Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 20. elokuuta 2022

Uusinta: Ankkalinna


Lukijalle: Mitä tapahtuikaan Ankkalinnassa, kun haittamaahanmuutto yllätti ankat, hiiret ynnä muut:

Kunnia sille jolle kunnia kuuluu. Tämän kirjoituksen inspiraatio tuli nimimerkki Tapsan kommentista Korppi on oikeus -blogiin. Kommentissa esitettiin seuraavasta listasta muutama tapaus ja otin niistä pohjaidean. Esitetyt tapaukset, joita tässä listassa on noin neljäsosa, olivat niin osuvia, että vaikea niistä oli muutakaan keksiä, vähän kyllä muuntelin.

Ankkalinna, tuo tunnettu lintukoto. Aina siihen asti, kunnes matuhyökyaalto ylsi sinnekin asti. Toisaalta Ankkalinnassa on niin monenkirjavaa porukkaa, että luulisi sinne sopeutuvan minkä tahansa poppoon. Mutta rajansa kaikella. Yhtenä oleellisena erona matuihin on se, että Ankkalinnassa lisääntyminen tapahtuu veljenpoikien ja sisarentyttärien kautta, kun taas matujen tapauksessa serkkujen kesken.

Vaan mitäpä tapahtui ankkalinnalaisille matuaallon kynsissä? Kuka oppi uimaan ja kuka hukkui?


Aku Ankka
Vihakirjoittelee netissä ja perustaa Soldiers of Julle Ankanpää -järjestön, joka partioi Ankkalinnan katuja. Ankkalinnan Sanomat ja Päivän Posti ilahtuvat ja leimaavat kaikki haittamaahanmuuton vastustajat "akuankoiksi, oman elämänsä luusereiksi".

Teppo Tulppu
Lakkaa tappelemasta naapurinsa Aku Ankan kanssa, koska toiseksi naapuriksi ilmestyy matuvaltainen kerrostalo. Tepon autosta tehdään juhannuskokko.

Tupu, Hupu ja Lupu
Nuivistuvat saatuaan osansa monikulttuurisesta koulunkäynnistä. Päätyvät tarkkailuluokalle. Saavat potkut mokutusorganisaatioksi muuttuneista Sudenpennuista ja liittyvät Ankallismielisen puolueen nuorisojärjestöön.

Iines Ankka
Iineksellä looginen ajattelu ja järjenkäyttö eivät ole koskaan olleet prioriteettilistalla korkealla. Perustaa "Refugees Welcome" -järjestön Ankkalinnan haaraosaston. Lemppaa Akun, kun havaitsee tämän wiha-ajattelijaksi. Menee naimisiin Hannu Hanhen kanssa. Häämatkalle Hannu lähtee yksin, kun Iines poistetaan lentokoneesta yrittäessään estää rikollisen palautusta.

Hannu Hanhi
Vaistoaa onnekasta rahantuloa ja ryhtyy vokkikeisariksi. Seteleitä tulee ovista ja ikkunoista, jolloin Iines retkahtaa ja pariskunta menee naimisiin. Lopulta hanhen onni kääntyy, kun Iines pyöräyttää pesään tummanruskean munan.

Minni Hiiri
Erehtyy kulkemaan pimeän aikaan alikulkutunnelista ja päätyy joukkoyllätysseksiin objektiksi. Tekijät tuomitaan sakkorangaistukseen sukupuolielimen luvattomasta käyttöönotosta. Sossu maksaa sakot.

Mikki Hiiri
Suvaitsevaisuus muuttuu em. tapauksen takia nuivuudeksi. Lopettaa Ankkalinnan Sanomien ja Päivän Postin tilauksen. Lukee uutisensa Hommaforumilta ja kirjoittaa sinne salaa nimimerkillä.

Hessu Hopo
On perustanut sahafirman ja valittu kaupunginvaltuustoon perusankkalinnalaisten edustajana. Joutuu syytteeseen vihakirjoittelusta ja Heluna Ammun ahdistelusta.

