Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 18. helmikuuta 2020

Uutiskatsaus 8/2020


1. Sittenkin väärässä?

Siinä vaiheessa, kun Timo Soinista päästiin eroon, ajattelin että perussuomalaiset ovat oppositiossa siihen asti, kunnes Suomen kansa saa lopultakin tarpeekseen ja äänestää heille yli 40 % ääniosuuden. Enkä uskonut tämän tapahtuvan koskaan, sillä jos tällainen uhka olisi olemassa, puolueen toiminta kiellettäisiin tai äänioikeus annettaisiin kaikille jotka joskus ovat käyneet Suomessa. Toinen mahdollisuus olisi se, että perussuomalaiset taipuisivat kesytettäviksi, heille annettaisiin hallituksesta muutama näennäissalkku ja tehtäisiin sama kuin aikanaan SMP:lle ja monelle muulle. Ja jos jostain syystä joku puoluekoalitio lähtisi vaalit voittaneiden persujen matkaan, niin siinä tapauksessa persut taklaisivat rajusti ja anteeksi pyytämättä Suomen asiat parempaan jamaan.
Nyt alkaa vain näyttää uhkaavasti siltä, että olen ollut väärässä. Saska Saarikoski näet näkyy päätyneen otsikkolinkin jutussa samoihin johtopäätöksiin kanssani. Tosin vasta sen jälkeen kun Halla-aho selitti tämän selkokielellä kokoomukselle.
Kova kysymys: kumpi on uskottavampaa, se että minä olisin väärässä vai Saarikoski oikeassa? Tosin tämän selvittäminen vaatisi persujen pääsyä hallitukseen, joten kysymys jäänee ratkaisematta.


2. Paskapuhetta

Näin totesi opetusministeri Li Andersson, kun Jussi Halla-aho syytti vihervasemmistoa maaseudun muuttamisesta asuinkelvottomaksi. Kumma kyllä, debatti nousi sanavalinnasta eikä siitä, oliko lausunto oikeasti paskapuhetta vai ei. Toisaalta eihän jälkimmäisessä mitään keskusteltavaa ole; paskapuhettahan se kiistatta oli siinä mielessä, että se oli totta ja totuus jos mikä on vihervasemmiston pahin vihollinen. Siinä mielessä ei ihmekään, että opetusministeriltä paloivat päreet argumenttien loppuessa ja reaktio oli primitiivitasolla. Kovasti keskusteltiin, oliko tuhman sanan sanominen sivistyksestä vastaavalta ministeriltä sopivaa. Ministeri itse puolusteli toteamalla: "Käytin voimakasta ilmaisua, mutta minun mielestä se oli paikallaan." Se on muuten "mielestäni". Olen enemmän huolissani possessiivisuffiksin puutteesta kauniissa suomen kielessä kuin yhdestä alatyylisestä ilmaisusta.


3. Apu-va

Edellisestä päätellen hallitukselle palkatut "hyvä kaveri tarttes töitä" -avustajat eivät puutu ainakaan kielenhuoltoon. Työ- ja elinkeinoministeriön entinen kansliapäällikkö lyttäsi avustajatarpeen totaalisesti, samoin avustajien laadun. Aiheesta. Kyseessä oli aivan puhdas kaverikorruptio. Lainaan tuossa linkattua blogistikollega Pekkaa, joka sanoi asian paljon paremmin kuin itse osaisin: "Moni oli innoissaan uudesta naishallituksesta, koska oltiin kyllästytty vanhojen äijien hyvävelikerhoihin ja luultiin, että tällainen hallitus saisi aikaan jonkinlaista "drain the swamp":ia ja saisi purettua kultapossuverkostoja. Näköjään kuitenkin nuorille naispoliitikoillemme ongelma ei ollutkaan hyvävelikerhot sinänsä, vaan vain se, ettei heitä päästetty niihin. Nyt päästetään, ja sen kunniaksi sikaillaankin kaikkien menetettyjen vuosien edestä."


4. Perheettömät lapset

Suomen historian tuhoisin sisäministeri (ja tähän joukkoon voidaan laskea myös Terijoen hallituksen Tuure Lehén) Maria Ohisalo haluaa tuoda "perheettömiä" "lapsia" "pakolais"leiriltä Suomeen. Eli käännös: "perhe löytyy myöhemmin yhdistämistä varten" "17-vuotiaiksi tekeytyviä parta-ahmedeja" "elintasosiirtolais"leiriltä.
Tuokoon vain, miten paljon tahansa. Yhdellä ehdolla. Jokaista tulijaa kohti lähetetään kaksi entistä takaisin.


