Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 20. huhtikuuta 2021

Uutiskatsaus 16/2021


1. Nälkälakossa

Venäjän johtava oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi paiskattiin vankilaan tekaistujen syytteiden pohjalta. Hän ryhtyi nälkälakkoon ja on nyt hengenvaarassa. Länsi odottaa mielenkiinnolla mitä Putin tekee. Länsi vain näyttää uskovan, että Venäjään pätevät samat lainalaisuudet kuin länteen: Navalnyin kuolema loisi marttyyrin, jonka voimalla kansa nousisi ja Putin kukistuisi. Ei tule tapahtumaan. Ei Venäjällä. Jos ja kun Putin tapattaa Navalnyin, se on vain signaali hänen voimastaan ja vahvistaa valtaa. Putin on itse asiassa vielä vahvempi kuin kuvitellaan. Uskoin että Navalnyi kuolisi ”tapaturmaisesti”, mutta nälkälakkoon tai sairauksiin tappaminen antaa vielä vahvemman viestin kuin tekaistu tapaturma.
Vielä toinen huomautus naiiville lännelle. Kuvitellaan skenaario, jossa Navalnyi vapautetaan ja hän onnistuu voittamaan Putinin vaaleissa. Tai skenaario, jossa kansan kapinointi saa Putinin eroamaan ja Navalnyin valtaan. Mikä mahtaa olla se ajatuskulku, jolla lännen johtajat kuvittelevat Navalnyin olevan demokraattinen johtaja eikä samanlainen despootti jollaiset ovat Venäjää hallinneet koko sen historian ajan?


2. Putin, put it in

Venäjällä asusteleva Vladimir-setä on kovasti himoinnut lähimmäisensä omaisuutta eli Itä-Ukrainaa. Krim tulikin jo hoideltua Äiti-Venäjän syliin. Kysymys kuuluu, kuinka tosissaan Putin on. Vastaus on helppo: Putin marssii Itä-Ukrainaan sillä siunaaman sekunnilla, kun hän uskoo että selviää tempusta Bidenin nuhteilla ilman konkreettisia, sotilaallisia vastatoimia (tämä voi tarkoittaa mitä tahansa Ukrainan aseavusta suoranaiseen NATO-invaasioon Ukrainan tueksi). Putinin marssi pysähtyy siihen kohtaan, johon asti hän uskoo voivansa edetä ilman lännen eli USA:n vastatoimia. Jos tämä kohta on vasta Puolan rajalla, Putin pysähtyy vasta siellä. Sitä kauemmas hän ei etene, vaikka mieli tekisikin. Eurooppa on toki pelkkä paperitiikeri, mutta sen heräämisestä ei sentään kannata riskiä ottaa. Ukrainan suhteen voi Euroopan räksytyksestä huolimatta menetellä miten haluaa, mutta NATO-maan alueelle astuminen olisi liikaa.
Tämä kuvio nähtiin Krimin suhteen ja se nähdään myös Ukrainan suhteen. Kuten myös aikanaan Kazakstanin. Kannattaa muuten kiinnittää tarkkaan huomiota, kuinka Venäjän Kaukoitään suunnitellun, Kazakhstanin Baikonurin korvaajaksi suunnitellun avaruuskeskuksen rakennustyöt edistyvät. Aikoinaan Sevastopolin laivastotukikohdan korvaajaksi suunnitellun Novorossiskin laivastotukikohdan työt kummasti loppuivat ennen Krimin valtausta.
Putin on itse asiasta kuultuna ilmoittanut, että Neuvostoliiton aikana tehdyt aluemuutokset ovat sellaisia, joita Venäjä ei hyväksy. Tätä ei voi muuta kuin kannattaa lämpimästi näin Tarton rauhan rajojen palauttamista odotellessa.


