Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 19. elokuuta 2020

Uutiskatsaus 34/2020


1. Ei mene läpi

Kansanedustaja esitti, että B-luokan ajoluvalla saisi jatkossa kuljettaa maksimissaan piikkimoottorilla (125 kuutiosenttiä) varustettua moottoripyörää. Eli niin sanottua kevaria. Kevarikortinhan on aina saanut jo 16-vuotiaana. Aiemmin B-kortin saaneilla olikin ja on yhä lupa hypätä liikenteessä vaikka tuhatkuutioisen selkään, vaikkei olisi koskaan edes mopoa ajanut. Tämä olisi kädenojennus niille, jotka satunnaisesti ajaisivat kevaria.
Ehdotus ei voi mitenkään mennä koskaan läpi. Syitä on kaksi, joista kumpikin olisi yksinään riittävä:
1) Se vähentäisi byrokratiaa.
2) Moni hyväkin ehdotus on kaatunut siihen, että se on esitetty väärältä taholta. Nyt ehdotus tuli perussuomalaisten kansanedustajalta.


2. Väärät ja oikeat selitykset

Demareiden suosio vain jatkaa kasvuaan. Tutkija listasi syyt:
- Kasvojen vaihto. Marin vetoaa paremmin kuin Rinne.
- Koronakriisi. Kriisiaikoina ei haluta johtoa vaihtaa.
- Naiset äänestävät puoluetta, joka ei halua leikata julkisia menoja.
- SDP:n perinteiset kannattajat eivät ole livenneet ruodusta.
Oikeammat selitykset, lyhyesti:
- Ajattelemattomuus.
- Typeryys.
- Tyhmyys.
- Seniiliys.
Ja sama pidemmin:
- Sanna Marin on totaalisen kyvytön vajaaälyinen broileri. Yhdellä poikkeuksella. Menestyksen kannalta hänen puutteensa kompensoituvat täydellisesti yhdellä suunnattoman suurella lahjakkuudella, joka hänellä on. Sanna Marinin ainoa lahjakkuus on hämmästyttävä taito saada ihmiset uskomaan hänen kyvykkyyteensä.
- Koronakriisin tahallaan käynnissä pitäminen. Poikkeustilan lopettamiseen ei tarvita mitään muuta kuin pakkokaranteeni maahan tuleville ja vuotojen aggressiivinen tukkiminen. Nyt hallituksen strategia on ollut koko ajan sellainen, että koronaa yritetään ylläpitää niin matalalla tasolla kuin mahdollista. Jos ei tietäisi millaiset ääliöt tätä hoitavat, voisi jopa epäillä tämän olevan suunnitelmallisuutta.
- Pääspicen mielestä hyvä diili on maksaa kuusi miljardia ja saada kolme takaisin. Eihän siinä mitään, mutta kun suurin osa demariäänestäjistä on matemaattisesti yhtä kyvytöntä ”verot valtion maksettaviksi” -porukkaa. Paras väite jonka olen nähnyt on se, että sosiaalimenot eivät kuluta valtion budjettia siksi, että tuestakin maksetaan veroja ja mitä enemmän tukia saa, sitä suurempi on henkilön verokertymä.
- Demareita äänestetään koska ollaan aina äänestetty. Parhaiten asian tiivisti sarjakuva Ryppy ja Reikä. Onneksi tämä porukka alkaa jo vähentyä luonnollista tietä. Demarien nuorisojärjestön ikärajakin on 40 vuotta. Epäselvää on kuitenkin se, onko se ylä- vai alaikäraja.


