Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 14. elokuuta 2018

Ankkalinna


Kunnia sille jolle kunnia kuuluu. Tämän kirjoituksen inspiraatio tuli nimimerkki Tapsan kommentista Korppi on oikeus -blogiin. Kommentissa esitettiin seuraavasta listasta muutama tapaus ja otin niistä pohjaidean. Esitetyt tapaukset, joita tässä listassa on noin neljäsosa, olivat niin osuvia, että vaikea niistä oli muutakaan keksiä, vähän kyllä muuntelin.

Ankkalinna, tuo tunnettu lintukoto. Aina siihen asti, kunnes matuhyökyaalto ylsi sinnekin asti. Toisaalta Ankkalinnassa on niin monenkirjavaa porukkaa, että luulisi sinne sopeutuvan minkä tahansa poppoon. Mutta rajansa kaikella. Yhtenä oleellisena erona matuihin on se, että Ankkalinnassa lisääntyminen tapahtuu veljenpoikien ja sisarentyttärien kautta, kun taas matujen tapauksessa serkkujen kesken.

Vaan mitäpä tapahtui ankkalinnalaisille matuaallon kynsissä? Kuka oppi uimaan ja kuka hukkui?


Aku Ankka
Vihakirjoittelee netissä ja perustaa Soldiers of Julle Ankanpää -järjestön, joka partioi Ankkalinnan katuja. Ankkalinnan Sanomat ja Päivän Posti ilahtuvat ja leimaavat kaikki haittamaahanmuuton vastustajat "akuankoiksi, oman elämänsä luusereiksi".

Teppo Tulppu
Lakkaa tappelemasta naapurinsa Aku Ankan kanssa, koska toiseksi naapuriksi ilmestyy matuvaltainen kerrostalo. Tepon autosta tehdään juhannuskokko.

Tupu, Hupu ja Lupu
Nuivistuvat saatuaan osansa monikulttuurisesta koulunkäynnistä. Päätyvät tarkkailuluokalle. Saavat potkut mokutusorganisaatioksi muuttuneista Sudenpennuista ja liittyvät Ankallismielisen puolueen nuorisojärjestöön.

Iines Ankka
Iineksellä looginen ajattelu ja järjenkäyttö eivät ole koskaan olleet prioriteettilistalla korkealla. Perustaa "Refugees Welcome" -järjestön Ankkalinnan haaraosaston. Lemppaa Akun, kun havaitsee tämän wiha-ajattelijaksi. Menee naimisiin Hannu Hanhen kanssa. Häämatkalle Hannu lähtee yksin, kun Iines poistetaan lentokoneesta yrittäessään estää rikollisen palautusta.

Hannu Hanhi
Vaistoaa onnekasta rahantuloa ja ryhtyy vokkikeisariksi. Seteleitä tulee ovista ja ikkunoista, jolloin Iines retkahtaa ja pariskunta menee naimisiin. Lopulta hanhen onni kääntyy, kun Iines pyöräyttää pesään tummanruskean munan.

Minni Hiiri
Erehtyy kulkemaan pimeän aikaan alikulkutunnelista ja päätyy joukkoyllätysseksiin objektiksi. Tekijät tuomitaan sakkorangaistukseen sukupuolielimen luvattomasta käyttöönotosta. Sossu maksaa sakot.

Mikki Hiiri
Suvaitsevaisuus muuttuu em. tapauksen takia nuivuudeksi. Lopettaa Ankkalinnan Sanomien ja Päivän Postin tilauksen. Lukee uutisensa Hommaforumilta ja kirjoittaa sinne salaa nimimerkillä.

Hessu Hopo
On perustanut sahafirman ja valittu kaupunginvaltuustoon perusankkalinnalaisten edustajana. Joutuu syytteeseen vihakirjoittelusta ja Heluna Ammun ahdistelusta.

Komisario Sisu
Kuvittelee poliisin tehtävän olevan rikosten estäminen ja selvittely sen sijaan, että surffaillaan somessa ja jahdataan vihakirjoittajia. Siirretään varhaiseläkkeelle. Uudeksi poliisimestariksi tulee ajan tuulet paremmin haistanut etsivä "Tweet" Kaasi.

