Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 4. toukokuuta 2021

Uutiskatsaus 18/2021


1. Vedetäänpä hätäjarrusta

Kuten odottaa sopi, pandemia alkaa osoittaa tyrehtymisen merkkejä kevään tultua. Speissarihallitus reagoi purkamalla rajoituksia. Laskelmieni mukaan olivat kylläkin myöhässä. Tartuntamäärät ovat laskussa, rokotuskattavuus jyrkässä nousussa ja kesän aikana virusmuunnoksetkaan tuskin leviävät. Hallituksen olisi pitänyt reagoida aiemmin saavuttaakseen tavoitteensa eli koronaepidemian ylläpidon matalalla liekillä suosion lisäämiseksi. Nyt näyttää siltä, että epidemia tukahtuu kesäksi. Vaan eipä hätää, syksyllä virusmuunnokset tulevat taas… Ammattilaisetkin arvostelevat suunnitelmaa, koska se ei ilmoita täsmällisiä rajoja milloin mitäkin toimia tehdään. Eihän se voikaan, jos tavoitteena on epidemian ylläpito hiljaisella liekillä. Silloin reagoidaan aina tarpeen mukaan, onneksi hallituksen ammattitaidottomuus kuitenkin sotkee tavoitteet. Jos epidemia olisi oikeasti haluttu tukahduttaa, olisi noudatettu Singaporen mallia.
Perinteisesti tällaiset pandemiat ovat kestäneet joitakin vuosia. Nykyinen tilanne on siinä mielessä ainutlaatuinen, että nopeiden liikenneyhteyksien ylikansoitetussa maailmassa ei ole koettu mitään vastaavaa. Oman arvioni mukaan paras referenssi löytyy yli sadan vuoden takaa. Vuosien 1889-1895 pandemia muistuttaa oireiltaan ja tarttuvuudeltaan parhaiten nykyistä. Onkin mahdollista, että sen aiheutti koronavirustyyppiin kuuluva pirulainen eikä normaali influenssavirus.


2. Nitsevoo

Venäjä taistelee koronaa vastaan omalla tyylillään. Putin lupasi kaikille venäläisille kymmenen päivän koronavapaan. Varsinaisia ylimääräisiä vapaapäiviä on vain neljä: 4.-7.5. Ympärillä on viikonloput, jotka tuovat yhdessä kahden perinteisen vapaapäivän kanssa yhteensä kymmenen päivää vapaata. Nämä perinteiset vapaapäivät ovat maanantai 3.5 eli työväenpäivä, joka vietetään perinteisellä venäläisellä työnteolla eli valtio on maksavinaan palkkaa ja työntekijä on tekevinään töitä ja seuraava maanantai 10.5, jolloin vietetään voitonpäivää sen muistoksi, että nuorimmatkin ennen nykyistä kehitysmaalaisinvaasiota joukkoraiskatut saksalaisnaiset ovat jo 85-vuotiaita.


3. Osat valloissa

Yhdysvaltoihin on näillä näkymin tulossa viideskymmenesensimmäinen osavaltio. Tähän asti pääkaupunki Washington D.C. on ollut vailla kunnollista kongressiedustusta. Sillä ei ole edustajaa senaatissa. Edustajainhuoneessa sillä on yksi edustaja, jolla on puhe- mutta ei äänioikeutta. Tämä on seurausta historiallisista syistä, joiden mukaan pääkaupungin edustajat omistaisivat elämänsä epäitsekkäälle liittovaltion palvelemiselle tai jotain sinnepäin.
Asemaa on haluttu korjata jo pitkään. Nyt tämä kuitenkin nytkähti rajusti eteenpäin osavaltioaseman tultua hyväksytyksi edustajainhuoneessa. Syynä ei ole mikään jalomielinen kädenojennus, vaan demokraattien raaka valtapolitiikka. D.C. kun sattuu olemaan demokraattienemmistöinen varsin selvin lukemin. Se on myös USA:n ainoa suuri kaupunki, jonka asukkaista enemmistö on mustia. Washington on myös rikostilastoissa valtakunnan ehdotonta kärkeä, mutta näiden kahden asian yhteyden osoittamisesta jaetaan tuomioita oikeudessa. Sen hyväksyminen osavaltioksi toisi demokraateille senaattiin kaksi ääntä ja edustajainhuoneeseen yhden äänen lisää.
On kutakuinkin järjetöntä, että osavaltioasema myönnettäisiin yksittäiselle kaupungille. Uuden osavaltion pinta-ala olisi 177 neliökilometriä, joka on alle viisi prosenttia pienimmän osavaltion Rhode Islandin alasta. Asukkaita olisi noin 689 tuhatta, mikä tekisi siitä kolmanneksi pienimmän osavaltion hieman Vermontin ja Wyomingin edelle.
Järjellinen ratkaisu olisi liittää D.C. vaaliteknisesti joko Virginiaan tai Marylandiin, joiden alueista se on alunperin muodostettu. Tämä ei kuitenkaan demokraateille käy, koska se ei toisi heille lisää valtaa.


