Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 8. elokuuta 2018

Uutiskatsaus 32/2018


Tai oikeastaan tämän nimi pitäisi olla vanhiskatsaus, koska edellisestä uutiskatsauksesta on jo melkein kaksi kuukautta. Sinä aikana linkkikansioon on ehtinyt kertyä erinäinen määrä tavaraa, joista osan parasta ennen -päiväys oli vanhentunut ja jutut päätyivät armotta roskiin. Tässä on se mitä jäi jäljelle.


1. Omaan nilkkaan

Kuten hyvin tiedetään, toimittajakunta on kovin punavihertävää ja haluaa lisää haittamaahanmuuttoa Suomeen edistämään maapallon ympäristöongelmia. Saapa nähdä muuttuuko nyt ääni kellossa, kun on aloitettu uusi toimittajien koulutusohjelma, jonka tarkoitus on ilmeisesti tehdä toimittajan työstäkin vierastyövoimalla tehtävää halpishommaa. No, eipä se tekstin laatua muuta muuten kuin että kirjoitusvihreitä tulee enemmän.


2. Anna mulle piiskaa

Touko Aalto vieraili tukholmalaisella homoklubilla, piiskasi masokistia ja otti selfieitä drag-stripparien kanssa. Tämä nostatti pienimuotoisen kohun, mutta Aallolla on täysi oikeus tehdä mitä huvittaa. Voi olla iloinen siitä, että suvaitsevaisuus on edennyt siinä määrin, että poliittinen ura ei katkennut tuohon paikkaan. Sitten kun saisi vielä suvaitsevaisuuden sille tasolle, että voisi ääneen sanoa samoja asioita mitä poliitikot sanoivat vielä viisikymmentä vuotta sitten. Kuten nyt esimerkiksi Suomen edun ajamista.


3. Hei me lennetään ... pois koneesta

Virheästä puolueesta kuuluu kummia. Kun eduskuntaryhmän lainsäädöntösihteeri Aino Pennanen ei halunnut lähteä Saksaan anopin luona käymään, hän nousi koneessa seisomaan ja kieltäytyi istumasta. Keppihevosena tempulle toimi Irakin ihme, jota oltiin palauttamassa kotimaahan vastoin tahtoaan. Ymmärrettävää, kukapa nyt muslimimaahan haluaisi. Poliisin ryhdikkyyttä ja kärsivällisyyttä työssään ei voi muuta kuin ihailla. Pennanen ulos koneesta, kone ilmaan, vaihto Berliinissä ja haitta kohti Basraa. Sarjakuva Ryppy ja Reikä esittelikin juuri uuden menettelytavan vastaisen varalle.
Tapaus sai pohtimaan, miten olisi käänteisprotesti? Yrittää estää koneen lähdön Suomeen silloin jos epäilee että siellä on haittatulija? Tätä temppua olisi voinut hyvin käyttää ainakin syksyllä 2015 Tukholman rautatieasemalla pohjoiseen menevien junien kanssa. Entäpä jos protestoisi Suomesta lähtevässä koneessa sitä, että on selvästi tyhjiä paikkoja jäljellä, joten eipä lähdetä liikkeelle ennen kuin muutama haitta on pakattu matkaan?
Itse asiasta on todettava, että vastustan pakkopalautuksia. Ne ovat aivan hullua resurssien haaskausta. Lainsäädäntöä on muutettava siten, että kaikki lähtevät vapaaehtoisesti. Jätetään lukijan mielikuvituksen varaan, miten mutta varmasti pystyy kuvittelemaan, millaisia lakeja pystyy laatimaan niin että kielteisen päätöksen saanut häipyy Suomesta täysin rauhanomaisesti ja vapaaehtoisesti seuraavan 24 tunnin aikana takaisin tulematta. Rahaa säästyy ja kaikki osapuolet ovat nykyistä tyytyväisempiä. Paitsi ehkä haittatulijat mutta niiden tyytyväisyydestä ei niin väliä olekaan.


