Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 3. elokuuta 2021

Uutiskatsaus 31/20211. Populismia

Kokoomus kyllästyi vihdoinkin vihervasemmistolaiseen politiikkaansa ja veivasi haittamaahanmuuttolinjaansa pari piirua lähemmäs oikeaa suuntaa.
Kun muuttaa linjaansa siksi, että kansa on tiettyä mieltä, sitä pidetään populismina. Tämän törkeämpää populismia en muista ihan äkkiä nähneeni. Sanoin jo kaksikymmentä vuotta sitten, että jos mielipidemittaukset osoittaisivat lampaiden panemisen kasvattavan suosiota, SDP esittäisi sen tekemistä pakolliseksi tai vähintäänkin verotuksen kiristämistä niille, jotka kieltäytyvät lampaiden panemisesta. Kepu puolestaan esittäisi tukiaisia lampaisiin sekaantujille. Vasemmistoliitto ja vihreät sentään ovat populismissaan rehellisiä, sillä he eivät typeryyksiään muuta vaikka mielipidemittaukset sanoisivat mitä. Valehdella kyllä voivat, mutta toiminta ei muutu, toisin kuin SDP:llä ja Kepulla.
Nyt kokoomuskin on liittynyt tähän populistien joukkoon. Populismia se on sekin, että muuttaa linjaansa oikeammaksi. Tämä pitää muistaa siinä vaiheessa, kun edes harkitsee kokoomuksen äänestämistä. Kokoomus on valmis hylkäämään vähänkin järkevän haittamaahanmuuttopolitiikkansa heti, kun uskoo saavansa enemmän ääniä muulla tavalla. Ja ennen muuta kokoomus on valmis hylkäämään politiikkansa heti vaalien jälkeen, jos uskoo pääsevansä sillä tavoin hallitukseen kiltiksi sylikoiraksi.
On nykyistä orwellilaista uuskieltä kuvaavaa, että se ainoa puolue joka ei muuta linjaansa tuuliviirinä gallupien mukaiseksi, on se ainoa jota populistiseksi sanotaan. Tällä tietysti tarkoitetaan perussuomalaisia sen jälkeen kun Soinista päästiin eroon sekä ennen tätä perussuomalaisissa vaikuttanutta osaa, joka ei ollut SMP-taustainen.


