Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 28. huhtikuuta 2020

Uutiskatsaus 18/2020


1. Otsikko oikein, sisältö väärin

Otsikossa Amnestyn kerrottiin lausuneen Suomen tehneen turvapaikkapolitiikassaan "peruuttamattomia virheitä". Vähän rankasti sanottu - toki niiden virheiden peruminen vaatii rankkoja toimenpiteitä, mutta eivät ne sentään ihan peruuttamattomia ole. Mutta tämä pikku epätarkkuus sallittakoon. Sen sijaan jutun sisältö oli kyllä päin seiniä. Oikeat päätökset esitettiin virheinä ja väärät päätökset oikeina. Aivan erityisesti Amnesty moitti tapausta, jossa Suomi palautti Irakiin turvapaikkaturistin, joka surmattiin vain kolme viikkoa paluunsa jälkeen.


2. ...ja kuinkas sitten kävikään?

Edellinen uutinen julkaistiin 16.4. Vajaata viikkoa myöhemmin tuli uutinen, jossa kyseinen kuolleeksi julistettu olikin suorittanut ylösnousemuksen. KRP tutkii rikosta. Kuolintodistusta epäillään väärennetyksi ja miehen uskotaan olevan elossa. Ihan vähällä tällaisia ei tutkita, joten luultavasti todisteet ovat käytännössä vedenpitävät. Huvittavaa asiassa on se, että Suomi ehti jo saada asiasta langettavan päätöksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta.
Ja sitten kymmenien, ehkä jopa satojentuhansien eurojen kysymys: kuinka paljon veronmaksajien rahaa kului kyseisen loiseläjän täyshoitoon Suomessa, turvapaikkahakemuksen käsittelyyn, karkotuskuluihin, ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyyn ja tulee vielä kulumaan KRP:n tutkintaan? Vastausta ei tiedä kukaan, mutta sen tietää kuinka paljon olisi kulunut jos kyseinen henkilö olisi käännytetty Torniossa takaisin: noin kahdeksan euroa. Se on yhden tullimiehen viiden minuutin palkka kaikkine mahdollisine sivukuluineen.


3. Luovaa otsikointia

Iltalehti otsikoi: Huolestuttava tieto kouluista: Äärioikeistolaisia lapsia yhä enemmän – maahanmuuttajat luovat ”gangstajengejä”. Mitä uutinen piti sitten sisällään? Suoria lainauksia:
- uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike ja yhä lähemmäs kansallissosialismia ajautuva Soldiers of Odin -katupartioryhmä vastaavat yhä aatesuuntansa näkyvästä toiminnasta kotimaassa
- Äärivasemmistoa edustavat anarkistit ja antifasistit ... ovat hankkiutuneet konflikteihin äärioikeistolaisten kanssa
- äärivasemmisto paljastaa esimerkiksi vastapuolta edustavien yksilöiden henkilötietoja häpäisytarkoituksessa
- Myös maalittaminen kuuluu sen keinovalikoimaan, kuten huomattiin radikaalioikeiston tilaisuudessa Turussa
- anarkistit pahoinpitelivät uusnatsin ja tämän puolison uhrien kotipihassa
- Itä-Uudellamaalla äärioikeistolaisuus on yleistynyt erityisesti nuorten parissa
- Nuoret ovat joutuneet äärioikeistolaisten värväämisen kohteiksi
- Hämeen poliisin alueella on niin ikään otettu vastaan ilmoituksia nuorista, joilla on sympatioita äärioikeistoa ja natsismia kohtaan
- Maahanmuuttajataustaiset ryhmäytyvät rikosmyönteisiin joukkoihin
- Ryhmäytymiseen näyttäisi liittyvän ”jos et ole meidän jengissä, olet meitä vastaan” -ajattelua, yhteistä ajanviettoa ja rikosten tekemistä kaveriporukalla sekä gangsta-elämäntavan ihannointia