5. Tähän hallitus ei sentään pysty

Ilta-Sanomien pääkirjoitus totesi Marinin hallituksella olevan käsissään pommi: maakunnat kurjistuvat ja hallituksen toimenpiteet eivät auta. Marinin hallitusta voi syyttää monesta, mutta tämä ei ole heidän vikansa. Kyllä niitä virheitä on tehty jo pitkään, edes tämä spaissarihallitus ei ehtisi saada tuollaista tuhoa aikaan noin lyhyessä ajassa. Korjata se kyllä voisi, mutta turha toivo.
Pari yksinkertaista korjausliikettä riittäisi. Ensinnäkin asumistuki pitäisi lakkauttaa, toki inhimillisistä syistä portaittain, mutta noin neljän vuoden siirtymäaika riittäisi. Alkaisi yrityksilläkin olla halua työllistää siellä, missä ihmisillä on oikeasti varaa ja halua asua. Toiseksi kuntien valtionosuudet tulisi lakkauttaa. Niiden tilalla tulisi maksaa valtion tasauskorvausta tai siirtää työpaikkoja kuntiin. Miksi hitossa näinä tietoliikenneyhteyksien aikoina kaikkien virastojen pitää olla Helsingissä? Hajasijoitetaan niitä. Sitten lasketaan, mitkä ovat valtion töiden tuomat palkkatulot kussakin kunnassa kerrannaisvaikutuksineen (virastotyöläisen pitää käydä kaupassa, johon pitää palkata myyjä, noin esimerkkinä kerrannaisvaikutuksesta) ja tasataan nämä kuntien kesken. Eiköhän autioituminen lopu, ainakin niissä kunnissa jotka hoitavat pestinsä hyvin eivätkä ole pelkkiä kepun piirikonttoreita.


6. Rautaa rajalla

Maavoimat on todella kovassa iskukunnossa, iloitsi maavoimien komentaja. Noin esimerkiksi, Suomella on noin 40 kertaa enemmän tykistöä kuin Ruotsilla. Ainoa huolenaihe on miehistön laatu - joka kolmas nuorukainen jättää armeijan käymättä. Armeija ei koe näiden kontribuution puolustukselle olevan koulutuksesta aiheutuvien kustannuksien suuruinen ja on siinä varmasti oikeassa. Ikävä puoli asiassa on se, että oikeastaan kyseinen kolmasosa on juuri sitä, joille itselleen armeijan käyminen tekisi hyvää. (Se kaksi kolmasosaa joka käy armeijan... no joo, ehkä puolelle heistäkin armeija tekee hyvää, mutta toiselle puolelle se henkilökohtaisella tasolla on urahidaste.) Mutta siis. Aiemmin sai olla aikamoinen latvatapaus tai sairastaa jotain oikeasti vakavaa ennen vapautusta. Nykyään yleisimmät vapautuksen syyt ovat ahdistus siitä, että pitää nukkua samassa huoneessa jonkun toisen kanssa tai käyttää samaa suihkua. Puhumattakaan siitä että kännykkää ei saa käyttää 24/7. Eikö voisi myöntää jonkin syrjäytymisvastaisen toiminnan määrärahan sille, että tämä porukka vietäisiin "apujoukkoarmeijaan" kuudeksi kuukaudeksi? Kännykät ja muu elektroniikka täydelliseen takavarikkoon palveluksen ajaksi, ainoana yhteytenä ulkomaailmaan kolikkopuhelin eli otetaan parinkymmenen vuoden takainen normipalvelusmalli käyttöön. Eiköhän ahdistus petinaapurista tai ei-niin-privaatti-vessasta helpottaisi ja normaali palvelus alkaisi maistua. Ja jos armeija ei edelleenkään sinne huolisi, niin tämä puoli vuotta saattaisi näistä syrjäytymiskelpoisista kasvattaa ihan kelpo miehiä. Ettei kävisi kuten seuraavassa jutussa.


7. Lorvitaan

En tiedä kumpaa hämmästelen enemmän. Sitä että joku on valmis tulemaan niin vähällä toimeen kunhan ei tarvitse mitään tehdä tai yrittää. Vai sitä että keskiluokka on verotuksen muodossa valmis rahoittamaan tämän.
Sosiaaliturva pois, kansalaispalkka tilalle. Asumistuet huuthelkkariin. Työntekoon kannustaa kummasti jos ei saa elää leveästi - leveällä elämisellä tarkoitetaan tässä sitä että saa vastikkeetonta rahaa niin paljon että kykenee elämään omassa kämpässä - ilmaiseksi ja ansiotulot eivät enää leikkaakaan sosiaaliturvaa.