2. Heikot signaalit alkavat voimistua

Aluetutkija havaitsi mielenkiintoisen ilmiön, johon jopa media tarttui. Alkuvuonna muuttovoitto oli hyvin erinäköinen kunnittain, kun eriteltiin suomalaiset ja muut. Todellisia syitä ei kuitenkaan kaivettu esiin.
Valitettavasti minulla ei ole henkilökohtaisessa käytössäni Tilastokeskuksen palvelua enkä tiedä myisivätkö edes yksityiselle parisataa euroa maksavaa lisenssiään. Niinpä joudun laskuissa turvautumaan otsikon twiitissä julkaistuun tilastoon, jossa näkyy vain vähän tietoja. Mutta riittävästi. Listassa näkyvät kolmen tilaston 20 ensimmäistä sekä kolme viimeistä kuntaa. Ensimmäinen tilasto kertoo kuntiin Suomesta suuntautuneen kokonaismuuton määrän. Toinen kertoo saman lukeman ulkomailta suuntautuneelle muutolle. Kolmas näiden summan.
Räikein tapaus on Helsinki. Suomen lukema -3301, ulkomaiden +1875. Luvuista nähdään, että suomalaiset pakenevat Helsingistä. Sama on tilanne koko pääkaupunkiseudulla. Espoon lukemat ovat -50 ja +1175, Vantaan -266 ja +941 (ensimmäisiä lukuja ei tilastossa näy, mutta ne on helppo laskea yhteenlaskulla).
Ei tarvitse olla erityinen Einstein tajutakseen, että kyse on ilmiöstä nimeltä ”white flight”.
Niille, jotka ovat yhtä kyvyttömiä/haluttomia kuin toimittajat vetämään johtopäätöksiä, kuitenkin lisävahvistusta. (Toimittajat lienevät haluttomia, koska jos he olisivat kyvyttömiä, eivät olisi älynneet poistaa jutusta kommentointimahdollisuutta.) Otetaanpa Suomen kuusi suurinta ei-pääkaupunkiseudulla sijaitsevaa paikkakuntaa ja jaetaan ne kahtia sen subjektiivisen näkemyksen mukaan, missä niistä on ollut suhteellisesti eniten haittamaahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Sanoisin noin perstuntumalta, että selkeästi ongelmallisemman puolen muodostavat Oulu, Turku ja Jyväskylä, kun taas Tampere, Kuopio ja Lahti ovat selvinneet vähemmällä.
Sitten katsotaan, mikä on muuttotilaston tulos. Kahta tietoa ei tilastosta näe, mutta toisen pystyy laskemaan ja toiselle pystyy laskemaan muiden tietojen perusteella minimi- ja maksimiarvot.
Tampere +454 ja +446
Oulu tuntematon, on välillä -821 - -220 ja +410
Turku -988 ja +505
Jyväskylä -722 ja +209
Kuopio +30 ja +161
Lahti +199 ja +171
Kuten näkyy, kolmella ongelmallisimmalla paikkakunnalla suomalaisten muuttomäärä on vähenemässä ja ulkomaalaisten kasvamassa. Kahdella kolmesta ei-niin-ongelmallisesta paikkakunnasta suomalaisten muuttomäärä on kasvanut enemmän kuin ulkomaalaisten.
Jos vielä varmemmaksi vakuudeksi katsotaan paljon mamuongelmissa olleen Vaasan luvut, niin ne ovat -822 ja +260. Ulkomaalaisten muuttovoittoa on käytännössä kaikkialla, mutta mainittakoon suomalaisten muuttovoittotilaston ykkösenä komeilevan Tuusulan lukemat +454 ja +50 malliksi siitä, millaisille paikkakunnille suomalaiset haluavat muuttaa.
Mikäli ulkomaalaisten muuttotilastoista karsittaisiin pois eurooppalaisperäiset, saataisiin mitä ilmeisimmin vielä julmempia lukemia. Ehkä pitäisi tässä tilastossa puhua ”muuttovoiton” sijaan ”muuttotappiosta”, mikäli paikkakunnalle muuttaneita on enemmän kuin sieltä pois muuttaneita. Muutenkin olisi järkevämpää käyttää neutraalia ilmaisua ”muuttomäärä”, sillä ”muuttovoitto” ei ole mitenkään positiivinen asia, mikäli se koostuu kunnalle haitallisista muuttajista.
Koko ilmiössä kyse on siitä mistä kirjoitin jo vuosi sitten eli etenkin koulutettujen muuttoliike on kääntynyt kohti haja-asutusalueita.


3. Tiilenpäitä lukemaan

Kiinalainen liikemies tuomittiin 18 vuodeksi vankeuteen. Syytelistalla olivat muun muassa ”joukon kerääminen valtion elimiin hyökkäämistä varten”, ”hallinnon vastustaminen” sekä ”riidan kylväminen ja ongelmien aiheuttaminen”.
Tätä oikeudenkäyttömahdollisuutta Suomenkin vihervasemmisto seuraa, niin no, kateudesta vihreänä.


