Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 17. elokuuta 2021

Uutiskatsaus 33/2021


1. On aika Purra

Perussuomalaiset valitsivat itselleen uuden puheenjohtajan. Purra piti ansiokkaan linjapuheen, johon vanhamediakin suhtautui vain varovaisella arvostelulla. Linja on tiukka: Suomea ei lähdetä tuhoamaan vaan hallitukseen mennään vain Suomen asiaa ajamaan. Tämä toisaalta sulkee aika paljon ovia, mutta hyvä niin. Tällä linjalla voitetaan vääjäämättä, se vain vie aikaa. Ainoa tapa millä tämän linjan voitto voidaan estää on laajentaa äänioikeutta siten, että entistä useampi Suomen vihollinen saa kansalaisuuden tai äänioikeuden. Tai sitten se, että äänestäminen lakkautetaan, mikä ei sekään nyt mahdoton vaihtoehto ole. Nyt ei ole myönnytysten aika. Nyt ei ole valtaannousun aika. Hulluuksien on annettava mennä tarpeeksi pitkälle, jotta ne voidaan kumota. Suomea tuhoavien voimien saaminen pois vallankahvasta ei ole vielä ajankohtaista, koska se ei ole mahdollista. Samalla tavalla kuin Hitlerin pysäyttäminen 1938 ei ollut vielä mahdollista, koska hän ei ollut mennyt vielä liian pitkälle.
Yhden kauneusvirheen voi Purran linjasta osoittaa. Hän pyrkii nollaan turvapaikanhakijaan. Oikeampi linja olisi saada tämä luku negatiiviseksi lähettämällä entisetkin pois.


2. Afganistan palaa normaalitilaan

Talipäät ovat nyt vallanneet lähes koko maan. Romahdus tapahtui vielä nopeammin kuin niinsanotut asiantuntijat osasivat odottaa. Todellisille asiantuntijoille tämä ei ollut mikään yllätys. Kun länsimaat päättivät vetäytyä, tämä oli ilmeistä. Läpikorruptoitunut islamilainen heimokulttuuri ei kerta kaikkiaan toimi pätkääkään, joten valtaan pääsevät aina ne, jotka ovat valmiita olemaan kaikkein häikäilemättömimpiä. Katastrofista on syytetty Joe Bideniä, joka päätti lähteä maasta. Tämä onkin varmaan ainoa Trumpin tekemä päätös, jota Biden ei kumonnut. Syytökset Bideniä kohtaan ovat aiheettomia. Yhdysvaltojen ei olisi alun perinkään pitänyt mennä maahan, vaan antaa afgaanien lillua omissa liemissään. Oli käsittämätöntä naiiviutta kuvitella, että maahan kyettäisiin luomaan demokratia. Vielä käsittämättömämpää oli se, että amerikkalaiset kuvittelivat onnistuvansa tempussa valitsemallaan strategialla, vaikka se ei ole onnistunut niin yhtään missään. Kaikkein käsittämättömintä oli se, että amerikkalaisten jos keiden luulisi tietävän kuinka maasta saadaan demokraattinen, sillä he ovat itsekin sen tehneet omassa maassaan.
Menestysresepti on varsin yksinkertainen: tuhotaan alkuperäisväestö lähes sukupuuttoon ja asutetaan maa eurooppalaisilla. Olisi toiminut Afganistanissakin. Tällä kertaa jenkit olisivat kuitenkin sen verran voineet ottaa oppia edelliskerran virheestään, että olisivat jättäneet afrikkalaiset rahtaamatta maahan. Tämä menestysresepti – tapa alkuperäiskansat ja tuo eurooppalaiset tilalle - on toiminut joka ainoa kerta. Kanada, Yhdysvallat, Australia, Uusi-Seelanti. Etelä-Afrikkakin oli jo hyvässä vauhdissa kohti demokratiaa, mutta erehtyivät luulemaan tarvitsevansa mustaa väestöä työvoimaksi kaivoksiin ja sitten kävi ohraisesti.
Jos taas on toimittu toisin, on epäonnistuttu joka ainoa kerta. Afganistan, Irak, Libya, Liberia ynnä muut. Tai no, yksi vaihtoehtoinen resepti demokratian tuomiseksi maahan on olemassa. Sitä on kerran kokeiltu ja se onnistui sillä kertaa. Kokeen voisi tietysti toistaa Afganistanissa, sillä yksi testi ei vielä riitä. Tosin monet pitävät tätä Malli Japania eli pudotetaan maahan niin monta atomipommia että uskovat, varsin radikaalina ratkaisuna. Mutta Japanista tuli demokratia tällä menetelmällä. En kuitenkaan usko että Afganistanissa onnistuttaisiin. Paitsi tietysti siten että ”riittävän monta atomipommia” tarkoittaisi sitä että maa olisi parkkipaikka ja radioaktiivisuuden laannuttua riittävästi asutettaisiin maa eurooppalaisilla, mikä olisi käytännössä sama asia kuin tunnetusti toimivaksi havaittu menetelmä.


