Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 18. toukokuuta 2021

Uutiskatsaus 20/2021


1. Vaihtoehdot vähissä

Burn-Loot-Murder -liike on taas riehunut jenkeissä poliisin ammuttua 16-vuotiaan tytön. Tämä siitä huolimatta, että videotallenne kertoo mitä tapahtui eli kyseinen ammuttu oli juuri lyömässä puukolla toista mustaa. Siinä poliisin vaihtoehdot voidaan tiivistää kolmeen:
1) Ammu puukotusta yrittävä (mikä tapahtuikin).
2) Odota kunnes puukotus on tapahtunut ja yritä pidättää puukottaja, ammu vasta sitten jos puukottaja käskytyksestä huolimatta ilmeisen huumepäissään tulee kohti hullun kiilto silmissä ja teräase viuhuen.
3) Totea että huligaanit riehuvat keskenään kuten tavallista ja poistu partioautoon syömään donitsia.
Vaihtoehdosta (1) seurasi mellakoita siksi että poliisi ampui neekerin. Vaihtoehdosta (2) olisi seurannut mellakoita koska poliisi ei ollut estänyt neekerin tappamista. Vaihtoehdosta (3) olisi seurannut mellakoita koska poliisi on välinpitämätön neekerien valkoisesta ylivallasta aiheutuvaa keskinäistä väkivaltaa kohtaan.
Mitähän poliisin olisi pitänyt tehdä? Tämä tunnetaan todennäköisyyslaskennassa odotusarvon laskemisen nimellä. Käydään vaihtoehdot läpi. Ensinnäkin kannattaa todeta että mellakointi on odotusarvon kannalta merkityksetöntä, koska se seuraa valitusta vaihtoehdosta riippumatta.
1) Odotusarvo on yksi kuollut rikollinen.
2) Odotusarvo on 1,25 kuollutta rikollista (puukotettu kuolee 75 % todennäköisyydellä ja puukottaja pitää joka tapauksessa ampua 50 % todennäköisyydellä).
3) Odotusarvo on 0,75 kuollutta rikollista (puukotettu kuolee 75 % todennäköisyydellä ja puukottaja pääsee pakoon koska poliisi mutustaa donitsia).
Oikea valinta on joko (2) tai (3) riippuen siitä priorisoiko ihmishenkien säästämistä vai rikollisuuden vähentämistä. Joka tapauksessa valittu vaihtoehto (1) on huonoin.


2. Kuinka pitkälle vieteri venyy?

Israel ja Palestiina otattavat jälleen kerran. Vanha tosiasia (min 75 vuotta) on se, että rauhaa ei saada ennen kuin tapahtuu jompikumpi kahdesta ihmeestä: joko arabit lakkaavat haluamasta tappaa israelilaisia tai israelilaiset lakkaavat haluamasta elää. Sota on normaaliin tapaan epäsymmetristä eli palestiinalaiset yrittävät tappaa mahdollisimman paljon israelilaissiviilejä ja israelilaiset yrittävät tappaa mahdollisimman vähän palestiinalaissiviilejä. Tästä huolimatta israelilaiset nähdään monissa piireissä pahoina. Eipä ole näkynyt Hamasilta samanlaista tuomitsemista kuin Israelin haukkana pidetty pääministeri Netanjahu esitti niille israelilaissiviileille, joilta karkasi vähän mopo käsistä eli ryhtyivät käyttämään palestiinalaisilta oppimiansa konsteja palestiinalaisiin itseensä.
Nämä yksittäiset ilmiöt ovat ilmeinen heikko signaali. Israelilaiset ovat kyllästyneet siihen, että heidät tuomitaan jatkuvasti vaikka toinen osapuoli sotii kymmenen kertaluokkaa törkeämmin ottein. Tuomitsijoiden kannattaisi vähän miettiä, mitä siitä seuraa jos antaa tuollaisen viestin: kun omilla teoilla ei ole merkitystä, niin miksikäs ei ratkaisisi ongelmaa kertaheitolla?
Saksa ratkaisi ”juutalaiskysymyksensä” omalla tavallaan. Sen jälkeen ei mennyt edes kymmentä vuotta, kun ”uusi Saksa” hyväksyttiin takaisin kansakuntien joukkoon. Nykyään ei enää edes kuule kaasukammioista vittuilua. Miettikääpä mikä olisi tilanne nyt jos Israel olisi 30 vuotta sitten intifadan aikaan jyrännyt Palestiinan parkkipaikaksi? Eiköhän olisi syytökset vähitellen rauhoittumaan päin ja ennen muuta olisi paljon rauhallisempaa. Ja miettikääpä nyt mitä tapahtuu, jos Israelissa keksitään ajatella 30 vuoden päähän tästä hetkestä eteenpäin.


3. Eskilstuna palaa

Eskilstunassa on tehty useita tuhopolttoja ja myös poliisia vastaan on hyökätty. Toiminta on järjestelmällistä, koska poliisit houkuteltiin ensin muualle valehälytyksillä. Kumpikaan iltapäivälehdistä ei kerro todellista syytä, vihjataan vain ”rikollisjärjestöjen kostosta pidätysten takia”. Vihjeeksi mainittakoon, että jo vuonna 2015 Eskilstunan väestöstä vain 60,5 % oli sellaisia, joiden molemmat vanhemmat olivat syntyneet Ruotsissa.


4. Vad som helvete, Börje och Örjan?

Ruotsissa on lyhyen ajan sisällä surmattu kuusi naista perheväkivallan takia. Se mitä ei – vähemmän yllättävästi – mediassa kerrota, on että viisi kuudesta surmaajasta ei ollut nimeltään Börje, Örjan tai millään muullakaan ruotsalaisesta almanakasta löytyvällä nimellä varustettu tekijä. Ruotsin tasa-arvoministeri sentään osui oikeaan lausunnossaan: ”– Olemme monessa mielessä edenneet varsin pitkälle tasa-arvon edistämisessä Ruotsissa, mutta yhteiskunnassa on yhä rakenteita, jotka sortavat naisia.”. Se mitä hän jätti kertomatta siitä syystä ettei sitä tarkoittanut, oli se minkä mediassa ”äärioikeistoksi” leimattu ruotsidemokraatit täydensi: ”– Olemme päästäneet maahamme arvoja, jotka oli jo aiemmin ehditty enemmän tai vähemmän kitkeä pois.”