4. Pienet signaalit

Pikkujutut ovat niitä, jotka enteilevät isoja asioita. Vielä ei ajattelijoita heitetä blankopykälien nojalla vankilaan, mutta Google tekee parhaansa hidastaakseen toimintaa. Ykskaks yllättäen blogistani – kuten muutaman muunkin blogista – katosi Yrjöperskeleen blogin päivittymisominaisuus. Eli tuossa sivupalkissa näkyy mukamas uusimpana edelleen jokin vanha kirjoitus, vaikka Yrjö on sen jälkeen julkaissut muutakin. Kyseessä tietysti voi olla jokin muukin tekninen vika, mutta luultavasti ei. Olen kuullut tällaista puolisensurointia harrastettavan muutenkin. Kun vääränlaisten faktojen suosio kasvaa liikaa, niitä on rajoitettava. Yrjöperskeleen blogilla on lukijoita enemmän kuin muutamalla pitäjänlehdellä. Tämä blogi tulee kaukana perässä, mutta olen itse reaalimaailmassa törmännyt muutaman kerran mielenkiintoiseen tilanteeseen. Lainaan viimekertaista vuosiraporttia: Olen siviilielämässä törmännyt ainakin kolme kertaa viimeisen vuoden aikana tilanteeseen, jossa minulle on sanottu suoraan kirjoituksestani peräisin oleva kommentti. Kerran eräs henkilö ilmeisesti epäili minun olevan kirjoittaja, mutta ei kysynyt suoraan vaan kertoi yksi yhteen blogissani julkaistusta jutusta ja kysyi odottavalla äänensävyllä olenko tällaisesta kuullut. Vastasin totuudenmukaisesti, että en ole aiemmin kuullut. Sitä hän ei näet kysynyt, olenko lukenut tai kirjoittanut, mitkä molemmat olisi pitänyt myöntää jos olisin halunnut puhua totta. Mutta kuullut – ei, en todellakaan, kyllä homma toimi muilla aisteilla.
Minua on myös lähestytty sähköpostitse sellaisten henkilöiden taholta, jotka eivät halua työnsä ja/tai asemansa takia nuivan leimaa julkisesti. Yksi lähestyneistä henkilöistä sattui olemaan sellainen, jonka tunnen työyhteyksistä – maailma on pieni. Kiitän nimellään lähestyneitä luottamuksesta ja kannustan kaikkia tekemään pieniä tekoja Suomen puolesta, jos ja kun julkiseen nuivuuteen ei ole turvallisuussyistä mahdollisuutta.5. Börje ja Örjan taas asialla?

Viime aikoina on uutisissa näkynyt yhä enemmän Ruotsista tilanteita, joissa sivulliset jäävät rikollisten tulilinjalle. Otsikon uutinen kertoo tapauksesta, jossa 5- ja 6-vuotiaat sisarukset olivat kotipihallaan leikkimässä, kun rikollisten ampumat harhaluodit osuivat heitä jalkoihin. Ei tarvitse paljon googletella, kun tällaisia tapauksia löytyy lisää vaikka kuinka paljon.
Mikä ihme Börjeen ja Örjaniin on viime aikoina mennyt? Ja miksi uutisissa ei yleensä kerrota ketkä näihin ampumisiin, ryöstöihin, raiskauksiin ja muuhun rikollisuuteen ovat yleensä syyllisiä?


6. Ruotsalainen kiertotie

Ilmeisesti ruotsalaistenkin kärsivällisyys epäpätevyyden suhteen alkaa loppua. On näet käynyt ilmi, että terveyspalveluissa suosituiksi ovat nousseet ne palveluntarjoajat, joilla on tapana luetella valittavana olevien lääkärien nimet soittajalle. Jostain syystä valinta osuu huomattavasti useammin Erikssoniin kuin Ahmediin.


7. ”Väkijoukko” kävi poliisin kimppuun Oulussa

Ei tästä oikeastaan sen kummempia. Arvaatte kyllä kun luette uutisen.


8. Oikeutta

Nuoren naisen pahoinpidelleet vähän päälle viisikymppiset äiti ja täti tuomittiin hovioikeudessa kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä. Käräjäoikeus oli mätkäissyt viisi kuukautta. Pahoinpitelyn syynä oli parikymppisen naisen seurustelu sellaisen miehen kanssa, jota suku ei hyväksynyt. Naisen kertoman mukaan hänen vanhempansa olivat lapsesta asti lyöneet häntä vyöllä ja potkineet, jos olivat nähneet hänen puhuvan jonkun pojan kanssa. Eno oli uhannut tappaa hänet, jos kuulee hänen seurustelevan.
Vankeustuomio oli aivan turha. Joko meidän on hyväksyttävä nämä tavat samanarvoisina tai sitten lähetettävä niiden noudattajat takaisin Paskastaniaansa, joka tulee huomattavasti halvemmaksi kuin oikeusprosessit.
Sivumennen sanoen, mitä luulisitte tapahtuvan jos suomalaiset vanhemmat tekisivät saman tyttärelleen, joka seurustelisi sikhin kanssa? Jostain syystä tätä tapausta ei haluta käsitellä törkeän rasistisena, jota se on.


9. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Yusuf Moamar Aldalin … jäkjäkjäk … kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.) Tällä kertaa kuitenkin lisätään, että Yusuf onnistui pääsemään 17-vuotiaan tytön kanssa kontaktiin esiintymällä netissä nimellä ”Jussi”. Tämä ei tällä kertaa ollut merkki kotoutumisesta Suomeen, vaan merkki suomalaisten rasismista – tyttö tuskin olisi avannut oveaan tuntemattomalle Yusuf-nimiselle miehelle. ”Jussi” raiskasi tytön saman tien.


10. Palloilua

Potkupallon kakkosdivisioonajoukkue Atlantiksen kolme pelaajaa on hyllytetty. Tosin hyllyttämisellä ei ole vaikutusta heidän pelaamiseensa, joka olisi muutenkin mahdotonta. Tyypit ovat nimittäin pidätettyinä. Yhtä pelaajaa epäillään törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, toista kahdesta törkeästä raiskauksesta ja kolmatta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Ei tarvitse kovin vilkasta mielikuvitusta sen keksimiseen, että pelureiden etunimet eivät ole Matti, Jussi ja Ville. Vähemmän yllättävästi otsikkojutussa ei kerrota tarkemmin. Pykälää paremmaksi pistää vielä toinen iltapäivälehti, joka otsikoi: ”Kaksi suomalaisen jalkapallojoukkueen pelaajaa vangittu – epäillään törkeistä seksuaalirikoksista”. Asian kruunaa se, että tämä juttu on lähes suoraa lainausta MTV:n uutisesta, josta on vain jätetty pois sanat ”yhtä helsinkiläisjoukkueen ulkomaalaispelaajista”. MTV:kään ei kerro tietenkään totuutta niistä kahdesta muusta, jotka saattavat valitettavasti olla aiheettomasti Suomen kansalaisia. Nimet sain selville Atlantiksen pelaajalistasta alle minuutissa uutisissa kerrottujen tuntomerkkien perusteella, mutta ne kertoo myös Suomen luotettavin tiedotuskanava HommaMedian Twitter.
Ehdotan että Atlantiksen joukkue polvistuu seuraavassa ottelussaan vastalauseena poliisien tekemälle rasistiselle pidätykselle.


11. Huoletonta oloa

Turussa Jethro Rostedtin kapakassa käytiin jokin aika sitten kännitappelumaaottelu, joka päättyi tasapeliin. Syynä tasapeliin ei tällä kertaa ollut puolueeton maaperä (kumpikaan ottelun maista ei ollut Suomi), vaan kulttuurilliset syyt, joista kohta lisää.
Maaottelun jälkipelissä vapaaottelija Makhwan Amirkhani julkaisi Jethroa uhkailevan päivityksen. En toista sitä tässä siitä syystä – halukkaat löytänevät sen googlettamalla - , että miehet sopivat riitansa ilman sen kummempia jälkiseuraamuksia. Tämä onnistui siksi, että Makhwan Amirkhani on sivistynyt kurdi. Eikä Jethrolla olisi muutenkaan ollut hätäpäivääkään vaikka Makhwan olisi tullut kadulla vastaan. Olettaen että Makhwan olisi ollut yksin. Kurdi- ja muu kehitysmaalaiskulttuuri kun on niin sivistynyttä, että se pyrkii minimoimaan väkivaltaisuuksissa syntyvät vauriot. Yleensä vain yksi henkilö saa vammoja. Tämä johtuu siitä, että kehitysmaalaiset ryhtyvät tappeluun muuten kuin pakon edessä ainoastaan silloin, kun heillä on vähintään viiden suhde yhteen -ylivoima. Tuskin Amirkhanikaan olisi uskaltanut itseään isomman Jethron kimppuun käydä ilman apujoukkoja. Juuri tästä syystä tämänkertainen kännitappelumaaottelukin päättyi ilman sen suurempia vahinkoja – osapuolet vetäytyivät pienen nujakoinnin jälkeen suosiolla huomattuaan, että eivät tällä kertaa pääse potkimaan suojattomia porukalla päähän. Tämäkin on muuten kehitysmaalaisille tyypillinen piirre. Länsimaisissa tappeluissa pyritään painimaan, vääntämään raajoja ja päähän ei potkita, koska se katsotaan tarpeelliseksi ruumiinosaksi. Kehitysmaalaisille taas pää ei ole niin tärkeä kuin liikuntakyky.


