Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Toistuva uutinen


Kuten uudenvuodenpäivänä Vuosiraportissa ilmoitin, tämä tulee olemaan viimeinen Viikkojuttu. Valitsin tämän tarinan viimeiseksi Viikkojutukseni, koska tämä on suurelta osin kooste siitä, miksi olen kirjoittanut. Tämä tarina kertokoon siitä, millaiseksi maaksi Suomi muuttuu, mikäli sitä ei puolusteta. Ainakaan kukaan ei voi sanoa, ettei teitä varoitettu etukäteen.

Tässä jutussa on koostettu kaikki Toistuva uutinen -otsikon alla Uutiskatsauksissa olleet tarinat. Aloin julkaista niitä vuoden 2020 lopussa, kaksi ensimmäistä sen vuoden puolella. Vuoden 2021 ja 2022 jokaisessa uutiskatsauksessa oli mukana Toistuva uutinen. Kahdessa ensimmäisessä eli vuonna 2020 julkaistuissa ne vielä hakivat muotoaan. Ensimmäisestä puuttui lopun Huom-osio. Sen tilalla oli tarinassa niitä elementtejä, jotka muista Toistuvista uutisista on sitten jätetty pois toiston takia. Suunnilleen samat jutut niissä olisi kuitenkin ollut. Toisessa tapauksessa otsikko oli alunperin erilainen, se on nyt muutettu samaksi kuin muissa.
Vuosien 2021 ja 2022 aikana julkaistut Toistuvat uutiset noudattavat kaikki samaa formaattia: linkkiotsikko, itse uutinen ja huomautus poisjätetyistä osista, joskus pikku lisäyksellä.
Tässä tarinassa on vielä kolme uuttakin, jotka olivat linkkikansiossa odottamassa uusia uutiskatsauksia. Näitä ei enää tule, joten pistin ne loppuun bonukseksi.


1. Toistuva uutinen

Amanuel Kidus tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen (lue: maksimissaan kahdeksi vuodeksi täysihoitoon) ja neljäntoistatuhannen euron korvauksiin (lue: veronmaksajien hoidettaviin haittamaahanmuuttokustannuksiin) uhrille hänen raiskattuaan 15-vuotiaan tytön, joka menetti neitsyytensä kivuliaimmalla mahdollisella tavalla. Tyttöparka alkoi teon jälkeen käyttäytyä itsetuhoisesti ja joutui pitkäaikaiseen hoitoon.
Yksi asia tapauksessa pomppasi silmille: ”Osapuolet tapasivat alun perin vapaaehtoistilaisuudessa, johon vastaaja oli mennyt sanojensa mukaan oppiakseen paremmin suomen kieltä. Hän oli asunut Suomessa noin vuoden ajan. Raiskaaja pyysi tytöltä sosiaalisen median yhteystiedot. Viestittely johti tapaamiseen Itäkeskuksessa. Mies pyysi uhria tulemaan asunnolleen katsomaan Netflixiä.” Tästä asiat sitten etenivät täysin odotettavissa olevalla tavalla. Kysymys kuuluu: kuka oli ohjannut 15-vuotiaan tytön tähän vapaaehtoistyöhön ja eikö hänellekin kuuluisi rangaistus heitteillejätöstä?


2. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Shahriyar … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi vankeuteen … käläkäläkälä … pakottamisesta seksuaaliseen tekoon … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus kovensi tuomion … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on käytännössä joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


3. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Amir Hussein Ghasem … jäkjäkjäk … neljäksi vuodeksi vankeuteen … käläkäläkälä … 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus kovensi tuomion … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on lähes joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


4. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Ramadan … jäkjäkjäk … vuodeksi ja yhdeksitoista kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … ravintolassa tapaamansa naisen raiskauksesta … päläpäläpälä … Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on lähes joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)
Tällä kertaa täytyy tehdä kylläkin pieni lisäys. Otsikon linkissä mainitaan vain kyseessä olleen ”lappeenrantalaismies”. Epäilen että kyseessä ei ole aito lappeenrantalaismies, sillä kinkkuatomi tuskin maistuu. Onneksi valveutunut Kansalainen-julkaisu selvitti kuinka asia todella on, niin ei tarvitse luottaa Yleen. Tuomiossa muuten kiinnittää huomiota sen pituus: vuosi ja yksitoista kuukautta. Se yksi kuukausi alle kahden vuoden on varmaan Ali Ramadanille tärkeä. Tärkeä se taisi olla ainakin käräjäoikeuden todennäköiselle suvakkituomarille, joka taitaa tuntea journalismin ohjeet varsin hyvin: kun tuomion pituus on alle kaksi vuotta, ei tuomitun nimeä mainita julkisuudessa. Niinpä voidaan puhua ”lappeenrantalaismiehestä”, jotta syntyisi mielikuva Jorma Karjalaisesta eikä Ali Ramadanista.5.Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mansur Nouruzi … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


6. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Nematollah Nazari … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Rovaniemen hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


7. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Derek Guya … jäkjäkjäk … neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä ryöstöstä, toisessa yhteydessä tapahtuneesta varkaudesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelyn yrityksestä, haitanteosta virkamiehelle, lievästä vahingonteosta ja kahdesta vangin varustautumisesta aseella … päläpäläpälä … Vaasan hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


8. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ahmed Muhdiin Ahmed ja Mahamed Ibrahim Mahamud … jäkjäkjäk … kolmeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Lisättäköön tällä kertaa vielä se, että tuomituille tuli vielä maksettavaksi 12 600 euron korvaukset kärsimyksestä ja kivusta ja särystä. Tuomittujen nimistä päätellen he suorittavat korvaukset veronmaksajien välityksellä.)


9. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mohammad Reza Safdari … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi vankeuteen … käläkäläkälä … kahdesta raiskauksesta … päläpäläpälä … Rovaniemen hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Lisättäköön tällä kertaa kuitenkin se, että nimellä googlaamalla saa taas huomata tapauksen liittyvän pitkään listaan median crash and burn -mokutuksia. Vuosi sitten tämä työvoimapulanpaikkaaja (työllisti nytkin oikeuslaitosta kovasti, pelkät asianajokulut olivat viisinumeroinen luku joka jäi ns. ”valtion vahingoksi” asianosaisen varattomuuden takia) oli päässyt Lapin Kansaan mannekiiniksi Rovaniemen pyöräilyturvallisuutta käsittelevään juttuun.)


10. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Kemal Altunus … jäkjäkjäk … neljäksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … 36 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta … päläpäläpälä … Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


11. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Taqi Hussein Al-Azzawi … jäkjäkjäk … kolmeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … alaikäisen tytön törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa lisättäköön vielä mitä tapahtui ja miksi siitä jäätiin kiinni. DNA-rekisteristä löytyi vuoden kuluttua osuma, kun tekijä oli syyllistynyt myöhemmin pahoinpitelyyn. Ja itse tapahtuma: ”Raiskaus tapahtui keskellä yötä vuoden 2018 heinäkuussa 17-vuotiaan tytön ollessa palaamassa kavereidensa luo Espoossa sijaitsevan Lippajärven rannalta. Tyttö käveli hiekkatietä, kun yllättäen takaa tullut mies tarttui häntä käsivarsista ja lantiosta. Mies repi tytön housut alas ja raiskasi tämän.” Ja tähän Al-Azzawi itse asiasta kuultuna: ”Epäilty oli turvapaikanhakijana Suomeen tullut Al-Azzawi, joka myönsi kuulusteluissa sukupuoliyhdynnän, mutta väitti, että tyttö olisi ollut asiassa aloitteellinen ja houkutellut hänet seksiin. – Hän ilmaisi sen selvästi, mies väitti oikeudessa.” Olisiko muuten kannattanut ottaa kaikista laittomasti maahan tunkeutuneista saman tien DNA-näytteet, niin tämä ja varmaan aika monta muutakin rikosta olisi selvinnyt kustannustehokkaammin?)


12. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mojtaba Moradi … jäkjäkjäk … 3 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … huumausainerikoksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi myös toisessa seksuaalirikosjutussa, josta hän sai 7 kuukauden vankeustuomion kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


13. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mustafa Karim Abdulnabi Al-Kinani … jäkjäkjäk … 5 vuoden ja 6 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksen yrityksestä … päläpäläpälä … Lapin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


14. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Barzan Sami Tawfiq … jäkjäkjäk … kuuden vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta, törkeästä raiskauksesta ja alkoholirikoksesta. … päläpäläpälä … Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


15. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... helsinkiläinen imaami … jäkjäkjäk … vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


16. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Rauf Omid … jäkjäkjäk … kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … raiskauksesta, neljästä raiskauksen yrityksestä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. … päläpäläpälä … Vaasan hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


17. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Yusuf Moamar Aldalin … jäkjäkjäk … kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.) Tällä kertaa kuitenkin lisätään, että Yusuf onnistui pääsemään 17-vuotiaan tytön kanssa kontaktiin esiintymällä netissä nimellä ”Jussi”. Tämä ei tällä kertaa ollut merkki kotoutumisesta Suomeen, vaan merkki suomalaisten rasismista – tyttö tuskin olisi avannut oveaan tuntemattomalle Yusuf-nimiselle miehelle. ”Jussi” raiskasi tytön saman tien.


18. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Helton Nwety Betuel Muchanga … jäkjäkjäk … viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … kahdesta tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta … Oikeuden mukaan teot olivat vaarallisia ja nuoren miehen tarkoituksena oli surmata molemmat 14-vuotiaat uhrit … 18-vuotias oli huutanut ennen iskua, että ”jumalan nimeen, puukotan sua” … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


19. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Arian Juhana Rezaji … jäkjäkjäk … kuuden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … viidestä raiskauksesta, yhdestä törkeästä raiskauksesta, neljästä vapaudenriistosta, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, kahdesta salakatselusta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, alkoholirikkomuksesta, huumausainerikoksesta sekä kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


20. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdul Ghafoor Karimi … jäkjäkjäk … viiden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


21. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Qasim Abed ja Raad Kamil Azeez … jäkjäkjäk … kolmen vuoden ja kuuden kuukauden sekä kahden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yllytyksestä törkeään raiskaukseen ja törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


22. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ashkan Shirzei … jäkjäkjäk … kuuden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja kolmesta törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


23. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdulhakim Irfani … jäkjäkjäk … neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.
Tällä kertaa vielä lisäys niille, jotka eivät otsikkolinkkiä klikkaa. Kyseessä on siis tapaus, jossa vammaispalvelujen yöhoitaja raiskasi toistuvasti puolustuskyvytöntä invalidia. Muistattekos kun haittamaahanmuuttoa perusteltiin sillä, että heistä saadaan hoitajia?)24. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Aziz Nita Bouhout ja Ilham Abdeselam Mohamed … jäkjäkjäk … kahden vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen sekä kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä huumausainerikoksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.
Tällä kertaa vielä lisäys. Uutisessa rikoksen tehneeseen seurueeseen viitattiin ”espanjalaisperheenä”, vaikka nimet olivat suunnilleen niin kaukana José Gonzalezista kuin mahdollista!)25. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Walaa Hussein Mushkal … jäkjäkjäk … yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … kolmesta lapsenraiskauksesta, huumausainerikoksista, alkoholirikoksista ja muutamista pienemmistä rikoksista … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.


26. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdi Osman Aadam, Ali Ahmed Osman Fidik ja Badsha Salaad Malin … jäkjäkjäk … kahden ja puolen vuoden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


27. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Karrar Hussein Sadeq Sadeq … jäkjäkjäk … seitsemän vuoden vankeuteen … käläkäläkälä … murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta … päläpäläpälä … Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


28. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ahmed Al-Masri … jäkjäkjäk … kahdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä …raiskauksesta … päläpäläpälä … Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.

(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


29. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Aboubakar Diakite … jäkjäkjäk …kahden vuoden viiden kuukauden ja kymmenen päivän vankeuteen … käläkäläkälä …kahdesta raiskauksesta ja salakatselusta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.

(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa lisättäköön, että kyseessä oli se julkisuutta saanut tapaus, jossa FC Atlantiksen potkupallojoukkueen pelaajat saivat syytteet kolmen 13-16 -vuotiaan tytön raiskauksista. Toinen pelaajista sai samoista rikoksista vuoden, kahdeksan kuukauden ja kymmenen päivän ehdollisen vankeuden eikä hänen nimeään siksi julkaistu mediassa karsintarajan kaksi vuotta jäätyä vajaaksi.)


30. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Hamzah Mohamed Ali ja Zakarija Mohamed Ahmed … jäkjäkjäk …kuuden vuoden ja viiden vuoden vankeusrangaistuksiin … käläkäläkälä …tapon yrityksestä, pahoinpitelystä, vaarallisen esineen hallussapidosta, ampuma-aserikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


31. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Asmerom Weldemariam … jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä …törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


32. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mohamed Ibrahim Hassan … jäkjäkjäk …kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … raiskauksesta … päläpäläpälä … Turun hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


33. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Zikri Adel Saleh Guli … jäkjäkjäk …kahden vuoden ja kolme kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … raiskauksesta … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa lisättäköön, että kyseinen Guli ei taida olla minareetin terävin torni. Hän näet ilmoitti oikeudelle olevansa homoseksuaali, joten häntä ei tulisi tuomita raiskauksesta. Kas kun ei vaatinut naiselta korvauksia siitä, että nainen olisi houkutellut Guli-paran seksuaalisen vakaumuksensa vastaiseen tekoon. Raiskaustuomion lisäksi tuli siis julkisesti tunnustautuneen hinttarin maine, mikä ei liene kuujumalan palvojjien keskuudessa erityinen meriitti.)


34. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Saman Safari Ghalazangiri … jäkjäkjäk …viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta … päläpäläpälä … Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.


35. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Hossein Najafi … jäkjäkjäk …neljän vuoden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä …kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


36. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mohamed El Fatimi … jäkjäkjäk …kolmentoista vuoden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä …26 rikoksesta, muun muassa törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäyttöistä … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


37. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Nabil Koriba ja Achraf Ben Moussa … jäkjäkjäk …viiden vuoden vankeusrangaistuksiin … käläkäläkälä …törkeästä lapsenraiskauksesta … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


38. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... tuomitun, viisivuotiaan uhrin äidin ystävän silloinen seurustelukumppanin, 23-vuotiaan miehen, joka oli hieman aikaisemmin muuttanut Suomeen, nimeä ei julkisteta uhrin suojelemiseksi… jäkjäkjäk …neljän vuoden vankeuteen … käläkäläkälä …raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


39. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Abdulrahman Bash, Osamah Ibrahim Habeeb Al Yasari ja Othman Ghadif Khalaf … jäkjäkjäk …Viiden vuoden ja kuuden kuukauden, seitsemän vuoden sekä kuuden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä …törkeästä lapsenraiskauksesta, seksuaalipalveluiden ostamisesta nuorelta, törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä … päläpäläpälä … Oulun käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


40. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Zana Ali Mahmod … jäkjäkjäk …neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa lisättäköön, että tuomiot tulivat hänen järjestämistään tulkkipalveluista eli työstä, jossa haittamaahanmuuttajat tulkkaavat viranomaisille toisten haittamaahanmuuttajien lööperiä ja kolmas haittamaahanmuuttaja kerää 1,5 miljoonaa euroa ylimääräistä kiertämällä verot.)


41. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Petru-Manuel Butnaru ja Liviu-Andrei Ghervase … jäkjäkjäk …kahden vuoden ja yhden kuukauden sekä kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … muun muassa törkeistä maksuvälinepetoksista ja törkeistä varkauksista … päläpäläpälä … Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa lisättäköön, että kyseiset Romanian lahjat Suomelle tekivät rötöksensä pääasiassa ryöstelemällä pankkiautomaatilla asioineita vanhuksia.)


42. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Qaisullah Wahid … jäkjäkjäk …viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta sekä alkoholirikkomuksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


43. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Onur Ali Avaz … jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta, kahdesta pahoinpitelystä, kotirauhan rikkomisesta, salakatselusta ja ampuma-aserikoksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


44. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Mohamed Abdullahi Muhumad … jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja kuvan levittämisestä … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


45. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … taksikuski … jäkjäkjäk …yhden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … raiskauksesta … päläpäläpälä … Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa nimeä ei ole siitä syystä, että tuomio oli alle kaksi vuotta ja journalismissa noudatetun säännön mukaisesti nimeä ei tällöin mainita. Sen sijaan kannattaa mainita, että tämä tapaus valikoitui tämänkertaiseksi Toistuvaksi Uutiseksi tuomion pituuden takia. Vuosi ja kymmenen kuukautta. Voiko olla sattumaa, että nopeasti löytää kaksi muutakin tapausta, joissa myös mitä ilmeisimmin haittamaahanmuuttajataksikuski on raiskannut asiakkaan ja kuinka ollakaan, selvinnyt vuodella ja kymmenellä kuukaudella ettei nimeä mainittaisi mediassa ja silmät ummessa uutisia tulkitsevalle mattimeikäläiselle tulisi kuva perinteisestä suomalaissuharista.)


46. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Aloyce Angelo Funga Funga … jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … raiskauksesta, raiskauksen yrityksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta … päläpäläpälä … Turun hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


47. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Naael Talib Dakhil Albadri … jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


48. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Yan Soe Wai … jäkjäkjäk …neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä … päläpäläpälä … Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa pitää kuitenkin lisätä, että nimi taitaa ensimmäistä kertaa tässä pitkään katkeamatta jatkuneessa juttusarjassa olla jotain muuta kuin afrikkalais- tai islamilaisperäinen. Tämä niin kuin malliesimerkkinä siitä, että tässä blogissa kohdellaan haittamaahanmuuttajia haittamaahanmuuttajina tasa-arvoisesti heidän rotuunsa tai uskontoonsa katsomatta.)


49. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Farhan Piruzdelan … jäkjäkjäk …neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja huumausainerikoksesta … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


50. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Bauraux Fils Offo De Tambi Amiri ja Aboubacar Diakite… jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja yhdentoista kuukauden sekä neljän vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistuksiin … käläkäläkälä … törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäyttöistä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien kuvien levittämisistä, raiskauksista ja salakatselusta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


51. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Sayed Zabiullah Pakzad… jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäyttöstä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon … päläpäläpälä … Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


Ja sitten tähän loppuun muutama toistaiseksi julkaisematon, jotka olivat linkkikansion ruuhkassa odottamassa nyt tulematta jääviä uutiskatsauksia:


52. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Liridon Mjeku… jäkjäkjäk …kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä ympäristön turmelemisesta, rekisterimerkintärikoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


53. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Ali Mukhlus Jawdat Al-Mofti … jäkjäkjäk …seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeän raiskauksen yrityksestä sekä useista muista seksuaalirikoksista 12- ja 13-vuotiaita poikia kohtaan … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


54. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Abdalla Razak Zbali … jäkjäkjäk …viiden vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … laittoman maahantulon järjestämisestä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä ihmiskaupasta … päläpäläpälä … Lapin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)Tämän viimeisen kirjoitukseni lopuksi lainaan loppuosaa siitä tekstistä, jonka kirjoitin vajaat neljä vuotta sitten jäädessäni osittaiselle kirjoitustauolle:

Filosofiassa tunnetaan Humen giljotiini, vapaasti kääntäen: "Siitä, miten asiat ovat, ei voida päätellä miten niiden tulisi olla."
Tästä olen johtanut Jaskan hirsipuun: "Siitä, miten asioiden pitäisi olla, ei voida päätellä miten ne todella ovat." Olisi todella hienoa, jos ihmiset pyrkisivät hyvään, kaikki kulttuurit olisivat moraalisesti samanarvoisia ja kaikki ihmispopulaatiot yhtä älykkäitä. Näinhän sen pitäisi olla. Vaan entäpä jos näin ei ole?

Olisi todella lohdullista, jos me täällä "voiman pimeällä puolella" olisimme väärässä ja mokuttajat oikeassa. Tämä yhdistääkin kansallismielisiä ja vihervasemmistoa: molempien mielestä olisi hieno homma, jos vihervasemmisto olisi oikeassa. Tämä myös lievää vakavammin haittaa järjen voittoa. Osapuoli A sekä uskoo että toivoo olevansa oikeassa, kun taas osapuoli B ainoastaan uskoo olevansa oikeassa mutta toivoo olevansa väärässä. Silloin B toimii väistämättä jossain määrin käsijarru päällä.
Näyttöjä riittää. Tässäkin blogissa kommenttiosiossa esitettiin mokuttajalle kysymys, haluaako hän siis Euroopan afrikkalaistumista ja islamilaistumista. Vastaus oli: Ei niitä miljoonia tule. Maat ottavat vastaan pääasiassa pakolaisia. Eikä niitä miljoonia tule.
Päiväys oli 7.9.2014. Mitä tapahtui vajaan vuoden kuluttua tästä?

Toisaalta uskon, että tällä kirjoittamisella on ollut vaikutuksensa. Yhtenä tavoitteena on ollut antaa järki-ihmisille sanallista kättäpidempää esitettäväksi. Eihän tällä vastapuoleen ole vaikutusta, sillä mokutus on kuin aikoinaan kommunismi: uskoo vaikka näkee. Yksikään kommunistinen valtio ei koskaan toiminut eikä yksikään niistä maista, joissa asujamisto ja kulttuuri on sellaista kuin Eurooppaan tulijoilla on, ole koskaan toiminut. Ja sitten kehdataan uskoa että heistä tulee kelpo viherdemareita täällä. Mutta ei tällä vastapuoleen olekaan tarkoitus vaikuttaa (toki harvat uskosta luopuneet aina ilahduttavat), vaan siihen suureen enemmistöön, joka yhä uskoo vanhamedian propagandaan haittamaahanmuuton siunauksellisuudesta.
Ja siinä on saatu ehkä jotain aikaankin. Flagcounterin mukaan blogissa on ollut viime kuukausina keskimäärin lähes 400 kävijää päivässä, Bloggerin tilastojen mukaan noin 650 päivässä. Jos edes jotain on matkaan tarttunut muille esitettäväksi, tämä ei ole mennyt hukkaan. Erityisen ilahtunut olin siitä, että kesän 2018 kirjoitussarja maapallon väestönkasvusta ja siitä, kuinka meille on siitä valehdeltu (vielä kerran linkit: Osa I, Osa II ja Osa III) sai tilastojen mukaan tuhansia lukijoita - jokainen osa.

Viimeviikkoisessa kirjoituksessa summasin loppuyhteenvedossa näkemykseni tulevaisuudesta. Ehkä pessimistisesti, mutta pelkään että realistisesti. Vaihtoehtoja on kaksi. Nykyinen meno jatkuu, mikä tarkoittaa länsimaisen kulttuurin tuhoa. Toinen vaihtoehto on, että fasismi nousee, mikä taas tarkoittaa, no tämän voi jokainen arvata. Se kolmas vaihtoehto on se, minkä takia tässä on viimeiset kymmenen vuotta kirjoittanut. Että tolkku voittaisi ennen kuin tilanne eskaloituu jompaan kumpaan kahdesta aiemmasta vaihtoehdosta.