Komisario Sisu
Kuvittelee poliisin tehtävän olevan rikosten estäminen ja selvittely sen sijaan, että surffaillaan somessa ja jahdataan vihakirjoittajia. Siirretään varhaiseläkkeelle. Uudeksi poliisimestariksi tulee ajan tuulet paremmin haistanut etsivä "Tweet" Kaasi.

Roope Ankka
Kyllästyy vihervasemmistolaiseen lässytykseen ja hyppää mukaan politiikkaan ankallismielisten keulakuvaksi. Vaalilauseena "Tehdään Ankkalinna suureksi taas!". Valitaan pormestariksi ja laittaa uudistukset vauhtiin. Joutuu toimittajien silmätikuksi. Roope kävelee vetten päällä ja media otsikoi: "Ankka ei osaa uida!"

Milla Magia
Välimeren rannikolta kotoisin olevasta Millasta tulee selvästi itseään vanhemman Roopen puoliso ja tyyli-ikoni. Ei puhu juuri mitään julkisissa esiintymisissään. Ainoa mamu, jota toimittajat inhoavat.

Kroisos Pennonen
Rahoittaa matubisnestä saadakseen puoli-ilmaista työvoimaa. Laadulla ei ole väliä, kunhan kilpailijat saadaan raivattua pois tieltä.

Pelle Peloton
Ankkalinnan kaupunginvaltuusto antaa Pellelle tehtäväksi keksiä, kuinka monikulttuuri saadaan toimimaan. Edes Pikku Apulaisesta ei ole hyötyä, vaan Pelle masentuu mahdottoman tehtävän edessä. Joutuisi suljetulle osastolle, joka on kuitenkin suljettu rahojen mennessä matuille. Viimeisenä ponnistuksenaan Pelle keksii eutanasiavuoristoradan ja toimii itse koekaniinina.

Taavi Ankka
Osoittaa laskelmillaan, kuinka tuhoisaa monikultturisuus on Ankkalinnalle. Kukaan ei kuuntele paitsi humanistinen tiedekunta, joka järjestää Taaville potkut professorin virastaan.

Karhukopla
On tuhottu viimeiseen numeroon asti hävittyään reviirisodan matujengejä vastaan.

Musta Pekka
Hankkii pienoislaivaston ja ryhtyy salakuljettamaan matuja Ankkalinnaan.

Mustakaapu
Lopettaa rikolliset puuhansa ja perustaa ompelimon, joka myy mustakaapuja säkityshalukkaille. Bisnes kukoistaa, kun sivutuotteena tehdään myös rahtitavarankuljetushameita.

Sepe Susi
Possuvihaajana vaihtaa uskontoa ja lähtee pyhään sotaan. Pikku Hukka otetaan huostaan.

Kolme pientä porsasta
Haram. Edes Veli Pontevan rakentama tiilitalo muureineen ei suojaa. Veli Huilu ja Veli Viulu käristetään pekoniksi mellakoissa. Veli Ponteva onnistuu emigroitumaan Hanhivaaraan.

Mummo Ankka
Elelee kaikessa rauhassa impivaaralaista elämää maaseudulla. Aina siihen asti, kunnes kunta kuulee että valtio maksaa matujen kulut ja päättää "elävöittää kunnan elämää" ja toteaa, että "me tienataan tällä", mikä onkin totta parin vuoden ajan ja sen jälkeen matut häipyvät kaupungin slummiin ja tilalle tulee uusi satsi.

Hansu Hanhi
Saa Mummo Ankalta potkut, kun Mummo päättää palkata tukityöllistettyjä matuja. Työtahti on sama kuin Hansulla, mutta tulee Mummo Ankalle halvemmaksi koska kunta maksaa palkan. Hansu alkoholisoituu ja päätyy Ankkalinnaan spurguksi.

2 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jep ! Näinhän se menee ankkasuomessa !

Jaska Brown kirjoitti...

Sulkasatoa pukkaa juu.