3. Preussilaisten saappaiden kopinaa

Putinin kannattaisi muutenkin miettiä, onko nyt niin viisasta kalistella sapelia, kun huomaa mitä Saksassa tapahtuu. Koronakriisin varjolla kun voi tehdä kaikenlaista hallinnollista pikku jäynää, mikä on myös Suomessa speissarihallituksen toimissa havaittavissa. Angela Merkel on ryhtynyt keskittämään valtaa Berliiniin ottamalla osavaltioille kuuluneita tehtäviä keskushallinnolle.
Kyseessä on paljon isompi asia kuin voisi kuvitella. Saksan liittotasavallan hallintojärjestelmä on toisen maailmansodan voittajavaltioiden luoma. Se oli nimenomaisesti suunniteltu siten, että osavaltioilla on laaja itsehallinto – esimerkiksi kaikenlaisten rekisterien ylläpito oli osavaltion, ei liittovaltion tehtävä, mistä onkin ollut hallintoviranomaisille melkoista riesaa ja ajanhukkaa viimeiset 75 vuotta. Kannattaa muistaa, mitä Saksassa on aina perinteisesti tapahtunut maan yhdistyessä.


4. Hei, me mallinnetaan!

Hallitus päätti siirtää kuntavaalit. Päätöksen pohjaksi tarvittiin kuitenkin dataa ja mistäpä sitä muualta saisi kuin THL:ltä. Puhelin kilahti perjantaina 6. maaliskuuta. Mallintajat olivat lomalla ja tieto tarvittiin huomiseksi. Kyllähän me osataan taskulaskinta käyttää, tuumasivat tuuraajat.
Sitä eivät kylläkään osanneet ottaa huomioon, että eksponentiaalisella mallilla on rajansa. ”Jos suomalainen kuulee juorun siitä että THL ei osaa mallintaa ja jokainen kertoo aina juorun eteenpäin yhdelle kaverille päivässä, kuinka moni suomalainen on kuullut juorun kuukauden kuluttua?” Hetkinen, tuumataanpas… ensimmäisenä päivänä on siis kaksi jotka tietävät. Nämä kertovat seuraavana päivänä kahdelle muulle eli toisena päivänä salaisuuden tietää neljä. Nämä kertovat neljälle muulle eli kolmantena päivänä on kahdeksan… neljäntenä kuusitoista … hei, nämähän ovat kakkosen potensseja. Eli kaksi potenssiin kolmekymmentä … taskulaskin … napnapnap … 1073741824 … kuinkas monta numeroa tuossa nyt onkaan … yykaakoonee … eikun ykköset, tuhannet, miljoonat … jaaha, kuukauden päästä THL:n mallinnuskyvyttömyys on jo vähän yli miljardin suomalaisen tiedossa.
Virallisen totuuden mukaan laskelma piti tehdä niin nopeasti, että rajoitusten vaikutusta ei voitu ottaa huomioon. Näin siis THL:n johtaja Salminen kertoo. Ihan tiedoksi että alkeellinenkin rajoituskerroin saadaan ympättyä malliin alle kymmenessä minuutissa, jos tietää mitä tekee. Ja jos ei jumaliste tiedä, niin ei sillä lyhyellä matikalla pitäisi tehdä suomalaisten elämään oleellisesti vaikuttavia päätöksiä. Tai no sillähän hallituskin toimii ja sen kyllä huomaa.


5. Muumimamma

Tarja Halosen johtamistyylistä paljastui uudessa kirjassa se totuus, jonka lähes kaikki tiesivätkin ja nekään jotka eivät tienneet, olisivat yhdellä ainoalla pärstävilkaisulla voineet päätelläkin.
” Useiden virkamiesten kuvausten mukaan Halonen huusi, haukkui, nöyryytti, aliarvioi ja pilkkasi ammattilaisia, jotka eivät ennen tai jälkeen Halosen kauden olleet sellaista nähneet, Salomaa kirjoittaa.” Tämä on ollut julkisesti tiedossa. Rajumpaa tekstiäkin löytyy:
”– Halonen myös huuti virkamiehille ja nimitteli lahtarin äpäräksi muiden muassa Antti Satulia.” Tähän tarpeeksi teräväkielinen virkamies olisi voinut vastata, että on aika paksua tekstiä tapaukselta, joka oli itse jo kaksivuotiaana niin hankala, että isä lähti kioskille lehtiostoksille eikä enää palannut.
Eräässä tilaisuudessa vuosia sitten kuuntelin Halosen läheistä alaista, joka kehui hänet maasta taivaaseen. Kyseessä olikin alainen, jonka tuesta Halonen oli riippuvainen: ”Salomaan mukaan pieni hemmoteltu sisäpiiri oli asia erikseen.”
Kaiken oleellisen tiivistää yksi aikalaispoliitikon lainaus: ”– Hän on aika voimakastahtoinen. Hänen kanssaan tulee loistavasti toimeen, jos on samaa mieltä, eräskin sanoo.”