Tolkun voiton kannattajat vain pyritään leimaamaan fasisteiksi. Näinhän on tehty iät ja ajat. Valtaapitäviä eivät uhkaa ne, jotka ovat väärässä. Valtaapitäviä uhkaavat ne, jotka ovat oikeassa - mutta eri kannalla kuin valtaapitävät. Asian tiivisti erinomaisesti Kasimir Leino jo yli sata vuotta sitten runollaan Kunnon mies, josta lainaan muutaman ensimmäisen säkeistön:

Kun teet sä, niinkuin käsketään,
Kun syöt sä, mitä syötetään,
Niin olet kunnon mies.

Kun uskot, mitä saarnataan,
Et pyri koskaan vapaampaan,
Niin olet kunnon mies.

Kun pidät paikkas, jonka sait,
Ja vanhat aatteet, tavat, lait,
Niin olet kunnon mies.

Kun maas’ et puutu johdantoon,
Et hallintoon, et kohtaloon,
Niin olet kunnon mies.

Kun ylhäisille rauhan suot,
Ja vastustuumat vatsaas juot,
Niin olet kunnon mies.

Kun silmät, korvat ummistat
Ja omantuntos laajennat,
Voit olla kunnon mies.

El’ hiisku koskaan sanaakaan,
Vaikk’ järki, tunne poljetaan,
Niin olet kunnon mies.


Kun järjestelmä on jostain kohtaa mätä eikä se pysty itseään korjaamaan niiltä osin, se suorastaan kutsuu vallankumoukseen. Yksinvaltius toimi siihen asti, kunnes sivistystaso teki demokratian mahdolliseksi. Demokratia toimi siihen asti, kunnes enemmistö alkoi äänestää vähemmistön rahat itselleen.

Lopuksi haluan kiittää kaikkia lukijoita ja aivan erityisesti loistavia kommentaattoreita. En halua mainita ketään nimeltä tai nimimerkiltä, sillä mainintoja tulisi aivan liikaa ja joku maininnan ansainnut jäisi kuitenkin sanomatta.

Kiitos näistä vuosista!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset mielenkiintoisista kirjoituksista.

Uskon että toivoa vielä on, sillä kaikesta aivopesusta ja mokutuksesta huolimatta , nuorempi sukupolvi alkaa 'monikulttuuristen kohtaamisten' perusteella olla melko nuivasti maahanmuuttoon suhtautuvia (poislukien mielipuolet jotka liimaavat itseään katuun mannerheimintiellä jne)

Kaikista pahiten mokuttava kansanosa tuntuu olevan noin 35-65 vuotiaat kaupunkilaisnaiset ja heidän tossun alla olevat puolisonsa jotka ovat automaattisesti samaa mieltä vaimon kanssa, nuoremman sukupolven naisihmiset tuntuvat jo suurimmaksi osaksi huomanneen että arabit ja afrikkalaiset eivät ehkä ole niitä parhaita asukkaita tänne meille. (poislukien toki taas se äänekäs vähemmistö joka värjää hiukset vihreiksi ja istuu autotiellä ilmaston puolesta ja luulee persuja fasisteiksi)

Kyllä tämä tästä kun sähkökatkoilla uhkaillaan, inflaatio käy 2 numeroisilla prosenteilla ja kaikki mahdollinen rapistuu tiestön ja terveydenhuollon lisäksi niin voisi kuvitella että muutkin alkaisivat ihmetellä asioiden laatua.

Veijo Hoikka kirjoitti...

No siinä se meni viimeinenkin bloggari, joka oli ainutlaatuinen maustaen tekstinsä vimmaisella huumorilla. Huumori lienee ainoa älykkyyden laji, jota ei voi mensan testeillä mitata. Hyvä niin.

"kuka oli ohjannut 15-vuotiaan tytön tähän vapaaehtoistyöhön ja eikö hänellekin kuuluisi rangaistus heitteillejätöstä?"

1) vanhemmat syypäitä. Adolf I esitti tähän tehokkaat toimet, mutta aika ei ollut kypsä (ja nyt ei puhuta juutalaisista).
2) ...uskonto. Blondi pappi osoitti uskon ja kirkon tehon rautatieaseman leirin aikaan, jos jaksoitte (uskalsitte) katsoa videodriimejä telttakokouksista. Rusinana pullassa oli kyseisen papittaren hysteerinen huuto: ahmed on autossa, ne vie ahmedin. Edes kaikkivaltiaan julma armo ei riittänyt mustanmaijan pysäyttämiseksi. Ryssien piispa on kgb:n tuotos. Paavianin papit jyystää pojat ja tytöt, mutta tuomitsevat rasismin jne, vaikka heidän pyhässä kirjassa ei niin kehoitettu tekemään. Telttakokoukset pohjanmaalla ovat sitten jo oma lukunsa.
3) ...isänmaa. Tytti sen sanoiksi puki: ”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”
.
.
.