Eli ensimmäinen uutinen on äärioikeistolaisuus. Josta ei mainittu yhtään ainutta esimerkkiä varsinaisesta rikollisuudesta, uhaksi riittää "äärioikeistolainen ajattelu". Sen sijaan anarkistien ja haittamaahanmuuttajien touhut ovat pahoinpitelyjä ja muiden rikosten tekemistä. Ja olisiko tuo nuorten äärioikeistollinen ajattelu ns. "kohtaamisteorian" tulosta? Kun nuori näkee, että haittamaahanmuuttajat saavat perseillä miten huvittaa eikä yhteiskunta asiaan riittävällä vakavuudella puutu, niin on varsin luonnollinen reaktio hakeutua sellaiseen porukkaan, joka sanoo puuttuvansa. Tätä sanotaan kysynnän ja tarjonnan laiksi.
Natsismin nousu on helppo pysäyttää: ei tarvitse mitään muuta kuin tehdä se mikä länsimaisen, sivistyneen yhteiskunnan on itsepuolustukseksi tehtävä. Kun yhteiskunta antaa nuorille turvallisen koulu- ja vapaa-ajanympäristön, natsisimille ei ole mitään kysyntää.


4. Mistä se lähti?

On herännyt epäilys, että koronavirus ei olisikaan lähtenyt liikkeelle Wuhanista, vaan paljon uskottavammasta paikasta eli Guangdongin (suomalaisille tutumpi nimellä Kanton) maakunnasta. Josta ovat peräisin myös SARS ja moni muu vastaava virus. Paikka on uskottavampi siksi, että kantonilaiset ovat muiden kiinalaisten keskuudessa tunnettuja siitä, että he syövät ihan mitä tahansa. Siis todellakin ihan mitä tahansa. Muistan aina erään shanghailaisen kertoman vitsin kantonilaisesta, joka matkusti Amerikkaan. Siellä tuli nälkä ja hän etsi itselleen tuttua ruokaa turhaan. Lopulta hän löysi snagarin, jossa luki lupaavasti "Hot Dog". Meni ja tilasi yhden. Sai sämpylän kouraansa ja katseli ihmetellen. Lopulta hän raotti sitä varovasti ja kimmastui: "Saamari, nehän laittavat tähän sen ainoan osan koirasta jota mekään ei syödä!"


5. Suomen hallituksen menettelytapa koronakriisissä

Spice Girlsit ovat liian nuoria muistaakseen legendaarista brittisarjaa Kyllä, herra (pää)ministeri. Ilmeisesti Old Spice Anna-Maja Henriksson on kuitenkin kertonut heille siitä, koska toimintatavat muistuttavat niin koronakriisissä kuin muissakin asioissa brittien virkamiehistön nelivaiheista ohjeistusta:

"Normaali toimintatapamme kriisitilanteessa on seuraava:
1. Sanomme, että mitään ei tule tapahtumaan.
2. Sanomme, että ehkä jotain tulee tapahtumaan, mutta meidän ei pidä tehdä sille mitään.
3. Sanomme, että ehkä meidän pitäisi tehdä sille jotakin, mutta emme voi tehdä mitään.
4. Sanomme, että ehkä olisimme voineet tehdä jotain, mutta on jo liian myöhäistä."

Tästä näemme, että edes Britannian parhaat komediakäsikirjoittajat eivät osanneet aavistaa mitä Suomen speissarihallitus keksii tähän jatkoksi:
5. Teemme jotakin mikä olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten ja on nyt liian myöhäistä.
6. Emme kuitenkaan tee sitä loppuun asti, vaan lopetamme ennen kuin saamme aikaan mitään muuta kuin vahinkoa.


