Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Vuosiraportti 2021


Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

Sekametelisopan kahdestoista täysi kalenterivuosi on paketissa. Vuoden 2021 tilastoja Flagcounterin mukaan, suluissa vuoden 2020 vastaavat tiedot:
Vuoden aikana 118513 (114576) käyntiä eli 325 (313) / päivä.
Muutos edelliseen vuoteen +1,0 % (-6,5 %).
Vilkkain kuukausi tammikuu (huhtikuu), 11326 (10219), 9,6 % (8,9 %) kävijöistä.
Hiljaisin kuukausi syyskuu (lokakuu), 8834 (8720), 7,5 % (7,6 %) kävijöistä.
Vilkkain päivä 17.11 (1.1), 657 (592), 0,55 % (0,52 %) kävijöistä.
Hiljaisin päivä 25.7 (31.7), 192 (197), 0,16 % (0,17 %) kävijöistä.
Vilkkain viikonpäivä tiistai (lauantai), keskimäärin 392 (373), 17,2 % (16,8 %) kävijöistä.
Hiljaisin viikonpäivä sunnuntai (perjantai), keskimäärin 279 (272), 12,5 % (12,4 %) kävijöistä.

Kävijämäärät pysyivät suunnilleen samana kuin viime vuonna, prosentin nousu menee satunnaisvaihtelun piikkiin. Tiistai muuttui vilkkaimmaksi päiväksi varmaan siksi, että pyrin julkaisemaan viikkojutun tiistaisin, mikäli aikataulu salli. Koska Flagcounter on vaikuttanut epäluotettavalta, seurasin myös Bloggerin tilastoja. Se tilastoi 390284 käyntiä, mikä taas oli reilusti yli 50 % kasvu viimevuotiseen (246281) nähden. Ota tästä nyt sitten selvää. Bloggerin mukaan kävijöitä on yli kolminkertaisesti Flagcounterin kertomaan nähden, 1069 per päivä.


Perinteinen lainaus viimevuotisesta raportista:
Kommentoijille haluan esittää erityiskiitokset. Olen yrittänyt vastata useimpiin kommentteihin, vaikka vastaaminen siviili- ja työelämän kiireiden takia saattaakin viivästyä. Samoin saamiini sähköposteihin, joihin vastaaminen viivästyy yleensä vielä enemmän. Tässä yhteydessä kollektiivinen pahoitteluni kaikille niille blogisteille, joiden tekstejä luen mutta en ole kommentoinut läheskään niin paljon kuin haluaisin; en ehdi.

Kiitän nöyrimmin linkkauksista kaikkia blogiini linkanneita. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös Salli Brownia, joka on lukenut jokaisen viikkojutun ennen sen julkaisemista. Tämä siitä huolimatta, että hän väittää vihkiessä puhutun vain myötä- ja vastoinkäymisistä mainitsematta tekstisensorina toimimisesta yhtään mitään.


Bloggerin tilastojen mukaan yksittäisistä viikkojutuista klikkausmäärien perusteella mitalisijoille pääsivät:
Uutiskatsaus 18/2021, 2583
Uutiskatsaus 14/2021, 2367
Uutiskatsaus 29/2021, 2310
Muista kuin Uutiskatsauksista ykkönen oli novelli Pettäjän tie, 2230
Tänä vuonna jakauma oli suhteellisen tasainen, yli kahdentuhannen klikkauksen viikkojuttuja oli varmaan toistakymmentä, mutta vain yksi niukasti yli kahden ja puolentuhannen. Yhtäkään selkeästi joukosta erottuvaa ei siis ollut. Sen sijaan vuoden tärkeimpänä kirjoituksena pitämäni Väestönkasvun valheet tai sen graafiversio eivät yltäneet kahteen tonniin, lukemat olivat 1841 ja 1197.

Uusinnoista eniten osumia keräsi yllättäen islamia käsitellyt Aivovirus, 2124.

Sivalluksista eniten klikkauksia keräsi Sanna Marinin menestyksen syyn määritellyt Sivallus CCCLXVIII, 2090.

Välihuomautuksista suosituin oli rikkaita naisia ruotinut Rikas, rakas, köyhä, varas..., 2397.

Eniten kommentteja tuli tunnetusti suuria tunteita herättävään aiheeseen Tunneäly, 40 kpl.

