Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 17. joulukuuta 2022

Uusinta: Salaliittoteoriat

Lukijalle: Pistetäänpä tällä kertaa uusiksi pakina vuodelta 2011. Uusimmat tutkimukset ovat nimittäin tuoneet lisätietoja joihinkin tapauksiin. Lisäksi luin äskettäin kirjan salaliittoteorioista. Niiden synty on varsin ymmärrettävää. Onhan vaikea käsittää, että täysin päättömiä typeryyksiä kuten haittamaahanmuuttoa kannatettaisiin ilman että taustalla olisi jokin suunnitelma:

Ei se ole tapahtuma eikä mikään, josta ei ole kehitetty vähintään kolmea salaliittoteoriaa. Virallisia selityksiä ei uskota, vaan väitetään aivan jotakin muuta. Hauska piirre asiassa on, että hörhöinä pidetyt väitteet ovat joskus osoittautuneet tosiksi. Jotkin salaliitot ovat ihan oikeasti toteutuneet ja jopa myöhemmin paljastuneet - onpa täysin mahdollista että nykyinen poliittinen korrektiuskin on kaikkien aikojen salaliitto. Tämä pistää pohtimaan, kuinka moni nykyinen virallinen totuus onkin valhe. Tosin vaihtoehtoisia teorioita ei aina vahvoista todisteista huolimatta uskota, mikäli virallinen totuus on jo tiukasti betonoitu. Esimerkiksi Suomessa kirjailija Arto Paasilinna paljasti jo 70-luvulla teoksessaan Jäniksen vuosi mm. kallonmittauksiin vedoten, ettei Kekkonen olekaan Kekkonen vaan korvattu kaksoisolennolla noin vuonna 1968. Jaakko Okker selvitti jatkotutkimuksissaan kirjassa Herran pelko on herran alku, että Vanha Kekkonen eli Maltillinen eli Tamminiemen vintillä tuuraten välillä Uutta Kekkosta eli Radikaalia. Vaan historiankirjoitus väittää edelleen ihan muuta. Seuraavassa paljastetaan, mitä muutamassa merkittävässä tapahtumassa on oikeasti käynyt ja kuinka metsässä ovat sekä viralliset selitykset että hörhöilijöiden salaliittoteoriat.

Prinsessa Dianan kuolemasta on esitetty lukemattomia salaliittoteorioita, mutta ilmeisin on jäänyt havaitsematta. Kuoleman – tai siis lavastetun kuoleman - ajankohta. Diana ”kuoli” 31.8.1997. Elokuva Men in Black sai ensi-iltansa 2.7.1997. Vajaa kaksi kuukautta aiemmin, juuri riittävästi aikaa suunnitella lavastus. Prinsessa Diana näet oli suuri Elvis-fani ja elokuvassa paljastetaan todeksi laajalle levinnyt epäily: Elvis ei sittenkään ole kuollut, Elvis vain on palannut kotiin muiden alienien kanssa. Diana sai tästä tietää ihastuksensa olevan elossa ja ryhtyi toimiin. Hänellä oli yhteys salaiseen maailmanhallitukseen eli Bilderberg-ryhmään, jonka yhteistyö liskoihmisten ja muiden humanoidien kanssa on hyvin tunnettu. Tarkalleen ei tiedetä, mitä kiristyskeinoa Diana käytti – naisten perinteiset konstit on kelpo veikkaus, olihan Di iästään huolimatta vielä ajokelpoisen näköinen - , mutta onnettomuus lavastettiin ja tiettävästi Diana, jonka viehtymys vanhempiin miehiin tiedetään, elää yhä onnellisena Elviksensä kanssa jollain Karibianmeren paratiisisaarella.