Roope Ankka
Kyllästyy vihervasemmistolaiseen lässytykseen ja hyppää mukaan politiikkaan ankallismielisten keulakuvaksi. Vaalilauseena "Tehdään Ankkalinna suureksi taas!". Valitaan pormestariksi ja laittaa uudistukset vauhtiin. Joutuu toimittajien silmätikuksi. Roope kävelee vetten päällä ja media otsikoi: "Ankka ei osaa uida!"

Milla Magia
Välimeren rannikolta kotoisin olevasta Millasta tulee selvästi itseään vanhemman Roopen puoliso ja tyyli-ikoni. Ei puhu juuri mitään julkisissa esiintymisissään. Ainoa mamu, jota toimittajat inhoavat.

Kroisos Pennonen
Rahoittaa matubisnestä saadakseen puoli-ilmaista työvoimaa. Laadulla ei ole väliä, kunhan kilpailijat saadaan raivattua pois tieltä.

Pelle Peloton
Ankkalinnan kaupunginvaltuusto antaa Pellelle tehtäväksi keksiä, kuinka monikulttuuri saadaan toimimaan. Edes Pikku Apulaisesta ei ole hyötyä, vaan Pelle masentuu mahdottoman tehtävän edessä. Joutuisi suljetulle osastolle, joka on kuitenkin suljettu rahojen mennessä matuille. Viimeisenä ponnistuksenaan Pelle keksii eutanasiavuoristoradan ja toimii itse koekaniinina.

Taavi Ankka
Osoittaa laskelmillaan, kuinka tuhoisaa monikultturisuus on Ankkalinnalle. Kukaan ei kuuntele paitsi humanistinen tiedekunta, joka järjestää Taaville potkut professorin virastaan.

Karhukopla
On tuhottu viimeiseen numeroon asti hävittyään reviirisodan matujengejä vastaan.

Musta Pekka
Hankkii pienoislaivaston ja ryhtyy salakuljettamaan matuja Ankkalinnaan.

Mustakaapu
Lopettaa rikolliset puuhansa ja perustaa ompelimon, joka myy mustakaapuja säkityshalukkaille. Bisnes kukoistaa, kun sivutuotteena tehdään myös rahtitavarankuljetushameita.

Sepe Susi
Possuvihaajana vaihtaa uskontoa ja lähtee pyhään sotaan. Pikku Hukka otetaan huostaan.

Kolme pientä porsasta
Haram. Edes Veli Pontevan rakentama tiilitalo muureineen ei suojaa. Veli Huilu ja Veli Viulu käristetään pekoniksi mellakoissa. Veli Ponteva onnistuu emigroitumaan Hanhivaaraan.

Mummo Ankka
Elelee kaikessa rauhassa impivaaralaista elämää maaseudulla. Aina siihen asti, kunnes kunta kuulee että valtio maksaa matujen kulut ja päättää "elävöittää kunnan elämää" ja toteaa, että "me tienataan tällä", mikä onkin totta parin vuoden ajan ja sen jälkeen matut häipyvät kaupungin slummiin ja tilalle tulee uusi satsi.

Hansu Hanhi
Saa Mummo Ankalta potkut, kun Mummo päättää palkata tukityöllistettyjä matuja. Työtahti on sama kuin Hansulla, mutta tulee Mummo Ankalle halvemmaksi koska kunta maksaa palkan. Hansu alkoholisoituu ja päätyy Ankkalinnaan spurguksi.

16 kommenttia:

Tapsa kirjoitti...

Hitto, olen päätynyt osasyylliseksi vihapuheeseen ja tunnen jo polpon hengityksen niskassani...

Hemmetin hauskoja olivat! On se Aku Ankkakin muuttunut siitä kun minä olin kersa...

intrigööri kirjoitti...

Akuilun vilpittömänä ystävänä innostuin pistämään lisuketta:

Leenu, Liinu ja Tiinu (1.) perustavat Jullen tyttöpartion ja Sudentyttöjen vartion.
Toukolaisten (2.) iskuryhmä Syöjättäret (3.) eli Iirisrukka, Emmukka ja Sinnikkä yrittävät listiä ankallismieliset tytöt tarjoamalla heille yöllä torikopilla kasvisnakit ukonhattu- ja myrkkykeisosalaatilla.
Tupu, Hupu ja Lupu saapuvat ajoissa Heimo Huiman (4.) ajamalla Roopen kopterilla kaatamaan myrkylliset muijat nakkeineen ja rehuineen asvaltille. Toukolaiset naiset perääntyvät.