5. Haistappavittu-heimon rituaalit

Espoolaisnainen sai viestin Jemenissä palvelevalta amerikkalaissotilaalta. Kuten valveutuneemmat tästä arvaavatkin, kyseessä oli afrikkalaiskulttuurin mukainen “kuseta rahat hölmöiltä mzunguilta” -operaatio. Tällä kertaa kävi vähän toisin eli Jonna kusettikin huijareita kahden kuukauden ajan haaskaten heidän aikaansa. Hän sai nämä mm. uskomaan, että kyntösonni on Suomessa pyhä eläin ja lähes kaikki palvovat gugeligodia. Avioliittoon astuessa taas on harrastettava seksiä ensin shamaanin kanssa. Itse etäsuhde pääsi jo sille tasolle, että lapsetkin olivat suunnitteilla. Nimiksi pohdittiin Jortikkaa, Pimpikkää, Persukkaa, Impeä ja Jormaa. Kaikki perinteisiä Haistappavittu-heimon nimiä.
Asian ikävä puoli on toki se, että espoolaisnainen syyllistyi tässä yhteydessä rasismiin höynäyttäessään viattomia pikkurahan tarpeessa olleita neekeripoikia.


6. Suu kiinni paitsi laulaessa

Oulun laulavasta poliisista Petrus Schroderuksesta on tehty rikosilmoitus. Hän kun oli kolme vuotta sitten kutsunut Pride-kulkuetta ”myötähäpeää aiheuttavaksi friikkisirkukseksi”. Tämä taas on tiettyjen piirien näkemyksen mukaan selvä sananvapausrikkomus, kun joku ei olekaan samaa mieltä heidän kanssaan. Pisteet Oulun poliisille, joka käski tunkea rikosilmoituksen paikkaan johon ei päivä paista mutta jossa oli entuudestaan jo niin paljon roinaa ettei se mahtunut. Tosin Oulun poliisi teki tämän huomattavasti diplomaattisemmin sanankääntein, mutta sitähän he oikeasti tarkoittivat todetessaan Schroderuksella olevan yksityishenkilönä oikeus näkemykseensä.
Siinä mielessä on kyllä sanottava, että Schroderus suhtautuu selvästi ymmärtäväisesti ja sympaattisesti Pride-sakkiin. Tunteehan hän sentään myötähäpeää heidän puolestaan, mikä on enemmän kuin normijärjellä pitäisi.


7. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mojtaba Moradi … jäkjäkjäk … 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … huumausainerikoksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi myös toisessa seksuaalirikosjutussa, josta hän sai 7 kuukauden vankeustuomion kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


8. No mutta teoriassa

Miss Suomi Viivi Altonen kertoo, kuinka hänet pahoinpideltiin ja raiskattiin Mosambikissa viisi vuotta sitten. Hän tuli asian kanssa ulos vasta pitkän harkinnan jälkeen syistä, jotka eivät yllätä ketään: ”– Kummallisella tavalla ajattelin, etten voi kertoa asiasta senkään takia, koska paikka ja ihmiset muuten olivat niin ihania. Toisinko huonoa mainetta Mosambikille ja koko maanosalle, jos avaisin suuni tällaisesta? Lisäisikö se rasismia ja ennakkoluuloja? Viivi kertaa vuosien takaisia ajatuksiaan.”. Tästä voi rivien välistä lukea, että jos raiskaaja olisi ollut valkoinen, hän olisi kertonut jo aiemmin asiasta. Eikö tämä jos mikä ole rasismia? Mitä sitten tulee maan ihanuuteen, niin Altonen itsekin toteaa tapauksesta: ”Viivi koki vahvasti, että Mosambikissa yhteydenotot poliisiin tai lääkäriin olisivat olleet hyödyttömiä – yhteiskunta siellä ei toimi kuten Suomessa, hän sanoo.” Tässä palataan taas siihen tosiasiaan, että Suomesta ei muuteta Mosambikiin vaikka voitaisiin, kun taas miljoona mosambikilaista lähtisi saman tien Suomeen, jos vain tietäisi että saa jäädä tänne asumaan. Mistähän syystä?
Kuten Altonen sanoo: Pahoinpitelijä ja seksuaalisen väkivallan harjoittaja voi olla mitä kansallisuutta ja mistä päin maailmaa tahansa. Vaan eipähän ollut. Yhtä hyvin voi sanoa, että kuolonkolarin voi ajaa 50 km/h nopeudesta kuin myös 200 km/h nopeudesta. Kuten voikin, mutta todennäköisyydet poikkeavat huomattavasti toisistaan.


