Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 24. huhtikuuta 2021

Uusinta: Chu Ilck Kimmis


Lukijalle: Kim Jong Un hallitsee yhä Pohjois-Koreaa. Kukaan ei tiedä kuinka kauan. Olen kuvannut Pohjois-Korean tilannetta nopanheittoon. Joka aamu Kim Jong heittää viisi noppaa. Sinä päivänä kun tulee viisi kuutosta, Pohjois-Korea kaatuu. Oleellista on se, että kukaan ei voi tietää etukäteen milloin näin käy. Odotusarvo on 7776 päivää eli noin 21 vuotta. Mutta se on vain odotusarvo eli koetta äärettömän monta kertaa toistettaessa saatujen tulosten keskiarvo. Tämä on ainutkertainen koe. Se voi tapahtua huomenna tai se voi tapahtua kolmenkymmenen vuoden kuluttua. Sitä odotellessa nauretaan, sillä kuten Veikko Huovinen Veitikassa kehotti, naurakaa diktaattoreille:

Koreassa sattuu ja tapahtuu jälleen. En edes yritä ennustaa, mitä Donald Trump ja Kim Jong Un saavat aikaan. Sitä varten kehotan lukemaan Scott Adamsin arviota.

Ilmeisesti kiristyneen tilanteen takia Ilta-Sanomat yltyi muistelemaan, millaisia propagandapläjäyksiä on päästelty Kimien dynastiasta. Isoisä Kim Il Sung oli sen verran kova jätkä, että hänen mainettaan ei tarvinnut erityisemmin liioitella, mutta poika Kim Jong Il heitti läppää senkin edestä. Pojanpoika Kim Jong Un on hyvässä vauhdissa hänkin. Iltis listasi kymmenen huikeinta propagandatarinaa, joita pitää asiantuntijana tässä vähän täsmentää:

1. Kim Jong Il mukamas syntyi pyhällä Baekdu-vuorella. Oikeasti syntymäpaikka oli Siperia, jossa isä-Kim oli maanpaossa.
Jos oikein tarkkoja ollaan, niin isä-Kim oli vaimoineen Siperiassa, mutta poika-Kim kävi Baekdu-vuorella syntymässä. Tämä onnistui jopa ilman äitiä, ihmelapsi kun oli.

2. Kim Jong Il oppi kävelemään kolmiviikkoisena ja puhui kahden kuukauden iässä.
Todellisuudessa varhainen kehitys pysähtyi nopeasti ja Kim käveli aikuisenakin samaan tapaan kuin vauvat eli lyllersi lihavana. Myöskin juttujen järkevyystaso oli samaa luokkaa kuin ensimmäisissä leperryksissä.

3. Kim Jong Il keksi hampurilaisen, josta tuli kansainvälinen trendi.
Tosin muualla maailmassa alkuperäisversio ei mennyt kaupaksi, joten sitä vähän kehiteltiin. Pohjoiskorealaisessa hampurilaisessa oli nimittäin lihakortti kahden leipäkortin välissä.

4. Kim Jong Il sävelsi kahdessa vuodessa kuusi oopperaa ja kirjoitti opiskeluaikanaan 1500 kirjaa.
Oopperoista ei tosin ole arvosteluja, koska kriitikot olivat ne kuultuaan täysin mykistyneitä eivätkä kyenneet kirjoittamaan. Paitsi se yksi joka kykeni, jonka jälkeen hänet mykistettiin. Väite 1500 kirjan kirjoittamisesta ei pidä paikkaansa, vaan perustuu käännösvirheeseen. Alkuperäistekstissä todettiin, että "opiskeluaikanaan toveri Kim Jong Il väritti 1500 kirjaa."

5. Kim Jong Il löi ensimmäisen kerran golfia pelatessaan peräti 11 hole-in-onea.
Tästä on sitten piruiltu, että olipa huonosti pelattu kun ei tullut kahdeksaatoista. Mutta taru on propagandaa ihmeellisempää, Kim nimittäin ei voinut edes lyödä kahdeksaatoista kertaa. Yhdestätoista hole-in-onesta näet vain viisi oli normaaleja tyyliin "lyönti ja pallo upposi pysyvästi reikään". Viisi muuta oli sellaisia, että reikään mentyään pallo pomppasi sieltä vierien seuraavaan reikään samalla lyönnillä. Ja yksi superlyönti oli niin kova, että pallo räjähti kolmeen osaan, joista jokainen lensi kukin omaan reikäänsä!

