Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 7. joulukuuta 2021

Uutiskatsaus 49/2021


1. Aikainen joululahja

Media sai aikaisen joululahjan, kun Kankaanpäässä pidätettiin äärioikeistolaisen terrorismin suunnittelusta epäilty viiden mammanpojan joukkio. Ideologiana oli kuulemma akselerationismi. En ollut tuollaista sanaa kuullutkaan, joten piti ottaa selvää.
Akselerationismi tarkoittaa ideaa, jonka mukaan yhteiskunnan romahdus on nykymenolla välttämätöntä ja sitä tulee kiihdyttää, ”acclerate”, jotta selvittäisiin mahdollisimman vähillä vaurioilla. Olin itse asiassa kirjoittanut asiasta jo kolme vuotta sitten, mutta tuo sana oli silloin tuntematon.
Perusajatus on mitä ilmeisimmin oikein. Kun kehitysmaiden väestönkasvu on mitä on, niin siinä eivät mitkään ilmastotoimet auta – romahdus on väistämättä edessä. Kun kehitysmaissa väestö kasvaa yhden Suomen väkiluvun verran reilussa kahdessa viikossa, sähköautoon siirtyminen ei tunnu kovin ratkaisevalta tekijältä.
Samaten on loogisesti ajatellen oikein se, että mitä nopeammin romahdus tapahtuu, sitä vähemmällä selvitään. Mikäli lyödään nyt jarrua ja romahdus on vasta vaikka sadan vuoden päässä, niin niiden sadan vuoden aikana ehtii kuolla aika monta eläinlajia sukupuuttoon, luonnonympäristöjä tuhoutua ihmisten käyttöön ja ilmakehä saastua. Kun taas jos romahdus tapahtuu vaikka 20 vuoden päästä, niin paljon tuhoa ei ole ehditty tehdä. Lisäksi inhimillinen kärsimys on pienempi, kun sitä kokemassa on 15 miljardin sijaan vain 9 miljardia ihmistä. Ja ennen muuta toipumisprosessi on nopeampi monestakin syystä. Romahdus ei ole ollut niin raju, ympäristö ei ole ehtinyt tuhoutua yhtä paljon. Sekä se tärkein tekijä: jos meillä on edessämme vain 20 vuotta haittamaahanmuuttoa sadan vuoden sijaan, niin raunioista nousu on helpommin tehtävissä sekä väestön yhteneväisyyden että sen laadun takia.
Näin ollen luulisi, että looginen johtopäätös olisi akselerationismi: yritetään nopeuttaa romahdusprosessia vahinkojen minimoimiseksi. Tämä on kuitenkin virheellinen ajatusmalli siitä yksinkertaisesta syystä, että tämä logiikka on vain vähemmistön ymmärrettävissä ja ennen muuta kannatettavissa. Enemmistölle riittää se että kahvia on kupissa ja valtaa pitävälle vähemmistölle se että on, niin no, valtaa, vaikka ymmärtäisikin akselerationismin takana olevan logiikan.
Siksi akselerationismi on tarkoitustaan vastaan kääntyvää toimintaa – se saa aikaan ainoastaan vastareaktioita. Paras menettelytapa on tällä hetkellä valmistautuminen. Eletään kunniallisesti, lainkuuliaisesti ja esimerkillisesti. Sillä voittaa joitakin ihmisiä puolelleen. Enemmistöä on turha toivoa, samoin sitä että tässä saataisiin merkittävällä tavalla laiva käännettyä ja katastrofi vältettyä. Kyse on siitä, että mitä enemmän järki-ihmisiä on tajunnut tosiasiat, sitä helpommin he pääsevät valtaan katastrofin aikana ja sitä paremmin kykenemme siitä toipumaan. Terrorismin suunnittelu katastrofin tulon nopeuttamiseksi on ehdottomasti väärä reitti.
On lisäksi otettava huomioon, että on olemassa se pieni väärässä olemisen mahdollisuus. Onhan mahdollista, että haittamaahanmuutto ei olekaan haittamaahanmuuttoa, kaikki kulttuurit ovat oikeasti samanarvoisia, tehtävät ympäristötoimet ovat riittäviä saastumisen pysäyttämiseksi ja kehitysmaiden väestönkasvu ryhtyykin noudattamaan länsimaisia malleja. Minkäänlaisia merkkejä näistä yhdestäkään ei kylläkään ole havaittavissa, mutta eihän sitä ikinä tiedä.


