Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 2. elokuuta 2022

Kaikkien salaliittoteorioiden äiti


Luin äskettäin tuoreen kirjan salaliittoteorioista: Pasi Kivioja : Salaliittoteorioiden ihmemaassa.
Tai tarkemmin sanoen luin sen vain osittain. Se ei ollut kirjan syy; hyvin kirjoitettu ja asiallinen. Vika oli minussa. En kestänyt lukea sitä täysin käsittämätöntä soopaa, jolla salaliittoteoreetikot perustelevat uskoaan mitä ihmeellisimpiin kuvitelmiin.

Kirjassa oli 12 lukua. Ennen jokaista lukua oli pieni faktaosio yleensä kyseisessä luvussa käsiteltävästä salaliittoteoriasta. Ne luin ja ehkä noin puolet jokaisesta luvusta. Aina siinä vaiheessa kun alkoi mennä ufoiluksi, pläräsin eteenpäin.

Luku 1: QAnon-teoria. Hurjimmat näkyvät uskovan että todellisuudessa maapallolla pitävät valtaa liskoihmiset. Se siitä.
Luku 2: JFK-teoria. Puhkijauhettua mietintää hallituksen salaliitosta murhan takana. Luettu moneen kertaan sitten Jim Garrisonin tutkimusten.
Luku 3: UFO-kontaktit. Pienillä vihreillä miehillä on mahtava huumorintaju: he näyttäytyvät vain kajahtaneille joita ei kukaan usko muutenkaan.
Luku 4: Pizzagate. Murhaava pedofiilirinki? Todellisuudessa hurjinta on se että prinssi Andrew on sutinut jotakuta joka halusi julkisuutta.
Luku 5: Adrenokromiteoria. Tämä olikin minulle uutta. Eliitin superhuume lasten verestä? No hitto, kokaiiniakin on saatavilla.
Luku 6: New World Order. Niin että maailman johtajat kykenisivät järjestämään ja salaamaan liittouman hallitsemaan maailmaa, kun eivät kykene edes liittämään Suomea ja Ruotsia NATOoon?
Luku 7: Bilderberg-teoria. Katso edellinen.
Luku 8: Big pharma -teoriat. Että keskenään kilpailevat lääkeyritykset olisivat sopineet pitävänsä ihmiset sairaana tienatakseen lisää? Luuletteko oikeasti ettei joku lääkefirma murtaisi kartellia ja tienaisi miljardeja?
Luku 9: Koronan alkuperä. Sen verran monta koronan sairastanutta tunnen, että hyvin ovat kuvitelleet olemattoman taudin.
Luku 10: 9/11 -teoriat. Kirjoitin kymmenkunta vuotta sitten parodian salaliittoteorioista, jossa totesin että kukaan ei ole vielä älynnyt ilmeisintä heikkoutta virallisessa selityksessä: ”Oikeasti, uskooko joku että arabirättipää kykenisi muka osumaan lentokoneella torniin?”
Luku 11: Estonia-teoriat: Ikinähän eivät laivat uppoa myrskyssä ilman salaliittoa.
Luku 12: USA:n vaalivilppiteoria: Tästä tein oman analyysini enkä havainnut jälkeäkään vilpistä.

Suurin osa näistä jutuista on jo ilman kajahtaneita salaliittoteoreetikoitakin totaalisen epäuskottavia. Niin että liskoihmisetkö hallitsisivat maailmaa? Evoluutioteoriakin alkaa vaikuttaa salaliittoteorialta tämän rinnalla.
Muutamat olisivat sinänsä mahdollisia, mutta epätodennäköisiä. Kyllähän Estonia uppoaisi, jos sopivaan paikkaan asettaisi räjähteitä. Mitään järjellistä motivaatiota tälle ei kuitenkaan löydä sen paremmin kuin todisteitakaan.
Jotkut perustuvat epätodennäköiseen sattumaan, mutta kellepä ei sellaisia olisi käynyt? Lee Harvey Oswald muka ampui alaviistoon etääntyvään maaliin 5,6 sekunnissa kolme tähdättyä laukausta?Muutamaa vuotta myöhemmin TV-kanavan järjestämässä testissä vain yksi ampuja yhdestätoista onnistui tempussa.
Jotkut salaliittoteoriat ovat sinänsä järkeviä ajatuksena eli motivaatio löytyy. Lääkefirmat kieltämättä tienaisivat enemmän, jos ihmiset söisivät enemmän pillereitä. Riskit olisivat kuitenkin suuret.

