Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 22. helmikuuta 2022

Uutiskatsaus 8/2022


1. Missä tavataan?

Putin ja Biden ovat hyväksyneet Ranskan presidentti Macronin kokouskutsun. Tapaamispaikka ei ole vielä tiedossa. Pieni vihje: älkää herran tähden menkö Müncheniin.


2. Romahdus

Puoluegallup totesi perussuomalaisten kannatuksen vähentyneen 2,1 prosenttiyksiköllä 15,4 prosenttiin. Hesarin otsikko totesi: ”Perussuomalaisten kannatus romahti”. Herää kysymys voiko ”romahdukseksi” tosiaankin sanoa sitä, että kannattajista vaihtoi kantaa kokonaista 12 prosenttia. (Prosenttilaskun perusteet unohtaneille tai ne kokonaan oppimatta jättäneille kuten toimittajille kerrottakoon, että lasku tehdään jakamalla muutos (2,1) alkuperäisellä (17,5), jolloin lopputulos on tarkalleen 12 prosenttia.) Suorastaan surkuhupaisaksi lehden otsikointi osoittautuu jutun lopussa, jossa todetaan: ”Tutkimuksen virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.” Suomennus: perussuomalaisten todellinen kannatus on välillä 13,3 – 17,5 prosenttia. Toisin sanoen on täysin mahdollista että perussuomalaisten kannatus on pysynyt samana. En nyt ehdi kaivaa esiin mikä mahtoi olla edellisen tutkimuksen virhemarginaali, mutta ihan ammattimiehen vuosikymmenten kokemuksella sanon lonkalta, että tutkimusten normaalit virhemarginaalit, normaalijakauman luottamusvälit ynnä muut huomioiden tilanne on se, että on noin 10 % todennäköisyys sille että perussuomalaisten kannatus on jopa suurempi kuin edellisen tutkimuksen aikaan. Tällöin ”romahduksesta” voidaan puhua ainoastaan totaalisen ymmärtämättömyyden tai propagandasyiden takia. Mitkä kyllä molemmat ehtoina täyttyvät.
EDIT samana iltana: No ehdinpäs sittenkin laskea. En kylläkään löytänyt tietoa edellisen tutkimuksen virhemarginaalista, mutta oletin sen olevan sama 2,1 prosenttiyksikköä. Lisäksi oletin että molemmissa tutkimuksissa on käytetty normaalia 95 % luottamusväliä. Näillä oletuksilla on noin 8,3 % todennäköisyys sille, että perussuomalaisten kannatus onkin suurempi kuin edellisessä tutkimuksessa.


3. Kelataan väärästä kohtaa

Hetken aikaa olin jo ilahtunut, kun otsikko ilmoitti hallituksen leikkaavan Kela-korvauksia. Vaan olisihan se pitänyt tietää, että leikkaukset eivät tietenkään kohdistu Kelan suhteellisesti suurimpaan asiakasryhmään eli haittamaahanmuuttajiin. Se 64 miljoonaa euroa leikataan labrakokeista, fysioterapiasta ja magneettikuvauksista. Noin äkkiseltään voisi veikata, että nämä ovat juuri ne osa-alueet joilla suomalaisten osuus on suurin. Hammashoidosta ja mielenterveyspalveluista ei leikata mitään. Voitte itse päätellä tästä jotakin.
Jos leikata pitää niin löytyisi hyödyllisempiäkin kohteita. Kehitysapuun menee 1,27 miljardia ja siitä ei kovin montaa senttiä suomalaisille palaudu. Haittamaahanmuuton Suomessa tapahtuviin kuluihin menee 3,2 miljardia ja siitä sentään pieni osa palautuu suomalaisille, joskin suureksi osaksi maanpettureille jotka haittamaahanmuutosta hyötyvät. Kun taas nuo Kela-korvaukset menevät suurelta osin suomalaisten työkyvyn säilyttämiseen eli saattavat jopa tuottaa enemmän kuin kuluttavat. Mutta eihän tällaisten asioiden tukeminen speissarihallituksen linjaan ole koskaan kuulunut.


4. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Asmerom Weldemariam … jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä …törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


5. Uutta oikeuskäytäntöä

Sisäministeriössä ei ole riittävästi oikeita töitä, sillä siellä selvitettiin kuinka maahan vuoden 2015 saasteaallossa tunkeutuneille ja negatiivisen päätöksen saaneille saataisiin myönnettyä oleskelulupa.
Tämähän kuulostaa lupaavalta käytännöltä noin oikeusvaltion kannalta. Miten olisi jos yrittäjä jättäisi arvonlisäverot tilittämättä ja viisi vuotta niitä väisteltyään todettaisiin että kun se nyt ei halua niitä maksaa, niin jättäköön sitten maksamatta.
Odotetusti Hesari alkoi jo itkeä asian puolesta todeten, että ”paperittomien kertalaillistamisen vastustajien olisi syytä esittää oma ratkaisunsa”. No voi helvetti. Eihän tässä ole muuta tehtykään viimeiseen seitsemään vuoteen kuin esitetty ratkaisua asiaan. Vieläpä toimivaa sellaista.


6. Yhdeksän liikaa ja yksi väärin

Kun nyt on kerrottu jälleen uutena uutisena (osa n) ulkomaalaisten katujengien riehumisesta, niin Järjestelmäpuolueen maanmyyntiosasto Kokoomus heräsi. Se esitti kymmenen kohdan ohjelman, jolla asiaa pitäisi hoitaa. Kymmenen kohtaa on aivan liikaa, yksikin riittäisi. Kokoomuksen ohjelmasta voi aivan huoletta poistaa yhdeksän ensimmäistä, koska ne ovat ensinnäkin toimimattomia ja toiseksi turhia. Jäljelle jää vain kohta 10 ja siinäkin on virhe: ”Kotouttamispolitiikkaan on tehtävä korjausliike.” Onneksi virhe ei ole suuri, sillä siitä selviää vaihtamalla yksi kirjan: ”Kotiuttamispolitiikkaan on tehtävä korjausliike.”


7. Haisee tänne asti

”Lohduton äiti kertoo lapsensa rasistisesta koulukiusaamisesta”. No, tämmöiseenhän pitää tietysti heti puuttua ja hoitaa asia kuntoon. Vaan mikäpä mahtaa olla totuus?
Viranomaiset eivät tunnetusti voi kommentoida keskeneräisiä asioita eivätkä luottamuksellisia asioita senkään jälkeen kun se on käsitelty. Tavasta jolla ei kommentoida voidaan kuitenkin päätellä paljon. Oletetaanpa että koulussa olisi joukko suomalaisia rasisteja, jotka terrorisoivat viatonta eriväristä. Koululaitos ei tietenkään paljasta yksityiskohtia, mutta kommentti olisi jotain tähän tyyliin: ”Rasismi on ehdottoman tuomittavaa. Asia on vakava ja olemme ryhtyneet ankariin sekä välittömiin toimenpiteisiin.” Nyt rehtori ei kommentoi lainkaan ja perusopetuksen johtaja toteaa vain ”asia on tarkemmassa tarkastelussa”. Tämä tapaus haisee uhriutumiselta näille leveysasteille asti.
Pahimmassa tapauksessa koko juttu on täsmälleen päinvastoin ja viranomaiset eivät tietenkään voi sitä sanoa. Silloinhan tosi koko tapaus olisi vain uusi normaali.


8. Kulttuuritulkin paikka

Pakistanilainen mies tuomittiin kolme vuotta sitten elinkautiseen murhattuaan siskonsa. Nyt hän on saamassa armahduksen, koska vanhemmat ovat antaneet hänelle anteeksi. Olisi muuten mielenkiintoista tietää, mahdettiinko äidin mielipidettä kysyä vai saiko isä päättää.
Murhan syynä oli se, että 26-vuotias sisko oli somevaikuttaja, joka julkaisi ”häpeällisiä kuvia”. Veli ei osoittanut minkäänlaista katumusta ”perheen kunnian” vuoksi tehdystä teosta. Olisi myöskin mielenkiintoista tietää, miksi ”kunnia” on tärkeintä kulttureissa joissa siihen ei olisi mitään aihetta, kuten rikollisten ja epäonnistuneiden yhteiskuntajärjestelmien keskuudessa.
Murhan aikaan voimassa olleen lain mukaan murhaaja voidaan armahtaa, jos uhrin perhe sitä vaatii. Lakia on nyttemmin muutettu.
Armahduksesta pöyristyneille Jaska tulkkaa vähän kulttuuria. Tämä on ihan sikäläisen menon mukaista ja jos kerran kaikki kulttuurit ovat samanarvoisia, tämä tulee hyväksyä sellaisenaan. Eläkööt tavallaan, kunhan eivät tuo tapojaan sivistyneisiin maihin.


