Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 7. huhtikuuta 2020

Uutiskatsaus 15/2020


1. Uu-käännös

Kirjoitin viime viikolla kasvomaskien käytöstä. Silloin oltiin vielä virallisesti WHO:n linjoilla eli maskien yleistä käyttöä ei suositeltu. Nyt ollaan vähitellen kääntämässä kelkkaa, jos korona ei muuten taltu. Kuinkahan paljon vanhoissa määräyksissä oli paniikinestohillintää? Pelättiinkö kansan sekoavan (ihan aiheellinen pelko) jos olisi määrätty maskipakko ulos? Onhan itsestään selvää, että ei tauti pärskimällä leviä, jos naama on peitossa. Nyt ei puhuta mistään pro-tason maskeista, jotka estävät oman sairastumisen vaikka uisi viruspuurossa. Nyt puhutaan tee-se-itse -maskeista, jotka käytännössä estävät muiden sairastuttamisen. Ei tämä mitään muuta vaadi. Kuukauden tehokuuri, koulut ja virastot kiinni, kaikki mahdolliset etätöihin, kokoontumiskielto, maskipakko kodin ulkopuolella. Sen jälkeen pidetään edelleen rajat kiinni ja ulkomailta tulevat karanteenissa, muut rajoitukset voidaan purkaa lähes kokonaan. Mahdolliset tartuntaketjut saadaan kyllä kiinni ja eristykseen. Ja jos ei onnistu, niin rajoitukset uudelleen voimaan. Ei tätä speissarihallituksen pelleilyä, jossa kaikki toimenpiteet tulevat viikon-pari myöhässä ja kestävät aivan liian kauan, kun ei toimittu ajoissa.
Tästä kerrasta täytyy ottaa opiksi. On aivan käsittämätöntä, ettei tätä varten ollut selkeää valmiussuunnitelmaa. On vain ajan kysymys, milloin tulee uusi, oikeasti vakava epidemia. Ylikansoitetut Aasian ja Afrikan maat ovat biologisia katastrofeja, joiden laukeaminen vain odottaa toteutumistaan. Meidän on varauduttava siten, että olemme valmiita
a) sulkemaan rajat vaikka voimakeinoin
b) eristämään karanteeniin tartunta-alueilta saapuvat riittäväksi ajaksi vaikka voimakeinoin
c) kasvatettava huoltovarmuusvarastot sille tasolle, että maa pärjää vuoden omillaan
d) varattava riittävästi edes alkeellista suojavarustusta
e) tutkittava teollisuuslaitosten muuntovalmius lääkintä- ja muuhun kriisiajan tuotteiden valmistukseen
f) koulutettava kunnollinen valmiusorganisaatio poikkeustilanteisiin


2. Sitruunaa ja inkivääriä

Edellisessä uutiskatsauksessa ihmeteltiin (toim. huom. tässä yhteydessä sana "ihmeteltiin" pitää tulkita sarkastiseksi), kun haittamatuille eivät koronarajoitukset tai muukaan informaatio mene perille. Kumma juttu, kun tieto Suomen sosiaaliturvasta on levinnyt jokaiseen beduiinitelttaan ja savimajaan. Vaan näkyy siellä niitä innovaatioita olevan. Tukholmassa havaittiin merkittävän osan koronaan kuolleista olevan somaleja. Tämä siitä huolimatta, että somaleissa ei näitä ikäihmisiä varmasti ole lähellekään kantaväestön vastaavaa osuutta. Ja huolimatta afrikkalaisinnovaatiosta, jonka mukaan koronasta voi parantua juomalla sitruuna-inkiväärijuomaa. Miksi hitossa näiden leviävien uskomusten täytyy olla haitallisia? Miksei voisi levitä uskomus, että korona paranee muuttamalla Afrikkaan? Sille nyt olisi tilastollista pohjaa, koska Afrikassa on vähemmän havaittuja tapauksia.
Tätä odotellessa joudutaan tyytymään siihen, että kulutetaan veronmaksajien rahoja kääntämällä kaikki ohjeet, kun kolmessakymmenessä vuodessa ei ole oppinut tavaamaan suomea.


