Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 26. huhtikuuta 2022

Luotettavasta lähteestä saadun tiedon mukaan


Olemme saaneet tänne Jaskan pauhantaa -blogin vieraaksi Venäjän ulkoministeriön tiedottajan. Koska tilanne Ukrainassa on nyt mitä on, kysyimme häneltä muutamia päivänpolttavia asioita, jotta saisimme luotettavaa tietoa suoraan Venäjän johtokeskuksesta. Pidemmittä puheitta haastatteluun, olkaa hyvä!

- Tervetuloa haastatteluun, Venäjän ulkoministeriön tiedotuspäällikkö Anna Vagina!
- Spasiboo. Mukava saapua tänne oikomaan siellä lännessä levinneitä virheellisiä käsityksiä Ukrainan erikoisoperaatiosta.

- Tuo onkin itse asiassa ensimmäinen asia. Miksi pitää puhua erikoisoperaatiosta, kun kyseessä on päivänselvästi...
- STOI! Älkää edes mainitko sitä sanaa. Kyseessä on erikoisoperaatio ja sillä selvä. Itse asiassa venäjän kieltä ollaan parhaillaan uudistamassa.
- Hmmm… siis mitä?
- Yksinkertaista. Kai te olette Orwellinne lukenut? Tietty sana yksinkertaisesti poistetaan venäjän kielestä ja poistetaan uudella, ilmaisuvoimaisemmalla sanalla ”erikoisoperaatio”.
- Siis kokonaan.
- Tietysti tietysti. Kun bumaaga Kremlistä käy, niin johan alkavat muutoksen tuulet puhaltaa. Esimerkiksi toukokuun alussa järjestetään suuri paraati sen kunniaksi, että sankarilliset neuvostojoukot onnistuivat Suuressa Isänmaallisessa Erikoisoperaatiossa.
- No, jotain juhlittavaa sentään. Eihän se Ukrainan … khrm … erityisoperaatio ole mennyt kovin kehuttavasti.
- Sehän on mennyt juuri kuten on suunniteltu. Ja vielä paremmin menee, kun otetaan käyttöön samat systeemin armeijan urhoollisuuden takaamiseksi kuin aikoinaan Suuressa Isänmaallisessa Erikoisoperaatiossa.
- Eli siis sama systeemi mihin Venäjän armeijan sankaruus on aina perustunut: NKVD:n tai jonkun vastaavan konekiväärit hyökkäävän armeijan taakse, niin joukot valitsevat mieluummin todennäköisen kuoleman edessä kuin varman kuoleman takana.
- No, eipäs nyt liioitella ja sitä paitsi karata aiheesta. Venäjän kieli uudistuu siis siten, että esimerkiksi kouluissa luetaan äidinkielen projekteina tästä lähtien Leo Tolstoin suurteosta uutena painoksena ”Erikoisoperaatio ja rauha”.

- Eiköhän tämä tästä riittänyt. Palatakseni so- eikun siis erikoisoperaatioon - Ukrainassa. Olette syyttäneet ukrainalaisia siitä, että he ovat tehneet iskuja Venäjän alueelle. Eikö tuo ole aika paksua siihen nähden, kuka alun perin hyökkäsi ja minne?
- No ei tietenkään. Ukrainan kapinalliset hyökkäsivät Venäjän alueelle urheiden venäläisten joukkojen käydessä puolustustaistelua omalla alueellaan.
- Heetkinen. Siis Venäjän joukot Venäjän alueella?
- Tietenkin. Kiovan Rus. Venäläiset joukot yrittivät vapauttaa vanhaa venäläistä kaupunkia Kiovaa natsien kynsistä, mutta kapinalliset hyökkäsivät Venäjän alueella, jota ovat miehittäneet jo kolmekymmentä vuotta.
- Kas kun en heti tajunnut.
- Niinpä. Ei ole heidän röyhkeydellään rajaa. Siksi meidän pitikin ryhtyä tähän erikoisoperaatioon, koska he tuhosivat polttoainevaraston Belgorodissa. Se meni sentään jo meiltäkin yli, joten oli pakko reagoida, onhan Belgorod ollut aina Venäjän käsissä.
- Mutta eikös Belgorodin tapaus – jota Ukraina ei edes ole myöntänyt – tapahtunut jo kauan hyökkäyksen alkamisen jälkeen?
- Nitshevoo. Eikös toimittaja ole kuullut, että hyökkäys on paras puolustus? Teimme ennaltaehkäisevän iskun, joka vähensi kapinallisten taistelukykyä. Kuvitelkaa millaista jälkeä meidän siviileillemme olisi tapahtunut, ellemme olisi näin tehneet jo viikkoja ennen ukrainalaisten suunnittelemaa hyökkäystä.