2. Mallia Ruotsista – kerrankin

Ruotsi, tuo tasa-arvon mallimaa, sai ensimmäisen naispääministerinsä vasta tänä vuonna. Tämähän on merkki siitä, että Ruotsi on tosiaan tasa-arvoisempi kuin Suomi, sillä Ruotsissä pääministeriksi pääsyyn ei riitä se että sattuu olemaan nainen. Jotain mallia pääspice Sanna Marin olisi toki voinut Magdalena Anderssonista ottaa, Andersson näet ymmärsi erota istuttuaan pääministerinä 7,5 tuntia. Tosin muutamaa päivää myöhemmin hän ryhtyi hommaan uudestaan, mitä taas ei Marinille voi todellakaan suositella. Tai no ehkä Marinille voisi suositella, koska pääministerinä tienaa paremmin kuin kykyjä vastaavissa tehtävissä Sokoksen kassalla, mutta Suomen kansan hyvinvoinnin kannalta tarkoitinkin.


3. Kuin tilauksesta

Olin juuri kirjoittanut tuon edellisen, kun ilmestyi otsikko täsmälleen samasta asiasta. Pääspice Marin oli mennyt toteamaan The Guardianille, että Suomessa on edelleen töitä tasa-arvon suhteen. Tästä ei voi olla muuta kuin samalla kannalla. Meillä on tasa-arvo vasta sitten, kun kyvytön nainen ei enää pääse johtamaan hallitusta siksi että sattuu olemaan nainen. Tosin pelkään pahoin että tälläkin kertaa tasa-arvo käsitetään siten että seuraavaksi pääministeriksi pitää saada kyvytön mies.


4. Pääkanisteri bilettää

Sanna Marinin loputtomaan mokalistaan tuli taas uusi lovi hänen biletettyään niin että korona-altistuksesta tai virkakännykästä ei ollut tietoakaan.
Tämä on täysin epäreilua Marinia kohtaan. Olisihan Suomen kansan hyvinvoinnin kannalta sitä parempi, mitä tiedottomampaan tilaan pääspice itsensä saattaisi, koska silloin hän ei kykenisi tekemään yhtään mitään. (Sanaa ”haitallista” ei tarvinnut lisätä edellisen lauseen loppuun, koska sehän olisi ollut itsestään selvää.) Vielä parempi olisi jos Marin bilettäisi erämaamökillä Hölpöttämänjontkan pohjalla, jossa ei yksikään puhelinverkko toimi eikä häneen saisi millään konstilla yhteyttä.