3. Ei vielä tutkahavaintoa

Koronavirus ei ole vaikuttanut Euroopan kokonaiskuolleisuuteen vielä lainkaan. Itse asiassa luvut ovat pienempiä kuin normaalissa kausi-influenssassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että korona ei sen kummempi olisi. Tämä tarkoittaa ainakin sitä, että torjuntatoimet ovat purreet. Tämä saattaa tietysti tarkoittaa myös sitä, että koronavirus ei ole aivan niin vaarallinen kuin on uskottu. Se on luultavasti normaalia influenssaa tarttuvampi ja vakavasti sairastuneille tappavampi. Mutta se saattaa myös olla normaalia influenssaa vaarattomampi useammille potilaille. Toistaiseksi käytössä olevien, vaillinaisten tietojen perusteella COVID-19 vaikuttaa normaaliin kausi-influenssaan verrattuna seuraavalta:
a) se tarttuu herkemmin
b) tartunnan saaneista normaalia pienempi osa saa oireita
c) oireita saaneista normaalia suuremmalla osalla ne ovat vakavia
d) tarttumisaika on pidempi kuin normaalisti
Ainoa mikä on varmaa, on se että ilman rajoitustoimia epidemia olisi levinnyt nopeammin ja kuolleita olisi tullut enemmän resurssien rajallisuuden takia.


4. Hygieniaa

Kai muistatte vielä Gloria Gaynorin? I Will Survive? Kuinka ollakaan, kertosäe kestää sopivasti noin 20 sekuntia. Gloria-täti (76 vuotta) näyttää tässä mallia:5. Yhden videon ihmeen muistolle

Julkkiksia alkaa kuolla koronavirukseen. Yhtenä ensimmäisistä viikate heilahti vasta 52-vuotiaan Adam Schlesingerin kohdalla. Basisti tunnetaan parhaiten yhden hitin ihmeen bändin, Fountains of Waynen lauluntekijänä. Tämä antaa hyvän tekosyyn esittää miehen muistolle yhden kaikkien aikojen parhaista musiikkivideoista eli kyseisen yhden hitin, Stacy's Mom:
6. Hei mummi, olet saamassa pikkubroidin!

Entinen formulamoguli Bernie Ecclestone, syksyllä 90 vuotta mittarissa, on taas tulossa isäksi. Edellisestä kerrasta onkin jo yli 30 vuotta. Kunnioitettava saavutus, myös siksi että vaimollakin on jo 44 vuotta ikää. Ecclestonen vanhin lapsi täyttää tänä vuonna 65 vuotta ja on jo moninkertainen isoäiti. Tiedän tapauksia, joissa henkilön täti/setä/eno on häntä itseään nuorempi, mutta tämä lyö nämä ennätykset kirkkaasti. Ei varmaan ole ainutkertaista, että joku pääsee vaihtamaan isosetänsä vaippoja, mutta se on että kyseessä ovat vauvanvaipat.


7. Vain Pohjolassa

Kiinalainen vaihto-opiskelija osti netistä käytetyn pesukoneen. Kaikki meni mallikkaasti siihen asti, kunnes hän yritti asentaa konetta kotiinsa. Jalat vaikuttivat jumittuneilta. Kuten jokainen pesukonetta tasapainoon asettanut tietää, se on tarkkaa hommaa. Niinpä hän soitti myyjälle, joka hövelinä miehenä ilmestyi paikalle työkalupakkinsa kanssa. Kone tuli kuntoon ja siinä asentaessa niitä näitä jutellessa opiskelija kysäisi, mitä mies tekee päivätyökseen, "Et ehkä usko tätä, mutta...", aloitti kansanedustaja Wille Rydman.


8. Kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta...

Lapset ovat etäopetuksessa, joten kouluruokailua ei järjestetä. Jotkin kunnat jakavat tämän korvikkeeksi ruokakasseja. Koulutus kuuluu kaikille ja niin kuuluu kouluruokailukin. On tasa-arvon vastaista, että jotkin kunnat eivät jaa ruokaa lapsille, joiden vanhempien tulot ylittävät tietyn rajan. Eikö se riitä, että nettoveronmaksajat kustantavat kaikkien ruokailun, pitääkö vielä leikata heidän omien lastensa ruokailu pois? Ja jos näin on, niin eiköhän oteta käytäntö vakioksi: jatkossa pääsee kouluruokalaan vain, jos vanhempien yhteenlasketut kuukausitulot alittavat neljä tonnia. Sitä varakkaampien muksut kantakoot eväät mukanaan. Tai no, ehkä voitaisiin armollisesti myydä heille kouluruoka vitosen kerta.