4. Etuoikeutetut ja etuoikeutetummat

Kiva tietää että kuninkaalliset eivät ole aatelin korkein ryhmä. Ruotsin prinsessa Estellen piti aloittaa koulunsa tietyssä eliittikoulussa, mutta eipä sitten luultavasti aloitakaan. Estellen olisi näet pitänyt päästä jonon ohi eikä se olisi ollut mikään ongelma, jos ohitettavana olisi ollut joku medelsvensson. Vaan jostain syystä karsinta olisi pitänyt tehdä pakollisesta mamukiintiöstä, joten se siitä sitten.


5. Lastin kuljetusta

Thaimaan luolapojat saatiin pelastettua etuajassa, kun Brasilian pelit MM-turnauksessa loppuivat ennen aikojaan ja maailman paras sukeltaja Neymar vapautui. No, vakavasti puhuen herätti jonkin verran pahennusta, kun paljastui että pojat oli huumattu lähes tajuttomaksi kuljetusta varten. Taas kerran paheksujat eivät itse asiasta ymmärtäneet yhtään mitään. Kukaan pojista ei ollut sukeltaja, saati sitten luolasukeltaja. Jopa sukelluksen alkeiskurssilla turvallisessa uima-altaassa kokemattomalle saattaa iskeä paniikki. Saati sitten pimeässä luolassa. Olisi ollut aivan käsittämätön päätös, jos poikia olisi yritetty tuoda tajuissaan pois. Siinä ei olisi ollut vaarassa pelkästään poikien, vaan myös sukeltajien henki.


6. Täyttä ymmärrystä vailla

Nousi pienimuotoinen kohu, kun amerikkalaisnainen postasi someen kuvan, jossa hän seisoi ampumansa kirahvin vieressä. Kirahvien määrä kun on viime aikoina vähentynyt - kuten tietysti kaikkien muidenkin Afrikan villieläinten - ja metsästys on muutenkin niiiiiiiiiiin paha asia.
Vaan mietitäänpä hetki tarkemmin. Kyseinen kirahvi oli elinkaarensa lopussa. Amerikkalaisnainen toi melkoisen hulppeat turismitulot Afrikkaan. Kaatolupa maksaa maltaita ja kaipa turisti tarvitsee majoituksen ja ruuankin ynnä muuta. Tuskin hän olisi Afrikkaan tullut lainkaan, ellei siellä olisi luontoa nähtäväksi ja tässä tapauksessa metsästettäväksi.
Entäpä jos metsästys kiellettäisiin? Siinä tapauksessa olisivat tulot jääneet saamatta. Kirahvista ei olisi ollut mitään taloudellista hyötyä. Ei siis mitään syytä suojella kirahveja. Tai mitään muutakaan. Afrikan väkiluku on suunnilleen viisinkertaistunut 60 vuodessa. Luonnolla ei enää ole elintilaa, ellei siitä ole hyötyä. Valitettavasti ei kyllä 60 vuoden kuluttua sittenkään, jos Afrikan väestönkasvu jatkaa edes likimain entisellään. Afrikan eläinten ainoa toivo on eurooppalaisten eläintarhojen varassa, turismimetsästys on pelkkää väliaikaista tekohengitystä.


7. Kuka on tänään lounaaksi?

Aiheeseen liittyen ilahduin kovasti, kun Etelä-Afrikassa pari salametsästäjää päätyikin leijonien ateriaksi. Heput olivat lähteneet jahtaamaan sarvikuonoja, mutta tulivatkin itse leijonien yllättämäksi. En muuten ole koskaan ymmärtänyt, miksi sarvikuonon sarvea käytetään potenssilääkkeenä. Sarvikuonot kun naivat vain kerran vuodessa. Leijonat ovat tälläkin alalla kovempaa sakkia, kiima-aikana ne kiksauttavat jopa parikymmentä kertaa päivässä. Mukavaa elämää, joskus paneskellaan ja joskus apuharvennetaan salametsästäjiä.
Ja tähän on sitten ihan pakko. Studio, olkaa hyvä!:



