Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 29. marraskuuta 2022

Uutiskatsaus 48/2022


1. Realismia

Jussi Halla-aho, joka sujuvasti venäjää osaavana kykenee seuraamaan alkuperäisiä lähteitä, lausui taas kerran osuvan analyysin Pikku-Putesta. Hänen mukaansa Putin on turhautunut, koska kokee olevansa tunareiden ympäröimänä.
Tämä antaa ymmärtää, että Putin ei ole mitenkään seonnut, vaan realistinen. Tunareiden ympäröimänä oleminen on normaali olotila Venäjällä. Kokeilkaapa joskus huviksenne ulkomaalaisessa seurassa kertoa, mikä on suomalainen ilmaisu tilanteelle ”totally screwed up” eli ryssiä. Kokemuksesta vakuutan, että reaktio on hillitön siinä vaiheessa kun kerrotte että suoraan käännettynä suomalainen ilmaisu asialle on ”to make things the Russian way”.


2. Miinaa

Venäjä on kylvänyt Ukrainassa miehittämänsä alueet täyteen miinoja. Tämä oli kätevä ratkaisu, sillä Venäjä ei ole koskaan liittynyt Ottawan sopimukseen, joka kieltää jalkaväkimiinojen käytön. Kummallista sinänsä, olisihan Venäjä voinut sopimuksen hyväksyä ja senkin jälkeen käyttää jalkaväkimiinoja, sillä sopimukset eivät ole koskaan Venäjää estelleet. Suomi sen sijaan meni typeryyksissään (lue: presidentti Halonen) hyväksymään sopimuksen ja kiltisti luopumaan jalkaväkimiinoista. Totesin tuolloin, että Suomi voi luopua jalkaväkimiinoista vain sillä ehdolla, että Venäjä luopuu jalkaväestä.
Nyt on sitten nähty, miten hyvä siitä seuraa kun luotetaan asioiden selvittämiseen puhumalla. Hyvä puoli on kuitenkin se, että jalkaväkimiinan rakentaminen ei ole kummoinen temppu. Oletteko kuulleet naulamiinasta? Tarvikkeemme ovat: sytytin, pala TNT:tä, jekkulankaa, joitakin muutaman tuuman nauloja ja pari kuminauhaa. Kaikki helposti saatavilla. Varsinainen ohje jätetään lukijan mielikuvituksen varaan ja huomautetaan, että polkumiinan rakentaminen ei paljon kummempaa ole kuin tässä kuvattu putkimiinan korvaaminen lähes yhtä tehokkaalla naulamiinalla. Inter arma silent leges, sanoo vanha latinisti.
Toki näistä miinoituksista tehtäisiin sitten kunnon kartat, toisin kuin Venäjä on menetellyt.


3. Sotarikos

Venäjä väittää Ukrainan tehneen sotarikoksen teloittamalla antautuvia venälisiä. Sen verran voi tilanteesta videon perusteella todeta, että venäläiset eivät vielä olleet antautuneet, vaan vasta antautumassa. Heitä ei oltu vielä tutkittu aseiden varalta, heidät oli vasta käskytetty maahan. Sitten nurkan takaa ilmestyy ryssä ja alkaa ampua. Mitähän olisi ukrainalaisten siinä tilanteessa pitänyt tehdä? Järjestää keskusteluterapiaa, häh? Kyseessä olisi aivan hyvin saattanut olla sotajuoni, jossa antautumista teeskentelevät venäläiset olisivat vain järjestäneet itsensä parempaan asemaan ja odottaneet merkkiä.
Sitä paitsi eihän Venäjä voi syyttää Ukrainaa sotarikoksesta, kun mitään sotaa ei ole. Oikea nimitys olisi ”erityisoperaatiorikos”.


