Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 17. elokuuta 2019

Uusinta : Ohuiden kirjojen kerho

Lukijalle: Uusitaanpa lukusuosituksia. Uusina listaan voitaisiin laittaa kotimaisen kirjallisuuden osastolle "Timo Soinin vilpittömät poliittiset teot" ja "Vihreiden ympäristöteot", käännöskirjallisuuden osastolle "Vladimir Putinin eläköitymissuunnitelmat" ja "Euroopan Unionin työ eurooppalaisten hyväksi":

Hektisessä nykyajassa ihmisillä ei enää ole aikaa lukea paksuja romaaneja tai tietokirjoja. Tämän takia Jaskan pauhantaa –blogi julkaisee lukuvinkkejä kiireisille teemana ”maailman ohuimmat kirjat”.


A. Kotimainen kirjallisuus

10. Vaatimattomuus pohjalaisittain
Takuulla maailman kaikkien aikojen vaatimattomin kirja. Ikinä.

9. Teekkareiden raittiusyhdistyksen historiikki
Keräilyharvinaisuus! Omakustanne, kopioitu vanhalla spriikopiokoneella vain muutama kappale kopiointinesteen loppumisen takia.

8. Naispappeus vanhoillislestadiolaisuuden näkökulmasta
Yksityiskohtainen selvitys siitä, miksi pehmoisten puhuminen mekko päällä on miesten työtä.

7. Suomen jalkapallomaajoukkue arvokisoissa
Scifiä utopistisimmillaan. Trilogian muodostavat Tähdettömien sota, Joulukuusen vastaisku ja Jarin paluu.

6. Savolainen suorapuheisuus
Kirja, jossa asiat sanotaan kuten ne ovat – pilkulleen ja yhtään vääntelemättä.

5. Seppo Rädyn suuri oopperakirja
Hyi saatana!

4. Insinöörin muotiopas
Nyt selviää, mikä on pukeutumisessa kuuminta hottia!

3. Kuinka hankit Ahvenanmaan kotipaikkaoikeuden – yksityiskohtainen opas suomenkielisille
Saatavilla vain Maarianhaminan Suomalaisesta Kirjakaupasta karkauspäivisin klo 21.13 – 21.15 täydellisen auringonpimennyksen aikana.

2. Matrikkeli Helsingin Sanomien suomalaismielisistä toimittajista
Toinen osa, vuodet 1991-2015. Ensimmäiseen, vuodet 1889-1990 käsittäneeseen osaan liimattava liitesivu.

1. Turkulainen itseironia
Kirja sisältää jokaisen turkulaisvitsin, josta turkulaiset eivät ole loukkaantuneet.


B. Käännöskirjallisuus

10. Kuinka saada naapurikansat rakastamaan sinua – Moskovan näkökulma
Selkeäsanainen opaskirja siitä, kuinka otetaan vastuu omista teoista. Opi olemaan syyttelemättä muita ja ajattelemaan asioita myös muusta kuin omasta perspektiivistäsi.

9. Afrikkalaisia teknologiainnovaatioita
Kirjoittajalle on esitetty kirjallisuuden Nobelia, mikä onkin lähinnä tiedenobelia mihin afrikkalainen on koskaan yltänyt. Itse palkintoa hän tuskin saa, koska eihän genren tunnetuin edustaja Astrid Lindgrenkään saanut.

8. Kohta seitsemänkymmentä vuotta veljeyttä – Saudi-Arabia – Israel –ystävyysseuran historiikki
Erityisbonuksena liitteenä levy, jossa Jerusalemin naiskuoro laulaa Kaaban aukiolla Hatikvaa.

7. Ulkomaiden maantieteen oppikirja amerikkalaisille
Luulitko Kanadassa puhuttavan kanadaa tai Englannin sijaitsevan Ranskassa? Silloin olet luultavasti opiskellut maantieteesi tämän kirjan mukaan.

6. Juutalainen bisnesetiikka
Saatavilla myös rinnakkaisteos, jumalattoman paksu tiiliskivi ”Juutalainen bisnesetikka”.

5. Ruotsidemokraatit osana konsensusta
Ruotsin kaikkien muiden puolueiden jäsenistön kirjoittama esseekokoelma heidän yhteistyöstään Ruotsidemokraattien kanssa.

