Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Uutiskatsaus 46/2022


1. Järkeä järjettömyydessä

Kovasti on todisteltu, että Putin ei käytä ydinasetta, koska hän ei saisi siitä mitään hyötyä. Kysyä sopii mitä hyötyä hän on saanut Ukrainan sodasta noin ylipäätään. Tässä yritetään taas selittää järjettömyyttä järjellä. Putin on psykologialtaan siinä mielessä Hitlerin kaltainen, että hän on valmis viemään muut kanssaan tuhoon. Tosin täytyy muistaa että Hitler ei sentään käyttänyt hermokaasuja edes ulosottomiehen koputellessa bunkkerin oveen, vaikka tabuunia olisi löytynyt varastoista vaikka kuinka paljon ja sariiniakin oli jo koe-erinä valmiina. Mutta ehkä Pikku-Putte haluaa pistää Aatu-setää paremmaksi – se olisikin ainoa keino päästä varmasti historiaan jonain muuna kuin epäonnistuneena diktaattorina.


2. Porttikieltoja

Erinäiset kanadalaiset julkkikset ovat saaneet porttikiellon Venäjälle. Enpä usko että Jim Carreylla, Margaret Atwoodilla ynnä kumppaneilla olisi suuria haluja sinne mennäkään. Porttikiellon syyksi ilmoitettiin mm. venäläisvastaisen propagandan levittäminen. Ehkä porttikiellosta joskus pääsee eroon koska rikos on noin lievä. Jos taas olisi levittänyt venäläisvastaisia totuuksia, kielto olisi luultavasti ikuinen.
Nämä porttikiellon saaneet eivät siis ainakaan pääse liittymään Venäjän armeijaan. Putin ilmoitti tässä äskettäin, että nyt ulkomaalaisetkin hyväksytään. Pätevä veto. Putin huomasi, että parasta turvautua ulkomaalaisiin, sillä venäläisen sotilaan luonne ei ole muuttunut vuosisatojen varrella mihinkään. Hän marssii edelleen siihen suuntaan, jossa kuolema on epätodennäköisempää. Putinilla taas ei ole käytössään suuren idolinsa Stalinin keinovalikoimaa, jossa puna-armeijalla vaihtoehtoina oli todennäköinen kuolema lännessä ja varma kuolema idässä.


3. Matkalla unohdukseen

Joe Bidenin etenevää dementiaa alkaa olla yhä hankalampaa peitellä. Nyt hänet erehdyttiin päästämään puhujanpönttöön ilmeisesti ilman teleprompteria. Lopputulos oli, että
- Biden väitti tavanneensa insuliinin keksijän, vaikka tämä oli kuollut jo ennen Bidenin syntymää eli todella kauan sitten
- Ukrainan ja Irakin sodat lipsahtivat sekaisin
- hän sanoi poikansa kuolleen Irakissa, vaikka tämä oli ollut vain sodassa mukana ja kuoli vuosia myöhemmin aivosyöpään
Muutamaa päivää ennen puhetta Biden oli myös eksynyt Valkoisen talon puutarhassa, mikä on suoritus sinänsä. Ainakin satelliittikuvasta katsoen suurin puutarha-alue on aika tarkkaan Puolen Hehtaarin metsän suuruinen. Toisaalta eikös Nalle Puh määritelty karhuksi, jolla on erittäin pienet aivot.
Tämä mies yrittää siis tulla uudelleen valituksi kahden vuoden kuluttua. Muistutetaan että ensi sunnuntaina tulee kahdeksankymppiä mittariin. Jos uudelleenvalinta koittaa, niin voi käydä samaan malliin kuin aikoinaan Saksassa seniilin Hindenburgin ollessa presidenttinä. Tuolloin virkamiehet eivät uskaltaneet jättää eväittensä käärepapereita työpöydälle, sillä ukko kävi allekirjoittamassa nekin. Ja mehän kyllä muistamme kuka pääsi rappeutuneen Hindenburgin tilalle valtaan.
Toisaalta tässä olisi loistava tilaisuus. Jos Biden höperöityy nykyvauhtia, voi olla että hän joutuu eroamaan presidentin tehtävästä vähän ennen ensimmäisen kautensa loppua. Silloin presidentiksi nousee Kamala Harris, jolloin saadaan ruksittua listalta sekin pakkorako pois eli presidenttinä on ollut nainen. Tällöin ei ole enää pakollista valita naista presidentiksi ja USA välttyy todennäköisemmin Suomen kohtalolta, kun täällä piti saada nainen presidentiksi ja seuraavat kaksitoista vuotta menivätkin sitten perseelleen kun ei ollut pätevää naista, vaan pelkkä nainen.