3. Ilmasilta Kabulista

Suomi päätti sitten roudata Afganistanista tänne ne afgaanit, jotka ovat auttaneet Suomen valitettavasti sinne lähettämiä joukkoja. Tämä onkin malliesimerkki siitä kuinka vituiksi operaatio meni: Afganistanissa ei saatu aikaan sitä mitä vuosia yritettiin, mutta Suomeen saadaan afgaaneja.
Vähin mitä tulisi tässä tilanteessa tehdä on se, että afgaanit laskettaisiin mukaan pakolaiskiintiöön eivätkä he tulisi sen päälle kuten ilmeisesti käy. Toistan sen jo vuosia sitten esittämäni kriteerin pakolaisten ottamiselle: ellei kyseessä ole luonnonkatastrofi vaan poliittiset syyt, niin pakolaisten ottaminen on merkki siitä ettemme hyväksy lähtömaan politiikkaa. Ja jos emme hyväksy lähtömaan politiikkaa, meidän on julistettava sille sota. Pakolaisia voidaan ottaa vain maasta, jota vastaan käymme sotaa ja heistäkin vain ne, jotka liittyvät sotaan meidän puolellemme.
Tässä ovat vaihtoehdot. Joko hyväksymme Afganistanin kulttuurin yhtä arvokkaana kuin omamme, jolloin sieltä ei ole aihetta tulla pakolaisiksi tai sitten teemme kaikkemme murskataksemme sen. Jos afgaanit eivät ole itsekään halukkaita taistelemaan maansa hyvinvoinnin puolesta, ei ole meidän asiamme ottaa heitä vastaan.
Lopuksi vielä huomautetaan, että Afganistanin suurin ongelma, kuten kaikkialla kehitysmaissa, on väestönkasvu. Maassa on 40 miljoonaa asukasta. Ensimmäinen väestönlaskenta suoritettiin 1979 eli 40 vuotta sitten. Silloin väkiluku oli 15,5 miljoonaa. Jos Suomen väkiluku olisi kasvanut samassa suhteessa, täällä olisi nyt yli 12 miljoonaa asukasta. Suomen itsenäistymisvuonna 1917 Afganistanin väkiluvun on arvioitu olleen 5,65 miljoonaa. Jos Suomen väkiluku olisi kasvanut tuosta hetkestä alkaen samassa suhteessa kuin Afganistanin, täällä olisi nyt yli 22 miljoonaa asukasta. Jos Afganistanin väkiluku taas olisi kasvanut samassa suhteessa kuin Suomen, siellä olisi nyt aika tarkkaan neljäsosa nykyisestä väkimäärästä. Tuskin olisi nykyisiä ongelmiakaan samassa mittakaavassa. Joskos sovitaan että ruvetaan puhumaan afgaanien ottamisesta pakolaisiksi vasta sitten kun apuharvennus on pudottanut väkiluvun tälle tasolle. Ihan vaan maapallon kestokyvyn ja vihreän ajattelun nimissä tässä ehdottelen.


4. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Helton Nwety Betuel Muchanga … jäkjäkjäk … viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … kahdesta tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta … Oikeuden mukaan teot olivat vaarallisia ja nuoren miehen tarkoituksena oli surmata molemmat 14-vuotiaat uhrit … 18-vuotias oli huutanut ennen iskua, että ”jumalan nimeen, puukotan sua” … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


5. Edelliseen liittyen

Tilasto on vuodelta 2017. Irakilaisen ja afgaanin todennäköisyys syyllistyä seksuaalirikokseen on yli nelikymmenkertainen Suomen kansalaiseen nähden. Nykyään suhde on pienempi siitä syystä, että kiitos hallituksemme humaanin politiikan suuri osa näistä raiskareista on saanut Suomen kansalaisuuden ja lasketaan suomalaisiksi tilastoissa. (Politiikan kutsuminen ”humaaniksi” viittaa siihen, että se on humaania muille, mutta ei suomalaisille.) Itse asiassa on varsin todennäköistä, että jos Suomen kansalaisista karsittaisiin omaan viiteryhmäänsä ne, joille kansalaisuus ei kuuluisi, tuo todennäköisyys olisi luultavasti varsin lähellä satakertaista eikä nelikymmenkertaista.


6. Aikamme kuva

Yli viisikymmentä vuotta sitten Hattulasta löydettiin rautakautinen hauta. Tuoreet DNA-tutkimukset osoittivat sieltä löytyneellä vainajalla olleen Klinefelterin oireyhtymä eli XXY-kromosomisto. Koska haudasta löydettiin ovaalin muotoisia koruja ja jäämiä villavaatteista, pääteltiin että vainaja oli mahdollisesti puettu naiselliseen asuun. Lisäksi haudasta löytyi miekkoja, jotka taas viittasivat selkeästi mieheen.
Nykyinen tulkinta on, että vainaja saattoi identifioitua muunsukupuoliseksi.
Herää kysymys, mahdettiinko tuossa tuhat vuotta sitten tuntea ”identifioituminen” tai ”muunsukupuolisuus”. Klinefelterin oireyhtymä aiheuttaa joitakin naisellisia piirteitä, mutta suurin osa sen kantajista jää diagnosoimatta, koska he eivät huomaa itsessään mitään erikoista ja elävät ihan normaalia miehen elämää. Tunnen tällaisen henkilön eikä ulkopuolinen todellakaan havaise mitään normaalista sukupuolensa edustajasta poikkeavaa.
Hauta löydettiin siis vuonna 1968. Olisi mielenkiintoista lukea, millaiset mahtoivat olla tuolloiset tulkinnat vainajasta. DNA-tutkimusta ei toki ollut tehty, mutta esineistö tunnettiin. Ihan varmaa on, että kenellekään ei 1970-luvulla tullut mieleen että vainaja olisi ”voinut identifioida itsensä muunsukupuoliseksi”. Se kun ei vielä silloin ollut akateemisissa piireissä muotisuuntaus. Sen sijaan varsin mahdollista on, että tuolloin vainaja saatettiin löytyneen esineistön perusteella tulkita ”edistyksellisen luokkatietoiseksi henkilöksi”.


7. Maailmaa pelastamassa

Suomalaisyrittäjä on aloittamassa bisnestä, jonka tarkoitus on siivota kehitysmaiden jokia. Jutussa olevat kuvat kertovat ihan riittävästi siitä, että muovia on saatavilla raaka-aineeksi paljon. Samalla ne kertovat sen, että suomalaisten ympäristöteot ovat täysin merkityksettömiä niin kauan, kun kehitysmaiden väkiluku kasvaa kahden viikon välein yhden Suomen väkiluvun verran.
Suomessa ympäristön saastuttaminen on olemattoman vähäistä verrattuna kehitysmaihin. Täällä lajitellaan jätteet ja kaikki jätevedet puhdistetaan. Kehitysmaissa Mikolan idea ei herättänyt minkäänlaista kiinnostusta, mutta jääräpäinen insinööri ajaa väkisin suunnitelmaansa läpi. Indonesiasta ja Filippiineiltä tuli vastaukset: ”Ei kiinnosta, koska ei ole mitään varsinaista ongelmaa. Roskaa on, mutta virta vie, eikä puhdistamisesta kukaan halua maksaa.” Kuvitelkaapa että joku sanoisi Suomessa noin.


8. Kyistä peltoa kyntämässä

Järjen ääni mediassa eli huutavan ääni korvessa Ulla Appelsin kirjoittaa taas asiaa. Tällä kertaa maataloudesta. Suomalainen maataloustuottaja on kuristettu niin ahtaalle, että tässä alkaa suorastaan toivoa koronakriisin katkaisevan tuonnin joksikin aikaa. Siinäpähän oppisivat, perkeleen cityvihreät, miettimään mistä se ruoka oikein tulee. Ainoa elinkeino jolla on todellista merkitystä on maatalous. Kaikki muut ovat vain sen seurannaisia. Tämä tulee muistaa silloin kun kansakunnan selviytymisstrategioita mietitään.