8. Ruotsin demokratia

Epäillään, että haittamaahanmuutto saattaa nostaa ruotsidemokraatit jopa suurimmaksi puolueeksi seuraavissa vaaleissa. Suoritus on erittäin hämmästyttävä lähinnä siksi, että se ei pääasiallisesti ole tapahtunut omista ansioista vaan muiden sössimänä. Itse asiassa ruotsidemokraatttien nousu suurimmaksi puolueeksi olisi varmaa, jos äänestämässä saisivat käydä vain ruotsalaiset. Mutta äänioikeus on myönnetty myös sellaisille, jotka eivät ole ruotsalaisia ja he äänestävät puolueita, joiden linja on Ruotsille tuhoisa.
Tosin ennusteeseen tulee suhtautua varauksella. Yleensä on käynyt niin, että kansan etua ajavat puolueet menestyvät vaaleissa paremmin kuin gallupit sanovat - tämä saattaa johtua siitä että gallupeissa ei kehdata sanoa mitä oikeasti äänestää tai gallupien tietoisesta manipuloinnista, luultavasti osin molemmista - mutta Ruotsi saattaa olla säännöstä poikkeus. Tämä johtuu ruotsalaisten epädemokraattisesta vaalijärjestelmästä, jossa vaalisalaisuuden säilyminen on kaukana. Äänestäjä nimittäin joutuu ottamaan koppiin mukaansa sen puolueen listan, jota äänestää. Tämän voi tosin kiertää sillä, että ottaa mukaansa useampien puolueiden listoja, mutta näinhän tuskin moni tekee ja jos tekee, se herättää epäilyksen siitä että taitaapa olla mielessä sopimattoman puolueen äänestäminen. Niinpä Ruotsissa on muista maista poikkeava tilanne siinä, että realistisen puolueen kannattaminen on helpompi ilmaista gallupissa kuin vaaleissa.


9. Samaan aikaan Tanskassa

Tanskassa tuli voimaan kasvojen peittämiskielto eli burkhat ja vastaavat ovat tästä lähtien kielletty. Oikeaa meininkiä, pistää muslimiakat entistä tiukemmin hellan ja nyrkin väliin kun ulos ei ole asiaa.
Kielto sinänsä on typerä. Millä mitataan miksi kukakin peittää kasvonsa? Onko sideharso OK, mistä sitä tietää että on palovamma. Ei tuollaisia kieltoja pitäisi asettaa, niiden sijaan pitäisi kieltää burkhan ja vastaavien kannattajien pääsy maahan ja heittää entisektin pihalle.


10. Epätasa-arvoa vaikka väkisin

Palomiehinä on vähän naisia. Tämä kuulemma johtuu siitä, että pääsykokeet suosivat miehiä. Minimivaatimus esim. penkkipunnerruksessa on 25 toistoa 45 kg painolla minuutissa ja leuanvedossa kuusi suoritusta. Näitä on esitetty alennettaviksi, koska ne ovat naisille kohtuuttomia.
Itse asiassa esimerkiksi leuanvetovaatimus suosii naisia. Leuanveto testaa voimaa. Palomies tarvitsee voimaa esimerkiksi siinä, kun kantaa tajutonta pois savuisesta rakennuksesta. Noin yleisesti ottaen miehet ovat raskaampia kuin naiset. Sanotaan että palomieheksi pyrkivät 80-kiloinen mies ja 60-kiloinen nainen, jotka molemmat läpäisevät niukasti leuanvetotestin. Olen aivan varma, että kyseinen mies pystyy kantamaan minut ja kyseinen nainen ei pysty. Ne naiset jotka suorituskyvyltään osuvat juuri siihen väliin, mikä olisi naisen ja miehen hyväksyntärajojen ero, ovat yksinkertaisesti heikompia suoriutujia. Ja se vaarantaa pelastustyön sujumisen. Työn vaatimukset ovat samat, joten pääsyvaatimusten tulee olla samat eikä epätasa-arvoiset.
Kun kouluttaa ns. palomiehen kanto-otteen miehille ja naisille ja sitten aletaan harjoitella, ero on järkyttävä. Miehet yhteen ryhmään, ottakaa pari, naiset toiseen ja ottakaa pari. Käytännössä kuka tahansa mies kantaa ketä tahansa miestä ongelmitta, kunhan oppii oikean tekniikan. Naisista melkoinen osa ei pysty kantamaan pariaan lainkaan, suurin osa roikottaa miten sattuu ja uupuu kesken matkan. Vain harva kykenee kantamaan toista naista yhtä hyvin kuin heikoimmat miehet kantavat toista miestä. Saati sitten että nainen kantaisi miestä, siinä missä mies yleensä kantaisi naista yhtä helposti kuin räsynukkea.