4. Kahdeksan rikki

Tällä viikolla rikkoutuu kahdeksan miljardin ihmisen raja. Kollega Yrjöperskeles huomasi tämän ja listasi vihreää asiaa:
”Ongelma ei ole suomalainen henkilöauto.
Ongelma ei ole suomalainen kuorma-auto.
Ongelma ei ole suomalainen maanviljelijä.
Ongelma ei ole suomalainen motokuski.
Ongelma ei ole saunaansa lämmittävä suomalainen.
Ongelma ei ole lihaa syövä suomalainen.”

Kyllä se ongelma on kehitysmaiden hillitön väestönkasvu ja se, että meille on valehdeltu suut silmät täyteen tästä. Eivät kehitysmaat noudata länsimaiden mallia. Muistattehan mitä koulussa kerrottiin? Että väestönkasvu on aluksi voimakasta ja sitten tasaantuu elintason noustessa, kuten länsimaissa kävi. Tiedoksi, että yhdenkään länsimaan väestönkasvu ei edes voimakkaimmillaan ollut yhtä suurta kuin jokaisen afrikkalaisen maan keskimääräinen väestönkasvu on viimeisen sadan vuoden ajan ollut. Ja tämä kasvu ei osoita minkäänlaisia laantumisen merkkejä.
Hassua, että 1970-luvulla puhuttiin väestönkasvun ongelmista. Nyt kun ihmisiä on yli kaksinkertainen määrä, tämä pyritään vaikenemaan kuoliaaksi. Koska siitä puhuminen olisi rasistista. Onhan niin, että jos kehitysmaiden väestönkasvu olisi viimeisen 60 vuoden ajan ollut samanlaista kuin länsimaalaisten, meillä ei olisi mitään merkittäviä ympäristöongelmia.


5. Planetaarista

Edelliseen aiheeseen liittyen juttu, jossa esiteltiin planetaarinen elämäntapa. Eli hiilijalanjälki pyritään puristamaan niin pieneksi, että se on planeetan kannalta riittävän pieni. Yrittäjä on saanut sen puristettua tavoitteeseensa eli 2,5 tonniin. Kysyä sopii mitä hän aikoo tehdä sitten kun maapallon väkiluku nousee 10 miljardiin, puristaa sen kahteen tonniin? Tai siitä eteenpäin?
Suomalaiset ovat oman osansa tehneet. Suomi tuottaa enemmän luonnonvaroja kuin suomalaiset kuluttavat. Pyrkiköön muu maailma samaan, kukin omassa maassaan. On täysin typerää globalisoida ongelma, joka on paikallinen. Miksi suomalaisia pitäisi rangaista siitä, että olemme hoitaneet oman pestimme olemalla lisääntymättä kuin kanit?
Paras ympäristöteko maapallon kannalta – tai siis toiseksi paras, sitä parasta kun ei voi tähän kirjoittaa – olisi suomalaiselle ryhtyä kuluttamaan mahdollisimman paljon. Silloin väistämättä edessä oleva katastrofi tulisi nopeammin, jolloin maapalloa olisi ehditty tuhota vähemmän ennen sen tuloa. Ynnä sitten se, että katastrofista toivuttaisiin nopeammin, koska väestönvaihto ei vielä ehtisi tuhota sitä maapallon väestönosaa, joka on ollut vastuussa 95 % (varovainen arvio) ihmiskunnan kehityksestä.


6. Karma

Tunnettu kypäräpakon vastustaja kuoli Floridassa. Kuolinsyyn varmaan arvasittekin. Yksilönvapaus on hieno asia. Muistelen että joskus ilman kypärää ajavien moottoripyöräilijöiden menopelejä kutsuttiin nimellä ”Kawasaki Transplant”, päävammoihin kuolleiden muut elimet kun ovat yleensä kelvollisia varaosiksi.
Yhteiskunnalliselta kannalta katsoen voisi joku viisaampi tehdä laskelman, kuinka kalliiksi tulee kypärän takia onnettomuudesta selvinneiden hoito verrattuna niihin vammoihin, jotka olisivat kypärää käyttämättömille jääneet tulematta jos potta olisi ollut päässä. Jotenkin veikkaan että ilman kypärää ajaneiden kuoleman todennäköisyys onnettomuudessa on sen verran suuri, että viivan alle jää lukema joka kertoo pelkästään hoitokulujen kannalta kypärättömyyden tulevan halvemmaksi. Sitten laskelmaan pitää vielä huomioida menetetyt työvuodet ja maksamatta jäävät eläkkeet sekä elinsiirtoa odottaville saatavien varaosien arvo, jonka jälkeen tasapainotetaan yhtälö ja saadaan lukema, joka kertoo mihin ikävuoteen asti kypäräpakko kannattaa säätää voimassaolevaksi. Veikkailisin noin 45 vuotta – sitä vanhemmille kypärä vapaaehtoiseksi, jos tarkastellaan pelkästään kansantaloudellista puolta.