6. Lappua luukulle

Stora Enso lakkauttaa Veitsiluodon tehtaan. Mikä oikein onkin. Miten mikään yritys voisikaan pitää toimintaa yllä tässä yritysvihamielisessä utopististen maailmanparantajien johtamassa maassa? Mitä nopeammin romahdus tulee, sitä vähemmällä tästä selvitään. Ainoa syy ylläpitää yritystoimintaa Suomessa on se, että sitten jos järki lopulta alkaa voittaa ja päättävässä asemassa olevasta vihervasemmistosta päästään eroon, on jo jalansija valmiina nousuun lähtevässä maassa. Ja nousuhan tulee. Suomi oli sata vuotta sitten köyhä kehitysmaa. Siitä noustiin, koska osattiin ja kyettiin. Ei se pohja ole mihinkään kadonnut. Sitä vain rapautetaan hyvää vauhtia sosialismilla, maailmanparantamisella ja haittamaahanmuutolla. Mitä nopeammin tämä saadaan poikki, sitä vähemmän pohja on ehtinyt rapautua. Siksi kiitämme Stora Ensoa Suomen hyvinvointia parantavasta päätöksestä.


7. 610 – 1440

Kyseessä ei ole Karhukoplan jäsenen nimikyltti, vaikka tämä juttu ryöstöön liittyykin. Tamperelaisesta K-kaupasta yritettiin varastaa olutta. Yritykseksi jäi, sillä kauppias ja vartija menivät väliin. Tuomioitahan siitä jaeltiin. Rosvolle näpistyksestä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 610 euroa. Kauppiaalle lievästä pahoinpitelystä 1240 euroa ja 200 euroa korvauksia rosvolle. Ja mitenkäs tapahtumat menivätkään:
”Pian kauppiasta kohti heilahti myös nyrkki, mutta kauppias sai torjuttua iskun. Tämän jälkeen kauppias tarttui näpistelijään ja antoi oman iskunsa. Nyrkki osui näpistelijää oikeaan poskeen.”
Jaaha. Eli ensin yritetään lyödä ja sitten lyödään takaisin. Tämähän on klassinen ”ette saa ampua ennen kuin teitä kohti ammutaan” -tilanne. Josta olenkin usein ihmetellyt, että mikäli tämä toimintaohje on vastapuolen tiedossa niin eikö kannattaisi mennä niin lähelle että taatusti saa hengen pois? Eihän aseella osoittaminen ole vielä ampumista. Mutta sitten alkaakin tapahtua kummia:
”Käräjäoikeus katsoo, että (kauppiaan) käyttämät voimakeinot eivät ole olleet tilanteeseen nähden oikeasuhtaisia ja puolustettavia. Nyrkillä lyöminen ja erityisesti lyönnin kohdistaminen pään alueelle voi potentiaalisesti aiheuttaa vakaviakin vammoja ja kiinniotto-oikeuden käyttämisen taustalla on ollut lajissaankin verrattain lievä rikos, käräjäoikeus kirjasi ratkaisuunsa kahteen olueen viitaten ja jatkoi:
– Kyse ei ole ollut sallittujen voimakeinojen käytöstä.”

Selkokielelle käännettynä: jos lyödään, ei saa lyödä takaisin ainakaan jos ei ole itse ottanut ensin osumaa. Vähän epävarmaa on sekin saako lyödä sittenkään takaisin.
Jutussa ei mainittu mikä Tampereen K-kauppa oli kyseessä, mutta jos joku lukijoista osaa sen kertoa, niin lupaan seuraavalla Tampereen reissullani käydä siellä tekemässä isot ostokset ihan kannatuksen vuoksi, samalla tavalla kuin tapaan Helsingissä käydessä kannattaa aina Ratiksen K-kauppaa, kun siellä laitetaan ryöstelevät haittamatut kuriin ja järjestykseen.