9. Eri asia

Ottamatta mitenkään kantaa kummankaan mielenosoituksen järkevyyteen totean, että tamperelainen kaupunginvaltuutettu Joakim Wigelius teki arvokasta työtä koostaessaan videon, jossa verrattiin Ylen Jälkityhmät -ohjelman vakioesiintyjien suhtautumista Elokapinan ja Convoyn Mannerheimintien tukkimisiin.
Yle itse teki itsestään vielä enemmän pellen vaatimalla videon poistamista. Viimeksi kun tarkistin niin Yle oli ilmainen ja rahoitti propagandansa minun ja meidän muiden verorahoilla.


10. Ostin kun halvalla saa

Bensan hinta pomppii kahden euron kipurajan molemmin puolin. Tämähän on luonnollista seurausta siitä, että polttoainetta verotetaan jotta kansa saatasiin siirtymään saasteettomalla töpselisähköllä toimiviin, luonnonvaroja kuluttamatta tuotettuihin ja ehdottoman luotettavasti toimiviin sähköautoihin.
Tavoitteen saavuttamiseksi muistetaan kertoa, kuinka loppujen lopuksi Suomessa polttoaine on kohtuullisen hintaista elintasoon nähden. Ja tehdäänpä sitten faktantarkistus. Tässä listassa Suomen bensiinin litrahinnaksi on merkitty 14.2.2022 1,911 euroa. Halvimmiksi hinnoiksi on merkitty Venezuelan 0,022 ja Iranin 0,045 euroa, mutta nämä tiedot eivät ole luotettavia. Halvin luotettava tieto on Algeriasta, 0,289 euroa. Se taas ei ole köyhänä maana (BKT 1511 USD/asukas) Suomelle (BKT 43482 USD/asukas) kovin pätevä vertailukohta. Tarkistetaan Saudi-Arabia (BKT 31300 USD/asukas). Bensiinin hinta 0,549 euroa/litra. Noin 30 % Suomen hinnasta. Siinä sitä ympäristötoimia kerrakseen. Lisätäänpä tähän vielä sellainen pikkujuttu, että Suomen asukasluku oli vuonna 1940 4,5 miljoonaa, kun se on nyt 5,5 miljoonaa. Saudi-Arabian väkiluku 1960 oli 4,0 miljoonaa, nykyään noin 36 miljoonaa. Yhdeksänkertaistuminen siinä ajassa, missä Suomen väkiluku on 1,2-kertaistunut. Kun ottaa huomioon ympäristön hyväksi tehdyt toimet, on luultavaa että Suomen aiheuttama saastumisen määrä on jopa laskenut 60 vuodessa. Samaan aikaan Saudi-Arabian aiheuttama saastuminen on elintason ja väkiluvun kasvu huomioiden varovastikin arvioiden vähintään kaksikymmenkertaistunut, luultavammin noin 50-100 -kertaistunut.
Kysynpä vaan missä niitä ympäristön hyväksi tehtäviä toimia todella tarvittaisiin? Kysyn myös uskooko speissarihallitus ihan aikuisten oikeasti, että kehitysmaat ja Lähi-itä nakkaavat paskan vertaa siitä kun Suomi näyttää esimerkkiä?


11. Ahdingossa

Kotimaiset maataloustuottajat ovat todella kovilla. Lannoitteiden hinta on pompannut, rehujen hinta noussut ja koneiden käyttäminen tulee polttoainehintojen takia entistä kalliimmaksi. Tähän vielä lisätään EU-byrokratia eli planketin täyttö joka kerta kun pieraisee sikalassa. Kestoaika, äänenvoimakkuus ja arvio hajusta. Byrokratian määrä on jotain uskomatonta.
Aika moni maatila menee tällä vauhdilla nurin. Velkaa on useimmilla ja paljon, koska säädökset ovat vaatineet rajuja investointeja. Nyt on aika tukea maanviljelystä. Allekirjoittanut ostaa vain ja ainoastaan kotimaista lihaa ja suosittelee samaa muillekin. Se auttaa osaltaan, vaikka tuottajalle kulkeutuukin vain hävyttömän pieni osa rahoista. Loppujen lopuksi maataloustuotanto on ainoa elinkeino, jolla on todellista merkitystä. Kaikki muu on mahdollista vain siksi, että joku tuottaa ruokaa.