Näiden karsimisen jälkeen jäävät jäljelle Bilderberg ja New World Order. Näissä salaliittoteorioissa kyse on lähinnä siitä, että järjetöntä toimintaa yritetään selittää järjellä. Silloin jäljelle jäävät lähinnä salaliitot. Tosin on muistettava, että ilkeydellä on turha selittää sellaista mikä on selitettävissä typeryydellä. Tässä kyse onkin siitä, että on vaikeaa uskoa päättäjien olevan sentään NOIN typeriä.

Kuvitellaanpa ilman mitään sen kummempaa salaliittoteoriaa, että jokin maapallon ulkopuolinen sivilisaatio olisi vaikka kymmenkunta vuotta sitten havainnut maapallolla etäisesti älyllistä elämää muistuttavaa toimeliaisuutta. Niinpä he luonnollisesti lähettäisivät droonit tarkkailemaan mitä täällä oikein tapahtuu. Tämä teknologia olisi niin edistynyttä, että ihmisillä ei olisi mitään mahdollisuutta havaita sitä. Niinpä voidaan unohtaa ainakin näiden alienien osalta ufosalaliitot. Pohditaan vain mitä he tuumailisivat maailman menosta.
Ulkopuolinen tarkkailija on usein erinomainen havaitsemaan, mitä kummallista ja järjenvastaista systeemissä tapahtuu. Todennäköisesti kolme kummastuksen aihetta nousisi ylitse muiden: kansat, uskonto ja sosialismi.
Pienet vihreät avaruushenkilöt mitä ilmeisimmin kummastelisivat ihmisten kaksinaismoraalia eri kansallisuuksien suhteen. Virallinen totuus on se, että kaikki kansat ovat samanlaisia ja samanarvoisia. Samalla rasismi rehottaa pinnan alla eli yleinen ja yksityinen ovat ristiriidassa. Ufoilijat raapisivat samalla päänsä puhki, kun olisivat biologiasta oppineet miten herkästi ihmiset luokittelevat eläimet eri alalajeihin ulkonäön, asuinpaikan ja käyttäytymisen perusteella samalla kieltäen jyrkästi sen, että Homo sapiens voitaisiin paljon löyhemmilläkin perusteilla luokitella eri alalajeihin. Ufoburanan kulutus nousisi entisestään, kun havaittaisiin että virallisesti keskimääräisillä kognitiivisilla kyvyillä kiellettäisiin olevan mitään eroa kansojen välillä vastoin kaikkia tutkimustuloksia. Puhumattakaan havainnoista, jotka osoittavat kiistatta tiettyjen ihmisryhmien olevan aina elintasoltaan ja yhteiskunnalliselta järjestäytyneisyydeltään toisia korkeammalla.
Toiseksi ufoissa ihmeteltäisiin uskontojen samanarvoisuutta, sillä tässäkin voi havaita lopputuloksissa olevan tiettyjä eroja. Toisaalta jos alieneilla on huumorintajua, he varmasti nauraisivat itsensä tärviölle islamia tarkastellessaan. Tai tarkemmin sanottuna tarkastellessaan niitä länsimaalaisia hyödyllisiä idiootteja, jotka jaksavat hokea ettei Lähi-idän takapajuisuus aiheudu islamista. Tämä näet jättää loogisesti vain toisen mahdollisen selityksen takapajuisuudelle ja se on sellainen että hyödylliset idiootit valitsisivat milloin tahansa mieluummin islamin selitykseksi.
Kolmanneksi pienet vihreät päät paisuisivat räjähdyspisteeseen hämmästellessään, miksi niin monet kannattavat sosialismia, vaikka se on kaikkialla jättänyt jälkeensä vain savuavia raunioita. Toisaalta tämä on helpoin selittää ihmisen psykologialla (mikä voi kieltämättä olla alieneille paha rasti), sillä sosialismi lupaa yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, kun taas realismi ei.

