Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 7. huhtikuuta 2016

Kun järki seisoo

Kuten hyvin tiedetään, miehellä seisoo kaksi asiaa samaan aikaan eli järki ja meisseli. Tämä johtuu siitä, että meisselin jäykistyessä sinne tulee verta. Koska on odotettavissa tai ainakin toivottavissa, että piakkoin on suoritettava tiettyjä fyysisiä aktiviteetteja, sinne syöksyvä veri ei voi olla peräisin lihaksista. Näin ollen vapaata verta on otettava jostain muualta ja jäljelle jäävät aivot. Aivojen sisältämä verimäärä siis vähenee, joten on ymmärrettävää että ajatuksenkulku hidastuu.

Toisaalta on hyvin tiedossa, että löysän meisselin koko ei välttämättä kerro mitään jäykän meisselin koosta. Väitetään jopa, että löysillä on enemmän kokohajontaa kuin jäykillä.

Tämä voi johtua vain yksinkertaisesta syystä: joillakin miehillä meisseliin pakkautuu enemmän verta ja toisilla vähemmän. Looginen johtopäätös on se, että joillakin on varaa ottaa aivoista enemmän verta kuin toisilla. Yhtä looginen seuraus on se, että jos aivoissa on enemmän verta, miehellä on isommat aivot. Eli todennäköisesti hän on älykkäämpi. Tarkalleen ottaen tässä ei tarvitse tietenkään tarkastella koko aivorunkoa, vaan ainoastaan sitä osaa, jossa kognitiiviset kyvyt sijaitsevat. Ja se selittääkin koko ilmiön täydellisesti. Koska miehellä järki seisoo samaan aikaan kuin meisseli, niin tällöin aivojen kognitiivisista toiminnoista vastaavista osista on poistunut kaikki muu paitsi välittömään elossa pysymiseen tarvittava veri. Ja veri poistuu nimenomaan näistä osista siksi, että peruselintoimintoja ja fyysistä liikkumista tarvitaan välttämättä meisselin seisoessakin, toisin kuin ajattelua.

Mitä enemmän verta tässä osiossa aivoja normaalisti liikkuu, sitä älykkäämpi miehen täytyy olla. Ja mitä enemmän verta sieltä meisselin jäykistyessä poistuu, sitä enemmän meisseli kasvaa.

Tästä ei voi vetää muuta kuin yhden johtopäätöksen. Tyhmillä miehillä meisseli ei juurikaan kasva kokoa jäykistyessään, kun taas älykkäillä miehillä meisseli kasvaa lepotilaansa verrattuna järkyttävän suureksi. Onhan järkevää, että löysänä meisseli on mahdollisimman pieni vammariskin välttämiseksi. Niinpä fiksuilla miehillä on varaa pienentää se normaalia pienemmäksi, kun he pystyvät sitä tarvittaessa enemmän kasvattamaankin.

Valitettavasti kukaan ei ole tutkinut tätä ilmiötä yksilötasolla. Tämä näin vinkkinä väitöskirjan tekijöille.

Yksilökohtaisen tutkimuksen puuttuessa joudutaan turvautumaan yleisluontoisempiin tutkimuksiin. On olemassa perusteellinen vertailu, jossa on laskettu eri maista miesten peniskokoja niin jäykkänä kuin löysänä, mitaten sekä pituus että ympärysmitta.

Oletetaan penis suoran ympyrälieriön muotoiseksi sekä löysänä että jäykkänä. Tämähän ei pidä täysin paikkaansa, koska peniksen päässä on tattispala, mutta approksimaationa tämä on kohtuullinen. (Väitetään muuten, että tattispalan olemassaolon syytä tutki kolme ryhmää, suomalainen, norjalainen ja ruotsalainen. Vuosien tutkimuksen jälkeen suomalainen ryhmä päätyi siihen lopputulokseen, että tattispala on olemassa siksi, että miehestä tuntuisi paremmalta. Norjalaiset päätyivät päinvastaiseen tulokseen eli se on olemassa siksi, että naisesta tuntuisi paremmalta. Ruotsalaiset taas päätyivät siihen, että tattispalan tarkoitus on estää käden lipsahtaminen.) Tästä voidaan laskea peniksen tilavuus niin löysänä kuin jäykkänäkin. Tilavuuden erotus vastaa sitä verimäärää, joka on poistunut aivoista ja päätynyt meisseliin.