4. Veret seisauttava vaalivoitto

Päiväntasaajan Guinean presidentti Teodoro Obiang Nguema Mbasogo järjesti itselleen ties kuinka monennen jatkokauden. Äänisaalis oli 94,9 prosenttia eli toista kierrosta ei tarvittu. Yleensä asioista perillä olevat tahot tietävät kertoa, että lähiaikoina pidäetetään noin 85 tuhatta asukasta. Tämä on 5,1 prosenttia väestöstä. Ja ennen kuin joku ehtii huomauttaa, että tuo ei ole 5,1 prosenttia äänioikeutetuista koska alaikäisillä ei ole äänioikeutta, todettakoon että logiikka ei ole ennenkään ollut Obiangin vahvoja puolia. Sen sijaan huomautetaan, että vuosi Obiangin valtaatulon jälkeen 1980 maan väkiluku oli 221 tuhatta ja nyt se on 1679 tuhatta. 42 vuodessa väkiluku on lähes kahdeksankertaistunut. Kyllä Obiang on kansan isänä luonut ihanteelliset elinolot, kun voi noin reilusti kasvattaa populaatiota. Saa siinä suomalainen mussuttaa aika monta porkkanaa kinkkuleikkeen tilalla ja pudottaa sisälämpötilan talvellakin nollan lähelle, jotta saa tämän väestönkasvun kompensoitua hiilijalanjäljessään.
Pienenä lohtuna on, että en näköjään ihan turhaa miestä pistänyt listaykköseksi Afrikan silloisten johtajien diktaattoriluokittelussa.
Tahatonta huumoria edusti se mainos, jonka tekoäly oli lykännyt Hesarin aihetta käsittelevään uutiseen:
Kerrankin Black Friday oikeassa paikassa!


5. Ratissa

Hesarin päätoimittelija ymmärsi erota jäätyään kiinni rattijuoppoudesta. En kyllä keksi mitään tapaa, jolla hän olisi kyennyt saamaan kännikuskina öisen Helsingin kaduilla aikaan enemmän turvattomuutta kuin mitä Hesarin toimituspolitiikka on saanut aikaan öisen Helsingin kaduilla.
Vakavasti puhuen, tässä ei kummoisia tapahtunut. Tällä kertaa kännikuski ei päässyt parkkihallista edes pihalle asti henkilökunnan valppaan toiminnan ansiosta. Ja ainakin omien sanojensa mukaan – tosin jos näillä on yhtä paljon totuusarvoa kuin Hesarin pääkirjoituksilla niin eipä niille kannata kummoista painoarvoa antaa – hän yritti vain siirtää autonsa parkkiin kadun varteen.
Jokainen ihminen tekee virheitä. Eroaminen tämän tapauksen takia oli aika kyseenalaista. Tosin hittojako minä tässä puolustelen. Kyllä eri lehtien toimitukset ovat jo ylistäneet rattijuopon johtajuustaidot pilviin asti ja pahoitelleet onnetonta tapahtumaa, ei Hesarin ex-päätoimittelija enää minun tulitukeani tarvitse.


6. Nastaa

Pari vuotta sitten kokoelmiin ilmestyi uusi liikennemerkki. Se mahdollistaa nastarenkaiden käyttökiellon paikoissa, joissa katupöly on erityisen suuri ongelma. Koko asia meni itseltäni täysin ohi, mutta nyt uutisoitiin historiallisista sakoista Helsingin Lönnrotinkadulla.
En tiedä onko poliiseille annettu ohjeeksi järjen käyttö, mutta siltä varalta että ei ole, kerrottakoon että täällä Hornankuusessa on sellaisia paikkoja, joihin ei autolla tietyillä keleillä pääse kitkarenkailla. Sanotaan että 90 % talvirengasajostani ajaisin mieluummin kitkarenkailla. Lopuista 9 % on edelleen kitkarenkailla ajettavissa, kun ennakoi. Sitten 0,9 % on sellaista, että kitkarenkailla ajaminen on riskipeliä. Ja se viimeinen 0,1 % on sellaista, että kitkarenkailla ajaminen on käytännössä mahdotonta. Kerran ei omalla autolla päässyt mäkeä ylös, vaikka oli hyväkuntoiset nastarenkaat. Kuski vaihtoon, ammattiautoilija yrittämään ja selvisi kolmannella yrityksellä. Kitkarenkailla olisi jääty odottelemaan kevään tuloa.
Sitä minä vaan että jos joskus sattuu joku maalainen olosuhteiden pakosta ajamaan Helsingissä ja kohde on Lönnrotinkadun varrella, joutuuko hän hankkimaan tätä reissua varten kitkarenkaat vai löytyykö poliisilta ymmärrystä landepaukulle? Ihan vaan kaverin puolesta kyselen, itse aion jatkossakin parkkeerata Lönnrotinkadulle vain Monopolissa.


