Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 11. elokuuta 2019

Välihuomautus 129 : Nationalismi vastaan multikulti

Euroopan joukkuemestaruuskilpailut järjestettiin perjantaista sunnuntaihin. Suomi jäi superliigassa valitettavasti toiseksi viimeiseksi eli yhdenneksitoista 190 pisteellä ja putosi seuraavalle kaudelle ykkösliigaan. Kuten olemme jatkuvasti saaneet lukea, Suomen yleisurheilu on lievästä noususuuntauksesta huolimatta pohjamudissa ja surkeatasoista - ei tuolla meiningillä maailmalla pärjätä. Vasta Euroopan 11. paras maa.
Toista se on viime aikoina kovasti hehkutetuissa palloilulajeissa, joissa on kehuttu kivikovaa tasoa ja tekemisen meininkiä. Jalkapallossa maajoukkue menestyi Kansojen liigassa loistavasti ja sijoitus ranking-listallakin parani, nyt se on jopa Euroopan listan kolmaskymmenes. Naisten maajoukkue on sijalla kaksikymmentä eli yleisurheiluun vertailukelpoiseksi tehdäksemme keskimääräinen sijoitus Euroopassa on siis 25. Lentopallossa vastaava sijoitus Euroopassa on 20. ja koripallossa enintään 19., sillä naisten maajoukkue ei yllä koko listalle ja sijoitus on laskettu parhaan listalta pudonneen mukaan. Toki jääkiekossa ollaan korkeammalla, mutta nyt puhe onkin lajeista joita harrastetaan vakavissaan useammassa kuin alle kymmenessä maassa. Salibandyssa ja etenkin pesäpallossa Suomi on vielä jääkiekkoakin ylempänä.

Mutta varsinainen asia on se, kuka voittikaan Euroopan Superliigan. Se oli Puola. Voitto oli jopa varsin selvä, sillä loppupisteet olivat 346. Sijoille 2-6 sijoittuivat Saksa (317,5), Ranska (316,5), Italia (316), Iso-Britannia (302,5) ja Espanja (294,5). Näitä viittä maata yhdistää kaksi asiaa, jotka samalla erottavat sen Puolasta:
1) Niissä kaikissa on yli 45 miljoonaa asukasta (Puolassa noin 38 miljoonaa).
2) Kaikkien joukkueissa oli iso liuta mustia tai arabeja.

Puola ei ulkomaanapuja kaipaillut, vaan hoiti voiton kotiin omin voimin. Ainoa maan ulkopuolelle viittaava nimi joukkueessa taisi olla Sofia Ennaouilla ja hänelläkin vain sukunimi marokkolaisen isän takia, äiti on puolalainen. Nainen itse on asunut Puolassa kaksivuotiaasta ja on kristitty.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viime päivien suuri urheilu-uutinen on ollut suomalaisen painijan kuolema Virossa. Joka paikassa media hehkuttaa suomalaisesta painijasta.

Painija oli saanut Suomen kansalaisuuden muutama kuukausi sitten. Hän oli harjoitellut kotimaassaan Tsetseniassa viimeiset puoli vuotta.

Minua ihmetyttää enemmän se, että nämä tsetseenit tulevat Suomeen vainoa pakoon eli ovat turvapaikanhakijoita. Miten vainotun perheen nuori mies voi asua Tsetseniassa, jos siellä on niin vaarallista.

En laita nimeäni, koska tämä kommentti tulkitaan vihapuheeksi suvaitsevaisissa piireissä

Jaska Brown kirjoitti...

Jos se on vaarallinen paikka kaikille muille paitsi painijoille?

Veijo Hoikka kirjoitti...

Pistetään ala-arvoista arvopohjaksi:

Pikku-Liisa tuli itkien kotiin. Äiti kysyi, miksi itket. Liisa siihen: meillä oli koulussa hihtokilpailut. Äiti lohduttaen: no monesko olit? Liisa sanoi: viides. Äiti vastasi, että sehän oli hieno suoritus, ja sitten kysyi: montako teitä oikein oli hiihtämässä. Liisa itkua tuhertaen vastaa: neljä. Äiti kysyy: Kuinka sinä nyt viides saatoit olla, jos teitä oli vain neljä kilpailemassa. Liisa tuskastuneena: Vittu ku ei kulje niin ei kulje.

Tämä voisi olla yksi selitys vaatimattomalle menestykselle. Toki Johaugin huuleen sipaisu on kyllä listalla korkeammalla.