob järjestettiin jo toista kertaa. Kyseessä on siis tapahtuma, jossa joukko naisia esiintyy tissit paljaana jostain syystä. En tiedä miksi mutta jotain voimaannuttavaa ja patriarkaattia vastustavaa se varmaan taas on. Sen sijaan jotain muuta osaan selittää. Uutisessa todettiin: – Täällä ei ollut lainkaan samanlaista ”setämiesrivistöä” kuvaamassa kuin viime vuonna.
Meidän setämiesten puuttuminen on helposti selitettävissä. Viimevuotinen tapahtuma oli mennyt minulta kokonaan ohi, en muista siitä lukeneeni. Tai sitten olen hyvästä syystä unohtanut. Niinpä piti tällä kertaa katsoa video. Voin vakuuttaa että en aio katsoa sitä ensi vuonna. Tissit ovat tietysti aina tissit ja mukavahan niitä on katsella. Samalla lailla kuin autolla kuin autolla pääsee pisteestä A pisteeseen B. Mutta mieluummin sitä ajaa mersulla kuin ladalla. Sama juttu tissien suhteen. Jos on tissienkatselutuulella, niin ei sitä ladatissien takia viitsi vaivautua, jos mersutissejä on saatavilla.
Tässä on selitys laskeneeseen yleisömäärään. Ei kukaan tämän porukan kertaalleen tissit paljaana nähnyt setämies viitsi vaivautua toista kertaa paikalle, ellei internetiä ole lakkautettu.

16 kommenttia:

Strix Senex kirjoitti...

Spontaanina kommenttina loppukevennykseen. Määrä ei korvaa laatua, mutta laatu voi korvata määrän. Mikä vain täten kaikille asianomaisille tiedoksi saatetaan.

Strix Senex kirjoitti...

Ps. Täsmennyksenä ja täydennyksenä edelliseen. Tuo edellä esitetty sääntö pätee varsin yleisesti ja koskee esimerkiksi ministereitä, ministereiden avustajia ja niitä spämmejä, joita sisällöstä päätellen Siltasaaren trollitehdas tuottaa eri medioiden kuten Ylen ja Usarin palstoille.

Anonyymi kirjoitti...

5, b

Tästä oli aikoinaan artikkeli Ase&Erässä. Hyvin mielenkiintoinen artikkeli. Jos pask eiku iltapäivälehtien toimittelijoita kiinnostaisi kansanvalistus, niin hankkisivat sen artikkelin lähteen haastateltavakseen.

Ulkomuistista pääkohtia.


Ensinnäkin, tyhmä polliisi ei osaa eikä saa annostella sitä troppia nuoleen, pitää olla kokenut eläinlääkäri annostelijana. Aine kun on reseptin takana ja vaatii kokemusta annosteluunsa. Nukutusase ei voi olla varusteena joka, tai edes joka toisessa autossa. Ja hirvi ei ole hirvi ei ole hirvi. Pitää olla paino, kunto, ravitsemustila, paniikin aste, villeys, yms tiedossa tai ainakin hyvin arvattuina. Annos voi olla 1 - 10 annosvahvuudeltaan, samanpainoiseen elukkaan. Ja silti voi olla, että se elukka menee menojaan tai kuolee siihen paikkaan.

Toisekseen, nukutusaine on ihmiselle vaarallista. Ohi ammuttu nuoli, tai osunut mutta irronnut on hengenvaarallinen. Hirven nukuttava annos riittää tappamaan kymmeniä ihmisiä. Esimerkiksi niin, että hirvi nukahtaa, se siirretään jonnekin. Herättyään hirvi toikkaroi sitten auton alle, huutokaupataan ja lihasta tehdään ruokaa. Niin sen osumakohdan ympäristöstä tehty soppa riittää tappamaan syöjänsä, useammankin. Päivien päästä.

Nuoli ei ole harmiton rokotuspiikki, se on NUOLI. Paksu ja pitkä, väkäsellinen piikki, Josta pitää ruiskauttaa aina pläjäys troppia lihakseen. Tehoaine ruiskautetaan inertialla tai räjähdyspaineella lihakseen. Osumakohta on aika vaikea saada halutuksi, nuoli on epätarkka ammus. Ampumaetäisyys on rajattu, liia läheltä ei saa ampua, vaarana liika läpäisy. Liian kaukaa ja upotus ei riitä tai osumakohta epätarkka. Muistaakseni max 30 metriä kantama.

Parhaassakin tapauksessa hirvi kirmaa 10 - 15 minuuttia paniikissa karkuun. Tajunta hiljaa hiipuen. Mutta täyttä vauhtia loppuun asti.

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Strix Senex: Aamen. Tisseissä jos missä laatu korvaa määrän.

