Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 11. huhtikuuta 2020

Uusinta: Kun järki seisoo

Lukijalle: Kaivakaahan mittanauha ja taskulaskin valmiiksi. Tarjoaahan Mensakin älykkyyden kotitestejä, mutta tässä on vielä näppärämpi versio oman älyn tutkimiseen. Onko lukijan erotusluku - mikä korreloi älykkyyden kanssa - enemmän vai vähemmän kuin suomalaismiesten keskiarvo 55 cm3?:

Kuten hyvin tiedetään, miehellä seisoo kaksi asiaa samaan aikaan eli järki ja meisseli. Tämä johtuu siitä, että meisselin jäykistyessä sinne tulee verta. Koska on odotettavissa tai ainakin toivottavissa, että piakkoin on suoritettava tiettyjä fyysisiä aktiviteetteja, sinne syöksyvä veri ei voi olla peräisin lihaksista. Näin ollen vapaata verta on otettava jostain muualta ja jäljelle jäävät aivot. Aivojen sisältämä verimäärä siis vähenee, joten on ymmärrettävää että ajatuksenkulku hidastuu.

Toisaalta on hyvin tiedossa, että löysän meisselin koko ei välttämättä kerro mitään jäykän meisselin koosta. Väitetään jopa, että löysillä on enemmän kokohajontaa kuin jäykillä.

Tämä voi johtua vain yksinkertaisesta syystä: joillakin miehillä meisseliin pakkautuu enemmän verta ja toisilla vähemmän. Looginen johtopäätös on se, että joillakin on varaa ottaa aivoista enemmän verta kuin toisilla. Yhtä looginen seuraus on se, että jos aivoissa on enemmän verta, miehellä on isommat aivot. Eli todennäköisesti hän on älykkäämpi. Tarkalleen ottaen tässä ei tarvitse tietenkään tarkastella koko aivorunkoa, vaan ainoastaan sitä osaa, jossa kognitiiviset kyvyt sijaitsevat. Ja se selittääkin koko ilmiön täydellisesti. Koska miehellä järki seisoo samaan aikaan kuin meisseli, niin tällöin aivojen kognitiivisista toiminnoista vastaavista osista on poistunut kaikki muu paitsi välittömään elossa pysymiseen tarvittava veri. Ja veri poistuu nimenomaan näistä osista siksi, että peruselintoimintoja ja fyysistä liikkumista tarvitaan välttämättä meisselin seisoessakin, toisin kuin ajattelua.

Mitä enemmän verta tässä osiossa aivoja normaalisti liikkuu, sitä älykkäämpi miehen täytyy olla. Ja mitä enemmän verta sieltä meisselin jäykistyessä poistuu, sitä enemmän meisseli kasvaa.

Tästä ei voi vetää muuta kuin yhden johtopäätöksen. Tyhmillä miehillä meisseli ei juurikaan kasva kokoa jäykistyessään, kun taas älykkäillä miehillä meisseli kasvaa lepotilaansa verrattuna järkyttävän suureksi. Onhan järkevää, että löysänä meisseli on mahdollisimman pieni vammariskin välttämiseksi. Niinpä fiksuilla miehillä on varaa pienentää se normaalia pienemmäksi, kun he pystyvät sitä tarvittaessa enemmän kasvattamaankin.

Valitettavasti kukaan ei ole tutkinut tätä ilmiötä yksilötasolla. Tämä näin vinkkinä väitöskirjan tekijöille.

Yksilökohtaisen tutkimuksen puuttuessa joudutaan turvautumaan yleisluontoisempiin tutkimuksiin. On olemassa perusteellinen vertailu, jossa on laskettu eri maista miesten peniskokoja niin jäykkänä kuin löysänä, mitaten sekä pituus että ympärysmitta.