3. Anderssonville

Opetusspice Li Andersson vaati karanteenimääräyksiä kiristettäväksi. Onkin odotettavissa, että maahan tulevat pakotetaan lähiaikoina karanteenileireille. Siinä saadaankin hyvää harjoitusta sitä varten, että toisinajattelijat (=ajattelijat) pistetään vastaaville uudelleenkoulutusleireille. Ensimmäisen leirin nimikin on jo valmiina: perinteitä ja uutta emäntää kunnioittavasti vain yksi ässä lisäten Anderssonville!
Allekirjoittanut lähitulevaisuudessa vietettyään muutaman reippailukuukauden Anderssonvillen uudelleenkasvatusleirillä vihervasemmiston kaapattua totaalisen vallan.


4. Jotain jää taas kertomatta

Kolmikymppinen nainen päätti pitää hieman hauskaa ja hommasi kokeilumielessä yhden illan jutun. Lopputulos oli HTLV-1 -virus. Kyseessä on yksi syöpää aiheuttavista viruksista.
Jutussa ei voida suoraan sanoa mistä on kyse. Kuitenkin siinä todetaan, että kyseistä virusta ei käytännössä esiinny Euroopassa. Tyypillisiä esiintymisseutuja ovat Afrikka ja Karibia. Lisäksi jutussa oli kuvituskuvana puoliksi kuorittu, erektiomaiseen asentoon asetettu banaani.
Joskus täytyy ihailla toimittajien kykyä vihjata asioista joita ei voi enää sanoa suoraan.
Ennen pystyi sanomaan. YK-joukoissa lääkäri piti luennon eksoottisista taudeista. Totesi että Kaakkois-Aasiassa on sellaisia tauteja, joita ei valkoinen mies oikein tahdo kestää. Afrikan taudeissa taas on paljon sellaisia, joita ei edes tunneta. Ohje oli, että neekereiden kanssa naidessa ei suojautumiseen välttämättä riitä edes kaksi kumia ja niiden väliin vedetty tervattu villasukka. Nykypäivänä tuolta lääkäriltä vietäisiin varmasti lääkärioikeudet, tai no, ehkä saisi vankila-aikanaan sellikavereita hoitaa.


5. Rock-otus

Vladimir Putin julisti Venäjän saaneen koronarokotteen käyttökuntoon. Maailmalla tähän suhtauduttiin epäillen. Putin ilmoitti jopa tyttärensä saaneen rokotteen. Itsestään hän ei maininnut. Tytär oli turvallisempi valinta, koska kukaan ei virallisesti edes tiedä millä salanimillä Putinin tyttäret elävät.
Venäläistä rokotetta harkitsevia muistutetaan siitä, millainen on venäläisvalmisteinen perseentäristin: se ei tärise eikä mahdu perseeseen.


6. Rauhaa päällä maan

Se oli muistaakseni Golda Meir, joka totesi kutakuinkin siihen tapaan, että Israelin ja arabimaiden välinen konflikti saadaan loppumaan vain jommankumman kahdesta ehdosta toteutuessa:
1) Arabit lakkaavat haluamasta tappaa juutalaiset
2) Juutalaiset lakkaavat haluamasta elää
Ykkösvaihtoehto nytkähti nyt pykälän lähemmäksi, kun Israel solmii rauhansopimuksen Arabiemiirikuntien liiton kanssa. Sopimuksen ehdotkaan eivät olleet Israelille kummoiset. Piti vain luopua suunnitelmista liittää osa Länsirannasta itseensä, mikä ei käytännössä hetkauta tilannetta mihinkään.
Odottelemme Donald Trumpille rauhannobelia. Tosin lienee turha toivo, sillä rauhansopimus on konkreettinen. Tällä vuosituhannella poliitikot ovat saaneet palkintoja lähinnä ”pyrkimyksistä”, kuten listauksesta voi lukea:
2000: Kim Dae-jang: Rauhantahto Pohjois-Korean kanssa
2001: YK ja Kofi Annan: Pyrkimykset maailmanrauhaan
2009: Barack Obama: Puheista ydinaseita vastaan ja maailmanrauhan puolesta
2012: Euroopan unioni: Edistänyt kuusi vuosikymmentä rauhaa, sopua, demokratiaa ja ihmisoikeuksia
2014: Tunisian kansallisen vuoropuhelun kvartetti: Demokratian edistämisestä vuoden 2011 vallankumouksen jälkeen
Nobelin rauhanpalkinnon uudeksi nimeksi sopisi paremmin Viagra-palkinto, koska se on tarkoitettu kyvyttömille mulkuille. Donald Trump ei palkinnon ehtoja täytä, koska hän on kyvykäs mulkku.