4. Italian armeijan kunnian päivät
Eli kuinka omata sekä selvä miesylivoima että murskaava materiaalietu ja ottaa silti 6-0 pataan joka kerta.

3. Sosiaalitukien nostamis- ja väärinkäyttöopas somalialaisittain
Runsain määrin saatavissa, alkuperäiskielellä ei mennyt yhtäkään kaupaksi. Aivan kuin yrittäisi myydä jäätä eskimoille, hiekkaa arabeille tai merivettä polynesialaisille.

2. Skotlantilaisten järkevät kansanperinteet
Tämä kansa on keksinyt curlingin, golfin ja haggisin. Sen lisäksi miehet pukeutuvat hameeseen, koska lampaat ovat oppineet juoksemaan karkuun kuullessaan avautuvan sepaluksen äänen. Tarvitseeko sanoa enempää? Jopa viski on tuontitavaraa Irlannista.

1. Muhammad-vitsikirja
Sikamaisen hauska islamilaisen kansanperinteen tuhti huumoripläjäys. Tälle nauraisi jopa Allahahahhah ja paatuneinkin jihahahahadisti. Kuvitettu laitos.

JOKERI: Kuinka ymmärtää naisia?
Kirjaa ei ole saatavilla, koska koko miljoonan kappaleen painos putosi pinseteistä ja katosi lattianrakoon.

10 kommenttia:

klova kirjoitti...

Nykyäänhän Israel ja Saudi-Arabia,jos nyt eivät ihan veljiä ole keskenään,niin ovat sentään jonkinlaisia ystäviä.Yhteinen vihollinen kun muodostaa erikoisia petikumppaneita.

Vihollinen kun on......rummunpärinää.......Iran.Ei siis Venäjä,Venäjä on kummankin maan jonkinlainen ystävä,on myöskin Iranin kaveri,siis se Venäjä.

Iran haluaa Israelin häviävän,ainakin retoriikassa,koska rauhanuskonto ei siedä muita uskontoja ja Saudi-Arabian koska rauhanuskonto ei siedä rauhanuskonnon toista tulkintaa siitä kuka on Muhammedin oikea perillinen ja uusi kalifi.Riita on jatkunut vuodesta 680 asti ja jatkunee siihen asti kunnes toinen osapuoli on hävitetty sukupuuttoon.

Anonyymi kirjoitti...

Erwin Rommel Italialaisista : "Hyviä sotilaita, huonoja upseereita. Mutta ilman heitä meillä ei olisi sivistystä"

Tammikuun lopulla 1939 Suomen Tukholman suurlähetystöön marssi italialainen lentäjä Diego Manzocchi, joka ilmoitti haluavansa vapaaehtoiseksi taistelemaan Suomen puolesta. Hänet lähetettiin Tornion rekrytoimistoon, missä hän helmikuun alussa vakuutti haastattelijat aikeistaan.
Tuohon aikaan ulkomaalaiset vapaaehtoiset lentäjät sijoitettiin Osasto Sisuun, josta tie kävi Parolassa toimivan Täydennyslentolaivue 29:n kautta muihin laivueisiin, jos oli käydäkseen. Diegon kohdalla näin ei käynyt, vaan hänet todettiin Lapualla Osasto Sisussa kokeneeksi lentäjäksi ja kiinnitettiin suoraan Lentolaivue 26:een, joka taisteli Utista käsin Diegolle tutulla Fiat G.50 -hävittäjäkalustolla. Lentolaivue 26:een Diego pääsi lopulta aivan helmikuun lopussa. 28.2.1940 Diego lensi ensimmäisen lentonsa Fiat G.50:llä ja ehti ennen kohtalokasta lentoaan lentää kaikkiaan yhdeksän sotalentoa ja kaksi siirtolentoa. 11.3.1940 hän nousi torjuntalennolle Viipurin suunnalle luutnantti Olli Puhakan kanssa, mutta viholliskoneet olivat poistuneet.