WTC-tornien romahduksen tiedetään hyvin olevan USA:n hallituksen suunnittelema. On totta, että arabiterroristit kaappasivat neljä konetta, mutta se tapahtui amerikkalaisten suunnitelman mukaisesti. Kaksi muuta oli tarkoitettu pelkäksi hämäykseksi ja niiden kohtalo osoittaakin kahden muun koneen tapauksen valheeksi. Pentagoniin tähdätty kone osui huonosti ja toinen epäonnistui kokonaan. Tämä jättää WTC-torneihin törmänneet koneet. Oikeasti, uskooko joku että arabirättipää kykenisi muka osumaan lentokoneella torniin? Todellisuudessa USA:n salainen varjohallitus oli kehittänyt näkymättömyysteknologian ja ampui koneet alas juuri ennen kuin ne olisivat lentäneet ohi WTC-tornien (tai tiedä sitä, vaikka olisivat hyvällä tuurilla osuneetkin). Jättimäisille näkymättömyyskankaille heijastettiin mukamas-osumat, jonka jälkeen koko paikka suljettiin. Tornit ovat edelleen pystyssä näkymättömyysteknologian suojissa. Koko operaation tarkoitus oli hommata varjohallitukselle käyttökelpoista toimitilaa keskeiseltä paikalta. Aiemmin oli jouduttu operoimaan hajautetusti, mikä aiheutti hallinnollista byrokratiaa aivan liikaa. Viimeiset kymmenen vuotta USA:n varjohallitus on voinut toimia tehokkaammin ja sen kyllä huomaa.
(Lisäys 15.7.2017: Todellisuudessa kävikin kompromissi: toinen koneista osui torniin täysin vahingossa onnettomuudessa ja toinen oli tarkoituksellinen terroriteko. Tämän paljasti sarjakuva xkcd:)

John F. Kennedyn murhassa vain yhtä asiaa on pidetty varmana: Lee Harvey Oswald ei häntä ampunut, ei ainakaan yksin. Jokainen jonkin verran tarkka-ammuntaa harjoittanut henkilö tietää, että niitä veemäisimpiä tilanteita on yrittää osua alempana olevaan, vinosti sivulle loittonevaan maaliin. Juuri sellaiseen kuin Kennedy oli. Saattaisi onnistua huippuluokan tarkka-ampujalta, mutta että mättää menemään useita tähdättyjä laukauksia sillä nopeudella kuin Oswaldin väitetään tehneen ja vielä saa muka osumia Mannlicher-Carcanon tapaisella hernepyssyllä. No way, José.
Suosituimpia syyllisiä salaliiton takana ovat olleet mafia, CIA, Neuvostoliitto, Kuuba, talouselämän vaikuttajat, sotateollisuus, varapresidentti Lyndon B. Johnson, FBI:n johtaja J. Edgar Hoover ja monta muuta. Yksi puuttuu listasta. Mies, jolla oli helvetin hyvä syy päästä Kennedy päiviltä. Mies, jolla oli operaatioon vaadittava varallisuus. Mies, joka oli tottunut operaatioihin, jotka eivät kestäneet päivänvaloa. Aristoteles Onassis. Onassis oli tavannut Jackien jo ennen kuin JFK:sta tuli presidentti. Eipä ihme, että kreikkalainen ihastui vaikutusvaltaisesta suvusta lähtöisin olevaan kaunottareen. Ensin piti vain raivata presidentti pois tieltä. Tämäkään ei riittänyt, vaan kesti vielä viisi vuotta ennen kuin Jackie sanoi tahdon. Sitä ennen piti vielä hoidella pikkuveli RFK, kunnes Jackie uskoi.

Kuten pitävästi on jo osoitettu, astronauttien kuukävelyt ovat studiossa lavastettuja. Eikä tällä tarkoiteta niitä klassikkoselityksiä eli miten lippu muka saattoi liehua tyhjiössä, miten astronautit muka selvisivät Van Allenin säteilyvyöhykkeestä jne. Todellisuus on vielä karmeampi. Kuukävelyt oli pakko lavastaa studioon, koska Kuuta ei oikeasti ole edes olemassa! Kuu itse on lavastettu – kyseessä on jättiläismäinen ilmapallo, joka kiertää maata. Kuun osittainen näkyminen aiheutuu siitä, että pallosta karkaa vähitellen kaasua. Täysikuu on vain silloin, kun salaiset huoltolennot täyttävät pallon. Varmin todiste tästä asiasta on, että kuumailmapallot on keksitty jo 1700-luvulla. Tällöin kuu on asetettu taivaalle todennäköisesti joskus 1800-luvun alkupuolella. Ensimmäiset valokuvat Kuusta on näet otettu joskus vuoden 1850 paikkeilla. Ei ole olemassa mitään luotettavia todistetia, että Kuu olisi ollut olemassa aiemmin. Sitä edeltävältä ajalta on pelkkiä piirroksia, jotka eivät todista mitään. Onhan niitä sellaisistakin taruolennoista, joita ei oikeasti ole olemassakaan, kuten vampyyreista ja ihmissusista. Kuu oli vain mielikuvituksen tuotetta, kunnes se jostain syystä jonkin ryhmittymän (Siionin viisaita veikattu) toimesta taivaalle asetettiin.
(Lisäys 15.7.2017: Ja eikös tämä Siionin viisaiden temppu osunut omaan nilkkaan - toisen maailmansodan päätyttyä natsit pystyivät perustamaan tukikohtansa Kuun kääntöpuolelle!)