9. Aika ottaa velkaa

Nyt valtio velkaantuu ennätysvauhtia. Tällä kertaa on jopa pakko, kirjoittaa täysjärkisiä juttuja muutenkin naputteleva taloustoimittaja Jan Hurri. On välttämätöntä, että yhteiskunnan perustoiminnot pyörivät. Se estää enemmät vahingot ja auttaa jälleenrakennuksen vauhtiin saattamisessa. On hyödyllistä järjestää olot, joissa muuten elinkelpoiset pienyritykset eivät ajaudu konkurssiin. Niiden uudelleen käynnistäminen tulee kalliimmaksi kuin pystyssä pitäminen. Sitten kun saisi vielä poliitikot ymmärtämään, että tätä velkarahaa pitää käyttää paikkoihin, jossa se tuottaa enemmän kuin kuluttaa. Kuten esimerkiksi siihen, että vuokrataan jumbojettejä joilla lennätetään haittamaahanmuuttajia pois.


10. Malesiasta mallia

Malesian naisasioiden ministeriö julkaisi toistaiseksi parhaat koronaohjeet. Ei koronan hoitoon, ei edes tartunnan ehkäisemiseen vaan muiden vaurioiden vähentämiseen. "Ministeriön kampanjassa oli neuvottu naisia esimerkiksi pukeutumaan sievästi ja meikkaamaan karanteenissa, jotta aviomiehillä olisi miellyttävämpää kotona. Naisia kannustettiin myös välttämään nalkuttamista." Tai, kuten malaijiksi otsikoissa todettiin: Elak akai pakaian rumah. Kebahagiaan tangga dibina bersema, mikä saattaa olla suomeksi Elähän akka pakise rumasti. Kipaise hakemaan tangat timmille perseelle. Tai sitten ei.


11. Kompassisuunta uusiksi

Saksalainen haittajärjestö on hommannut pari lentokonetta, joissa on tarkoitus lennättää Lesboksen leiriltä valtion kassavirranleikkaajia maahan. Pieni vinkki ympäristön säästämiseksi: etäisyys Berliiniin, 1800 km. Etäisyys Saudi-Arabiaan, 1500 km. Lennätetään nämä ihmiset sinne, mihin he kulttuurinsa ja uskontonsa puolesta kuuluvat, jossa on runsaasti varallisuutta ja vähemmän siirtolaisuutta muutenkin. Ja jos muutenkin katsoo etäisyyksiä koko reissun ajalta, lyhin etäisyys Syyriasta Saksaan on noin 2400 km, Pisin mahdollinen etäisyys Syyrian etäisimmästä pisteestä Saudi-Arabian kauimmaiseen pisteeseen, noin 2400 km. (Lyhin matka rajalta rajalle noin 150 km.) Tai Irak: lyhin matka Suomeen 2800 km. Lyhin matka Saudi-Arabiaan 0 km (rajanaapureita). Tilaa Saudi-Arabiassa: noin kuusinkertaisesti. Asukastiheys aika tarkkaan sama, tosin Saudi-Arabiassa noin seitsemänkertaistunut viimeisen 50 vuoden aikana seudulle tyypillisen ympäristöstä piittaamattoman väestönkasvun takia.


12. Mutta mikä oli rangaistus?

EU:n korkein oikeus antoi tuomionsa. Puola, Unkari ja Tsekki ovat rikkoneet EU:n lakia sulkiessaan rajansa haittamaahanmuutolta, jota päätöksessä pakolaisuuden valheellisella nimellä kutsutaan. Kun saadaan tuomio, on tapana myös kertoa rangaistus. Siitäpä ei sanota halaistua sanaakaan. Piti klikata linkkiä tuomioistuimen lausuntoon. Sieltä jonkin aikaa kestäneen tavaamisen jälkeen löytyi alaviitteestä maininta "Where the Commission considers that the Member State has not complied with the judgment, it may bring a further action seeking financial penalties." Hui, tämä varmasti pelottaa suuresti kansalaistensa hyvinvoinnista välittäviä maita!
Kun katsoo sanakirjasta "paperitiikeri", siellä pitäisi olla EU-lipun kuva. Mitähän EU mahtaa tehdä, jos Puola, Unkari ja Tsekki haistattavat pitkät siinäkin tapauksessa, että EU mätkäisee niille sakkoja?
- Ei makseta.
- No, jos ette maksa, teidät erotetaan EU:sta.
- Lupaatte vaan.


13. Mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu?

Mitenkään erikseen etsimättä sitten edellisen uutiskatsauksen osui kohdalle lukuisia vanhamedian uutisia, joissa kerrottiin varsin suorasanaisesti haittamaahanmuuttajien tietynlaisesta rikollisuudesta. Tuomiot, ulkomaalaisuus ja usein jopa nimet - paitsi uhrien suojelemiseksi - julkaisten. Tällainen suorapuheisuus olisi ollut vielä muutama vuosi sitten mahdotonta. Media näyttää vihdoinkin heränneen Ruususen unestaan ja haistavan sen suunnan, johon yhä useampi suomalainen on kääntymässä enemmistön seuraksi. Nyt aletaan todella tajuta edes osa siitä, kuinka kalliiksi haittamaahanmuutto meille tulee. Media seuraa perässä:

a) Sokoksen vessassa tapahtuneesta morsiamen raiskauksesta tuli puolitoista vuotta ehdollista. Morsian ei suostunut yhdyntään, koska "Tyttö kertoi myöhemmin, että vessassa tapahtunut akti oli tavaltaan sellainen, jonka islam kieltää." Tämä siitä huolimatta, että sulhanen oli jo maksanut morsiamen isälle 4500 euron morsiamen hinnan. Alkujaan vaatimus oli ollut 30000 euroa, mutta ilmeisesti huntua oli sen verran raotettu, että basaarityylin tinkiminen oli tuonut rapsakan 85 % alennuksen. Kiva homma veronmaksajien kannalta, sillä eiköhän näissä tapauksissa viulujen lopullinen maksaja ole aika todennäköinen.

b) Oulussa jaettiin 12-13 -vuotiaan tytön toistuvista raiskauksista useita ehdottomia. "Ankarin, 4,5 vuoden vankeusrangaistus määrättiin 39-vuotiaalle Hassan Mohamud Mohamedille. Abdo Ibrahim Ahmed, 34, sai neljän vuoden ja kahden kuukauden tuomion. Tasan neljä vuotta vankeutta määrättiin 27-vuotiaalle Quassar Mohsin Sbahi Aldhulaieille, 22-vuotiaalle Rahmani Gheibalille ja 27-vuotiaalle Ali Osman Mohamedille. 30-vuotias Javad Mirzad sai kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion ja 24-vuotias Osman Ahmed Mohamed Humad kolmen vuoden tuomion. Shiraqa Yosefille, 21, langetettiin kahden vuoden tuomio."

c) Tinderissä monikulttuuristen kohtaamisten propagandaan uskonut 19-vuotias nainen erehtyi pyytämään miehen kotiinsa ensitreffeillään. Vähemmän yllättävästi kävi kuten kävi ja "Helsingin hovioikeus tuomitsi 27-vuotiaan Enoh Mbah Mudohin kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kahdesta raiskauksesta."

d) Hyvinkäälläkin sattui ja tapahtui. Erityisen kummallista on se, että pääasiaksi uutisoinnissa nostettiin raiskaukset, vaikka listalla oli myös huumetuomioita. "Helsingin hovioikeus tuomitsi perjantaina Mousa Alanin, 26, muun muassa raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen. ... raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, kahdesta seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta ja seksuaalipalvelujen ostamisen yrityksen nuorelta..."

e) Hovioikeus, harvinaista kyllä, ei puuttunut käräjäoikeuden tuomioon, vaan piti sen ennallaan. "28-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen saama viiden vuoden vankeustuomio pysyi ennallaan Helsingin hovioikeudessa. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että mies syyllistyi kolmeen törkeään raiskaukseen ja neljään törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön."

f) Turvapaikkaa homoseksuaalien vainon perusteella voinee itselleen anoa ainakin yksi haittamatu. "Kaikki törkeät seksuaalirikokset kohdistuivat yhteen 14-vuotiaaseen poikaan. Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen viiden vuoden ehdottomaan vankeuteen kolmesta törkeästä raiskauksesta ja neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä."

Seksuaalirikosten suhteen mediapato näyttää jo murtuvan. Enää odotellaan, milloin aletaan puhua edes puolivolyymilla
a) haittamatujen hallitsemasta huumekaupasta
b) väkivalta- ja jengirikollisuudesta
c) veronkierrosta ja orjatyövoimasta ravintoloissa
d) sosiaalitukien väärinkäytöstä
e) väestörakenteeseen nähden suhteettomasta sosiaalitukien oikeinkäytöstä
f) haittamaahanmuuton väestölle aiheuttamasta taloudellisesta ikeestä
Sitä lienee turha odotella, että alettaisiin keskustella mitä tällainen hyväksikäyttö tekee kansakunnan henkiselle selkärangalle ja moraaliselle hyvinvoinnille.