4. Sotilasvalan velvoittamana

En tiedä millainen mahtaa olla sotilasvalan teksti Ranskassa, mutta epäillä sopii että se ei sisällöltään paljon suomalaisesta poikkea. Kaksi sormea pystyssä on tullut luvattua mm.: Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.
Näin toimi joukko korkea-arvoisia ranskalaisia upseereita, jotka avoimessa kirjeessään kertoivat suoraan, millaisen vaaran islamisoituminen Ranskalle aiheuttaa. Kirjeessä todettiin, että sisällissota ja sen aiheuttamat tuhannet uhrit ovat lähellä. Toistaiseksi lukemat ovat pysyneet sadoissa.
Reaktiot olivat odotetut. Asevoimien komentaja ilmoitti kirjoittajien joutuvan oikeusistuimen eteen. Kirjettä puolustaneita poliitikkoja syytetään sisällissodan lietsomisesta. Mikä on aika absurdia huomioiden, että kirjeen tarkoitus oli nimenomaisesti estää sisällissota.
Toistetaan taas kerran: Islamista ei tarvitse olla huolissaan. Sen sijaan on oltava erittäin huolissaan siitä, että länsimaissa ei haluta tehdä islamille mitään. Jos haluttaisiin, niin islam ei olisi mikään ongelma. Länsimaiden teknologia ja yhteiskuntajärjestelmä on niin ylivertainen, että länsimaalaisten ja muslimien keskinäinen otsaanlyöntimatsi muistuttaisi FC Barcelonan edustusjoukkueen ja Hornankuusen Palloilijoiden E-juniorien futisottelua.


5. Boikotissa

Lewis Hamilton ja pari hänen seuraajaansa (”seuraaja” voidaan tässä käsittää sekä some- että rataseuraajaksi) ilmoittivat ryhtyvänsä someboikottiin rasismin takia. Totesin, että tämähän on oikein ilon ja onnen päivä. Tosin pahat aavistukset täyttivät mielen ja olin oikeassa: someboikotti kestikin vain viikonlopun ja sitten alkoi taas Burn-Loot-Murder. Tuli mieleen se matujen puurosuuttumuksesta seurannut nälkälakko, joka kesti päiväkausia mitä nyt ruoka-aikoina vähän lipsuttiin.


6. Itsestäänselvyyksien ihmettelyä

Helsingin väkiluku ei olekaan lisääntynyt odotettuun tahtiin, vaan poismuutto on lisääntynyt. Artikkeli listasi erinäisiä syitä poismuutolle ja ne olivat useimmiten ihan paikkansapitäviä. Mutta lisätään nyt se yksi mainitsematta jäänyt varsin painava syy: haittamaahanmuutto. Ja siitä kolme asiaa:
1) Ihmiset eivät halua asua turvattomassa kaupungissa. Jokainen asuinalue kaikkialla maailmassa, jossa riittävän suuri osuus väestöstä koostuu afrikkalaisista ja/tai muslimeista (eikä satu sijaitsemaan valtavan öljylähteen päällä), on slummi.
2) Helsingin ”muuttovoitto” on jo vuosikausia koostunut maahanmuutosta. Jos tämä olisi tyrehtynyt, väkiluku olisi luultavasti vähentynyt joka vuosi. Nyt tämä tyrehtyi koronaepidemian takia.
3) Vuoden 2015 matu-invaasion mukana pikkukuntiin sijoitetut valuivat Helsinkiin ja tämäkin ”muuttovoitto” on nyt tyrehtynyt parin viime vuoden aikana.
Jos vuokratuki poistettaisiin, asuntojen vuokrat putoaisivat normaalille tasolle ja työssäkäyvillä ihmisillä olisi taas varaa asua Helsingissä. Nykyään muun maan veronmaksajien rahoista menee melkoinen osa pääkaupunkiseudulla asuvien haittamaahanmuuttajien vuokrien maksuun moraalittomille sijoittajille.


7. Ideavarkaus

Kirjoitin vuonna 2013 jutun, jossa fiktion keinoin kuvailin konstin jolla veteraanijärjestöjen rahat kavalletaan monikulttuurille. Jutun tarkoitus oli nauraa valmiiksi kumoon skenaario, jonka päättelin olevan edessä joidenkin vuosien kuluttua. Nyt se sitten tuli:

(Pitää vielä lisätä, että linkatun kirjoitukseni kommenteissa totesin kirjoituksessa esiintyneen ”Veera-Maija Pohjankurun” olleen väännös erään tapaamani korulauseita viljelleen substanssittoman VTM:n tekeleen nimestä. Ennustin että hän on piakkoin ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Sen verran meni överiksi, että nyt googlettamalla kävi ilmi, että on ollut sittemmin vihreiden ehdokkaana kuntavaaleissa – ei onneksi mennyt läpi. Jumaliste minä olen meedio näissä ennusteissani. Valitettavasti.)


8. Vähästä suututaan

Suomessa on havaittu, että lisääntyneen “nuorisoväkivallan” syynä on “kunnian puolustaminen”. Tästä jo voikin arvata, mitkä ryhmät ovat syyllisiä väkivallan lisääntymiseen. Eikö olekin muuten mielenkiintoista, että kunniaansa puolustavat juuri ne, joilla ei ole mitään puolustamisen arvoista? Tätä varten lähtevät sitten nuorisotyöntekijät Barren ja Mussen tekemään sinänsä arvokasta ja kunnioitettavaa työtä Helsingin kaduille. Työtä, jolle ei olisi mitään tarvetta ilman haittamaahanmuuttoa. ”Barre kertoo, että hyvä on osata kolmea tai neljää eri kieltä. Arabia, englanti, suomi ja somalia, hän listaa.” Nuorilla on kuulemma tylsää, kun mihinkään ei pääse ja mitään tekemistä ei ole. Ovatkohan nämä nuoret kuulleet opiskelusta tai urheilusta? Lenkkipolkuja ei ole suljettu ja lukea voi aina. Mutta kulttuureja on monenlaisia. Tässä yhteydessä julkaisemme Wikipedian listat islamilaisista keksinnöistä vuoden 1700 jälkeen:
---
---
---
ja afrikkalaistaustaisista tiedenobelisteista:
---
---
---


9. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Taqi Hussein Al-Azzawi … jäkjäkjäk … kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … alaikäisen tytön törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa lisättäköön vielä mitä tapahtui ja miksi siitä jäätiin kiinni. DNA-rekisteristä löytyi vuoden kuluttua osuma, kun tekijä oli syyllistynyt myöhemmin pahoinpitelyyn. Ja itse tapahtuma: ”Raiskaus tapahtui keskellä yötä vuoden 2018 heinäkuussa 17-vuotiaan tytön ollessa palaamassa kavereidensa luo Espoossa sijaitsevan Lippajärven rannalta. Tyttö käveli hiekkatietä, kun yllättäen takaa tullut mies tarttui häntä käsivarsista ja lantiosta. Mies repi tytön housut alas ja raiskasi tämän.” Ja tähän Al-Azzawi itse asiasta kuultuna: ”Epäilty oli turvapaikanhakijana Suomeen tullut Al-Azzawi, joka myönsi kuulusteluissa sukupuoliyhdynnän, mutta väitti, että tyttö olisi ollut asiassa aloitteellinen ja houkutellut hänet seksiin. – Hän ilmaisi sen selvästi, mies väitti oikeudessa.” Olisiko muuten kannattanut ottaa kaikista laittomasti maahan tunkeutuneista saman tien DNA-näytteet, niin tämä ja varmaan aika monta muutakin rikosta olisi selvinnyt kustannustehokkaammin?)


10. Neekeri Sotkamoon ja äkkiä!

Sotkamolainen harrastajateatteri joutui kohun keskelle. Näytelmässä kun esiintyi musta hahmo ja kun ryhmässä ei sattunut olemaan yhtään mustaa, niin ratkaisu oli kenkälankki. Ja tämähän on sitten hirmuista rasismia.
Älyllinen lukija voi tietysti miettiä, tarkoittaako tämä esimerkiksi sitä, että Afrikassa on mahdotonta esittää mitään Shakespearen näytelmiä tai parhaimmillaankin ne supistuvat Othellon yksinpuheluksi. Eipä huolta, sillä on olemassa jännä keksintö nimeltä kaksoisstandardi. Katsotaanpa mitä Wikipedia sanoo tilanteesta, jossa valkoinen esittää mustaa: kyseessä on ”valkopesu elokuvissa”, kun taas jos musta esittää valkoista, kyseessä on ”värisokea roolijako”.
Muistakaa hyvät ihmiset ongelmilta välttyäksenne: Kaikki muu on rasismia paitsi mokutus ja mokutuskin on rasismia, jos sitä tekee valkoinen heteromies!


11. Kyllä minä niin mieleni pahoitin

Salon Vilpas voitti koripallossa ensimmäisen SM-kultansa. Odotetusti salolainen kilpaurheilun vihollinen nro 1, uimahallin rataköysi- ja roiskevastaava, kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalo veti juhlinnasta koripallon nenäänsä.
Jos jotain asiaa vastustaa, niin pitäisi sitten ottaa siitä vähän selvääkin. Siinä mielessä osaan jopa asettua Haapasalon kannalle, että ei minustakaan tässä asiassa ole liiemmin juhlimista. Tuskin joukkueessa kovin montaa salolaista oli ja sitä paitsi Suomen mestaruuden avainpelaajia olivat neljä amerikkalaispelaajaa. Joilla yleensä on tapana pelata Suomessa vain yksi kausi ja häipyä sitten muualle. Tämä aiheutuu veroteknisistä syistä. Koripallokausi jakautuu kahdelle vuodelle ja verovuoden aikana saa ulkomaalaistyöläinen ansaita verovapaasti 20000 euroa. Normaali hinta kauden peleille on yleensä vähän alle 40000 euroa, jonka pystyy näin ollen maksamaan verovapaasti. Jos jenkki jää toiseksi kaudeksi Suomeen, verokarhu tulee osingoille. Niinpä käynnit ovat yleensä yhden kauden mittaisia. Suomesta virtaa siis tämän käytännön takia rahaa pois kansantaloudesta ja jäljelle ei jää muuta kuin silloin tällöin huumetuomio tai isätön mulatti. Olisi kuitenkin kiva katsella sitä vasemmistolaisen kognitiivista dissonanssia, joka syntyy siitä että toisaalta inhoaa urheilua ja toisaalta urheilun ansiosta neekerit saavat verotonta rahaa, mikä taas on vasemmistolaisessa katsannossa kaksoisplushyvä.