Estonian uppoamisesta on esitetty mielettömiä teorioita, kun oikeasti kyseessä oli viattoman väärinkäsityksen seuraus. Estonian kapteenin pakatessa kotonaan kamojaan reissua varten vaimo huikkasi hänelle: Hei, eläimet on syöttämättä. Minä ruokin linnut, ruoki sinä kalat.

Ulko-avaruuden humanoidit ovat kaapanneet ihmisiä ufoihinsa jo vuosikymmenien ajan. Useimmat väittävät, että tarkoitus on ollut tutkia ihmisen biologiaa. Tämä ei kuitenkaan ole kuin ufomiesten peitetarina – oikeasti heidän teknologiansa on niin kehittynyttä, että he saavat tietää kaiken haluamansa maan pinnalle lähettämiensä pikobottien avulla. Todellinen syy on heidän mahtava ja kieroutunut huumorintajunsa:
Örghöl: Mitäs me nyt tehtäisiin. Pistetäänkö taas kaukosäteet tyhjentämään opiskelijoiden päät kaikesta kesken tentin?
Przlh: Plääh, tylsää. Kaapataan mieluummin joko paikallinen kylähullu kyytiin pariksi tunniksi ja nauretaan kun kukaan ei kuitenkaan usko sen juttuja jälkeenpäin.
Örghöl: Turhaa vaivaa. Tyydytään vain näyttäytymään jollekulle hasishörhölle ja kehotetaan sitä välittämään ihmiskunnalle tärkeä viesti siitä, että heidän pitäisi rakastaa toisiaan ja lopettaa sotiminen.
Przlh: Ei taas, vastahan me eilen... ei mutta nyt mä keksin. Eiköhän poiketa pitkästä aikaa Juhan af Grannin luona sumpilla.


Että mistäkö minä tämän tiedän? No, pienet vihreät miehet kävivät kertomassa toimintatapansa ja varmemmaksi vakuudeksi nuo kaikki edellä olleet muutkin faktat minulle. Olen luottomiehiä, nähkääs.

12 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


1)Kuujuttu oli mielestäni paras...Venäjällä tiedetään, että natsit ovat kuussa, siksi ne niin koettaa saada ohjuksia oikealle kuuradalle. Mutta koska ryssä aina ryssii, niin ne putoavatkin minne sattuu, Ukrainassa. Näin on !

2) Oswald oli nynnerö, eihän se mitenkään olis edes harhalaukauksella osunut kennediin. Niinpä Onassis on järjestänyt asian varmuuden vuoksi niin, että vieläkään ei ole kaikkia tokumentteja päästetty julki. Näin on!

Vasarahammer kirjoitti...

Lee Harvey Oswald oli kommunisti ja hänen postimyyntiaseensa eli italialainen Mannlicher Carcano oli aivan riittävän hyvä Oswaldille, joka ampui John F. Kennedyn Teksasin koulukirjavaraston ikkunasta.

Oswald toimi Fair Play for Cuba -järjestön hyväksi ja hän vieraili Mexico Cityssa Kuuban suurlähetystössä.

Oswald oli asunut Neuvostoliitosta, josta hän oli tuonut vaimonsa Marinan Yhdysvaltoihin.

Mitään salaliittoa ei koskaan ollut. Kaikki salaliittoteoriat ovat osoittautuneet kehnoksi sepitteeksi.

Vasarahammer kirjoitti...