7. Kamala valinta

Seniliteettikriisiytyvä presidenttiehdokas Joe Biden valitsi varapresidenttiehdokkaakseen Kamala Harrisin. Suomalaisen median keskuudessa valintaa tervehdittiin suurella ilolla, koska kyseessä on musta nainen. Ainoana miinuspisteenä nähtiin se, että Harris ei edusta puolueen vasenta laitaa.
Analyysit paljastivat sen, että ne perustuvat toiveajatteluun. Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on perinteisesti toimittu siten, että esivaalien aikana ehdokas suuntautuu kauemmas keskustasta varmistaakseen ehdokkuutensa. Tämä strategia taas on tuhoisaa varsinaisessa vaalissa, koska se karkottaa liikkuvat äänestäjät vastapuolelle. Niinpä esivaalien jälkeen ehdokas liukuu lähemmäs keskustaa kannanotoissaan. Republikaanit vasemmalle ja demokraatit oikealle. Tämä näkyy useimmiten myös varapresidentin valinnassa. Jos ehdokas on puolueensa keskustaa kauemmalla laidalla, on varapresidenttiehdokkaan ehdottomasti oltava keskustaa lähempänä.
Varapresidentin poliittisen merkityksen summasi aikoinaan osuvimmin F.D. Rooseveltin ensimmäinen varapresidentti John Nance Garner: Varapresidentti ei vastaa painoarvoltaan edes sangollista lämmintä kusta. Varapresidenttiehdokkaan valinnan ainoa tehtävä on siis tuoda ääniä itse ehdokkaalle. Se että suomalaiset toimittajat haluaisivat varapresidentin – ja Bidenin etenevän seniiliyden takia hyvin mahdollisen tulevan presidentin – olevan musta nainen, ei Bidenin valinnan kannalta ole muuta kuin haitta.
Joe Biden ei ehkä vielä naulannut arkkuaan presidentinvaaleissa umpeen, mutta vasara ja naulat on nyt hankittu. Voittaakseen Bidenin olisi pitänyt valita varapresidenttiehdokas, joka täyttää kolme ehtoa. Kaksikin olisi luultavasti riittänyt. Harris täyttää vain yhden ehdon kolmesta ja senkin vain niukasti. Se ei luultavasti tule riittämään.
Bidenin olisi pitänyt asettaa varapresidenttiehdokkaalle seuraavat vaatimukset: mies, puolueen oikealta siiveltä ja valkoinen. Harris on musta nainen ja puolueen keskustasta.
Mustat äänestävät joka tapauksessa lähes kaikki Bideniä. Poliittinen muisti on lyhyt ja yhteiskunnan elättinä oleminen demokraattien hallitessa on helpompaa - demokraattien orjuusmyönteisyyttä ja tasavertaisten kansalaisoikeuksien vastustusta etelässä vielä 1960-luvulla ei enää muisteta. Harris ei tuo Bidenille juuri lainkaan mustien ääniä. Valkoinen ehdokas ei olisi tilannetta merkittävästi parantanut, mutta ceteris paribus valkoinen Harris olisi ehkä ollut niukasti parempi. Positiivinen asia on se, että tällä kertaa rodulla ei ole merkitystä. (Sivumennen sanoen jos Trumpin varapresidenttiehdokas olisi musta ja Bidenin valkoinen, Bidenillä ei olisi mitään mahdollisuuksia - mustat äänestäisivät enimmäkseen mustaa kuten aina tekevät.)
Naisistakin selvä enemmistö äänestää joka tapauksessa Bideniä. Harris ei montaa lisä-ääntä tuo tässäkään. Miespuolinen Harris olisi saattanut tuodakin.
Ainoa Harrisia huonompi valinta varapresidenttiehdokkaaksi olisi luultavasti ollut Elizabeth Warren. Sitä paitsi, tappelussa Trump-Pence olisi ylivertainen Biden-Harrisia vastaan. Ja tämä tekijä on ennustanut viimeisistä seitsemästätoista presidentinvaalista kuusitoista oikein.