8. Paluu keittiöön

Tapahtui lopulta se, mitä oli odotettu. Kaiken maailman hullutuksille tulee aina vastavoima. Nyt sen kohteeksi ovat joutuneet feminismit ja metoot. Maailmalla leviää #tradwife-liike, jossa nainen ottaa perinteisen roolinsa kotihengettärenä. Tämä on paluu siihen maailmaan, jossa miehillä ja naisilla oli omat tehtävänsä. Näin ekologisessa mielessä ajatellen roolijako on järkevää; miehen ja naisen symbioosi toimii parhaiten silloin, kun molemmat erikoistuvat omaan tehtäväänsä. Ei luonnossakaan yhteistyö toimi kahden eliölajin välillä, jos ne kilpailevat saman ekologisen lokeron paikasta.


9. Maksajan rooli

Suomalaisten alhaista syntyvyyttä on ihmetelty. No, onhan selvää ettei suvunjatkaminen ole ensimmäisenä mielessä jos pakotetaan asumaan surkeassa kuutiossa ja kunnollisen talon hankkiminen sieltä missä on töitä, on työtuloilla mahdotonta. Eivät suomalaiset niissä oloissa lisäänny, koska haluavat lapsilleen parempaa. Siksi haittamaahanmuutto onkin ratkaisu väestömäärän laskuun - lisääntymistä tapahtuu kyllä, kunhan maksaja löytyy.
Suomalaisten miesten vastauksissa nousee kuitenkin esiin yksi asia yli muiden. Miksi hankkia lapsia, kun miehen rooli on pelkästään siittäjän ja maksajan? Noin kärjistetysti naiset viettävät parhaat lapsentekovuotensa pyörittäen kikkelikarusellia, sitten kolmikymppisenä kelpuutetaan joku mies isäksi, nelikymppisenä heitetään tämä pihalle elatusmaksujen maksajaksi.
Tiedän omasta tuttavapiiristä useita tapauksia, joissa miehen rooli on ollut aika tarkkaan edellä kuvattu. Päälle päätteeksi äiti on kääntänyt lapset isää vastaan. Tässä vaiheessa miehellä tulisi olla oikeus kieltäytyä elatusmaksuista. Miksi hän maksaisi äidin elinkustannuksia, kun ei saa olla lastensa kanssa tekemisissä?
Onneksi Väestöliiton tutkijalla on hyvä neuvo ongelmien välttämiseen: "Seurustele sellaisen ihmisen kanssa, johon luotat. Jos lähtökohta on, että ei nähdä hyvää tulevaisuutta kumppanin kanssa, niin olisi syytä miettiä kahteen kertaan." Voi jumankekka! Ei varmaan tullut kenellekään tuommoinen omin avuin mieleen!


10. Sitä saa mitä tilaa

Helsingin uudessa keskuskirjasto Oodissa on paitsi tuore puukotustapaus, myös jatkuva huumeongelma. Vessoja käytetään yleisesti piikityspaikkoina. No, tämä ei ole yllätys kun huomioi että kirjastossa kirjat ovat sivuroolissa, kirjastossa kun on pelitilat, monitoimisalit, elokuvateatterit, ryhmätilat, äänitysstudiot ja toritapahtumat. Totesin aikoinaan listan luettuani, että ainoastaan huumeruiskujen vaihtopiste puuttuu. Tämä ei näköjään ollut ongelma - huumeet löysivät paikalle muutenkin. Aikoinaan kirjasto oli paikka, jossa oli hiljaisuus ja vahtimestari piti siitä huolen ja jos ei muuten uskottu, kantoi pihalle. Nykyisen kirjaston älämölön syistä voi vetää johtopäätöksiä siitä, että Oodista on keskusteltu Hommaforumilla 14 sivun verran - toistaiseksi.


11. Etsi puuttuva huomio

Kuvasarja vertaili Helsinkiä vuonna 2000 ja nyt. Jutussa lueteltiin lukuisia katukuvassa näkyviä eroja. Yksi jäi mainitsematta, mutta kommenttiosasto tylytti senkin edestä. Erityisesti huomautettiin, että vuodesta 1990 olisi saatu vielä rajumpi kontrasti.