Olen lukenut yhden John F. Kennedyn murhasalaliittoa käsittelevän kirjan ja se oli New Orleansin piirisyyttäjä Jim Garrisonin "On the trail of the Assassins", joka n pitkälti Oliver Stonen JFK-elokuvan pohjana. Elokuvasssa on tosin elementtejä muistakin salaliittospekulaatioista. Dallasin Dealey Plazalla väitettiin olevan useita ampujia eli presidentin saattue olisi joutunut ristituleen. Jim Marrs -niminen salaliittohörhö on kirjoittanut tästä kirjan nimeltä Crossfire.

Lisäksi olen lukenut yhden kirjan, jonka mukaan Secret Service -agentin vahingonlaukaus tappoi Kennedyn. Kyseessä ei ole varsinainen salaliittokirja vaan vaihtoehtoinen teoria.

Olen myös lukenut William Manchesterin Kennedyn murhaa käsittelevän kirjan, joka ei ollut salaliittokirja. Viimeinen kirja, nonka luin oli Gerald Posnerin Case Closed jossa kumottiin salaliittoteoriat.

Strix Senex kirjoitti...

Salaliittoteorioita on monenlaisia, on pelkkää huuhaata ja huomion tavoittelua, on hämäys- ja harhautusmielessä tuotettuja salalittoteorioita ja on niitä, joissa savu oikeasti merkitsee tulta. Salaliittoja on ollut niin kauan kuin ihmisiäkin, jopa kauemman aikaa kuin hallinnollisesti järjestäytyneitä yhteiskuntia. Salaliitoilla tavoitellaan jokseenkin poikkeuksetta valtaa. Esimerkiksi kommunistinen puolue on perinteisesti toiminut konspiratiivisesti, usein vaihteleviila nimillä mutta aina jokseenkin samoilla periaatteilla. Salaliittoteorioiden esittelyllä voidaan tavoitella pelkkää huomiota, mutta niitä voidaan tuottaa myös hämäys- ja harhautustarkoituksessa. Sillä tavoin huomio voidaan kohdistaa huuhaa-kohteisiin ja saman tien salaliittojen ounastelu saadaan leimattua yleisemminkin huuhaaksi. Venäjänkielinen termi peitettyä sodankäyntiä tarkoittava termi "maskirovka" lienee tuttu, kuten myös se, että siinä usein käytetään hyväksi niitä "hyödyllisiä idiootteja".

Teutjärvi kirjoitti...

Kun etniset mainostavat minulle tuotteita jokatoisessa mainoksessa, siinä ei ole järkeä,
en osta, kaverini ei osta, miksi silti mainostetaan. Tarkoitus on varmaan totuttaa
meidät siihen että tämä on tulevaisuus. Joku on tämän takana mutta kuka.
Jos haluatte myydä minulle jotain, laittakaan elovena tyttö mainostamaan niin
saatan harkita.

Snowcamo kirjoitti...

Jatkopohdiskeluaiheeksi olisi mielenkiintoista ottaa todellisten piiloteltavian asioiden sumuverhoistaminen tai naurettaviksi saattaminen 'salaliittoteorioilla'. Näitäkin on, mutta miten paljon?

Oma ikäluokkani muistaa miten Neuvostoliitto oli työläisen paratiisi ja leirit Siperiassa vain salaliittoteoria. Jos Saksa olisi voittanut sodan, arvatenkin...

Lisäksi ei saa ummistaa silmiään siltä, että vaikka jokin salaliittoteoria olisi MITEN hullu tahansa, aina joku uskoo siihen oikeastikin. Sen ei silti siis tarvitse olla aito bona fide salaliittoteoria, vaan se voi hyvin olla juonittu sumuverho.

Jos arvata täytyisi, niin viimeaikaisiin rokotteisiin yms. viruksen alkuperään saattaa liittyä tällaisiakin. Esimerkkinä piiloteltavasta faktasta vaikkapa Faucin rahoittama koronavirustutkimus Wuhanissa, joka on koko ajan ollut tarkistettavissa .gov -osoitteesta (myönnetyt apurahat). Itsekin tarkistin. Tässä piiloteltavaa ei välttämättä ole itse covidin luominen (joskin veikkaan että sekin), vaan yksinkertaisesti tämäntyyppisen gain-of-function tutkimuksen nimenomainen laittomuus.