5. Paniikissa

Perussuomalaiset julkaisi varjobudjetin. Toimittajat ryntäsivät tyrmäämään sen sillä perusteella, että velkaantumisesta huolestunut puolue ottaisi käytännössä ihan yhtä paljon velkaa kuin varsinaisessakin budjetissa otetaan. Varjobudjetin loppusumma oli näet vain 47 miljoonaa euroa pienempi kuin varsinaisen, mikä on alle prosentin vähennys velkatarpeeseen.
Se mikä jäi – tarkoituksella tai tyhmyyttään – huomaamatta, on rahan kohdennus. Merkitystä on myös sillä mihin rahaa käyttää, ei ainoastaan sillä kuinka paljon. Koska suuria summia on vaikeaa hahmottaa, niin otetaanpa rinnastus yksityiselämään. Matti Meikäläisellä on omakotitalo, jonka katto lähestyy käyttöikänsä päätä. Matti Meikäläisen tekisi kuitenkin mieli lähteä maailmanympärimatkalle. Niinpä hän budjetoi 15 tuhatta euroa maailmanympärimatkaan luksusluokassa eikä kattoremppaan. Seuraavana vuonna katto sitten vuotaa ja hänen pitää tehdä toiset 15 tuhatta euroa velkaa kattoremonttiin ja vielä viisitonnia ylimääräistä kosteusvaurioiden korjauksiin. Sen sijaan jos Matti Meikäläinen ei teekään maailmanympärimatkaansa vaan käyttää sen 15 tuhatta euroa kattoremonttiin, hän voi seuraavana vuonna miettiä tekeekö 15 tuhatta euroa velkaa maailmanympärimatkaansa varten, kun kattokin on nyt kerran kunnossa.
Täsmälleen sama ilmiö on perussuomalaisten varjobudjetissa. Rahaa kuluu yhtä paljon, mutta siinä missä nykybudjetti lennättää sen taivaan tuuliin, perussuomalaisten budjetti kohdistaa sen rahasumman suomalaisten tulevaisuuteen. Mutta sitäpä eivät toimittajat halua kertoa. Ja onhan se toisaalta niinkin että juuri sillä hetkellä maailmanympärimatka antaa paremmat endorfiinit kuin kattoremontin katselu.


6. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdi Osman Aadam, Ali Ahmed Osman Fidik ja Badsha Salaad Malin … jäkjäkjäk … kahden ja puolen vuoden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


7. 29 – 1

Pahaa-aavistamaton nainen otti taksikyydin kotiinsa. Taksikuski seurasi perille asti, vaikka nainen käski poistumaan. Kuskia epäillään raiskauksesta.
Tarina on tuttu. Se mikä on uutta on se, että kerrotaan tilastotietoa. Viimeisimmästä 41 taksiraiskausepäilystä kirjoitetaan seuraavasti: ”Vuosina 2019–2021 tiedossa olevat seksuaalirikoksista epäillyt taksinkuljettajat ovat olleet pääosin kotoisin Lähi-idän ja Etelä-Aasian sekä Itä- ja Länsi-Afrikan alueilta. Yhdessä tapauksessa epäilty on ollut kotoisin Suomesta.” Yhteensä epäiltyjä on 30, koska osa epäillyistä on tietysti useammasta rikoksesta epäiltynä. Tilanne on siis 29 – 1. Johan tämä yksikin riittää siihen klassiseen haittamaahanmuuton kannattajien perustelun ääneen lausumiseen: ”Kyllähän ne suomalaisetkin!”. Tosin eipä vielä innostuta – nykyään kun ”on ollut kotoisin Suomesta” on alkanut olla kiertoilmaisu ”Suomessa syntyneelle haittamamujen jälkeläiselle”.
Vinkiksi muuten taksin tilaajille. Uusi koodi turvalliseen tilaukseen on "haluaisin premium-taksin".


8. Silmä lepää otsikossa

”Hallitus päätti: Suomeen ei ole asiaa eteläisestä Afrikasta”. Olihan tuokin tietysti hyvä. Sitten kun saisi vielä muutaman muutoksen tähän:
1) Sana ”eteläisestä” pois
2) Sanan ”Afrikasta” perään lisätään ”tai Lähi-Idästä”
3) Siirretään otsikon ajankohtaa tuommoiset kolmekymmentä vuotta taaksepäin
4) Otsikko on nyt hyvä, sitten kun sen takana olevaksi syyksi muutetaan vielä terve järki eikä COVID:in omikron-muunnos joka luultavasti on vaarattomin tähän asti tunnetuista