8. Vanha kulmahammas

Sotahistorian harrastaja löysi unohdetun kuvan, joka esitti talvisodan aikana Suomeen saapuneita brittivapaaehtoisia. Tarkemmin sanoen hän löysi kuvasta pitkän miehen, joka näytti Sarumanilta. Näyttelijäsuuruus Christopher Lee onkin kertonut olleensa talvisodan aikana Suomessa vapaaehtoisena, mutta todisteeksi ei ole löytynyt kuvia. Nyt on hyvin vahva epäilys siitä, että kuvassa todellakin olisi vanha vampyyri itse. Hieman epäselvästä kuvasta on tietysti vaikea tehdä varmaa tunnistusta, mutta pituus ja kasvonpiirteet täsmäävät.
Kumma kyllä en nähnyt yhdessäkään mediassa syvällisempää lähteidenkäyttöä, yhdessä kommentissa kylläkin. Brittivapaaehtoisista on nimittäin jo vuonna 1984 kirjoitettu kirja Talvisodan kanarialinnut. Kirjan lopussa on luettelo näistä vapaaehtoisista, jotka eivät siis hiihtotaidottomina rintamalle päätyneet - koko osasto oli vielä koulutuksessa Lapualla sodan päättyessä. Listassa ei ole Christopher Leen nimeä. Kirjassa myös nimenomaisesti mainitaan nuorimpana hyväksyttynä vapaaehtoisena - mukaanlukien myös ne, jotka eivät koskaan edes Suomeen asti päässeet - toukokuussa 1922 syntynyt John Smith. Christopher Lee oli syntynyt 27.5.1922.
Selityksiä voi tietysti olla monia. Sota-ajan kirjanpito oli epäluotettavaa, virheitä sattui. Moni vapaaehtoinen valehteli ikänsä. Voi olla että Leetä ei näy nimilistassa siksi, että hän ei koskaan Lapualle asti päässyt.
Joka tapauksessa asia vaatii lisäselvityksiä ennen mitään johtopäätösten tekemistä.


9. Väärässä tiimissä

Puolalainen jääkiekko ei ole kovin hyvin maailmalla menestynyt. Maan historian kuuluisin pelaaja on aikoinaan toistakymmentä kautta NHL:ssä tahkonnut Mariusz Czerkawski ja maajoukkueen suurin saavutus omissa MM-kotikisoissa 1976 (historian ainoat sellaiset) napattu avausottelun 6 – 4 voitto Neuvostoliiton punakoneesta, mitä voidaan pitää MM-kisahistorian suurimpana yksittäisen ottelun yllätyksenä. Nykyään maajoukkue on maailmanrankingissa sijalla 22. Maan menestyinein seura Itä-Euroopan mullistusten vuosien jälkeen on ollut viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana kahdeksan kertaa mestaruutta juhlinut Unia Oswiecim.
Vielä pienempi jääkiekkokääpiö on maailmanrankingin sijalla 34 majaileva Israel, jonka lätkä perustuu lähinnä Neuvostoliitosta muuttaneisiin juutalaisiin ja heidän jälkeläisiinsä. Tällainen on myös maajoukkueen kapteeni Eliezer Sherbatov, joka pelasi juniorivuotensa Kanadan korkeimmalla junioritasolla QMJHL-liigassa.
Nyt nämä kaksi kohtasivat kuohuttavalla tavalla Sherbatovin tehtyä sopimuksen Unia Oswiecimin kanssa. Oswiecimin kaupunki kun on saksankieliseltä nimeltään Auschwitz. Monet paheksuivat suuresti Sherbatovin joukkuevalintaa. Mies itse totesi pelaavansa holokaustin muistoksi.
Ei muuta kuin onnea matkaan, toivottavasti Unia Oswiecimin värejä kantava Sherbatov on ensi kaudella suorastaan liekeissä! Harmi että jääkiekossa ei käytetä kapteeninnauhaa käsivarressa, mutta jos kutsu tulee niin eikö rintaan voisi C-kirjaimen sijaan ommella Daavidin tähden?