12. Totuuden torvi

Margaret Court voitti tennisurallaan kaiken mahdollisen. Kaksinpeleissä saavutetut 24 Grand Slam -voittoa on enemmän kuin kellään muulla, Serena Williams on voiton päässä. Yhteensä kaikki kilpailumuodot huomioiden Courtilla on 64 Grand Slam -voittoa, ennätys jonka rikkominen vaatii tennismaailman muutoksen, sillä nykypelaajista seuraava on Serena Williams 39 voitolla. Courtia ei vain liiemmin juhlita, sillä hän sanoo yhden asian kuten se on: "Tennis on täynnä lesboja." No, tottahan tuo on: Billie Jean King, Martina Navratilova, Hana Mandlikova, Amelie Mauresmo, ... listaa riittää. Court ei kannata homoavioliittojen laillisuutta ja sehän on nykymaailmassa niin kova juttu, että tässä odotellaan milloin Australian avointen Courtin mukaan nimetty pääkenttä uudelleennimetään.


Loppukevennys: Uusi kokousjärjestys

Dolly Parton paljasti, kuinka hän sai kokoukset onnistumaan. Ymmärrettävistä syistä (2 kpl) esityslistan aiheisiin keskittymisestä ei tullut mitään, kunnes Dolly teki keksinnön. Hän ilmoitti, että ennen varsinaista neuvottelua otetaan minuutin kestävä tissientuijottelusessio. Sen jälkeen keskitytään esityslistaan. Suosittelen vastaavaa käytäntöä yleiseen kokousjärjestykseen. Tulevaisuudessa:
1 § Kokouksen avaaminen
2 § Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
3 § Puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjantarkistajien ja ääntenlaskijoiden valitseminen
4 § Esityslistan hyväksyminen
5 § Tissientuijotteluminuutti (saa katsella valikoivasti useampaa kohdetta tai vain yhtä paria)
6 § Yhdistyksen 50-vuotisjuhlan järjestämistoimikunnan...
...
...muistoadressin lähettämisestä.
11 § Tissientuijotteluminuutin toisto, olettaen että sitä kannatetaan 5 § aikana tehdyn laaduntarkkailun perusteella
12 § Muut asiat
13 § Kokouksen päättäminen

19 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Ylimmän Johtavan Pääinkvisiittorin kysymys loppukevennyksestä sensurointilukemisen aikana:
- Eikö tuo pidennä kokousten kestoa?
- Ei, koska silloin pystyy keskittymään paremmin esityslistaan ajatuksen harhailematta, kun tärkeimmät asiat on hoidettu ensin.
- Aijaa. No entäs jos kokouksessa on vain miehiä?
- No siinä tapauksessa pykälät viisi ja yksitoista jätetään käsittelemättä.
- Silloinhan kokous lyhenee kahdella minuutilla, mikä on hyvä juttu.
- Ei kun enemmän, lyhenee vähintään 30 %.
- Miten niin?
- No kun ei ole naisia jaarittelemassa.

kiven kova sad.ras. ja fas. kirjoitti...

Kohtaan 9 asiaan tietysti kuulumaton kommentti. Suomessa tehdään raskauden keskeytyksiä noin 10000 vuodessa ja tätä on jatkunut 50 vuotta. Do the math. Lisäksi luontainen lisääntymisvietti on monilta naisilta pilattu kemiallisilla valmisteilla.

Ihmisellä kuten muilla eläinlajeilla ei ole mitään muuta tehtävää tässä maailmassa kuin lisääntyminen. Jos e-, mini-, kierukat ym. hormoniskeida katoaisi maastamme, niin muutamassa vuodessa syntyvyys nousisi normaalille tasolle.

Joo, en vastusta aborttia enkä ehkäisyä, mutta vituttaa kun nämä ilmiselvät asiat eivät koskaan nouse selittäväksi tekijäksi.

MikkoK kirjoitti...

Suomessa aborttien kautta tapetaan tuhansia lapsia vuodessa. Niissäkin tapauksissa, joissa ei ole biologista syytä keskeyttää raskaus. Syyllisyysongelmasta päästään kätevästi eroon vain toeteamalla, että lapsi ei ole ihminen. Koulussa lapsilleni selitettiin asiaa suunnilleen näin. Saksassa juutalaisia pidettiin ali-ihmisinä, joten sillä määritelmällä päästiin omantunnonvaivoista. Asia oli ok, kun kerran viranomaiset ja kanssaihmiset olivat asiasta hiljaa tai selittivät asian ”parhain päin”. Maan tapa oli syntynyt.

Historiadokumenteissa kauhistellaan lapsiuhreja muinaisissa intiaani- ja Molok-kulttuureissa. Kyllä nykysuomalaiset pärjäävät tässä asiassa hyvin muinaisille kulttuureille. Vauhti on luokkaa 25-30 tappoa päivässä. Erityisesti vihervasemmisto kannattaa avointa sikiöntappamislupaa. Amerikassa on jo mahdollista tappaa lapsi juuri ennen syntymää. Sen mahdollistavaa lakimuutosta juhlittiin sateenkaarivalaistuksilla.