9. Me ei leikitä ton kaa, osa n

Edellisellä pelikaudella NHL:ssä veräjää vartioi kaksi saksalaisveskaria. Philipp Grubauer pelasi 40 peliä ja Thomas Greiss 34. Muut saksalaisvahdit eivät ole NHL-tasoisia. Molemmilla on myös runsaasti maajoukkuekokemusta: kohta 30 täyttävä Grubauer on pelannut MM-kisoissa kolmesti, 35-vuotias Greiss kahdesti ja lisäksi kahdesti olympialaisissa, joista Grubauerilla ei ole kokemusta.
Ensi kaudella järjestetään talviolympialaiset ja luulisi, että nämä kaksi ovat Saksan päävalmentaja Toni Söderholmin ykkösvalinnat tolppien väliin. Grubauer onkin, mutta Greissillä ei ole enää mitään asiaa maajoukkueeseen. Saksan jääkiekkoliiton johto on linjannut, että ”Greissin arvomaailma ei ole yhteensopiva jääkiekkoliiton arvojen kanssa”. Greiss on nimittäin vuosia aiemmin ilmoittanut tukevansa Donald Trumpia, verrannut Hillary Clintonia Adolf Hitleriin ja koristellut vuonna 2014 maalivahtimaskinsa nimellään, jonka viimeiset kaksi S-kirjainta muistuttivat SS-tunnusta. Johan nyt vähemmästäkin päätyy suvaitsevaiston boikottiin.
Sitten kelataan aikakoneella tuommoiset 85 vuotta taaksepäin. Vuoden 1936 talviolympialaiset järjestetään Garmisch-Partenkirchenissä, natsi-Saksassa. Saksan jääkiekkomaajoukkue valmistautuu turnaukseen, mutta yhden pelaajan osallistumisesta keskustellaan kovasti. Sekä lajiliitto että pelaaja itse epäröivät hänen valintaansa ja osallistumistaan. Lopulta Rudi Ball, juutalainen, valitaan joukkueeseen. Loukkaantumisen takia Ball pystyy pelaamaan vain neljässä Saksan kuudesta ottelusta, mutta tekee niissä kaksi maalia.
Natsi-Saksa on siis valmis valitsemaan olympialaisiin sekä juutalaisia, jopa palkintopallitason urheilijoita että kommunisteja. Nykypäivän poliittisesti korrektit tahot eivät suostu valitsemaan urheilijoita, joiden arvomaailmaa pidetään epäilyttävänä. Tästä voimme helposti vetää johtopäätöksen siitä, kummat ovat suvaitsevaisempia, natsit vai poliittisesti korrektit.


10. Yleisömäärät laskuun

Viime aikoina Norjan rantakäsipallon naisten maajoukkue on ollut otsikoissa vastustaessaan sääntöjen määräämää bikiniasua. Joukkue on ansaitusti saanut tukea ristiretkellään. Nyt joukkoon liittyi myös Norjan beach volley -maajoukkue, joka päätti pelata pidemmissä shortseissa. Yllättäen lajin säännöt sallivat tämän. Tokiossa kultaa voittanut miesten beach volley -norjalaispari on tukena.
Vielä jämäkämpää tukea Anders Mol ja Christian Sørum olisivat voineet antaa pukeutumalla itse bikiniasuihin. Eiköhän sääntömuutos olisi tullut varsin nopealla tahdilla.
Ikävä mutta tosi piirre asiassa on kuitenkin se, että naisurheilua myydään seksillä. Pidemmät shortsit jalkaan, niin yleisömäärät laskevat taatusti. Mitäpä itse luulisitte, millä beach volley -sarjalla olisi eniten katsojia, jos naisten sarjat jaettaisiin luokkiin A, B, C, D ja DD? Riippumatta siitä, minkä sarjan pelillinen taso on korkein.


11. Kiinalaista matematiikkaa

Kansainvälinen olympialiike ei peruskirjansa mukaan tunnusta minkäänlaista mitalilaskentaa kansakuntien välillä. Käytännössä kilpailu on kuitenkin kovaa. Tällä kertaa USA voitti Kiinan niukasti ohittamalla sen viimeisenä päivänä. Kultamitaleissa tilanne oli 39-38 ja se yleensä ratkaisee. Kaikissa mitaleissa lukemat olivat vielä selvemmät eli 113-88.
Mutta kiinalaisilla oli luova ratkaisu asiaan. Sikäläinen televisio julkaisi taulukon, jossa Kiina oli USA:n edellä. Tähän päädyttiin, kun Kiina laski mitaleihinsa mukaan Taiwanin ja Hongkongin saavuttamat mitalit. Sehän pitää näitä yksityisomaisuutenaan. No, Hongkongin voivat helposti omia, mutta jos Taiwania yrittävät niin seurauksena on kyllä melkoinen otsaanlyöntikilpailu.
Muutenkin matematiikka oli mielenkiintoista. Kiinalla ilmoitettiin olevan 42 kultaa. Tähän lukemaan on päädytty laskemalla Kiinan, Taiwanin ja Hongkongin kullat yhteen eli 38 + 2 + 1 = 42. Älkää kysykö mistä se yksi ylimääräinen tuli. Ehkä USA:lta, koska sillä olikin vain 38 eikä 39 kultaa. Tarkemmin ajatellen he lienevät napanneet USA:n kultasaldosta itselleen naisten 800 metriä, jonka voitti kiinalaiselta kuulostava Athing Mu. Tosin hän ei kyllä kovin kiinalaiselta näytä, mutta ei nyt olla turhantarkkoja. Muutenkin kiinalaiset ovat koristelleet mitalisaldoaan, sillä neljän uuden kultamitalin kaveriksi ilmestyi myös viisi hopeaa ja yhdeksän pronssia. Niinpä summaksi tulee 106 mitalia. USA:lta on puolestaan kadotettu yhden kullan lisäksi kaksi hopeaa. Turhan vähän, sillä mitaleita on kiinalaistaulukossa nyt 110. Olisiko unohtunut vähentää viisi pronssia, jolloin mitaleitakin olisi vähemmän kuin Kiinalla? Jumaliste, jos tehdään propagandaa niin tehdään sitten kunnolla! Mitä Mao Tsetungkin tuosta sanoisi?