8. Katsotaan lahjahevosen suuhun

Hävikkiruokaa jakavat vapaaehtoiset saavat haukkuja niskaansa, kun jaettava ruoka ei olekaan sitä sisäfileetä, mitä jonottajat haluaisivat.
Voi jumalauta.
On se hyvä etten ole tuollaisessa vapaaehtoistyössä. Ilmaisruuasta valittaja lentäisi nimittäin tukevan niskaperseotteen siivittämänä komeassa kaaressa jakelupaikalta ulos tyhjin käsin.
Sitä en edes halua kuvitella, mitä äitivainaani olisi samassa tilanteessa tehnyt ruuasta valittajalle.


9. Meidät on ryöstetty!

Mikään ei enää ole pyhää. Afrikan Tähti -pelin uudesta versiosta poistetaan rosvot. Pelin säännöt eivät muutu, mutta perinteisen, huivilla kasvonsa peittäneen rosvon tilalle tulee pantteri. Tällä kertaa muutokselle ei löydy mitään käsitettävissä olevaa syytä. Yleensä kun nykypäivänä perinteisiä asioita muutetaan, syynä on liiallinen realismi. Tällä kertaa siitäkään ei ole kyse, kasvomaskin takaa kun on sen verran rosvoa näkyvissä että käy ilmi rosvon olevan epärealistisesti valkoinen. Siinä mielessä realismikerroin ei muutu tippaakaan, sillä on tasan yhtä epätodennäköistä joutua Dar-es-Salaamin pimeällä kujalla valkoisen rosvon ryöstämäksi kuin se että pantteri tulee ja vie rahat.
Nykyisin kun on tapana tunkea etnistä monimuotoisuutta joka paikkaan, niin eikö tähänkin olisi ollut aiheellista vaihtaa musta hahmo? Okei, ehdotus on aivan tolkuttoman epärealistinen koska mahdollisuus joutua Afrikassa mustan ryöstämäksi on aivan liian realistinen. Mutta jotain rikastusta tähän peliin pitäisi saada, kun nykyään kaikkia tuotteita mainostavat neekerit. Paitsi tietysti niitä tuotteita, jotka ennen muinoin olivat ainoita joita neekerit mainostivat. Delta Rhythm Boys, olkaa hyvä:



10. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Kemal Altunus … jäkjäkjäk … neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … 36 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta … päläpäläpälä … Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


11. Ammatinvalintaopas

Psykopatian tutkija listasi kymmenen ammattia, joihin psykopaatit hakeutuvat. Lista ei ollut mitenkään yllättävä. Psykopaatin ominaisuuksista on kiistatonta hyötyä esimerkiksi toimitusjohtajan, juristin, kirurgin ja keittiömestarin töissä. Näissä hommissa psykopaatin luonteenpiirteet tulevat hyötykäyttöön, toki sivuvaikutuksiakin voi esiintyä etenkin ihmisjohtamisen puolella.
Listakolmosena oli ”mediapersoona” ja kuutosena ”toimittaja”, jotka ovat likimain samoja asioita. Näistä on vaikea kuvitella, mitä hyötyä psykopaattisista luonteenpiirteistä on. Haittoja sen sijaan tulee pitkä lista. Siis haittoja muille, ei psykopaatille itselleen. Toisaalta on ymmärrettävää, että heikkolahjaisemmille psykopaateille, joiden lukupää ei riitä juristiksi tai kirurgiksi ja organisointikyvyt keittiömestariksi, pitää olla oma ekologinen lokeronsa. Pelottavaa on se, että mediassa ei enää edes peitellä tätä. Esimerkiksi Ilta-Sanomien työpaikkailmoitus julisti: ”Haluatko todelliseksi vaikuttajaksi?” Ei siis tiedonvälitys, vaan vaikuttaminen. Kyseessä oli kesätoimittajien rekrytointi. Eli vähän kolmannellakymmenellä olevien, omaa itseään täynnä olevien tiedotusoppia opiskelevien reaalimaailmasta vieraantuneille korkeampaa sivistystä ymmärtämättömille laskutaidottomille vihervasemmistolaisille märkäkorvaisille psykopaateille (psykopaattius ei ole välttämätöntä, mutta se katsotaan eduksi) tarkoitettu ilmoitus.
Jos pitäisi mainita se porukka, jonka päästäminen ”vaikuttajiksi” on tuhoisinta mitä kansakunnalle voi tapahtua niin eipä tule pahempaa mieleen.