12. Tupla-aamiaiselle

Punkaharjulla toteutettiin loistava liikeidea: Hobittikahvila. Lyhytkasvuinen pariskunta avasi kotitilalleen kahvilan Hobitti-hengessä. Suosio yllätti odotukset ja nyt suunnitellaan jo laajennusta. Loistava esimerkki siitä, kuinka käännetään haasteet voitoiksi!


13. Lahjomatonta touhua

Jalkapallon sopupeliskandaalit muistetaan hyvin. Yleensä Afrikasta saapuneet ”vahvistukset” muokkaavat pelituloksia vedonlyöjien lahjusten mukaisiksi. Varmaa on, että tapauksista on paljastunut vain jäävuoren huippu. Nyt tässä kuuma vinkki managereille: palkatkaa ghanalainen keskuspuolustaja Hashmin Musah, niin saatte lahjomattoman pelaajan.
Ghanan pääsarjan Inter Alliesin joukkuetta edustanut pelimies sai ennen ottelua kuulla, että tulevan pelin oli sovittu päättyvän Ashanti Goldin 5-1 -voittoon. Kaikki näkyi etenevän suunnitelmien mukaan, kun Inter Allies oli jo 5-0 -tappiolla. Tässä vaiheessa Musah otettiin vaihdosta kentälle. Musah nappasi pallon ja pisti sen tahallaan omaan maaliin äimistyneen maalivahdin katsellessa. Se vedonlyöjien suunnitelmista. Varmemmaksi vakuudeksi Musah toisti temppunsa, jonka jälkeen valmentaja otti Musahin pois kentältä. Mutta huijareiden suunnitelma oli jo pilalla.

En olisi pätkääkään hämmästynyt, jos Ghanan jalkapalloliitto olisi kabinettipäätöksellä päättänyt hylätä Musahin maalit, ellei tapaus olisi saanut liikaa kansainvälistä huomiota. FIFA:n olisi aiheellista antaa tämänvuotinen Fair Play -palkinto Musahille.


14. Skalpeeraus

Baseballseura Cleveland Indians antautui Burn-Loot-Murder -painostuksen edessä ja vaihtoi yli satavuotiaan nimensä. Uusi nimi on Cleveland Guardians. Saapa nähdä kuinka kauan tämä kestää. ”Guard” kun tarkoittaa myös vartijaa ja tunnetusti jenkkilän vankilat ovat tiettyjen vähemmistöjen kansoittamat. USA:n lipun kolmetoista raitaa kuulemma symbolisoi mustien 13-prosenttista osuutta väestöstä ja viisikymmentä tähteä vastaavasti mustien prosentuaalista osuutta rikollisuudesta.
Ei sitten käynyt mielessä, että jostainhan se etninen puhdistus aloitetaan. Ehkä ensin katoavat nimet ja sen jälkeen itse vähemmistöt.
Saapa nähdä mikä seura on seuraavana tulilinjalla. Vuosi sitten Washington Redskinsistä tuli tylsästi Washington Football Team ja pian sen jälkeen kanadalaisen jalkapallon Edmonton Eskimos ilmoitti vaihtavansa nimeään. Uudeksi nimeksi ei tullut vastoin ehdotustani Edmonton Inuits vaan Edmonton Elks. Vuosi sitten listasin ne seurat, jotka tulevat vielä nimeään vaihtamaan ja Cleveland Indians oli siellä kärjessä. Seuraavaksi lähtee varmaan Kansas City Chiefs.