6. Opintielle

Hallitus on luvannut tehdä tällä viikolla päätöksen siitä, avataanko koulut loppukeväästä vai ei. Avaamista vastustavat sekä opettajat että oppilaiden vanhemmat, kannatusta on eniten vihreiden ja vasemmistoliiton keskuudessa. Tuntematta asiaa voi jo näistä aihetodisteista päätellä aika suurella todennäköisyydellä, mikä on oikea ratkaisu.
Jos uskoisi hallituksella olevan suunnitelma, niin asia olisi päivänselvä. Koulujen avaamisen tarkoitus ei olisi opetuksen tehostaminen. Etäopetus on omien havaintojeni ja eri koulutasoilla (alakoulu, yläkoulu, lukio, korkeakoulu) käytössä olevien agenttieni mukaan toiminut hämmästyttävän hyvin. Jos päätös koulujen avaamisesta tehtäisiin, ne ehtisivät olla auki kolme-neljä viikkoa (korkeakoulut eivät käytännössä lainkaan). Ne kolme viikkoa keväällä, jolloin peruskoululaiset ovat muutenkin jo lomalle lähdössä ja oppimisen tehokkuus on alimmillaan.
Koulujen avaamisen tarkoitus olisi koronan levittäminen ja laumasuojan hankkiminen.
Lähdetäänpä liikkeelle siitä, mitä tapahtuu jos kouluja ei avata ja rajoitustoimet jatkuvat kesän ajan. Tällöin ollaan elokuussa mitä todennäköisimmin edelleen lähtöruudussa. Koulujen avaaminen olisi yhtä suuri riski kuin nytkin. Ja jos ne avataan elokuussa, entä jos korona leviää silloin? Valtava määrä sairastumisia ja poissaoloja, melkoiselta osalta oppilaita ja opettajia menisi syyslukukausi pilalle, samoin tartunnan levitessä monen muun työt. Jos taas kouluja ei avata edes elokuussa, niin milloin sitten?
Entä mitä voi tapahtua jos koulut avataan nyt? Epätodennäköinen, joskin ihanteellinen skenaario on se, että korona ei leviä merkittävästi. Todennäköistä on se, että leviää. Tällöin sairastumisten määrä räjähtää käsiin kesä-heinäkuussa. Jolloin koululaiset ovat lomalla ja palaavat elokuussa vastustuskykyisinä. Jolloin koko muu Suomi on myös lomalla ja koronasairastumiset eivät lamauta koko yhteiskuntaa, vaikka tauti kulkisi koko kansan läpi. Lisäksi on huomioitava teoria, jonka mukaan (ja kaikkien virologian oppien mukaisesti) auringonvalo on koronavirukselle myrkkyä, jolloin valoisimpaan aikaan osutettu epidemia aiheuttaisi vähiten vahinkoa.
On siis tietyssä mielessä järkevää avata koulut viimeisen kolmen viikon ajaksi. Tällöin, jos epidemia tulee, se saadaan iskemään aikaan jolloin siitä on vähiten vahinkoa.
Ainoa syy miksi en usko tämän päättelyn olevan totta, on se että se edellyttäisi hallitukselta älyllistä kyvykkyyttä tai edes näin esittävän asiantuntijan kuuntelemista eli päätöksen tekemistä järjellä - vaikkakin mahdollisesti virheellisellä sellaisella - tunteen sijaan. Johtopäätös: todennäköisesti kouluja ei avata, koska hallitukselle ainoa merkityksellinen asia on vallassa pysyminen ja koulujen avaamista vastustaa selkeästi suuri osa kansaa. Tosin tämä perustelu ei ole toiminut haittamaahanmuuton suhteen, mutta siinä vastustus ei olekaan ollut vielä riittävän voimakasta.


7. Ja taas sitä syrjitään

Rasismi lisääntyy korona-aikana, kun uutiset tiesivät kertoa Helsingin somaliväestössä koronatartuntojen olevan lähes kymmenen kertaa niin yleisiä kuin helsinkiläisissä keskimäärin. Tästä kirjoitin jo kahdessa aiemmassa uutiskatsauksessa. Asiassa auttaisi kummasti, jos ei kokoontuisi ostarille hengailemaan isossa porukassa tai uskoisi sitruunainkiväärijuoman parantavan koronan. Nyt selitykseksi tarjottiin sitä, että somalit työskentelevät ammateissa joita ei voi tehdä etänä. Tämä on kieltämättä totta, mutta nousee kummalliseen valoon kun huomioi, että a) työllisyysaste on murto-osa kantaväestön vastaavasta ja b) emme ole toistaiseksi lukeneet yhtään ainutta juttua samoissa ammateissa toimivien suomalaisten suuremmasta sairastuvuudesta. Lisäksi voi miettiä, kuinka moni somali työskentelee somalikulttuurin parissa tulkkina tai nuoriso-ohjaajana tehden työtä, jolle ei olisi mitään tarvetta ilman somaleita ja eivätkö nämäkin ole ainakin osittain hyllyllä näin karanteeniaikana. Eikö tosiaan voitaisi levittää huhua, että korona paranee Afrikan auringossa?