7. Yhteiskunnallista hyötysuhdetta

Uutisissa oli jo aikoja sitten tapaus, jossa reilu parikymppinen kaahari ajoi päihtyneenä hurjalla ylinopeudella mopoauton tuusannnuuskaksi tappaen kyydissä olleen teinitytön. Otsikkolinkistä voi lukea tämän ihmissaastan edesottamuksista noin muutenkin. Ainakaan jutusta ei käy ilmi, että hän olisi elämässään tehnyt yhtään ainutta yhteiskuntaa hyödyttänyttä asiaa. Haitallisia löytyy kyllä pitkä lista.
Tuomioksi luettiin yksitoista vuotta vankeutta taposta ja tapon yrityksestä. Rangaistusta pidettiin poikkeuksellisen kovana. Kova se oli ainoastaan siinä mielessä, että Suomessa ei ole tällaisista yleensä näin pitkiä tuomioita jaettu. Absoluuttisessa mielessä tuomio ei ollut kova. Kuten tyypin kaverit (miksi ihmeessä tällaisella saastalla on kavereita?) totesivat rehellisesti, tapahtunut oli vain ajan kysymys. Kyseessä ei ollut mikään yksittäinen kilahdus, vaan käyttäytymismalli. Oikeustaju sanoo, että tällaiset patologiset sosiopaatit tulee poistaa yhteiskunnasta lopullisesti sen sijaan, että he haittaavat yhteiskunnan hyvinvointia kuluttamalla sen resursseja jopa vankilassa istumisellaan.
En kannata kategorista kuolemantuomiota. Kannatan ehdollista kuolemantuomiota. Tuomittu pidetään hengissä niin kauan, kun löytyy vapaaehtoisia maksamaan hänen vankilassa istumisestaan aiheutuvat kulut. Jos rahat loppuvat, giljotiini käyttöön. Jos rahat riittävät, niin ehdonalaiseen voi päästä siinä missä elinkautisestakin, samoilla ehdoilla.


8. Rohkeaa puhetta

Politiikan tutkija totesi, että kun eläkeikä lähestyy ja uralla etenemisen mahdollisuuksia ei ole, niin voi ryhtyä sanomaan asiat kuten ne ovat. Eli työperäinen maahanmuutto ei ratkaise ongelmia, vain aiheuttaa niitä.
Kysyä sitten sopii, mitä mahtanee tehdä ei-työperäinen maahanmuutto?
Tätä ei Hesarikaan uskaltanut käsitellä propagandajutussaan. Äkkinäinen voisi luulla, että eihän kyseessä ole mikään propagandajuttu, siinähän käsitellään ongelmia joista on vaiettu. Mutta kun tämä isompi ongelma eli todellinen haittamaahanmuutto jätetään kokonaan käsittelemättä. Jutun tarkoitus on toimia kansikuvankillottajana eli teeskennellä näin vaalien lähestyessä, että myös Järjestelmäpuolue kiinnittäisi huomiota Suomen ongelmiin.


9. Linja-autossa on tunnelmaa

Teinipoikien joukko joutui itseään pari vuotta vanhempien poikien joukon ryöstämäksi hesalaisessa bussissa. Ryöstäjät saatiin pian kiinni uhrien antamien tuntomerkkien ansiosta. Tiedossa ei ole, millaisen tuomion uhrit saavat, koska tuntomerkkeihin kuului myös poikkeuksellisen hyvän rusketuksen mainitseminen.
Medioissa kauhisteltiin sitä, että bussissa oli kuitenkin ollut koko joukko aikuisia miehiä, jotka olivat täysin passiivisia ja antoivat ryöstön tapahtua. Miksi he eivät puuttuneet asiaan?
No, minäpä kerron. Kun täysijärkinen, raavas mies istuu samassa bussissa ja näkee tilanteen, hän pelkää. Nimittäin sitä, mitä hänelle tapahtuu jos menen väliin. Entä jos sanominen ei riitä, vaan ryöstäjät ryhtyvät aggressiivisiksi häntä kohtaan? Eikä hän todennäköisesti pelkäisi sitäkään, mitä he tekevät hänelle. He pelkäävät sitä, mitä heille tapahtuu sitten kun ryöstäjät on taltutettu. Tässä maassa kun hätävarjelun liioittelusta saa tuomion silloin jos ei ole saanut vastapuolta pahempia vammoja. Tässä tapauksessa vielä kovennetuin eli rasistisin perustein. Kyse on ollut bussimatkustajien terveestä itsesuojeluvaistosta.


10. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Yan Soe Wai … jäkjäkjäk …neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä … päläpäläpälä … Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois. Tällä kertaa pitää kuitenkin lisätä, että nimi taitaa ensimmäistä kertaa tässä pitkään katkeamatta jatkuneessa juttusarjassa olla jotain muuta kuin afrikkalais- tai islamilaisperäinen. Tämä niin kuin malliesimerkkinä siitä, että tässä blogissa kohdellaan haittamaahanmuuttajia haittamaahanmuuttajina tasa-arvoisesti heidän rotuunsa tai uskontoonsa katsomatta.)