9. Pohjoiskorealaista TV-kritiikkiä

Viime aikojen hittisarja on ollut eteläkorealainen Squid Game, joka on tuonut mukanaan erinäisiä lieveilmiöitä. En osaa näihin ottaa kantaa, kun en ole sarjasta sekuntiakaan nähnyt. Pohjoiskorealaiset sen sijaan ottivat jämäkän linjan sarjan laatuun. Eräs Kimin onnelassa elänyt mies oli salakuljettanut TV-sarjan maahan. Tuomio oli kuolema ampumalla. Sarjaa eteenpäin välittänyt sai elinkautisen vankeustuomion. Kahdeksan sarjaa katsonutta selvisi viidellä vuodella pakkotyötä. On tosin epäselvää, millä tavoin pakkotyötuomio eroaa pohjoiskorealaisesta normielämästä.
Pohjois-Korea haluaa aina pistää paremmaksi kuin Etelä-Korea ja onnistui taas kerran. Eteläkorealaisessa Squid Gamessa teloitukset ovat näyteltyjä, kun taas pohjoiskorealaisessa Squid Gamessa kysessä on tosi-TV.


10. Samaan aikaan Turussa

Turussa myytävänä olevasta talosta löytyi Suomen pienin vessa. Tekstissä sanotaan että puoli neliötä, mutta kuvasta voisi kyllä arvioida sen olevan sitäkin pienempi, ehkä noin 60 cm x 50 cm eli 0,3 neliömetriä. Jutussa ihmetellään kovasti, että vessassa ei tietenkään ole käsienpesumahdollisuutta tilanpuutteen takia. Tämähän nyt ei ole mikään ongelma turkulaisille. Enemmän ihmetyttää että eihän tuohon vessaan mahdu polvilleen, joten miten hitossa krapulaiset turkulaiset saavat oksennettua?


11. Hydrodynamiikkaa

Olen useita kertoja ennenkin sanonut suoraan että miehet eivät kuulu urheilussa naisten sarjoihin. Ei tuosta yleisellä tasolla sen enempää. Uusi malliesimerkki entisten loputtomalta tulevien jonoon on kuitenkin taas valitettavasti ilmaantunut. Amerikkalainen yliopistouimari Will Thomas kyllästyi olemaan sarjassa ”ynnä muut”, paras tulos 200 jaardin vapaauinnissa 1:39,31 (ilmeisesti lyhyellä radalla, jota käytetään jatkossa kaikissa tuloksissa), joka vastannee sivistysmaiden mittayksiköillä 200 metrin vaparilla kutakuinkin aikaa 1:48,61. 500 jaardin vapaauinnissa ennätys on 4:18,72, mikä vastaa 400 metrin vapaauinnissa aikaa 3:46,36. Suomen ennätys 200 metrillä on 1:43,51 ja 400 metrillä 3:41,18, joten mistään kuntouimarista ei todellakaan ole kyse. Oli heppu toki uinut myös metrimatkoilla, mutta ilmeisesti juniorina koska ajat olivat niinkin kehnot kuin 1:56,51 ja 4:32,55. Jälkimmäinen on siis pitkälti toistakymmentä sekuntia huonompi kuin 500 jaardin ennätys, vaikka 500 jaardia on yli 450 metriä. USA:n taso on kuitenkin niin kivikova, että noilla tuloksilla ei päästä edes yliopistotasolla huipulle.
Mikäpä sen parempi tie menestykseen kuin sukupuolenvaihdosleikkaus? Klip-klip ja Lia, o.s. Will, Thomas kauhoi 200 jaardia aikaan 1:43,47 ja 500 jaardia aikaan 4:35,06. Metrimatkoiksi muutettuna 200 metriä 1:53,16 ja 400 metriä 4:00,65. Naisten maailmanennätykset ovat 1:50,43 ja 3:53,92. Se siitä ”ei sukupuolen vaihtaneilla ole merkittävää etua” -mantrasta, kun kansallisen keskitason uimarista tuleekin yhtäkkiä maailmanhuippu.
Toki tulokset ovat hieman huonompia kuin ennen klipitiklipiä, mutta tämäkin haitta korjautunee leikkauksesta toipumisen myötä. Onhan selvää että miehen elimistöllä varustettu ”nainen” ui kovempaa kuin miehen elimistöllä varustettu mies, koska ensin mainittu saa huomattavaa hydrodynaamista etua siitä, että hänellä ei ole enää vauhtia hidastavaa köliä matkassa.