Loppukevennys: Pitäkää kiinni päänahoistanne

Kanadassa on lätkäliigoja joka sormelle vaikka kokonaiselle kentälliselle. Yksi liigoista on RHL eli etelä-Albertassa pelaava Ranchland Hockey League. Liigaa tahkoaa kuusi joukkuetta, jotka pelaavat runkosarjassa 20 ottelua. Liigan joukkueiden pelaajisto näyttää koostuvan suurelta osin alkuperäisamerikkalaisista vai mikä se nykyisin poliittisesti korrekti nimitys mahtaa ollakin. Viimeksi pelatun kauden pistepörssin voitti saldolla 31+27=58 muuan 32-vuotias Winston Day Chief. En tiedä kuka mahtaa olla kyseisen heimon yövuoron pomo. Mutta ei mikään turha pelimies, ansiolistalta löytyy useampikin kausi ammattilaisena NHL:n farmin farmissa ECHL:ssä, jonka taso lienee vähän Mestiksen yläpuolella, sekä yksi kausi Unkarin liigassa jossa tuli 16 tehopistettä 13 ottelussa. Yli piste per peli -keskiarvoon ylsivät myös sellaiset pelimiehet kuin Trygve Many Guns, Phoenix Running Rabbit, Ty Day Chief, Jay Many Gray Horses ja Shay Prairie Chicken (on siinäkin sukunimi jääkiekkoilijalle). Lisääkin löytyy, kun linkkiä klikkaa.
Kulttielokuvan ”Lämäri” fanit voivat vain todeta, että tuossa liigassa Clarence "Screaming Buffalo" Swamptown on todellakin tullut lihaksi:

”Buffalo paljasti haastattelussa, että hänellä on tapana kutsua lätkämailaansa ’isoksi sotakirveeksi’ ja vastapelaajiaan ’pikku skalpeiksi’.”

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008169088.html

Eikös pakon tai painostuksen alla tehty juridinen sopimus, joka avioliittokin on, ole lähtökohtaisesti pätemätön?

Qroquius Kad kirjoitti...

1:
Yhdellä ja toisellakin persulla ja persumielisellä on kova hinku päästä seuraavaan hallitukseen. Mielestäni siihen ei ole mitään syytä ennen kuin PS saa sen yli 50 % äänistä. Muuten se pakotetaan joko luopumaan kaikista periaatteistaan ja jättämään hallitus.
Kummassakin tapauksessa puolueen jatko vaikuttaa aika heikolta.

2:
Ei tämä olisi oikeastaan paha asia, jos normaali-ihmiset muuttaisivat pois pääkaupunkiseudulta, jonne kaikki maahantunkeutujat pakkosijoitettaisiin ja jatkossa vastaanotettaisiin sekä ympärille rakennettaisiin Helsingin Muuri.
Kaikki valtion instanssit ja yritysten pääkonttorit olisi tietysti siirrettävä muualle.

3:
Kaipa rikoslaistammekin löytyisi vastaavantapaisia pykäliä, joskaan ei noin rankoilla sanktioilla. Kumma kun valtakunnanfreisler Raija Toivioretkeläinen ei ole jo alkanut tiirailla niitä.
Ehkä onkin...

4:
Liekö tämä pienenpuoleinen varoitus siitä, mihin tarvittaessa pystytään?

5:
Minkäs tälle enää voi, kun raavas partanaama-polliisisetäkin itkee ääneen tv-ruudussa, kun ei voi asioille enää mitään.

6:
On ruotsalaisillakin siis edes hiukan itsesuojeluvaistoa tallella. Vaan saas nähdä kauanko tämänkään sallitaan jatkua.

7:
Koskahan meillä polpon ylikomisariot itkevät tv-ruudussa häpeästä, kun miespoliisit on pakotettu pakenemaan ja naispoliisit raiskattu, eikä mitään saa tehdä.

8:
Kaikki kulttuurit ovat aivan samanarvoisia, paitsi tietysti ne jotka ovat paljon parempia kuin eurooppalainen kristillisperäinen kulttuuri.
Ja niitä onkin paljon!

9:
Kuten uutimesta ilmeni, uhri ei ollut ikäistään vastaavalla tasolla.
Asuiko hän siis omillaan, vai olivatko vanhemmat jättäneet hänet yksin ilman valvontaa?

10:
Neekeri neekeröi ja suomalainen konttaa nöyränä hänen neekeröintinsä edessä.

11:
Jethron yökerhon tapauksessa nousi kauhea meteli siitä, ettei järjestyksenvalvojia ollut tarpeeksi. Sen jälkeen oli toinen joukkotappelu Tallinkin laivalla, jossa oli 900 matkustajaa ja peräti neljä vartijaa.
Kukaan ei ole alkanut huutaa järkkäreiden puutteesta.

12:
Sentään yksi hyvänmielen uudinkin!

13:
Vieläkö Musah on hengissä?

14:
Guardian? Sehän tarkoittaa holhoojaa! Uudella nimellä siis viitataan, että intiaanit ovat holhottavien tasolla!! Rassisssmia!!!