Syntymättömät lapset ansaitsevat elämän, vaikka heidän biologiset vanhempansa eivät sitä soisi. Adoptiojärjestelmä on jo olemassa sitä varten.

Jaska Brown kirjoitti...

Mitä aborttiin tulee, niin ehkäisymenetelmät ovat nykyään niin kehittyneitä että vahinkoraskauksia tulee vain käsittämättömällä tuurilla tai huolimattomuudella. Niinpä täysin ylivoimainen enemmistö aborteista tehdään sellaisissa tapauksissa, joissa raskauden on saanut aikaan vastuuttomuus. Eli melkoinen osa päihdeongelmaisia tai kognitiivista alaluokkaa, yleensä molempia. Normaalilälyisille, vastuullisille ihmisille abortti tulee kyseeseen yleensä vain sikiön todetun kehityshäiriön tapauksessa. Vain hyvin pieni murto-osa tapauksista on normaali-ihmisen vahinkoraskauksia.

Tähän väliin jenkkilässä kuulemani rasistinen vitsi. Mitä tapahtui neekerinaiselle, jolle tehtiin kymmenes abortti? Hänelle myönnettiin Vuoden Rikoksentorjujan palkinto.

Abortti on ihmiselämän päättämistä ennen aikojaan. Kuitenkin, kun huomioi keille abortteja tehdään, se on väestönlaadun kannalta positiivinen asia. Ollaan huolissaan väestömäärästä. Ei pitäisi olla, vaan laadusta.

Miksi helvetissä minun elämäni on nykyään useimmissa asioissa sitä, että periaatteessa olen yhdellä kannalla mutta käytännössä täysin vastakkaisella, koska logiikka sanelee että niin on parempi?

🤔 kirjoitti...

"Totesin aikoinaan listan luettuani"

Pitäisikös tässä olla possessiivisuffiksi?

Jaska Brown kirjoitti...

Ei. Ei se ollut minun kirjoittamani lista.

Kistus kirjoitti...

Itse asiassa abortin ja raskaana olevan naisen ÄO:n välillä ei ole yhteyttä: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886916309631

Jaska Brown kirjoitti...

Kistus: Tuo tutkimus koskee USA:ta, jossa seksuaalikasvatus on melkoisesti eri tasolla kuin Suomessa. Eikä kyse ole pelkästään ÄO:sta muutenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Naiskokouksista.

Olin hywin kauwan sitten yhdessä naisvaltaisessa yhdistyksessä työni vuoksi mukana. Hallituksen kokous, joka oli pakko pitää kerran kuussa juoksevien asioiden hoitamiseksi - Ja toiminnan kehittämiseksi- kesti aina kolme tuntia. Oli asiaa tai ei. Puheenjohtajatar kyllästyi, juoni minut vetämään yhtä rutiinikokousta. Kokous kesti varttitunnin ja kaikki asiat tulivat käsitellyiksi. Vedin kokouksen täysin esityslistan, sääntöjen, lain ja hyvän kokoustavan mukaan, tiukasti ja napakasti. Jälkeenpäin tuli mutinaa, kas en ottanut nuijan pamauksen ja pykälän sulkemisen jälkeen pykälää enää käsittelyyn. Ikävä ihminen kun olen. Vapaamuotoinen seurustelu ja sääntömääräinen kokous on kaksi eri asiaa.

Sen jälkeen riitti kun puheenjohtajatar uhkasi höperehtiviä valittaa minut pysyväksi puheenjohtajaksi. Kokoukset alkoivat sujua alle tunnissa, vain isoja asioita käsiteltiin yli tunti tämän jälkeen.

Ainoa huono puoli oli, että minut sitten nakitettiin edustamaan yhdistystä valtakunnalliselle tasolle. Sielläkin tuli sitten hieman ryhtiä kokouksiin.

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Pyssymies: Kuulostaa tutulta. Olen muutamia kertoja suostunut heiluttelemaan puheenjohtajan nuijaa erinäisissä yhteyksissä vain siitä syystä, että vältyttäisiin tehottomalta pj:ltä (epäilen muuten pahasti että joudun eräässä seuraavassa vuosikokouksessa taas saman nakin kohteeksi). Ja poikkeuksetta nämä tehottomat pj:t ovat olleet naisia. Tosin on myönnettävä, että olen kerran ollut erään yhdistyksen johtokunnan jäsenenä tilanteessa, jolloin yhdistyksen vuosikokouksessa oli ulkopuolisena puheenjohtajana nainen, jonka toimintaa katselin monttu auki. En ollut koskaan nähnyt yhtä tehokkaasti toimivaa pj:tä enkä ole sen jälkeen nähnyt.