10. Kuka pelkää mustaa sanaa?

Monessa kohussa keitetty Miika ”Kultalanne” Juntunen työskenteli Kokkolan Pallo-Veikkojen ykkösdivarin potkupallojoukkueen valmentajana vielä vähän aikaa sitten ennen potkujaan. Potkut aiheutuvat ainakin osittain väitteestä, että seuran harjoituksissa olisi pelattu ”Kuka pelkää mustaa miestä” -leikkiä. Seura oli puun ja kuoren eli hysterian ja naurettavuuden välissä. Hysteria tarkoittaa sitä, että sanaa ”neekeri” saa nykyään käyttää ainoastaan yhteydessä ”Toi sanoi ’neekeri’”, joka jälkeen toiset hakevatkin köyden ja vaseliinia. Naurettavuus tarkoittaa sitä, että pelkkä väite on jo tuomion arvoinen. Tällä kertaa hysteria voitti.
Itse tapauksessa kyse oli siitä, että väitteen mukaan leikissä ensimmäisenä kiinniottajan olisi ollut joukkueen parhaiten ruskettunut eli ghanalaisvahvistus. Tästä muistin, kun minulle kertoi kauan sitten vastaavan tarinan silloinen junnujen potkupallokoutsi. ”Kuka pelkää mustaa miestä” oli siihen aikaan täysin vakioharjoitus junnufutiksessa. Niinpä hänkin aloitti tämän leikin kauden ensimmäisissä harjoituksissa ja pyysi vapaaehtoista. 12-vuotias, juuri seuraan tullut pikimusta poika ilmoittautui. Silloin koutsi valahti mustan negatiiviksi, kun ei ollut muistanut tätä uutta kaveria. No, ei siinä perääntyminen auttanut, se olisi vain herättänyt lisää huomiota. Leikki vietiin läpi ja kaikilla oli ollut hauskaa. Aivan erityisesti siksi että ensimmäinen kiinniottaja oli todellakin musta, jota kyseinen kaveri itsekin naureskeli.
Ajat ovat muuttuneet. Sopii kysyä miksi mustuudesta on tullut niin arka asia sen jälkeen, kun Suomeen on tullut enemmän mustia.


11. Ranskalainen visiitti

Kari Niemi-Nikkola lähtee SUL:n valmennusjohtajan paikalta oltuaan siinä vasta vajaat kaksi vuotta. Mies palaa opetusministeriön leipiin. Niemi-Nikkola ei herrasmiehenä kerro julkisuuteen eron syitä. Erinäisiä spekulaatioita on esitetty. Yksi tosiasia on ainakin se, että työ on raakaa talouspuolen vääntämistä, leipä ei ole leveä ja ajokilometrejä tulee mittariin enemmän kuin HKL:n bussikuskilla.
Kyseessä on melkoinen menetys SUL:lle. Sanottakoon nyt sen verran että strategiapalavereissa henki oli vähän toisenlainen kuin aiemmin.
Mahdollisina seuraajina on väläytelty Jorma Kemppaisen paluuta paikalle ja Olli-Pekka Karjalaisen yllätyspestiä. Ensimmäistä ei haluta ja toinen ei taida itse haluta. SUL:n ongelma on noin yleisesti ottaen siinä, että lajissa toimivat harrastelijoina erittäin kyvykkäät henkilöt, jotka voisivat tehdä sitä työkseen mutta eivät rupea siksi että SUL ei kykene maksamaan heidän kykyjensä mukaista palkkaa. Yleensä ei edes sitä palkkaa, jolla kyseinen henkilö lähtisi SUL:n leipiin. Ei ole kovin lupaavaa, jos johto on kyvyttömämpää kuin vapaaehtoistyöntekijät.