Loppukevennys: Yakety SaxVideo on viisi vuotta vanha, mutta en ollut nähnyt sitä aiemmin. Melbournen poliisi julkaisi pätkän, joka saa Benny Hill -shown takaa-ajokohtaukset näyttämään uskottavilta.
Videon tunnistaa viisi vuotta vanhaksi siitäkin, että nykypäivänä takaa-ajettavien hahmot olisi sensuroitu mahdollisten oikeinkäsitysten välttämiseksi.

13 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

1:
Jos tätä vaarallista ääärrioikeistoterroristijärjestöä nimeltään Kankaanpään Kovimmat Kiljuskinit (KKK) ei olisi ollut, se olisi pitänyt keksiä.
2:
Saas nähdä, onko tuo sen kummempi kuin Manna Sariini. Hän ei kuitenkaan ole yhtä kaunis, nuori, pimpseä ja tyhmä, joten pientä toivoa on.
3:
Tasa-arvo toteutuu vasta kun naisilla on rajattomat oikeudet ja vapaudet vailla ensimmäistäkään vastuuta ja velvollisuutta.
On tässä onneksi vielä sen verran tekemistä, että taitaa pää tulla vetävän käteen, kun naisille laittavat stopin sellaiset miehet jotka eivät tyydy vain vetämään käteen.
Sitä ympärileikattua...
4:
Cannah I Suuri tekee sitä mitä lukiolaispissis tekee, kun saa isin luottokortin ja jättää tyttökavereidensa kanssa sen luokkaretken valvojasetämiehen bensikselle. Kuski on sellainen mukava, joka tottelee.
5:
Valtavalemedian olisi kannattanut pitää päänsä kiinni Persujen varjobudjetista. Nythän liian moni saattaa kiinnostua siitä ja huomata, että nehän piru vie haluavat käyttää rahaa järkeviin tarkoituksiin!
Mutta eihän se taaskaan keväällä 2023 näy vaalikopissa...
6 ja 7:
Ei kai vaan kummassakin tapauksessa ollut todellisuudessa kyse siitä, että "uhri" halusikin Mustaa Makkaraa mutta tuli sittemmin morkkiksiin?
8:
Valmistellaanko tässä nyt mahdollisen afrikaanereiden pakolaisvirran tulppaamista ennen kuin se ehtii alkaakaan?
9:
Olivatko nuo Kielletyn Materiaalin levittäjät vapaustaistelijoita, jotka uhrasivat itsensä Vapaan Korean puolesta, vai hölmöläisiä jotka eivät käsittäneet miten käy, jos jää kiinni?
10:
Kaipa tuon asunnon keittiössä on lavuaari, oksentakoot sinne.
11:
Tämä urheilu-uudin
https://www.is.fi/urheilu/art-2000008413034.html
kertoo Kansainvälisen Yleisurheiluliiton poistavan transnaisten testosteronirajat!
Tähän asti naisten testoyläraja on ollut alle 5 nanomoolia litrassa;
sen ylittävät on suljettu naisten sarjoista ulos epäreilun kilpailuedun johdosta.

Transnaisilla tämä raja on ollut niinkin korkea kuin alle 10 nmol/l! Se on ollut käsittämättömän korkea, kun miesten normaaliteston alaraja on 8,4 nmol/l.
Transnaiset ovat siis saaneet tähänkin asti kilpailla terveen miehen testotasoilla, ja nyt raja poistetaan kokonaan!

Kuinkahan kauan translarppaajien puolustelijat jaksavat katsoa naisurheilua, joka loppuu tällä menolla kokonaan, kun palkintopalleilla on vain Peniksellisiä Naisia tuuheine parransänkineen?

Siinähän se oli tuo vanha tuttu Benny Hill Shown lopputakaa-ajo. Oi niitä aikoja!

Anonyymi kirjoitti...