- Niinpä tietysti. Tuo oli vielä parempi kuin saksalaisten lavastus Gleiwitzin radioasemalla aikoinaan. Mutta tarttuakseni toiseen aiheeseen, mistä tiedottaja Vagina äsken mainitsi. Totesitte että Ukrainaa hallitsevat natsit. Eikö tämä ole aika kummallista, koska onhan presidentti Zelensky itse juutalainen?
- Natsit ovat ovelampia kuin luulettekaan. Tuohan on loistava valesuunnitelma. Ukrainan natsit laittavat keulakuvaksi juutalaisen, tuudittavat juutalaiset hyvänolontunteeseen ja sitten alkaakin tapahtua. Meidän oli pakko reagoida pelastaaksemme Ukrainan viaton kansa, aina presidentti Zelenskyä myöten.
- Pelastaa Ukrainan kansa. Entä ne kaikki sotarikokset, joita paljastui venäläisten joukkojen vetäydyttyä?
- False flag -operaatioita. Ukrainan mustat natsijoukot surmasivat omia kansalaisiaan ja pistivät shown pystyyn. Kuvitelkaa miten hirmuista jälki olisi ollut, jos Venäjän urheat sotavoimat eivät olisi omalta osaltaan onnistuneet pelastamaan edes osaa ukrainalaisparoista tuomalla heidät kaikkine arvotavaroineen Äiti-Venäjän helmoihin. Tosin osa arvotavaroista pääsi hukkumaan matkalla, mutta väsymättömät sotajoukkomme lähettivät ne vaivojaan säästämättä postitse omiin koteihinsa, josta ne aikanaan palautetaan omistajilleen.
- Todistajat kuitenkin kertovat ihan muuta...
- Puolet on näyttelijöitä. Puolet uskovat puhuvansa totta, koska kaikki sotarikokset on tehnyt Ukrainan erikoisosasto, joka on pukeutunut venäläisiin univormuihin. Ja sitä paitsi mistäs nämä todistajat on kaivettu, kun kerran murhattiin kaikki.
- Silminnäkijöiden kertomukset...
- Ja höpö höpö. Ukrainalaiset ovat marssittaneet paikalle näyttelijöitä. Ja vaikka uskoisittekin kymmentä todistajaa, minulla on tuolla studion ulkopuolella odottamassa teidän haastatteluanne sata todistajaa jotka pystyvät vannomaan etteivät ole nähneet mitään hirmutekoja Ukrainassa.
- Keitähän nämä todistajat mahtavat olla?
- Kaksi linja-autolastillista Krasnojarskin marttakerholaisia suoraan Siperiasta teatterimatkalla täällä Moskovassa.

- Yksi asia on kuitenkin kiistaton. Ristelijä Moskva on nyt Mustan meren pohjamudassa.
- Niin on, mutta eivät sitä Ukrainan ohjukset upottaneet vaan aluksella syttynyt tulipalo.
- Voisitteko siinä tapauksessa selittää, mitä tarkoitti lausunto ukrainalaisille tehtävästä kostosta Moskvan menetyksen takia jos ukrainalaisilla ei ollut mitään tekemistä asian kanssa?
- Hyvin yksinkertaista. Moskva joutui partiomaan merellä Ukrainan tilanteen takia, joten mitään tulipaloa ei olisi ikinä syttynyt ilman tätä. Niinpä tulipalo ja sen seurauksena valitettavasti tapahtunut uppoaminen on ukrainalaisten vika.
- Ja minä kun luulin että tuosta psykologisesta kehitysvaiheesta eli muiden syyttelystä omista mokailuista päästään eroon noin viisivuotiaana.
- Eihän venäläisissä mitään syytä voi koskaan olla. Vanha venäläinen sanonta kertoo musikasta, joka ajoi troikan jorpakkoon. Kiskoessaan rekeä takaisin tielle hän mutisi itsekseen, että ”eihän tämä nyt tarkalleen ottaen vaimon vika ole, mutta jahka kotiin pääsen, niin selkäänsä se saa kumminkin”.
- Entä miten selitätte sen, että ukrainalaiset tiedottivat Moskvan vaurioitumisesta jo kauan ennen venäläisiä? Mistähän he sen, avomerellä olevan laivan, tilanteen niin hyvin tiesivät?
- Eivät tienneetkään. He vain tiedottivat vähän väliä Moskvan uppoamisesta ja osuivat tuurilla oikeaan. Tästä kostoksi olemme noudattaneet samaa taktiikkaa omassa tiedottamisessamme Mariupolin valtauksesta.
- Ahaa, tuo selittääkin sen miksi minulla loppuivat sormet kesken kun laskin kuinka monta kertaa Venäjä on tiedottanut Mariupolin tulleen lopultakin vallatuksi.
- Niin. Kyllä se joskus osuu kohdalleen, kun riittävän usein tiedottaa. Ehkä.