12. Piikkarit jalkaan

Therese Johaug juoksi viime kesänä kympin eurooppalaisittain mitaten kovaan aikaan ja olisi tuloksellaan EM-kisoissa pistesijalla, aivan mitalien tuntumassa. Nyt hän aikoo kesällä ottaa tosissaan ja pistää lenkkareiden sijaan piikkarit jalkaan. Entinen kympin ME-nainen Ingrid Kristiansen kauhistui ajatusta. Tottumattomalle piikkarit saattavat aiheuttaa äkkiä jalkavammoja. Sitä paitsi Kristiansen oli Johaugin juoksua katsottuaan tullut samaan tulokseen kuin minäkin: Johaugin juoksutekniikka on sellainen, että piikkarit eivät tuota hänelle merkittävää etua. Oma arvioni on, että Johaugille piikkarit tuovat kympin tulokseen muutoksen, joka on välillä -20 - + 10 sekuntia. Tämä siis olettaen, että Johaug selviää vammoitta alustavista piikkarikokeiluistaan.
Johaug on ilmeisesti lahjakkaampi juoksijana kuin hiihtäjänä. Hän ei ole kuitenkaan tottunut juoksemaan kilpaa; tilanne olisi aivan erilainen kuin jos hän olisi treenannut muutaman vuoden juoksu päälajinaan. Kykyjä on: hän juoksi ennen viime kesää edellisessä ratakilpailussaan vuonna 2007 3000 metriä aikaan 9.40,61 vasta 19-vuotiaana. Aika on sellainen, että sillä pudottaisiin Suomen kaikkien aikojen tilastossa niukasti sadan parhaan joukosta eli sijoitus olisi 101. Norjan kaikkien aikojen tilastossa sillä ollaan luultavasti jossain viiden-kuudenkymmenen paikkeilla. Kympin ajallaan, jonka hän siis juoksi toistakymmentä vuotta myöhemmin huippukuntoisena, hän on Norjan kaikkien aikojen nelonen ja koko maailman tilastossa kaikken aikojen 337.
On kuitenkin huomattava, että vaikka Johaug on juoksijana lahjakkaampi kuin hiihtäjänä, hän on saavuttanut hiihtäjänä selvästi enemmän menestystä kuin olisi koskaan juoksijana saavuttanut. Ingebrigtsenin veljesten valmentajaisä Gjert sanoi asian suoraan Urheilulehden haastattelussa: ”– Olen valmentanut poikia myös hiihdossa ja pidän talvilajeistakin. Mutta kaikella kunnialla ei niissä ole vaikea menestyä, jos vertaa yleisurheiluun.” Juuri näin. Hiihtoa pystyy harjoittamaan alle viisi prosenttia ihmisistä, kun taas baana on avoin kaikille. Ja onhan juoksu monin verroin halvempaakin. Gjert ei ole koskaan pelännyt sanoa tosiasioita ääneen. Ei edes haastattelun loppukaneettiakaan: ”– EM-taso on meille opettelua. Team Ingebrigtsen punnitaan MM- ja olympiatasolla. Juoksemme myös sen puolesta, että valkoinen mies voi voittaa afrikkalaiset ennen kuin kestävyysjuoksu kuolee Euroopasta pois. Jonkun on uskallettava käydä tämä sota, ja me uskallamme.”
Se ettei Gjertiä ole naulattu tästä ristille on erinomainen esimerkki siitä, että suvaitsevaisto on kuin hyeenalauma, joka uskaltaa käydä vain heikkoutta osoittavien kimppuun.


Loppukevennys: Nykyajan flagellantit

On suuri harmi, ettei mustan surman tai edes espanjantaudin aikana ollut somea. Olisi hauskaa lukea, millaisia silloin kirjoiteltiin. Ihan varmaa kun on se, että taudinkiistäjiä oli silloinkin ja perustelut olivat yhtä loogisia.
Ei voi kuin lainata lähes sellaisenaan, hieman muokaten, yhtä kommenteista, jonka sarkasmi oli osuvaa:
Olisi ollut kiva olla kärpäsenä katossa kun liskoihmiset ovat suunnitelleet strategiaansa.
-Kusetetaan kaikkia että tuolla on nyt valloillaan virus, saadaan ihmiset ottamaan rokotukset sitä virusta vastaan, ja sillä rokotuksella sitten tapetaan kaikki!
-Eikö olisi vaan helpompi päästää tappava virus valloilleen ja...
-Et nyt Virtanen rupea sooloilemaan!

20 kommenttia:

klova kirjoitti...

Minua on aina jonkinverran ihmetyttänyt tämä saksalaisnaisten raiskauksilla elämöinti,kun kuitenkin heidän miespuoliset sukulaiset raiskasivat idässä moninkertoin enemmän ja sitten tappoivat vielä pääle.Ehkä se on jonkinlaista rasismia,alirotuisia venakkoja ja polakkeja sopii panna ja sen jälkeen polttaa ja ampua.Saksalaiset ovat kuitenkin kunnon porukkaa ja wehrmachtilla oli hienoja panssarivaunuja ja eteviä hävittäjälentäjiä,jokaisen sotahistoriafanaatikon lempiaiheita.Niiden tykkien kaliibereista ja erilaisista kunniamerkeistä on mukava jutella ja brassailla ja unohtaa Treblinkat ja Babi Jarit.

Minulla henk koht ei löydy pienintäkään myötätuntoa saksalaisia kohtaan,niin sikamaisesti he käyttäytyivät ja vielä aloittivat tieten tahtoen koko touhun.

Otetaan loppuun pieni vertailu,saksalaiset tappoivat erilaisilla tavoilla toistamiljoonaa polakkia sodan aikana.Neuvostoliitto tappoi 150 000.Minusta 1,5 milj on enemmän kuin 150 000,noin kymmenenkertaa enemmän.Ja siinä oli vasta polakit,venäläisistä tai vaikka ukrainalaisista tai serbeistä sais paljon isompia vertailulukuja.Juutalaisista nyt puhumattakaan.

Eikä Neuvostoliitolla ollut edes salaista tai julkista suunnitelmaa tappaa ja orjuuttaa puolalaisia,tätähän ei tarvitse sitten katsoa kommunismin tai venäläisten puolusteluksi.Osa heistä käyttäytyi hirveästi,mutta mitään ylhäältä tullutta suunnitelmaa tappaa ja raiskata ei historiankirjoitus tunne.