12. Kupit nurin

Olympiamaratonilla syntyi pienimuotoinen kohu, kun Ranskaa edustanut arabi Morhad Amdouni juottopisteen ohittaessaan kaatoi koko pullorivin, paitsi että otti viimeisen pullon kouraansa. Teko oli videolta katsoen käytännössä varmasti tahallinen. Kommentoijat raivostuivat epäurheilijamaisesta käytöksestä, jonka tarkoitus oli estää kanssakilpailijoita saamasta juomaa. Muutamat puolustajat tosin totesivat, että Amdouni kaatoi vain ensimmäisen rivin, takana oli lisää ja heti tämän pöydän jälkeen toinen pullopöytä. Ilmeisesti kukaan ei huomannut oleellista: kun juoksija kaatoi pullot mennessään, ne kimpoilivat mihin sattui. Oli iso riski, että tiiviissä ryhmässä joku juoksija tallaa pullon päälle ja loukkaa itsensä.
Itseltäni Amdounin temppu meni ohi livelähetyksessä. Sen sijaan kiinnitin huomiota toiseen vastaavanlaiseen tapaukseen. En muista oliko tekijä Amdouni mutta saattoi ollakin – muistikuva tekijän tyypistä täsmää häneen. Jonkin juottopisteen jälkeen kärkijoukon eturivissä oleva juoksija pudotti pullon viereensä. Suoraan alas, jolloin pullo jäi pyörimään takaa tulevien jalkoihin. Hitonmoinen riskitekijä. Niin ei kerta kaikkiaan tehdä, vaan pullo heitetään sivulle turvallisesti.
Itse asiasta kuultuna Amdouni sanoi seuraavaa: ”– Jotta pullot pysyisivät raikkaana, ne kastellaan vedellä, mikä tekee niistä liukkaita. Oli miten oli, on selvää, että yritän ottaa pulloa rivin alusta, mutta ne lipsahtavat kädestäni sillä hetkellä, kun kosketan niitä.”
Ainakin videokuvan perusteella väite on täyttä kamelinpaskaa. Vielä paljastavampaa on se, että Amdouni ei pyydellyt millään tavoin anteeksi ”vahinkoaan”, kuten herrasmiesmäisillä maratoonareilla olisi vastaavassa tilanteessa tapana tehdä. Mutta tiettyihin kulttuureihin, jotka tietysti ovat yhtä arvokkaita kuin länsimainen, kuuluu piirre että mitään ei tunnusteta vaikka todisteet olisivat päivänselvät.


13. Omaan nilkkaan

Britit epäilivät satasen olympiavoittaja Lamont Marcell Jacobsin taustoja. Mies nousi aika lailla äkkiä huipulle 26-vuotiaana ja taustajoukoissa on tiettyjä dopingiin sekaantuneita henkilöitä. Lisää kummastusta aiheutti olympiavoittajan päätös lopettaa kautensa tähän.
Vaikea sanoa, onko brittien epäilyissä perää. Itse ainakin suhtaudun melkoisella varauksella Jacobsiin, koska hänen juoksunsa ei näytä luontevalta siihen nopeuteen.
Joka tapauksessa britit saivat näpeilleen, kun satasen välierissä karsiutunut Chijindu Ujah kärähti. Näyttää ilmeiseltä, että pikaviestin hopea menee uusjakoon. Tällä kertaa voi sanoa, että dopingkärystä lähti haju. Lukekaapa vaikka juoksijan sukunimi takaperin, jos ette muuten usko.


Loppukevennys: Asia pähkinänkuoressa

Kun ihmettelet miksi maailman nälkäongelmaa ei ole saatu ratkaistua huolimatta vuosikymmeniä kestäneestä hyväntekeväisyydestä ja miljardien suuruisista avustuksista
ÄLÄ RUOKI LINTUJA!
RUOKKIMINEN LUO SIITÄ RIIPPUVAISEN POPULAATION JOKA ON POTENTIAALINEN TERVEYSUHKA JA SAA AIKAAN KALLIIKSI TULEVAN SOTKUN

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sehän se vähän pelottaa, että kuinka uudenaikaiset aseet jäivät näiden Afganistanin teletappien käyttöön. Ainakin rahaa on niihin pistetty sen verran (72 miljardia dollaria), että Suomenkin armeijan kalusto olisi huppuluokkaa tuolla määrällä rahaa. Noh aika näyttää, miten naapurimaat kokevat tällaisen hampaisiin aseistetun maan.

Nils- Aslak kirjoitti...

Toistuva uutinen. Tuo kaveri huusi"Jumalan nimeen, siis allahu Akbar". Monessa muussa maassa puhuttaisiin terrorismista.

On meillä vielä jotain hyvää: Ruotsissa tuo alle 21- vuotias olisi saanut nuorisoalennuksen ja Max yhden vuoden vankeutta.

Ironmistress kirjoitti...

Jokainen uskonto luo näköisensä yhteiskunnan. Tämä on truismi, jota ei tarvitse erikseen perustella.

Afganistanin soppa osoitti meille konkreettisesti, että demokratian ja länsimaisen arvomaailman vieminen tuontitavarana sellaiseen yhteiskuntaan, jonka arvomaailman ydinarvot ovat vastakkaisia kristinuskon arvomaailmalle, on tuomittu väkisin epäonnistumaan.

Liberaali demokratia, hyvinvointivaltio ja markkinatalous ovat kaikki sellaisen yhteiskunnan tuotetta, jonka hegemoninen uskonto on protestanttinen kristinusko. Niiden pusertaminen yhteiskuntaan onnistuu sitä paremmin, mitä lähempänä yhteiskunnan hegemonisen uskonnon arvomaailma on protestanttista kristinuskoa. Tästä syystä USA kykeni demokratisoimaan Saksan ja Italian, ja se on onnistunut myös Japanissa ja Kaakkois-Aasiassa, jossa hegemonisen uskonnon (mahayanabuddhalaisuus) ydin on lähellä kristinuskoa.

Mutta jokainen yritys tuoda demokratiaa, hyvinvointivaltiota, markkinataloutta ja länsimaisia arvoja islamilaisiin yhteiskuntiin on epäonnistunut poikkeuksetta, juuri tuon eriävän arvomaailman osalta.

Optimitilanne on siis liberaali demokratia, markkinatalous ja hyvinvointivaltio kristityille ja teokraattinen shariapohjainen diktatuuri muslimeille. Ateistit voivat vapaasti valita puolensa.

Ironmistress kirjoitti...