12. Voiteen vika jos suksi ei luista

Fluorivoiteet olivat olympialaisissakin kiellettyjä. Kukaan ei kieltoa valvonut. Saksa voitti naisten viestissä kultaa harvinaisen hyvillä suksilla ja muutenkin oli napakka luisto. Tästä herää pari kysymystä:
1) Mikä mahtaakaan olla se iso markkina-alue, jossa hiihtoa halutaan edistää?
2) Olisiko kyseisen markkina-alueen urheilijoiden menestys hyvä valtti rahantulolle?
3) Kenellä mahtoi olla tietoa että voiteita ei valvota?


13. Puhuvia päitä

Kovin paljon en ehtinyt olympialaisia katsella työkiireiden takia. Vaan yhden ilmiön huomasin. Joka toinen kerta kun ruutuun ehti vilkaista, näkyikö sieltä urheilua? No ei näkynyt. Siellä näkyi kun Kaisa Mäkäräinen virkkasi, Kalle Palander opiskeli kiinaa tai asiantuntijat spekuloivat. Korjatkaa jos olen väärässä mutta minulla on sellainen muistikuva että vielä reilut parikymmentä vuotta sitten olympialaisissa ei paljon studiossa viivytty vaan lähetys siirtyi aina sinne missä tapahtui, koska koko ajan kuitenkin jossain jotakin kilpailtiin.
Tätä menoa parinkymmenen vuoden päästä ei ehditä muuta kuin kertoa tulokset studiossa.


14. Taas juostaan Cooperia

Telkkarissa oli alkanut joku viihdeohjelma, jossa julkkikset pistettiin leikkimään armeijan touhua. Ensimmäisessä jaksossa tehtin juoksutesti. 2400 metriä haastavassa maastossa. Paras tulos oli laulaja Benjamin Peltosella, alle kahdeksan minuuttia. Tämä herätti pientä kummastusta, sillä Cooperin vauhtina se olisi 3600 metriä. Pidempi matka ja ”haastava maasto” – en tiedä mitä tällä tarkoitettiin – huomioiden sanoisin, että tulos vastannee noin 3500 metriä Cooperissa. Kovaa jälkeä. Tuolla kunnolla saattaisi selvitä jo Kalevan Kisoihin naisten vitoselle, sillä vitosen aikana tuo vastannee noin 18 minuutin alitusta, joka on suunnilleen rankingissa vaadittava tulosraja.
Mutta sitten ne muut. Ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson juoksi alle kymmenen minuutin, samoin Sampo Kaulanen. Tämä vastaa aika tarkkaan kolmea tonnia Cooperissa. Gustafssonin kohdalla on lievää törkeämpi epäilys ja mitä Kaulaseen tulee, niin lumipallo helvetissä. Asian varmisti laulaja Marita Taavitsainen, joka käveli matkan 14 minuutissa. Tämä tarkoittaa 17,5 minuuttia 3000 metrillä. Sillä tuloksella pääsee naisten 3000 metrin kävelyssä viime vuoden Suomen tilastoissa sijalle 19 listalla, jolla on 62 kilpakävelijää. Millaisen kyvyn maamme yleisurheilu onkaan nyt jo yli viisikymppisessä laulajassa menettänyt!
Minä kun luulin pistäneeni Cooperin testistä hyperbolaa yli kaikkien mahdollisten mittareiden, mutta eikös tosi-tv pistänyt jälleen paremmaksi.