Pyssymies: Niin tosiaan, tuon annostelujutun unohdin kirjoittaa. Siinä pitää olla tarkkana että tulee riittävä määrä eikä yliannostusta. Olen kuullut että sonnille tarvitaan reilusti isompi annos kuin vastaavan painoiselle lehmälle. Sukupuolineutraaliutta eivät ole eläimetkään saavuttaneet.
Muistelisin maksimietäisyyden olevan tuo mainitsemasi 30 metriä. Kun ottaa huomioon miten nopeasti ja arvaamattomasti hirvi liikkuu, niin saa olla aika näppärä kaveri ampumassa että saa nukutusnuolen sopivalta etäisyydeltä oikeaan paikkaan.
Sitä en tiennyt että osumakohdan ympäristö on päivienkin kuluttua hengenvaarallinen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Olette oikeassa nukkumattiammuksen käytöstä urbaanissa hirvenmetsästyksessä.
Täytyy kuitenkin muistaa, että tappavan luodin käyttäminen urbaanihirven kaadossa ei ole tasa-arvoista, ainakaan ravitsemusopillisesti. Luodilla toteutettuna hirven liha on arvoton ja käyttökelvoton, koska haram. Näin urbaanihirvestykseen osallistujista suljetaan pois vähemmistöjen edustajia. Nukutuspiikillä kellistetyn hirven heräämistä odotelessa voisi korkean talon katolta kuuluttaa kutsuhuudon hengenheimolaisille halalisti suoritettavaan elävän hirven kurkunleikkuuseen, joka takaa tuotteen syömäkelpoisuuden ja on puuhana mukavaa ja mielekästä.

Anonyymi kirjoitti...

Pekka Kataja ei tunnu innoittavan blogaajia. Omituista. Olen odottanut kommentointia usealta seuraamaaltani kirjoittajalta, tulos 0. Juttu on omituinen moneltakin kantilta, eikö kukaan uskalla puhua? Edes uutiskatsauksessa parilla rivillä ns omiin kohdistuneesta pahinta poliittista väkivaltaa sitten Ritavuoren kokeneesta miehestä? Ok, hommassa haisee pari detailjia, tutkinta kesken jne mutta silti.
-AT-

QroquiusKad kirjoitti...

Tuolla piisaa juttua Pekka Katajan tapauksesta:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=30096

Varmaan kaikki mahdolliset skenaariot on käyty läpi.

AT kirjoitti...

Standardivastaukset kohdassa 8 esitettyihin kysymyksiin yleensä ovat, että "koska USA:ssa ja länsimaissa on parempi elintaso kuin Afrikassa, mikä johtuu siitä että länsimaat kuppaavat Afrikan vaurautta itselleen ja antavat kehitysapuna vain murusia takaisin."

-toinen AT

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: Niin, ja minua ihmetyttää ettei maamme uskonnollisesti edistyneemmän vähemmistön keskuuteen ole vielä laajamittaisesti levinnyt tieto, että käytännössä kaikki Suomessa kasvanut ruoka on lannoitettu sianpaskalla.

AT 1: Minulla ei ole tapana kommentoida juttuja, joita en tunne riittävän hyvin tai vähintäänkin kykene suurella todennäköisyydellä päättelemään. Tiedän vähän enemmän kuin julkisuudessa on ollut ja sen perusteella juttu on vieläkin sekavampi.

Qroquius Kad: Tosiaankin, kaikki tuntuu olevan mahdollista.

AT 2: Jep, näinhän tuohon vastattaisiin. Johon voi toki todeta, että Afrikassa on muuten yksi maa joka ei ole koskaan ollut siirtomaa ja sehän on tunnettu menestystarina Liberia.

Anonyymi kirjoitti...

Qroquius Kad: luettu on, tarkoitin seuraamiani blogeja kuten just Jaskaa. Jaska vastasikin kuten oletin ja fiksuahan se on olla härkkimättä. Varsinkin kun jo ihan julkisuuden tietojen perusteella tässä pari varoitusmerkkiä leijuu ilmassa.

Enempää kommentoimatta itse tapausta, myös ns. omien toiminta ollut erikoista. Pakolliset ulostulot ja sitten hiljaisuus, jopa ne pahimmat öyhöttäjät ovat olleet hiljaa. Toki voiman pimeällä puolella ollaan fiksuja mutta rivit ei ole paljoa rakoilleet vaikka muissa asioissa näin on käynyt.

VisVa toki on käyttäytynyt kuten olettaa, väkivalta tuomitaan lakonisesti ja toivotaan uhrille, jonka nimeä tai puoluetta edes mainita, toipumista. Mitään puheita politiikan tekemisen vapaudesta tms on turha odottaa. No, KRP tutkii ja toivottavasti tiedämme enemmän piam

-AT-

Anonyymi kirjoitti...