Perinteisenä Vuosiraportin spesiaalina päätin alkavan vuoden harmitukseksi koostaa tähän kaikista uutiskatsauksista otsikon Toistuva uutinen alla olleen jutun. Toivokaamme, että ensi vuonna järki voittaisi ja jokaiseen näistä jutuista voisi lisätä loppukaneetin ”tuomittiin karkoitettavaksi takaisin isiensä maille ilman paluuoikeutta”:


Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Amir Hussein Ghasem … jäkjäkjäk … neljäksi vuodeksi vankeuteen … käläkäläkälä … 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus kovensi tuomion … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on lähes joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Ramadan … jäkjäkjäk … vuodeksi ja yhdeksitoista kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … ravintolassa tapaamansa naisen raiskauksesta … päläpäläpälä … Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on lähes joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)
Tällä kertaa täytyy tehdä kylläkin pieni lisäys. Otsikon linkissä mainitaan vain kyseessä olleen ”lappeenrantalaismies”. Epäilen että kyseessä ei ole aito lappeenrantalaismies, sillä kinkkuatomi tuskin maistuu. Onneksi valveutunut Kansalainen-julkaisu selvitti kuinka asia todella on, niin ei tarvitse luottaa Yleen. Tuomiossa muuten kiinnittää huomiota sen pituus: vuosi ja yksitoista kuukautta. Se yksi kuukausi alle kahden vuoden on varmaan Ali Ramadanille tärkeä. Tärkeä se taisi olla ainakin käräjäoikeuden todennäköiselle suvakkituomarille, joka taitaa tuntea journalismin ohjeet varsin hyvin: kun tuomion pituus on alle kaksi vuotta, ei tuomitun nimeä mainita julkisuudessa. Niinpä voidaan puhua ”lappeenrantalaismiehestä”, jotta syntyisi mielikuva Jorma Karjalaisesta eikä Ali Ramadanista.


Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mansur Nouruzi … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Nematollah Nazari … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Rovaniemen hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Derek Guya … jäkjäkjäk … neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä ryöstöstä, toisessa yhteydessä tapahtuneesta varkaudesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelyn yrityksestä, haitanteosta virkamiehelle, lievästä vahingonteosta ja kahdesta vangin varustautumisesta aseella … päläpäläpälä … Vaasan hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ahmed Muhdiin Ahmed ja Mahamed Ibrahim Mahamud … jäkjäkjäk … kolmeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Lisättäköön tällä kertaa vielä se, että tuomituille tuli vielä maksettavaksi 12 600 euron korvaukset kärsimyksestä ja kivusta ja särystä. Tuomittujen nimistä päätellen he suorittavat korvaukset veronmaksajien välityksellä.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mohammad Reza Safdari … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi vankeuteen … käläkäläkälä … kahdesta raiskauksesta … päläpäläpälä … Rovaniemen hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Lisättäköön tällä kertaa kuitenkin se, että nimellä googlaamalla saa taas huomata tapauksen liittyvän pitkään listaan median crash and burn -mokutuksia. Vuosi sitten tämä työvoimapulanpaikkaaja (työllisti nytkin oikeuslaitosta kovasti, pelkät asianajokulut olivat viisinumeroinen luku joka jäi ns. ”valtion vahingoksi” asianosaisen varattomuuden takia) oli päässyt Lapin Kansaan mannekiiniksi Rovaniemen pyöräilyturvallisuutta käsittelevään juttuun.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Kemal Altunus … jäkjäkjäk … neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … 36 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta … päläpäläpälä … Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Taqi Hussein Al-Azzawi … jäkjäkjäk … kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … alaikäisen tytön törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa lisättäköön vielä mitä tapahtui ja miksi siitä jäätiin kiinni. DNA-rekisteristä löytyi vuoden kuluttua osuma, kun tekijä oli syyllistynyt myöhemmin pahoinpitelyyn. Ja itse tapahtuma: ”Raiskaus tapahtui keskellä yötä vuoden 2018 heinäkuussa 17-vuotiaan tytön ollessa palaamassa kavereidensa luo Espoossa sijaitsevan Lippajärven rannalta. Tyttö käveli hiekkatietä, kun yllättäen takaa tullut mies tarttui häntä käsivarsista ja lantiosta. Mies repi tytön housut alas ja raiskasi tämän.” Ja tähän Al-Azzawi itse asiasta kuultuna: ”Epäilty oli turvapaikanhakijana Suomeen tullut Al-Azzawi, joka myönsi kuulusteluissa sukupuoliyhdynnän, mutta väitti, että tyttö olisi ollut asiassa aloitteellinen ja houkutellut hänet seksiin. – Hän ilmaisi sen selvästi, mies väitti oikeudessa.” Olisiko muuten kannattanut ottaa kaikista laittomasti maahan tunkeutuneista saman tien DNA-näytteet, niin tämä ja varmaan aika monta muutakin rikosta olisi selvinnyt kustannustehokkaammin?)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mojtaba Moradi … jäkjäkjäk … 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … huumausainerikoksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi myös toisessa seksuaalirikosjutussa, josta hän sai 7 kuukauden vankeustuomion kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mustafa Karim Abdulnabi Al-Kinani … jäkjäkjäk … 5 vuoden ja 6 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksen yrityksestä … päläpäläpälä … Lapin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Barzan Sami Tawfiq … jäkjäkjäk … kuuden vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta, törkeästä raiskauksesta ja alkoholirikoksesta. … päläpäläpälä … Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... helsinkiläinen imaami … jäkjäkjäk … vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Rauf Omid … jäkjäkjäk … kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … raiskauksesta, neljästä raiskauksen yrityksestä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. … päläpäläpälä … Vaasan hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Yusuf Moamar Aldalin … jäkjäkjäk … kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.) Tällä kertaa kuitenkin lisätään, että Yusuf onnistui pääsemään 17-vuotiaan tytön kanssa kontaktiin esiintymällä netissä nimellä ”Jussi”. Tämä ei tällä kertaa ollut merkki kotoutumisesta Suomeen, vaan merkki suomalaisten rasismista – tyttö tuskin olisi avannut oveaan tuntemattomalle Yusuf-nimiselle miehelle. ”Jussi” raiskasi tytön saman tien.