12. Rikos ja rangaistus

Edellisessä uutiskatsauksessa käsittelin jalkapallokonfliktia, jossa vastakkain olivat Slavia Prahan tsekkipelaaja Ondrej Kudela ja Glasgow Rangersin valitettavasti Suomea edustava Glen Kamara.
Nyt jupakkaan on saatu tuomiot. Kudela sai kymmenen ottelun pelikiellon solvauksesta ja Kamara kolmen ottelun pelikiellon Kudelaan käsiksi käymisestä (= lyömisestä ottelun jälkeen). Lisäksi Kudelan pelikielto koskee kaikkia pelejä, kun taas Kamaran pelikielto vain kansainvälisiä seurajoukkuepelejä, joita Rangersilla ei tällä kaudella enää ole.
Mitä tästä opimme? Kudelan olisi pitänyt lyödä Kamaraa, niin olisi selvinnyt vähemmällä. Tosin tämäkään ei takaa mitään, koska Kamara olisi voinut aina tarvittaessa valehdella Kudelan solvanneen rasistisesti. Eihän nytkään ole todistettu Kudelan sanoneen mitään rasistista, vaan tapauksessa on sana sanaa vastaan. Kaikki länsimaiset oikeusperiaatteet syyttömyysolettamasta lentävät romukoppaan, kun kyse on afrikkalaisista. Toisaalta afrikkalaisten marssi Eurooppaan näyttää vievän koko länsimaisen sivistyksen romukoppaan, joten onhan tämä nyt sentään johdonmukaista.
Yksinkertaisin ratkaisu olisi ”kulttuurisen omimisen periaatteen” soveltaminen. Eihän valkoinen saa soittaa bongorumpuja, kun ne ovat afrikkalainen keksintö. Mustat ulos jalkapallosta, sillä sehän on eurooppalainen keksintö! Ei tarvitse enää huolehtia rasismista.
Leikki sikseen. Tsekin presidentin kansliasta sentään sai kuulla järkipuhetta, mikä on nykypäivän Euroopassa harvinaista. Mutta tsekeillä onkin vuosikymmenien kokemus valehtelevan aatteen alla elämisestä, joten he ovat melko immuuneja hömpötyksille.


13. Kakkosvaraus

Eteläsudanilainen Awak Kuier varattiin naisten koripalloliiga WNBA:han toisena kaikista mahdollisista ikäluokkansa pelaajista. Onneksi olkoon tervehenkiseltä vaikuttavalta ja jalat maassa – paitsi donkatessa – olevalle nuorelle naiselle!
Ei ole mitenkään hänen vikansa, että media yrittää tehdä hänestä ”Suomen koripallon kasvoja” ja ”suomalaista supertähteä”. Tätä mainetta hehkuttaville kaksi kysymystä:
1) Olitteko koskaan kuulleetkaan WNBA:sta ennen tätä?
2) Mainitkaa yksi muu WNBA:n pelaaja.
Luulen että ensimmäiseen vastaa 80 % suomalaisista ”en” ja jälkimmäisessä menee sormi suuhun yli 80 %:lla suomalaisista urheilutoimittajista.
Awak Kuier ei ole suomalainen, vaikka Suomen passi hänellä onkin. Hän on Suomessa asuva eteläsudanilainen. Suomalainen hänestä tulee aikaisintaan sitten, kun nimeksi muuttuu Alina Kutvonen ja hän on kulttuurillisesti Suomeen sopeutunut. Jälkimmäisestä voi hänen kunniakseen sanoa, että tämä on varmasti paremmin onnistunut kuin 99 %:lla eteläsudanilaisista.