11. Ozzy ja lämpöoppi

Ozzy Osbourne kyllästyi Kalifornian helteisiin ja kuumaan uima-altaaseensa. Toiminnan miehenä Ozzy puraisi lepakon pään poikki ja pirautti jääfirmaan. 1300 kiloa jäätä uima-altaaseen. Vaan eipä siitä mitään jäämerta tullut. Sharon-vaimo nauraa räkätti, kun altaan lämpötila laski kokonaista kolme astetta.
Kysymys kuuluu, onko tarina uskottava. Vaan sehän käy selville, kun lasketaan. Aluksi oletetaan tietysti, että "kolme astetta" tarkoittaa fahrenheiteina, amerikkalaiset kun eivät ole vielä päässeet sisälle sivistykseen. Celsiuksina muutos tarkoittaa yksi kokonainen ja kaksi kolmasosa -astetta, pyöreästi siis 1,7 astetta. Uutisessa ei myöskään mainita, mikä oli altaan lämpötila mutta oletetaan sen olleen jäiden sulamisen jälkeen 25 astetta celsiusta, tällä ei ole suurta merkitystä oli siinä muutaman asteen heitto tai ei. Oletetaan jäiden tulleen pakastimesta, jonka lämpötila on -20 astetta celsiusta.
1300 kg jäätä imaisee lämpöenergiaa ensin lämmetessään nollaan, sitten sulaessaan vedeksi ja lopulta lämmetessään 25 asteeseen. Tarvittavan lämpöenergian määrä on 1300 * (20 * 2,09 + 333 + 25 * 4,19) = 623415 kJ. Tässä 2,09 kJ/kg/K on jään ominaislämpökapasiteetti, 333 kJ/kg jään sulamislämpö ja 4,19 kJ/kg/K veden ominaislämpökapasiteetti. Tarvittava lämpöenergia on siis vähän yli 600 MJ. Kun sitten lasketaan 623415/4,19/1,7 = 148786 litraa, selviää että Ozzyn uima-altaassa on ollut noin 150 kuutiota vettä. Mikäli oletamme Ozzyn uima-altaan olevan keskimäärin 1,5 metriä syvä, sen pinta-ala on 100 neliömetriä eli neliönmuotoisena 10 m x 10 m. Eiköhän Ozzyn jacuzzi suunnilleen tämmöinen ole, eli julistamme tarinan uskottavaksi.
Ozzylle vielä vinkkinä sinne Kaliforniaan että Suomessa uidaan talvellakin ulkoaltaissa eikä valiteta lämpötiloista. Olen kerran ollut näkemässä avantouinnin SM-kisoja ja totean, että kyllähän sitä joka poika porealtaassa runkkaa, vaan se on tosi mies joka avannossa nai.


