Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 15. heinäkuuta 2019

Välihuomautus 126: Nimeni on Bond, Transracegender Bond


Ian Fleming kuvaili romaanissaan James Bond Istanbulissa agentti 007:aa seuraavasti: "...hoikkarakenteinen; kolme tuumaa pitkä, ohut pystysuora arpi oikeassa poskessa; siniharmaat silmät; "julma" suu, lyhyet, tummat hiukset, hiuskihara otsalla. Hän on 183 cm pitkä ja painaa 76 kg."
Havainnoitsijat ovat kertoneet Bondin ulkomuotokuvausten täsmäävän Flemingin itsensä kanssa.
Fleming ei kuvannut agenttia 007 mustaksi naiseksi. No, toisaalta Bond-elokuvien faneja lohduttanee se, että ihan kaikki ei sentään muutu. Todennäköisesti agentti 007 jahtaa edelleen naisia sänkyynsä samalla innolla kuin ennenkin. Tulisipa saman tien se kolmaskin ongelma eli seksuaalinen suuntautuminen korjattua nykynormaaliksi, kun sukupuoli ja rotu on jo muutettu poliittisesti korrekteiksi.

Välihuomautuksen lisähuomautus: Lukekaapa huviksenne, millä nimellä kutsutaan sitä, kun muunrotuiset esittävät valkoisia. Verratkaa esitettyä määritelmää siihen määritelmään, joka esitetään tilanteesta jossa valkoiset esittävät muunrotuisia.

18 kommenttia:

Lauri Stark kirjoitti...

Neekeri, neekeriii :D

Anonyymi kirjoitti...

No jos nyt ensinnä musta esittäsi seuraavassa bondissa bondia, kuka olisi paras ehdokas siihen ?
-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

jpt:lle: No ehkä Laurence Fishburne nuorempana. Mutta ei hänkään kävisi Bondiksi vaan joksikin muuksi, ihan vakavasti otettavaksi hahmoksi. Joku CIA:n agentti.

Veijo Hoikka kirjoitti...

No eipä ole kuitenkaan pensasneuvostoliittolaisen näköinen kuten edeltäjänsä Daniel. Ihan sirmakka misu, tiedä vaikka olisi hyväluontoinenkin. Ei kuitenkaan jakoon, jos ei edes Danielin kanssa mee tutumaan.

Jaska Brown kirjoitti...

Itseäni ällöttää tässä se, että rooliin päätettiin hommata musta nainen. Ei sen takia etteikö musta nainen voisi olla 007. Vaan siksi että ensin esitetään kriteerit kuka näyttelee ja sitten etsitään ehdot täyttävä henkilö. Sen sijaan että mietittäisiin kuka vaikuttaa parhaalta rooliin. Ja jos se sattuu olemaan musta nainen niin sitten otetaan musta nainen.
Laurence Fishburne olisi muuten ollut kelpo Bond. Tähänastisista Bondeista uskottavin ulkomuoto on ollut Daniel Craigilla. Tosin itselleni se oikea Bond on Roger Moore, johtuen ehkä siitä että ensimmäinen näkemäni Bond-leffa oli Mooren. Muutenhan Moore vei roolin vähän överiksi ja oli ulkomuodoltaan rooliin epäuskottavin. Dalton oli huonoin Bond, vaikka ulkomuodoltaan Craigin jälkeen paras.
Ainoa asia jota tämän Lashana Lynchin valinnan kunniaksi voi sanoa on se, että on hän miehekkäämpi kuin Roger Moore eli samalla lailla kirveellä veistetty mutta hiekkapaperia on käytetty vähemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Olisivatpa nyt ottaneet 007:ksi 145-senttisen pygmilesbon, niin saataisiin uusia katsojia, kun vanhat kaikkoavat.

Connery on oikea Bond ja Moore menettelee. Muita en katso.

Tyg kirjoitti...

Yrittihän USA;ssa tummaihoinen esittää ameriikan presidenttiä pari tuotantokautta, mutta eihän siitä oikein mitään tullut kun käsikirjoituskin oli kuin neuvostoelokuvaa. Oskaritkin jaettiin jo etukäteen yleisöltä kysymättä. Onneksi palattiin takaisin alkuperäiseen tyyliin näyttelijävalinnoissa ja Venäjäkin saatiin taas suurpahikseksi vanhaan tyyliin.

Anonyymi kirjoitti...

Tää on jotakin painajaista. Mä meen takasin nukkumaan ja nousen, kun painajainen on ohi. Hyvää yötä.

DuPont kirjoitti...