9. Marokkolaistaminen

Pari viikkoa sitten kirjoittamassani uutiskatsauksessa sivuttiin venäläisjoukkojen Saksassa sodan loppuvaiheessa ja sen jälkeen tekemiä raiskauksia. Asiasta keskusteltiin kommenttiosiossa ja tietoa etsiessäni törmäsin otsikon termiin, joka oli minulle entuudestaan tuntematon. Italian taisteluissa liittoutuneiden ranskalaisjoukoissa oli marokkolaisosastoja, joiden tapana oli toimia tavalla joka on käynyt viime vuosina tutuksi länsimaissa. Käännetäänpä suoraan tekstiä Wikipediasta eli mitä brittiupseeri Norman Lewis kirjoitti kokemuksistaan kirjassaan:
Kaikki naiset Patricassa, Pofissa, Isolettassa, Supinossa ja Morolossa raiskattiin … Lenolassa 21. toukokuuta he raiskasivat viisikymmentä naista ja koska tästä ei riittänyt kaikille, he raiskasivat myös lapsia ja vanhuksia. Marokkolaiset yleensä hyökkäsivät naisten kimppuun pareittain – toinen yhtyi normaalisti ja toinen peräaukkoon.
San Andreassa marokkolaiset raiskasivat kolmekymmentä naista ja kaksi miestä; Vallemaiossa kahden siskoksen täytyi tyydyttää 200-henkisen marokkolaisosaston tarpeet; kolmesataa muuta käytti kuusikymmenvuotiasta. Esperiasta 700 naista 2500 hengen väestöstä raiskattiin, 400 rikosilmoitusta tehtiin. Jopa seurakunnan pappi, Don Alberto Terrilli, yrittäessään puolustaa kahta tyttöä, sidottiin puuhun ja häntä raiskattiin koko yön ajan. Hän kuoli kaksi vuotta myöhemmin sisäisiin vammoihin. Picossa tyttö ristiinnaulittiin sisarineen. Joukkoraiskauksen jälkeen hänet tapettiin. Polleca oli kaiken huippu. Luciano Garibaldi kirjoitti, että kenraali Guillaumen marokkolaisosastot raiskasivat tyttöjä ja vanhoja naisia; miehet jotka reagoivat raiskattiin myös, jonka jälkeen heidät ammuttiin, kuohittiin tai seivästettiin. Aikalaisraportista peräisin oleva todistajanlausunto kuvaa tyypillistä toimintaa: “Marokkolaissotilaat kolkuttivat oveen ja jos sitä ei avattu, mursivat sen, iskivät naista kiväärinperällä päähän, raahasivat hänet tajuttomana 30 metrin päähän talosta ja raiskasivat hänet samalla kun hänen isänsä toisten sotilaiden raahaamana oli hakattu ja sidottu puuhun. Kauhistuneet sivulliset eivät pystyneet auttamaan tyttöä ja hänen isäänsä, koska heitä vartioi yksi sotilaista kiväärillä tähdäten.

Tapahtumista tehtiin viisitoista vuotta myöhemmin Vittorio de Sican ohjaama elokuva Kaksi naista, pääosassa Sophia Loren. Oletteko koskaan kuulleet tästä elokuvasta? Minä en ollut. Tämä siitä huolimatta, että Loren sai roolistaan Oscarin parhaasta naispääosasta – ensimmäinen sellainen, joka ei ollut englanninkielisestä elokuvasta. Googlaamalla selvisi, että elokuva on kumma kyllä esitetty Suomessakin televisiossa muutama vuosi sitten. Tosin arvosteluissa viitattiin tapahtumiin vain arvoituksellisella lauseella: ”De Sica kuvaa etenkin elokuvan vahvan viimeisen puolituntisen aikana, kuinka sota koskettaa jokaista joka sen keskelle joutuu.” Liippasikohan ”marokkolaistaminen” vähän turhan läheltä nykypäivän normaalia?


10. Mun täytyy kävellä näin

Nummelan henkirikoksen taustat alkavat selvitä. Epäilty ei peitellyt kasvojaan, mutta media kuitenkin pikselöi ne. Olisikohan rasismin välttämiseksi kannattanut ajaa ne myös värisuotimen läpi? Tosin jutussa kerrottiin, että uhriksi joutunut nainen muutti miehen ja lastensa kanssa Suomeen joulukuussa 2015 ja koska kotimaa oli Irak, niin tämä oli ilmeisesti niitä joiden taustat Päivi Nerg tunsi. Nainen kertoi, että mies oli lyönyt häntä päivittäin lähes neljän vuoden ajan ja uhannut tappamisella, jos nainen ei suostu lähtemään hänen kanssaan Irakiin. Johan tästäkin nyt näkee, että tästä jutusta ei voi tuomiota tulla – ei tekijä ole voinut olla täysissä sielun voimissaan, kun haluaa lähteä täältä ilmaisten lihapatojen maasta Irakiin. Sinänsä kyllä kannatettava suunnitelma tuo poistuminen, mutta olisi voinut raahata perheensä sinne samalla konstilla kuin raahasi tännekin. Nyt ei tullut muuta kuin helvetin iso lasku suomalaisille veronmaksajille.


11. Rahalla saa ja hevosella pääsee

Kosovolaiset ovat tehneet hämmästyttävän innovaation: he ovat kehittäneet saastuttamattoman ökyauton. Tämä on näet ainoa kerta, kun Hesarissa esitellään bensasyöppöjä ilman paheksuntaa. Kosovolaisilla kun on tapana hankkia loistoautoja. Joko toimittaja on piilonuiva tai sitten teki juuri naiiviuden kauden kotimaisen kärkituloksen, sillä missään vaiheessa juttua ei ihmetelty mistä mahtavat nuoret juipit saada rahat näihin autoihin. Kannattaa lukea useita eri lähteitä, niin käy ilmi mm. se, mistä kosovolaisilla on kovin usein tapana rahansa saada. Kehotan ottamaan jutusta nimet ylös, eiköhän tässä muutaman vuoden sisään melkoinen osa herroista tavata mediassa aivan muissa merkeissä kuin loistoautojen parissa heidän liittyessään loputtoman pitkään listaan mokutusmedian crash and burn -tarinoissa.


12. Vasemmistolainen joka älyää totuuden

Kansan Uutiset on muuhun suomalaismediaan nähden laatulehti, sillä se sentään tunnustaa värinsä reilusti. Nyt jutussa ihmetellään miksi duunarit äänestävät ”radikaalia oikeistoa” (suom. perussuomalaisia, joka ei ole sen enempää radikaali kuin oikeistolainenkaan puolue) ja päädytään aivan oikeaan johtopäätökseen: vasemmisto ei enää aja duunarin asiaa. Jutussa haastateltiin myös kommunistiksi tunnustautuvaa kansanedustaja Anna Kontulaa, joka rehellisyyden puuskassaan sanoi asian kuten se on: ”Kontula tiivisti, että vakauden aikana politiikassa voittaa se, joka kykenee parhaiten ohjaamaan resursseja omalle kannattajakunnalleen.” Voiko Curley-ilmiötä enää tuon täsmällisemmin ja nasevammin kuvailla?