Loppukevennys: Paluu itäisiltä mailta

Tämä oli kyllä kaikkien aikojen parhaita otsikoita: ”Iivo Niskanen kaappasi vaimon kainaloonsa lentokentällä – Saana-rakas paljasti pariskunnan illan suunnitelmat”.
Tuli hakematta mieleen juttu siitä, kun talvisodan jälkeen ulkomaalainen reportteri meni haastattelemaan rintamajermua. Sotatapahtumien käsittelyn jälkeen reportteri kysyi:
- Mitäpä sitten teit ensimmäisenä kun sodan jälkeen palasit kotiin?
- Heti ensimmäiseksi piti kiivetä vaimon päälle.
- kröhömkröhöm… onneksi tämä ei ole suora lähetys. Tuota… no mitä teit seuraavaksi?
- No kyllä oli niin pitkä reissu, että pitihän se heti perään tempaista toisenkin kerran.
- kröhömkröhöm… jos nyt kysytään kuitenkin niin, että mitä teit ensimmäiseksi sen jälkeen kun olit … hmmm … tervehtinyt vaimoasi?
(Pitkä hiljaisuus.)
- Jaa-a. Kyllä se taisi olla niin että sitten heitin repun selästä ja sukset jaloista.

6 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

1:
Ei kun nimenomaan Müncheniin, korjaamaan edelliskerta tekemällä tällä kerta paljon parempi soppari!
2:
PS:n kannatuksen pienikin pudotus on viherkommunistimedialle massiivinen romahdus.
He eivät voi itselleen mitään.
3:
Onhan se nyt selvä, että jos sosiaalitoimesta jostain leikataan, niin sieltä missä se sattuu pahimmin suomalaisiin avuntarvitsijoihin.
5:
Minkäpä sille voi, kun vastaus ei kelpaa kysyjälle, vaikka sen toistaa yhä uudelleen samansisältöisenä.
6:
Toimiihan tuo ajatus KaKonkin esittämässä sanamuodossa:
kotouttamispolitiikkaan on tehtävä korjausliike, jolla kotoutumiskyvyttömät kotiutetaan.
7:
Kuulostaisi vähän siltä, että tämä puolineekerityttö on joutunut arabien ja afganistien narttupentujen terrorisoimaksi.
Niinpä asiaan ei voi puuttua oikein mitenkään.
8:
Kunnia tarkoittaa muslimikultturissa täysin päinvastaista kuin länsimaisessa:
muslimille kunnia on kyky käytellä väkivaltaa.
Siksi heille hyökkääminen kymmenen yhtä vastaan ei ole häpeällistä kuten länkkäreille, vaan päinvastoin korottaa heidän jokaisen väkivaltapotentiaalia kollektiivisesti.
Samoin muslimi kokee puolustavansa kunniaansa hiipiessään länkkärin selän taakse iskemään puukolla selkään ja juoksemalla karkuun niin pirusti.
Se mikä on länkkäreille paskahousuista pelkuruutta, on muslimille kunniaa.
9:
Itse en arvosta anarkiaa, olipa sen motiivina mikä hyvänsä.
10:
Eihän hyvä Pillutuksemme tietenkään mitään sellaisia usko, että voisimme muka olla jonain esimerkkinä.
He tuhoavat Suomen kansan- ja valtiontaloutta, maataloutta ja infrastruktuuria tavoitteenaan Brysselin almuista täysin riippuvainen liittovaltion globlasti.
11:
Sama kuin yllä;
tahallista ja tietoista maatalouden tuhoamista, että suomalaiset olisivat täysin ulkopuolisen ruoantuonnin varassa.
Tottelemattomuudesta seuraa nälkä!
13:
Mitäpä sen urheilun niin väliä, kunhan julkimot saavat naamansa esille.
14:
Noita tuloksiahan taidettiin selitellä radan pituudella, joka ei syystä toisestakaan kenties ollutkaan aivan ilmoitetun mittainen.
Ja viihdettähän se vaan on!

En usko Iivoa kovinkaan paljon vähäisemmäksi mieheksi kuin tuon wanhan witzin talvisoturia, joten eiköhän hän heittänyt Saanan kanssa ensimmäisen varvin taksin takapenkillä?

Anonyymi kirjoitti...