Anonyymi: Lentokoneet on kaikki lennetty Uzbekistaniin, ja USA tuhosi täsmäiskulla muutaman maahan jääneen kopterin, joiden pilotit urheasti käänsivät takkinsa valtaisan alivoiman edessä. Talibanille ei ole jäänyt kuin panssaroimattomia ajoneuvoja sekä käsiaseita.

Anonyymi kirjoitti...

George af Ganistanin perintö

USA viipyi ihan liian pitkään Afganistanissa, olisi pitänyt laitaa B52 asialle, paskaksi ja palamaan, piipahtaa paikalla tappamassa talipäitä ja osama. Häipyä ja kertoa, että ette te halua, että palaamme. Toimikaa sen mukaan. No, ykä puska halusi valloitella maita.

Valloitus olisi voinut onnistua, jos olisi otettu oppia vietnamista: Toimittajat kuuseen asioihin sotkeutumasta. Moskeijat maan tasalle ja ”vastarintataistelijoiden” kylät. Unikkopelloille agentti oranssia ja napalmia, vähän niin kuin vuorokylvönä. No, eipä se vieläkään ole myöhäistä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

"Talipäät ovat nyt vallanneet lähes koko maan. Romahdus tapahtui vielä nopeammin kuin niinsanotut asiantuntijat osasivat odottaa. Todellisille asiantuntijoille tämä ei ollut mikään yllätys. Kun länsimaat päättivät vetäytyä, tämä oli ilmeistä. Läpikorruptoitunut islamilainen heimokulttuuri ei kerta kaikkiaan toimi pätkääkään, joten valtaan pääsevät aina ne, jotka ovat valmiita olemaan kaikkein häikäilemättömimpiä."

No eipä yllätä niin paskaakaan. Jotenkin olen jo aikapäiviä ollut kypsä myöntymään sen tosiasian edessä, että toivoton tapaus mikä toivoton tapaus koko maa. Enpä sitten tiedä mitä tuolle pitäisi tehdä, sekin vaara kun siinä on, että siitä tulee taas terrorismin (siis maan rajojen ulkopuolelle ulottuvan sellaisen) tukialue, mikä nyt ei olisi niin kiva juttu sekään...

"Ikävä mutta tosi piirre asiassa on kuitenkin se, että naisurheilua myydään seksillä. Pidemmät shortsit jalkaan, niin yleisömäärät laskevat taatusti. Mitäpä itse luulisitte, millä beach volley -sarjalla olisi eniten katsojia, jos naisten sarjat jaettaisiin luokkiin A, B, C, D ja DD? Riippumatta siitä, minkä sarjan pelillinen taso on korkein."

Tuo on kyllä totta, eikäpä liene varsinaisesti itse asialle eli urheilulle mitenkään eduksi. Sääntömuutos olisi kyllä siksi mitä perustelluin juttu. Toisaalta, mikäli jonain päivänä tuollainen D- tai DD-sarjan ottelu jossain pelattaisiin, niin tuskinpa itsekään vastustaisin kiusausta kipaista katsomon puolelle. ;) Kaksinaismoralismia(ko)?

-J.Edgar-


No, siellä on nyt sotia ryskytetty vaihtelevanlaisella menestyksellä viimeiset 40 vuotta, elikkä samoissa ollaan kuin vietnamilaiset olivat 40 vuotta sitten. Ainakin Kaakkois-Aasiassa on sittemmin meininki muuttunut melkoisestikin, mutta Afganistanin suhteen en kyllä jaksa ainakaan tällä syömisellä olla yhtä optimistinen.

Dr Outhouse kirjoitti...

Siteeraan eräältä toiselta kommenttipalstalta oman tekstini:

Miksi ovat kaikki kauhuissaan Afganistanista? Länsimainen hapatusdemokratia lähti pois ja nyt saavat kaikki maan asukkaat nauttia ja elää mitä oikeaoppisimman rauhanuskonnon sanoitusten mukaan. Eikö kukaan ulkovaltojen hätäilijöistä näe tätä? Heille tulee vihdoin Allahin tahto ja rauha! Vai eikö muka kaikki kulttuurit ole yhtä hyviä…? Ainakin meillä Suomessa näin kerrotaan.

QroquiusKad kirjoitti...

1:
Mielenkiinnolla odotan, koska Riikka alkaa Purra koko voimallaan ja kuinka vahva haisunäädän kusimyrsky siitä seuraa mediaeliitin taholta.
Ainakin tähän asti he tuntuvat uskovan Riikan helpommin tönittäväksi kuin Jussin.

2:
Olisiko Kiinan vuoro kokeilla kykyjään Afganistanissa? Tiedä vaikka onnistuisivatkin.

3:
Ehkäpä körinähysterian pelkopornoon saadaan jotain rajaa, kun rajat on avattava 3-4 miljoonalle tunkeutujalle:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008196265.html

5:
Ei tässä voi kuin toivoa, että uhrit alkaisivat olla voittopuolisesti Nuoria Älykkäitä Naisia. Tai ehkei sittenkään:
eiväthän ne tee ilmoitusta pilluvarkaudesta, koska joutuisivat myöntämään oman idioottimaisuutensa.

6:
Veikkaisin tuossa olleen kyse miehestä, joka vaikutti syntyessään pojalta mutta kehittyi oudon naismaiseksi. Koska hänestä ei ollut ottamaan yhteisössä miehen paikkaa, hänet puettiin ja kohdeltiin naisena. Sellaisena hänet haudattiinkin, mutta mukaan laitettiin miekka alkuperäisen, syntymäsukupuolen tunnustukseksi.

7:
Ja kun lukee artikkelin kommentit, ovat ne lähinnä uskonnillissävyistä hurmiota kuinka nyt Suomi Pelastaa Maailman!

8:
Viimeisenä tästä maasta ruoka ituhipeiltä ja muilta tuholaisilta loppuu. Kyllä sitä heille kuskataan vaikka valtionvelka tuplaamalla.

9:
Suvaitsevaiset tunnetusti suvaitsevat aivan kaikkea, kunhan se on linjassa heidän maailmankuvansa kanssa. Muutakin saa ajatella, kunhan sitä ei sanota ääneen.

10:
En minä vaan tajua, mikseivät miehet enää pelaa pelkät stringit syvällä persvaossaan? Luulisi nyt tuota lajia myytävän homoseksilläkin?

11:
Eteläsudanlaistaustainehan se Athing on, mutta jos Kiina katsoo voivansa menetellä noin ja se hyväksytään, mikseivät sitten muutkin voi alkaa omia itselleen Kiinan mitaleja?