Ongelmana tilastoaineistossa oli se, että osa tuloksista oli mitattu ja osa itse ilmoitettu. Ketään ei varmaan yllätä se, että niissä maissa, joissa tulokset olivat itse ilmoitettuja, keskimitta oli mitattuja suurempi. Jotenkin on vaikea uskoa sitä, että tämä olisi riippuvainen (anteeksi sanavalinta) mittaajasta - kai tutkijat ovat sen verran katsoneet, että mittaukset suorittaa muodollisesti pätevä eikä ladon seinästä repäisty hoitsu. Eiköhän kyse ole siitä samasta ilmiöstä, jonka mukaan 90 % kuljettajista on mielestään keskiarvoa parempia. Näin ollen aineistosta piti välittömästi poistaa ne maat, joissa koko perustui itse ilmoitettuun. Mutta edelleen jäi jäljelle maita, joissa jokin asia epäilytti aineistossa. Esimerkiksi Ecuadorissa jäykän meisselin keskipituus on mukamas 17,59 cm, kun vaikkapa periaatteessa etnisesti samanlaisessa Meksikossa se olisi 3,5 cm vähemmän. Epäuskottavaa. Samoin joissakin maissa tilastollinen uskottavuus kärsi vähäisestä otoskoosta, esimerkiksi Zimbabwessa se oli vain 22. On toisaalta ymmärrettää, että joissakin maissa otos on pakostakin pieni, esimerkiksi Kiribatin otoskoko 53 taisikin kattaa valtaosan maan erektiokykyisistä miehistä.

Kun aineistoa karsi, jäljelle jäi 48 edes suhteellisen luotettavan oloisesti tehtyihin tutkimuksiin perustuvien maiden tulokset eri puolilta maailmaa: Afganistan, Alankomaat, Azerbaidzan, Bhutan, Bolivia, Bulgaria, Costa Rica, El Salvador, Eritrea, Filippiinit, Guatemala, Honduras, Irak, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Jemen, Jordania, Kanada, Kiina, Kreikka, Laos, Libya, Meksiko, Marokko, Myanmar, Nepal, Nigeria, Norja, Pakistan, Papua-Uusi-Guinea, Paraguay, Ranska, Romania, Saksa, Sambia, Saudi-Arabia, Senegal, Sri Lanka, Suomi, Tansania, Tanska, Thaimaa, Turkki, Turkmenistan, Venäjä, Vietnam ja Viro. Näistä jokaisesta laskettiin keskimääräisen meisselin tilavuus sekä löysänä että jäykkänä. Vertailtavaksi muuttujaksi otettiin tilavuuksien erotus. Esimerkiksi Suomessa pituus löysänä = 9,2 cm, ympärysmitta löysänä = 8,9 cm ja tilavuus siis n. 56 cm3. Vastaavat arvot jäykkänä 13,59 cm, 11,2 cm ja 111 cm3. Tästä vertailtava muuttuja 111 cm3 - 56 cm3 = 55 cm3.

Seuraavaksi piti kaivaa esiin pahamaineisesta mutta ah niin realistisesta Vanhanen-Lynnin tutkimuksesta maiden keskimääräiset älykkyysosamäärät, joka otettiin toiseksi muuttujaksi. Esimerkiksi Suomella 99.

Lopuksi ei muuta kuin arvot taulukkoon ja lineaarinen korrelaatio. Lopputulos: peniksen tilavuuden kasvu ja älykkyysosamäärä korreloivat kertoimella 0,505. Tämä tarkoittaa kohtalaista positiivista korrelaatiota. Toisin sanoen: mitä fiksumpaa porukkaa maasta löytyy, sitä enemmän meisseli kasvaa jäykistyessään. Tukee esitettyä teoriaa. Voi myös arvella, että korrelaatio yksilötasolla olisi vielä suurempi.

Mikäli joku tutkii yksilökohtaisella tasolla asiaa ja päätyy siihen, että meisselin koon kasvu ja ÄO todellakin korreloivat keskenään vielä voimakkaammin, jopa lähes täydellisesti, niin siinähän olisi loistava tapa mitata älykkyys. Katsotaan meisselin tilavuus löysänä ja jäykkänä, lasketaan erotus ja luetaan ÄO suoraan vertailutaulukosta!

Miehen järki siis sumenee, kun veri syöksyy aivoista meisseliin. Ja meisseli kasvaa sitä enemmän, mitä enemmän aivojen oleellisissa osissa on ylimääräistä verta poistettavaksi. Teoriaa tukee myös se, että miehet tunnetusti vanhetessaan viisastuvat - veri ei enää poistu aivoista.

Sama teoria pätee myös naisiin. Kuten jokainen mies tietää, naiset ovat hankalimmillaan tiettyyn aikaan kuukaudesta. Tämä johtuu siitä, että heidän aivojensa kognitiivisista osista poistuu verta. Toisin kuin miehet, naiset eivät kuitenkaan vanhetessaan viisastu. Tämä taas johtuu siitä, että kuukautisten päättyessä ylimääräinen veri kerääntyy suonikohjuihin.