Ekku kirjoitti...

Olisikohan noita salaliittoteorioita syntynyt tässä määrässä, ellei Lee Harvey Oswald olisi tullut tapetuksi niin pian murhan jälkeen?
Se sattui niin sopivasti ja motiivia teolle on aika vaikeaa löytää.
Kuolemantuomio kun olisi ollut aika varma.

Anonyymi kirjoitti...

Arvostamani Vasarahammer ylempänä esittää liian simppelin kuvan uskomattomasta hahmosta. Miten Oswaldin tapainen maanpetturi olisi Dallasissa saanut edes vaatimatonta julkista työpaikkaa? Mutta netistä löytyy tietysti miljoonia sanoja puolesta ja toisesta, kommentoin vain siksi että käsiini juuri osui Tammen 1964 julkaisema kirja: Thomas G. Buchanan, Kuka murhasi Kennedyn? Kirkasta ja kriittistä proosaa vaikka suomentajaa ei edes mainita! Tämä on siis oikeutetusti ollut myös mielipidekysymys kohta 60 vuotta. -jussi n

Jaska Brown kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: Kieltämättä alkaa tuntua siltä, että olisi parempi painella Kuuhun kuin elää tässä hullussa maailmassa.

Vasarahammer: Yleensä yksinkertaisin selitys on paras, sanoo toveri Occam. Tämän perusteella Oswald vain sattui olemaan uskomattoman onnekas tunari.

Strix Senex: Venäläisen salaliiton tunnistaa siitä että se on lopulta julkinen mutta niin röyhkeä että sitä ei tahdota uskoa todeksi.

Teutjärvi: Sama. Ongelma vain tuppaa olemaan siinä että jos sattuu tarvitsemaan jotain tuotetta niin vaihtoehdot menevät vähiin kun kaikki mainostavat etnisesti. Etenkin vaatteissa tilanne on se että kohta pitää kulkea alasti.

Snowcamo: Kirjoitin muutama kuukausi sitten aiheesta. Salaliittoteoriat selittyvät parhaiten sillä, että niiden luomisen takana on salaliitto jonka tarkoitus on saada salaliitot näyttämään epäuskottavilta.

Ekku: Jep. Oswaldin nopea murha oli jotenkin niin mafiaa. Joku fiksumpi sakki olisi hoitanut asian vähemmän epäilyksiä herättävällä tavalla.

jussi n: Jo Warrenin komissio sai sellaisen määrän tekstimappeja aikaan, että ei kukaan jaksa kahlata niitä läpi. Klassinen salaliittoja aikaansaava tuokin menettelytapa: piilotetaan asia niin suureen määrään informaatiota että sitä on mahdotonta tutkia. Olen aivan varma siitä että jonkin laitteen käyttöohjeissa lukee ihan vittuilun takia sivulla 214 "Tätä laitetta voi käyttää ainoastaan karkauspäivinä klo 4-5 UTC ilman että takuu raukeaa".

Veijo Hoikka kirjoitti...

Eiköhän Kahden Minuutin Jack kuollut vakavaan koronarokotuksen keskushermoston sivuvaikutukseen. Niin kävi sille Oswaldillekin, sekin oli aivo-osuma. Jack Ruby oli Putinin esi-isämalli.
Seiskatorni romahti vanhuuttaan ja empatiasta Veli Jättiläisia kohtaan. Messi voittaa yksin Qatarin kisat ja saa palkinnoksi oman öljylähteen uitavaksi. Ranska tekee itsemurhan.

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, jos tutkintaa johtaa FBI, Fumble Bunch on Idiots, onko se nyt niin kumma juttu, ettei löydy totuutta / syyllisiä. Se pressan suojue taas on niin Salainen palvelu, että jo eka työnäytä oli riittävä. Lincoln ammuttiin aseella, jonka tarkka kantama puhelinkopin kokoiseen maaliin on lähes kaksi metriä. Ammus ei läpäise peltistä kahvipannua, siis sen kylkeä, edes kosketuslaukauksella. Ai niin, kuinkas kävi epäillylle.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Johannes Wilkes Boothes became useless by testiclesless man.