14. Pohjalainen laihrutuskuuri

Kilpailukauden ulkopuolella Juha Miedolla oli tapana antaa massan kasvaa huomattaviin lukemiin. Kerran tuli ilmoitus, että Kurikan postissa olisi paketti. Mietaa meni hakemaan. Lähettäjä oli Immo Kuutsa ja paketissa oli vaaka. Jutun todenperäisyyttä sopii epäillä, kun tietää miten saita mies Kuutsa on.
Tällä kertaa Mietaan juttukavalkadista paljastettiin kaikkien aikojen kovin laihdutuskuuri. Harjoitusleirille saapuessa vaaka näytti kolminumeroista lukua. Mietaa löi valmentajien kanssa vetoa, että leirin päättyessä painoa on alle 90. Yksi päivä jäljellä ja aamiaisen jälkeen lukema oli tasan sata. Ei muuta kuin baanalle. Melkein kymmenen tunnin harjoituksen aikana suuta kostutettiin vähän vedellä eikä muuta. Vaaka näytti 89,5.
Suorituksessa epäillään olevan pohjalaislisää. Tunnetusti paikallinen murre soveltuu parhaiten uhoamiseen. Muita käyttötarkoituksia ei ole löydetty. Temppu on kuitenkin uskottavuuden rajoissa. Maratonilla paino putoaa joskus viisikin kiloa, kokemusta löytyy. Tällöin kuitenkin on koko ajan tankattu nestettä ja joskus muutakin. Eikä suoritukseen ole lähdetty täydellä vatsalla. Jos kuvitellaan Miedon juoneen aamiaisella reilusti nestettä, painoa kertyy siitäkin isolle miehelle muiden eväiden kanssa helposti pari kiloa jo peruslisää. Siihen suolen tyhjentäminen ja tuntikausien treeni ilman tankkausta. 7-8 kg on täysin mahdollinen. Siis keskikokoiselle urheilijalle. Vaan Mieto ei ole mikään keskikokoinen. 7-8 kg pois 75 kg kropasta on uskottavaa, niinpä 10 kg pois 100 kg kropasta on myös uskottavaa. Ei kovin viisasta tosin, mutta nythän onkin kyse pohjalaisuudesta eikä viisaudesta.


15. Jo oli aikakin

Siiri "Äitee" Rantasesta julkaistaan elämäkerta. Piti vähän aikaa kelata, kun jutun luin. Mutta totta se on: 95-vuotiaasta legendasta ei ole todellakaan julkaistu elämäkertaa. Taitaa olla aika harvassa sellaiset ihmiset, joista on tehty patsas mutta ei yhtäkään elämäkertaa. Mutta nyt tulee tämäkin puute korjattua.


Loppukevennys: Pottuilua

Näin etäpalaverien luvattuna aikana on odotettavissa, että sattuu ja tapahtuu. People for the American Way -järjestön kokouksessa puheenjohtaja putkahti paikalle perunana. Ei ole ainutkertaista, että pomo on pottumainen, mutta että noin kirjaimellisesti. Kovasta yrityksistä huolimatta hän ei saanut suodatinasetuksia pois, vaan joutui hymyilemään urheasti perunakasvoin loppuun asti.
Odotettavissa on, että vastaavia mokia sattuu itse kullekin. Toistaiseksi olen useammassakin etäpalaverissa istuneena pahemmilta välttynyt. Pahin on toistaiseksi ollut se, kun eilen kumarruin ja mikkikuulokkeet putosivat päästä lattialle. Kamera ei ollut päällä, mutta mikki oli (olin puheenjohtaja ja jouduin siksi pitämään mikkiä koko ajan päällä). Kun sain kuulokkeet takaisin päähäni, piti vähän selittää. Eläkeikää lähestyvä henkilö olikin jo säikähtänyt, että joku oli saanut sydärin ja kaatunut lattialle, kun kuului vain karsea rohina. Toisen kerran huomasin, että nyt muutama ihminen puhuu asiasta johon minulla ei ole mitään sanottavaa, joten käväisin välillä keittiössä ottamassa jääkaapista lihan lämpiämään ruuanlaittoa varten ja nappaamassa juotavaa. Kun tulin parin minuutin kuluttua takaisin, kukaan ei ollut huomannut että puheenjohtaja oli välillä kadoksissa. Enkä tainnut mitään menettää sillä välin.
Yhden hyvän puolen etäkokouksissa havaitsin eräässä palaverissa, jossa en ollut pj. Eipä onnistuisi normikokouksessa ainakaan ilman paheksuntaa. Vatsan möyrintä helpotti kummasti kun päästi jyrisevän pierun. Piti vain ensin varmistaa, että mikki oli pois päältä.

13 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos taas Jaskalle hyvästä uutiskatsauksesta. Pari asiaa tuli mieleen:

Kohta 11: Ja sillä Saudi-Arabialla olisi kyllä jo valmista kapasiteettia ottaa porukkaa vaikka kuinka:

https://dailyisrael.wordpress.com/2015/09/10/arab-world-support-for-muslim-refugees/

Noista raiskaustuomioista: Jotenkin vain on mielessä pelko että noita tuontitavararaiskauksia aletaan pitää laajemmin jonkunlaisena uutena normaalitilana. Tyyliin ”ikäväähän se on, mutta minkä sille mahtaa?”. Kyllähän sille mahtaisi. Ei se olisi vaikeaakaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Pohjalainen murre sopii tarinankerrontaan ihan yhtä hyvin ellei peräti paremmin kuin savolainen vastineensa, joka soveltuu lähinnä jahkailuun. Miedon jutussa on toki taitavan tarinankertojan lievää liioittelua.

Tuossa koronahuomiossa olit oikeassa. Ruotsissa tehtiin vähin mahdollinen. Lopputuloksena Ruotsissa on tullut väkilukuun suhteutettuna selvästi enemmän ruumiita kuin Suomessa. Ruumiiden suuri määrä pakottaa Ruotsinkin reagoimaan.

"c) oireita saaneista normaalia suuremmalla osalla ne ovat vakavia
d) tarttumisaika on pidempi kuin normaalisti."

Keuhkojen terveydellä on suuri merkitys oireisiin ja kuulemma myös veriryhmällä. A-veriryhmäläiset saavat vakavia oireita muita todennäköisemmin.

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt valtio velkaantuu ennätysvauhtia. Tällä kertaa on jopa pakko..."

Ainahan on ollut "pakko"..? Minua kyllä hirvittää tämä lisävelkaantuminen. Missä Suomi on esim. 20v:n päästä tämän skriitan kanssa? Milloin aletaan yksityistämään ja myymään teitä, rautatiet, vesilaitokset, sillat, Finnair, pohjavedet ja vaikka mitä kv. yrityksille?

Muistamme miten äärimmäisen tuskallista joillekin aloille oli Sipilän hallituksen toimet. Eikä kyseessä edes ollut velkojen maksun aloittaminen vaan pelkkä yritys hidastaa velkaantumista. Minusta valtion velkaantuumiselle pitäisi olla lakisääteinen katto.

Norminpurkuprojektikin meni kuralle...

YRJÖPERSKELES: "Jotenkin vain on mielessä pelko että noita tuontitavararaiskauksia aletaan pitää laajemmin jonkunlaisena uutena normaalitilana. Tyyliin ”ikäväähän se on, mutta minkä sille mahtaa?”. Kyllähän sille mahtaisi. Ei se olisi vaikeaakaan..."

Tätä on ANARKOTYRANNIA. Ja onkin mielenkiintoista tarkkailla keihin ja mihin sovelletaan anarkiaa ja keihin tyranniaa.


t: Vittuuntunut Stadilainen

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"...nythän onkin kyse pohjalaisuudesta eikä viisaudesta."

Joo.
Mollaan vähän tommossii... :D

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: Jep, on se kumma että öljyvaltiot eivät ota näitä vastaan lainkaan. Ehkä siellä on kuitenkin jotain viisautta eurooppalaisiin nähden? Mitä raiskausten ja muun rikollisuuden nielemiseen tulee, numerotaidottomat jaksavat aina muistuttaa että suomalaiset tekevät niitä enemmän. Tosin tältä väitteeltä alkaa vähitellen pudota pohja pois, kun muslimeja alkaa olla kohta jo kahdeskymmenesosa siitä mitä kantaväestöä ja raiskausluvut lienevät jo pian tasoissa.

Vasarahammer: Pohjanmaan murre soveltuu erinomaisesti etenkin kirjalliseen jutunkerrontaan. Savoa ei jaksa kirjoitettuna lukea kukaan, karjala on melkein yhtä paha. Mutta häme ja pohjanmaa toimivat hyvin.
Tuo veriryhmäjuttu on mielenkiintoinen. Näin siitä jonkun otsikon, mutta sivuutin automaattisesti humpuukina. Vaan voihan siinä olla perää, pitääpä tutustua.

Vittuuntunut Stadilainen: Anarkotyrannia on juuri tätä. Hoida asiasi kunnolla, niin pääset sekä syytettyjen penkille että maksumieheksi. Perseile, niin saat tukea.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Kirjoitin: "...nythän onkin kyse pohjalaisuudesta eikä viisaudesta." Pohjalaiset: Naama näyttää kellonaikaa kaksikymmentä vaille viisi. Närkästyneitä kommentteja.
Vaan entäpä jos olisin kirjoittanut saman muista heimoista, jonka olisin voinut aivan yhtä hyvin tehdä?

"...nythän onkin kyse turkulaisuudesta eikä viisaudesta." Syvä hiljaisuus ja ikuinen loukkaantuminen.
"...nythän onkin kyse karjalaisuudesta eikä viisaudesta." Takaisin tulee vielä vittumaisempi kuittaus eikä muistella pahalla.
"...nythän onkin kyse savolaisuudesta eikä viisaudesta." Takaisin tulee vielä vittumaisempi kuittaus ja muistellaan pahalla.
"...nythän onkin kyse hämäläisyydestä eikä viisaudesta." Kuluu viikko ennen reaktiota, jonka jälkeen reaktiota ei tule koska kukaan ei enää muista.
"...nythän onkin kyse lappilaisuudesta eikä viisaudesta." Ei sano mitään, mutta käy yöllä puhkomassa autosta renkaat.
"...nythän onkin kyse suomenruotsalaisuudesta eikä viisaudesta." "Vad? Förstår inte."

Anonyymi kirjoitti...

Heh joo, eniten noissa somalien koronaan kuolemistapauksissa tosiaankin naurattaa toi, että asuttuaan x vuotta Ruotsissa, he eivät sitten osaa lukea paikallisesta mediasta kuinka toimia epidemian sattuessa päälle. No, se on voi voi!

Annan tällä kertaa Ylelle plussaa mielenkiintoisesta dokkarista espanjantauti, katsellaan miten koronan kanssa käy. Jos meinaan historia toistaa itseään, niin se toinen aalto on "hieman" tappavampi versio kuin se ensimmäinen. Tätä kirjoitettaessa koronan aiheuttamia rajoituksia on alettu purkamaan Wuhanissa. Vahinko, ettei Pentti Linkola-vainaa ole näkemässä mihin tämä voi johtaa. Kun toi virus mutatoituu, niin siitä voipi tulla entistäkin tappavampi.

Elämme mielenkiintoisia aikoja...!


- Soomepois Eestist -

Veijo Hoikka kirjoitti...

Koronaviruspandemia

Mielenkiintoinen ilmiö alusta lähtien. Suomessa kansa jakaantui kahteen leiriin. Toisen leirin jäsenet, koronadenialistit, julistivat heti alkumetreillä kyseessä olevan tavanomainen kausiflunssa tai siihen verrattava infektio, joka jää tappavuudessaan kakkoseksi ihan oikealle kausiflunssalle. Sitkeimmät heistä ovat kiivaasti pitäneet kiinni käsityksestään. Toinen leiri, jonka mielestä tauti vaikuttaa erityisen vaaralliselta, ja toimenpiteisiin epidemian/pandemian suhteen tulisi tarttua heti ja tehokkaasti, on seurannut mielenkiinnolla tiedon karttumista ja välttänyt tekemästä lopullisia teräksenkovia johtopäätöksiä taudin ja sen vaatimien hoidollisten toimenpiteiden suhteen. On ainakin toistaiseksi ollut ilo kuulua tähän ryhmään.

Nyt on muutama kuukausi kulunut epidemian alkamisesta. Taudin tutkimiseen on valjastettu monien eri alojen ammattilaisia, mm. tilastotieteilijöitä ja muita matematiikan asiantuntijoita, virologeja ja infektiosairauksien asiantuntijoita sekä epidemiologeja. Vähitellen on alkanut selvitä, minkälaisen sairauden kanssa olemme tekemisissä.