Kevennys: pari olutta.

Anonyymi kirjoitti...

Haluan kiittää Jaskaa ehkä parhaasta blogista mitä löytyy.
Ikävä että lopetat, itse en koe että sanan säilä olisi tylsynyt vaan laatu on pysynyt hyvänä loppuun asti. Eli olisi kelvannut mutta minkäs teet jos ei kerran pysty, niin sitten ei pysty.

Kaljan tarjoaisin mutta eipä anonyymille onnistu. Helvetti, olisin ajanut Hornakuuseen ihan lyödäkseni yhden huurteisen kouraan ja poistunut paikalta. Ihan sama paljonko olisi tullut kilometrejä. Sen verran iloa ja oivalluksia on kirjoituksistasi tullut.

Toivon onnea ja menestystä, mihin ikinä päädytkin.

-Aapeli Taapeli-

Anonyymi kirjoitti...

Kuten jo uudenvuodenpäivän kommentissani totesin, niin kiitoksia myös omasta puolestani, ja samalla uudistan toivomukseni, ettei tämäkään blogi sentään vajoaisi ainakaan absoluuttiseen radiohiljaisuuteen. Mutta kuten sanottua, aika aikaansa kutakin. Toivottavasti ainakin Vihavainen, Yrjö, Vasara ja Nils-Aslak jaksaisivat vielä jatkaa. Mutta hyvää jatkoa tästä eteenpäinkin, sano.

-J.Edgar-

Funkystock kirjoitti...

Itse menetin uskoni viimeistään siinä vaiheessa, kun Italialle ja Espanjalle annettava EU-tukipaketti hyväksyttiin suomalaisen veronmaksajien maksettavaksi. Totesin että tätä maata ei pelasta mikään muu kuin täydellinen romahdus. Olemme jo näkyvästi menossa siihen suuntaan:

terveydenhoito rapautuu
vanhustenhoito rapautuu
koulutusjärjestelmä rapautuu
tieverkko rapautuu
talousjärjestelmä rapautuu
eläkejärjestelmä rapautuu
julkissektorin velka kasvaa
perheinstituutio rapautuu
syntyväisyys laskee
sosiaalitukien varassa eläminen kasvaa
katuturvallisuus huononee
median laatutaso (Hesari, YLE ym.) rapautuu
ravinnon laatu huononee, mikä näkyy ylipainona ja lihavuutena
OnlyFans ja seksityö saavat yhä enemmän yleistä hyväksyntää

Kaikki oli hyvin ennakoitavissa jo vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä, mutta mitään ei tehty. Ihmiset eivät usko ennen kuin itse kokevat ja osa ei usko sittenkään. Omassa lähipiirissäkin enemmistö ei usko esim. haittamaahanmuuton seurauksia pitemmällä ajanjaksolla. Ei kiinnosta eikä uskota. Katse lasittuu jos jotain aiheesta mainitsee. Ihmissuhteiden säilyttämiseksi olen pitänyt viimeisen parin vuoden aikana suuni kiinni, kun asioiden kommentoinnista näyttää olevan pelkkää harmia.

Tulevaisuutemme on EU:n köyhtyneenä luontoreservaattina toimiminen, mikäli romahduksesta ei väki tule järkiinsä. Saksan ja Japanin sotilaallinen ja taloudellinen romahdus muutti näiden kahden kansan elämän pysyvästi. Ehkä Suomenkin.

Kiitos siitä, että lupasit jättää blogin näkyviin, jotta sitä voi joskus lueskella kun kaipaan vertaistukea. Toinen loistava blogi eli Takkirauta hävisi näkyviltä, mikä oli korvaamaton vahinko. Mutta tällä mennään.

Hyvää jatkoa vielä kerran!

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 13.40: Lainaan tässä yhteydessä Pekka Peitsen eli Urho Kekkosen jäähyväiskirjoitusta Suomen Kuvalehdestä 20.6.1944: Poliitikko Lauri Ingmanin kerrotaan selittäneen, että hänen valtiolliselle toiminnalleen on ohjenuoran antanut eräs kievarikyydin kestäessä saatu opetus. Hevonen oli laiska ja kyytipoika kärsivällinen. Hevonen ei parantanut vauhtiaan pojan maiskutteluista ja kehoituksista huolimatta, kunnes poika suuttui ja roimi pistokkaalla hevosta takapuolille ja sanoi: onkos nyt parempi juosta kipeällä takapuolella.
Se on kumma miten henkilökohtainen kokemus nuivistaa ideologian.

Veijo Hoikka: Taisivat siinäkin vanhemmat oppia. Ikävä vain millä tavalla.