Joka tapauksessa kaikilla tavoin päädytään kummastelemaan nykytilannetta näiden kolmen ihmetyksen aiheen kautta. Tilannehan nykymaailmassa on se, että länsimaihin mättää koko ajan enemmän ja enemmän kansoja ja uskontoja, joiden suoritustaso jättää lievästi sanoen toivomisen varaa. Samalla sosialismi eli ihmisten kontrollointi ja hillitön verotus lisääntyy. Ollaan siis menossa tuhon tiellä. Etenkin kun huomioi luonnonvarojen riittämättömyyden, mikä on seurausta näistä kolmesta asiasta. Tilannehan on nimenomaisesti se, että länsimainen väestö on sitten toisen maailmansodan pitänyt kokonaissaastuttamisensa määrän aika lailla samana. Väestö ei ole kasvanut, elintaso on kyllä noussut mutta samalla luonnonsuojeluun on kiinnitetty kompensoivan määrän verran huomiota. Samaan aikaan kehitysmaiden väkiluku on moninkertaistunut, kulutus per yksilö moninkertaistunut ja maapallon kuluttaminen vähintään kymmenkertaistunut heidän osaltaan.

Vähemmästäkin rupeaa pohdiskelemaan salaliittoteorioita, kun haluaa löytää järkeä tähän järjettömyyteen. Edelleenkin on uskottavampaa, että kyseessä on kollektiivinen typeryys ja ryhmäpaine; jos haluaa selvitä, on ulvottava sutena susien mukana silloin kun ajan henki on enemmän tai vähemmän sattumalta typeryyttä edellyttävä.

MUTTA jos nyt kuvitellaan, että tämän kaiken takana todella on salaliitto, se vaatisi jotain järjellistä perustelua. Tai no, jos tarkkoja ollaan niin sellaista perustelua että salaliittolaiset uskovat sen järkeväksi.
Tosiasia on se, että tällä hetkellä länsimaissa on tapahtumassa massiivinen väestönvaihto ja alkuperäisväestön olojen kurjistaminen. En voi kerta kaikkiaan keksiä, miten eliitti voisi kuvitella selviävänsä tästä paria sukupolvea pidemmälle. Jos valta – eli raha – on muutamien valkoisten käsissä, miten he voisivat selvitä mikäli väestöstä 90 % ei ole valkoisia. Katsokaa miten siirtomaissa kävi ja mitä Etelä-Afrikassa tapahtuu nyt. Tai no, ehkä jokin teknologia tähän on kehitteillä mutta jos näin on, kehotan oman mielenterveyden takia olemaan miettimättä mitä se tarkoittaisi.
Kuvitellaan nyt kuitenkin, että jokin Bilderberg-eliitti olisi päättänyt suunnitelmasta, joka etenisi kuin juna kiskoilla kuten tämä on mennyt. Onhan ilmiselvää, että fiksummat opposition edustajat tajuaisivat – kuten ovat tajunneetkin – että jotain on pielessä ja ryhtyisivät aukomaan päätään. Tätä varten pitäisi olla suunnitelma. Mikä olisi tehokkain tapa vaientaa heidät? Ei voi käyttää putinmaisia konsteja Kolyman vankileireillä.
Tällöin tehokkain tapa on kiistää kaikki. Mitään väestönvaihtoa ei ole tapahtumassa, hoetaan. Samalla vedotaan epämääräisiin ihmisoikeussopimuksiin. Panosten koventuessa oppositiota syytetään salaliittoteorioista. Ja nyt päästäänkin sitten Kaikkien Salaliittoteorioiden Äitiin.