7. Vihreä siirtymä

Jotain hyvää Ukrainan sodastakin (tietysti sen lisäksi että ryssiä kuolee). Tuli vastaus kysymykseen, jota olen pohdiskellut. Eli mikä on sähköauton kulutus?
Ukrainassa on niin paljon sähkökatkoja Venäjän rauhanturvaoperaation takia, että automyyjät ovat alkaneet ilmoittaa sähköautojen polttoaineenkulutuksen olettaen latauksen tapahtuvan aggregaatilla. Esimerkkiautona on BYD E2. Sen ajoakku täyttyy 7 kW bensiinigeneraattorilla noin kahdeksassa tunnissa ja kulutus on tällöin 20 litraa. Tällä pääsee sitten noin 400 km mutkaista tietä näkymättömiin (on tosin muistettava että paristolelun toimintasäde on suuresti riippuvainen olosuhteista). Joka tapauksessa näin laskien kulutukseksi saadaan 5,0 litraa satasella, mikä on ihan siedettävä lukema. Sitten kun vielä sähköauto + aggregaatti -yhdistelmän hinta ja toimintasäde saataisiin siedettävälle tasolle, niin aletaan jo olla aika lähellä sitä että sähköautoilu alkaa olla kannattavaa, kunhan muistaa vähentää kustannuksista huoltokulut ja käyttöepämukavuuden.


8. Sankaritarina

Vaihteeksi hyviäkin uutisia. Rekkakuski ajoi sillan yli ja näki kaiteella istuvan nuoren tytön. Huoli heräsi ja hän soitti lähellä asuvalle tyttärelleen. Tytär meni tarkistamaan asian ja sillalla istunut tyttö oli tosiaan itsemurhaa miettimässä. Ammattiapua paikalle ja teini saatiin pelastettua.
Tässä mallia meille kaikille. Rohkeasti vain puuttumaan huolestuttaviin tilanteisiin. Myöhemmin ehtii sitten murehtia, joutuuko itse ongelmiin siitä että on puuttunut viranomaisille kuuluviin asioihin.


9. Pienempi rikos

SPR:n vastaanottokeskuksen johtaja kavalsi yli 130 tuhatta euroa rahaa työnantajaltaan. Tämä ei silti vastaa edes paria prosenttia siitä vahingosta, jonka kyseinen vastaanottokeskus on aiheuttanut suomalaisille veronmaksajille.
Oikeastaan johtajalle pitäisi antaa kunniamerkki siitä, että hän vei rahaa pois järjestöltä, joka käyttää sitä suomalaisten elinolojen tuhoamiseen.


10. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Farhan Piruzdelan … jäkjäkjäk …neljän vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta ja huumausainerikoksesta … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