Veijo Hoikka kirjoitti...

2. Haju? Suomalaisille haitta - turkulaisille ylpeydenaihe.

Vasarahammer kirjoitti...

Kommentoin ainoastaan tätä syntyvyysteemaa.

"Noin kärjistetysti naiset viettävät parhaat lapsentekovuotensa pyörittäen kikkelikarusellia, sitten kolmikymppisenä kelpuutetaan joku mies isäksi, nelikymppisenä heitetään tämä pihalle elatusmaksujen maksajaksi."

Naisille on luotu perverssit kannustimet juuri tuollaiseen käytökseen. Naimisiin voidaan mennä hetken huumassa ja voidaan aina luottaa siihen, että ex-mies tai sen roolin tarvitaessa korvaava Valde maksaa.

Naisella ei ole kannustinta harkita, kenen kanssa menee naimisiin, koska naisen ei tarvitse kantaa huonon puolisovalinnan seurauksia. Taustalla on sinänsä hyvä tarkoitus eli se, ettei naisen tarvitse väkisin pysyä huonossa avioliitossa.

Vilpittömin mielin tehdyillä subventioratkaisuilla on kuitenkin aina sivuvaikutuksia eli se, että nainen voi halutessaan viettää teini-ikää mummoikään asti.

Miehellä ei taas ole kannustinta perustaa perhettä, koska se voi mennä alta koska tahansa ja miehelle jää pelkkä maksajan rooli. Siksi irtosuhteet tai lähiösonnin rooli ovat riskittömämpiä vaihtoehtoja.

Avioliiton ja perheen tärkein tehtävä on pyrkiä tarjoamaan mahdollisimman hyvä kasvuympäristö lapsille. Nyky-yhteiskunnassa erilaiset marginaaliperheet nostetaan jalustalle esimerkillisinä, kun taas tavallinen hyvin asiansa hoitava miehen ja naisen perustama perhe edustaa melkeimpä pahaa taantumuksellisuutta. Terve yhteiskunta pyrkisi takaamaan perheille parhaat mahdolliset olosuhteet.

Vasarahammer kirjoitti...

Jatkan vielä tuohon. Koska nainen todennäköisesti häviää avioerossa vähemmän, hänellä ei ole kannustinta pyrkiä sopuisaan yhteiseloon miehen kanssa vaan voi käyttäytyä tätä kohtaan ylenkatsovasti, määräillen ja kontrolloiden ilman seurauksia, mies kun aina maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kurjistuvat maakunnat.

Asumistuki pitäisi todellakin poistaa, se nostaa asuntojen vuokria ja hintoja, kuluttaa verovaroja ja aiheuttaa kannustinloukun. Lisäksi se ohjaa asumaan tarpeettoman ahtaasti ja väärässä paikassa. Sinkku ei voi asua keskustan kaksiossa, pitää asua lähiön yksiössä - vaikka vuokra olisi sama, kaksiossa on liikaa neliöitä - ei tukea. Keskustan yksiökin voi olla tukeen liian kallis. Asumistuki lähiöön + verovaroilla tuettu bussikyyti on asukille rahakkaampi kuin asuminen keskustassa. Ilman tukia asuminen lähellä työpaikkaa olisi halvempi ratkaisu asukille ja veronmaksajille mutta asumistukisäännöt vääntää asian nurin päin. Asiasta on meidän konttorin aulaemäntä avautunut aika monesti, asui lähiössä, ajoi aamulla ja illalla kolme vartia suuntaansa bussilla. Nyt on työmatka kävellen kuusi minuuttia, rahaa jää käteen vähemmän. Vuokra ihan sama kuin lähiössä mutta tukea ei saa kun on liikaa neliöitä, kuulemma.