Onpas saudit nostaneet rajusti bensiinin hintaa. Olisiko jotain kymmenkunta vuotta kulunut siitä kun Saudi-Arabiassa olin ja käytössäni siellä tuiki tavallinen Toyota Pick-up 2,7 litran bensiinikoneella. Moottori näytti vähän vanhahtavalta eikä katalysaattoreita ollut. Mustaa savua tuli kun painoi kaasua. Muistelen että super joka oli jotain 92 oktaanista maksoi noin 12 eurosenttiä litra. Tankkaaminen kulutti rahavaroja enimmäkseen 5-7 euroa. Kulutusta per 100 km ei kateltu, mutta tankkausväleistä päätellen ei se aivan pieni ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Uutisointi ja tilastotiede

Yksi elämäni suurimpia virheitä oli tilastomatikan kurssi universtaalla. Siitä toki sai opintoviikkoja, juu-u. Mutta siitä koitui ikuinen vitutus uutisia lukiessa, kun uutiset on aina ihan päin *****. Gallupeissa ei kerrota otoksen suuruutta, ei kerrota virhemarginaalia ja ihan yleisesti meuhataan kannatuksen romahduksesta / noususta, kun muutos on 0,07% - kun virhemarginaali on 3%. Tilanne kun vielä on usein semmoinen, että kolme suurinta on suunnilleen 20% haminoilla, 19%, 21%, 18.6%.

Kuinka tutkimus on tehty vaikuttaa tulokseen, puhelinta ei takavuoisna ollut kaikilla, nykyään eivät kaikki vastaa outoon numeroon. Nettikyselyyn ei voi vastata, jos ei koko kyselyä näe - ei surffaa kyselysivulle tai ollenkaan. Kyselyn tekijäkin voi vaikuttaa tulokseen, uskoisitko näkeväsi uutista "Persut matkalla vaalivoittoon, 38% tulos - ennustaa Varisverkoston gallup". Ovelta ovelle kiertäviä kyselijöitä ei ole enää vuosiin näkynyt. Voisi saada erilaisia tuloksia hippityttöjen tutkimuslaitos kuin sinimustien äijien kööri.

Myös vastaajien valinta, vastausten määrä / vastaamattomien määrä ja kysymysten asettelu ovat kiinnostavia mutta harvoin uutisoituja. Avainsanoja otoksen koko, edustavuus ja olisi kiva tietää äänestikö vastaaja viime vaaleissa, ketä ja aikooko äänestää ja ketä.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kortti vie ja kortti tuo – mutta maatalous on onnenkauppaa

Maataloudessa voit tehdä kaiken oikein, kylvää oikeaan aikaan, oikeaa tavaraa, hoitaa äestykset , lannoitukset, ruiskutukset & muut ihan oikein, oikeaan aikaan mutta sopiva halla / raekuuro / sade vie koko sadon. Tähän on perinteisesti varauduttu hajauttamalla riskejä, viljelemällä monia kasveja, pitämällä elukoita ja kyllä sato jonain vuonna onnistuu ja siis tilan pito on keskimäärin kannattavaa.

Siis ”keskimäärin kannattavaa” – tähän ei sovi tempoileva maatalouspolitiikka, markkinoiden ohjailu milloin milläkin perusteella. Tempoileva ja mielivaltainen tukitoimintakin on pahasta.

Tekevätkö maajussit sitten kaikki kaiken oikein? No, ei,ei kukaan tee kaikkea oikein. Mutta suuri osa maajusseista tekee saman virheen, tuottaa bulkkia, samaa bulkkia kuin muutkin. Bulkista saa huonon hinnan, tarjontaa on liikaa, ostajia ei kiinnosta kilpailla tuotteesta.

Pitäisi erottua tai erikoistua, tuottaa bändättyä possua tai ohraa tai quinoaa tai tattaria tai jotain muuta kaupaksi käypää. Ei ole helppo tilanne, vielä vähän aikaa sitten riitti kun tuotti K-kaupalle, Hankkijalle, SOK:lle, Itikalle tai EKAlle sovitun määrän, kauppa toimitti siemenen tms. ja haki syksyllä sadon. Torpparin elämä oli helppoa, tavallaan. Nyt pitäisi olla isäntä mutta asiaan sekoa nyttemmin kaikenmaailman bessewissereitä. Vaikka kunka olisi luova ja loisi vaikka luomukäpylehmiä, niin eikös jostain pölähdä esiin joku tarkastaja jostain PYH-keskuksesta kertomaan, ettei käpylehmä ole luvallinen myytävä. Siinä on liikaa PAH-yhidsteitä ja irto-osia ja ...

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Qroquius Kad: Kohtaan 8. Vanhan totuuden mukaan moraalifilosofia kääntyy täsmälleen päinvastaiseksi kun kahlaa Jordanin yli. Tähän voi todeta että päätellen siitä kumpaan suuntaan kahlaajat yleensä menevät on selvää, kumpi moraalifilosofia tuottaa toimivamman yhteiskunnan.