Kaikkien Salaliittoteorioiden Äiti on seuraava:
Todellisuudessa Bilderberg-kokoukset ja New World Order -eliitti ovat itse salaa käynnistäneet salaliittoteoriat maan litteydestä, Kuuhun laskeutumisen väärentämisestä, liskoihmisistä ja eliitin pedofiiliringeistä. Näiden älyttömyyksien ansiosta jokainen salaliittoteoreetikoksi leimattu voidaan samaistaa näihin masinoituihin hörhöihin. Lopputulos on se, että väestönvaihtoa ja muuta vastaavaa voidaan tehdä, kun valtaosa väestöstä nauraa salaliittoteoreetikoille.
Eliitti lietsoo näitä älyttömiä salaliittoteorioita jatkuvasti pitämällä esillä niihin uskovia. Tämä toimii jopa yhden ainoan huijauksen sisällä. Miettikääpä koronapandemiaa. Se mitä ilmeisimmin alkoi sattumalta, mutta tarjosi eliitille sekä mahdollisuuden ottaa tiukempi ote ihmisten yksityisyydestä, lisätä sosialismia ja kontrollia sekä testata, kuinka kansaa voidaan huijata. Alussa koronasulut olivat järkevä ja uskottava toimenpide, kun taudin todellista vaarallisuutta ei vielä tunnettu. Tämän selviämisen jälkeen rokotukset olivat kokeilu ja sulut kokonaiskustannuksiltaan negatiivisia ja tämä tiedettiin. Kyse oli joko joukkohysteriasta tai suunnitelmasta. Ja jos kyse oli suunnitelmasta, mitä tarvittiin sen läpiviemiseen? Kyllä, salaliittoteoreetikkojen niputtaminen naurettavien hörhöjen kanssa samaan kastiin. Satutteko muistamaan että olisitte medioissa havainneet paljonkin juttuja tyypeistä, jotka kiistivät koko koronan olemassaolon? Niinpä. Kätevää saada aidot kriitikot samaan hörhöjengiin kuuluviksi.

Kaikkien Salaliittoteorioiden Äiti on siis se, että lähes kaikki salaliittoteoriat on masinoitu eliitin toimesta liikkeelle siksi, että eliitin todelliset länsimaisen kulttuurin tuhoamiseen tähtäävien toimien kritisoiminen saataisiin leimattua yhtä älyttömäksi salaliitoksi kuin mediassa ylläpidetyt typeryyksistä kertovat tarinat.
Huomautan vielä varmuuden vuoksi näin loppuun että en usko tähän salaliittoon vaan päättäjien typeryyteen. Mikä on seurausta demokratian valuviasta jota ei voi demokratian keinoin korjata.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

JFK-teorioissa on mielestäni unohdettu jotain tärkeää joka näkyy hyvin niissä filminpätkissä joita tapauksesta on kuvattu. Ainakin yksi laukaus ammuttiin suoraan edestä joka heitti kappaleen kalloa auton takapeltien päälle ja sitä rouva Kennedy yritti kurkottaa. Luotikin lienee ollut pehmeäkärkinen. En muista että tätä olisi mainittu "virallisissa" selityksissä.

Olavi Koskela kirjoitti...

No entäs Suomeen pyrkivän matulauman kuskaaminen Ruotsin poikki Haaparantaan 2015? Onko sille kerrottu mitään järjellistä syytä? Salaliittohan se. Tai, perustelut sille, miksi hiilineutraaliuskohkaaminen on lyönyt itsensä niin totaalisesti läpi valtionhallinnossa ja kaikessa mediassa? Entä ahkerien ja tunnollisten suomalaisten jatkuva velkaantuminen ja rikkaampien maiden avokätinen tukeminen samaan aikaan? Saatana jos nuo eivät ole salaliittoja, niin mikä on?

Vasarahammer kirjoitti...

Bilderberg on totta ja ilman maailman yhtä tunnetuimmista salaliittoteoreetikoista eli Alex Jonesia, Bilderbergistä tiedettäisiin paljon vähemmän. Jos vielä Yhdysvaltojen puolelle jäädään, sitten on Operation Mockingbird.

https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Mockingbird

Se, että CIA manipuloi Yhdysvaltojen kotimaista media kuulostaa ainakin päällisin puolin täysin mahdolliselta teorialta. Ainakaan amerikkalainen valtamedia ei ole kunnostautunut viime vuosina totuuden puhumisessa vaan on ajanut Russian Collusion hoaxia ja pimittänut Hunter Bidenin Laptopin.

Vasarahammer kirjoitti...

Tähän voisi vielä lisätä yhden amerikkalaisen tunnetun salaliittoteorian eli Bohemian Groven:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Grove

Käsittääkseni tällainen tapaaminen on totisinta totta.

Ekku kirjoitti...