6. Kim Jong Il valmensi vuoden 2010 jalkapallon MM-kisoissa Pohjois-Korean joukkuetta näkymättömän kännykän avulla. Kim oli itse kehittänyt tarvittavan teknologian.
Kovasti on ihmetelty, mitä tapahtui tälle huikealle keksinnölle. Mihin jäi maailmanvalloitus? No perkele. Kai jokaiselle on käynyt niin, että kännykkä on hävinnyt? Ja sitten yrittää toisella kännykällä soittaa siihen ja huomaa, että se on jäänyt äänettömälle? Jolloin kestää aikansa että kännykkä löytyy. Yrittäkääpä samaa temppua näkymättömällä kännykällä, niin tiedätte mihin tämä ainutkertainen prototyyppi ja sen mukana Pohjois-Korean Nokia-ihme lässähti. Maajoukkueen valmentajaparka Kim Jong-hun kadotti kännykän jo ensimmäisen matsin aikana ja joutui sen takia kotimaahan palattuaan työleirille. Johtajan ohjeet ja niiden mukana maailmanmestaruus jäivät saamatta, saldona olivat alkulohkosta vain 1-2, 0-7 ja 0-3 -tappiot. Kuten tuloksistakin näkyy, niin jossain vaiheessa ensimmäistä ottelua kännykkä katosi ja kaksi viimeistä matsia olivat ilman johtajan ohjeita selviä tappioita. Vai onko muka muuta selitystä sille, että joukkue häviää itse Brasilialle vain niukasti, mutta Portugalille murskanumeroin ja selvästi myös Norsunluurannikolle, vaikka viimeisessä ottelussa vastustaja ei viitsinyt edes yrittää koska tiesi karsiutuvansa kuitenkin?

7. Kim Jong Un oppi ajamaan autoa kolmivuotiaana.
Sitä ei kylläkään kerrottu, että kyseessä oli polkuauto.

8. Kim Jong Un on ajotekniikan kuningas, joka voitti nuorena moottorivenekilpailussa ulkomaalaisen veneinsinöörin.
Tässä on vähän liioittelun makua. Kim oli ensi kertaa moottoriveneen ratissa eikä hänkään mihin tahansa pysty, mutta menestys oli silti loistava. Kim sai kunniakkaasti hopeaa, mutta ulkomaalainen jäi toiseksi viimeiseksi.

9. Kim Jong Un on musiikin ihmelapsi, jonka työt ovat kuuluisia eri puolilla maailmaa.
Äskeisen vastapainoksi tämä on täyttä asiaa. Poika-Kimin musiikki on levinnyt lähes kaikkiin maanosiin: Afrikkaan (Algeria, Egypti, Päiväntasaajan Guinea, Etiopia, Ghana, Guinea, Libya, Nigeria, Etelä-Afrikka, Tansania ja Uganda), Amerikkaan (Brasilia, Kuuba, Meksiko, Peru, Venezuela), kotimaanosa Aasiaan (Bangladesh, Kamputsea, Kiina, Intia, Indonesia, Iran, Kuwait, Laos, Malesia, Mongolia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Singapore, Syyria, Thaimaa, Vietnam, Jemen) ja Eurooppaan (Itävalta, Valko-Venäjä, Bulgaria, Tsekki, Saksa, Italia, Puola, Romania, Venäjä, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Yhdistynyt Kuningaskunta). Vain Oseania on vielä valloittamatta. Siellä Pohjois-Korealla ei ole lainkaan suurlähetystöjä, jotka ovat ainoita paikkoja joissa kappaleita Pohjois-Korean lisäksi soitetaan.

10. Kim Jong Un ei käy vessassa lainkaan, koska keho on niin huippuunsa viritetty.
Tämä on epäilemättä totta. Mies on täynnä paskaa ja kusi noussut päähän.