Että jos muistellaan niitä uhreja,niin kyllä minusta se raiskattu Heide kuuluu sinne häntäpäähän.Hän jäi useinmiten henkiin,brittien tappama Helga ei jäänyt,hänellä oli onni palaa kuoliaaksi neitsyenä.Venäläinen Irina sai ensin katsella perheensä teloituksen,sitten vähän raiskattiin ja lopuksi hänetkin poltettiin hengiltä jossain vajassa valko-venäjällä.

MikkoK kirjoitti...

Lopuukevennykseen liittyen: Ehkä kuitenkin musta surma ja espanjantauti olisivat olleet taudinkiistäjille vähintään kahta kertaluokkaa vaikeampi kiistämiskohde kuin korona?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Oli näköjään Klova Venäjän asialla eli paskaa luettavaksi tuutin täydeltä !

Olen lukenut Anthony Beeverin kirjan, ja näinhän ne perkeleen itäpunikit toimivat: Kun Saksa oli antautunut, niin ei muuta kuin siviilejä lahtaamaan ja naisia raiskaamaan ja itäpuolelta Saksaa karkottamaan miljoonia länteenpäin ja lopuksi vielä rosvoamaan Venäjälle kaikki mikä vähänkin vielä toimi. Aitoa ryssän meininkiä!

Mielenkiintoisena yksityiskohtana huomasin, että Googlen engl.kielistä raiskausjuttua ei ollut käännetty saksaksi ! Arabiaksi kylläkin...Ohjeeksiko?

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Ideavarkaudesta: Tuo Naatus-mikälie on oikein kiihkosuvakki mukakirkollinen ja mukatoimittaja. No, kirkkoon kelpaavat kaikki ylijäämät. Tuokin oli aikaisemmin jossain Oulun seurakuntien "Rauhan tervehdys"-lehdessä, kunnes pääsi kirkolliseen uraputkeen ja eikun ihan Helsinkin "Kirkko ja Kaupunkiin". Ohhoh että nyt ei ole äärtä eikä laitaa härskiydellä ja hölmöydellä! Vaikuttaa muuten osaltaan siihen, että kirkon jäsenten määrä Hesassa putosi alle 50 voltin eka kertaa - mutta pysyvästi.

klova kirjoitti...

Ne saksalaiset jotka karkotettiin idästä tehtiin kyllä ihan nationalististen voimin,sekä tietysti saksalaiset lähtivät ihan itse koston pelosta.Ehkä pelko esim Puolassa oli ihan oikeutettu,vajaat 20% kansasta oli tapettu saksalaisten toimesta.

En minä vähätellyt saksalaisnaisten kokemuksia,yritin asettaa ne jonkinlaiseen vertailuun,saksalaisnaisia raiskattiin,puolalaisia tapettiin ja raiskattiiin ja samoin muita oderista itään.Saksa vielä taisi aloittaa suunnitellun veriorgian.

Mutta antaa olla,jos ihminen ei osaa keskustella sivistyneesti ja eri mieltä olevat ovat paskaa ja faktat ovat Putinin propagandaa.Strix Senex kirjoitti...

Helsingissä on toteutumassa sama ilmiö, joka toteutui Detroitissa ja syykin on sama. Detroitissa vuosina 1974-97 pormestarina toiminut Coleman Young houkutteli omaan viiteryhmäänsä kuuluvia äänestäjiä muuttamaan kaupunkiin sosiaalietuuksilla ja vahvasti tuetulla asumisella. Positiivista syrjintää käytettiin heidän palkkaamiseensa kaupungin palvelukseen ohi pätevämpien hakijoiden. Seurauksena oli white flight ja kaupungin syöksykierre. Varsin yleisesti tiedetään, kuinka Detroitille kävi. Sen sijaan yhtä yleisesti ei tiedetä, että sen naapuripiirikunnat voivat hyvin ja kukoistavat.

Veijo Hoikka kirjoitti...

1. Vetäkööt narusta ja nauttikoot kesästä.

Singaporen malli. Ihan näin valkoisen väen edustajana ottaisin paremmaksi esimerkiksi hyvin hoidetusta koronasta Uuden-Seelannin, jonka lukemat ovat ehkä vielä siistimmät kuin Singaporen.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/new-zealand/
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/singapore/

Uuden-Seelannin pääministerinä toimii Jacinda Kate Laurell Ardern. Hänen kuvaansa ei ole nähty Pelipoikalehden kannessa tai keskiaukeamalla, mutta maailmalla hän tuntuu silti olevan melkoisen arvostettu. Syynä saattaa olla vanha luonnonlaki: kauneus kertaa aivot on vakio.

Jaskan referenssi aiheuttanee suurta riemua flat earth fanittajien keskuudessa; koronahan on vain flunssa muiden flunssien joukossa, eikä siihen tule kiinnittää sen kummempaa huomiota.

Loppukevennys. Liskoihmisten suunnitelmassa otettiin käyttöön molemmat taktiikat. Flat earth & head -ihmisyhmät ottivat muunneltuna käyttöön ensimmäisen ehdotuksen idean, ja Virtasen idean kopioivat kiinalaiset.

Linkkaamasi somealusastia Feissarimokat kuuluu huumorin ystävien suosikkilukemistoihin. Sitä lukiessa tulee aivan erilainen olo kuin lukiessa Uuden Suomen Puheenvuoron blogien kommenttiosuuksia. Kokeilkaapa!

Trilisser kirjoitti...

Veijo Hoikka: Enpä viitsisi suitsuttaa Jacinda Ardernia. Moskeijaiskun jälkeenhän hän nöyristeli islamin edessä ja ajoi läpi rajut aselain kiristykset. Eli selkärangaton surkimus.

Anonyymi kirjoitti...