Olisikohan yksi selvitys näihin villeihin "salaliitto"-tarinoihin saman tyyppinen mekanismi, kuin vanhoissa myytävissä esimerkiksi vedenpaisumuksesta?
Eli luultavasti sellainen on joskus alueellisesti tapahtunut ja kun tarinaa siitä on kerrottu ja myöhemmin kirjoitettu muistiin, niin siihen on lisätty kaikenlaista ja mitä ei ole ymmärretty, on pyritty selvittämään uskonnon avulla?
Nykyisin, kun eräänlainen lukutaito on yleisempää ja jutut saa leviämään nopeammin niin tämä vääristely ja lisäily tapahtuu nopeammin?
Eli pohjalla on voinut olla jotain faktaa, mutta lopputuloksena on sitten jotain lähes täysin potaskaa.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 8.53: Olen filmin aika monta kertaa kelannut ja ulkomuististakin pystyn sanomaan, että Kennedyn pää retkahtaa aivan selvästi taaksepäin. Tämä ei kuitenkaan todista mitään varmasti. Törmäyksissä (fysikaalisessa mielessä luodin osuma päähän on nimenomaan törmäys) saattaa tapahtua kummallisia asioita. Ainoastaan kaksi asiaa on varmaa: liikemäärä säilyy ja liike-energia muuttuu osittain työksi eli törmäävien kappaleiden muodonmuutokseksi (ja pieneltä osalta lämmöksi). Tässä tilanteessa ollaan vinottain liikkuvassa autossa, kohde liikkuu itse, törmäävä kappale tulee z-akselin suunnassa vinosti ja ihmisellä on niveliä, jotka liikkuvat törmäyksessä joihinkin suuntiin helpommin kuin toisiin.

Olavi Koskela: Vuoden 2015 tapahtumista oli mitä ilmeisimmin tehty Ruotsin kanssa jokin kassakaappisopimus, joka "tasasi painetta" maiden kesken. Hiilineutraaliudessa kyse on luultavimmin joukkohysteriasta. Ahkeria ja tunnollisia äänestäjiä on vähemmän kuin tulonsiirroilla eläviä, joten Curley-ilmiön takia rahanjakopolitiikka vallitsee, rahaa taas on otettava sieltä missä sitä on.

Vasarahammer: Mockingbirdin kaltaiset operaatiot ovat varmasti totta. Tyhmäähän se olisi jos ei yrittäisi vaikuttaa. Joskus ne onnistuvat, joskus eivät.

Ekku: Aika monessa salaliittoteoriassa juuri noin.

Tupla-J kirjoitti...

Kattokaa nyt miten älytöntä! Ettikää päättömimmät jutut mitä johonkin juttuun liitetään, ettei kukaan normaali ihminen voi uskoa niihin ja julkaiskaa ne niiden paraatiedustajina! Näin pidetään huoli siitä, ettei kukaan pane merkille salaliittoteorioiden toimineen spoiler alertteina jo ainakin vuosikymmenen verran ja samalla ihmisen nimittäminen salaliittoteoreetikoksi tekee tästä kylähullun, jota ei järkevä ihminen kuuntele.

Joku ehkä huomaisi kyseessä olevan retoriikan, joka pyrkii vetoamaan itseään "järki-ihmisinä" pitäviin.

Anonyymi kirjoitti...

Salaliittoteorioiden takana on syvää tietämättömyyttä, esimerkkinä kuussa käynnin epäily. Kylmä sota oli menossa, eikä NL todellakaan olisi jättänyt USA:a nolaamatta, jos olisi tullut mahdollisuus. Suomessakin värkättiin neukuille laivoja – akateemikko ties kuka -, jotka oli kuormattu pirun isoilla antenneilla. Siperiassa oli myös isoja kuunteluasemia. Amerikkalaiset ei lentäneet kuuhun piilossa vaan keskellä tyhjää avaruutta, kaikkien näkyvillä ja ennen kaikkea kuuluvilla. Radioliikenteen lavastaminen on vaikeaa, kun kuka hyvänsä kuulee sen, pystyy suuntimaan mistä radioliikenne tulee, tuleeko vastaus ennen kysymystä ja muut epäjohdonmukaisuudet.

Projektiin osallistui tuhansia insinöörejä, rakettitieteilijöitä. Onko uskottavaa, ettei niistä kukaan olisi hoksannut koko homman olleen vain huijausta. Ettei kukaan, siis yhtään kukaan, ei olisi paljastanut huijausta, siitähän ei olisi saanut kuin mainetta ja mammonaa.