13. Demari joka tietää mitä tekee

Eduskunnassa nähtiin toissaviikolla paljon kuvaava episodi. Kyselytunnilla keskusteltiin hallituksen tavoitteesta kaksinkertaistaa työperäinen maahanmuutto:
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puhui halpatyövoimasta. Halla-ahon mukaan monen maahanmuuttajan palkka ei riitä elämiseen, jolloin he joutuvat kääntymään sosiaaliturvan puoleen.
– Yritykset siis efektiivisesti ulkoistavat osan palkanmaksusta valtiolle eli veronmaksajalle. Onko tämä tervettä markkinataloutta? Halla-aho kysyi.

Tähän antoi vastauksen työministeri Haatainen, SDP:
– Mitä tulee halpatyövoimaan, mistä puhuitte: Kyllä minusta on aika kummallista, jos te leimaatte kaikki ne alat, joissa matalapalkalla tehdään tänä päivänä töitä, pääosin naiset. Ovatko nämä teidän mielestänne rasitteita?
Siltä varalta että tätä blogia sattuisi lukemaan joku jonka kengännumero on älykkyysosamäärää suurempi, todettakoon että tämä on typerin argumentti jonka olen nähnyt mistään asiasta pitkään aikaan. Halla-aho totesi, että on turha tuoda maahan porukkaa joka ei kykene itseään elättämään. Haatainen taas vertasi näitä suomalaisiksi syntyneisiin. Mitähän hän taas tarkoitti, sitäkö että maasta pitäisi karkoittaa suomalaisia koska nämä eivät kykene itseään elättämään?
Joka tapauksessa Haataisen argumentti oli typeryyden multihuipentuma, joka voi vedota vain älyllisesti epärehellisiin ja alikehittyneisiin. Haatainen totisesti tietää mitä tekee, sillä hän tuntee SDP:n kannattajakunnan.


14. Kokoomus nousuun

Yle antoi vinkin, jolla kokoomus lähtee nousuun. Halla-ahon haastattelussa alareunaan oli kirjoitettu: ”Jussi Halla-aho. Puheenjohtaja, Kok.”.

Taitaa olla tosiaan niin, että muita konsteja kokoomuksen nostamiselle vihervasemmiston suosta ei enää ole käytettävissä. Itse asiasta kuultuna Halla-aho totesi kuivasti, että aikoo nousta kokoomuksen johtoon vasta seuraavassa puoluekokouksessa, kunhan nykyiset hommat on ensin hoidettu alta pois.


15. Tietovuoto vastaan rahavuoto

Eduskunnan entinen turvallisuusjohtaja Jukka Savola sai potkut osoitettuaan lestadiolaisen valehtelijaksi eli vuodettuaan julkisuuteen Juha Sipilän tönimistapauksen videotallenteet. Vähemmistäkin synneistä on jouduttu helvettiin. Hänen tilalleen palkattiin väliaikaiseksi turvallisuusjohtajaksi eduskunnan valmiuspäällikkö Sakari Keckman, joka oli jäämässä eläkkeelle piakkoin. Toista kertaa. Kävi näet ilmi, että Keckman oli jäänyt eläkkeelle armeijasta eikä irtisanoutunut, kuten hän oli ilmoittanut. Tällä menettelyllä hän sai itselleen 23 000 euron ylimääräiset ikälisät. Asian paljastuttua ikälisät perittiin osittain takaisin, paitsi vanhentuneet. Tämä ei estänyt Keckmanin työn jatkumista ja uran etenemistä.
Tapauksista voidaan ainakin päätellä, että valehtelu ei ole ongelma mutta sen julkinen paljastaminen on. Mikä ei liene yllätys kun asiasta päättämässä ovat Järjestelmäpuolueen poliitikot.


16. Ammattimies on ammattimies

Shakin maailmanmestari Magnus Carlsen pistettiin testiin. Toimittaja asetteli pöydälle shakkinappuloita ja pyysi Carlsenia tunnistamaan, mistä pelistä tilanne on. Järjestyksessä tämä meni seuraavasti:
1. Tämä näyttää olevan MM-ottelun 1960 Tal – Botvinnik ensimmäinen peli. Tästä eteenpäin peli jatkui seuraavasti...
2. Toimittaja latoo nappuloita laudalle, kun Carlsen keskeyttää: Tämä on ilmiselvästi vuoden 1987 MM-ottelun Kasparov – Karpov 24. peli.
3. Tämä on Lontoon pikashakkiturnauksesta, oliko se nyt 1995 (oli 1994), Anand – Ivantshuk.
4. Toimittaja kertoo aloittavansa alkuasemasta ja pyytää Carlsenia keskeyttämään siinä vaiheessa kun tämä arvaa kuka pelaa mustilla. Ensimmäiset siirrot ovat 1. e4 e5 2. Rf6 Rf3 (venäläinen peli eli Petrovin puolustus), jolloin Carlsen keskeyttää: Tämä on Anand. Johon toimittaja: Ketä vastaan? Carlsen: Zapata. Toimittaja: Minä vuonna? Carlsen: -87 tai -88 (Bielin turnauksesta 1988, Zapata – Anand).
5. Toimittaja latoo nappuloita laudalle ja Carlsen alkaa naureskella: Muistan tämän. … Carlsen – Howell, nuorten MM-kisat 2002 (Carlsen oli 11-vuotias).
6. Carlsen on lopultakin hämmentynyt, koska asetelma on outo. Lopulta hän myöntää, että tarvitsee vihjeen. Toimittaja sanoo että tämä on viihteestä. Saman tien lamppu syttyy ja Carlsen kelaa, että musta on menettänyt kuningattaren, joten tämä on ensimmäisestä Harry Potter -elokuvasta (Harry Potter – noidutut nappulat).
Carlsen itse totesi hämmästelijöille Twitterissä, että tämä on vain hänen työtään.