Siitä tissiflashmobista: Varsin todennäköisesti osa mukana olleista naisista osallistui siihen ihan vain hauskanpitomielessä ilman sen kummempaa vaikuttamispyrkimystä. Mutta ainakaan tilaisuuden alkuunpanijoiden mukaan kyseessä ei ollut pelkkä huvitilaisuus vaan mielenosoitus.
Hehän ilmoittivat nimenomaan vaativansa, että naiset saisivat ainakin uimarannoilla oleskella yläkroppa paljaana, niin kuin miehetkin saavat.
Mutta vähintäänkin epäsuorasti on pääteltävissä, että he eivät oikeastaan haluaisi osakseen miesten katseita. Kuitenkin he, jo kertomalla tapahtumasta ja sen ajankohdasta etukäteen julkisesti, menettelivät ikään kuin he nimenomaan olisivat halunneetkin "setämiesten" kokoontuvan katsomaan. Ja tuskinpa heille itselleenkään saattoi olla yllätys, että ainakin ensimmäisellä kerralla, siis viime vuonna, niin tapahtuikin.
Jos he eivät missään tapauksessa olisi halunneet kenenkään miehen näkevän, parempi paikka tempaukselle olisi tietysti ollut Seurasaaren uimalan naisten puoli (siellähän on erilliset osastot naisille ja miehille). Tosin silloinkin olisivat jotkut veneilijät saattaneet tulla rannan edustalle, mutta sentään jonkin verran kauemmaksi.
Mutta kun tähän vielä lisätään nuo Jaskan kommentit, niin onkohan pääteltävissä: kyllä he halusivatkin miesten tulevan paikalle katsomaan, mutta samalla he nimenomaan halusivat myös tuottaa näille pettymyksen, kun he eivät olleetkaan niin kauniita kuin nämä olivat mielessään kuvitelleet.

Median huomiota he ainakin saivat osakseen, ja niinhän he ilmoittivat halunneensakin. Eri asia, saivatko he nimenomaan sellaista huomiota kuin halusivat, huomiotahan he saivatkin osakseen, joskaan eivät ehkä juuri sellaista kuin olisivat halunneet.
Vai onko heidän omista lausunnoistaan ja Jaskan kommenteista pääteltävissä, että he
nimenomaan halusivatkin houkutella "setämiehiä" paikalle, mutta samalla, ja ennen kaikkea, tuottaa heille pettymyksen, kun he eivät olleetkaan niin kauniita kuin nämä olivat kuvitelleet?

Jaska Brown kirjoitti...

AT: No, Jussi otti nyt vähän kantaa tuohonkin.

Nimetön: Niin, naisethan haluavat tulla katselluiksi mutta loukkaantuvat jos heitä katsellaan. Vielä pahemmin he loukkaantuvat jos ei katsella.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Säde Wallaren, tapahtuman aloitteentekijä, osaa silti hauskakin olla. Jos haluatte kunnon naurut, lukekaa hänen blogistaan vaikkapa hänen neljä teoriaansa siitä, mitä on mielessä niillä, jotka kommentoivat häntä sanoen: "Sinulla on isot tissit." Se löytyy täältä: http://www.ptfu.fi/2016/05/kauheet-tissit-hyvat-tissit.html.
Itse kirjoitus saattaa ehkä vaikuttaa tylsältäkin, mutta katsokaa toki ne neljä lyhyttä videotakin, jotka siihen liittyvät ja joilla hän yrittää kuvitella, mitä kommentoija haluaisi hänen reagoivan. Ja erityisesti se viimeinen niistä.
Mitään sen tapaista kuvaa kuin millaisia voi nähdä esimerkiksi Playboy-lehden keskiaukeamalla on tuolta sivulta turha odottaa, mutta luulisin, että niin miehet kuin naisetkin saavat noista videoista kyllä kunnon naurut.

Anonyymi kirjoitti...

Liberian kansalaisuuden saaminen on erikoisen vaikeaa jos sattuu näyttämään Jaskalta. Siinä ei taida Brown riittää. Mietin onko siellä maailman antirasistisin käytäntö vai miten se on tulkittava nykykielellä.

Jaska Brown kirjoitti...

Nimetön 1: Niinno, en kyllä tosiaan ymmärrä miksi pitäisi puolituntemattoman tissejä kommentoida, vaikka ne olisivat millaiset meijerit tahansa. En ole koskaan naiselle kommentoinut hänen tissejään. Toisaalta olenkin enemmän persemies. Mutta en kyllä ole puolituntemattomille perseitäkään kommentoinut, ainoastaan parisuhteessa. Sitä paitsi naisen tissit ovat aina sopivan kokoiset. Mitä isommat, sitä sopivammat. Mutta kyllä tässä asiassa kuljetaan muoto edellä. Pienet kiinteät ovat aina paremmat kuin isommat vähänkin rupsahtaneet. On muuten mielenkiintoinen ilmiö, että lähes aina vaatteet päällä isot tissit ovat paremmat ja ilman vaatteita pienet tissit. Mutta tämä on puhtaasti makuasia.

Nimetön 2: Hm, tosiaankin. Mitäpä jos Suomen kansalaisuuslaki olisi kääntäen sama kuin Liberian? Liberiassa kansalaisuuden voi saada vain mustaihoinen, entäpä jos Suomessa se voitaisiin myöntää vain valkoihoiselle.

QroquiusKad kirjoitti...

Rintojen koosta voisi sanoa, että se mikä ei mahdu kouraan jää yli.

Isojen rintojen ongelma on, että vaatteet päällä ne näyttävät hyviltä pönkättyinä edustavaan muotoon kaikenmaailman push-upeilla.
Kun ne riisutaan, valtavat vetelät lollot lojahtavat vatsan päälle!

Kukas sellaisesta tykkää? Monikin:

https://www.porzo.com/category/huge-tits