11. Oikeutta ja kohtuutta

Haittamamu Milan Jaffin oikeudenkäynneistä on riittänyt parranpärinää. Tällä kertaa hänet vapautettiin syytteestä yhdessä toisen haittamamun Yusuf Arabin kanssa, koska ei kyetty näyttämään kumpi oli se, joka ampui haulikolla kohti kilpailevan haittamamujengin autoa. Sen sijaan kilpailevasta yrityksestä Sakarie Abdi Mohamed sai linnaa siitä, että hän oli ampunut Jaffin jengiä kohti. Vahvistamattoman tiedon mukaan neljän vuoden ja kahden kuukauden tuomiosta tuli kaksi kuukautta varsinaisesta ampumisesta ja neljä vuotta siitä, että ei osunut riittävän hyvin, vaan kohde jäi henkiin.


12. Onnea Poriin!

Krista Kiurua ei valittu Porin kaupunginjohtajaksi. Sitä en muista kuka valittiin, mutta siitä huolimatta voi lähettää lämpimät onnittelut porilaisille. Samalla pahoittelemme muun Suomen puolesta – valtakunnallisen tason ongelmaa ei saatu rajattua paikalliseksi.


13. An ny, mä tiedän että sulla on

Pariskunta meni naimisiin ja ilmoitti että seksiä ei ole sitten harjoitettu ennen kuin hääyönä. Ei puolison eikä kenenkään muunkaan kanssa. Tämähän on tuttua touhua lestadiolaisten keskuudessa, jotka eivät saa hyvä jos sormensa märäksi ennen papin aamenta. Mutta tällöin mennään yleensä parikymppisinä naimisiin. Tässä pariskunnassa nainen oli 33 ja mies 40. Lisäksi he eivät olleet edes suudelleet tai harjoittaneet oman käden oikeutta.
Täytyy kunnoittaa ja jopa ihailla tahdonvoimaa ja kristillisen vakaumuksen vahvuutta.
Vaikka en samaa vakaumusta jaakaan, on tämä silti parempi vaihtoehto kuin monen harjoittama kikkelikaruselli. Kyllä toinen ihminen pitää tuntea kunnolla, ennen kuin voi sänkyyn hypätä. Tosin jokainen eläköön tavallaan.
Jutussa kiinnitti kuitenkin huomiota yksi pikku yksityiskohta. Toimittaja kysyi masturbaatiosta ja vastaus kuului: ”-Ensinnäkin masturbointi voi johtaa pornon katsomiseen, mikä on haitallista kristityille ja muillekin.” Enhän minä tietysti asiasta mitään ymmärrä, mutta isot pojat ovat kertoneet että yleensä syy-seuraussuhde on toisinpäin: pornon katsominen johtaa masturbointiin.


14. Potkupalloa

Qatarissa alkavat potkupallon MM-kisat ja mediassa kauhistellaan maan ihmisoikeusrikkomuksia.
Kuulutan suvaitsevaisuutta.
Ei Qataria tule tuomita länsimaiden standardeilla. Kyseessä on islamilainen yhteiskunta ja heillä on oikeus elää kuten parhaaksi näkevät. Kun se tarkoittaa vierastyöläisten epäinhimillistä kohtelua, naisten alistamista, homojen pieksämisiä ja muita vastaavia aktiviteetteja, kyseessä on vain kulttuuriero. Pitäkööt omat tapansa, kunhan eivät tuo niitä sivistyneeseen länsimaiseen yhteiskuntaan. Ja ne jotka ovat länsimaihin livahtaneet eivätkä hyväksy länsimaisia arvoja, toimitettakoon takaisin sinne minne kuuluvat. Maassa maan tavalla, niin Suomessa kuin Qatarissakin.


Loppukevennys: Arvelukset pois

Kaverille kävi kuten monelle samassa iässä olevalle: vaimoon iski keski-iän kriisi ja pari vuotta sitten eukko ilmoitti, että lusikat jakoon. Käytännön syistä (lue: asuntolaina) pariskunta jatkoi vielä saman katon alla asumista jonkin aikaa. Nyt eroprosessi on viittä vaille valmis. Kaveri oli tässä välissä törmännyt uuteen naiseen, mutta epäröi ikäeron takia. Uusi olisi nimittäin reilusti nuorempi. Lohdutin ja sanoin, että aattelepa ite, jos ottaisit Dannysta mallia niin tuleva tyttöystäväsi ei olisi vielä edes syntynyt!

13 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Näitä "pauhantoja" on aina mukava lukea, satoi tai paistoi, porotti tai pakasti. Kiitos aamunraikkaudesta!

Anonyymi kirjoitti...

4. Vöestönkasvu toimii kuten viisaat arvioivat, jos väestön keskimääräinen älykkyys huitelee vähän yli yhdeksässäkympissä. Jos se taas on alle 70 käy niin kuin Afrikassa, Lähi-idässä ja muslimimaissa yleensä. Tällaisilla ihmisillä ei ole impulssikontrollia vaan heti kun on nälkä pitää syödä heti kun panettaa on naitava.

Punavihreät eivät halua puhua väestönkasvusta, koska se edellyttäisi rajoituksia heidän maskoteilleen islamilaisille. Edellä mainitusta syystä rajoitteet eivät toimi eivätkä punavihreät halua, että tämä tulee yhtään nykyistä selvemmin esiin.

14. Kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Mitä tuohon kaikissa suhteissa ykkösuutiseen tulee, kyllähän se valitettavasti yleensä ottaen on niin, että elämme järjen aikakautta, ja näemme päämäärärationaalista järkeä sielläkin, missä käyttäytymistä ohjaavat aivan muut, paljon pahemmat mutta perustavanlaatuisemmat psyyken syvätason tekijät.

Se vaan on traagista, että aniharva noita persoonallisuuden perustoja pystyy itsestään esiin kaivelemaan -- eikä niitä pysty pelkän kirjatiedon varassa kovin hyvin jos ollenkaan ymmärtämään. Yleisen ymmärryksen edellytyksenä olisi että tietoa psyykkisistä perusrakenteista voitaisiin jakaa jo kouluissa, mutta keskenkasvuisethan mitään sellaista eivät pysty omaksumaan, eikä minkään nykykansan yleinen kypsyysaste yllä siihen että edes merkittävä osa ihmisistä ymmärtäisi ihmisyyden syvempiä perustoja.

Eli ei näiden sielultaan vinksahtaneiden narsististen johtajien valtaan pääsemiselle tai päätymiselle ole mitään esteitä. He lumoavat kannattajakuntansa vetoamalla uhrituntoihin, ja ne ovat puhuttelevinta mitä alitajunnalla on yksilölle annettavana.

Jos noin yleisesti aikamme sairauksia ajatellaan, juuri uhrituntojen varaanhan kaikki niin sanottu rationaalisuutemme yhteiskunnallisen ajattelun raamituksissa nykyään rakentuu. Monen monituiset "ismit" ovat pohjimmiltaan muunnoksia narsistisesta uhriajattelusta. Siksi eivät edes sellaiset mammuttiluokan kognitiiviset dissonanssit, jollainen "vihreässä" ideologiassa sisältyy ilmastonmuutoksen torjunnan ja väestönkasvusta vaikenemisen totaaliseen yhteen sovittamattomuuteen, herätä asianomaisia ideologeja itsekritiikkiin.

Eli toisin sanoen: järjellä menee huonosti ja mitä ilmeisimmin tulee menemään yhä huonommin. Kyllä siellä matkan päässä on melkoisella todennäköisyydellä odotettavissa se pommi. Jos Putin sen kanssa jää lopulta yksin, kyllä hän sitä koko narsistisella symbioottisella rakkaudellaan syleilee ja sen kanssa vie sotansa suloisenkatkeraan loppuun asti.

Eurooppa taas keskityy viimeiseen saakka omiin projekteihinsa, eli uusiin sensuurilaeikihin, joilla entinen "vähemmistöjen suojelu" muutetaan ja ulotetaan koskemaan nyt ihan suoraan vallankäyttäjiä, joita ei saa "maalittaa".

Qroquius Kad kirjoitti...

