Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 9. tammikuuta 2023

Sivallus CCCLXXXV

Oikeistolainen ja vasemmistolainen maailmankatsomus ovat yksimielisiä siitä, että tulee toimia tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti. Esimerkiksi juoksukilpailussa molemmat ovat ehdottomasti sillä kannalla, että kaikkien osanottajien tulee olla yhtä aikaa samalla viivalla. Ero on siinä että oikeiston näkemyksessä kyseinen viiva on lähtöviiva ja vasemmiston näkemyksessä maaliviiva.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikeiston näkemyksessä molempien lähtöviiva on sama, mutta käytännössä isäpapan järjestämää kolmensadan metrin etumatkaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vasemmiston näkemyksessä hyvien juoksijoiden kengännauhat tulee sitoa yhteen, että huonoimmatkin pysyvät mukana.

Anonyymi kirjoitti...

No, on se hyvä, ettei vasemmistolaiset harrasta nepotismia. Vaikkapa Paasiot. Tai muut vähemmän tunnetut toimijat ympäri suomea, isonkihon poika, pojanpoika, miniä tai veljenpoika on yllättäen päässyt hommiin kunnan / kuntayhtymän / sairaanhoitopiirin palkkalistoille. Mitään ei osaa ,mutta palkattuna on.

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 8.43: Oma elämänkokemus osoittaa, että nuo "etumatkan" saaneet tulevat yleensä aika nopeasti selkä edellä vastaan. Vasemmistolla on tapana käyttää tuota "etumatkaa" keppihevosena siihen, että lapset otetaan valtion hoiviin jotta kaikilla menisi yhtä huonosti. Seurauksena on yleensä se että yhteiskuntaluokan merkitys kasvaa. Esimerkkinä peruskoulujärjestelmä. Aiemmin peruskoulu oli rakennettu vanhan keskikoulun pohjalle, joka nosti kyvykkäät esiin syntyperästä riippumatta. Nykyään taso on laskettu niin alas tasa-arvon nimissä, että menestyjiksi valikoituvat vain ne joita vanhemmat potkivat eteenpäin - eli sosioekonomisesti paremmassa asemassa olevien lapset.

Qroquius Kad: Itse olen käyttänyt vertauksena lisäpainoja.

Pyssymies: Kun taannoin tutkin asiaa, havaitsin nepotismin olevan varsin riippumatonta puoluetaustasta. Listaykkösenä oli SDP, mutta tämä täsmäsi aika tarkkaan historiallisten voimasuhteiden kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Valtapuolue jyrää, on se sitten ihan mikä vaan. Sukulaisia järkätään hommiin, samoin puoluetoverin, kalakaverin tai naapurin mukuloita. Ja siten alkaa olla yllättävää nostetta uralla. Nähty on.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Sitten on niitä joiden mielestä pitää mennä bussilla, ja kuljettajana isoveli. Toisaalta niitäkin on joiden mielestä hallintalaitteet kuten ratti ja jarrupoljin ajoneuvossa ovat aivan turhia ominaisuuksia. Molemmat talouteen liittyen.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mistä tulikin mieleeni demarien edellisten edukuntavaalien TV-mainos, jossa silloinen herra puheenjohtaja kehotti väkeä nousemaan ohjaamansa bussin kyytiin, kun taitaa olla sama matka.

Mainos herätti kohua aiheesta, onkos Antti Rinteellä varmasti oikeus kuljettaa linja-autoa?
Vastattiin ettei ole, mutta eihän hän mainoksessa ajanutkaan yhtään metriä eikä edes esitetty tekemässä niin, vaan istuen vain kuskinpukilla pyytämässä kyytiin.

Mainoksen sanoma oli siis:
meidän äänestämisemme on kuin nousisitte bussiin, jonka kuski ei osaa ajaa sitä.
Eipä mennyt lainkaan väärin.

Strix Senex kirjoitti...

Oikeiston ja vasemmiston välisen tiedottamisen ero puolestaan on siinä tavassa, millä kerrotaan sen juoksukilpailun tuloksista, kun mukana on vain kaksi kilpailijaa. Oikeisto röyhistelee, että oikeisto voitti ja vasemmisto tuli toiseksi. Vasemmisto röyhistelee, että vasemmisto nousi komeasti toiseksi, mutta oikeisto jäi surkeasti viimmeistä edelliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Joo itselläkin oli aiemmassa talouskommentissa mielessä Rinne busseineen muun muassa.

Jaskalle sen verran että toivottavasti ehtisit kommentoida kevään eduskuntavaalien tuloksia sitten. Ei se määrä vaan laatu, semieläköityneelläkin blogistilla.

Jaska Brown kirjoitti...

Pyssymies: Näinhän on. Suhteilla tässä maailmassa pelataan, joten kannattaa hankkia niitä suhteita. Eivät ne isäpapan suhteet loppujen lopuksi kovin kauas tai pitkään kannattele.

Ano 19.40: Vasemmiston äänestäminen perustuu useimmiten siihen, että holtittomasta taloudenpidosta uskotaan olevan itselle hyötyä. Tosin taloudenpitoa ei välttämättä tajuta holtittomaksi, mutta se ei asiaa muuta.

Qroquius Kad: Siitä Rinteen bussivideosta tehtiin aika ilkeitä meemejä. Tosin on myönnettävä että mieluummin olisin Rinteen (tai kenenkään muunkaan demarin) ajamassa bussissa jonkin pysäkinvälin kuin kenenkään demaripääministerin vetämän hallituksen johdettavana yhden vaalikauden. Onhan se niinkin että joku demari saattaisi vaikka osata ajaa bussia, mutta maata ei osaa johtaa yksikään.

Strix Senex: Ongelma onkin usein se, että oikeisto suostuu keskustelemaan vasemmiston ehdoilla ja sanastolla.

Ano 21.44: Katsotaan, en lupaa mitään (toisin kuin ehdokkaat).