17. Sponsoria kaivataan

Potkupelleilyliitto ja Epäkansallinen liiga ilmoittivat lahjoittavansa kaikille hijabia käyttäville pelaajille urheiluhijabin. Tällä kuulemma pyritään eroon islamofobiasta, mikä onkin erittäin kannatettava tavoite. Islamofobia on kaikin puolin typerää ja tuomittavaa. Islamissa ei ole mitään pelättävää. Ainoa pelkäämisen arvoinen asia on länsimaiden haluttomuus tehdä islamille mitään, mutta jos ja kun tämä aiheutuu pelosta, niin islamofobiasta eroon pääseminen päästää tästäkin pahasta. Irti islamofobiasta, islamorealismi tilalle!
Nyt tarvittaisiin vielä sponsori lahjoittamaan laatikolliset kiuaskiviä silmä tarkkana peliä seuraaville faneille, jotta saataisiin kivitysoperaatio helpommin käyntiin hijabin mahdollisesti irrotessa pelin tiimellyksessä.


18. Valmentajan tehtävä

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Jukka Jalonen kokosi joukkueensa kisohin, jotka ovat normaalisti C-luokan MM-kisat suurimman osan parhaista pelaajista tahkotessa NHL:n pudotuspelejä. Tänä vuonna ne ovat vajonneet D-luokan kisoiksi eri maiden joukkueiden saatua pleijareista pudonneilta pelureilta normaaliakin enemmän ”ei nyt hotsita” -vastauksia. Jalonen ilmoitti suoraan että SM-liigan finaalijoukkueista ei pelaajia valita. Jalosen perustelu oli joukkueen leirittäminen ja yhtenäisyys. Tästä moni pahoitti mielensä, ikään kuin MM-kisat olisivat jotain sosiaalikiekkoa. Jalosella on sen verran näyttöjä että luulisi arvosteluun olevan korkea kynnys. Jalosen tehtävänä ei ole miellyttää raumalaisia ja turkulaisia, vaan voittaa. Jos Jalonen näkee että näillä valinnoilla pärjätään todennäköisesti paremmin, niin siihen on kenenkään turha sanoa yhtään mitään.
Muistetaan kuitenkin että MM-kisoissa vain yhdellä ottelulla on todellista merkitystä ja se on puolivälierä. Aika pahasti saa sössiä jos sinne ei pääse. Ja se ratkaisee kaiken. Jos joukkue on pelannut alkulohkossa huonosti ja häviää puolivälierän, se on epäonnistunut ja valmentaja haukutaan. Vaikka joukkue olisi voittanut jokaisen pelinsä alkusarjassa ja häviää puolivälierän, valmentaja haukutaan koska ”hän ei saanut joukkueestaan potentiaalia irti tosipaikassa”. Jos joukkue pelaa huonosti alkusarjassa ja voittaa puolivälierän, valmentajaa kehutaan koska ”hän tiesi milloin tosipelit alkavat ja panosti sinne”. Jos joukkue pelaa loistavasti alkusarjassa ja voittaa puolivälierän, ei lopuilla otteluilla ole merkitystä koska ”yksittäisessä ottelussa sattui vain käymään huono tuuri”.


19. Onnea Espoo!

Suomen maine erinomaisena kisajärjestäjänä tuli taas testattua, kun Espoo sai järjestettäväkseen vuoden 2023 alle 23-vuotiaiden EM-kisat. Ainoa miinuspuoli asiassa on tietysti se, että pitää taas rahtautua pääkaupunkiseudulle toisin kuin viimeksi 2013, kun vastaavat kisat pidettiin Tampereella. Tosin onhan Leppävaara sieltä vähemmän etnisestä päästä syrjäistä rannikkokaupunkialuetta. Saa nähdä ottaako järjestelyihin osaa legendaarinen urheiluseura Leppävaaran Kunto!


20. Tulin minä kaapista ulos

Maan ykköskolmiloikkaajan paikkaa Kristiina Mäkelältä tavoitteleva Senni Salminen liittyi sitten jonoon niitä urheilijoita, jotka ovat viime aikoina marssineet kaapista ulos. Asia oli kuitenkin uutinen vain yleisurheilupiirien ulkopuolella. Nyt Ilta-Sanomat julkaisi tyylikkään, mitenkään revittelemättömän haastattelun, jossa tämä tuodaan julkisuuteen asti. Vastaanotto on ollut ongelmatonta ja tässä syynä on Salmisen itsensä suhtautuminen. Hän ei tee tästä numeroa eikä hiero asiaa toisten naamaan. Toivotetaan Sennille onnea jatkoon ja varoitetaan, että älä mene median lankaan – jos menestyt, sinusta yritetään tehdä väkisin homoikonia. Pidä asiat asioina ja loiki pitkälle!


Loppukevennys: Demarien vaalimainos

Ilmeisesti demareita tälläkin kertaa äänestävät eivät ole vieläkään huomanneet edellisten kertojen petosta.
Jatkokuvassa pääspice nähtyään Suomen tilanteen tukipaketin hyväksymisen jälkeen.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

8.
Eikös se missukka ole Viivi Altonen, ei Aaltonen.
Jossakin ohjelmassa/jutussa sitä selvitti...

Jaska Brown kirjoitti...

No niinpäs olikin. Lapsus korjattu, kiitoksia huomautuksesta.

Trilisser kirjoitti...

Tapaus 1: Voi v*ttu. Ei Jaskalle vaan tuon jutun kirjoittajalle ja jutussa kerrotuille kommenteille. Videolta kun näkyy, että ammutun keeneripimun puukko olisi ollut parissa sekunnissa toisen keeneripimun mahassa kahvaa myöten, niin siinäkö pitäisi "mennä väliin" tapettavaksi tai käyttää sähkötainnutinta, joka ei edes nopeasti tehoa, kun keeneri on oikein täpinöissään. Kasvain, syöpä, suomalainen toimittaja. Pahasta pahimpaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sanottiinko siinä uutisessa (kohta 1), että myös se puukotettu oli rikollinen? Mitä rikoksia hän oli tehnyt?

Veijo Hoikka kirjoitti...

Mielenkiintoista kerrontaa, vaikka sisältääkin politiikkaa.