8. Johtajuuskriisi

Speissarihallitus nauttii suurta suosiota muotitietoisten tyhjäpäiden keskuudessa, mikä riittääkin varsin hyvin demareiden nousuun gallupykköseksi. Hallituksen johtoviisikko on Anna-Maja Henrikssonia lukuun ottamatta erinomainen esimerkki kaikkien yhteiskuntien perustavaa laatua olevasta ongelmasta: johtaviin tehtäviin pääsemiseen vaadittava lahjakkuus ei korreloi johtavissa tehtävissä menestyksellisesti toimimisen lahjakkuuden kanssa. Henriksson on siinä mielessä poikkeus, että hän on älykäs ja noudattaa johdonmukaisesti RKP:n politiikkaa: jos vaihtoehtoina on ihmisten rahtaaminen kaasukammioihin ja pakkoruotsin lakkauttaminen, niin Zyklon-B -tilaus lähtee vetämään ennen kuin ehtii sanoa jättebra. Muiden ministerien lahjakkuus on lähinnä sitä, että osaa esiintyä uskottavasti vaikkei mitään uskottavuutta ole. Kansakunnan kannalta on kovin harmillista, että sillä pääsee noin pitkälle. (Tässä välissä oli sisäpiiritietoa hallitusnelikon älyllisestä kapasiteetista, mutta Ylimmän Johtavan Pääinkvisiittorin kanssa käydyn keskustelun jälkeen se sensuroitiin. Sanottakoon että kun tietää niin pelottaa.) Tyhjät tynnyrit kumisevat eniten. Kun myöhemmän ajan historioitsijat jonakin päivänä analysoivat hallituksen päätöksentekoprosesseja, Buranaa kuluu. Näissä prosesseissa merkittävin saavutus oli se, että maskisotkussa Aino-Kaisa Pekonen nousi sukunsa parhaaksi koomikoksi - sori vain, Aku Hirviniemi mutta tosiasiat ovat tosiasioita, valitettavasti.


9. Kuurupiilossa

Pohjois-Korean johtaja, Kim III Paksu, on kadonnut julkisuudesta. Hurjimmat huhut väittävät hänen olevan kuollut tai vegetatiivisessa tilassa. Luultavasti huhut ovat liioiteltuja, koska sekä Etelä-Korea että USA vakuuttavat tietolähteidensä perusteella muuta. Toisaalta on mielenkiintoista spekuloida, mitä tapahtuu jos Kim todella syrjäytyy maan johdosta. Kim Jong Un ei ole koskaan vakuuttanut minua. Olemus on pilalle hemmotellun rikkaan keskinkertaisuuden malliesimerkki. Aivan kuin perheyrityksen johtoon nostettu kyvytön playboywannabe. Kirjoitin jo melkein kymmenen vuotta sitten yhden mahdollisuuden olevan, että Kim on pelkkä kulissi ja takana valtaa käyttää joku muu. Näin ei luultavasti ole ollut, mutta todennäköistä on että keskinkertaisuuden takana on joku. Ja nyt alkaa selvitä, kuka se on. Kyseessä on Kim IV. Ei, ei kukaan Kim III:n lapsista, jotka ovat kovin pieniä. Vaan hänen pikkusiskonsa Kim Yo-jong. Olen seurannut tätä kehitystä Pyongchangin olympialaisista lähtien. Siellä pikkusisko-Kim ilmaantui ensimmäisenä Kimin dynastian jäsenenä etelän puolelle johtaessaan Pohjois-Korean delegaatiota. Katsoin monta videota hänen esiintymisestään sekä olympialaisissa että muualla. Kehonkieli kertoo paljon: tässä on älykäs, itsevarma ja päättäväinen nainen. Ja ennen muuta vallanhimoinen eli vaarallinen. Lyhyesti sanottuna Kim Yo-jong on kuin Sanna Marin jolla on aivot.
Tällä hetkellä todennäköisin veikkaus on se, että Kim III hallitsee niin kauan kuin henki pihisee, mutta Kim IV on valmiina astumaan rattiin milloin tahansa ja todellisuudessa hänen vaikutusvaltansa kasvaa koko ajan vetelän isoveljen ohjaajana.