Kaipaisin lähdettä saksalaisten raiskausorgioille, Sekaantuminen ali-ihmisiin ei ainakaan ollut virallisen propagandan tarkoituksena. Sen sijaan neuvostoliitossa propagoitiin raiskausten ja esmes rintojen irtileikkaamisen puolesta. Raiskailu ei muuten kuulu sivistyneen sodankäynnin tapoihin, taitaa peräti olla sotarikos. Ihan niin kuin siviilien murhailu, semmoinen parisaanimeininki.

Muuten mitähän tapahtuikaan Masurian alueella, miksi venäläisviha nousi saksassa ekan internationalisen kähinän aikana? Oiskohan siellä hieman raiskailtu ja joukkomurhailtu.

Pyssymies

MikkoK kirjoitti...

Klovan, Terho Hämeenkorven ja Pyssymiehen ajatustenvaihtoon liittyen: Hitler lähti itään hankkimaan lisää elintilaa. Siihen konseptiin kuului alueiden "puhdistaminen" uusiokäyttöä varten. Siksi Saksan sota idässä oli hävityssotaa (Vernichtungskrieg). Esimerkiksi Leningrad oli määrä hävittää maan tasalle väestöineen. Sodan loppuvaiheessa tuli sitten vastareaktio.

Puolin ja toisin tapahtui tuhansia hirveyksiä. Niistä olisi jokaisesta voinut kirjoittaa kirjan, jonka luettuaan henkilö olisi valmis valitsemaan puolensa. Sota on kauheutta. Kansainväliset sodankäynnin säännöt ovat olleet märkää paperia kummallekin osapuolelle tuossakin sodassa.

klova kirjoitti...

Väännetään vielä kerran rautalangasta:

Saksalaiset tappoivat juutalaisia lukuunottamatta,tarkkaa lukua ei tiedä kai kukaan,1,5 milj puolalaista.Neuvostoliiton asukkaita,siis siviilejä,kuoli about 20 milj.Nämä saksalaisten toimesta tai aiheuttamina.

Saksalaisia siviilejä kuoli Neuvostoliiton toimesta viimeisimpien tutkimusten mukaan noin 500 000.Vielä 70-luvulla Länsi-Saksa väitti kuolleita olleen 2,5-3milj,mutta 90-luvulla tehtiin uudet arviot neukkujen kaadutua ja DDR:n arkistojen avauduttua,kylmän sodan takia vanhat luvut vedettiin ihan vähän yli.

En edelleenkään puolusta kumpaakaan osapuolta,hirviöitä kympikin.Ihmetyttää vaan kuinka aina muistellaan kuinka niin ja miin moni saksalaisnainen raiskattiin ja toisaalta täysin unohdetaan ne noin 25-30 milj siviiliuhria,varmaan jokunen raiskattukin,jotka Saksa ihan itse tappoi tai tapatti Oderista itään.Joiden kuolema varmaankin osaltaan aiheutti nuo raiskaukset,aika monella venäläissotilaalla oli kostettavaa.

Eikä toinen rikos oikeuta toiseen,mutta minusta saksalaiset nyt ansaitsevat toisen maailmansodan tapahtumissa sääliä tai ymmärrystä ihan viimeisinä.

Mitään sen iso-venäläisempää tähän ei liity.

Trilisser kirjoitti...

Klova: Millähän laskuopilla tuo "25-30 miljoonaa siviiliuhria" oikein saadaan? Puhdasta propagandaa. Ja mitä tulee sodan syyllisiin, niin kova voisi miettiä sellaista seikkaa, että muuan NL oli maailmanvallankumouksen tukikohta. Kyseisen aatteen isät ja äidit olivat julistaneet ei-kommunistiset ideologiat hävitettävien listalle. Yksi tavoitteista oli Saksan bolševisointi. Joten Saksankin kannalta voidaan aivan hyvin puhua itsepuolustuksesta. Esimerkiksi puolalaisen Bogdan Musialin tutkimukset vahvistavat näkemystä siitä, että Barbarossa oli faktisesti ehkäisysota. Valitettavasti suomenkielinen ja englanninkielinen kirjallisuus edelleen toistelee vanhaa propagandaa rauhantahtoisesta Neuvostoliitosta. Tosin juuri ilmestynyt amerikkalaisprofessori Sean McMeekinin Stalin's War on mitä ilmeisimmin hylännyt vanhat propagandateesit.

Ja mitä tulee neukkujen rötösten korotukseen, niin oman propagandansa mukaanhan he taistelivat ihmisyyden puolesta pahuutta vastaan. Jos asiasi on puhdas, pitää aseittesikin olla puhtaita.

Niin, Neukkulalla oli muuten lääniä evakuoida siviilinsä pois miehityksen alta. Mutta eipä kiinnostanut. Miksi? No siksi, että kommunistien sotaoppiin kuului ja on aina kuulunut siviilien tarkoituksellinen käyttäminen partisaaneina. Se on kommunismiin sisäänrakennettua. Sotilaitten ja siviilien erottaminen on porvarillista hapatusta. Paitsi jos sillä voidaan edistää kommunismia eli esimerkiksi vastustajan mustamaalausta.

klova kirjoitti...

Juutalaiset mukaanluettuna,kai heidätkin voidaan lukea siviileiksi ja ihmisiksi,samoin kuin bolsevikki-ali-ihmis-ryssät?