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Helton Nwety Betuel Muchanga … jäkjäkjäk … viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … kahdesta tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta … Oikeuden mukaan teot olivat vaarallisia ja nuoren miehen tarkoituksena oli surmata molemmat 14-vuotiaat uhrit … 18-vuotias oli huutanut ennen iskua, että ”jumalan nimeen, puukotan sua” … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Arian Juhana Rezaji … jäkjäkjäk … kuuden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … viidestä raiskauksesta, yhdestä törkeästä raiskauksesta, neljästä vapaudenriistosta, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, kahdesta salakatselusta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, alkoholirikkomuksesta, huumausainerikoksesta sekä kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdul Ghafoor Karimi … jäkjäkjäk … viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Qasim Abed ja Raad Kamil Azeez … jäkjäkjäk … kolmen vuoden ja kuuden kuukauden sekä kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yllytyksestä törkeään raiskaukseen ja törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ashkan Shirzei … jäkjäkjäk … kuuden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja kolmesta törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdulhakim Irfani … jäkjäkjäk … neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.
Tällä kertaa vielä lisäys niille, jotka eivät otsikkolinkkiä klikkaa. Kyseessä on siis tapaus, jossa vammaispalvelujen yöhoitaja raiskasi toistuvasti puolustuskyvytöntä invalidia. Muistattekos kun haittamaahanmuuttoa perusteltiin sillä, että heistä saadaan hoitajia?)


Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Aziz Nita Bouhout ja Ilham Abdeselam Mohamed … jäkjäkjäk … kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen sekä kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä huumausainerikoksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.
Tällä kertaa vielä lisäys. Uutisessa rikoksen tehneeseen seurueeseen viitattiin ”espanjalaisperheenä”, vaikka nimet olivat suunnilleen niin kaukana José Gonzalezista kuin mahdollista!)


Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Walaa Hussein Mushkal … jäkjäkjäk … yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … kolmesta lapsenraiskauksesta, huumausainerikoksista, alkoholirikoksista ja muutamista pienemmistä rikoksista … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdi Osman Aadam, Ali Ahmed Osman Fidik ja Badsha Salaad Malin … jäkjäkjäk … kahden ja puolen vuoden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Karrar Hussein Sadeq Sadeq … jäkjäkjäk … seitsemän vuoden vankeuteen … käläkäläkälä … murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta … päläpäläpälä … Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)

Ei kommentteja: