Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 13. joulukuuta 2022

Uutiskatsaus 50/2022


1. Loogista

Venäläinen ihmisoikeusjärjestö Memorial oli yksi tämänvuotisista Nobelin rauhanpalkinnon voittajista. Venäjä on tiettävästi kieltänyt järjestöltä palkinnon vastaanottamisen. Tämä on täysin loogista – Venäjän hallinto pitää mahdottomana että venäläisille pitäisi myöntää rauhanpalkinto.
Venäjällä on alalla kiitettävät perinteet. Maa käytännössä esti sekä Pasternakia että Solzenitsyniä noutamasta heille myönnettyjä Nobeleita ilmoittamalla, että jos menette niin paluuta ei ole. Saharoville ei annettu edes mahdollisuutta, vaan Tukholman reissu kiellettiin yksikäsitteisesti.


2. Oman pesän putsausta

Venäjä kuulemma hyökkäsi Ukrainaan putsatakseen maan juutalaispresidentin johtamista natseista. Omassa kotipesässäänkin venäläiset tekevät natsisiivousta: paikalliset uusnatsiryhmät aiotaan lähettää Baltian maihin aiheuttamaan levottomuuksia. Onhan sekin tietysti yksi tapa saada naapurimaihin natseja joiden varjolla voi syyttää natsismista, kun lähettää sinne omat natsinsa.


3. Vaihtokauppa

Venäjä ja USA vaihtoivat vankeja. Venäjä sai pahamaineisen asekauppiaan ja USA narkkarikoripalloilijan. En ole edelleenkään varma kumpi koki kaupassa voittavansa mutta epäilen vahvasti että ainakin maailma hävisi.


4. Tervetuloa olympialaisiin!

Venäjän urheilijoita puuhataan mukaan kansainväliseen urheiluelämään, myös tuleviin olympialaisiin. Suunnitelmana on vähemmän yllättävästi sallia osallistuminen ”neutraalin lipun alla”, mikä on pelkkää käsienpesua. Esitän taas kerran: venäläisille tulee sallia kilpaileminen, mutta joukkueen nimenä on oltava ”Venäjän Ukraina-komitea”, kilpailuvärien sinikeltaiset, lipun ylösalaisin oleva Ukrainan lippu (ylösalaisin oleva lippu on tunnettu hätäsignaali) ja palkintojenjaossa on kajahdettava Ukrainan kansallislaulu. Joukkueen johdon on oltava Ukrainan olympiakomitean (tai muissa kisoissa Ukrainan vastaavan kansallisen liiton) nimeämä. Pysyy porukka kurissa ja järjestyksessä eikä paljon protestoi poliittisesti. Venäjän valtiolle jätetään ainoastaan kulujen maksajan osa.


5. Ostakaa tälle miehelle peili!

Kanye West meni ylistämään Hitleriä. Joko hän ei ole koskaan vilkaissut peiliin tai sitten hän ei tunne lainkaan historiaa.


6. Hintalappu perseeseen

Joku julkkisbimbo kertoi käyttäneensä takapuolensa implantteihin 38 tuhatta euroa. Eihän tuo ole mikään uutinen. Minäkin tunnen monta miestä, joilla on kulunut yhden naisen perseen takia vielä enemmän rahaa.


7. Lisää juutalaisvainoja

Taiteilijat ovat ryhtyneet boikotoimaan Kiasmaa, koska merkittävä suomenjuutalainen liikemies sponsoroi sitä. Yhteiskunta on varmasti seis, kun taiteilijat menevät lakkoon. On se vain hyvä, ettei Poju sponssaa lumiauroja.


8. Mä joka päivä töitä haen

Työtön yritti täyttää velvollisuutensa hakemalla töitä ja avustaa samalla työnantajaa tekemällä hakemuksessaan selväksi, ettei ole kiinnostunut paikasta. Huumorin kukka kukki sen verran taidokkaasti, että rekrytoijalla oli varmaan hauskaa. Ainakin työvoimatoimisto huumorintajuttomana heräsi ja uhkasi tukien menetyksellä. Perusteluna oli se, että haun on kohdistuttava paikkoihin, joihin ”työnhakija voi perustellusti olettaa voivansa työllistyä”. Tämä herättää suurta hilpeyttä, sillä melkoinen osa ainakin julkisen puolen viroista on jo korvamerkitty jollekulle, joten eihän tällaiseen hakeva voi mitenkään olettaa voivansa sitä saada.


9. Tasa-arvoista rasismia

Helsingin liikennelaitoksen muslimikuskit älähtivät rasismista, kun rukoileminen taukotilassa kiellettiin. Enää ei saa pyllistellä poispäin Mekasta. Tietääkseni kielto koskee myös kristyttyjä. Tietääkseni kielto koskee myös islamiin kääntyneitä kalpeanaamoja.
Joku voi kyllä todeta, että tämä on rasismia siksi, että suurin osa taukotilassa rukoilleista nyt oli muslimeja. Tämähän on vähän sama kuin julistettaisiin puskaraiskausten rangaistavuus rasistiseksi - onhan niittenkin tekijöistä suurin osa muslimeja tai afrikkalaisia.


10. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Bauraux Fils Offo De Tambi Amiri ja Aboubacar Diakite… jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja yhdentoista kuukauden sekä neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistuksiin … käläkäläkälä … törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäyttöistä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämisistä, raiskauksista ja salakatselusta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


11. Mielenosoittajat ladulla

Öljyntuotantoa vastustavat mielenosoittajat yrittivät tukkia ladun hiihdon maailmancupissa Lillehammerissa. Yritys jäi torsoksi. Täytyy kyllä ihmetellä mielenosoittajien mielikuvituksen puutetta, kun kuvittelevat hiihtäjien pysähtyvän lakanalla ja muutamalla kukkakepinhintelällä vegaanilla. Tulisi äkkiseltään mieleen tehokkaampiakin konsteja. Vastaisen varalta kannatan kuitenkin sitä, että hiihtäjille annetaan oikeus mäiskiä pellet pois ladulta.


12. Kovaa Cooperissa

Alexander Stubb teki sitä, mitä osaa parhaiten eli juoksi Cooperin testin. Tulos oli 3340 metriä. Tiedoksi: tuo on todella kova tulos jopa nuoruutensa kukoistuksessa olevalle raavaalle miehelle, ellei hän satu olemaan kestävyysurheilija. 54-vuotiaalle miehelle se on aivan hirmuinen suoritus.


13. Kaksoismerkitys

Lempinimellä ”Blondi pommittaja” tunnettu naisnyrkkeilijä puolusti menestyksekkäästi jonkin ammattilaisliiton MM-titteliä. Hänet on tunnettu vähäpukeisista poseerauksistaan punnitustilaisuuksissa eikä tyyli pettänyt tälläkään kertaa. Uutisoinnin mukaan päällä olivat läpinäkyvät alusvaatteet. Tässä yhteydessä sanat ”läpi näkyy” voidaan tulkita kahdella eri tavalla, jotka molemmat ovat oikein.


Loppukevennys: Uhkaus vai lupaus?

Erika Vikmanin keikkabussista varastettiin satojentuhansien eurojen edestä showssa tarvittavaa laitteistoa. Laulaja itse oli ymmärrettävästi ja oikeutetusti tuohtunut. Hän julkaisi somessa päivityksen, jonka päätti sanoihin: ”Kiss my ass, roistot!”
Toistaiseksi ei ole tietoa, ovatko varkaat palauttaneet ryöstetyn omaisuuden ja jos ovat, ovatko he vaatineet luvattua löytöpalkkiota.

13 kommenttia:

Ha-nostri kirjoitti...

2. Mahtaako Kirsi Piha raportoida Venäjälle aina, kun hän näkee natseja ikkunastaan? Toivottavasti, koska sitten Venäjän ei tarvitse lähettää tänne omiaan paitsi tietysti sitten kun tulevat puhdistamaan.

QroquiusKad kirjoitti...

1:
Olisikohan tuo Nobelin noutamista seurannut karkotus ollut sittenkään niin paha seuraamus, kun Solženitsynille se lankesi myöhemmin ja Pasternakille järjestettiin kelju loppuelämä Suuressa sosialistisessa Isänmaassa.
Ehkäpä siinä oli riittävästi syytä olla päästämättä Saharovia pokkaamaan kahta palkkiota:
Nobelia ja poispääsyä maailman suurimmasta keskitysleiristä.
2:
Ryssä käy natsismin vastaista sotaa samaan aikaan kun heidän Wanker-Einsatzgruppensa johtajalla on SS-kauluslaatat nahkaansa tatuoituna.
Mutta se lienee sellaista parempaa tai ainakin erilaista natsismia, kuten soma Li Lystikäs saattaisi sanoa.
3:
Emme tiedä vaihtokaupan perusteita;
onhan mahdollista, että Vikki-Putti oli astunut jotenkin Vova-Puttin varpaille ja siksi hänet haluttiin Ryssään putoamaan ikkunasta.
4:
Samaa mieltä.
5:
Ehkäpä hän tunteekin historiaa:
Jesse Owens muisteli Berliinin olympialaisia lämmöllä.
Häneen oli suhtauduttu kuin valkoiseen urheilijaan, ja itse Päärassisti der Adolf oli onnitellut ja kätellyt häntä.
USAan palattuaan hän ei saanut kulkea Waldorf-Astorian pääovista ja kerroksiin hänen oli noustava tavarahissillä.
Liberaalien liberaattoreiden Suuri Valkoinen Isä Roosevelt ei vaivautunut häntä tapaamaan.
Missä ne todelliset rasistit siis luurasivat?
6:
Avioliitto on kallein tapa ostaa pinpiä.
7:
Onneksi taiteilijoilla ei ole sananvaltaa lumiauroihin.
8:
Tämä tarpeettoman työn pakkohakija astui the Järjestelmän™ varpaille, eikä sosialistisessa valtiossa voi sen raskaampaa tehdäkään.
Saa nähdä, miten nuo kostavat.
9:
Muslimi vielä kitisi, etteihän rukoilija vie tilaa enempää kuin seisova ihminen.
Oudot ovat sitten musulmaanin käsitykset ihmiskehon mittasuhteista, jos kontillaan pyllistelevä vie saman tilan kuin seisaaltaan.
11:
Kilpailu menee pilalle, jos täytyy alkaa kurmuuttaa jotain elämäntapahippejä.
Ehkäisy on aina parempi kuin hoito, joten elämäntapahipit kerättäkööt koppiin aina ihmisten tapahtumien edellä.
12:
Tubilla olikin kirittäjä, jollaista ei Cooperissa noin yleensä ole tapana käyttää.
13:
Tuosta twiitistä näkyy, miten Blondi bommitti vastustajansa melkein kanveesiin:
https://twitter.com/DAZNBoxing/status/1601894571520270337?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1601894571520270337%7Ctwgr%5Ee00524c350a5cb1f224c6561fc18a998664b7c5e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fembed.sanoma-sndp.fi%2Fext%2Fembed%2F%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FDAZNBoxing2Fstatus2F1601894571520270337
Mutta kas, kun kehätuomari nosti voittajan käden pystyyn, nostikin turpaansa saanut blondi keskarin pystyyn vääkyen ja rääkyen!
Ehkäpä tuomarin olisi kannattanut antaa häviäjäblondin tulla bommitetuksi tajuttomaksi, niin olisi ymmärtänyt tappionsa hieman paremmin.

Varkaiden kannattaisi varmaan tiedustella Erikalta hänen tarjouksensa tarkempia ehtoja.
Kyllähän Erikalla pyllyä riittää useammankin miehen huulille.

Anonyymi kirjoitti...

Kari Suomalaisella oli aikanaan strippi tuosta taiteilijaboikotista. Sutari 1 ”Vaadimme taiteilijapalkan kaikille tai menemme lakkoon!!!” Sutari 2 (tympääntyneenä) ”Joo. Yhteiskunta menee varmasti polvilleen.”

Anonyymi kirjoitti...

Kohdasta 11 tuli mieleen aikaan lukemani uutinen jossa kerrottiin kuinka Espoossa olivat ehkä 11-12v-vuotiaat pojat keksineet mielestään hauskan pilan: hiekoitussepeliä ilmeisesti aika jäiselle hiihtoladulle jyrkänpuoleiseen alamäkipaikkaan. Seuraus: noin 50-vuotias miespuoleinen hiihtäjä laski siihen, kaatui pahasti ja menetti henkensä, niskat poikki tms.

Mietin vain mitähän on tekijöille seurannut, kyseessähän on vähintään kuolemantuottamus ellei törkeä sellainen. Ihankohan ovat nuhteilla selvinneet? Mitähän Jaska vastaavanlaisessa tapauksesssa tekisi jos olisi kurinpitotoimista päättämässä, koskien myöskin vaikkapa yleisurheilua.

Anonyymi kirjoitti...

*aikanaan lukemani

Anonyymi kirjoitti...

Olen saanut sellaisen käsityksen, että afrikkalaisilla neekereillä tai muillakaan neekereillä ei ollut natsejen rotuhierarkiassa oikeastaan mitään asemaa lähinnä johtuen neekerien vähäisestä määrästä ja oikeastaan olemattomista kyvyistä toimia kuten ns. välimiehet. Sanalla sanoen yhdentekevää porukkaa.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Vähäisestä määrästä huolimatta, muutamia kymmeniä tuhansia, afrikkalaisilla oli asema Natsi-Saksassa ja he palvelivat Wehrmachtissa ja Waffen-SS:ssä. Siis jopa SS:ssä. Heitä ei vainottu etnisillä syillä kuten juutalaisia, vaikkeivat he nyt aivan tasa-arvoisiakaan olleet. Mutta kuten edellä kerrotaan, paljon tasa-arvoisempia he olivat Saksassa kuin jenkeissä.