Leenu, Liinu ja Tiinu kiittävät poikia. Loppu on sitten pelkkää ankanmunien mäiskettä ja innokasta piipitystä. Paitsi, että nuoren lemmen innoittama Iines iskee taas Akun, joka kaakattaa, että muna voi olla minkä värinen tahansa, kunhan se on ankan muna.

(1.) https://fi.wikipedia.org/wiki/Leenu,_Liinu_ja_Tiinu
(2.) https://www.google.fi/search?q=toukolaiset&oq=toukolaiset&aqs=chrome..69i57.2631j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
(3.) https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihre%C3%A4t_Naiset
(4.) https://fi.wikipedia.org/wiki/Heimo_Huima

Aikakoneella kurkistin, miltä näyttää toukolaisten päämies tyttöystävineen vuonna 2050. Linkki: http://www.truthandgrace.com/jfsmith.htm

Kumitonttu kirjoitti...

Heh... Aivan loistavaa ilotulistusta. Vähän kuin Ruotsissa viime yönä. "Look at Sweden", kuten Roope Ankka olisi todennut :)

Hakematta tuli mieleen, että Ankkalinnan valtasivat uusgallialaiset, jotka pistivät ensin päreiksi Asterixin kotikylän. Akvavitixin vanha reseptivihko poltettiin Peppi Pitkätossu -kirjojen kanssa autorovioilla, ja uusi, huomattavasti paremmin pään sekoittava eliksiiri löytyi Koraanista.

Sen jälkeen he tulivat Ruotsin neekerikuningaskuntaan, jonka he tuhosivat raskailla Scanioilla. Sieltä he jatkoivat junalla matkaa Haaparantaan. Siellä Haju "rintintin" Pöpilä majoitti heidät kartanoonsa. Syötettyään Pohjolan Taj Mahalin termiiteille, he jatkoivat matkaansa Helsinkiin, jossa kevyesti aseistetut fillarijihadistit partioivat sharia-poliiseina estäen autoilun.

Tapsa kirjoitti...

Vielä yksi pitää lisätä:

Touho Ankka
Akun hippihenkinen serkku, joka alkaa herätä Ankkalinnan karuun todellisuuteen. Yrtin kärytys ja Ank Floydin kuuntelu saavat antaa tilaa intohimoiselle skriimailulle ja muulle ruohonjuuritason ankallismieliselle toiminnalle.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Monikulttuurisuusvuoristorata on muunnelma eutanasiavuoristoradasta. Ruotsalaiset ovat jo kummun lakipisteessä, suomalaiset radalla yrittävät kiriä heitä kiinni ylämäessä. Elävänä voi kyllä selvitä kiemuroista, mutta se vaatii erityisen aivoverenkierron säätelymekanismin, jolla normaalioloissakin pidetään minimissään aivojen ajatteluun käytettävien alueiden verenkierto hengissä pysymiseen tarvittavien alueiden pelastamiseksi. Kyseinen säätelymekanismi tunnetaan korkeimpana aivojen kehitystasona, monikulttuurisena rikkautena. Säätely ei kuitenkaan ole aina verenpitävä, vaan aika ajoin ilmenee verbaalisia älyllistä toimintaa kuvastavia riemunkiljahduksia, kuten esim.: Hei me tienataan tällä!

Jaska Brown kirjoitti...

Tapsa: Niin sitä joutuu vastuuseen puheistaan... Mutta kiitoksia inspiraatiosta! Mietin tuota Touhoa, mutta kun se oli jo valmiiksi hörhö niin en keksinyt mitään.


Intrigööri: Joo, jätin nuo uudemmat hahmot pois kun ovat vieraampia.

Kumitonttu: Asterix? Akvavitix rupeaa suvakiksi ja antaa taikajuomareseptin matuille...

Veijo HJikka: Onhan ruotsalaisilla toki hätäjarru, jonka kahvasta voi nykäistä vaaleissa.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä Milla Magia olisi sittenkin helpompi kuvitella "räyhäfeministinä" kuin edustusrouvana ja tyyli-ikonina. Onhan hänen pitkäaikainen unelmansa ollut ottaa eräältä mieheltä pois jotakin.