Oletetaan penis suoran ympyrälieriön muotoiseksi sekä löysänä että jäykkänä. Tämähän ei pidä täysin paikkaansa, koska peniksen päässä on tattispala, mutta approksimaationa tämä on kohtuullinen. (Väitetään muuten, että tattispalan olemassaolon syytä tutki kolme ryhmää, suomalainen, norjalainen ja ruotsalainen. Vuosien tutkimuksen jälkeen suomalainen ryhmä päätyi siihen lopputulokseen, että tattispala on olemassa siksi, että miehestä tuntuisi paremmalta. Norjalaiset päätyivät päinvastaiseen tulokseen eli se on olemassa siksi, että naisesta tuntuisi paremmalta. Ruotsalaiset taas päätyivät siihen, että tattispalan tarkoitus on estää käden lipsahtaminen.) Tästä voidaan laskea peniksen tilavuus niin löysänä kuin jäykkänäkin. Tilavuuden erotus vastaa sitä verimäärää, joka on poistunut aivoista ja päätynyt meisseliin.

Ongelmana tilastoaineistossa oli se, että osa tuloksista oli mitattu ja osa itse ilmoitettu. Ketään ei varmaan yllätä se, että niissä maissa, joissa tulokset olivat itse ilmoitettuja, keskimitta oli mitattuja suurempi. Jotenkin on vaikea uskoa sitä, että tämä olisi riippuvainen (anteeksi sanavalinta) mittaajasta - kai tutkijat ovat sen verran katsoneet, että mittaukset suorittaa muodollisesti pätevä eikä ladon seinästä repäisty hoitsu. Eiköhän kyse ole siitä samasta ilmiöstä, jonka mukaan 90 % kuljettajista on mielestään keskiarvoa parempia. Näin ollen aineistosta piti välittömästi poistaa ne maat, joissa koko perustui itse ilmoitettuun. Mutta edelleen jäi jäljelle maita, joissa jokin asia epäilytti aineistossa. Esimerkiksi Ecuadorissa jäykän meisselin keskipituus on mukamas 17,59 cm, kun vaikkapa periaatteessa etnisesti samanlaisessa Meksikossa se olisi 3,5 cm vähemmän. Epäuskottavaa. Samoin joissakin maissa tilastollinen uskottavuus kärsi vähäisestä otoskoosta, esimerkiksi Zimbabwessa se oli vain 22. On toisaalta ymmärrettää, että joissakin maissa otos on pakostakin pieni, esimerkiksi Kiribatin otoskoko 53 taisikin kattaa valtaosan maan erektiokykyisistä miehistä.

Kun aineistoa karsi, jäljelle jäi 48 edes suhteellisen luotettavan oloisesti tehtyihin tutkimuksiin perustuvien maiden tulokset eri puolilta maailmaa: Afganistan, Alankomaat, Azerbaidzan, Bhutan, Bolivia, Bulgaria, Costa Rica, El Salvador, Eritrea, Filippiinit, Guatemala, Honduras, Irak, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Jemen, Jordania, Kanada, Kiina, Kreikka, Laos, Libya, Meksiko, Marokko, Myanmar, Nepal, Nigeria, Norja, Pakistan, Papua-Uusi-Guinea, Paraguay, Ranska, Romania, Saksa, Sambia, Saudi-Arabia, Senegal, Sri Lanka, Suomi, Tansania, Tanska, Thaimaa, Turkki, Turkmenistan, Venäjä, Vietnam ja Viro. Näistä jokaisesta laskettiin keskimääräisen meisselin tilavuus sekä löysänä että jäykkänä. Vertailtavaksi muuttujaksi otettiin tilavuuksien erotus. Esimerkiksi Suomessa pituus löysänä = 9,2 cm, ympärysmitta löysänä = 8,9 cm ja tilavuus siis n. 56 cm3. Vastaavat arvot jäykkänä 13,59 cm, 11,2 cm ja 111 cm3. Tästä vertailtava muuttuja 111 cm3 - 56 cm3 = 55 cm3.

Seuraavaksi piti kaivaa esiin pahamaineisesta mutta ah niin realistisesta Vanhanen-Lynnin tutkimuksesta maiden keskimääräiset älykkyysosamäärät, joka otettiin toiseksi muuttujaksi. Esimerkiksi Suomella 99.