Loppukevennys: Laturaivon uusi ulottuvuus

Kuulemma suuremmilla paikkakunnilla esiintyy laturaivoa. Tämä sai nyt aivan uuden mittakaavan, kun Malmin suljetun lentokentän paikalle tulevasta liikunta-alueesta julkaistiin havainnekuva. Kuvassa näkyy aivan selvästi hiihtoladulla käveleviä ihmisiä. Eikä ainoastaan uralla, vaan yksi kävelee aivan selvästi ladulla ja perässä toinen pyöräilee renkaat toisella latu-uralla.
Ymmärrettävästi kuvalle on paitsi naureskeltu, myös suututtu. Syntyikin aivan uusi käsite: virtuaalinen laturaivo.
Olisiko kuvaan pitänyt lisätä hiihtäjä, joka huitoo sauvallaan kävelijöitä kauemmas?

13 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

Tuohon tapaukseen 7: on liki mahdotonta ymmärtää, kuinka todellisuudesta irrallaan suomalaiset tuomioita jakelevat tuomarit ovat. Tuollaisessa tilanteessa ratkaisuja on tehtävä sekunnin osissa, kun tuomareilla taas on viikkomääriä aikaa kaikessa rauhassa pohdiskella oliko reaktio sopivassa ja kohtuullisessa suhteessa alkuperäiseen 'verrattain lievään rikokseen'. Ilmeisesti nyrkiniskusta aiheutuneet vammat olivat myös melko lieviä. Jos minusta olisi ollut kyse, ei rötöstelijä olisi poistunut paikalta omin jaloin. Mihin helvettiin on kadonnut se reilun pelin taju, että jos tyyppi tulee ja yrittää tieten tahtoen varastaa jotain, hän on jo valintansa tehnyt ja ottanut huomioon, että näinkin voi käydä. Ei löperö laki saa suojata häntä niinkuin hän olisi täysin viaton ja vain kauppiaan silmittömän aggression uhri!

Trilisser kirjoitti...

Kun joissain maissa pressa on vallassa 2-numeroisen määrän vuosia, häntä pidetään vallanhimoisena diktaattorina. Miksi samaa standardia ei sovelleta Merkeleeseen (ja liittokanslereihin ylipäätään)? Miksi liittokanslerin virkakausi ei ole rajattu?

Kamara vs. Kudela: Hammurabin laki voimaan. Solvaus solvauksesta, isku iskusta.

Kiintiökalkkinaama kirjoitti...

4. Tiedättekö miten virkahenkilöoletetun saa raivon partaalle? Minäpä kerron. Siihen riittää toteamus että "ei tämä ole mitään rakettitiedettä". Mistäkö tiedän?


13. Jännä juttu jonka harva tietää, USA:n maahanmuuttosysteemissä on tärkeässä osassa viisumia haettaessa syntymämaa. Ei siis välttämättä kansalaisuus tai kansallisuus. Koska Kuier on syntynyt Egyptissä, häntä käsitellään egyptiläisten kiintiössä. Kiintiöt olivat voimassa 1924 - 1965 ja esimerkiksi suomalaisten kiintiö oli 2 % vuoden 1890 väestönlaskennassa lasketuista suomalaisista. Suomi siis luettiin omaksi maakseen jo tuolloin, vaikka olikin Venäjän hallinnon alla. No, joka tapauksessa kiintiöitä ei enää ole, mutta jossain immigration actissa sellainen käsite vielä löytyy ja lainkohtaa ei ole kumottu, ja hieman aikaisempi tapaus taisi olla Puljujärvi joka on syntynyt Ruotsissa ja sillä oli oma osuutensa viisumin saamiseen. Myös Pohjois-Irlanti on jännästi oma maansa. Yleensä rahaliigoissa on hyvät lakimiehet, jotka hoitavat asiaa, mutta kun Oranssi Mies Paha määräsi joihinkin maihin maahantulokiellon, koska maissa ei ole mitään järkevää systeemiä todentaa henkilöllisyys niin asialla saattaa olla merkitystä. Noissa maissa monessakaan ei vieläkään ole järkevää todentamista, mutta Perunapää katsoi silti aiheelliseksi kumota maahantulokiellot terroristimailta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Novellikokoelman osio 1.