Suomessa tautiin puuttumista on puitu valtamediassa, ja muotilehdet julkaisevat upeita kansilehtiä toiminnan tehokkuuden ansiosta. Presidentin kaunis addressi hylättiin väärin työnnettynä.
Kriittisiäkin kirjoituksia on esiintynyt: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mlhie2/avoin-kirje-thln-asiantuntijoille-salminen-tervahauta-puumalainen-sane/

Tohtori Anthony Stephen Fauci teki katsauksen aiheeseen The New England Journal of Medicinessä (joka on yksi arvostetuimmista lääketieteellisistä julkaisuista):
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387

Hyvän haastattelijan kirittämänä häneltä löytyy myös puhuttu asiantuntijalausunto, joten annetaanpa puheenvuoro hänelle:
https://www.youtube.com/watch?v=8A3jiM2FNR8

Annetaanhan oikeiden asiantuntijoiden hoitaa rauhassa työnsä, niin kyllä tästä vielä selvitään. Uskoisin niin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

En minä sitä kommenttiani närkästyneeksi meinannu...

Pahoitteluni. Täällä Kity-helsingissä meinaa vuosien myötä nuo pahat tavat tarttua... :D

Jaska Brown kirjoitti...

En minä sitä sellaiseksi käsittänytkään, tarjosi vain hyvän lähtökohdan...

Veijo Hoikka kirjoitti...

Erikseen vakavan kommentin tekstistä.
Loppukevennys. Samalla kommentti 6:een. Bernien kohdalla menee loppukevennyksen osioon. Kaksi fetisismiin paneutunutta ihmistä löysivät toisensa. Pikku Berniet sitten iltaisin laskettelevat F1-starttikaasutuksia ennen nukahtamista äiskän syliin.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Saudit eivät ota vastaan, koska
- tietävät, että voisi aiheuttaa epävakautta
- lykkäävät länsimaihin jotta saavat levitettyä omaa uskontoaan (vrt. moskeijoiden rahoitus)


Myönnän, että oletin taudin jäävän paikalliseksi, kuten SARS, MERS ja kumppanit. Sikanuhaa näkyi Suomessa pari tapausta. Pahinta oli rokotusten aiheuttamat narkolepsiat.

Bobrikov

Trilisser kirjoitti...

Veijo Hoikka: Itse kuulun siihen ryhmään, jonka mielestä korona hysterian lietsomina tehdyt yleisluontoiset rajoitukset (esimerkiksi miksi testatusti puhtaan liikkumista pitäisi rajoittaa) ovat kansakunnalle monin verroin tuhoisammat kuin itse taudin aiheuttamat tuhot. Jos otamme vaikkapa viiden vuoden jakson tämän vuoden alusta eteenpäin, viina tullee tappamaan paljon enemmän porukkaa ja aiheuttamaan monin inhimillistä kärsimystä, mutta eipä vaan rajoiteta viinanjuomista. Ehei! Viina tuntuu olevan suomalaiselle miesväestölle pyhä asia (itse olen absolutisti nähtyäni ihan liikaa viinan tuhoja), jota ei saa rajoittaa esimerkiksi humalassa tehdyistä rikoksista ankarammin rankaisemalla.

Jaska Brown kirjoitti...

Soomepois Eestist: Tuossa tulee taas yksi haittamaahanmuuton lisähaitta: kun eivät ymmärrä olla levittämättä virusta toisiinsa, niin samalla levittävät sitä suomalaisiinkin.

Veijo Hoikka: Niin, sitten kun todellakin annettaisiin asiantuntijoiden hoitaa tämä homma. Esimerkiksi suojuskaupassa olisi kannattanut...

Kahden vuoden karkoitus: Juuri noin. Kirjoitin jo vuosia sitten, että saudien tarkoitus on saada islamia levitettyä ja siksi he yrittävät saada siirtolaiset länsimaihin. Mikä on omalta kannalta lyhytnäköistä ajattelua: kuka sitten enää ostaa heidän öljyään, jos ei ole länsimaista kulttuuria ylläpitämässä sitä tarvitsevaa teknologiaa?

Trilisser: Minua on aina ihmetyttänyt se, miksi humalatila katsotaan lieventäväksi asianhaaraksi tuomiota annettaessa. Eikö loogisesti pitäisi olla raskauttavaa se, että saattaa itsensä rikoksentekoon alttiimpaan tilaan?