Ano 6.16: Älä vain helvetissä kerro speissareille että saudit ovat kolminkertaistaneet löpön hinnan. Ne vaatisivat solidaarisuuden nimissä että Suomen on siinä tapauksessa viisinkertaistettava, että saataisiin tehtyä ilmaston hyväksi kaksi kertaa enemmän. (Speissarimatikalla 3 x 2 = 5.)

Pyssymies: Tilastomatikan ymmärtämisessä on juuri tuo huono puoli että näkee miten päin helvettiä kaikki uutisointi on.
Maanviljelijä ei jaksa erikoistua, kun kaikki energia kuluu plankettien täyttämiseen ja PYH-keskuksen kanssa painimiseen. Olen miettinyt että onko tässä jokin ison rahan suunnitelma takana. Saadaan maatilat nurin, ostettua ne halvalla ja monopoli ravinnontuotantoon, joka on tosiaankin ainoa elinkeino jolla on todellista merkitystä. Kun maat on viety, on halpaa ja ammattitaitoista torpparityövoimaakin tarjolla.

Strix Senex kirjoitti...

1. Missä tavataan
Tänä aamuna sitten tuli selväksi, että kyllä se oli München.
Joe Biden: Rukouksemme ovat Ukrainan kansan puolella. He kärsivät epäoikeudenmukaisesta ja aiheettomasta hyökkäyksestä. Kokoonnumme tänään G7-maiden johtajien kanssa.
Ursula von der Leyden: EU johtajat kokoontuvat ja sopivat nopeasti uusista pakotteista Venäjää vastaan. EU seisoo Ukrainan rinnalla.
Emmanuel Macron: Venäjän on välitömästi lopetettava sotilaalliset toimet Ukrainassa. Ranska on Ukrainan kansan puolella. Ranska tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen.
Olaf Scholz: Tämä on kauhea päivä Ukrainalle ja synkkä päivä Euroopalle. Venäjän on vetäydyttävä välittömästi Ukrainasta. Hyökkäys on räikeä rikos kansainvälistä oikeutta kohtaan.
Mario Draghi: Työskentelemme EU:n ja Nato-kumppaniemme kanssa ja vastaamme välittömästi, yhtenäisesti ja määrätietoisesti Venäjän toimiin.

Bideniin verrattuna Chamberlainkin vaikutti suorastaan jämäkältä. Tuon porukan kollektiivinen viisaus puolestaan oli, että ”Voi, voi. Ei noin olisi pitänyt tehdä. Me nyt ryhdymme hissuksiin miettimään sellaisia mahdollisia vastatoimia, jotka kyllä tulevat auttamattoman myöhässä, eivätkä enää mitään auta. Tietysti ne olisi pitänyt miettiä jo etukäteen, kun vaaranmerkit olivat selvästi näkyvissä, mutta jotenkin se nyt jäi hoitamatta".

Teddy Roosevelt neuvoi aikoinaan, että: ”speak softly but carry a big stick”. Se ei tarkoittanut, että pitää puhua pehmeitä. Se tarkoitti, että pitää olla muskelia, niin ei tarvitse yrittää päteä pelkällä retoriikalla. Mutta tässä sitä ollaan puhtaan kaulan kanssa. Saa nähdä, opitaanko tästä mitään vai tarvitaanko vielä kovempi oppitunti.

3. Kela-korvauksista
Julkisen terveydenhuollon palvelut maksetaan veroina. Ne eivät siis ole ilmaispalveluja. Kela-korvaus on pieni hyvitys siitä, että julkinen terveydenhuolto ei ole kyennyt tarjoamaan sitä palvelua, jonka kansalainen on jo veroina maksanut.
Terveen liiketoiminnan puolella käytäntö on sellainen, että jos myyjä ei kykene toimittamaan sitä palvelu, jonka ostaja on maksanut, myyjä palauttaa maksu tai ostajalla on oikeus hankkia sama palvelu toiselta toimittajalta myyjän laskuun. Hallitus on nyt päättänyt, että palvelusta peritään edelleen maksu mutta jos sitä ei kyetä toimittamaan, mitään ei hyvitetä. Tällaista menettelyä kutsutaan petokseksi.