12 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Kuten lukija huomaa, tämä hutkimus on tehty kieli poskessa. (Siis kieli, ei muu ruuminosa. Ja omassa poskessa.) Salaisuus piilee osittain siinä, että poistaessani maita tutkittavien joukosta poistin niitä valikoiden. Poistin kyllä kaikki ne maat, joissa peniksen koko perustui omaan ilmoitukseen. Tällöin jäi 82 maata. Jos niistä kaikista laskee saman korrelaation, tulos onkin vain 0,089 eli merkityksetön. Mutta aivan oikeasti muutamat näistäkin epäilyttivät, joten poistin epäilyttävät ja jäljelle jäi 64 maata. Näistä laskettu korrelaatio olikin jo 0,279, mikä alkaa olla jo merkittävän rajamailla. Tästä poistin vielä 16 maata hieman "valikoiden" ja sain tekstissä mainitun korrelaation 0,505. Valitsemalla vielä "sopivammat" 48 maata näistä 64:stä sain korrelaatioksi 0,599 eikä tämäkään luultavasti ole paras mahdollinen variaatio.

Lauri Stark kirjoitti...

Aahhahhah, mitään kieli poskessa. 100 % totta.

Topalassu kirjoitti...

:DDDDDDDD hahahaha

Rocceri kirjoitti...

Mikäli tutkimuksesta tehtäisiin mahdollinen vertaisarvionti, huomattaisiin
että Afrikassa asuu aivan h*levetin fiksua väkeä.

Imulippo kirjoitti...

Olen kuullut, että se tattispala olisi ihmisillä sen muotoinen kuin se on siitä syystä, että se kaapii edellisen köyrijän mällit pois ennen oman lastin laittamista. Kissaeläimillä piikit ajavat saman asian.

Anonyymi kirjoitti...

Me pienimunaiset kehitimme 70-luvulla käsitteen paisuntakerroin, joka ainakin minulla oli melkoinen. Se siis natsaa bloggarin teorian kanssa (koska tästä jutusta huolimatta pidän itseäni älykkäänä).

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista. Rocceri: mukana otoksessa oli myös afrikkalaisia maita. Musta makkara voi roikkua alhaalla, mutta tämän otoksen mukaan sen vertikaalinen kohoamispiste ei ole kovinkaan paljon ylempänä kuin matalin piste. Anonyymi: Tuo "paisuntakerroin" pitäisi ottaa viralliseksi lääketieteelliseksi termiksi. Tosin tässä hutkimuksessa kyseessä ei ollut kerroin, vaan erotus. Kerroin voisi olla fiksuilla miehillä vielä suhteellisesti selkeämpi erotin muihin verrattuna.

Anonyymi kirjoitti...

Minkä kun tulin tänne pahoittamaan mieleni uusimmista multikultitempauksista ja hallituksen kädettömyydestä ja sitten täällä kirjoitellaan tällaisia tyhmiä alapään juttuja! Nyt naurattaa eikä vituta, joten en kyllä saanut mitä tilasin.

-Kristian Nevantausta

Anonyymi kirjoitti...

Jaska. Sulla on ihan liikaa vapaa-aikaa.

Tilanne päällä kirjoitti...

Mites kun n:n kaljan jälkeen seisoo järki vaan ei meisseli, mihin lie veri paennut?

Becker kirjoitti...

Jos jätetään huumoriaspekti sivuun, niin kyllä tämä oli vähintään yliopistollisen maisteritutkinnon arvoinen väitös.
Isävainaalla oli tapana todeta, että kun ylä ja alapäässä seisoo, niin siitä ei yleensä hyvää seuraa. Faija oli siis väärässä. Vai pitäisikö minun tuntea itseni jollain tapaa huonoksi.
Mitä ruotsalaisiin tulee, niin sillä tattispalalla on blogissa mainitun ominaisuuden lisäksi tehtävänä raivata esteet sankkireiästä.
Piru että oli hauska kirjoitus :D

Jaska Brown kirjoitti...

Kristian Nevantausta: Pahoittelen että mieli jäi pahoittamatta...

Ano: No, tähän harrastukseen menee pari-kolme tuntia viikossa. Tällaisen hutkimuksen huitaiseminen on yllättävän nopeaa, kun hallitsee tarvittavat työkalut.

Tilanne päällä: En tiedä, pitänee ryhtyä suorittamaan jatkotutkimuksia... Ehkä kyseessä on se fyysikon määritelmä impotenssille eli "maan vetovoima on suurempi kuin naisen vetovoima".

Becker: Kiitoksia. Ja mitä ruotsalaisiin tulee, niin kuulemma he irroittavat käytetyn kondomin pieraisemalla.