Akselerationismi – Kääk, niitä on täälläkin, ne kiihdyttelee mopoilla ja autoilla. On se kamalaa tämmöne äärilaitareunansyrjäoikeistolaisuus. Niin. Ja ne on kuulemma pitäny maihareita kesälläkin. On ne hurjia, on.

Oliskohan sannan aika tunnustaa: Miä olen sanna, alkoholisti.

Tasa-arvo on jo toteutunut, olihan meillä jykä käteinenkin pääkanisterina.


Vain 47 miljoonaa, 47 000 000, 47 tuhatta tuhatta euroa vähemmän turhuuteen. Mitäs jos arvottaisiin 47 000 veronmaksajaa, jotka saisivat tonnin veronalennuksen.

Squid Gamehan on parasta propagandaa Etelä-koreaa vastaan, herran tähden – eikö ne tajua mitään siellä kimilässä.

Kun yhdistetään ns. hydrauliikkavideoista opittu ja ameriikan LBGBETC.piireistä kuultu informaatio näyttää siltä ettei köliäkään ole tarvis poistaa. Ehkä meilä on kohta voimailija Bella Mentula,

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

ite oon tottunu soittaan suoraan parille taksiautoilijalle, sillä tavalla saapi kyydin silloin kun haluaa ja kotiinkin pääsee kun istuu autoon ja sanoo "kotiin". Helsinkiän lentoasemallakaan ei tarvinnut tapella taksijonossa kun ennen reissua kertoi että tulen "lennon numero" suomeen eikä ole kuin käsimatkatavarat. Tuttu kuski ajeli täältä maakunnasta kentälle ja heitti kotiin.
plussat kyydistä:
oli juttu seuraa ja keskustelu käytiin ymmärrettävällä kielellä
kuski osasi ajella pimeässä liukkaalla ja varoa peuroja (vaan pari nähtiin ja onneksi ei tutustuttu liian läheisesti)
kotio päästiin ilman että piti sen isommin neuvoa
verotkin todnäk meni maksuun, tai ainakin pitkään on onnistunut sluibaan velvoitteista (yli 10v ajellu)

Tinahattu kirjoitti...

Kohta 1: Aikainen joululahja: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008453111.html

Amerikkalaiset kertovat että “äärioikeistolaisissa terroristijärjestöissä” on yleensä puolet FBI-toimijoita jotka soluttautuvat joihinkin kerhoihin tai ryhmiin, tai jopa perustavat niitä.
Yleinen agent provocateur sellaisissa on myös vankilassa värvätty pikkurikollinen joka 'akiteeraa' pöhlömpiä suunnitelmiin. Kanadassa toiminut Toronto 18 olisi esimerkki, samoin herra nimeltä Carney Milton Nerland vuosien takaa, joka pelehti uusnatsina Albertassa ja Saskatchewanissa. Poliisin ystäviä kaikki.

Suomalaisethan vahtaavat ameriikan ihmemaata kuin kettu jääränmunia joten en ollenkaan ihmettelisi jos tässä Ilta-Sanomien jutussa olisi apinoitu G-miesten toimia.

Parhain terveisin,
Tinahattu
Puten uskollinen koira

Jaska Brown kirjoitti...

Qroquius Kad: Täsmennetään että minulla ei ole mitään sitä vastaan että pääministerinä on nainen. Sitä vastaan minulla on että pääministerinä on tyhmä ja typerä nainen. Tässä kohtaa on ikävä kyllä myönnettävä että minulla on enemmän sitä vastaan että pääministerinä on tyhmä ja typerä nainen kuin että siinä olisi tyhmä ja typerä mies. Mutta sitä en pidä omana vikanani, vaan yhteiskunnallisten olosuhteiden. Tyhmä ja typerä mies ei kauaa pääministerinä istuisi, kun taas tyhmälle ja typerälle naiselle annetaan lähes kaikki anteeksi ja kehutaan päälle. Mikäli yhteiskunnallinen muoti olisi päinvastainen, pitäisin luonnollisesti tyhmää ja typerää miestä haitallisempana pääministerinä kuin tyhmää ja typerää naista.