Paluumatkalla kaksikko havaitsi vihollisen noin satakoneisen pommikonemuodostelman, jota lähdettiin torjumaan. Puhakka onnistui pudottamaan yhden DB-3-koneen mutta Manzocchille kävi huonommin: hän sai keuhkoihinsa osuman joko pommikoneiden torjuntatulesta tai suojahävittäjien konekivääreistä.Haavoittunut Manzocchi valitsi pakkolaskupaikakseen pienen Ikolanlammen, jonka sohjoiselle pinnalle oli paikallistenasukkaiden liikenteen seurauksena pakkautuneesta lumesta muodostunut koholla oleva talvitie. Manzocchi otti laskutelineet ulos, koska hän yritti pitää koneen ehjänä.Laskussa kone osui valliin ja meni ympäri. liukuessaan pyrstö edelle jäätyneen järven pintaa pitkin koneen ohjaamo täyttyi jäästä ja sohjosta. Manzocchi jäi roikkumaan vöiden varaan pää alaspäin tässä vaiheessa todennäköisesti jo tajuttomana. Paikalle osunut pikkupoika teki hälytyksen mutta kesti tunteja, ennenkuin pelastusryhmä pääsi paikalletodetakseen lentäjän menehtyneen.

Ylikersantti Diego Manzocchi haudattiin Hietaniemen hautausmaahan lähelle suurta ristiä 40. riviin 1055. hautaan. Hän sai hautakiven, jossa kaikki olennaiset tiedot - nimi, kuolinpäivä ja -paikka - olivat väärin.

Timppa

Ekku kirjoitti...

Onko juutalaisten bisnes etiikaltaan jotenkin eroavaa muiden harjoittamasta bisneksestä?

fullofpasta kirjoitti...

Tuohon jokeriin viitaten...

The Predatory Female: A Field Guide to
Dating and the Marriage-divorce Industry

Lawrence Shannon (1986)

Googlettamalla löytyy englanninkielinen
sähköinen versio. Jokaisen miespuoleisen
kannattaa tutustua tähän helppolukuiseen
mestariteokseen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Luin juuri aamuistunnolla Astupin uusimman teoksen: Prosenttilaskuoppi valtiomiehille. Pitkä oppimäärä. Saksan Neljännen Valtakunnan Keskuspankin Julkaisut, 2021.

Mieleenpainuvin osuus oli: Hei, me tienataan tällä!

Aika velikulta.

Jaska Brown kirjoitti...

klova: Molemmat pitävät Irania toisiaan pahempana uhkana. Se riittää yhteistyöhön.

Timppa: Yksittäisiä urheita sotilaita löytyi, mutta kokonaisuutena sotilaat turhautuivat kehnon johdon alaisuudessa ja jälki oli mitä oli. Pätevätkään upseerit eivät saaneet ajatuksiaan läpi, kun järjestelmä oli päätön.

Ekku: Eipä kai, mutta historiallisista syistä juutalaisia on bisneksessä paljon.

fullofpasta: Pitääpä tutustua, jos saisi sen protonin kokoisen ymmärryksensä naisista kasvamaan edes atomikokoon.

Veijo Hoikka: Kirjaluettelosta puuttui "Kehitysmaalaisen maahanmuuton hyödyt" siksi, että se ei ole ohut vaan olematon.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Puolestaloukkaannuin jokaisesta.

Bobrikov

Anonyymi kirjoitti...

Juutalainen liinavaatekauppias meni Ku Klux-klaanin kokoukseen. Klaanilaiset sanoivat:
Ei me tänne jutkuja huolita!
En minä olekaan kiinnostunut klaanistanne vaan siitä, mistä te hankitte huppunne.

-jpt-

Sledge Hammer kirjoitti...

Hetkinen, onkos todella käynyt niin, että Jaska ei ole kuullut Polyteknikkojen Raittiusseurasta Otaniemessä, joka käy pelottomasti vihollisen, viinapirun, kimppuun herkeämättä?

Jaska Brown kirjoitti...

Bobrikov: Ei muuta kuin kirjakaupat boikottiin!

jpt: Minua on aina mietityttänyt, kuinka moni klaanilainen mahtaa olla oikeasti neekeri, kun eihän sieltä hupun alta näy... Siinä muuten onkin ainoa taatusti rasismivapaa yhdistys, kun ei voi tietää minkävärinen naama on piilossa!

Sledge Hammer: No mutta tietenkin olen, siitähän tuo historiikki kertoo. Vihollisen kimppuun on käyty sellaisella raivolla, että jopa kopiokoneen sprii loppui ja siksi kyseessä on keräilyharvinaisuus.