10. Kansaa murhaamassa

Venäjän vallanpitäjillä on ongelmia sisäpolitiikassa, joten pitää kehitellä ulkoisia vihollisia oman aseman vahvistamiseksi. Epätoivon määrää kuvastaa se, että nyt yritetään löytää todisteita suomalaisten Itä-Karjalassa tekemästä kansanmurhasta. Kansanmurhan ensimmäinen ehto on tietysti se, että pitää olla kansa jota murhata. Tämä olisi ollut suomalaisille melkoisen haasteellista. Alueella oli Vienanmeren-Itämeren kanava, jonka rakennustöissä 1931-33 oli jo tapettu luultavasti noin kaksikymmentäviisi tuhatta vankia ja muuta työntekijää. Muissa Stalinin puhdistuksissa ammuttiin kymmeniä tuhansia, onnekkaammat karkotettiin Siperiaan. Jäljelle jääneistä melkoinen osa siirtyi miehityksen alta pois. Yritä nyt siinä sitten tehdä kansanmurhaa, kun kansasta on vain kolmasosa jäljellä. On siinä venäläisilläkin tekemistä, kun yrittää löytää olemattomia todisteita, tosin tämähän ei sitten Mainilan laukausten ole ollut mikään este, korkeintaan hidaste. Mielikuvituksen puute ei todellakaan ole ongelma. Teloitettujen ruumiista ei ainakaan tule pulaa, siitä ei jää kiinni eikä muutaman vuoden heitto ajoituksessa voi olla haitta - suuri maa, suuret toleranssit.
Ainoa ongelma on, että suomalaisten tekemä kansanmurha epäonnistui pahoin tilastojen valossa. Neuvostoliiton viralliset väestötilastot kertovat Karjalan ASNT:n väkiluvut vuosina 1939 ja 1959. 296 tuhatta venäläistä oli vaihtunut 412 tuhanteen ja 108 tuhatta karjalaista 85 tuhanteen. Ketähän siellä oli siis murhattu ja kenen toimesta? Vertailun vuoksi voi katsoa naapuriläänin Leningradin (ei kaupunkialue, vaan ympäröivä alue) lukuja: 1926 2792 tuhatta, 1959 1244 tuhatta. Toki Leningradin piirityksellä oli vaikutuksensa. Niinpä vilkaistaan vielä toiseen suuntaan naapuria, joka ei ollut aivan pientä sirpaletta lukuun ottamatta miehitysvallan alla eli Vologdan lääniä: asukasluku 1928 1064 tuhatta, 1959 1307 tuhatta. Johtopäätös: parempi elää venäläisenä suomalaisen miehitysvallan alla kuin venäläisenä venäläisen miehitysvallan alla.


11, Ammattilaisuutta

Lätkäkoutsi Ismo Lehkonen puhuu täyttä asiaa siitä, kuinka nuorten lupausten päät sekoitetaan isolla rahalla. Todellisuudessa NHL:ssä menestyminen vaatii kunnollista kokonaispakettia ja urheilijan elämää. Lehkosella on sattuneista syistä (Artturi) varaa puhua muutenkin kuin kymmenien vuosien valmentajakokemuksella. Oli ilo lukea analyysi siitä, kuinka kehitys on vihdoinkin mennyt odotettavissa olevaan suuntaan. Joukkuelajeissa pesii iso raha ja viimeisen parinkymmenen vuoden aikana se on näkynyt paljon siinä, että on palkattu yksilölajeista fysiikkavalmentajia hoitamaan asiat kuntoon. Vaatimustason noustessa on joukkuelajeissakin harjoiteltava kuin urheilijat, tulevaisuudessa raha määrää että varmaan vielä kovemmin.


12, Löytyvätkö laitahyökkääjät helpommin kuin valmentaja?

Kainalopallolegenda Tom Brady vaihtoi hyytävät Uuden Englannin talvet Tampa Bayn lämpöön. Valmentaja pyysi käymään kotonaan ja Tomppa teki työtä käskettyä. Pelinrakentaja käveli ovesta sisään koputtamatta. Talon omistaja hämmästyi, hän nimittäin oli valmentajan naapuri. Suosittelemme Tomille varovaisuutta - Floridassa on tapana ampua luvattomat tunkeilijat.


13. Katson autiota hiekkarantaa

Miami Beachin hiekkaranta on tyhjentynyt koronaviruksen takia. Sinne yrittävät saavat poistumiskehoituksen ja tarvittaessa sakkolapun. Mutta yksi mies juoksee rantahiekalla joka päivä. Robert "Raven" Kraftilla on erikoislupa. Hän on juossut joka päivä 13 kilometriä hiekkarannalla. Vuodesta 1975 alkaen. Jättämättä päivääkään väliin. Yli 45 vuotta. Tiettävästi pisin juoksuputki on Ron Hillillä, 52 vuotta ja 39 päivää vuosina 1965-2017. Hill asetti säännöksi vähintään yksi maili päivässä (joinakin päivinä tuli toki pidempikin matka, kuten 21.9.1969, jolloin hän voitti maratonin EM-kultaa Ateenassa) ja joutui pari kertaa turvautumaan kyynärsauvojen varassa "juoksemiseen" vammojen takia. Tähän nähden "Ravenin" suoritus on vielä kovempi, sillä matkaa on tullut joka päivä yli kymmenen kilometriä.