No nii
Puola 5,5 milj
Jugoslavia 1,5 milj
Neuvostoliitto ilmoitti itse 27 milj,mutta punikki-ali-ihmisryssien henki ei ole yhden ihmisen arvoinen ja bolsevikki-ali-ihminen valehtelee aina,joten puolitetaan
Neuvostoliitto 14 mil
Tsekki 300 000
Baltian maat,pääosin juutalaisia. 500 000
Unkari,pääosin juutalaisia 600 000
Romania,edelleen juutalaisia 200 000
Tuohon päälle muut Albaniat ja sun muut pyöristysvirheet,luvuthan eivät ole ihan eksakteja,kuka niitä kaikkia kerkisi laskemaan kesken bolsevismin torjunnan.

Ehkä 25-30 on haarukan yläpäässä,ehkä lähempänä totuutta on 20-25 milj siviiliuhria jotka kuolivat koska Sakaa halusi lebenstraumia.Kuolivat saksalaisten kaasuttamina ja ampumina,osa kerkesi kuolla nälkäänkin..

Tuo loppu kirjoituksestasi on aika sakeaa,siihen en ota kantaa,kokemuksesta tiedän sen olevan ihan turhaa.

Sen verran,että jos joku väittää jotain ja on saanut väitteensä kirjaksi,niin se ei tee siitä vielä faktaa.Netin ja omakustanteiden maailmasta jokainen löytää mieluiset lähdeviitteet.

klova kirjoitti...

Korjataan heti virhe,Neukut liioittelivat siviiliuhriensa määrän 20 miljoonaksi,eikä 27 miljoonaksi.

Toisaalta sotavankeja kuoli 3-4 miljoonaa ylensyöntiin ja liikunnan vähyyteen,tiedä sitten lasketaanko sotavanki mihinkä kategoriaan vai kuolivatko ihan muuten vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Oli ne kyllä sakkia, ne saksaaisnaiset. Kun tappoivat tsiljoonia siviilejä. Vieläpä etäältä. Edes käymättä paikan päällä.

Mutta kyselin niitä arjalaisen herrakansan raiskausorgioiden lähteitä. Mielestäni herrakansa ei pahemin ali-ihimisiin seonnut, ainakaan sitä ei virallisesti siihen kehoitettu.

Ja miten niiden saksattarien raiskailu paransi kuolleiden tilannetta?

Rautalankaa: Kaartilaiset, valiojoukot, joukot, jotka olivat nähnet saksalaisten tekojen seurauksia, eivät raiskailleet. Kurrittomat takalinjojen mosurit raiskailivat, ryöstelivät. Ihan viatonta siviiliväestöä. Berliini oli vieläpä saksan punaisin alue. Rote Front oli voimissaan.

Se, että joku on kovasti mielissään saksalaisten tulemisesti raiskattuiksi ja ryöstetyiksi kertoo toivojastaan jotain.

Pyssymies

klova kirjoitti...

Olenko minä jossain toivonut tuollaista?

Kirjoitin että jos myötätuntoa jaetaan,niin minusta saksalaiset kuuluvat siinä jonossa häntäpäähän,esim juutalaisten,puolalaisten ja venäläisten siviilien jälkeen.Paljon jälkeen.Ja että kovin paljon näitä raiskattuja naisia muistellaan muihin uhreihin nähden.Huomioden mitä heidän valtionsa teki,kun kerran puna-armeijan raiskausmania puyhkii pois kaikki venäläisten siviilien kärsimykset.

Se,että olisin mielissäni jostain raiskauksista,voi vittu sentään.Onko nyt todella niin että netissä kaikki mikä voidaan käsittää väärin jos se sopii omaan agendaan myös käsitetään väärin.
Mitä tulee tuohon jostain vetämääsi raiskausorgiaan, niin kirjoitin kyllä veriorgiat ja mielestäni itä-eurooppa oli sitä saksalaisten toimesta,varmaan siellä raiskattiinlkin kun asia tuntuu sinulle niin paljon merkitsevän,tarkoitin kyllä tuolla sanakuvalla enemmänkin teurastamoa tai jotain sellaista mitä se nyt olikin.Mielivaltaista ja samalla suunniteltua tappamista.Niin kuin Snyder kirjoittaa kirjassaan Blood Lands.

Puolestani asia saa olla.Tämä on kuin sian kanssa painisi.Kyllä minä sen tajua,että näillä foorumeilla ei tykätä venäläisistä ja koska kommunismi ja Stalin niin venäläisillä ei ole niin väliä.

klova kirjoitti...

Lisätään vielä sen verran että yksinkertaisimmatkin tajuavat.Eli minusta saksalaissiviilejä voisi verrata Al-Holin ISIS-vaimoihin.Heissäkin on varmasti täysin syyttömiä,harhaanjohdettuja ja jopa pakotettuja.Harva heistä on henk koht tappanut ketään.Joukoss on lapsia ja alaikäisiä,varmasti syyttömiä.

Silti minusta he kuuluvat,ottaen huomioon heidän miespuolisten sukulaisten ja aviopuolisoiden teot,kun myötätuntoa jaetaan paljon jälkeen jesidien tai vaikka kurdien.Hyvin paljon jälkeen.

Ja en,en toivo tai hekumoi heidänkään tappamisella saatika raiskauksilla.Heidän aviomiehensä,sukulaisensa ja aatteensa teki sitä.Ihan kuten saksalaisnaisten tapauksessa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kommentti Tirlisserin kommenttiin, joka käsitteli Jaskan koronaa käsittelevää osuutta 1.