12:
Kiusa se on se pienikin kiusa. Tottapa mutiainen sai pahanteostaan vähän lisää energiaa päästä maaliin.

13:
Dopingissa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Jotkut naulitaan ristille omien toimesta, toisten puolesta taas valehdellaan ummet ja lammet. Jos vielä omistaa pillun, riittää kun päästää pikku porut.

Kun valkopaskahanhien paskominen alkoi haitata jo hesalaisia, joutui mediaeliitti kirjoittamaan asiasta. Tottakai oli täytynyt antaa puheenvuoro mummelille, joka kävi ruokkimassa paskojia, noita "ihania mumisijoita"!
Paskat niiden paskoista, eihän mummeli siellä asunut, mihin paska putosi.

Samoin ajattelevat ne, jotka ruokkivat ihania lemmikkejään Afrikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Huh huh, mitä kirjoitit kohdassa 2!
Kansanmurhaako ehdotat??!

klova kirjoitti...

Ehkä Afganistan ei ole merkinnyt kenelkekkään niin paljon,että olisivat yrittäneet ihan kaikilla voimin ja konstein.Neuvostoliitto soti tuolla kymmenisen vuotta ja kaatuneita 15 000,enemmän meni tuona aikana onnettomuuksissa ja simputuksessa.Jenkit 20 vuotta ja 2500 sankarivainajaa,tais tuollakin mennä enemmän liikenneonnettomuuksissa ja harjotuksissa.Kumpikin olisi halutessaan varmaan kyennyt enempäänkin,mutta jopa totalitaristisenkin valtion on vaikeahko perustella itselleen ja poliittiselle johdolle,että autamme afgaaneja parhaiten tappamalla heidät sukupuuttoon.Drmokratiassa tuo ei ainakaan tee kenestäkään suosittua.

Rahaa nyt paloi, mutta mihin?Suurin osa palkkoihin jotka olisi muutenkin täytynyt maksaa ja kotimaassa kotimaisin voimin valmistettuihin aseisiin.

Kumpikin suurvalta soti aikansa ja huomasi,että sotaan oli lähdetty väärinperustein ja asiaa enempi miettimättä.Kumpikin haki jotain sellaista mitä ei voinut edes saavuttaa.Neuvostoliitto yritti tukea epäsuosittua kommunistihallintoa ja Yhdysvallat epäsuosittua korruptiohallintoa.

Zhdanov sanoi suomalaisille kommareille,ettei kommunismi ole vientituote,puna-armeija ei sitä Suomeen tuo.Kommunistien täytyy itse haluta ja kyetä se hankkimaan.Tuo on hyvä neuvo Afganistaninkin tapauksessa,demokratia ei ole vientituote.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 9.57: Afganistanissa on näppäriä aseseppiä, jotka tekevät itse käyttökelpoisia rynnäkkökiväärejä. Mutta enpä usko että korkea teknologia kovin kauan toimii noissa käsissä.

Nils-Aslak: Näin luultavasti. Nimi ei kuitenkaan välttämättä viittaa muslimiin.

Ironmistress: Kummin päin asia mahtaa olla? Luoko uskonto näköisensä ihmiset vai luovatko ihmiset näköisensä uskonnon?

Pyssymies: Juurikin noin. Afganistanin rauhoittaminen ei ole suuri ongelma. Ongelma on vaadittavan tahtotilan saavuttaminen.

J. Edgar: Kaakkois-Aasia kykeni muuttumaan, mutta epäilen vahvasti että Lähi-itä ei kykene. Enintään ne valtiot jotka kykenevät vaurastumaan siksi että länsimaat tarvitsevat niiden öljyä ja nekin vain niin pitkäksi aikaa kun öljyä tarvitaan ja löysää rahaa riittää öljyn tarpeen päätyttyä.

Dr. Outhouse: Olen samalla kannalla. Antaa afgaanien elää omalla tavallaan, kunhan eivät tule tänne häiritsemään sivistyneiden ihmisten elämää. Jos ja kun huumekauppa alkaa rehottaa, niin pommikoneet asialle.

Qroquius Kad: Kohta 9. En olisi noin varma. Etkö ole kuullut ajatusrikoksesta?

Ano 18.54: En missään tapauksessa ehdota kansanmurhaa. Totesin vain että demokratian tuominen paskastanioihin onnistuu vain yhdellä tai maksimissaan kahdella tavalla, jotka ovat itse asiassa sama tapa. Jos näitä ei haluta tehdä, on sitten ihan turha tuhlata aikaa, rahaa, resursseja ja sivistyneiden ihmisten elämiä yrittämällä toimimattomin tavoin.

klova: Hikipedia kertoo Afganistanin historian ja muun olemuksen paljon selkeämmällä ja realisisemmalla tavalla kuin Wikipedia.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Joo, Hikipediassa on afganistanista eiku paskastaniasta oikein asiapitoinen ja analyyttinen artikkeli. Suositellaan!

Ironmistress kirjoitti...

https://hikipedia.info/wiki/Paskastan

Ironmistress kirjoitti...

Ai niin. Paskastan on englanniksi "Buttfuckistan" ja saksaksi "Albanistan".

Ironmistress kirjoitti...

Kysymykseen 'Luoko uskonto näköisensä ihmiset vai luovatko ihmiset näköisensä uskonnon?' vastaus on tuo ensimmäinen, eli että uskonto luo näköisensä ihmiset (tai siis yhteiskunnan).

Syynä on kulttuurievoluutio, meemiteoria ja Donella Meadowsin 12 säätöpisteen teoreema. 12 säätöpisteistä kaikkein voimakkain on kyky paradigman ylikäymiseen (the power to transcend paradigms), ja kulttuurievoluutiossa se on nimenomaan uskonto.

Syystä että jokaisella uskonnolla on erilainen ydinarvosetti (core value set), joka määrittää ihmisten eettiset arvot, säännöt käyttäytymiselle, luottamuksen asteen, sen miten he suhtautuvat toisiinsa, sisäryhmäänsä, ulkoryhmään, yhteiskuntaan, vallanpitäjiin, bisnekseen, työntekoon, siihen millaisen hyvän yhteiskunnan tulee olla jne. Ja nyt pääsemme todistamaan sen, millaisen yhteiskunnan fundamentalistinen sunni-islam luo.

Täälläpäässä veikataan, että jotain samankaltaista kuin Pol Pot Kambodzhassa. Mutta afgaanit itse tulevat pitämään siitä - he itse käytöksellään osoittivat että he halusivat sen.