12. Rehellisempää sometusta

Instagramin glamour-maailmassa kaikki on aina hienosti. Siksi onkin mukavaa nähdä rehellistä asiaa sielläkin. Suomella oli neljä naispika-aituria tarjolla EM-kisoihin. Yli jäi Lotta Harala, jolle pettymys oli tietysti kova, vaikka aituri valinnan oikeudenmukaisena hyväksyikin. Instagramiin ilmestyi surullisen Lotan kuva ja haikea tilitys. Tsemppiä ja pää pystyyn!


13. Partahöylä käyttöön

Topi Raitanen voitti esteissä alkuerän. Samalla rikkoutui ennätys, mikä tarkoitti viiksikarvojen lähtöä. Helpotuksen huokaus. Raitanen näytti viiksissään siltä kuin olisi karannut aikakoneella 1970-luvulta. Pahemminkin voisi tosin olla, kuten Henrik Ingebrigtsenillä, joka viiksissään näytti lähinnä vanhalta elähtäneeltä hintiltä. Itse juoksu oli taktisesti napakymppisuoritus. Erityisen ilahtunut olin siitä, että meno ei vielä näyttänyt äärimmäisen terävältä. Se taas yleensä tarkoittaa sitä, että viimeinen herkkyys löytyy parin päivän sisään. Varaudutaan yllätykseen.


Loppukevennys: Tyrmäävät tissit

Trump-skandaaleihin sotkeutunut pornotähti Stormy Daniels joutui strippariklubilla kontaktiin poliisin kanssa. Hermostunut näyttelijä mäiski poliisia jumbotisseillään. Onhan se asia tietysti niinkin, että jos tyrmätyksi tulee niin tuo on sieltä parhaasta päästä vaihtoehtoja.

11 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos taas kattavasta uutiskatsauksesta. Tuosta kohdasta 11 ja siinä mainituista amerikkalaisten vanhoista mittayksiköistä totean että todennäköisesti amerikkalaisetkin siirtyisivät mielellään huomattavasti selkeämpään metriseen järjestelmään mutta sehän tietäisi pirunmoisia kustannuksia. Kaikki pitäisi muuttaa alkaen liikennemerkeistä työstökoneisiin. Se olisi amerikkalaisillekin ehkä ylivoimainen rahallinen kustannus. Näin ollen ne vaan miettivät keskenään jatkossakin että montakos tuumaa se jaardi olikaan ja niinpoispäin.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Tää oli muutenkin hyvästä blogista paras (mielestäni):
Kyllähän sitä joka poika porealtaassa runkkaa, mutta se on vasta tosi mies, joka avannossa nai !

Anonyymi kirjoitti...

