Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 25. heinäkuuta 2019

Välihuomautus 127 : Jaskan laihdutusvinkki

Päätin ennen eilispäivän juoksulenkkiä testata, paljonko mahtaa paino lenkin aikana pudota. Astuin makuuhuoneen vaa'alle joka näytti tiettyä lukemaa. Tarkka määrä jääköön paljastamatta, sillä kiloja on aktiiviuran jälkeen kertynyt hieman lisää. Sen aikaiset vaatteet mahtuvat vielä päälle, mutta nykyisin niistä kiristävät muutkin kuin solmio.

Punnituksen jälkeen tajusin, että luonto kutsuu, joten siirryin yhden hengen huoneeseen alkuverryttelylle. Varmistaakseni tämän jälkeen, että tulisi mitattua lenkin aikana tapahtunut todellinen painonpudotus, kävin vielä uudelleen vaa'alla.

Tulos oli 0,8 kg vähemmän kuin ennen tyhjennystä. Sitten baanalle.

Lenkiltä palattuani kävin suihkussa ja uusi punnitus. Tulos oli 0,7 kg vähemmän kuin ennen lenkkiä.

Johtopäätös: Unohtakaa ruokavaliot, treeniohjelmat ja kaikki muutkin hömpötykset. Käykää enemmän paskalla. Se pudottaa painoa kaikkein tehokkaimmin. Eivät pärjää Atkinsin dieetit ja pururadat, eivät.

5 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Dietointi ei ole pelkkää painonpudotusta tahi elinvaurioiden välttelyä. Kuten IS:n maksansuojeluohjelmassa esitettiin:

https://www.is.fi/terveys/art-2000006182225.html

Paras kommentti suojeluohjelman tekstiin tuli Porista asti:

Rommaani Porista
23.7. 19:43
157
Maksa juuri tekee sokerista rasvaa. Kumma, kun oli jutusta unohtunut pois. Ja se rasva juuri maksan ympärille kertyy ennen kuijn muualle ehtii. Jalostettua sakkaroosia pitäisi välttää. Eipä maksa tykkää fruktoosistakaan. Alkoholi palaa lihaksissa pois ajan myötä. Kukaan ei pysty sammumatta juomaan niin paljon, että se kertyisi rasvaksi maksaan. Tissuttelu on vaarallista. Pitää ottaa kunnolla, että maksan entsyymitoiminnat käynnistyvät. :D

Olis ollu parempi ilman deetä. Porin terveys RP olisi kyllä voinut tuoda esiin myös alkoholin suolta aktivoivat ominaisuudet nautintaa seuraavana vuorokautena. Joskus viive lyhyempi, joskus pitempi.

Ainakin itsehoito-oppaan Happotesti mukaan painonpudotus voi tapahtua jopa ravitsemustiloissa:

https://otava.fi/kirjat/9789511292852/

Anonyymi kirjoitti...

"Johtopäätös: Unohtakaa ruokavaliot, treeniohjelmat ja kaikki muutkin hömpötykset. Käykää enemmän paskalla. Se pudottaa painoa kaikkein tehokkaimmin. Eivät pärjää Atkinsin dieetit ja pururadat, eivät."

LOL! :) Juu olen itsekin huomannut tuon saman ilmiön, ehdottomasti helpoin tapa pudottaa painoa, ainakin noin hetkellisesti. Käytettäneen varmaankin myös niissä lajeissa, joissa kilpailijoiden on käytävä punnituksessa ennen kisoja? Ja onhan se säännöllisestä suoliston toiminnasta huolehtiminen keskeisessä roolissa painonhallinnasta puhuttaessa, noin vakavamminkin.

-J.Edgar-

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: Sokeri on pirunmoista myrkkyä. Kirjoitin asiasta jo aikapäiviä sitten. Ikävä kyllä sen välttely vaatii hiton ison työn, koska sitä tungetaan joka paikkaan. Erityisesti ihmettelen sitä, miten on mahdollista että sokeroitu tuote on yleensä hinnaltaan noin kaksi kolmasosaa siitä mitä muuten sama tuote ilman sokeria.

J.Edgar: Asian vahvistaa se, että jos on oikein tehokuurilla (lue: ripuli), niin paino putoaa vielä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Liikunan suurin vaikutus painoon tulee siitä ettei ehdi syömään.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla tippui paino 3vuoden aikana reilut 20Kg ja housujen koko tippui 62-58, joku kysyi millä onnistuin, sanoin että lopetin kevytmaidon juomisen ja siirryin kulutusmaitoon ja voihin ..

-jpt-