- Haluaisin vielä esittää yhden suoran kysymyksen. Kuten varmaan tiedätte, Hitlerillä oli vain yksi palli. Tätä epäillään syyksi siihen, että hänestä tuli suuruudenhullu. Olisiko mahdollista, että Putin yrittää tällä kaikella kompensoida sitä, että hänellä on pieni penis?
- Nohnohnoh. Ei Putinilla ole pientä penistä. Kummalla on isompi penis, gorillalla vai hiirellä?
- Gorillalla tietenkin.
- Aivan. Kuitenkin gorillan penis on sen kokoon nähden onnettoman pieni. Kyse on peniksen prosentuaalisesta osuudesta muuhun kokoon nähden.
- Ja Putin on tunnetusti pieni mies...
- Ei Putin ole pieni. Hän on kompakti. Kooltaan hän ei ole mikään jättiläinen, mutta hän on mahtava mies. Kuten me venäläiset sanomme, Putin velikii, nie bolshoi.
- Niinno, onhan tuokin näkökulma. Jos lasketaan peniksen prosentuaalinen osuus koko kehosta, Putin on varmasti vahvoilla. Voisipa jopa sanoa sataprosenttiseksi mulkuksi. Joka tapauksessa kiitoksia haastattelusta, Venäjän ulkoministeriön tiedotuspäällikkö Anna Vagina! Ainakin yksi asia sai tässä vahvistuksensa ja se on vanha suomalainen sananlasku: ryssä on ryssä vaikka voissa paistais!
- Kiitoksia, mutta tuon haluan vielä oikaista. Ei pidä paikkansa että ryssä olisi ryssä vaikka voissa paistaisi.
- Jaa miten niin ei?
- Talouspakotteet nähkääs. Ei ole voita.

14 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Joo justiinsa - vaikka voissa paistaisi ! Sitäpaitsi varma todiste jostakin asiasta sodassa on se, että ryssä kiistää kaiken.

Vladimir I Putin kirjoitti...

Protestoin! Vahvasti Protestoin!

Sotajoukot erikoisoperaatioissa.
Ei ole kyse sodasta ja sotajoukoista vaan erikoisoperaatiosta jota urhoolliset erikoisoperaatiojoukkomme suorittavat vapauttaakseen Kiovan Rusin viattomat ihmiset Ukrainalaisten NATO-natsien ikeestä.

Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin! ;)

Ei kyllä nyt tule kissoja sinne suomeen enää... ;)

Qroquius Kad kirjoitti...

Anna Vaginan assarina toimii varmaankin Tatjana Karvareva?

Anonyymi kirjoitti...

Alotta Fagina ?
https://www.youtube.com/watch?v=XdNzrpQv22Y

Anonyymi kirjoitti...

Pravdassa on 25.04.2022 19:40 julkaistu englanninkielinen artikkeli, jonka mukaan Ukrainassa on sota. Kirjoittaja on Angela Antonova.

"The fratricidal war of the Slavic peoples of Russia and Ukraine was planned by American strategists long before it began."
https://english.pravda.ru/world/151411-russia_usa/


Yleensä Pravda käyttää sanaa erikoisoperaatio. Olisiko sota-sanan käyttö lipsahdus, josta seuraa toimenpiteitä.

Anonyymi kirjoitti...

@QK nokitan, assistenttina Tatjaana Rakopaljaana?