”Lee Harvey Oswald muka ampui alaviistoon etääntyvään maaliin 5,6 sekunnissa kolme tähdättyä laukausta?Muutamaa vuotta myöhemmin TV-kanavan järjestämässä testissä vain yksi ampuja yhdestätoista onnistui tempussa.” Alamäkeen ampuessa ei tarvitse ottaa koroa niin paljoa kuin tasamaalla. Alamäkeen loittonevan maalin ennakko on olematon, siis helppo maali. Ensimmäistä laukausta on voinut sihdata vaikka kuinka kauan, seuraavat kaksi on sitten adrenaliini vauhdittanut. Se, että vain yksi yhdestätoista on onnistunut ei ole kummallista, ammunta on herkkä laji, emmekä tiedä näiden osaamisesta mitään. Mutta yhden kympin ampuminen ei ole kummoinenkaan juttu, yhden kympin ampuminen juuri nyt kun kamerat käy on.

Mihin muuten arvelet vesimelonin tippuvan pöydältä, kun sitä ammtaan läpi menevällä luodilla? Luodin tulosuuntaan vai suojan puolelle? Jos menee läpi ja irrottaa roiskeita niin luodin tulosuuntaan, piti tämäkin ammoin kokeilla, 7mm mauser ja vielä komeammin 223:lla.

”Kaikkien Salaliittoteorioiden Äiti on seuraava:
Todellisuudessa Bilderberg-kokoukset ja New World Order -eliitti ovat itse salaa käynnistäneet salaliittoteoriat maan litteydestä, Kuuhun laskeutumisen väärentämisestä, liskoihmisistä ja eliitin pedofiiliringeistä. ” - Tämä voi pitää paikkansa.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitä Invaasio 2015:een tulee, valtamediassa on avoimesti kerrottu Pipilän hallituksen tehneen Migrin kautta tiedustelun Kuntaliitolle 80 000 turvapaikanhakijan majoittamisesta.
Tämä tapahtui huhtikuussa 2015, siis eräänä Pipilän hallituksen ensimmäisistä hallitustoimista, ellei peräti ensimmäisenä.

Hallitus siis TIESI Suomeen lähetettävän lähiaikoina 80 000 maahantunkeutujaa.
Se, että määrä jäi vain 32 500 johtui Unkarin ja kumppaneiden rajojensa sulkemisesta Brysselin kirkuvaksi raivoksi, joka jatkuu edelleen – siinä siis sen "kassakaappisopimuksen" osoite.

Nimekäs taikurikaksikko Penn&Teller testasivat Oswaldin ampumasuorituksen myytit mm. ampumalla melonia.
Komeasti roiskahti iso kuorenkappale sekä hedelmälihaa juurikin luodin tulosuuntaan.
Jatkossa he lavastivat itse Dallasin tilanteen, jossa ampujalla ei ollut mitään ongelmia saada Mannlicher-Carcanolla kolme osumaa kuvatulla tavalla.

Aseen huonoutta on korostettu;
tiedämmehän mekin "Terni"-kiväärin.

Muuan nyttemmin jo lopettanut aseblogisti kertoi Jokelan kouluampumisen jälkeen omistaneensa aikoinaan samanlaisen SIG-Sauer Mosquito -pienoispistoolin.
Hän ei sitä suositellut kenellekään, koska se oli huono ase.
Sillä oli vaikea ampua, ja hänen yksilönsä teki lataushäiriötä joka toisella laukauksella.
Kauheaa luokoa sellaisella silti saatiin aikaan Jokelassa, joskin blogisti oli saattanut omistaa maanantaimallin.

Edelleen Oswaldin ampumataitoa on väitetty tahallisesti huonommaksi kuin se oli, mm. että hän ei USMC:ssä palvellessaan olisi muka edes osunut tauluun.
Ei hän varsinaisesti tarkka-ampuja ollut, mutta ei mikään sohlokaan.

Ja lopuksi:
jos jenkit eivät olisi käyneet Kuussa, olisiko muka KGB:lla ollut pienimpiäkään vaikeuksia fuskun paljastamisessa?
Kylmän sodan jälkeen syntyneet ehkä voivat niin luullakin.

Laivastonorsu kirjoitti...