12. ME-vauhtia

Kenenisa Bekelen vitosen ME 12.37,35 kesti hulppeat 26 vuotta. Timanttiliigan kilpailussa ennätys muutti Ugandaan Joshua Cheptegein kellotettua 12.35,36.
Ikävä sanoa, mutta en pitänyt näkemästäni. Kiinnitän juoksussa huomiota motoriikkaan. Cheptegein meno oli tutun oloista 1990-luvun italialais- ja espanjalaisjuoksijoiden malliin. Konemaisen tasaista, ilmeenkään värähtämättä, ei loppurutistusta, maaliin tullessa maahan rojahtamatta. Aika näyttää, enkä tarkoita sitä että Cheptegei juoksi hämmästyttävän tasaisia 60,5 sekunnin kierroksia loppuun asti. Ainoastaan kaksi viimeistä kierrosta (ajat otettu maalin kohdalta, ensimmäiset 200 m jätetty pois) olivat alle 60-sekuntisia, 59,97 ja 59,64. Vastaavasti kaksi muuta kierrosta oli yli 61 sekunnin, toinen ja viides 61,70 ja 61,25. Kahdeksan muuta kierrosta osui välille 60-61 sekuntia.


13. Aaron Kangas

Siinä vaiheessa kun moukari ei enää lennä, Aaron Kankaalla on jo uusi urasuunnitelma. Hän perustaa vaatekaupan nimeltä Aaron Kangas. Kiirettä asialla ei ole, sillä 80 metrin raja on jo lähellä ja sillä ollaan käytännössä varmasti mitaleilla missä tahansa arvokisoissa. Nyt ei tarvita muuta kuin viimeiset ideat harjoituksen tehostamiseen eli Kankaan päänseudun leisku!


Loppukevennys:

Los Angeles Kings -joukkueen maskotti Bailey-karhuna esiintyvää Tim Smithiä syytetään seksuaalisesta häirinnästä. Väitteen mukaan Bailey-karhu olisi tiiraillut Kingsin jäänpuhdistusryhmän jäsenien tissejä ja perseitä. Ihmetyttää miten hemmetissä sen karhuasun sisältä näkee juuri mitään ja ennen muuta miten helvetissä joku näkee mihin karhun sisältä katsotaan. Lisäksi Smithin sanotaan kertoneen ryhmän jäsenelle seksuaalissävyisiä kommentteja ja irstaita vitsejä. Seurauksena oli nallen nylkeminen eli hyllytys.
Ihan vaan kaverin puolesta kyselen uskovatko lukijat tämän jäänpuhdistusryhmän ensisijaisen tehtävän olevan jään puhdistaminen ja olisiko mahdollisesti ammatinvalinnalla jotain tekemistä sen kanssa että saa seksuaalissävytteisiä kommentteja vähän samaan tapaan kuin poliisilla haistattelut, palomiehellä kuumuus ja sairaanhoitajalla eritteet:

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni Lee ( saruman ) oli lentäjä, ja sota-aikana englannin lahjoitettua gloster
gladiator koneita ( yrjöperskeles ) Suomen armeijalle , herra Lee oli niitä tuomassa/ käyttö kouluttamassa paikallisille. En ihmettele jos nimi olisi kirjattu "väärin" , ottelun lopputulos olisi voinut olla toinen ja Lee:llähän oli jonkin asteisia aatelis tuttuja.

Jaska Brown kirjoitti...