Lopuksi ei muuta kuin arvot taulukkoon ja lineaarinen korrelaatio. Lopputulos: peniksen tilavuuden kasvu ja älykkyysosamäärä korreloivat kertoimella 0,505. Tämä tarkoittaa kohtalaista positiivista korrelaatiota. Toisin sanoen: mitä fiksumpaa porukkaa maasta löytyy, sitä enemmän meisseli kasvaa jäykistyessään. Tukee esitettyä teoriaa. Voi myös arvella, että korrelaatio yksilötasolla olisi vielä suurempi.

Mikäli joku tutkii yksilökohtaisella tasolla asiaa ja päätyy siihen, että meisselin koon kasvu ja ÄO todellakin korreloivat keskenään vielä voimakkaammin, jopa lähes täydellisesti, niin siinähän olisi loistava tapa mitata älykkyys. Katsotaan meisselin tilavuus löysänä ja jäykkänä, lasketaan erotus ja luetaan ÄO suoraan vertailutaulukosta!

Miehen järki siis sumenee, kun veri syöksyy aivoista meisseliin. Ja meisseli kasvaa sitä enemmän, mitä enemmän aivojen oleellisissa osissa on ylimääräistä verta poistettavaksi. Teoriaa tukee myös se, että miehet tunnetusti vanhetessaan viisastuvat - veri ei enää poistu aivoista.

Sama teoria pätee myös naisiin. Kuten jokainen mies tietää, naiset ovat hankalimmillaan tiettyyn aikaan kuukaudesta. Tämä johtuu siitä, että heidän aivojensa kognitiivisista osista poistuu verta. Toisin kuin miehet, naiset eivät kuitenkaan vanhetessaan viisastu. Tämä taas johtuu siitä, että kuukautisten päättyessä ylimääräinen veri kerääntyy suonikohjuihin.

9 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ilmankos... Kiitos tiedosta.
Kevennys.
Lentokoneessa nuorehko nainen ja tuntematon mies vieressä, matkalla USAan. Mies kysyi miksi olet matkalla amerikkaan. Johon nainen: teen väitöskirjaa ja aineistoon täytyy kerätä vielä laajempaa materiaalia. Mies kysyi tutkimuksen aihetta. Johon nainen: aiheena miehen peniksen koko hänen etnisyytensä huomioiden. Mies kysyi, mitäs tulokset kertovat? Johon nainen sanoi, että aineisto on vielä vajavainen, mutta on aivan selvä trendi jo tässä vaiheessa: intiaaneilla on pisin ja puolalaisilla paksuin. Mies nousi seisomaan: saanen esittäytyä: Tonto Kowalski.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Vielä piti sanomani:
Lohdutukseksi vähäväkäsille: se G-piste sijaitsee 3,5 cm syvvyydellä, joten sinne kyllä ylettää, jos osaa g-pistehitsauksen perustemput.

Tuumailija kirjoitti...

Itselläni kieltämättä kirjoitus osuu todella hyvin kohdalleen. Erektioni on todella moninkertainen verrattuna lepotilaan. Kävin aikoinaan virallisessa Mensa-testissä, joka antoi tulokseksi noin 140. Olen myös havainnut, että erektion noustessa ajatukset alkavat harhailla.

Qroquius Kad kirjoitti...

Palvelualan ammattilaiset tuntevat nämä fyysiset ilmiöt nimillä "lihakulli" ja "verikulli".

Ensinmainittu on yleensä keskimääräistä ainakin jonkin verran isompi, mutta se ei erektiossa kasva, vain jäykistyy.
Jälkimmäinen puolestaan on, no, en voi puhua koko ammattikunnan suulla mutta ainakin erään palveluntarjoajattaren ehdoton suosikki:
hänestä on ainakin ollut ratkihauskaa nähdä, miten suureksi hän saa verikullin kasvamaan, etenkin jos asiakkaalla on aluksi jännityksestä tai muusta syystä johtuvaa potenssin heikkoutta.

En kerro, kummanlaisen komentosauvan itse omistan. Ajatukseni ei kuitenkaan ole harhaillut ym. tilanteissa, vaan olen yrittänyt aina keskittyä parhaani mukaan.