Aapeli Taapeli: Nautin tänään kaljat ihan tuo mielessä.

J.Edgar: Sivallusta ainakin jo tulossa, joten ei tässä täysin kuolla. Säännöllisyys vain päättyy, sekä viikkojutut että uusinnat.

Funkystock: Onpahan ainakin saanut olla oikeassa etukäteen vaikka on toivonut olevansa väärässä. Vaan eipä se tässä konkurssissa liiemmin lohduta.

Isä Nicolae kirjoitti...

Jaskalle leppeät kirjoituseläkepäivät. Toivottaisin myös lokoisia oloja, mutta kuten hän itsekin toteaa tulevamme, sitä on turha odotella (kenenkään).

Kiitos vaihtelevateemaisista mutta aina ytimeen menevistä blogeista, ml. tilastolliset laskelmat. Aivan erityisesti näin vähemmän urheilua älyävänä olen mielenkiinnolla lukenut arvioita kisoista, tuloksista jne - ja oppinut nähtävästi!

Ja lopuksi, kiihkoisan ideologian triumfi edellyttää vain yhtä asiaa. Sitä, että maalaisjärkiset vaikenevat ja katsovat pois. Ikävä kyllä, juuri tätä jälimmäistä ilmiötä maassamme piisaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ano 4.1.2023 klo 13.40: "Kaikista pahiten mokuttava kansanosa tuntuu olevan noin 35-65 vuotiaat kaupunkilaisnaiset ja heidän tossun alla olevat puolisonsa jotka ovat automaattisesti samaa mieltä vaimon kanssa, nuoremman sukupolven naisihmiset tuntuvat jo suurimmaksi osaksi huomanneen että arabit ja afrikkalaiset eivät ehkä ole niitä parhaita asukkaita tänne meille."

Minä ja ympärilläni olevat naiset kuulumme pääasiassa juurikin 'noin 35 - 65-vuotiaiden kaupunkilaisnaisten' kansanosaan, ja totisesti, totisesti allekirjoitan omien "Olet natsi!" -kokemusteni perusteella anon havainnon pahiten mokuttavasta kansanosasta!

Jaska 7.12.2021: ""Vinkiksi muuten taksin tilaajille. Uusi koodi turvalliseen tilaukseen on "haluaisin premium-taksin".""

https://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2021/12/uutiskatsaus-492021.html?m=1

Kun kerroin eräälle minua natsittelevalle naistuttavalleni Jaskan yllä antaman turvallisen premium-taksivinkin, niin naistuttavani sanoi halveksien: "Taitaa Jaska itse olla taksisuhari!", eli että Jaska antoi premium-taksivinkin vain saadakseen premium-taksilleen enemmän asiakkaita...

Täällä Helsingissä asumisen kestämisessä minua on suuresti auttanut 'nämä pimeän puolen pimeiden voimien blogit', kuten tämä Jaskan blogi, ja olen - kuten Jaskan edellisen bloggauksen kommenteissa jo kirjoitin - syvästi kiitollinen Jaskan vuosien ahkerasta blogipuurtamisesta!


- Helsingitär -Qroquius Kad kirjoitti...

Kiitoksia veli Jaskallekin näistä vuosista, vaikka ei tässä olla jäähyväisiä heittämässä.
Eiköhän täällä vielä nähdä.

Tuo siteerattu Kasimir Leinon runo muuten päättyy melkein hienoissa tunnelmissa:

Lyö rinnoilles ja lausu näin:
”Kun teen mä virkatehtäväin,
Niin olen kunnon mies.”

Ja sua kiittää isänmaa
Ja haudalleskin kirjoittaa:
Täss’ lepää kunnon mies!

Hän täytti miehen tehtävän,
Hän näytti meille selvähän,
Kun elää kunnon mies.

Hän muille aina rauhan soi,
Vain nukkui, nuohkui, söi ja joi, –
Tee niin, oot kunnon mies!

Tuo "nuohkuminen" tarkoittaa varmaankin sitten niitä virkatehtäviä, kun hän vannoi rintaansa lyöden hoitavansa ne?

Jaska Brown kirjoitti...

Isä Nicolae: Joku viisaampi, en muista kuka mutta sitaatti on tunnettu, totesi että pahan voittoon riittää se että hyvät eivät tee mitään.

Helsingitär: Vai että taksikuski... monenlaista on vuosien varrella arveltu mutta tuo oli uutta.

Qroquius Kad: Kasimir aavisti toistasataa vuotta etukäteen miten koneisto vaikenee. Tai ehkä se oli jo silloin samanlaista.

Anonyymi kirjoitti...

Kun ei ole siunattu kirjoittajan lahjoilla, niin pitää kiteyttää:
Kiitos!

-Topi

Jaska Brown kirjoitti...

Topi: Kiitoksia!