1:
Xi on tehnyt selväksi, ettei salli Putlerille ydinaseen käyttöä, joten eiköhän olisi jo aika luopua oudoista fantasioista koskien aivan kohta tulevaa ydinböm-böm-bömmitystä.
Kun sitä ei nimittäin tule:
ei Putlerilla edelleenkään ole mitään Punaista Nappia.
Käskystä laukaisuun on pitkä komentoketju, jonka katkeamisen tarvittaessa kiinalaiset ovat yhtään epäilemättä jo varmistaneet korruptiolla ja valmiuteen sijoitetuilla salamurhaajilla.
2:
Vähän aikaa sitten katui Ukrainassa ensimmäinen Ryssän vankilasta sotapalvelukseen vapautettu Sambian kansalainen.
Voisi olettaa, että sekin saattoi olla parempi kohtalo kuin joutua lusimaan koko tuomio örkkien seassa.
3:
Mitähän se Kamala Varapresidentitär on mahtanut tämän pressakauden ajan toimittaa, kun ei ole pahemmin julkisuudessa näkynyt?
Ei kai vaan johtanut USAaa?
4:
Täytyyhän nyt länsimaisten Pulleroiden saada loputtomasti Palleroita tyydyttämään tarpeitaan.
5:
Ympäristöongelmat korjaantuisivat saman tien poistamalla naisilta äänioikeus ja laittamalla heidät virkakieltoon.
Ei enää kuuluisi eikä näkyisi missään jolina ilmastotuhosta ja jos kuuluisi, jolisijoihin suhtauduttaisin mielenterveysongelmaisina.
6:
Miksi aikuista ihmistä pitäisi holhota?
Jos haluaa ajaa päänsä halki niin sen kun, kunhan ei vahingoita järkevämpiä ihmisiä.
7:
Järjettömät ihmiset puolestaan on syytä pitää holhouksessa.
Ajokorttia ei heille pidä myöntää eikä mitään muutakaan vastuuta elämästään, kun heistä ei ole sitä kantamaan, vaan vieläpä vaarantavat kanssaihmistensä hengen ja elämän.
8:
Aamen.
9:
Tässä maassa ei pitäisi olla minkäänlaisia julkisen järjestyksen häiriöitä päätellen siitä, mikä määrä Anonyymejä Sankareita netissä aina ilmaantuu tällaisten uudinten yhteydessä.
On tosin hieman vaikea ymmärtää, missä he ovat aina silloin kuin tapahtuu, koska he sen jälkeen tietävät että jos joku tekisi niin silloin minä tekisin ja jos ja jos ja jos ja isi ja isi ja isi.
10:
Murhainfossa nimeä arveltiin kenties burmalaiseksi.
Jos näin on, tyyppi saattaa mahdollisesti olla rohingya-muslimi.
11:
Taannoisessa Hell-Sinkin Koskelan tapauksessa, jossa kolme 16-vuotiasta kidutti ikätoverinsa kuoliaaksi kaikki kolme tuomittiin murhasta.
Mutta he olivatkin kaikki kantakirjasuomalaisia, kutenuhrinsakin.
Jaffa-Milla ei ole.
12:
Olisihan tanhupalloministeri Kiukulle voinut suoda sen perinteisen porilaisen tervetulotoivotuksen, eli
"Menin Porriin, pantiin pärekorriin ja verettiin pitkin torrii".
13:
Seksuaaliterapeutit ovat kertoneet heidän asiakaskunnassaan olevan yliedustus "Ensin naimisiin, sitten vasta!" -aviopareilla:
hääyönä ja hanimuunilla on huomattu, että ollaankin seksuaalisesti täysin eriparisia.
Asia olisi selvinnyt kokeilemalla ennen papin aamenta, mutta kun ei niin sitten joudutaan joko tyytymään tyydyttämättömään avioliittoon tai laittamaan lusikat jakoon.
Lestoillahan tämä on helppoa, koska seksin ainoa tarkoitus on lisääntyminen.
14:
Sanotaan nyt vaikka, ettei Qatarin ihmisoikeustilanne ollut kenellekään mikään salaisuus kisoja myönnettäessä, joten ei nytkään pitäisi olla mitään ällistelemisen aihetta.

Danny painiikin samassa sarjassa kuin Hjallis Hjarkimos:
kun on statusta ja rahaa, ei ole pulaa nuorista neitosista sängynlämmittäjinä.
Kas, mies haluaa pillua ja nainen haluaa rahaa.
Onpa tosin esitetty epäilyjä, ettei Danny enää oikeasti jaksaisikaan kuten nuorempana, mutta alfauroksen statusta on pidettävä yllä ainakin ulkoisesti.

Trilisser kirjoitti...

Jaska osannee vastata: On ihmetyttänyt jo pitempään, että miksi Qatarin mm-kisat piti siirtää talveen? Siis perusteluna on käytetty kesän kuumia lämpötiloja, mutta:
1. Käsittääkseni Qatarissa on kuumaa, mutta myös kuivaa, jolloin lämpörasitus on paljon alhaisempi kuin kuumaa + kosteaa, kuten vaikkapa USA:n kisoissa Atlantassa.

2. Käsittääkseni Qatarin stadionit ovat kaikki ilmastoituja, ja ainakin Qatarin yleisurheilun mm-kisoista muistelen urheilojoiden sanoneen, ettei stadioneilla ollut ollut erityisen kuumat olot.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä – Sleepy Joeko seniili! No, kamala on kamalampi.

”Ongelma ei ole suomalainen henkilöauto.
Ongelma ei ole suomalainen kuorma-auto.
Ongelma ei ole suomalainen maanviljelijä.
Ongelma ei ole suomalainen motokuski.
Ongelma ei ole saunaansa lämmittävä suomalainen.
Ongelma ei ole lihaa syövä suomalainen.”
- Niinpä,ongelma on isänpäiväkorttia värkkäävä suomalainen ipana.

Kawasaki Transplant – Takavuosina, kun olin vielä jonossa odottamassa siirrettä tapasin valistaa mopoiluikään siirtyviä tuttuja: ” Vain mamot käyttää kypärää,” Oikeasti kypärän käyttämättömyydellä on vain yksi huono puoli. Syytön, huolimaton tai huomaamaton liikenteen osapuoli voi joutua vastaamaan kuolemantuottamuksesta. Sama koskee turvavyötä. Kumpaakaan ei olisi pakko käyttää, jos kirjaisi vastuunvapaustuslauselman, joka vapauttaisi kaikki muut mahdollisen kolarin osapuolet kaikesta vastuusta. Nimittäin, me kaikki mokaamme päivittäin liikenteessä, suurin osa mokista ei johda mihinkään. Mutta huonolla tuurilla voi johtaa.

Kun lukee sosiologiaa tarpeeksi valmistuu sosiopaatiksi? Patologiset sosiopaatit tulee poistaa yhteiskunnasta lopullisesti, juu muttei ehdollisella tai ehdottomalla kuolemantuomiolla. Ne pitä poistaa, oli ne jaffoja tai virtasia. Mitäs jos oikeudessa olisi yksi tuomari lisää, tuomari joka voisi ilmoittaa vain syytetty nn tuomitaan poistettavaksi. Ihan riippumatta muusta tuomiosta. Jos joku ottaa vastaan, niin sitten vaan menoksi – mutta takaisin ei ole paluuta. Jos ei vastaanottajaa löydy, no sitten saa valita mihin lähtee ja miten. Kuuhun, marsiin, ihan sama. Pois, köysi, luoti, myrkky – ihan oma valinta.

Työperäinen maahanmuutto ei ratkaise ongelmia, vain aiheuttaa niitä. No shit sherlock. Miksei suomeen, halvan elämisen, kivan ilmaston ja kevyen verotuksen maahan ole muuttajia. On se kumma. Vain sosiaaliturvan perässä tulevia kehareita.

Joukko aikuisia miehiä, jotka olivat täysin passiivisia ja antoivat ryöstön tapahtua. Miksi he eivät puuttuneet asiaan?
Jaa, Jaska jo vastasikin: He pelkäävät sitä, mitä heille tapahtuu sitten kun ryöstäjät on taltutettu. Oikeuslaitos, lait pitää palauttaa kuntoon. Siis suojelemaan lakia ja kansalaisia, ei suojelemaan vääryyttä ja rikollisia.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kohtaan 14 Trilliser jo heitti hyvän kysymyksen johon Jaska tuskin voi vastata kun ei ollut päätöstä tekemässä. Lisäisin vain että Etelä-Afrikka 2010 oli monessa suhteessa vielä älyttömämpi ratkaisu, satojen miljoonien stadioneita muutamaa ottelua varten maahan jossa rahaa EI ole kuin roskaa. Ja vielä tärkeämpi lisäys, kannattaa tosiaan käyttää sanaa POTKUPALLO niin kauan kuin siitä ei saa päiväsakkoja. Nykyisen kulttuurikamppailun tärkeä "litmustesti", jos joku sanoo "potkupallo" hän ei voi olla Suomen tilanteeseen tyytyväinen. Olisiko jopa dismeriitti esim. viranhaussa, senhän tietävät vain virkakalkkunat. -jussi n

Jaska Brown kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: Kiitoksia.

Ano 10.23: Sanoit suoremmin kuin minä, mutta asiasisältö sama.

Seppo Olkkonen: Aivan. Järjen aikakausi on päättymässä, tilalle on tulossa imagon aikakausi.

Qroquius Kad: Jaa että Myanmarin muslimeita? No sitten ei hämmästytä niin paljon.

Trilisser: En valitettavasti tunne asiaa, mutta veikkailen että ajatuksena oli lähinnä se että miljoona turistia voisi paremmin - pelureille voidaan aina järjestää kelpo oltavat mutta turistimassa keskellä kesää olisi liikaa.

Pyssymies: Mutta Kamalan pätkäpresidenttiys hoitaisi to do -listalta yhden inhottavan pakkoraon pois.

jussi n: Veikkaan että tulevaisuuden trendi on viime EM-kisojen tapaan hajautetut kisat. Tulee enemmän kotikenttäpelejäkin.

Strix Senex kirjoitti...

1. Järkeä järjettömyydessä
Palstat täyttyvät spekuloinnilla siitä, käyttääkö Putin ydinasetta ja missä tilanteessa. Sillä tavalla toimittajat saavat palstansa täytettyä ja erilaiset asiantuntija julkisuusminuuttinsa hankittua. Kovin mielekästä tuo spekulointi ei ole, koska moista asiaa on jokseenkin mahdoton ennustaa eikä sen spekuloinnin tuloksen pitäisi antaa vaikuttaa millään tavoin siihen, tuetaanko Ukrainaa ja kuinka paljon. Oikea kysymys on se, miten reagoidaan, jos Venäjä moista yrittää. Ja vastaus tuohon kysymykseenkin lienee jokseenkin selvä. On valmistauduttava torjumaan moinen yritys kaikin mahdollisin keinoin, on valmistettava siihen sellainen vastaus, että moinen yritys tuottaa Venäjälle paljon enemmän vahinkoa kuin olisi tuottanut etua onnistuessaan. Ja tämä on tehtävä Venäjälle hyvin selväksi. Voisi olettaa, että niin on myös tehty, mutta se taas on niitä asioita, joita ei yleensä kannata turuilla ja toreilla suureen ääneen julistaa.