11. No mutta eihän näin pitänyt käydä!

Maassa riehuu haittamaahanmuuttajien aiheuttama väkivaltainen ryöstöaalto. Tätäpä ei kukaan osannut ennustaa. Mitä nyt muun muuassa allekirjoittanut tässäkin blogissa jo toistakymmentä vuotta sitten ja moni muu vielä aiemmin. Tässä välissä on ehditty enemmän kuin yhden käden sormilla luettava määrä kertoja kertoa tästä aina uutena uutisena. Nyt on sentään siirrytty seuraavalle tasolle, kun ei todeta mitään ”uudesta ilmiöstä” tai ”yllätyksestä”. Tosin kiistäjät ovat edelleen vauhdissa, mutta enää hekään eivät voi turvautua muuhun kuin sanojen pyörittelyyn. Kauden kotimaisen kärkituloksen veti odotetusti ennakkosuosikki Jari Taponen toteamalla, että Suomessa ei ole katujengejä koska kaikki kriteerit eivät täyty. Ilmeisesti täyttymättä jäävä kriteeri lienee se, että jengillä ei ole tunnuslogoa. Tämä lohduttaakin suuresti turpiinsa saanutta ryöstettyä.
Sitten monet vielä väittävät, että tämä on vaikeasti ratkaistavissa oleva ongelma. Paskan marjat. Kyse on vain siitä, löytyykö tahtoa vai ei. Ihan kahdessa viikossa ongelmaa ei ratkaistaisi vaikka haluttaisiin, mutta alle kaksi kuukautta siihen menisi. Kotouttamispolitiikasta on siirryttävä kotiuttamispolitiikkaan ja se on pantava tehokkaasti täytäntöön. Suunnitteluun menee kaksi viikkoa, pidätyksiin samaten, kuljetuksiin vielä kaksi. Jää kaksi viikkoa vielä yllättäviin viivytyksiin ja kahdessa kuukaudessa on valmista. Toki pieniä loppusiivouksia jää vielä tehtäväksi, mutta ne vaativat vähemmän kapasiteettia mitä kuluu haittamaahanmuuton ongelmiin nykypäivänä.


12. Lippu matalalle!

Venäjä suljettiin jalkapallon MM-kisojen jatkokarsinnasta pois, joten sillä ei ollut edes mahdollisuutta päästä Qatariin. Yksi Venäjän kansalainen kisoissa kuitenkin pelaa. Kamerunia edustava Gael Ondoua muutti Venäjälle jo lapsena isänsä työskennellessä Kamerunin suurlähetystössä Moskovassa. Hänellä on kaksoiskansalaisuus, edustusjoukkueekseen hän valitsi Kamerunin. Oikeasti, miten surkea maa Venäjä on kun joku valitsee mieluummin afrikkalaismaan. (Tätäkö muuten tarkoitetaan ”mustalla ryssällä”?) Kohu syntyi, kun joku huomasi Ondouan nappulakengässä pikkuisen Venäjän lipun. Mitä turhia, siinähän Venäjän lippu on kolmanneksi parhaassa mahdollisista paikoista eli jalkoihin tallottavana. Toiseksi paras paikka olisi nappulakengän pohjassa. Se paras paikka luovutetaan täten vapaasti käytettäväksi liikeideaksi eli WC-paperia Venäjän lipuksi kuvioituna.


13. Muotoseikka

Wilma Murto kommentoi urheilijoiden ulkonäköpaineita toteamalla saaneensa itsekin osansa. Kirjoitin viime vuoden kesällä seuraavasti: Murto siis hyppäsi Vaasassa 462 ja varmisti sillä paikkansa olympialaisiin. Kun nyt satuin seiväspaikan vieressä olemaan, niin todettakoon että Murron olemus näytti ihan joltain muulta kuin viime tai toissa kesänä. Vaikka voimaa olisi tullut lisää, niin painoa on silti viitisen kiloa vähemmän eli Tilastopajassa mainittu 68 kg (pituutta on 182 cm) taitaa olla lähellä totuutta ellei jopa yläkanttiin siinä missä se aiemmin oli varustettu normaalilla naiskertoimella (<1). Kohti viittä metriä ollaan menossa, saa sitten nähdä miten lähelle pääsee. Mutta samalla meiningillä vain eteenpäin, niin viimeistään ensi kesänä SE on paperia.
Kuten näkyy, olin tehnyt havaintoja hänen fyysisestä olemuksestaan. Olihan selvää, että junioritähden kroppa oli vielä kehittymätön hänen hypätessään 17-vuotiaana nuorten ME:n. Yhtä selvää oli, että sen oli muututtava ennen maailman huipulle pääsyä. Ja kaikkein selvintä oli, että se muuttuu kyllä ilman sen kummempaa painokontrollia, kunhan fyysinen murros on ohi ja harjoittelu jatkuu oikeanlaisena. Väkisin tehty painonpudotus ja rasvaprosentin vähentäminen eivät tuloksia paranna.


