Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 31. joulukuuta 2021

Välihuomautus 148 : Torilla tavataan!


Olen joskus taannoin tutustuttanut lukijoita jalkapallon ELO-rankkausjärjestelmään. Nykyään eloratings.net -sivustolta löytyvät jalkapallon lisäksi myös jääkiekon vastaavat tilastot. Kaikki maaottelut koko historian ajalta. Aikoinaan huomasin, että Suomen jalkapallomaajoukkue pitää hallussaan erästä ennätystä. Nyt havaitsin, että sama ennätys on Suomella myöskin jääkiekossa.
Kaikista maailman maista Suomi on hävinnyt eniten maaotteluja sekä jalkapallossa että jääkiekossa! Jalkapallossa Suomella on tätä kirjoitettaessa tilillään 417 tappiota yhteensä 778 ottelussa. Yksikään muu maa ei ole hävinnyt yli 400 ottelua. Yli 300 tappion maat ovat Sveitsi 353, Singapore 348, Norja 345, Malesia 342, Thaimaa 339, Luxemburg 332, Chile 324, Wales ja Ruotsi 316, Indonesia 312, Unkari 310 ja Uruguay 307, joten Suomi saanee parhaallakin mahdollisella skenaariolla pitää kärkipaikkaa hallussaan ainakin seuraavat kymmenen vuotta.
Jääkiekossa Suomi on hävinnyt 794 peliä (voittanut muuten tasan yhtä monta) 1809 ottelussa. Lätkässä johtoasema on sentään uhatumpi, sillä kolmella muullakin maalla on yli 700 tappiota: Norja 737, Saksa 736 ja Ruotsi 729.

3 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Sittenhän ne maailmanmestaruudet ja muut mitalit ovat sitäkin arvokkaampia!

Veijo Hoikka kirjoitti...

Unohdit pitkänmatkan juoksut, jossa suomalaiset eivät ole vielä maaliin saapuneet, koska he jaksavat juosta niiiiin pitkän matkan, jollaiseen muut eivät kykene.
(Yritä ottaa kevennyksenä, pliis.)

Jaska Brown kirjoitti...

Qroquius Kad: Molemmissa lajeissa kyse on pitkälti siitä, että Suomella on ympärillä kovempia vastuksia eli Ruotsi ja Venäjä. Jalkapallossa lisäksi Norja ja Tanska, jotka puolestaan olivat menneinä vuosikymmeniä lätkässä niin kehnoja, ettei niitä vastaan viitsitty pelata ja kasvattaa voittosaldoa.

Veijo Hoikka: Paitsi Cooperin testissä ja tunninjuoksussa.