Hemuli kirjoitti...

Ano,

Kovinkin femakko hiljenee kun sucar daddyltä löytyy riittävän paksu (lompakko).

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: No mutta tuo onnenlantin himohan on pelkkä symboli todellisesta Millan himosta, joka kohdistuu Roopeen itseensä.

Hemuli: Periaatteessa joo, mutta päästäkseen sugar daddyn elätiksi feministiltä täytyy löytyä myös feministille epätyypillinen ulkonäkö.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Hyvään kirjoitukseen ja hyviin kommentteihin ei ole sinänsä lisättävää mutta täytyy todeta että tuo Tapsan keksimä Ank Floyd oli aivan ässä. Ank Floyd, ankkaprogen ehkä suurin nimi jo vuosikymmenten ajan.

Lauri Stark kirjoitti...

Ai niin, tällainenkin oli. Hyvä, että joku keksi täydentää listaa. Tässä vielä yksi:

Kulta-Into Pii on haudannut sotakirveensä ja on tätä nykyä hyvää pataa Roopen kanssa. Etelä-afrikkalaisena hän tietää kokemuksesta, ettei monikulttuuri ole herkkua. Ilta-Pulu syyttää häntä pormestarivaalien hakkeroinnista Roopen hyväksi. Jos missään ilmenee Ankkalinnassa vikaa, syyttää suvaitsevaisto refleksinomaisesti buureja; "trollitehtaat asialla!"

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: Noista Ankkalinnan bändeistä voisi keksiä lisääkin. Rolling Ducks?

Korppi on oikeus: Kulta-Into Piitä mietin, mutta en keksinyt mitään.

Tapsa kirjoitti...

Taikaviitta

Aku päättää lopettaa katupartioinnin kun potkut margariinitehtaalta uhkaavat viha-aktiviteettien takia. Niinpä hän päättääkin pistää puskareippailijat ja autonpolttajat ojennukseen naamioidun alter egon turvin. Valitettavasti itsensä eutanasiavuoristoradalla neutraloinut Pelle Peloton ei ole valmistamassa sankarillemme apuvälineitä, joten Aku joutuu tukeutumaan lähinnä eläimelliseen ankgressioon. Taikaviitan brutaali vigilantismi polarisoi vahvasti ankkalinnalaiset.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eikö Kulta-Into Pii saattaisi olla nimenomaan eteläafrikkalaisuutensa johdosta entisen vihollisensa salainen ja vahvin liittolainen:
jouduttuaan seuraamaan sivusta, mitä hänen rakentamalleen Etelä-Afrikalle kävi sen "itsenäistyttyä" eli jouduttua afrikaanereiden hallinnasta afroneekereiden anarkiaan, hän on tehnyt Roopen kanssa sovinnon.

Sen myötä hän edesauttaa kulissien takana Roopen poliittisia ja taloudellisia toimia, esiintyen samaan aikaan ankkalinnalaiselle valtamedialle Syvästi Katuvana Kapmaalaisena Riistäjänä, joka tekee kaikkensa sovittaakseen syntejään.

Kulissin vuoksi he voivat ottaa jopa muutaman julkisen nyrkkimatsin, jotka Kulta-Into tietysti häviää ja uhriutuu äänekkäästi ankkamedian suurella hyväksynnällä.
Nämä ja monet muut kuviot nauretaan sitten Rahasäiliön Ensimmäisen Kolikon Kammion mitä pienimmän piirin illanvietoissa, joissa päänaurunaihe on ihmetellä onko ankkamedia käynyt jonkin kursin vai syntynyt noin hölmöksi, vai miten ne muuten voivat uskoa tämän kaiken?

Jaska Brown kirjoitti...

Tapsa: Jotain samantapaista mietin Taikaviitasta, mutta kun kyseessä on käsittääkseni vain taskukirjoissa esiintyvä hahmo (voi olla että tietoni ovat vanhentuneet), jätin pois.

Qroquius Kad: Haa, kelpo foliohattuilua!

Anonyymi kirjoitti...

No voi hitto, mites tää on menny ohi? Asiaa