Lisätään vielä Iltiksen listaan kaksikymmentä tosiasiaa Kim Jong Unista. Pahat kielet tosin väittävät, että osa näistä pätisi myös Chuck Norrisiin:

1. Kim Jong Un ei pidä päiväkirjaa. Sitä varten on Guinnessin Suuri Ennätyskirja.

2. Kim Jong Un pystyy kuuntelemaan viittomakieltä.

3. Kim Jong Un puhuu sujuvasti pistekirjoitusta.

4. Kovat kaverit laskevat Niagaran putouksen tynnyrissä. Kim Jong Un nousee Niagaran putouksen ylös appelsiinilaatikossa.

5. Kim Jong Un kävi kerran Möbiuksen nauhan toisella puolella.

6. Kim Jong Un osaa soittaa viulua - pianolla.

7. Kim Jong Un otti osaa tuijotuskilpailuun ja voitti. Aurinko tuli toiseksi.

8. Kim Jong Un otti osaa köydenvetokilpailuun ja voitti. Musta aukko tuli toiseksi.

9. Kim Jong Un otti osaa sukelluskilpailuun, jossa katsottiin kuka on pisimpään veden alla hengittämättä. Kim voitti, valkohai tuli toiseksi.

10. Kim Jong Un ja Vladimir Putin kävivät yhdessä heittämässä keihästä. Vladimir oli keihäs.

11. Kim Jong Un pelasi Donald Trumpin kanssa korttia. Panoksena oli, että jos ei voita, pitää ryhtyä käyttämään hassua kampausta. Tämä on ainoa kerta, kun Kim on joutunut tyytymään tasapeliin.

12. Korealaiset eivät voi enää käyttää kimchiin sipulia, koska Kim Jong Un sai sen itkemään.

13. Kuinka monta pohjoiskorealaista tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu? Ei yhtään, koska Kim Jong Un sanoo, että pimeä on OK.

14. Pohjoiskorealaisilla on periaatteessa vapaa pääsy internetiin. Käytännössä Kim Jong Un kuluttaa koko kaistanleveyden.

15. Pohjois-Korean tiedustelupalvelu hankki toisinajattelijoita varten valheenpaljastimen ja Kim Jong Un testasi sitä henkilökohtaisesti. Valheenpaljastin tunnusti kaiken.

16. Kim Jong Un kävi kerran ampumaradalla ja osui kyklooppia silmien väliin.

17. Pohjois-Koreassa ei periaatteessa ole pulaa ruuasta. Käytännössä Kim Jong Un söi kaiken.

18. Ennen kuin Kim Jong Un lakkasi käymästä vessassa, hän kusi kerran kivelle. Arkeologit epäilivät jälkiä kivikautiseksi kaiverrukseksi.

19. Pohjois-Korean ohjuskoe jäi torsoksi, koska ohjus törmäsi Kim Jong Unin aamuhannuun.

20. Pohjois-Korea ei ole tehnyt ydinkokeita, vaikka seismografit niin väittävätkin. Kim Jong Un vain piti hernekeittopäivän.

6 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Valta ei ole mitään ellei sitä voi käyttää väärin. Meidän pääkanisteri ja kellokas mätäsalo ovat varmasti kateellisia Kimille.
Kävihän noin kuukausi sitten mätis töllössä vapisemassa lähes orgasmin partaalla ja sönkkäsi samalla suu vaahdossa kuinka armeija käsketään kaduille. Vituix mään. Akka vallankiimassaan unohti ettei ollakkaan Pohjois-Koreassa.
Sekin akka jos saisi rajattoman vallan ja siihen välineet niin alkaisi olla korvet täynnä keskitysleirejä savupiippuineen.

Anonyymi kirjoitti...

Noista pohjoiskorealaisista propagandajutuista tuli mieleen:

Onkohan monikaan kiinnittänyt huomiota siihen yhteensattumaan, että Kim Il-sung syntyi samana päivänä, 15. huhtikuuta 1912, jolloin toisella puolella maapalloa Titanic upposi? Ja vielä lisäksi: Kim Il-sungin syntymäpaikaksi väitetty [https://en.wikipedia.org/wiki/Mangyongdae|Mangyongdae]] sijaitsee, kuten koko Koreakin, joskaan ei tarkoin, niin kuitenkin suunnilleen vastakkaisella pituuspiirillä (noin 126 itäistä pituutta) kuin se paikka Atlantilla, jossa Titanic upposi (noin 50 astetta läntistä pituutta).
Tiedetäänkö, mihin aikaan vuorokaudesta hän syntyi? Jos hän syntyi noin klo 14 iltapäivällä, se tapahtui jopa suunnilleen samalla hetkellä, jolloin Titanic upposi toisella puolella maapalloa (jossa silloin oli aamuyö).