Nimetön: Yksikään asia epäilyksissäsi ei pidä paikkaansa. Lee oli talvisodan aikaan 17-vuotias. Eivät sen ikäiset lentäneet RAF:ssä hävittäjäkoneita. Lee sai lentokoulutuksensa alkeet vasta liityttyään RAF:ään 1941 ja lensi tiettävästi vain Tiger Mothilla ennen kuin lentäjän ura katkesi terveysongelmiin. Lisäksi Gladiatorit tulivat Suomeen suomalaislentäjien kuskaamana eikä täällä ollut brittejä kouluttamassa.

AaJii kirjoitti...

Varmaan Trumpin syy, että amerikassa ei ole varaa jääkoneisiin

WhiteHunter kirjoitti...

Kiitos taas hyvästä katsauksesta.
Näitä lukee mielellään.

Nuo tyttöset jäällä... Jos tuossa ei ole seksuaalis sävytteistä toimintaa, niin sitten stripparit esittelee vain uutta tanssi tyyliä.

Sinä kun olet perehtynyt tilastoihin urheilun puolelta.
Olisi mielenkiintoista nähdä millaisen jutun saisit IPSC menestyksestä Suomessa.
Laji, josta MM kulta ja hopea + neljäs sija, ei kiinnosta suomalaista mediaa.
Kyseessä on mielenkiintoinen laji, joskaan ei kovin yleisö ystävällinen.
https://www.ampumaurheiluliitto.fi/practical/

Anonyymi kirjoitti...

Trump ja nobel. Juuei, ei Trump sitä tietenkään saa. Koska, öö, yellow man bad. Ei saa, koska ruotsi on moraalinen suurvalta - lue kusi on noussut päähän aika pahasti jo aikoja sitten. Ei, vaikka saisi Rauman ja Porin yhdistymään. Tai shiiat ja sunnalaiset solmimaan rauhan.

Obama sai koska oli neekeri. Vaikka aloittikin sotia, eikä tehnyt yhtään rauhaa.

On se kyllä kumma, että joku kehtasi katsella jäänhoitotyöntekijöiden tissejä. Kun olivat niiiin piilossa. Eikä ole yhtään tarkoitus niitä esitellä.

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

AaJii: Minusta taas nuo näyttivät melkoisilta koneilta...

WhiteHunter: Kiitoksia. Practical-ammunnasta totean, että olen ihmetellyt miksi selvästi sotilaallinen laji ei ole suvaitsevaiston kieltolistalla. Muuten joudun toteamaan, etten valitettavasti asiasta kirjoita paremman asiantuntemuksen puutteessa.

Pyssymies: Rauman ja Porin yhdistyminen... reps. Israelin ja koko arabimaailman rauha on todennäköisempi. Obaman rauhanpalkinnosta kirjoitin aikoinaan: Palkinto myönnettiin virallisen perustelun mukaan "puheista ydinaseita vastaan ja maailmanrauhan puolesta". Tämä oli häveliäs kiertoilmaisu todelliselle palkinnon myöntämisen syylle, joka voidaan ilmoittaa lyhyesti "neekeriydestä".

Anonyymi kirjoitti...

En minäkään Sannan kykyjä liiemmälti arvostanut, mutta silti pidin luonnehdintaa totaalisen kyytöttömästä vajaaälyisestä broilerista hieman turhan rajuna.

Nyt pääministeri ja puoluejohtaja Sanna kaavailee työajan lyhentämistä kuuteen tuntiin entisellä palkalla. Onkohan Sanna tai kukaan muu puolueestaan laskenut, että se tarkoittaa yritysten henkilöstökulujen 33 % nousua ja mitä se taas merkitsee Suomen kilpailukyvylle?

Valitettavasti olit oikeassa.

Lista-ano

Lissu vaan kirjoitti...

Millähän perusteella jääprinsessat sitten uhriutuvat, jos puskureita ei huomaakaan kukaan..