Yrjöperskeles kirjoitti:
"...todennäköisesti amerikkalaisetkin siirtyisivät mielellään huomattavasti selkeämpään metriseen järjestelmään mutta sehän tietäisi pirunmoisia kustannuksia. Kaikki pitäisi muuttaa alkaen liikennemerkeistä työstökoneisiin. Se olisi amerikkalaisillekin ehkä ylivoimainen rahallinen kustannus. Näin ollen ne vaan miettivät keskenään jatkossakin että montakos tuumaa se jaardi olikaan ja niinpoispäin."
Onneksi sentään Suomessa metrijärjestelmä otettiin käyttöön jo 1800-luvulla, ja näin ollen siinä määrin ajoissa, että siitä ei edes vuoden 1918 sisällissodassa tarvinnut enää kiistellä: sekä valkoiset että punaiset olivat siihen mennessä jo tottuneet uusiin mittoihin. Venäjälläkin se sen sijaan otettiin käyttöön vasta noihin aikoihin, vallankumouksen myötä. (Ja vallankumouksen yhteydessähän se aikoinaan oli keksittykin, nimittäin Ranskassa 1700-luvun lopulla).
Sitä ennen Suomessa mittojen alalla oli ehkä vallinnut vielä suurempi sekaannus kuin Yhdysvalloissa nykyisin, kun käytössä olivat sekä vanhat ruotsalaiset että vuoden 1809 jälkeen Suomessakin käyttöön tulleet venäläiset mittayksiköt. Mutta metrijärjestelmän käyttöönottoon täällä taisi vaikuttaa sekin, että Venäjälläkin jo silloin suunniteltiin siirtymistä uuteen järjestelmään, mutta keisari Aleksanteri III päätti ensin kokeilla asiaa piskuisessa Suomen suuriruhtinaskunnassa.
Ja eräänlainen onnenpotku oli tämäkin: matkojen pituuksia oli Suomessa jo ennestään mitattu "Venäjän virstoina", joka sattumoisin ei kovinkaan paljon eronnut kilometristä. Ja kymmenen virstaa oli peninkulma, joka näin ollen jäi luontevasti Suomeen, ainakin joksikin ajaksi, tarkoittamaan kymmentä kilometriä, vaikkei se kansainväliseen metrijärjestelmään kuulunutkaan. Tämä epäilemättä helpotti siirtymävaiheessa sopeutumista uusiin yksikköihin: välimatkathan eri paikkakuntien välillä yleensä kuitenkin tunnettiin vain suurin piirtein, ei tarkasti, niin että kilometri voitiin useinkin mieltää vain vanhan tutun virstan uudeksi nimeksi. Ja kaksi vanhaa Suomessa käytössä ollutta painoyksikköäkin, leiviskä ja senttaali, sattuivat olemaan sen verran lähellä kymmentä ja sataa kiloa, että nekin päätettiin tuolloin jättää vielä toistaiseksi käyttöön, mutta ne tarkoittivat nyt tasan 10 ja 100 kilogrammaa. Sellaisina ne jäivät piankin pois yleisestä käytöstä, mutta kummittelivat koulukirjoissa vielä 1960- ja ehkä 1970-luvullakin.
Väitetään, että Englannissakin vanhoista mittayksiköistä on kohta enää yleisessä käytössä vain pint, jolla yhä mitataan olutta pubeissa. Ja senkin mielletään tarkoittavan (suunnilleen) puolta litraa, vaikka vanhastaan se on ollut hieman enemmän. Ehkä sen suuruudesta ei olla pubeissa niin tarkkana? Ranskassakin sanotaan puhekielessä yhä puolta kiloa usein livreksi, varsinkin tavallista puolen kilon voipakkausta, mikä nimitys johtuu vanhasta, suunnilleen puolen kilon suuruisesta, ennen metrijärjestelmää käytössä olleesta yksiköstä.


QroquiusKad kirjoitti...

Metrijärjestelmään siirtyminen aiheuttaisi USAssa vähintään mittavia kustannuksia, mutta pahempaakin voisi olla luvassa. Kanadalaisille nimittäin kävi näin, kun paunat, kilogrammat ja litrat menivät sekaisin:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Gimli_Glider

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: No jaa, epäilen että sorrut taas vakiosyntiin eli ihmisten fiksuuden yliarviointiin. Muistan nähneeni joskus klipin, missä jenkki ihmetteli "miksi joidenkin pitää yhä jumittaa joissakin metreissä, eihän niitä enää kukaan käytä."

Terho Hämeenkorpi: Etenkin kun avannossa naiminen edellyttää kolmea kovaa (sanavalinta tarkoituksellinen) suoritusta: 1) on saatava seisomaan siellä, 2) on saatava ajokelpoinen nainen mukaan avantoon ja 3) tämä vieläpä halukkaaksi. Huomaa että itse avantoon menemistä ei lasketa kovaksi suoritukseksi, sillä se on peruskauraa.

Ano: Britit onnistuivat pääsemään eroon idioottimaisesta rahajärjestelmästään (1 punta = 20 shillinkiä, 1 shillinki = 20 pennyä, 1 penny = 4 farthingia ja lisäyksikkönä 1 guinea = 1 punta + 1 shillinki), joten eiköhän muiltakin tämä muunnos onnistu.