Tietenkään uskonto ei ole mikään muuttumaton monoliitti. Se on kuitenkin meemipleksi, ja samojen kulttuurievoluutioiden lainalaisuuksien alainen kuin meemipleksit yleensäkin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_leverage_points
https://donellameadows.org/archives/leverage-points-places-to-intervene-in-a-system/

Anonyymi kirjoitti...

"Ainoa tapa millä tämän linjan voitto voidaan estää on laajentaa äänioikeutta siten, että entistä useampi Suomen vihollinen saa kansalaisuuden tai äänioikeuden. Tai sitten se, että äänestäminen lakkautetaan, mikä ei sekään nyt mahdoton vaihtoehto ole. "

On myös kolmas vaihtoehto. Äänestyskoneet. Niillä voidaan varmistaa vaalien lopputulos mieleiseksi.


Seuraavassa somen sisällön perusteella lyhyt yhteenveto:

Persujen pj-valinta oli erikoinen. Kokouksessa oli Putkosen mukaan 2000 osanottajaa. Heistä 1302 äänesti ja äänistä 774 meni Purralle. Äänestyksessä käytettiin äänestyskonetta.

Kokoukseen ei pääsyt ilman henkilöllisyyden todistamista. Kokouksen osallistujista 700 ei voinut äänestää henkilöllisyyspaperien puuttumisen takia. - Jotain ristiriitaa tässä?

Voin olla täysin väärässä. Tällaisia mielikuvia tuli somen perusteella.


Kukavaan


Anonyymi kirjoitti...

"Ikävä mutta tosi piirre asiassa on kuitenkin se, että naisurheilua myydään seksillä. "

Mihin tämä johtaa mädätyksen jatkuessa?

Tehdäänpä aikakoneella lyhyt vierailu vuoden 2071 olympialaisiin. Huomaamme uusia lajeja. Vuonna 2021 niitä olisi pidetty törkeinä pornografisina live-näytöksinä.


Kukavaan

Ironmistress kirjoitti...

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008201327.html

Järkyttävät kuvat Kabulista: Talebanin taistelijat hyökkäsivät tuhat­päisen ihmis­joukon kimppuun – uhreina myös naisia ja lapsia

---

Ai, ihanko totta? Tuliko jollekulle yllätyksenä se, että Taliban valtaan päästessään saa Afganistanin vaikuttamaan Pol Potin Kambodzhalta?

Olisiko hei kannattanut taistella vastaan eikä antautua kuin lampaat?

Mutta joo. Lännen uskonnot eivät päde Idässä. Eikä tämä tarkoita vain kristinuskoa, vaan ihmisoikeuksia, perusvapauksia, tasa-arvoa ja muuta samanlaista hömppää. Me olemme tehneet nyt kaiken voitavamme, epäonnistuimme, eikä tuo ole enää meidän asiamme. Kiittämättömät ja petolliset afgaanit lusikoikoon nyt oman ihab itse keittämänsä soppansa.

Ruukinmatruunan tunteisiin on turha vedota. Kyllä INTJ:lläkin on ne tunteensa. Ne vain ovat siellä jossain seitsemän teräsoven takana, seitsemän lukkoa kussakin.

Ironmistress kirjoitti...

Ja kun kuvittelee, etteivät asiat voi mennä hullummiksi enää, niin ne menevät.

Joillekin ihmisille Pol Pot ja Kuoleman kentät ovat tavoitetila, eivät kauhudystopia. Tuhannet afgaanit, jotka lähtivät maasta Talibanin kaaduttua, ovat palanneet Afganistaniin Talibanin saatua vallan jälleen.

https://yle.fi/uutiset/3-12064000

Miksi, oi miksi, meille länkkäreille on niin vaikeaa ymmärtää, että afgaanit itse haluavat elää Talibanistanissa eivätkä kaipaa sellaisia hömpötyksiä kuin demokratia ja ihmisoikeudet?

Trilisser kirjoitti...

Jaskalle lipsahti kyllä virhe Japanin osalta. Toisin kuin jenkkipropaganda väitti silloin ja siihen uskovat tänään, Japani oli ennen sotaa ja sodan aikanakin parlamentaarinen valtio. Parlamentilla oli lainsäädäntövalta ja toimeenpanovalta oli pääministerin johtamalla hallituksella. Keisarin valta oli epäsuoraa. Kylmä tosiasia oli se, että esimerkiksi USA:n presidentillä oli paljon enemmän suoraa valtaa kuin Japanin keisarilla. Ei pitäisi uskoa valhepropagandaa.

Niin, nuo rantapeliasut. On se nyt naurettavaa ruikutusta valittaa bikineistä, kun niissä sitä alunperin pelattu. Ja jos miesten asuja itketään, niin katsotaanpa sumopainia. Hädin tuskin persvaon peittäviä ne sumoasut.

Kuvittelevatko naisurheilijat oikeasti, että niitä rantalajeja katsotaan urheilumielessä? Tai Kristiina Mäkelän vuodatukset. Säälittävää ulinaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Joillekin ihmisille Pol Pot ja Kuoleman kentät ovat tavoitetila, eivät kauhudystopia. Tuhannet afgaanit, jotka lähtivät maasta Talibanin kaaduttua, ovat palanneet Afganistaniin Talibanin saatua vallan jälleen.

https://yle.fi/uutiset/3-12064000

Miksi, oi miksi, meille länkkäreille on niin vaikeaa ymmärtää, että afgaanit itse haluavat elää Talibanistanissa eivätkä kaipaa sellaisia hömpötyksiä kuin demokratia ja ihmisoikeudet?"

Niin no, vähän hankalaa on auttaa sellaista, joka ei edes itse halua auttaa itseään. Aikaahan on ollutkin "vain" 20 vuotta, joten selavii. Demokratiasta ei oikein taida olla vientituotteeksi, se oppi kai tästä päällimmäiseksi jäi käteen. Ja autettavilta nyt toivoisi edes jonkinlaista yhteiskuntamoraalin vähimmäistasoa, tuskinpa esim. ristiretkiä Pyhään Maahan olisi tehty Sodoman ja Gomorran vapauttamiseksi...

-J.Edgar-

Jaska Brown kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: Ennen muuta Hikipedia on realistisempi kuin Wikipedia kertoessaan Afganistanista.