Ja Canadassa on siis intiaaneille oma liigansakin? No mikä ettei. Suomalaisenkaltaista värinääkin sieltä näyttäisi löytyvän, kun yhden seuran nimi on "Piikani Broncos".

Anonyymi kirjoitti...

Kantasuomalaista pupulismia

Kokoomus ilmoitti kiristävänsä maahanmuuttokantaansa. Ja heti perään varajänishousu mykkänen ja johtava jänishousu petteri kaniini pyysivät termiä kantasuomalainen anteeksi.

Sinä ja pienet signalit minua rakastaa,
Sinä ja pienet signaalit tahtoo minua.
Kyllä kannatti tytön pienen onneaan odottaa,
Eikä mennä ensimmäiseen syliin nukkumaan…

Tämä on aika hälyttävää, miksi isot firmat on avoimesti vasemmistolaisia? Miksemme tee niin kuin ilmeisesti haluavat. Sosialisoi niitä ja ammu omistajiaan ja johtajiaan? Voihan ne tietysti hirttääkin tai kaasuttaa.

Ruotsalainen kiertotie

Miksiköhän yksityinen lääkäriasemabisnes kukoistaa. Olisiko mahdollista, että nimen perusteella lääkärin valinnalla olisi jotain tekemistä asian kanssa, Siis ei pelkästään tutun, hyvän lääkärin valinta tai huonon lääkärin ei-valinta kiinnosta. Tietysti asiaan saattaa vaikuttaa sekin että lekurin puheille pääsee samana päivänä tai viimeistään seuraavana. Mutta väittäisin, että kielitaitokin voi olla suosinnan takana.

Väkijoukko kävi poliisin kimppuun Oulussa

Tähän olis yksi lääke, Poliisi suorittaa vapauttamistaan roskasakin toimesta odottavaan niskalaukauksen. Sen jälkeen siihen sakkiin sarjatulta, No, tietysti voidaan aloittaa miedommin, OC kehiin, Kyllä se siitä, kun ahmed kertoo kavereilleen, ettei ollut hyvä idea saatuaan kaasua kunnolla, huolellisesti ja paljon.

Oikeutta

Tataareja on pidetty hyvin kotoutuneina, tuli kumminkin mieleeni taannottainen jakso ohjelmasta "Ihan tavallinen nuori” jossa ihan tavallisen tataari nuoren äiti ilmoitti surevansa kovasti, jos tyttärensä nai kantasuomalaisen. Minkähänlainen älämölö nousisi jos joku kertoi olevan tosi paska juttu, jos poikansa menisi sekaantumaan tattariin?

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Päivän IL:ssä on juttu tuosta white flight-ilmiöstä. Kommenttiosio on auki, ehkä vahingossa. Kommentit ovat paljolti samansuuntaisia kuin Jaskalla, mutta kitkerämpiä.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 15.29: Pakkoavioliitosta tulisi seurata pakkopalautus.

Qroquius Kad: Kohtaan 4 todettakoon, että Yrjöperskeleen blogin päivitykset näkyvät taas toimivan. Tiedä sitten oliko sattumaa.

Pyssymies: Kapitalismin tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Bulkkitavaraa myyvien yritysten asiakkaiden valtaosa taas elää tulonsiirroilla. Eiköhän tämä ole näin yksinkertaista, tai ainakaan tietääkseni Ferrari ei ole vetäissyt punalippua salkoon.

Ano 17.37: En löytänyt kyseistä juttua, ellet sitten tarkoita sitä mikä oli uutisen 2 linkkinä, mutta siinä ei ole kommentointimahdollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Jaskalle:
Ilmeisesti tuo muuttojuttu ja white fligh -juttu on tämä "Nurmijärvi" -ilmiöstä kertova artikkeli. Mutkan takana se oli.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/20025ebf-3b77-4c1e-98b0-de6ecd2a64e1

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Google & Lärvikirja & co tuntuu olevan kompuksessa BLM-kommareiden kanssa. Saakoon siis kunnioitetun toveri leninin keksimän käsittelyn osakseen. Auuton lavalle, puun alle, naru kaulaan ja puun oksaan. Sitten voikin auton ajaa pois. Mokomat kulakkiriistäjät saavat mitä haluavat.

Pyssymies