Loppukevennys: Jalat tukevasti ilmassa

Valitan että loppukevennys on tällä kertaa totta. Puoluetentissä kysyttiin puheenjohtajilta, mikä pitäisi olla täysipäiväistä työtä tekevän minimipalkka. Sanna Marin vastasi 3000 euroa kuussa. Tämä olisi muuten loistava loppukevennys, mutta kun sen sanoo pääministeri.
Lausunto osoittaa täydellistä irtautumista sekä arkielämästä että talouspolitiikan realiteeteista. Jälkimmäinen ei toki Marinin tapauksessa ole minkäänlainen yllätys. Ensimmäisestä sentään voisi kuvitella, että muistaisi edes jotain elämästään ennen hyville palkoille pääsemistään.
Lausunto osoittaa samalla vasemmistolaisen ajatusmaailman, joka kaatuu Jaskan hirsipuuhun: "Siitä, miten asioiden pitäisi olla, ei voi päätellä miten ne todella ovat." (Tämä on oma muunnelmani Humen giljotiinista: "Siitä, miten asiat ovat, ei voi päätellä miten niiden tulisi olla.")
Olisi tietysti hieno asia, jos kaikille voisi maksaa työstä reilun kokoista palkkaa. Työstä tulee maksaa se palkka, joka on ainakin suunnilleen sen markkina-arvon mukainen – tietysti työnantajalle lankeavine sivukuluineen. Jos yhteiskunta tulee mukaan palkkatakuulla, se vie vain syvemmälle suohon. Kyllä kapitalisti työlllistää, jos tietää sosialismin maksavan vähintään työntekijän palkan ja hänen työpanoksensa arvon välisen erotuksen. Eli väärinkäytöksiä taatusti tulossa. Joilta vasemmistolainen yhteiskunta pyrkii tietysti välttymään perustamalla palkkatakuuvalvojien virkoja…
Onneksi Maria Ohisalo meni mokaamaan toteamalla, että hänen mielestään minimipalkka olisi 1500 euroa. Jos hän olisi sanonut myös 3000 euroa, niin media olisi lääpällään. Nyt Marinin toteamuksen hehkutus on ollut hillitympää, kun toinen suosikki oli eri linjalla.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

11. Mamujengien kotiuttaminen ei taida olla enää mahdollista kun niillä on jo Suomen passikin taskussa. Vaihtoehdot ovat vähissä, mutta tuli mieleen yksi edesmenneen Neuvostoliiton ajoilta. Olin siellä töissä ja tutuksi tulivat tietenkin monet jopparit. Ruplia kerran kadulla vaihtaessani kaveri kertoi vaihtavansa hetkeksi maisemaa. No miksi? Sanoi että silloin tällöin bussi kerää jopparit. Vievät kuulemma pakkotyöhön muutamaksi vuodeksi oikeaa ideologiaa opiskelemaan. Jokunen jätetään kaduille jutun kertojaksi että muutkin tietävät minne jopparit hävisivät.

Jospa meilläkin perustettaisiin "erityistalousalueita" jengiläisille. Siellä tarjottaisiin ruoka asunto ja vaatetus. Rahaa voisi tienata samalla periaatteella kuin vangit. Askartelemalla vaikka linnunpönttöjä. Säästettäisiin verorahaa.

QroquiusKad kirjoitti...