Ironmistress: Tuo Paskastania oli hillitön ja ah niin realistinen.
Jälkimmäiseen kommenttiisi totean, että olen pessimistisempi ja väitän ihmisten luovan uskonnosta näköisensä. Jos Eurooppa olisi islamilainen ja Lähi-itä kristitty, en usko että tilanne juurikaan poikkeaisi nykyisestä mitä elintasoon ja kulttuureihin tulee. Uskontojen tulkinnat olisivat samanlaiset kuin nykyisin, mutta ne vaihtaisivat keskenään paikkaa.
Jälkimmäisiin kommentteihisi totean että en voi ymmärtää miksi joku järkyttyy Afganistanista leviävistä kuvista. Miten voi järkyttyä jostakin mikä on itsestäänselvästi odotettavissa?

Kukavaan: Jos huijaushalua on, äänestyskoneet tarjoavat siihen teknisesti helpomman vaihtoehdon. Eikös se joku kommunisti sanonut joskus että äänestämistä tärkeämpää on ääntenlaskenta.
Pornografiaurheilussa olisi tietysti nykyiseen nähden se hyvä puoli, että siinä transnaiset eivät pärjää aidoille. Tosin arvostelulajihan se olisi ja makuja on monia.

Trilisser: Joo, tiedän kyllä että Japani oli kohtuullisen hyvin toimiva demokratia ennen sotaa. Vaan eipä ollut sodan aikana. Ehkä ydinpommit toimivat vain siinä tilanteessa, jossa demokratialla on jo valmiiksi riittävä pohja. Mikä vähentää ratkaisumalleja entisestään.
Jos jollekulle tulee sumopainia katsellessa seksi mieleen, niin on kyllä asiaa psykiatrille.

J.Edgar: Niin, minä olen selvästi suvaitsevaisempi kuin suvaitsevaiset. Minun puolestani afgaanit eläkööt kuten haluavat. Kunhan elävät siellä eivätkä täällä.

Anonyymi kirjoitti...

@Trilisser: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hideki_Tōjō

Melkoisesti sotilasdiktaattoria muistuttava hahmo, sanoisin...

-J.Edgar-

Anonyymi kirjoitti...

Muovin kierrätys

Muovi, joka kierrätetään suoraan tehtaalla tulee oikeasti kierätetyksi. Samoin polttoon menevä muovi, lämpöarvo sama kuin öljyllä.

Muovi, paskainen ja sekainen kerätään länsimaissa, roudataan kierrätettäväksi jonnekin aasiaan, kierrätyksetä mksetaan. Aasiassa se kipataan lähimpään jokeen. On se kumma kun ei kiinnosta siivota muoveja joista ihan ite. Tietysti kehitysapuna toimitettu kierrätys kelpaa, länkkärit kerää muovin joista, maksaa kierrätyksestä, muovi kipataa jokeen, länkkäri kerää...

Japanin politiikka oli 1920 ja -30 luvulla mielenkiintoista, Tavallaan sotilasdiktatuuri muttei everstien tai kentsujen diktatuuri. Ei, luutnanttien ja kapteeneiden diktatuuri, kuumakallejen diktatuuri. Kuumakallet murhasivat kentsun tai everstin tai ministerin joka ei totellut. Sopii tutustua matsurian sodan eskalointiin neukkuja vastaan. - KVG:Halhin-Gol. Kuumakalle-kentsut hööki mongoliaan omin nokkinensa ja sai turpiin puna-armeijalta. Myös leffa Yamato kertoo karusti miksei amiraali Yamato voinut muuta kuin hyökätä USAa vastaan.

Pyssymies

Trilisser kirjoitti...

Joku linkkasi Wikipediaan. Sori, mutta lähteenä Wikipedialla on vessapaperin arvo. Edelleen: Yhdysvaltain presidentillä oli paljon enemmän toimeenpanovaltaa kuin keisarilla tai Tojolla.

Sitäpaitsi USA ei ole demokratia vaan perustuslaillinen tasavalta. Enkä tuota eroa ole keksinyt itse, sitä korostavat nimenomaan amerikkalaiset konservatiivit itse. Periaatteessahan demokratiassa mikä tahansa laki on kumottavissa enemmistöpäätäöksellä, mutta perustuslaillisessa tasavallassa ylimpänä on juuri perustuslaki.

Ironmistress kirjoitti...

Tuohon uskonto ja yhteiskunta -keskusteluun todettakoon, että Afrikan pohjoisreuna kuului Rooman valtakuntaan ja sittemmin Bysantin keisarikuntaan aina 600-luvulle asti, arabivalloitukseen asti. Etnisesti ja geneettisesti he olivat samanlaisia roomalaisia kuin kaikkialla valtakunnan alueella (poislukien berberit ja egyptiläiset koptit). Alueella ei ole tapahtunut mittavia väestönvaihtoja.

Pohjoisafrikkalaiset vaihtoivat kielensä latinasta arabiaan ja uskontonsa kristinuskosta islamiin. 700-luvulla he sitten ryhtyivät dzihadiin ja valtasivat Espanjan ja Välimeren suuret saaret. Heidät työnnettiin molemmista lopulta takaisin mereen ja katolisuus vakiutui molemmissa.

Vertaamalla kahta eri entistä Rooman alueeseen kuulunutta seutua (Hispania ja Africa Septentrionalis) ja niiden tilaa 2000-luvulla voidaan vakuuttua siitä, että uskonto luo yhteiskunnan eikä päinvastoin. Ja sama kääntäen: jos reconquista olisi epäonnistunut, myös Espanja olisi tänään samanlainen kuin Marokko, Algeria, Tunisia tai Libya.

Eikä tarvitse myöskään katsoa sen pitemmälle kuin verrata Suomea (luterilaisuus) ja Venäjää (ortodoksisuus) keskenään ja molempien luomia yhteiskuntia. Ihmiset ovat molemmissa samat, ilmasto sama - emme turhaan puhu "veli venäläisestä".

Tämän todettuamme on myös pakko todeta, että genetiikka mutkistaa asioita. Mitä alhaisempi väestön keskimääräinen ÄO on, sitä enemmän kansakunnassa kärjistyvät uskonnon fanaattiset, fundamentalistiset ja tuhoisat puolet, kun taas mitä korkeampi väestön keskimääräinen ÄO on, sitä enemmän kärjistyvät uskonnon positiiviset puolet.

Tai verrataan myös Libanonin kristittyä ja islamilaista väestöä keskenään. Sama etnisyys, eri uskonto, erilainen yhteiskunta.