Pyssymies: Bella Mentula! Paha. Mentula on sentään ainoa mies josta voin suoralta kädeltä myöntää että häviän rumuudessa.

Ano: Privaattitaksi on toki kätevä. Toinen vaihtoehto on sitten asua täällä Hornankuusessa, jossa ei ole etnotakseja. Sitä odotellessa että Suomeenkin perustetaan Ruotsin mallin mukainen taksifirma, jossa kuskeina on vain naisia.

Tinahattu: Sepä olisikin hauska ajatus, jos jossain tuollaisessa ryhmässä olisi jäsenistön keskuudessa liikehdintää siten, että jäljelle jääneet olisivatkin pelkästään toisistaan tietämättömiä FBI:n vasikoita.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipata tuosta Tinahattun kommentissa olevasta Alberta-sanasta mieleen, että ko. provinssissa ei ole juurikaan rottia, siis populaatioita, joista ei pääse eroon. Aiheesta kiinnostuneet voitvat käyttää hakukonetta.

Itse haluaisin saada provinssin menetelmät käyttöön laajemmin, jotta tuholaisista päästään eroon.

Ironmistress kirjoitti...

Mitä vipeltäjiin tulee, niin evoluution lakien mukaan viruksilla on taipumus muuttua ajan myötä helpommin tarttuviksi mutta vähemmän tappaviksi. Ei ole loisen intresseissä tappaa isäntäänsä.

Ei olisi lainkaan ihmeteltävää, jos omikron olisi tähänastisista varianteista kaikkein vähimmin vaarallinen.

Alkuperäinen koronavirus oli rinnastettavissa polioon, mutta tulevaisuudessa korona on enemmänkin todennäköisesti rinnastettavissa influenssaan.

Ironmistress kirjoitti...

Täälläpäässä Kankaanpään terroristeista on käytetty termiä Kankaanpään Kiljuskini-Kommando (KKK). Eli juuri niitä ihmisiä, joista Pelle Miljoona käyttäisi termiä "säälittäviä häviäjiä".

Strix Senex kirjoitti...

1. Aikainen joululahja
”Media sai aikaisen joululahjan, kun Kankaanpäässä pidätettiin äärioikeistolaisen terrorismin suunnittelusta epäilty viiden mammanpojan joukkio”.
Tämä oli suoranainen kouluesimerkki käsitteestä ”hyvä vihollinen”. Porukka on pieni, enintään rajoitetusti vaarallinen, eikä herätä juuri kenenkään sympatiaa. Niinpä voidaan esiintyä urheasti, tehdä kärpäsestä härkänen ja jättää huomiotta ne oikeat härkäset.

11. Hydrodynamiikkaa
”Olen useita kertoja ennenkin sanonut suoraan että miehet eivät kuulu urheilussa naisten sarjoihin”.
Näin ainakin juoksulajeissa sillä he saavat epäreilua etua siitä, että rullalaakeri on parempi kuin liukulaakeri.

Sledge Hammer kirjoitti...

Täytyypä tähän kai vähän laukoa omiaan.

Muistan pikkupoikavuosiltani niitä Tänään iltapäivällä -ohjelmia ja Naisten tunteja, joissa Päivi Istala päätteli, että tasa-arvo on Suomessa saavutettu sitten, kun poliittisina virkanimityksinä nimitetään tehtäviin epäpäteviä naisia ohi mieshakijoiden. Tuolloin 80-luvulla se taisi olla joko käsitteellinen mahdottomuus tai puolittainen vitsi tai molempia. No, kun nyt sitten on nähty "lasketaan pH mahdollisimman alas" -ympäristöministeriä, sairaanhoitajaa opetus- ja tiedeministerinä, Tarja Halosta Ottawan sopimuksineen ja Tytti Yli-Viikaria, ja ehkäpä kenties joitakin muitakin, niin kauankohan menee sen oivaltamiseen, että voisi kokeilla sellaista jekkua, että tehtäviin voisi nimittää ainoastaan päteviä? Pitääkö odottaa yhtä kauan?