Loppukevennys: Nousujohteista harjoittelua

Kaikessa harjoittelussa on tärkeää, että kuormitusta nostetaan vähitellen. Näin vältytään rasitusvammoilta, kehitys on optimaalista rasituksen kasvaessa tasaisesti ja menestystä tulee. Erityisen tärkeää tämä on kestävyysjuoksussa ja tämän tietää myös Pusic-kissa:

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kovin on asiapitoista tekstiä, vaan lienee hieman kieliposkessa, ainakin osittain tehty. Olen tykönäni seuraillut uutisointia maamiesten kaipuusta Ukrainalaisten ym. ulkomaalaistenkausareiden perään. Kuinka he ovat ammattilaisia ja osaavat hommat jne. Juutuubista löytyy sankoin joukoin kuvaa moisista hommista, ja ei, ei ne rakettiinsinöörin kolulutusta tarvii, niitähän meillä on jo pilvin pimein. Pitääköhän meikäläiset maajussit suomalaisia jotenkin kehitys- ja ajatusvammaisina, kun ne ei muka opi näitä töitä? Joku kaalin istutuskin, istu siinä istutuskoneen pukilla, kello kilahtaa taimi pottiputkeen, ja taas ja taas. Sama perunalle, jos joku vielä käyttää niin vanhanaikaista konetta. Sama kaalien eruu pellolta, nappaa se kaali kun kone irrottaa ja viskaa se laariin/konttiin/ mihin milloinkin. Kaikki työt oppii normiihminen, kun sen sille kerraan näyttää.
Jopa heinänseivästys on vaativampi laji kuin nämä nyt mainitut muka tekemättä jäävät. Ja senkin normisuomalainen, jopa ikänsä kaupungisä syntymästää lähtien viettänyt oppii, kun se näyttää ja opettaa. Nimim. kokemusta on.
Huru-ukko
PS. meni ehkä vähänohi aiheen, mutku:)

Veijo Hoikka kirjoitti...

4. Mistä se läh

Epäluotettavaksi varmistetulta tiedonantajalta sain viestin. Sen mukaan virus ei päässyt karkuun Wuhanin viruslabrasta. Karkuun pääsivät jokunen lepakko ja muurahaiskäpyjä. Nälkäisinä ne suunnistivat torille matoja ja toukkia syömään, mutta päätyivätkin itse myyntipöydille.

9. Kuurupiilossa.

Nelosen jatkoa. Virusisäntien pakoon on epäiltynä henkilö, joka oli nähty salaa vilkuilemassa Wuhanin virustutkimuslaitoksen työn naissankareiden pukukoppiin. Hänen nähtiin poistuvan labran alueelta kainaloissaan muurahaiskäpyset. Porkkananväriseen suikkamaiseen hiuslaitteeseen oli tarttuneena useita lepakkoja,ja hänen perässään nähtiin juoksevan vanhemmiltaan riuhtaistuja muurahaiskäpypakolaislapsia. Lepakkoja liihotteli Wuhanin yötaivaalla kirkuen: make america covid again. Pakolaiskäpyjen pelastajalla on lämpimät ystävyyssuhteet Korean demokraattisen osavaltion päämieheen ja väitetään hänen lahjoittaneen kyseiselle kimille muutaman kävyn. Kimin etninen tausta on etninen. Sen etnisiin piirteisiin kuuluu kaulattomuus, joka altistaa koronaan liittyviin verenkiertohäiriöihin aivoissa aiheuttaen jopa halvauksia. Viimeisen tiedon mukaan mitään keskeytyksiä ei ole jouduttu tekemään atomipommin kehittelyssä tai rakettien ammuskelussa. Eli potilas voi hyvin, I mean the patient is doing fine. Believe me.

Loppukevennys.

Ei onnistu meidän Friidulta tai Kollilta tuommoinen treeni. Mutta samaa näköä heissä on urheilukissan kanssa. Aivan kuten Keijo Kaarisateella on copycatiinsä nähden:
https://www.rt.com/op-ed/485429-louis-ck-special-metoo/

Anonyymi kirjoitti...

Jummalaare!