7. Lastenraiskuuplää
Mutta raiskaahan ruotsalaisetkin https://www.breitbart.com/europe/2021/01/23/sweden-child-rapes-drove-overall-rape-increase-in-2020/

8. Viiviplää
En minä Viiviä tuon raiskauksen vuoksi hylkäisi. Ehkä muista syistä kylläkin.

11. Rahalla saa
Kumma, ettei vasemmisto tai lestikset ole jo adoptoineet menestyjiä maskoteikseen.

13. Persu, joka tietää mitä puhuu
https://www.is.fi/politiikka/art-2000007976108.html
Vihreään siirtyvä naishenkilö taas on tyhjän jargonin kävelevä käsikirja. Kiukkuinen sellainen.

16. Shakinhivutusta

Mitähän Magnus sanoi näiden matsien jälkeen?

https://www.theguardian.com/sport/2021/mar/19/chess-magnus-carlsen-on-the-brink-of-elimination-from-his-own-tournament

https://www.youtube.com/watch?v=4Qo1lpxfT38

https://www.youtube.com/watch?v=0KgwTNUtxZ4

Veikkaan: "Tämähän on minulle vain työtä."

Loppukeveä: Yläkuvien verrokit ok, alariviin kalavalekorulla somistettu rintalasta. Jäätävä vertaus.

Kommentoijan loppukevyt: Ei inkkariparlamentaarikko tarvitse vaarallisia rokotuksia, kultainen suihku pitää palkeet puhkuvina https://www.hindustantimes.com/india-news/drink-cow-urine-to-prevent-covid-bjp-mp-pragya-thakur-experts-reject-remark-101621298599190.html

Ps. Pitäisiköhän Tokion olympialaiset perua? Vai pitää ne ilman urheilijoita?

Anonyymi kirjoitti...

Potkupelleilyliitto - No, nyt tuli tuhmasti kirjoitettua. Kyllä se on potkupalloliitto. Niin. Nimi on oikein Pihkalan antama.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

1.
Ehkäpä USAssa olisi syytä tehdä poliisikuntaan oikein kelpo rodullistus, sillä:

https://vk.com/video601225856_456239087

Tuossa ei nähty lainkaan BurnLootMurderin tarvetta jostain ihmeellisestä syystä.
2.
Ei olisi Israelilla nyt tätä(kään) ongelmaa, jos olisivat 1967 kerta kaikkiaan tyhjentäneet Länsirannan Jordaniaan (joka muuten onkin jo olemassaoleva palestiinalaisvaltio) sekä Gazan ja Siinain Egyptiin;
Golanin alue oli syyrialaista sotilasaluetta ja tyhjeni sen myötä.
Tuskin siitä olisi tullut sen suurempaa kirkunaa kuin mitä nytkään, mutta tähän mennessä asiantila olisi luultavasti jo hyväksytty ja Israel juutalainen kansallisvaltio, jolle riittää ulkorajojensa suojelu.
3.
Koskahan nuo oppivat sen lähi-itäläisen konstin, että asennetaan kaksi pommia, joista toinen räjäytetään vasta kun paikalle on kertynyt hyvänlainen määrä poliiseja, pelastajia ja pällistelijöitä.
4.
Ruotsi haluaa tätä. Näyttää siltä, että mekin haluamme.
5.
Vaihteeksi näin päin.
6.
Niin. Seksuaalivähemmistöjen enemmistö yrittää parhaansa osoittaakseen olevansa samanlaisia kuin heterot lukuunottamatta sänkykamarijuttuja, ja nehän ovat yksityisasioita.
Sitten tulee yksi päivä, joka tuhoaa tehokkaasti kaiken.
8.
Täällä

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1159609#p1159609

kerrotaan, että missinraiskaaja olisi saanut köniinsä tuttavilta ja kylänmiehiltä.
Varmaan niin. Mutta mistä syystä?
9.
Ei pidä antaa ählämille raiskauslupaa, koska se on keskeinen osa ählämin käyttäytymistä muutenkin.
11.
Annettiinkos tuossa Iltalehden jutussa vastuuvapautus, kun korostettiin kosovolaisählämille kaiken kaikessa olevan kunnia, kunnia ja kunnia?
Eli kun he päätyvät väkivalta- ja seksuaalirikostilastoihin, syynä siihen olimmekin me heidän kunniaansa loukanneet pottunokat.
13.
Eipä sillä lie väliä mitä Tuulahainen tai muut demarit sanovat, koska jos se on vastaus Halla-aholle, on se automaattisesti Oikeus ja Totuus;
rotutohtori Vihan suustahan tulee ulos pelkkä valhe ja vihapuhe.
14.
Jos Sigismund III Vaasa saattoi olla Puolan ja Ruotsin kuningas, olisihan tuo komeaa jos Jussi I Viha olisi Perussuomalaisten ja Kokoomuksen puheenjohtaja!
16.
Jotkut ne osaa.
17.
Eikös tuo ole sitä porukkaa, joka konttaa BurnLootMurderin kunnioittamiseksi? Luulisi näillä meriteillä jo sponsoreita löytyvän vaikka Ison Veden takaa.
18.
Liekö näillä MM-jäillä niin merkitystä, kun niitä ei voi seuratakaan kuin kotisohvalta? Sama se kuka pelaa tyhjille katsomoille.
20.
Oi voi, olisipa Senni-neitonen ymmärtänyt valita yksilölajin sijaan jonkun palloilun. Ei olisi tarvinnut peitellä todellista suuntautumistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hiljattain terroristivaltio Israel aloitti Gazan alueen pommitukset sillä tekosyyllä, että palestiinalaiset vapaustaistelijat olivat tehneet raketti-iskuja Israelin kaupunkeihin. Juutalaismafia eli kansainvälinen sionistinen liike hyökkäsi palestiinalaisten kimppuun, ryöväten Palestiinan ja muodostaen sinne verisen miehityshallinnon vuosina 1948-1949. Tästä syystä, ja tässä tilanteessa palestiinalaisilla vapaustaistelijoilla on velvollisuus puolustautua juutalaisvaltiota vastaan, sillä tuo sionistien luoman kansainvälisen verkoston perustama Israel, on perustamisestaan lähtien ollut palestiinalaisten kimppuun hyökkäävä osapuoli. Juutalaisvaltio on riistänyt palestiinalaisten elinolosuhteet olemattomiin. Vuonna 2010 heidän asuinalueensa oli muodostunut tilkkutäkiksi. Pahin terroristivaltio maailmassa on Israel, jonka sotia yhdysvallat on käynyt heidän puolestaan erittäin vahvan lobbauksen ja ylikorostuneen juutalaisedustuksen vuoksi yhdysvaltain hallinnossa, ja heidän erittäin vahvan lobbyn ansiosta mekin kärsimme muun muassa monikulttuurisuuden helmistä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Jaahah, mikähän paska tuokin nimetön on?!