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: G-pistettä etsiessä voi kerrankin hyvällä syyllä kysyä "missä vitussa se oikein on?"

Tuumailija: Tervetuloa kerhoon! Enkä tarkoita Mensaa...

Qroquius Kad: Lihakulli ja verikulli! Liitän tähän virtuaalisesti kymmenen nauravaa hymiötä.

Anonyymi kirjoitti...

Kaverini kävi kansalaiskoulua noin 60 vuotta sitten. Luokan teknisen työn opettaja kysäisi kerran oppilailta: "Tietääkös pojat mikä on rakkauden määritelmä?" Eipä kukaan tiennyt joten opettaja jatkoi: "Se on äkillinen verensyöksy aivoista kyrpään."

Blogin mukaan hän oli oikeassa.

Anonyymi kirjoitti...

No niin niin no, näyttäisi se järki seisovan naisillakin mitä ihmeellisemmissä paikoissa. Tässä dokumentissa School of seduction - viettelysten koulu se tullee suht'koht ilmiselväksi eli näin Venäjällä.

Voisin kuvitella itseni Volodjaksi ja antamalla mitä ihmeellisempiä selvityksiä rakkauselämästä ja viettelystä. Heh, toisaalta tästä setistä tullee epäilemättä mieleen muuan V. Baltzar ja hänen teatteriproduktionsa. Jollei noilla spekseillä irtoa "piparia" niin sitten ei mistään!

Pelimiehet ovat pelimiehiä ja lienee osaltaan myös naisten vika jos he lankeavat kerta toisensa jälkeen "Auervaarojen" kyytiin. Miten meidän kunnon miesten käy?

Eipä tässä muuta, tarttee hakea työntömitta jotta voin tehdä tarkempia laskelmia miehisestä ulottuvuudestani, alkoi muuten jonkunverran kiinnostamaan. Se, että kerronko tuloksista onkin jo toinen juttu. Tähän asti se on riittänyt tai sitten naiset ovat vain ovelia k*settamaan :-)


- Soomepois Eestist -

Juha Kivela kirjoitti...

Muistaisin lukeneeni, että lämpimissä maissa, joihin Ecuador lukeutunee, on lämmönsäätelyyn liittyen havaittu peniksen kokoon liittyvää vaihtelua. Voi olla, että olen väärässäkin.

Muistaakseni kyse oli löysän meisselin koosta.

Toisaalta täällä pohjoisessa maassa jokainen tietänee, että pää on kehon osista se, joka eniten haihduttaa lämpöä, etenkin talvella. Tästä syystä talvella käytetään jotakin pipoa, karvalakkia tai vastaavaa.

Lämpimissä maissa ei tarvitse juuri pukeutua. Tarvitseeko lämpimissä maissa pään lisäksi lisähaihdutuskapasiteettia kehon lämmönsäätelyyn? Tulisiko tämä näkyä silloin myös naisilla? Paljastinko omasta älyllisestä kapasiteetistani jotakin huolestuttavaa? Niin tai näin, mutta ajatukset harhailevat ajoittain.

Onko löysän ja jäykistyneen meisselin koossa tapahtunut Suomessa muutosta? Tämä voisi selittää nykyistä tilannetta yhteiskunnassamme olennaisesti. Uskon, että vanhempien sukupolvien eduksi.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: Tuon määritelmän mukaan rakkauden kiihkeys vähenee iän myötä. Toisaalta samahan pätee naisiin: housujen äkillinen kastuminen...

Soomepois Eestist: Kaikkea se venäläinen keksii.

Juha Kivelä: Jep, kyllä pakkasessa tehdyn parin tunnin lenkin jälkeen kusella käymisen apuvälineisiin tarvitaan pinsettejä ja sokeripalaa. Mitä tulee Lähi-idän ja Pohjolan eläjien eroihin, niin kyllähän kuka tahansa ählämi porealtaassa runkkaa, mutta se on Suomalainen Mies joka avannossa nussii!