Voisiko asiassa nähdä jotakin symbolista tai jopa kohtalonomaista merkitystä? Tai onko Kim Il-sungia jopa väitetty jonkun onnettomuudessa hukkuneen reinkarnaatioksi? Vai onko tämä ajallinen yhteensattuma Pohjois-Korean johdolle arka asia, joka on pyritty salaamaan, ehkä jopa niin, että Pohjois-Koreassa harva on kuullutkaan Titanicista? Vai onko siellä päinvastoin selitetty, että suuren johtajan pitikin syntyä samalla hetkellä, jolloin maailmassa tapahtui jokin suuri onnettomuus, jotta hän vastedes pelastaisi maailman myös senkaltaisilta onnettomuuksilta?

QroquiusKad kirjoitti...

Kuten takavuosien "Dynastia", on myös tämä Korean Demokraattisen Kansantasavallan Kim-dynastia eräänlainen saippuaooppera.

Kantaisä Kim I Sung näki sentään jonkin verran vaivaa noustakseen valtaan, toisin kuin Kim II Jong, joka oli demokratian parhaiden perinteiden mukaisesti perintöprinssiksi kasvatettu.
Hänen poikansa Kim III Paksu sen sijaan olikin sattumaprinssi, joka nakitettiin hommaan hänen isoveljensä syyllistyttyä kaksoisplusepäkivaan.

Jokin aika sitten jännitettiin, oliko aika jo ajanut ohitse Kim III Paksusta ja kuka tulisi tilalle;
perintöprinssinä kasvatettu Kim IV Lapsi kun oli ja on vielä jopa Korean Demokraattiseen Kansantasavaltaan alaikäinen keisari. Kiinassa oltiin aikoinaan suurpiirteisempiä, kun keisariksi voitiin kruunata kaksivuotiaana.

Holhoojahallitsijaksi ja siis todelliseksi valtionpäähenkilöksi veikattiin astuvan Kim IV Lapsen täti, valtakunnan ykkösnainen ja kakkoshenkilö Kim V Kaunis.
Onpa häntä veikattu nykyiseksikin valtionpäähenkilöksi.

Saippuaooppera jatkuu, pysykäämme kanavalla!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Uusintapostauksesta tulee väistämättä mieleen tämä lyhyt pätkä:

https://www.youtube.com/watch?v=u2qCD_tjjBQ

Muistutetaan muuten että Kim Jong Un on laskenut äärettömään. Neljästi.

Jaska Brown kirjoitti...

Joppos123: Hallituksen alkuperäisviisikosta yksi oli tyhmä, toinen psykopaatti, kolmas idealisti, neljäs sätkynukke ja viides omanedunvalvoja. Kaikkia yhdistävä tekijä on opportunismi. Kotitehtäväksi jää tunnistaa kuka näistä on sisäspice.

Nimetön: Titanicissa upposi vain yksi laiva, kun taas Pohjois-Koreassa koko maa.

Qroquius Kad: Tuo pikkusisko on oikeasti pelottava. Luonnehdin häntä joskus kolme vuotta sitten ilmauksella "Sanna Marin jolla on aivot".

Yrjöperskeles: Niin on myös Chuck Norris. Mutta vain kerran ja hän aloitti nollasta, kun taas Kim Jong Un starttasi joka kerran miinus äärettömästä ja laski viimeisellä yrittämällään myös kaikki murtoluvut.

Anonyymi kirjoitti...

"Nimetön: Titanicissa upposi vain yksi laiva, kun taas Pohjois-Koreassa koko maa."

Ei sentään, vain puolet maasta. Tosin vuosina 1950-1953 se toinenkin puoli maata oli vähällä upota, mutta selvisi juuri ja juuri kuiville. Ja on myöhemmin menestynyt loistavastikin.