Minulla on varsin selkeä kanta asiaan. Se on yhtä jämäkkä kuin Sannalla ja Pekalla. Saahan nähdä, miten hs ja yle reagoivat. Sauli lupasi jo järjestää maailman sotivien rauhanvaltioiden aamubrunssit, jossa toivon saavani tuoda näkökantani esiin sisäänpäin kääntyneestä nationalistisesta ei-ole-koskaan-mitään-hyvää-seurannut -ryssänvihasta kärsivien karjalanpakolaisten militarismista. No, itsenäinen Suomi ehkä seurasi. Onneksi olemme pääsemässä siitäkin riesasta eroon. Kiitos siitä, hei.
Keijo Kaarisateen osallistuminen olisi suotavaa. Pistä Jaska kutsu kollegallesi!

Novellikokoelman muut osiot kommentoinnin osalta komiteani mietittävänä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

N.K., Osio 9.

Isin tiedonannon mukaan Musta-Pekkakin on kaapattu, ainakin kuulostaa siltä.

Oikeanpuoleisen medialähteen perusteella uskoisin, että Pekka on hyvän ruumiin voimissa Ameriikassa.
https://nypost.com/2021/04/10/inside-blm-co-founder-patrisse-khan-cullors-real-estate-buying-binge/
Toivotaan Pekalle kestoa, ainakin mies on monet pelit läpi käynyt. Fyysiset voimat eivät aina riitä, Pekka. Muista se!

Tupla-J kirjoitti...

Vastauksena kohdan 1 kysymykseen siksi, että kyseessä on GloboHomon ikioma ehdokas Jeltsinin tapaan; mitä ilmeisimmin sekä ostettu että sitoutettu tarvittavin keinoin.

Jaska Brown kirjoitti...

J. Jörgensen: Just näin. Kun on tilanne päällä, siinä ei ole erityisemmin aikaa eksistentiaalisille pohdinnoille.

Trilisser: Noita liittoutuneiden saneleman valtiosäännön peruja. Valta hajautettiin eivätkä silloin uskoneet, että liittogangsteri nousisi noin määräävään asemaan.

Kiintiökalkkinaama: Ainakin minulle byrokratian rattaissa pyörimisen suurin ongelma on se, että se ei ole rakettitiedettä. Jos olisi, niin se olisi loogista ja siinä pärjäisi. Olen sanonut tämän virkamiehelle ja totta on että eipä tykännyt.

Veijo Hoikka: Afrikan Tähden rosvo päätyy samaan hylättyjen hahmojen vanhainkotiin Mustan Pekan, Laku-Pekan ja tiedä kuinka monen muun kanssa.

Tupla-J: Sepä olisikin lystikäs ajatus että Venäjää johtaisi homofani.

Doflamingo junior kirjoitti...

2. Putin on liian mukavuudenhaluinen vanha herra hyökätäkseen.

6. Romahdusta ei tule. Koko ajan köyhdytään, mutta uudet investoinnit ja työväestön kiristyvä verotus pitää tahdin sopivan hiljaisena. Brasilian tie on meidänkin tie.

QroquiusKad kirjoitti...

1:
Mahdoton sanoa olisiko Aleksei varsinaisesti parempi tai pahempi kuin tsaari Vladimir IV. Jälkimmäinen on kuitenkin jääkylmä peluri, siinä missä Aleksei vaikuttaa uhkapelaajalta.
2:
En usko, että USA & Nato sallivat Tsaari Vladimirin ryövätä Ukrainaa. Vaikuttaakin siltä, että hän on kääntänyt katseensa Valko-Venäjän suuntaan:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007931664.html
3:
Ei Saksasta ole enää mihinkään. Ennen niin ylpeitä preussilaisia ei ole Ison Kakkosen jälkeen ollut enää olemassakaan, ja nykysaksalaiset on kuohittu ylisukupolvisella syyllisyydellä.
4:
Aivan hyvinhän tuo operaatio onnistui, juuri kuten tuhotyttöjen hallitus oli käskenyt. Enemmän tässä ihmetyttäisi, jos vaalit pidetään kesäkuussa. Eiköhän siihenkin jotain keksitä...
5:
Haloskan kahden kauden tuhovaikutukset ovat tuskin vieläkään tulleet kokonaan esiin.
6:
Sata vuotta sitten täällä ei ollut valtavaa kehitysmaamuslimien tuhojoukkoa eikä Nuoria Älykkäitä Naisia sanelemassa mitä tehdään sen mukaan, miltä pimpissä tänään sattuu tuntumaan.
Nyt on, ja siksi tästä ei omin voimin nousta.
7:
Suomen oikeusjärjestys on demlakraattinen ja rikollisuus on valtiovallan erityisessä suojeluksessa.
8:
Oma syynsä;
mitäs antavat ruokaa tuollaisille kiittämättömille kermaperseille.
9:
Tuolle ei todellakaan voi keksiä mitään järjellistä syytä. Eikä oikein järjetöntäkään.
11:
Eipä mitään yllättävää, ottaen huomioon mediaeliitin nykytason.
12:
Jos Kudela olisi erehtynyt lyömään Kamaraa, hänet olisi luultavasti lynkattu saman tien runsaslukuisen neekerilauman toimesta.
13:
Ei Awakista voi koskaan tulla suomalaista, vaikka kuinka muuttaisi nimensä ja omaksuisi suomalaisen kulttuurin. Suomalaiseen kansankokonaisuuteen hän kuitenkin pääsisi siten menetellen.