Koronan alkuperä ja olemassaolo ovat kaksi hyvin eri asiaa. On täysin mahdollista, että lepakkokoronaviruksesta tehtiin ihmisiä tartuttava kilometrejä ensimmäisistä tunnetuista tarttumispaikoista, instituutissa joka on yksi harvoja maailmassa joka erikoistuu nimenomaan lepakko-koronaviruksiin. Viruksia on karannut laboratorioista ennenkin, mm. koronaepidemian aikana eräs koronamutaatio karkasi Taiwanissa hetkeksi ihmisiin koerotan purtua tutkijaa. Varmaa viruksen yhteys Wuhanin virologia-instituuttiin, mutta nähdäkseni uskottavampaa kun sen kantautuminen juuri sen liepeille sattumalta tuhannen kilometrin päästä viruksen lähisukulaisten esiintymisalueilta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

"Miettikääpä koronapandemiaa."
No täytyyhän se uskoa salaliittokieroiluksi, kun oikein miettii. Pari sometilastoa mausteeksi kataluuksia tukemaan, ja keitto on valmis nautittavaksi.
Miettikääpä muita epidemioita. Eiköhän se musta surma, espanjantauti, aids ja muut viheliäiset salaliittosairaudet ole samaa huijausta. Kun oikein tarkkaan miettii.

Vielä tuo Ukrainan Venäjää raateleva sotakin kuuluu sarjaan. Ja ylen juttu afrikkalaisten köyhyyden aiheuttamasta esteestä itse viljellä maailman suurimpia viljelykseen sopivia maitaan. Eihän köyhä pysty viljelemään. Salaliittokirjoista kyllä löytyy suo-kuokka-jussi-satuja.

Onneksi (yleis)urheiluun eivät salaliittojen lonkerot ulotu. Jääkiekkoa vahvasti kyllä uumoilen suuren huijauksen osalliseksi.

Aatu kirjoitti...

Wikipedia määrittelee salaliiton näin:

Salaliitoksi kutsutaan yleisesti hyväksytystä näkemyksestä poikkeavaa käsitystä, jonka mukaan jonkin merkittävän tapahtuman tai kehityskulun takana on salaliitto jonkin salaisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Kun norjalaiset epäilivät Suomen hiihtomaajoukkuetta dopingista, oliko se salaliittoteoria? Kyllähän suomalaiset olivat yleisesti sitä mieltä, että puhtaasti kilpaillaan. Tosin Martti Vainio ja 1970-luvun menestys saattoivat hieman herättää ajatuksia.

Koronasta Ron Unz on kirjoitellut paljon ja hän epäilee, että korona on Yhdysvaltain bioase. Perustelee väitettään sillä, miten korona levisi mm. Iraniin aivan heti. Yhdysvallat on aikaisemminkin käyttänyt bioaseita, vaikka ensin kielsikin, kuten Korean sodassa.

EU-kansanäänestyksen 1994 aikaan Ei EU -puoli epäili mediaa salaliitosta, koska mediassa esitettiin EU:sta vain myönteisiä uutisia. Myöhemmin Pekka Karhuvaara myönsikin median ajaneen EU-jäsenyyttä. Maahanmuuton suhteen taitaa olla ihan sama tilanne. Onko media salaliitossa maahanmuutosta? Ei ole, jos avoimesti myöntää kannattavansa maahanmuuttoa.
Anonyymi kirjoitti...

Kohta 8
Tuntuu että pitävät sairaina jos aloitat silmäkosteustippojen / kolesterilääkityksen, niin joudut käyttämään annettuja troppeja lopun ikääsi. Oireet eivät häviä ja lääkitystä pitää jatkaa. Muita keinoja mm ruokailutottumusten muutos ei kuulemma auta. Silmän luonnollinen oma kosteutus on finito. Ja tippojen käyttöä pitää jatkaa.

Jaska Brown kirjoitti...

Tupla-J: Tavoitit kirjoituksen ytimen.

Pyssymies: Niin tosiaan, tuo melonitemppu. Olinkin jo unohtanut.

Qroquius Kad: Jep, KGB olisi varmasti paljastanut huijauksen. Kyllä huijari huijarin tuntee.

Laivastonorsu: En ota kantaa asiantuntemuksen puutteessa.

Veijo Hoikka: En nyt saanut tuosta kiinni.

Aatu: Totta, eihän kyseessä ole salaliitto vaan julkiliitto.

Ano: Noinhan se on kaikissa lääkkeissä ja muissakin hoitotuotteissa. Rasvaapa ihoa jos ei ole välttämätön tarve ja huomaat että etpä tulekaan kohta toimeen ilman rasvaa.