Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sivallus CCLIX

Jenkkifutisjoukkue Washingon Redskinsiä on painostettu vaihtamaan nimensä "Punanahat" uuteen nimeen, koska nykyinen loukkaa maan intiaani - kröhöm - siis alkuperäisamerikkalaisväestöä. Seuran omistaja Daniel Snyder sattuu olemaan juutalainen, joten uudeksi nimeksi tulee varmaan Washington Foreskins.

10 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Jenkkifutis on niin pölhö laji, että ihmettelen että siitä uutisoidaan Suomessa.

"Jalkapallo", jossa ei pelata jaloilla ja peliväline ei ole pallo.

Kari Rydman kirjoitti...

Samaa mieltä kuin Tomi. Mutta jos nimi muutettaisiin vaikkapa "Kalpeanaamoiksi", se varmaan loukkaisi taas vaikkapa ei-kalpeanaamoja. Tai "Rednecks", joka vihastuttaisi kaikki etelän vakaat vammaliitit. Maailmasta ei löydy yhtään ilmaisua, jota ei saataisi loukkaamaan jotakuta. Sanavaraston tietoinen typistäminen typistää myös yhteiskuntaa, jossa lopulta ei kukaan voi tehdä tai sanoa mitään. Erinomainen pohja ponnistaa diktaattoriksi. Siihenhän kaikki PolCorr tähtääkin, vuoteen 1984.

Kumitonttu kirjoitti...

Amerikkalaista jalkapalloa kutsutaan ruohokenttien shakiksi. Laji jossa joukkueessa pelaa useita kymmeniä pelaajia ja kentälle saadaan aina kyseisen tilanteen erikoismiehet ei todellakaan ole pölyä muiden kuin lajia tuntemattomien mielessä. Ihminen joka arvostelee jotain mistä ei tiedä, tulee ainoastaan osoittaneeksi omat ennakkoluulonsa. Joissain tilanteissa ennakkoluuloja kutsutaan rasismiksi.

Tomi kirjoitti...

Kumis. ja pelaajat ovat niin doupattuja, että kuolevat 40-vuotiaana.

Anonyymi kirjoitti...

Jeps. Ne ainoat kerran, kun netissä olen nähnyt alkuperäisasukkaiden asiaa kommentoivan, niin sanoivat, että lopettakaa jo tolloilu. Heitä ei koko asia vois vähemmän kiinnostaa.

Ironmistress kirjoitti...

Onhan se pallo jalan (12 tuumaa) mittainen.

Tomi kirjoitti...

RM, mutta nimi ei johdu siita. Nimi on peritynyt lajille Rugpy-jalkapallosta.

Jaska Brown kirjoitti...

Näitä erilaisia jalkapalloja kutsutaan amerikaksi nimellä different football codes ja niitähän riittää, seuraavassa ainoastaan tärkeimmät:
- se normaali jalkapallo eli soccer
- amerikkalainen jp
- kanadalainen jp
- australialainen jp
- gaelilainen jp
- rugby league
- rugby union
Näistä ainoastaan soccerissa palloa ei saa kantaa käsin.

Jenkkifutis on mielenkiintoista katsottavaa ja pelinä periaatteessa reilua, kun kaikilla on meritokraattisesti samat mahdollisuudet - kyseessä ei ole mikään välinelaji. Toki peli on kansanterveydelliseltä kantilta katsoen kyseenalaista. Vammautumisriski on iso ja dopingin käyttö yleistä. Tässä olikin juuri iso skandaali, kun kävi ilmi että pelaajille on maksettu bonuksia mikäli ovat onnistuneet telomaan vastustajia sairastuvalle. Douppaus on yleisesti tiedossa, testit ovat NFL:ssä lähinnä vitsi. Kun katsoo vaikka laitahyökkääjien ja puolustajien mittoja, niin voi todeta että eivät pikajuoksijat samaan lihasmassaan pääse millään voimaharjoittelulla. Tai sitten alle 180-senttisiset ja yli satakiloiset keskushyökkääjät. Puhumattakaan niistä järkälemäisistä linjamiehistä.

Mutta tuo Tomin väite nelikymppisinä dopingiin kuolevista pelureista oli tutkimisen arvoinen. Otanta oli tietysti pieni, mutta otin yhden satunnaisen joukkueen 20 vuoden takaa. 46 pelaajaa, ikä vuoden 2012 lopussa 41-52 vuotta, keski-ikä 45 vuotta. Vain yksi pelaaja on kuollut. Menehtyi 39-vuotiaana ampumavälikohtauksessa. Googlaamalla löytyi tutkimus, jonka mukaan NFL-pelaajat elävät kauemmin kuin keskimääräinen populaatio. Jos verrattaisiin vielä oikeaan viiteryhmään eli mustaihoisiin slummimiehiin, ero voisi olla melkoinen...

Anonyymi kirjoitti...

Mihin kategoriaan suopotkupallo luetaan, siinä ainakia tulee kuntoa kun suolla pallonperässä ähkii päivän :)

Vaitiolija kirjoitti...

Jossain on ehdoteltu kyseisen pelin nimeksi HandEgg. Noh, poliittinen korrektius ei lajia katso.