Bond-sarjoissa tosin CIA-agetti Felix Leiter kerran vaihtoi rotuaan mustaksi jossain leffassa ja muuttui takaisin valkoiseksi seuraavissa. Selvästi pätevämpi siis kuin Bond.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ei tunnu Lashata Lynkata kelvata suomalaisille Bondiksi.
No, seuraavaan filmiin kovuutta peliin: Uhka monirotuisesta Idästä, mutta Blondi hoitaa. Voi vain kuvitella kenet ohjaaja laittaa hauraan mailan sijalle (Boris Becker?, joka on kuin Danelin kaksoisveli).

Ja loppukylpy jakutsissa Danielin kanssa, ei passaa kuitenkaan laittaa ammeeseen liikaa kylpyvaahtoa.

https://twitter.com/damonheraldsun/status/1039312474942492672/photo/1

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Batwomanissa lienee tuo suuntautuminenkin kohdallaan. Mutta väri on liian haaleanruskea.

T. Bobrikov

Strix Senex kirjoitti...

James Bond on kuollut. Juttu on ollut loppuunkaluttu jo vuosia. Tämä on vain niitä viimeisistä viimeisimpiä epätoivoisia vedätyksiä edes jonkinlaisen kiinnostuksen herättämiseksi. Tarjoaahan tämä käytettäväksi ne julkkisten vihoviimeiset keinot. Bond voi ottaa silikonit, esitellä tissinsä, tulla uskoon, ryhtyä vegaaniksi ja avautua yksinhuoltajan arjesta.

Anonyymi kirjoitti...

George lazenby - tämä on paras Bond. Stif upper lip ja näyttää muutenkin ahistuneelta. Aito britti.
Skottijuntti Connery ei näytä oikealta ja ilmapistoolia julisteessa heilutteleva hieman homoisa Moore ei ole uskottava. Ja Graig - todellakin, tämähän on huippuagentti Vasili Durak - taas myyrä brittien tiedustelussa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1363866/Daniel-Craig-drag-International-Womens-Day-From-James-Bond-Blonde.html

Anonyymi kirjoitti...

Jason Bourne elokuvat antoi kuoliniskun Bond-saagalle

-jpt-

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 1: Joo, Dalton ei saanut hommaan otetta sen paremmin kuin Brosnankaan, mutta Craig oli kyllä hyvä.

Tyg: Obama piti saada pressaksi, kun piti saada musta. Jos McCain olisi valittu, olisi vältytty vastareaktiolta nimeltä Trump vaan saatu joku maltillisempi republikaani tai Clintonia täysijärkisempi demari. Onneksi Clintonin kohdalla toteutui se, että "nainen presidenttinä" -ajatus saatiin lyötyä läpi ilman valintaa, vaan Trump pelasti. Kun USA:lla joskus tulevaisuudessa on naispressa, häntä ei valita enää sukupuolensa takia vaan muista syistä. Heillä kävi parempi mäihä kuin Suomella, jossa Halonen pääsi pressaksi koska hänen tärkein avunsa oli hän herättänyt ulkomuodollaan kateutta muissa naisissa.

Ano 2: Saat nukkua pitkät unet.

Veijo Hoikka: Daniel Craig on oikeasti karvaperseäijä, jonka vitsit alittavat kaikki mahdolliset härskiysrimat. Googleta "Daniel Craig oyster joke". Varoitus: Omalla vastuulla.

Kahden vuoden karkoitus: Fiktiolesbothan tuntee siitä, että toisin kuin reaalimaailmalesboilla, siinä menee ajokelpoinen runko ihan hukkaan.

Strix Senex: No, käsittääkseni sarja eli ja voi hyvin, joten tässä ottavat melkoisen riskin.

Pyssymies: Lazenby oli oikeasti paljon parempi kuin maineensa. Moore veti camp-huumorin puolelle, mutta elokuvat olivat sinänsä hyviä.

Ano 3: Voiko tuon linkin katsomisen pyyhkiä muistista pois, kiitos?

jpt: No, enpä nyt tiedä. Kyllä genressä tilaa riittää.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ees vähän huumoria ees väliin...

Veijo Hoikka kirjoitti...

Bondielokuvat lieneet seikkailuja huumorin tuella. Daniel, joka on Brezhnevin tasoinen humoristi muutaman tahattoman humoristin jälkeisinä, saa bongoja näillä lehdillä. Kait se pitää ottaa tosipohjaisina muutkin vaklarileffat:
https://www.youtube.com/watch?v=CtR0F3wndfI&list=PLajlwKXlWJ0Kubn2ml34L0z46eYKE38BX

(no, vakavien aikojen seassa itse kukin)