Toi kattihan on naapurin Katti. Olenkin ihmetellyt, miksei sitä ole vähään aikaan näkynyt. Etevä koli se muutenkin on, kaunis ja kantava ääni, Viime kuussa oli lähdössä "KEURUUULLE, naiMAAAAN!" Ja osaa kävelyttää isäntäänsä hihnan päässä, koulutus on toki vielä vaiheessa, puuhun ei Masa osaa seurata Kattia. Vielä.

Ja nyt sitten valmennuksessa ihan ulukomailla asti.

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Huru-ukko: Eihän siinä olekaan kyse osaamisesta vaan viitsimisestä. Palkan ja yhteiskuntatukien erotus on pienempi kuin vaiva.

Veijo Hoikka: Kissoja on moneksi, juu.

Pyssymies: Kyllähän nyt ulkomaanleiri kuuluu lupauksilla asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitit koulujen avaamisesta muun muassa:
"Avaamista vastustavat sekä opettajat että oppilaiden vanhemmat, kannatusta on eniten vihreiden ja vasemmistoliiton keskuudessa... Jos uskoisi hallituksella olevan suunnitelma, niin asia olisi päivänselvä... Koulujen avaamisen tarkoitus olisi koronan levittäminen ja laumasuojan hankkiminen... Tällöin sairastumisten määrä räjähtää käsiin kesä-heinäkuussa. Jolloin koululaiset ovat lomalla ja palaavat elokuussa vastustuskykyisinä. Jolloin koko muu Suomi on myös lomalla ja koronasairastumiset eivät lamauta koko yhteiskuntaa, vaikka tauti kulkisi koko kansan läpi. Lisäksi on huomioitava teoria, jonka mukaan... auringonvalo on koronavirukselle myrkkyä, jolloin valoisimpaan aikaan osutettu epidemia aiheuttaisi vähiten vahinkoa.
On siis tietyssä mielessä järkevää avata koulut viimeisen kolmen viikon ajaksi. Tällöin, jos epidemia tulee, se saadaan iskemään aikaan jolloin siitä on vähiten vahinkoa.
Ainoa syy miksi en usko tämän päättelyn olevan totta, on se että se edellyttäisi hallitukselta älyllistä kyvykkyyttä tai edes näin esittävän asiantuntijan kuuntelemista eli päätöksen tekemistä järjellä..."

Tiedoksi vain, että yksi tunnetuimmista vihreistä poliitikoistakin (joka tosin ei enää ole kansanedustajana eikä ministerinä) on päätynyt kannattamaan koulujen avaamista osittain muistakin mutta myös juuri noista esittämistäsi syistä. Voit lukea vaikka täältä, mitä hän on aiheesta kirjoittanut:
https://www.soininvaara.fi/2020/04/27/maanantaimietteita-koronasta/

QroquiusKad kirjoitti...

Hitaasti ja rauhallisesti on treeni aloitettava. Sen tietää kissikin, toisin kuin tämä Lähi-idän ihme:

https://www.youtube.com/watch?v=SL6_Qaj7gtc

Siinä tulikin niin totiset paikat, etteivät allahuakbaritkaan auttaneet; en ainakaan erottanut.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: Oli hyvä kirjoitus Soininvaaralta. Ja niinhän siinä sitten kävi, että olin väärässä ja koulut avataan. Tämä hallitus näyttää huumaantuneen vallan tunteesta siinä määrin, että ei välitä enää pätkääkään siitä mitä kansa tuumii. Tietää erittäin huonoa Suomen tulevaisuudelle mitä haittamaahanmuuttoon tulee. Tai toisaalta ehkä tämä hallitus pelastaa Suomen sillä, että yrittää edetä liian nopeasti maan tuhoamisessa ja vastavoima ehtii nousta ennen kuin on liian myöhäistä.

Qroquius Kad: Joo, tuo ählämi on aika hillitön. Pistin sen aikoinaan listalle kun koostin hauskimmat juoksuvideot.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jaska B
Et uskonut teoriaani Wuhanin viruskarusta. Mulla ja DT:llä on yhteiset salaiset tietolähteemme, mutta minä hölösuuna vähän raotin totuutta. Kohdan 9 tiedon sain Deeltä, mutta sitä ei ole vielä lupa paljastaa.

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: Koronasta tuli suurvaltapeliä ja sen jäljiltä totuutta eivät ota selville muut kuin historioitsijat noin sadan vuoden päästä jos hekään.