Pitäisi myös edistää maalla asumista, työmatkakuluja vähentämällä. Kimppakyyti lailliseksi ja verovähennyskelpoiseksi. Bensan, dielselin ja autojen verotusta pitäisi laskea. Nyt hyväksytään vain teoreettinen julkinen liikenne työmatkakuluksi, ei omaa autoa tai naapurin kanssa kimpassa kulkemista. Etätyö on jotain, jota tuetaan juhlapuheissa, ei käytännössä. Työtilan verovähennyksen saaminen on mutkikasta, verkkoyhteydet maalla heikkoja aikas usein. Joskus auttaisi se, että semmoisen halvan peltihallin sijaan yrittäjien houkuttelemiseksi kunta varaisi kunnantalolta tai muusta kiinteistöstä pari huonetta etätyötiloiksi yrittäjille / työntekijöille. Nopea verkkoyhteys, lukittavat säilytystilat koneille ja asiapapereille. Parkkipaikka autolle, lounaskahvila kävelyetäisyydellä, palaverihuone saatavilla tarvittaessa. Mitäs muuta oikeastaan tarvittaisiinkaan? Olisi kunnalle halvempi kuin se konkurssimagneettihalli. Kohtalaisen auton hinnalla saa maalta omakotitalon, rivitalonpätkän tai tilavahkon kerrostalohuoneiston. Työmatka kaupunkiin on kallis ja vie aikaa. Päivähoito ja koulut muksuille - kummassa päässä ne olisi kätevämpää järjestää? Nyt työpaikkakaupunki ei järjestä kumpaakaan, tietenkään. Eikä maaseutukunta, ei rahaa eikä muksuja. Lähiössä se työpaikkakaupunki kyllä järkkää kummankin. Mitäs jos maakunta maksaisi? Asukas saisi valita - ei kai käy, olis vallan anarkiaa moinen valinnanvapaus.

Parkkipaikka linja-autoasemalla, rautatieasemalla tai vaikkapa kaupungin joukkoliikenteen reitin varrella helpottaisi myös maalla asujan työmatkaliikennettä kummasti. Työpaikan parkkipaikka tietysti auttaa myös.

Tiedän: Sorvarin, koodarin, kaupan kassan ja vaikkapa sairaanhoitajan työmatkatarpeet on erilaisia, ei kaikkia töitä voi tehdä etätyönä. Eikä samanlainen liikennemuoto sovi kaikille. Ratikkakaan ei kulje ihan kaikkialla.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kokouksista vielä:

Auttaa kovasti jos puheenjohtaja tietää:
Mistä kokouksen pitää päättää.
Mistä kokouksen on tarkoitus päättää.
Mistä kokous voi päättää.
Kuka saa olla paikalla.
Kuka saa puhua.
Kuka saa ehdottaa.
Kuka saa päättää - äänestää siis.

Valmistautuneen puheenjohtajan homma on helppo. Kun kuulun noin tsiljoonaan harraste- yms. yhdistykseen, niin on kokouksia jokunen jo takana. Nakitettuna puheenjohtajana ja joskus "hired gun"-roolissa.

hankalin oli yhden ampumaseuran kokous, puolet puolikuuroja, puolet höperöitä, neljännes umpikuuroja, neljännes umpihulluja, puolet huru-ukkoja, puolet kainalokoteloporukkaa. Tiukka asenne, kantava ääni ja kovaääninen nuija pelastivat päivän.

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Vasarahammer: Erittäin tyhjentävästi sanottu. Esimerkiksi yksinhuoltajalisää en ole koskaan ymmärtänyt, paitsi tietysti leskeyden tapauksessa. Pitäisi olla päinvastoin - yksinhuoltajalisä pois ja samansuuruinen lisä avioliitossa syntyneille lapsille, joiden vanhemmat ovat naimisissa.

Pyssymies: Täyttä asiaa. Nykyisten tietoliikenneyhteyksien aikana etätyön mahdollisuutta pitäisi kuntien tukea paremmin. Se onkin suunnilleen ainoa tukimuoto, jonka lisääminen parantaisi tilannetta - muiden tukien poistaminen auttaisi vielä enemmän.
Tuo ampumaseuran kokous kuulostaa hyvin uskottavalta...