Toki ongelmaksi voi muuttua, ettei politiikan maailmaan kertakaikkiaan enää suostu hakeutumaan edes minimimäärää teräviä kansalaisia, kuten bloginpitäjä on uumoillut.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Joku vuosi sitten aloittelin lukemaan näitäkin sivuja. Ihastuin verbaaliseen räiskintään.
JB ja muutama muu sivusto on kadottanut sen, mikä näiden sivujen tarkoitus on. Luulin, että sivustojen tavoite oli huumorin välityksellä tuoda esiin epäkohtia mualiman menosta.
Eli, ymmärsin väärin. Sori siitä. Huumorisi oli top ten, aivan kuten Benillä.
Eli, kommentti on kohtiin 1-1000.

Anonyymi kirjoitti...

Dilemma, siis semmoinen jonkunmoinen. Eräänä perusteena esim. kehitysmaalaisten kouluttamiselle (ja sinänsä oikein) on mainittu, että se on kehitysapua joka menisi luultavimmin perille. Mutta tuota.. Sekään kaunis ajatus kun ei semmoisenaan ihan toimi. Ei siksi, etteikö oppimiskykyistä porukkaa löytyisi, vaan siksi, kun juuri kukaan ei halua enää palata kotimaahansa, jahka on esim. Suomessa koulut käynyt (tunnen varsin monia esimerkkejä myös henk . koht.) Noin periaatteessa en tätä edes ihmettele hetkeäkään, koska miksipä minäkään muuttaisin esim. johonkin Mosambikiin? Ja kun edelleen kärjistetään, tuo koulutettu sakki on juuri sitä, mitä maahanmuuttajilta vain ikinä voi toivoa, asiansa osaavia, kielitaitoisia, sivistyneesti käyttäytyviä, jne. Ja kautta aikojenhan ihmiset ovat hakeutuneet sinne, missä olettavat itsellään ja lapsillaan voivan olla paremmin, joten eipä voi sikälikään moittia, tai sitten pitäisi tuomita suomalainenkin emigraatio esim. Pohjois-Amerikkaan. No, tällaisilla ihmisillä on toki Suomessakin kysyntää, mutta se alkuperäinen kotimaa kaipaisi heidän kykyjään vieläkin enemmän. Mikä siis voisi olla semmoinen (sivistynyt) tapa houkutella tuota sivistyneistöä palaamaan lähtömaahansa kehittämään sen elinoloja, ja vieläpä ilman pelkoa joutumasta kohtuuttoman paljon huonompaan asemaan, kuin esim. jäämällä johonkin Euroopan maahan? Ja siinähän se suurin tappio myös lähtömaalle koituu, mikäli paras aivoaines häipyy pysyvästi muualle päin. (Ja ilman tuon ihmisaineksen toimia ei lähtömaihinkaan kannattane suurempia muutoksia toivoa...)

-J.Edgar-

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: Mielenkiintoinen rottaratkaisu ja ilmeisen toimiva.

Ironmistress: Vaan kyllä media saa ottaa tuosta kaiken irti. Melkein käy sääliksi ettei ole tuon enempää otettavaa.

Sledge Hammer: Kuten totesin jokin viikko sitten, ongelma on se että poliittinen korrektius estää sanomasta typeriä ajatuksia typeriksi, jolloin niitä esittävät typerykset pysyvät kokouksissa ja sen jälkeen kokouksissa voittaa se jolla on vahvimmat istumalihakset.

Veijo Hoikka: En kyllä nyt saanut tuosta kommentista punaista lankaa kiinni.

J.Edgar: Eniten tässä huolestuttaa se että jopa suvakit sanovat että meille tulee parhaimmisto. Mitä helvettiä ne muut sitten mahtavat olla?