4. Kahdeksan rikki
Kun asia on ikävä ja sille olisi pakko tehdä jotakin mutta pelottaa ja luonto panee vastaan, silloin pannaan helposti pää piiloon pensaaseen. Ja siitähän tässä on kysymys.
Joskus 1960 – 70-luvun taitteessa, kun väkeä oli suunnilleen 3,5 miljardia ja ravinnon tuotanto oli suuri ongelma, vaikutti muun muassa Rooman klubi, joka mallinsi sitä, mitä tapahtuu, jos väestön ja luonnonvarojen käyttö jatkuu entiseen tapaan. Näitä mallinnuksia tulkittiin usein ennusteina, mikä on väärä tulkinta. Kyse oli jos-niin mallinnuksista eli mallinnuksista, jotka kertovat, mitä tulee tapahtumaan, jos kehitys jatkuu vanhoilla säännöillä. Sellaisina ne mallinnukset olivat päteviä. Ravintotuotannon ongelmaa ryhdyttiin hoitamaan maatalouden tuottavuutta parantamalla. Syntyi vihreä vallankumous, jonka tulosta nykyisin nimitetään tehomaataloudeksi. Uhkaavaa metallien puutetta ryhdyttiin ehkäisemään kierrätyksellä, mikä olikin toimiva ratkaisu. Ongelman juurisyyhyn, väestön määrään ei kuitenkaan puututtu millään tavoin, poikkeuksena Kiina, joka lanseerasi 70-luvun lopussa yhden lapsen politiikan, joka osoittautui menestykseksi. Nyt, ongelman enemmän kuin kaksinkertaistuttua, suhtautuminen siihen on enemmän kuin naiivia. Kuvitellaan, tai ollaan kuvittelevinaan, että tyttöjen koulutus Afrikassa ja lihansyönnin lopettaminen ratkaisee koko asian. Tyttöjen koulutuksen nimissä harjoittaan anekauppaa eli rahastamista ja lihan syönnin lopettaminen heikentää ravinnon laatua mutta ei puutu millään tavoin itse ongelmaan. Vanha utilitaristien ohjelma ”mahdollisimman paljon hyvinvointia mahdollisimman suurelle osalle väestöä” on käännetty päälaelleen muotoon ”mahdollisimman paljon kurjuutta mahdollisimman suurelle väestömäärälle”. Naiiveilta maailmaparantajilta vain on jäänyt huomaamatta, että väestön lisäystä on maailman sivu käytetty myös valloituskeinona eli keinona oman heimon vallan ja alueen lisäämiseen. Kaikista naiiveimpia tässä suhteessa ovat meidän vihreämme, jotka eivät ymmärrä, että suomalaiset ovat pieni alkuperäiskansa, jonka kohtalona nykyisellä politiikalla on sama kuin Pohjois-Amerikan intiaanien kohtalo.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno uutinen, että Jesse sai tappotuomion, huono taas on se, että tulee istumaan nuorena henkilönä luultavasti 1/3 siitä. Ja suurimman osan siitäkin avotalossa. Näin Suomessa kustaan uhreja ja heidän omaisiaan silmään.

Putler taas lienee hyvinkin osittain itseäänkin paljon äärimmäisemmän tukija- sekä lähipiirinsä vietävissä, loppua ei ole näkyvissä ja mitä tahansa voi vielä tapahtua. Ja liian todennäköisesti vielä tapahtuukin kun kansakunnan kasvoja pitää kohottaa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jaska is back. Siitä kommentiksi kiitos.

Suomen kieli on rikas ja vivahteikas, mutta väärinymmärryksen mahdollisuus on aina vaarana.
Eli: "Miksi suomalaisia pitäisi rangaista siitä, että olemme hoitaneet oman pestimme olemalla lisääntymättä kuin kanit?"

Anonyymi kirjoitti...

!4. Ei kai kukaan noita potkupalloilijoita kovin selkärankaisina ole koskaan pitänyt. Afrikkalaiset tykkää..

https://www.riemurasia.net/video/Karen/229131 Linkissä on siis huipputason naispotkupalloilija joka ei kuitenkaan ole matkustamassa quatariin...

Tämä kommentti "Aika harvinaista, että jenkeissä on postia varasteleva naisjalkapalloilija ja vielä harvinaisempaa on se, että se näköjään on huipputason pelaaja."

Veijo Hoikka kirjoitti...

Lisäys selvennykseksi kommenttiini.
Maailma juhlii uutta miljardilukemaansa. Sen aikaansaajia ovat kansat tai kansanryhmät, jotka ovat hoitaneet pestinsä olemalla lisääntymättä kuin kanit. He ovatkin onnistuneet pestissään kuten kanit, jotka eivät kuulu niihin kaneihin, jotka ovat oikeita kaneja.