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
40 % ei valitettavasti riitä mihinkään. Minimi on 51 %, ja silloinkin PS:n puoluepiiskureiden olisi haettava joka ainoaan eduskunnan äänestykseen jokainen persuedustaja vaikka sairaalavuoteelta tai äitinsä hautajaisista.
Pitää olla jotain 70 %, joka on toteutunutkin Unkarissa. Ellei toteudu meillä, katsokaamme peiliin.
Uudin 2:
Se nyt vaan oli sellaista parempaa, tai ainakin erilaista paskapuhetta, sanoi soma Li Lystikäs, ja oikeassa oli:
jos Jussi Halla-aho olisi puhunut noin, media kirkuisi vieläkin.
Uudin 3:
Se nyt vaan oli sellaista erilaista kaverikorruptiota, sanoisi varmaan taas soma Li.
Uudin 4:
Sen ehdon minäkin hyväksyisin. Valitettavasti Hilpeä Huti-Maisa on kanssamme päinvastaista mieltä:
jokaista pientä lasta (joilla on suussaan täysin kehittyneet viisaudenhampaat) kohti on maahan tuotava vähintään 10 perheenjäsentä. Ja se perhekäsityshän on sellainen laajempi, sanoivat monet Älykkäät Nuoret Naiset niin moneen kertaan, ettei nyt enää näköjään tarvitse.
Uudin 5:
Älykkäiden Nuorten Naisten hallituksen tavoite on kylläkin tyhjentää Suomen maaseutu ja asuttaa väestö kuutioihin. 'Nuff sed, sanoi yankki.
Uudin 6:
Nämä intin keskeyttäjäpojat ovat todellakin niitä ikäluokkansa edustajia, jotka nimenomaan tarvitsisivat ensimmäistä kertaa elämässään sen maskuliinisen hahmon, joka komentaa tekemään pyytämisen sijaan ja vaatii käskyn täyttämistä.
Se kun on sellaista, mitä he eivät ole koskaan ennen kokeneet yksinhuoltajaäitinsä ja opettajattariensa hallinnoimassa maailmassaan.
Uudin 7:
Työelämään pääsemättömälle tai siihen pääsemään kyvyttömälle on sivistysvaltiossa toki suotava taloudellinen mahdollisuus elää siedettävää elämää. Vaikea sanoa näin äkkiseltään, olisivatko veli Yrjöperskeleen hahmottelemat kuutioasunnot sitä.
Vaan jos työelämän ulkopuolella ikänsä ollut voi saada 1 100 e/kk, on järjestelmässä paljon rukkaamisen varaa. Eihän moni saa noin paljon palkastaankaan puhtaana kouraan.
Uudin 8:
Ei lisättävää.
Uudin 9:
Vielä vähemmän lisättävää kuin ylempään. Kansakuntamme nykyinen tila on tiivistetty inhorealistisen hyvin.
Uudin 10:
Asiat ovat PT-Median mukaan olleet noin Ruotsissa jo pitkän aikaa. Meillähän kaikki on pakko apinoida Ruotsista, joten sitä saa mitä tilaa.
Onneksi en minä eikä kukaan läheisistäni asu pääkaupunkiseudulla. Velipoika tosin joutuu käymään aika ajoin siellä Isojen Pomojen pääkallonpaikalla, ja on kuulemma aina helpottunut päästessään ohjaamaan autonsa keulan eläintarhasta poistumisväylälle.
Uudin 11:
Maailma muuttuu, mutta miksi sitä pitää tahallaan muuttaa pahempaan suuntaan?
Uudin 12:
Olisikohan ollut parempi, jos Margaret olisi todennut naisten tenniksessä olevan mukana paljon lesboja, sen sijaan että se on niitä täynnä? Ehkä ei.
Loppukevennys:
Dolly pumpautti tissinsä täyteen täytettä, kulki ympäriinsä avokaulaisissa yläosissa esitellen kumitissejään ja sitten keksi valituksen aiheen miehistä, jotka katsovat hänen kumitissejään, jotka hän on asettanut näytille avokaulaisissa yläoissaan?
Jokin logiikka varmaan piilee tässäkin, mutta koska minulla on tämä kauhea kehityshäiriö eli Y-kromosomi, en ymmärrä sitä.

Anonyymi kirjoitti...

@Vasarahammer

"Naisille on luotu perverssit kannustimet juuri tuollaiseen käytökseen."

Kannustimia kyllä on luotu, mutta sinänsä niille ei ole tarvetta sillä "kikkelikaruselli" käytös on suurimmalle osalle naisia hyvin luonnontilan mukaista käytöstä. Tinder hyvänä esimerkkinä näyttää tämän, lähes kaikki naiset jahtaavat samoja n. 10% miehistä. Näillä miehillä kissanpäivät, muille ei juuri mitään.

Maksajan rooli onnettomalle "normaalimiehelle" on varattu silloiselle ajalle kun nainen ei vanhenemisen takia pysty enää kilpailemaan nuorempien naisten kanssa top 10% miehistä.

Itseasiassa vanhan mallin mukainen monogaaminen avioliitto on paljon epäluonnollisempi, ja sen suurin tarkoitus olikin taata suurimalle osalle miehistä edes jonkinlainen mahdollisuus kumppaniin ja lisääntymiseen, taka-ajatuksena että nämä miehet osallistuvat suurella panoksella yhteiskunnan rakentamiseen ja lisäarvon tuottamiseen.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: Aivan oikein. Sitä, ettemme elä luonnollisessa olotilassa, kutsutaan sivistykseksi. Ja yksi sen tukipilareista on monogaaminen avioliitto, jota ollaan viime vuosikymmeninä yritetty romuttaa. Mutta olen ilokseni huomannut, että tämä ei oikein tahdo onnistua fiksujen nuorten aikuisten keskuudessa.