QroquiusKad kirjoitti...

Lienee Nuori Älykäs Nainen ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kommentti Nimetön sanoi...lle

Minä veikkaisin, että Nimetön sanoi... on: natsisti. Voihan olla jopa palestiinalaisten Jaskan sivuille muiluttama riidankylväjäkin (vrt: https://www.risingshadow.fi/libdb_images/books/7472-asterix-ja-riidankylvaja.jpg).

Jaska Brown kirjoitti...

Trilisser: Jep, tyypillinen puskistahuutelija joka tulee neuvomaan kuinka ampua, käyttää etälamautinta ja mennä puukkotappeluun väliin ilman että olisi saanut edes teoreettista koulutusta missään niistä.

Nimetön: Ei sanottu että olisi ollut rikollinen eikä sillä ole merkitystäkään. Merkitystä on sillä minkä tilannearvion poliisi tekee tehdessään paikalle. Katso itse noita tilannekuvia ja voit todeta selkeästi todennäköisimmän tilannearvion.

Veijo Hoikka: Tuohon loppukevennykseen voi todeta, että intialainen uskoo siis lehmänkusen juomisen suojaavan koronalta. Suomessa on käynyt ilmi että somalit uskovat hunajateen vaikuttavan samoin. Saisipa leviämään sellaisen taikauskon, että kamelinkusella on vastaava vaikutus. Vieläpä ainoastaan tuoreella, jolloin olisi pakko muuttaa takaisin Somaliaan. Tai tarkemmin ajatellen eiköhän suomalaisten veronmaksajien pitäisi kustantaa tänne kamelit.

Pyssymies: Pihkalalle en ole koskaan antanut anteeksi pesäpallon keksimistä. Seppo Räty muuten sanoo lajia suorasukaisesti paskapalloksi.

Qroquius Kad: Niin, esimerkiksi naisjääkiekkoilijat harjoittelevat patriarkaalisen syrjinnän takia myöhäisillä hallivuoroilla. Näitä kutsutaan yleisesti lepakkovuoroiksi mutta nimitys ei johdu kuitenkaan ajankohdasta.

Nimetön ja hänen purkaustaan kommentoineet: Ymmärrän että tuppaa vähän keittämään mutta yritetään nyt pysyä asiallisissa argumenteissa eikä mennä henkilöön. Tosin vaikeaa se on, myönnetään. En itsekään pysty tuon epälogiikan edessä kommentoimaan loogisesti muuta kuin ensimmäistä lausetta: Hiljattain terroristivaltio Israel aloitti Gazan alueen pommitukset sillä tekosyyllä, että palestiinalaiset vapaustaistelijat olivat tehneet raketti-iskuja Israelin kaupunkeihin. Jos nimetön tätä vastausta lukee, niin neuvon lukemaan oman lauseensa hitaasti ja rauhallisesti yrittäen samalla sisäistää sen logiikkaa. Vihjeeksi sanon, että sitä että niskaan ammutaan raketteja, ei yleensä katsota tekosyyksi vaan se tunnetaan latinaksi nimellä casus belli. Seuraavaa purkausta varten ilmainen neuvo eli kannattaa kertoa Israeliin lentävien rakettien olevan juutalaisten erikoisjoukkojen Gazasta ampumia. Operaatio onnistui huolimatta Hamasin rauhanjoukkojen yrityksestä estää rauhandialogilla ja puhejudolla israelilaisten omaa maata kohti provokaationa ampumien rakettien laukaisu.
Olen suuresti hämmästynyt ettei nimetön käyttänyt tätä argumenttia ensimmäisen ja toisen lauseensa välissä, se kun on loogiselta tasoltaan yhtä johdonmukainen kuin hänen kirjoituksensa ensimmäistä lausetta seurannut tekstinsä kokonaisuudessaan.

Tinahattu kirjoitti...

Nykyihmisen pölkkymäiseen päähän on hakattu natsien hirmuteot. Tohtori Mengele näyttää nousseen taas suosioon viime päivinä. Pian tulee televisiosta nautinnollista juttua ettei asia unohdu.

Liittoutuneilla oli myös omat leikkinsä. Kylläpä ne voitokkaat sankarit osasivat. Tuota Jaskan juttua lukiessa tuli mieleen Monte Cassino'n kirmailut joista luin vuosia sitten. “Länsipojat” olivat myös vilkkaita veijareita, eivät yksistään marokkolaiset olleet asialla.

9. Marokkolaistaminen
Linkki otsikon alta: https://en.wikipedia.org/wiki/Marocchinate

Anonyymi kirjoitti...

Schroderus on kutsunut friikkisirkusta friikkisirkukseksi. Ai KAUHEETA! Missä turvallinen tila?

Pihkalan suurin saavutus on pesäpallo. Siksi suomessa ei ole amerikkalaista munienkaivelupalloa. Ja pesäpallon pallo painoi yhtä paljon kuin munakranaatti. Ei sattumalta lainkaan. Asumaniemi ei ollut ainoa tapaus, joka asiasta hyötyi.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jaskalla traumoja kouluaikasest pesäpallosta ?

-jpt-

QroquiusKad kirjoitti...