Vähän vakavammin puhuen, Venäjällä on tässä päivänä muutamana tapahtunut outoja tulipaloja. Lieneekö asialla inhat ukrainalaiset sabotöörit, vai onko kyse ns. "ryssimisestä"?

Lievänä OT:nä, tässä erään ulkomailla (ihme) asuvan venäläisen toimittajan mielenkiintoinen näkemys maansa tulevaisuudesta.


- Soomepois Eestist -

Qroquius Kad kirjoitti...

Itävalta on tšekiksi Rakousko, vastaavasti kansallisuusmääre on rakouskova.
Niinpä Annan assari voisi olla vaikka länsislaavilaistaustainen Kateřina Rakouskova eli Itävallan Katri.

Suomalaisesta näkökulmasta tulevat mieleen kuitenkin elokuvan "Maa on syntinen laulu" ja vastaavien hihhulistikokoukset, jotka ratkeavat orgioiksi Jeesuksen Ristuksen nimesä ja pyhäsä sovintoveresä.

Se se on todellista rakouskoa se!
Siinä ei ole kyse itäisestä vallasta, vaan Taivaan Vallat ovat valtoimenaan Pimeyden Henkivaltoja vastaan!

Jaska Brown kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: Siitä mitä Moskova sanoo voi päätellä vain yhden asian: tosiasioiden joukosta se lausunto on poissuljettu vaihtoehto.

Vladimir I Putin: Jos Putin pahoittaa mielensä, voi aina lohduttaa kumartumalla taputtamaan häntä päälaelle.

Qroquius Kad: Karvarevasta en tiedä, mutta Vaginan ukrainalainen kollega lienee Iryna Pissareva.

Ano 16.36: Alotta Fagina tarvitsee miehekseen hyvin yhteensopivan Biggus Dickuksen.

Ano 18.45: Tuota lipsumista alkaa tapahtua. Ehkä kansaa valmistellaan johonkin suurempaan.

Soomepois Eestist: Olisi aika erikoista, jos Ukraina kykenisi noin yhtäaikaisesti ja salaa operoimaan. Todennäköisin selitys on jälleen kerran Venäjän hämäysoperaatio. En tosin ymmärrä mitä sillä pyritään saavuttamaan.
En usko Venäjän hajoamiseen. Maa on niin keskusvaltainen eikä venäläisten keskuudessa ole edes tukahdettuja itsenäistymispyrkimyksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedon saannin keinoista.

Tavallisesti luotettavien lähteiden mukaan - varma huhu, kuultu pressaklubilla.

Saadun tiedon mukaan - Kaapatun tai avatun viestin mukaan. Suomen radiotiedustelun fraasi.

Suurlähetystön roskiksesta löydetty viesti -Purettu Enigmalla, brittien käyttämä selitys Enigman salaamiseksi omilta kentsuilta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

@ Jaska, niinpä toi tubepätkä on sellaista toiveajattelua. Mutta se olisi maailmanrauhan kannalta parempi jos Venäjän federaatio hajoaisi pienempiin osiin, ehkä pinnan alla kuitenkin kiehuu ja kuplii?

Eräässä aikaisemmassa bloggauksessasi otin esille Transnistrian, nyt siellä(kin) on alkanut sattumaan ja tapahtumaan, noista sattumuksista voisi joku ilkeämielinen vetää yhtymäkohtia v. 1939 Mainilan laukauksiin. Kyllä veli-venäläinen osaa nämä temput, jos sille päälle sattuu, yhtä suurta Bolshoi-teatteria kerrakseen. Noista on sitten hyvä syytellä ukrainalaisia ja nyyhkiä russofobiasta.

Lievänä OT:na ns. vieteriukkoilmiö, T-72:ssa on automaattilataussysteemi ja kun se saa imperialistien Javelinista tai NLAW:sta osumaa [sarkasmivaroitus], niin panssarin torni tekee parhaimmillaan sirkustemppuja. Miehistöllä ei liene tuossa vaiheessa kauhean korkea selviytymismahdollisuus jatkaa enää sotilasuraansa.

Saas nähdä koska se Armata on kenttäkelpoinen taistelupanssari, eikös yksi sellainen jo hyytynyt paraatiharjoituksissa Moskovan kadulle? Ainakaan länsimaiden talouspakoitteet eivät helpota itänaapurin tankkien valmistusprosesseja.