1:
Totta kai Putler kokee olevansa tunareiden ja pettureiden ympäröimä samoin kuin Adolf aikoinaan:
hänhän on antanut aivan selviä ja yksiselitteisiä käskyjä maailman valloittamisesta, eikä niitä ole vieläkään täytetty!
2:
Äkkikäkös niitä jv-miinoja voitaisiin tuottaa suuria määriä.
Vaan tarvitaanko niitä, kun ollaan lopulta päästy voimakkaiden liittolaisten seuraan?
Jos Ryssä alkaisi sekoilla itärajan takana, eiköhän se voitaisi liiskata sille puolelle rajaa ennen kuin pääsevät tänne.
3:
Ryssä kitisee Ukrainan oletetuista rikoksista samaan aikaan kun kohtelee omiaan näin:
https://twitter.com/antiputler_news/status/1589598819079319553
Siinä oli menossa Putin-armeija sisäinen kurinpito, jonka örkit myöntävät mutta kiistävät siinä olevan mitään homoseksuaalista.
Vaikea vaan ymmärtää, miten tuon voisi sitten tehdä veltolla elimellä.
4:
Minkähän takia Bingo Bango Bongo yleensäkään viitsi vaaleja järjestää, kun olisi voinut julistaa olevansa elinikäinen presidentti, puolijumala ja Skotlannin viimeinen kuningas.
5:
Miksi Kaius sai potkut, koska hänhän vain soitti haitaria?
Eikö Kaiuksella ole oikeus saada elämäänsä edes vähän iloa ja valoa soittamalla haitaria?
Olisiko Kaiuksen pitänyt pillahtaa itkuun?
Olisiko se riittänyt, vai pitääkö pillahtamisella selvitäkseen olla sellaista, jonka neljä ensimmäistä kirjainta ovat samat, mutta se loppuu u-kirjaimeen?
6:
Jos bönde aikoo ajaa Hell-Sinkiin, vaihtakoon nastansa kitkoihin.
Maassa maan tavalla.
7:
Sähköauto ei kuluta mitään, koska se toimii toivioenergialla.
Tätä sopii kysyä keneltä tahansa virhetytöltä.
8:
Jos dutteri oli tosissaan, hän tekee sen myöhemmin ilman todistajia.
Jos ei ollut, ei olisi ollut tarvetta puuttuakaan.
9:
Tuon luulisi olevan vain sulka hattuun noissa porukoissa.
11:
Suomen kansa HALUAA tätä.
Se todistaa sen taas ensi keväänä äänestämällä viherkommunisteille huorapuolueineen 80 % eduskunnasta.
Me jotka tätä emme halua, muodostamme vain viidenneksen kansasta.
12:
Kaipa sitä Afrikan kädellinen pelaa mieluummin Kamerunin joukkueessa Afrikan kädellisten kanssa kuin Ryssän joukkueessa örkkien ympäröimänä;
katso uudin 3.
13:
Mitäs valitsevat missilajin.
Kuinka usein kuulantyöntäjille ja moukarinheittäjille lällätellään kehonmuodoista?

Kaipa se Manna Sariini on edelleen katkera siitä, ettei saanut Sokoksen kassalla hymyillessään 3 000 euroa vastaavaa palkkaa, eikä voi ymmärtää miksei saanut.

Anonyymi kirjoitti...

Marin 3000/Ohisalo 1500. Toive/todellisuus sokkarin aputytön/apukassan tehtävistä. Marin toivoisi moisesta 3000€/kk, Ohisalo kertoo taasen, että mikä siinä on mahdollista eli 1500€/kk. Ohis lähempänä totuutta kuin pää pilvessä elävä "maan äiti". No, vetää pari viivaa niin se auttaa ahdistukseen, luulisin.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Juku, Maria Ohisalo on vähemmän väärässä kuin rakastettu Johtajamme Sanna Il Marin. Tätä en olisi uskonut näkeväni. 1500:- sosiaalitukineen piisaa elämiseen, ei sihen enää 600:- lisäpalkkaa veronmaksajalta tarvita. Palkka verottomana käteen oisi minimipalkkaa parempi idea. Rahan siirtely taskusta toisen kun ei lisää rahaa - ylläri pylläri.