Blogin Osuus 1 ja kommenttini siihen eivät käsitelleet muslimeihin kohdistunutta iskua eikä muslimien terroritekoja. Olisiko pääministeri Jacinda Ardernin pitänyt hurrata sekä kehottaa kansaa heittelemään hattuja ja tekemään aaltoja moskeijaiskun jälkeen? https://yle.fi/uutiset/3-10689973
Pääministerin vastine saattoi olla nk. reaalipolitiikkaa; ehkä hän arvioi, että Uusi-Seelanti (väestömäärä noin 5 miljoonaa) ei ole aivan riittävän mahtava valtio julistamaan sotaa islamia vastaan ja kiittelemään moskeijaiskun tekijää.
Suomessahan on hyvin jämpti asenne radikaali-islamismia kohtaan, leireiltäkin kyetty pelastamaan naisia ja lapsia turvaan Suomeen impivaaraan.
Suomihan noudatti nk. reaalipolitiikkaa idän suuntaan muutaman vuosikymmenen. Se se olikin kovaa peliä, ihan ryssiä pelotti maassa matelevat sissit.

Osuus 1. käsitteli koronaepidemiaa. Vielä kerran lukemat Uuden-Seelannin osalta:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/new-zealand/

Ja vertailuun Suomen saavutukset:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/finland/


Jaska Brown kirjoitti...

klova, Terho Hämeenkorpi, Pyssymies, MikkoK ja Trilisser: Sotarikoksista voi todeta Rokan Anttia ulkomuistista lainaten, että sovankäynti on puhasta pahantekkoo molemmin puolin. Sellainen huomio kuitenkin, että Saksassa sattui ja tapahtui sodan päätyttyä samaan tahtiin kuin sodan ollessa jo hävitty. Pyssymiehen kertomus rintama- ja selustajoukkojen eroista oli täsmäävä, tästä on hyvä kuvaus Cornelius Ryanin teoksessa Berliini. Mitä tappamiseen ja kiduttamiseen tulee, niin Ukrainaa tuhosivat ensin venäläiset, sitten saksalaiset ja sitten uudelleen venäläiset. Lisäksi yksi tärkeä huomio siihen klovan toteamukseen, että tuntee suhteellisen vähän sympatiaa raiskattuja saksalaisnaisia kohtaan. Olivatko nämä naiset jotenkin syyllisiä natsien hirmutekoihin, häh? Tämähän on ihan sama kuin vaatisi kaikkia arabeja polttouuneihin siksi että osa kannattaa terroria. Melkoista ironiaa on muuten siinä, että suurimmalla todennäköisyydellä raiskatuiksi joutuivat saksalaiset kommunistit, jotka tulivat ensimmäisinä ilolla tervehtimään vapauttajiaan. Tästä on useita kertomuksia. Samoin kuten Pyssymies mainitsi, Berliini oli tosiaan Saksan vähiten natsimielinen kaupunki ja Hitlerillä oli aina vaikeuksia sulattaa tätä.

MikkoK: Toki musta surma ja espanjantauti olivat pahempia rasteja, mutta juuri siksi otsikkona olikin nykyajan flagellantit. Uskovathan somalitkin että koronasta selviää hunajateellä vai mikä khat se nyt olikaan.

Terho Hämeenkorpi: Kirkkoon kelpaavat kaikki ylijäämät. No, ei valtionkirkko sentään ihan mitä tahansa sulata. Kuten esimerkiksi sitä että ottaa kristinuskon vakavissaan.

Strix Senex: Olen joskus miettinyt miten mahtaisi käydä kaupungissa joka pistäisi kaavoituspolitiikan erittäin tiukaksi kerrostalojen suhteen ja sallisi käytännössä vain omakotitalojen (joissa voisi olla toki pieni erikseen vuokrattava asunto) rakentamisen. Luulen että veroäyri pysyisi aika matalalla.

Veijo Hoikka: Tekstissä mainittiin Singapore eikä Uusi-Seelanti ensisijaisesti siksi, että linkattu juttu käsitteli Singaporea. Muuten Uusi-Seelanti kelpaa malliksi myös. Tosin siellä eristäytyminen on astetta helpompi rasti sijainnin takia.

Trilisser kirjoitti...

Johan vitsin murjaisit! Että Timothy Snyder. Äijän kirja on yhtä puolueeton kuin Aatun oma kirja. Snyderhän on mm. yksi fanaattisimpia Trumpin vihaajia. Objektiivisen historiankirjoituksen kanssa Snyderillä ei ole mitään tekemistä. Historioitsijan irvikuva.

Mitä tulee mainitsemani McMeekinin kirjaan, sen brittipainoksen on kustantanut Penguin, tunnettu kustantaja. Bogdan Musial on julkaissut tutkimuksiaan mm. Jad Vashemin kustantamissa sarjoissa.

Mitä tulee saksalaisten käyttäytymiseen idässä, niin on syytä huomata, että neukkujen tekemät rötökset alkoivat heti sodan alussa. Ts. saksalaisia sotavankeja kidutettiin ja silvottiin heti Barbarossan ensimmäisinä päivinä, ENNEN kuin sakut olivat kerenneet tehdä yhtään rötöstään, joten neukkurötösten perustelu kostona ontuu ja pahasti.

Ja aihetta liipaten kannattaa lukea Orlando Figesin A People's Tragedy. Kirjassa kuvataan Venäjän sisällissodan tapahtumia, ml. raakuudet, jotka olivat ihan omaa luokkaansa. Mm. Maksim Gorki kirjoitti nimenomaan venäläisille tyypillisestä raakuudesta. Siis Gorki itse piti venäläisiä raakalaisina. Summaten em. raakuuden yhdistettynä bolševismin absoluuttiseen fanaattisuuteen on selvää, että miehitysvallastakin tulee armoton.

Muuten, Saksan armeijassa palveli enimmillään n. miljoona venäläistä enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti. HiWit siis.