Illan ratoksi parodiapeli Farmers stealing tanks.


- Soomepois Eestist -

Qroquius Kad kirjoitti...

Oi voi, T-14 Armata oli yksi niistä Putlerin Wunderwaffeista, joiden piti antaa Voittamattomalle Puna-ar...korjaan, Putin-armeijalle Ylivoimainen Voitto heikentyneestä Lännestä.

Oli superhypersooninen ohjus, jonka piti kiertää Pallo kymmenen kertaa ja osua USAan metrilleen torjumattomasti;
oli ihmetorpedo jonka piti sujahtaa Atlantin ali USAan havaitsematta;
suurimpana pelotteena on edelleen 6 000 ydinasetta.

No, Armatasta ei tullut prototyyppiä enempää, eikä sekään oikein pelittänyt.
Supertorpedo räjähti kokeessa tappaen hyvänlaisen määrän testimiehistöä.
Hypersooniset ohjukset...eipä ole nähty kovinkaan monta Ukrainan taivaalla.
Mahtaisivatko nuo osuakaan muualle kuin suurimpiin kaupunkeihin, jos niitä yritettäisiin käyttää?

Ja ne ydinaseet.
Kuinkahan moni Ryssän mannertenvälisistä ballistisista lähtisi siilostaan, vaikka komentoketju Putlerista siilo-operaattoreihin kestäisikin katkeamatta?
Pelkäänpä pahoin, että suurin osa vain hyytyisi siiloihinsa, ja niistä muista suuri osa räjähtäisi tai sytyttäisi massiivisen tulipalon.

Ryssä ei osaa muuta kuin ryssiä, mutta siinä se onkin maailman huippua.

Anonyymi kirjoitti...

@QK, unohdin mainita sinut edellisessä kommentissani (pahoittelut siitä), mutta kiitokset tshekin kielen alkeiskurssista. Nyt onpi nimi muistissa ja kiitokset ehtoon nauruista!

Tässä lisää Venäjän tankkituotannon ongelmista, Uralvagonzavod joutui laittamaan tuotantolinjoja kiinni komponenttipulan takia. Ehkä Kalashnikovien tuotantoa pystytään jossain määrin muissa "savotoissa" vielä jatkamaan?


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Ruutipalo on aina ollut vaunun tuho, Tommycooker oli shermanin köllinimi. Se nimitys ja syttymisherkkys ei johtunut polttoaineesta. Ammukset oli hieman heikon panssarin suojassa, sopivassa paikassa - helposti osuttavissa. Sittemmin ammukset opittiin sijoittamaan torninrenkaan alapuolelle jossa ne eivät otaneet osumaa niin helposti tai varastoimaan saippuoidun whissyveden sekaan, kukin amus omaan putkeensa. Paineistettu vesi jäähdytti sirpaleet ja vesi tunkeutui perässä hylsyyn sammuttaen ruudin ennen kuin se ehti syttyä kunnolla.

T72 on oikeaoppisesti suunniteltu panssarivanunujen tulta kestämään. Mutta top attack-ammmuksia se ei kestä. Rypäleammukset ja sitten päältä iskevät ohjukset ovat liikaa.

Pyssymies

Jaska Brown kirjoitti...

Pyssymies: Tuo Enigma oli tosiaan lystikäs. Saksalaiset uskoivat sodan loppuun asti ja sen jälkeenkin 1980-luvulle, että vakoojat vuotivat koodit.

Soomepois Eestist: Ukrainan olisikin järkeä hyökätä Transnistriaan tässä vaiheessa. Ryhtyihän se Aatukin kahden rintaman sotaan, joten miksi eivät Ukrainankin natsit? Oikeasti, kuinka hölmö pitää olla jos uskoo Ukrainan riehuvan Transnistriassa?
Tuo venäläisten tankkien Akilleen kantapää on ollut tiedossa viimeistään Persianlahden sodasta lähtien. En yhtään ihmettele jos Javelin on suunniteltu nimenomaisesti tämä mielessä.

Qroquius Kad: Kukaan ei tiedä millä prosentilla Venäjän ydinaseet mahtavat toimia, mutta kymmenenkin prosenttia on varsin riittävä. Tosin toimimattomista vastaanottaja saa näperreltyä aika näppärästi omansa...