Minimipalkka on muuten minimi, siis pienin mahdollinen palkka. Sitä maksetaan noin yleensä uran alussa, se maksettava palkka tuppaa nousemaan kykyjen, taitojen ja tuottavuuden karttuessa. Liian korkea minimipalkkaa estää työllistymistä, yritykset kun ei palkkaa väkeä huvikseen.

Ja sannalle tiedoksi: Muuten, yksi työntekijä neljää itsepalvelukassaa kohti on näköjään normi nyt. Kun kehitys kehittyy niin yksi tyyppi pystyy hoitamaan kahdeksaa, kymmentä, ...

Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Empä olisi uskonut, maamme koripallomaajoukkue Susijengissä älykkäät ja urheilulliset syntyperäiset suomalaiset kohtaavat rasismia ja syrjintää?

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009234119.html

Hmmm....

https://floridamemorial.university-tour.com/admissions/international-admissions

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

5. Kaius-setä venytteli haitaria rattijuoppoilun etkoilla. Hanuria vetelemällä olisi ehkä saanut pitää pallinsa. (Pun indeed intended.) :)

6. "...kohde on Lönnrotinkadun varrella, joutuuko hän hankkimaan tätä reissua varten kitkarenkaat..."
- Taitaa olla sama kuin pihakadulla, kadunvarren kiinteistöille ajaminen sallittu (myös nastoilla) tai jotain vastaavaa, taisi komissaari Pastissi jossain todeta.
- Taisi joskus taannoin joku pollari joka sai tuomion jostain virka-ase sähläyksestään pyytää käräjätuomarilta alennusta, kun koki jo rangaistukseksi sisäisen siirtonsa Pastissin automaattivalvontaryhmään. :D

Strix Senex kirjoitti...

1. Realismia
”Putin on turhautunut, koska kokee olevansa tunareiden ympäröimänä”. Tämäkin on yksi yksinvaltaisille hallinnoille yleensä ja diktatuurihallinnoille erityisesti tyypillinen piirre. Valtias kokoaa ympärilleen uskollisiksi tukijoiksi kokemistaan henkilöistä muodostettavaa lähipiiriä. Eikä siihen piiriin pääse itsenäisen ja kriittisen ajattelun ja ammattipätevyyden perusteella vaan kaveeraamalla ja pyrkyryydellä. Tämä piirre korostuu diktatuureissa, joissa ei voida tukeutua perinteisten monarkioiden instituutioihin vaan kaikki hyvä tulee diktaattorin käsistä ja diktaattorin asema puolestaan puolestaan on riippuvainen lähipiirin todellisesta tai näytellystä lojaalisuudesta. Kyllä siinä pyrkyryys aina pätevyyden voittaa.

2. Sotarikos
Siitä, mitä todella tapahtui, voi olla monta tulkintaa. Se ei kuitenkaan ole asian olennaisin juttu. Lähinnä tässä on kyse siitä, että kuurnitaan hyttynen siinä toivossa, että kameli tulisi nielaistuksi huomaamatta. Laajaa ja monimuotoista valtioterrorismia harjoittava Venäjä poimii yhden erillisen tapauksen ja huutaa suureen ääneen: ”Katsokaa nyt. Ne murhaa antautuvia vankeja”. Ja sen jälkeen keskustelu ohjautuu sen puimiseen, mitä tuossa oikeastaan tapahtui ja miksi. Samalla se ohjautuu sivuun siitä todellisesta kansanmurhasta ja sen moninaisista muodoista, kidutuksista, väestön pakkosiirroista, siviilien tappamisesta, infrastruktuurin tuhoamisesta ja muista vastaavista.

5. Ratissa
Kun tirehtööri törttöilee ammatissaan, yleensä hänelle myönnetään ero terveydellisistä syistä kultaisen kädenpuristuksen säestyksellä. Tässä sitten oli vähän innovatiivisempi ratkaisu tai sitten kävi pelkkä tsäkä, kun yritti lähteä kännissä ajelemaan, eikä tarvinnut ryhtyä vaivaamaan tohtoreita sopivan diagnoosin keksimisellä. Maanpetossyytteenkin vaara saatiin tällä tavoin hissun kissun pois kummittelemasta ja päiväjärjestyksestä.