QroquiusKad kirjoitti...

Nämä Waffen-SS:n afrot olivatkin uusi tieto.
Kuinka monta ja missä yksiköissä?

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Yksi tiedetään nimeltä, mutta olen näköjään hukannut sen linkin missä hänet mainitaan. Ei siis missään oikeissa määrissä heitä siellä ollut, mutta oli kuitenkin. Enemmän heitä oli Freies Arabia divisioonassa, mutta lasketaanko sitä oikeaan Waffen-SS:ään onkin sitten toinen kysymys. Sehän oli Jerusalemin muftin ja Hitlerin idea perustaa arabidivisioona. Täysin kuriton ja tehoton porukka joka oli sijoitettuna muistaakseni Balkanille.

QroquiusKad kirjoitti...

Kyseessä oli tämä jengi:

https://en.wikipedia.org/wiki/Free_Arabian_Legion

Kuului Wehrmachtiin, ja ne afrot olivat pohjoisafrikkalaisia arabeja ja berberejä, joskin näytti siellä ainakin yksi neekerikin olleen mukana, luultavasti muutama muukin.

Wehrmachtiin ei saatu aikaan arabidivisioonaa.
Waffen-SS:n muslimidivisioonissa puolestaan oli euromuslimeja Balkanilta sekä sodan loppupuolen yhtymänyritelmissä Puna-armeijan muslimisotavankeja Kaukasiasta ja Keski-Aasiasta, ei Lähi-idästä eikä Pohjois-Afrikasta.

Jaska Brown kirjoitti...

Ha-Nostri: Pihassa on se hyvä puoli, että kukaan ei ota häntä vakavasti. Huono puoli on toki se, että keppihevosena voi aina käyttää hyödyllisiä idiootteja.

Qroquius Kad: 1. Jostain syystä nämä kirjailijat halusivat kuitenkin asua kotimaassaan.
2. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi Litä pidetään kauniina. Hiuksia lukuun ottamatta ihan tavis miinus.
5. Neekerit olivat kuitenkin vieraina ja natseilla oli tunnetusti vieraskoreutta.
9. No eihän kontillaan oleva muslimi viekään sen enempää tilaa kuin seisova, sillä seisova varaa ympärilleen metrin hajuraon joka suuntaan kuitenkin.
12. Kirittäjän vaikutus on alle sata metriä maksimissaan.

Ano 15.36: Tuosta piirroksesta idea tulikin. Jos olisin muistanut tarkemmin mistä kokoelmasta se löytyy, olisin liittänyt sen kuvitukseen mutta en viitsinyt ajanpuutteen takia ryhtyä etsintätyöhön, sillä haarukkaa olisi ollut ainakin parinkymmenen vuoden verran.

Ano 22.57: Tuota tarkoitinkin kun kirjoitin tehokkaammista keinoista, en vain halunnut sitä avata ettei kukaan ääliö saisi ideaa. Ja samanlainen tapaus, joskaan ei yhtä vakavin seurauksin oli sattunut myös sillä hiihtolenkillä jota aikoinaan eniten höyläsin kun olin vielä kaupunkiasuja.

Ano 23.35: Pitää paikkansa. Luulisin että tämä aiheutui siitä, että natsit pitivät neekereitä puoliapinoina, joista ei heidän älyllisen kyvykkyytensä puutteen vuoksi ollut samanlaista uhkaa kuin juutalaista. Vaan eivätpä aavistaneet länsimaisen humanismin tuhovoimaa.

Thorvald Eskilinpoika ja Qroquius Kad: Juuri julkaisin uusinnan (kohta 10), jossa asia mainitaan. Tässä yksi esimerkki.

QroquiusKad kirjoitti...

Uusinta luettu ja kommentoitu, minua kiinnostivat siis ne Waffen-SS:n mahdolliset afrot.

Waffen-SS:ssä oli kyllä neljä afrikkalaista, joskin vitivalkoisia:
kolme buuria Etelä-Afrikasta ja yksi sen Lounais-Afrikan mandaatista, Windhoekista kotoisin ollut poliisi nimeltään William Celliers.
Yksikkö oli tämä:

https://www.axishistory.com/list-all-categories/122-germany-waffen-ss/germany-waffen-ss-minor-units/1414-britisches-freikorps

Anonyymi kirjoitti...

Kohtaan 5 liittyen: https://www.youtube.com/watch?v=m0y7NxvJE5M