Qroquius Kad: Muutos on jälleen niitä, jotka tulevat lyhyellä tähtäimellä kalliiksi mutta pitkällä tähtäimellä kannattavat. Eli niitä lakmustestejä, joilla erotellaan valtiomiehet poliitikoista.

Timo Koo kirjoitti...

Mitens muuten ne luolapojat sinne luolaan ylipäätään jumiin jäivät? Ainoa selitys minkä minä olen kuullut, että menivät luolaan sateensuojaan ja sitten sade yltyi sellaiseksi, että tukki ulosmenotien.

Mutta ei kait edes sielläpäin maailmaan nyt niin rankasti sada, että ulosmeno muuttuukin pitkäksi erikoissukellus-jutuksi?

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

https://www.aamulehti.fi/mielipiteet/mielipide-pakolaisena-itsekin-suomeen-tullut-sanoo-etta-vihreiden-aino-pennasen-teosta-lentokoneessa-oli-vain-haittaa-pakolaisille-201124147

Ei mulla muuta.

t. Bobrikov

Veijo Hoikka kirjoitti...

6. Kirahvi. Jutussa mainittiin jo Afrikkaan jäävät rahat metsästyksen tiimoilta. Kirahvin liha on erittäin herkullista. Metsästysturistit sitä tuskin reissullaan edes ehtivät maistamaan. Usein liha ja muut syötävät osat annetaan tummien käyttöön, ja eikun juhlat pystyyn. Se on sitä kehitysapua parhaimmillaan.
7. Sarvikuono. Niiden salametsästyksestä tulisi rangaistuksena olla julkinen salametsästäjän sarven typistys lähimmällä torilla. Onkohan sitä kuonolaisen sarven sisältöä kunnolla tutkittu? Jospa kuonosarveen kertyy reilusti matskua sitä kerran vuodessa tapahtuvaa juhlapäivän jytkyä varten.
Loppukevennys: Otsikko ja Iltsikan juttu lupasivat ehkä liikaa. Eihän tuosta mitään tule, että jonkun nähtyä tyrmäävät tissit, löytyy ainekset suomalaisen laatujulkaisun sivuille. Onhan noita kaverit kertomustensa mukaan nähneet muutenkin kuin vain videolla löysän puseron peittäminä. Kukapa ei.

QroquiusKad kirjoitti...

Tuosta kirahviuutisesta Iltalehti näköjään oli jostain syystä jättänyt pois Appelsinin Aviisissa julkaistun oleellisen tiedon, että tuo vanhuuttaan jo lisääntymiskyvytön kiraffi oli tappanut kaksikin nuorempaa, lisääntymiskykyistä lajitoveriurosta.
Niinpä sen kaataminen oli jo siitäkin syystä kiraffien tulevaisuuden kannalta ekoteko.

Jaska Brown kirjoitti...

Timo Koo: En tunne luolan tarkempaa muotoa, mutta raju rankkasade, luolan suuaukko valumakohdalla, ahdas luola ja sopiva mutka, kyllä jumi syntyy nopeastikin.

Kahden vuoden karkoitus: No niinhän tuossa käy ja hyvä niin. Eivät vihreät enää pysty kusettamaan muuta kuin hörhöimpiä. Kyseessä on Suomen luontovihamielisin puolue.

Veijo Hoikka: Pitääpä giraffia joskus grillailla. Krokotiilia olen syönyt ja se oli ihan ok. Miltähän maistuu paistettu panda?

Qroquius Kad: Tämäkin vielä...

Trilisser kirjoitti...

Voi vattu taatana! Minua vatuttaa nuo merkeleelliset jorinat paunoista. Ei saatana ole suomen kielessä olemassakaan sellaista mittayksikköä kuin "pauna". Se on naula! Capisce? Tuota p-sanaa tunkevat joka paikkaan jenkkien ahterinnuolijat.