11. No mutta eihän sen näin pitänyt käydä
Tässä on sitten toinen esimerkki näistä taistolaisten aikanaan lanseeraamista ja nykyvasemmiston taas ahkeraan käyttöön ottamista disinformaation vakiomenettelyistä. Kun jengien suorittamien katuryöstöjen määrä paisuu kuin pullataikina, huomio suunnataan sanoilla saivarteluun ja verbaaliseen pilkunviilailuun. Lommo-otsat ryhtyvät nojaamaan sitä otsaansa kämmenpohjaan miettiessään, että mikä se oikein on sen jengin määritelmä ja täyttävätkö nämä jengit nyt oikein sen määritelmän. Kun oikein kokoustetaan, voidaan päästä jopa niin pitkälle, että keksitään moninaisia asioita mitä EI pidä tehdä. Ja niin saadaan taas haaskattua runsaasti aikaa tekemättä mitään ja ryöstöaalto sen kun paisuu.

Loppukevennys
Kun lukee näitä poliitikkojen talousviisauksia, tulee mieleen se Aku Ankan klassikkokertomus ”Kun taivaalta satoi rahaa”. Ja se - ilmeisesti utopistinen - toivomus, että noilla poliitikoilla olisi edes sen verran talouden perusteiden ymmärrystä.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 12.55: Kyllä siitä passin myöntämisestä aina haluttaessa saadaan kaivettua muotovirheitä esiin ja päätös peruttua virheellisesti annettujen tietojen nojalla. Eihän vuonna 1945 Saksassakaan pidetty entisen hallituksen päätöksiä enää laillisina, miksi Suomessakaan pitäisi maata tuhonneiden hallitusten päätöksiä pitää laillisina sitten kun valta kuuluu taas suomalaisten hyvää ajaville?

Qroquius Kad: Kohtaan 3. Venäjällä on homopropaganda kielletty hyvästä syystä. Venäläiset ovat niin hintahtavaa sakkia, että ei tarvitse kummoista sysäystä siihen että Ivan alkaa paukuttaa Sergeitä kakkoseen.

Huru-ukko: Luulen kuitenkin että Ohisalon 1500 tarkoittaisi vain niitä joilla on väärät poliittiset näkemykset ammatista riippumatta, kun taas oikeamielisille palkka olisi vähintään tuplana.

Pyssymies: Kassojen muuttuminen itsepalvelukassoiksi on huono asia, sillä se vapauttaa lisää Sokoksen kassoja politiikkaan.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Olen muuten ihan satavarma että Dettmann mietti kahdesti ennen kuin pudotti somalin joukkueesta, kun samantasoisen suomalaisen kanssa hän olisi miettinyt vain kerran. Somali uhkasi edustaa Somaliaa. Kannatan lämpimästi, kunhan myös lähtee Somaliaan.

Strix Senex: Tuo Aku Ankka pitäisi olla kaikkien poliitikkojen tenttiluettavaa. Asiallisempi se on kuin useimmat valtiotieteen tenttikirjat.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon agregaatin + sähvöauton hyötysude on aika huono. Itselataava, ilmeisesti asian mukainen termi on puoliautomaattiauto, on vähemmän kuluttava, Lisäksi saa kummankin käyttövoiman hyvät puolet. Nopea ja mutkaton tankkaus, naurettava kiihtyvyys ja hiljainen kyyti.

Vielä kun keksisin mistä akkuun isätään vettä.

BMW teki muuten tuon sukuista värkkiä taanoin, hyrysysyssä oli moottoripyörän mootori generaattoria pyörittämässä, termi taisi olla range extender. Rakkine oli muuten kokonaisvaltaisen kamala, pienet, kapeat renkaat ja huippuinnovaatio - valurautajouset.

Sokkarin kassat alkaa olla aika nuivia, liekö se niin paha jos niitä päätyy politiikkaan.

Pyssymies