Kenellä ei ole traumoja koulupesäpallosta? Muutenkin se on Suomen urheilun syöpä, joka vie paljon lahjakkuuksia muilta lajeilta, joissa voi kilpailla kansainvälisesti.

Toisaalta pesäpalloseurat voisi muuttaa pienellä vaivalla baseball-seuroiksi:
tietääkseni pesäpalloilijat ovat baseballia kokeiltuaan todenneet sen olevan hieman erilaista, suurin ero on syötössä.
Baseballistit sen sijaan ovat kauhistelleet pesäpalloa;
aivan hirveä singahtelupeli!

Niinpä siis poistettakoon tämä syöpä urheilustamme ja baseballoillaan Suomi USAn kartalle lyömällä yankees heidän omassa pelissään!

Tinahattu kirjoitti...

_________
Qroquius Kad kirjoitti...

Niinpä siis poistettakoon tämä syöpä urheilustamme ja baseballoillaan Suomi USAn kartalle lyömällä yankees heidän omassa pelissään!
20. toukokuuta 2021 klo 13.48
_________

Teillä on yhtä kova kiima päästä “jenkkilään” kuin taistolaisilla Moskovaan.
Voe hyväne aeka!

QroquiusKad kirjoitti...

Eräillä se näyttää olevan koko ajan valtava kiimakiihko päällänsä, vaikka eivät edes tunnu tietävän miksi. Minkäs sille tekee, kun puntissa pullottaa;
eihän sitä verta enää riitä aivoparkoihin.
Kiima sen kun vaan korventaa sisuksia ja nivuksia.

Kokeilkaa käteenvetoa. Kun punttinne pullistus helpottaa, lakkaatte näkemästä ja kokemasta kiimakiihkoa kaikkialla.
Jos se toistuu, vetäkää uudestaan.

Trilisser kirjoitti...

Baseball on niin typerä peli, että huh. Samat sanat kyllä amerikkalaisesta "jalka"pallosta. Molempien päätarkoitus on show, ei itse peli. Molempiin tiivistyvät amerikkalaisuuden huonoimmat puolet.

Anonyymi kirjoitti...

Hijab on hieno ja edistyksellinen asia. Mitenkäs se eroaa kypärähupusta? Balaklava kai enkuksi. Saman asian ajaa kommandopipo. Sopiiko asioida kommandopipo päässä pankissa? Kaupassa, postissa, alkossa? Vai vaatiiko jossain noissa paikoissa rassisti poistamaan päähineen ja näyttämään kasvot?

Mitäs jos tunnen itseni beduiiniksi, ei kai minun ole pakko häpäistä alkon kassa poistamalla naaman peittävä huivi?

Entäs nämä koronamaskit, käyvätkös nämä uskovaiselle naamahuivin sijaan?

Pyssymies

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jaskan kommentti kommentteihin:"Nimetön ja hänen purkaustaan kommentoineet: Ymmärrän että tuppaa vähän keittämään mutta yritetään nyt pysyä asiallisissa argumenteissa eikä mennä henkilöön."

Nyt mennään blogistiikan syviin syövereihin. Jos me jonkun vuoden blogeja usein asiallisestikin kommentoineet artistit saamme risuja siitä, että osoitamme inhoa jotakuta veen trollia kohtaan, joka natsistirasistisesti ttuilee sekä blogia että sen kommentoijia kohtaan, ja meille muistutetaan herrashenkilömäisen sanailun tärkeydestä sivuston tason ylläpidossa, niin kysyn blogin kirjoittajalta: kummat valitset? Tää on meijän blogi, johon me kommentoidaan. Ei pomminheittäjiä minnekkään (no ehkä Turkuun)!

Jaska Brown kirjoitti...

Tinahattu: Jep, natsismin kauhuista tulee dokumenttia vähän väliä vaan kommunismin kauhuista ei. Tämän päivän uusintakirjoitukseni kertoo miksi näin.

jpt: Jos traumaksi lasketaan ikävystyminen niin sitten on traumoja koulupesäpallosta. Sisävuorossa tekemistä oli vain 1/4 ajasta eli silloin kun oli lyömässä tai pesillä. Ulkovuorossa ei sitäkään. Ainoa tapa saada vähän äksöniä asiaan oli se että ulkovuorossa pelasin aina lukkaria, ykköspesää tai siepparia. Lukkarina sai touhuta koko ajan ja etukentällä piti olla valppaana.

Qroquius Kad: Pesäpallo baseballiksi? Ojasta allikkoon, vielä tylsempää.

Trilisser: Baseball on suosittua, koska perinne. Jenkkifutis on suosittua, koska ympärille on osattu rakentaa show ja sääntömuutosten tekeminen sujuu monopoliaseman ansiosta näppärästi. Heti kun joku keksii voittavan strategian, joka on tylsempää kuin entinen peli, sääntömuutoksella tehdään se mahdottomaksi.

Pyssymies: Viime viikolla oli asiaa kultasepänliikkeeseen. Minua huvitti suuresti tilanteen ironia, kun kadulla oven edessä pistin maskin naamalle ja kävelin sisään. Kaksi vuotta sitten myyjä olisi painanut hälytysnappia. Nyt ei sentään olla ihan siinä tilanteessa että myyjä painaa hälytysnappia jos joku yrittää ilman maskia sisään.

Veijo Hoikka: Ilmeisesti sarkasmini ei onnistunut. Kommentti oli kirjoitettu sarkastiseksi kuittaukseksi anonyymille, ei vakiokommentaattoreille. Itse totesin että oli sen verran helppo maali tuo anonyymi, etten viitsinyt kertoa mikä hänen ajattelukykynsä oli vaan täräytin osumaa siihen ensimmäiseen lauseeseen joka oli huvittavuudessaan parasta pitkään aikaan.

Tinahattu kirjoitti...

Albaniassakin on paljon Amerikan ihailua. Tässä esimerkki:


I didn’t see any book by Obama or Michelle, but they had likely been checked out. With his grinning face on the thickish spine, Bill Clinton’s My Life was on a shelf, and so was Transgender Voices.

https://www.unz.com/ldinh/one-night-in-amerika/