Anonyymi kirjoitti...

Ammatinvalintaa

Muuan kirurgi jo kauwan sitten kertoi mulle, että kaikki hyvät kirurgit on sadisteja ja psykopaatteja. Ei sitä muuten voi viillellä ihmislihaa. Eikä kestä sitä, että voi tappaa jonkun jos tekee pikkufiban.

ITC-alalla - vanha nimitys ATK – taas on aika paljon autisteja, eri tasoisia. Itse olen semmoinen, että numerot jää päähän pysyvästi jos menen semmoisen mieleeni painamaan. Siksi en paina mieleeni yhtään puhelinnumeroa, jos ei ole ihan pakko. MS:n virhekoodejakin osaan jokusen, nuoremmat kollegat ihmettelee, kun kertovat ohjelman X kaatuvan ja virhekoodin olevan yyyyyy, niin kerron saman tien, että lisää rekisterihaaraan xxxxx.yyyyy.zzzzz arvo zzzz ja aseta se kokonaisluvuksi = 256. Minä vaan muistan, ihan suoraan.

Toimittajien rekrytoinnissa on jotain pahasti pielessä, ei toimittajan pitäisi olla vaikuttaja. Suuri osa toimittajista todella haluaa vaikuttaa, toisaalta.

Tapaus Glen Kamara ja muut vinkulelut

Kamaralle olis pitänyt mätkäistä pelikieltoa vuosi. Syy: Epäurheilijamainen käytös ja päällekarkaus. Mustien valkoisiin kohdistama rasismi alkaa olla ngelma ja siihen pitää puuttua.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Laturaivosta: Vallan tyystin unohdin räyhätä hiihtäjälle kun töihin pyöräillessä ohitin hiihtäjän pyörätiellä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

8. Hevosen suuhun

"Ilmaisruuasta valittaja lentäisi nimittäin tukevan niskaperseotteen siivittämänä komeassa kaaressa jakelupaikalta ulos tyhjin käsin."

Kannatan Jaskan metodia. Tämä tekniikka olisi pitänyt ottaa käyttöön jo 2015 esim. paskasta puurosta valittajille.

Onkohan noita valittajia valistettu yhdenvertaisuudesta, ihmisarvoista ja mitä niitä unelmien arvoja onkaan? Jos on, niin oppi on mennyt perille, ja monikulttuurinen integraatio sujuu kantasuomalaislta hyvin.

Jaska Brown kirjoitti...

Doflamingo junior: Enpä usko. Jokainen diktaattori haluaa rakentaa itselleen muistomerkin ja Putin haluaa mausoleumikseen minimissään Itä-Ukrainan, mieluummin huomattavasti enemmän.

Qroquius Kad: Pariin kohtaan lisähuomautus. Totta, Halosen kauden mainingit näkyvät vielä pitkään. Mädätti suomalaisen yhteiskunnan varsin ovelasti. Ja Kudela/Kamara -sotkusta on vaikea kuvitella miten ihmeessä tekojen olisi pitänyt tapahtua, jotta Kamara olisi saanut kovemman sanktion kuin Kudela.

Pyssymies: Allekirjoitan näkemyksesi IT-alasta.

Veijo Hoikka: Ja 2015 olisi heitto voinut kantaa huomattavan pitkälle Suomen rajojen ulkopuolelle.